Telegram Web Link
📱در تامین ارز مشکل نداریم/ شایعه برکناری را تکذیب می‌کنم

🟢رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر افزایش درآمدهای ارزی حاصل از صادرات گفت: این درآمدها در سال جاری نیز بهبود یافته است و بر این اساس هیچگونه مشکلی در تامین ارز نداریم.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، علی صالح آبادی در حاشیه امضای تفاهم نامه انطباق سیاست‌های تجاری با ارزی کشور با وزارت صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بازار نیما هیچگونه مشکلی در عرضه ارز وجود ندارد گفت: همانطور که در اطلاع رسانی‌ها نیز تاکید می‌شود تعادل خوبی بین میزان عرضه با میزان تقاضا وجود دارد و مشکلی در بازار نیما نداریم.

وی افزود: سفارش‌هایی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت و به بانک مرکزی ارسال می شود تامین ارز آنها به خوبی در حال انجام است.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: خوشبختانه در سال جاری سطح صادرات کشور در حوزه نفتی و غیرنفتی نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارد و حتی بهبود نیز یافته است و بر این اساس مشکلی در تامین ارز نداریم در همین راستا بعضی از معوقات نفتی مثلا از کشور عراق وصول شد.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱موضع عربستان درباره سقف قیمت برای نفت روسیه

🟢وزیر انرژی عربستان سعودی در اظهاراتی گفت: تاثیر تحریم های اتحادیه اروپا و سقف قیمت برای نفت روسیه، هنوز نتیجه واضحی نداشته و اجرای آن همچنان مبهم است.

🟡به گزارش اقتصادنگاربه نقل از ایسنا، مکانیزم سقف قیمت گروه هفت برای نفت روسیه که از طریق دریا حمل می‌شود، از دوشنبه گذشته با هدف محدود کردن توانایی مسکو برای تامین مالی جنگ در اوکراین، فعال شد. روسیه اعلام کرده است به این سیستم عمل نمی‌کند، حتی اگر مجبور شود تولیدش را کاهش دهد.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، گفت: آنچه که اکنون از نظر تحریم ها و سقف قیمت وضع شده، روی داده است از جمله تدابیری که از پنجم دسامبر اجرا شدند، نتایج واضحی نداشته است. ما شاهد ابهام در اجرای این تدابیر بوده‌ایم.

وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرد: واکنش روسیه و اقدامی که در پاسخ به این ابزارها انجام خواهد داد، جنبه دیگری است که در بررسی وضعیت بازارهای جهانی، باید به حساب آورده شود.
🏪@Eghtesadnegar_ir
Forwarded from فردای اقتصاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرا «اقتصاد دستوری» مصیبت به بار می‌آورد؟

💢"اقتصاد دستوری" چگونه باعث رنج و عقب‌ماندگی شده و می‌شود؟ این سوال، به عنوان موضوع محوری در پنجمین نشست «گفت‌وگوی فردا» با حضور دکتر حسین عباسی استاد اقتصاد دانشگاه مریلند آمریکا و جمعی از کارشناسان و صاحبنظران در استودیوی فردای‌اقتصاد مورد بررسی قرار گرفت.

▪️در این نشست حسین عباسی، علی میرزاخانی، زهرا کاویانی، علیرضا توکلی‌کاشی، نگین دوستدار، محمود اولاد و مرتضی کاظمی پس از اشاره به مصادیق اقتصاد دستوری در مورد عواقب و نتایج این نوع نظام اقتصادی گفت‌وگو کردند.

▪️قرار است بررسی نتایج اقتصاد دستوری در سلسله نشست‌هایی در استودیوی فردای‌اقتصاد ادامه یافته و گزارش این نشست‌ها در سایت فردای اقتصاد منتشر شود.

@feghtesad
📱احتمال افزایش نرخ سود بانکی/ آخرین وضعیت ریال دیجیتال

🟢رئیس کل بانک مرکزی ضمن بیان اینکه ریال دیجیتال همچنان در مرحله آزمایشی است، گفت: معتقد به اصلاح نرخ سود بانکی هستیم اما این موضوع منوط به تصمیم گیری در شورای پول و اعتبار است که پیگیر آن هستیم.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، علی صالح آبادی در نشست خبری خود اظهار کرد: کنترل ترازنامه بانک‌ها از موضوعات مهم است که مدنظر بانک مرکزی قرار دارد که در این زمینه بانک‌ها رتبه‌بندی شدند و بین ۱.۵ تا ۲.۵ درصد رشد ترازنامه آن‌ها تعیین شد اما برای بانک‌های قرض‌الحسنه رشد بالای چهار درصد ترازنامه را به‌منظور پرداخت تسهیلات درنظر گرفتیم. البته، هر بانک رتبه مخصوص به خود را برای رشد ترازنامه دارد.

وی با بیان اینکه تخطی بانک‌ها از میزان تعیین شده برای‌ رشد ترازنامه با افزایش سپرده قانونی مواجه می‌شوند، گفت: تسهیلات تکلیفی بانک‌ها از دیگر موضوعات است که برای سال آینده عددی را در لایحه ذکر کردیم و خواهش ما از مجلس این است که تسهیلات را در چهارچوب این عدد تعیین کنند.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱مجلس دلایل افزایش نرخ ارز را بررسی می‌کند

🟢یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از بررسی دلایل افزایش نرخ ارز در جلسه هفته آینده مجلس شورای اسلامی خبر داد.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، حسینعلی حاجی دلیگانی، اظهار کرد: قرار است در جلسه علنی یکشنبه هفته آینده مجلس شورای اسلامی موضوع دلایل افزایش نرخ ارز با حضور رئیس بانک مرکزی و مسئولان متولی ارز مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: این جلسه در صورت تغییر پیدا نکردن برنامه مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود تا رئیس بانک مرکزی توضیحاتی درباره افزایش نرخ ارز به نمایندگان دهد.
🏪@Eghtesadnegar_ir
Forwarded from فردای اقتصاد
شکست اقتصاد از ملک‌بازی

💢بازار مسکن در ایران مدام با هجوم پول و تورم مزمن مواجه بوده است. اتفاقی که باعث شده مسکن اقتصاد ایران را ببلعد.

▪️دو برادر را تصور کنید که سال ۸۰ هر کدام ۱۰۰ میلیون تومان پول داشتند. یکی از این افراد وارد فعالیت‌های اقتصادی شد و به اندازه تورم و رشد اقتصادی سود کرد. ارزش دارایی او اکنون به ۷.۹ میلیارد تومان رسیده است.

▪️برادر دیگر اما ترجیح داد بدون دردسر تولید و فعالیت اقتصادی یک ملک در تهران بخرد و آن را اجاره دهد. مجموع ارزش خانه و اجاره‌هایی که این فرد در این دو دهه دریافت کرده است حالا به ۱۸.۲ میلیارد تومان رسیده است. به عبارتی فردی که زحمت کمتری کشیده و ریسک تولید را به جان نخریده، حالا بیش از ۲.۳ برابر برادرش ثروت دارد.

▪️اما آیا رشد بیشتر قیمت ملک در مقایسه با تورم و رشد اقتصادی در کل دنیا رایج است یا حاصل بیماری اقتصاد ایران است؟

متن این گزارش را در فردای اقتصاد بخوانید

@Feghtesad
📱آمادگی فرانسه برای صدور ویزای تجار ایرانی

🟢در نشست مشترک کمیسیون انرژی اتاق ایران و دست‌اندرکاران اقتصادی سفارت فرانسه، نمایندگان این سفارتخانه برای تسهیل صدور ویزای تجار ایرانی و افزایش سطح همکاری‌های تجاری میان دو کشور اعلام آمادگی کردند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، در تازه‌ترین نشست کمیسیون انرژی اتاق ایران با حضور رئیس و معاون بخش اقتصادی سفارت فرانسه، مدیر ارزیابی و توسعه اقتصادی این سفارت، نمایندگان و فعالان بخش خصوصی در حوزه پتروشیمی، پیمانکاران صنعت نفت، نیروگاه‌داران تجدیدپذیر، سندیکای صنعت برق، اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی و انجمن بهینه‌سازی مصرف انرژی ایران برگزار شده و موضوعات و ظرفیت‌های مختلف همکاری مشترک فعالان حوزه انرژی دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.

در این نشست نمایندگان واحدهای تولیدی بخشی تعاملات گذشته خود با کشور فرانسه را یادآوری کرده و گفتند: اگرچه در گذشته همکاری‌های خوبی با شرکت‌های فرانسوی وجود داشته است؛ اما متاسفانه این شرکت‌ها به ویژه شرکت‌های بزرگ فرانسوی به محض متوقف شدن برجام از بازار ایران خارج شدند.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱بنزین سوپر در راه استانها

🟢مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از توزیع بنزین سوپر به طور تدریجی در استان ها خبر داد و گفت: تا کنون مصوبه ای برای تخصیص بنزین نوروزی ابلاغ نشده است.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، علی‌اکبر نژادعلی، در خصوص توزیع بنزین سوپر گفت: در حال حاضر با فرایندهایی که در بحث به سازی و نوسازی برخی از بخش های پالایشگاه ها صورت گرفته، کیفیت بنزین نسبت به قبل بهتر شده و میزان تولید بنزین سوپر نیز افزایش پیدا کرده است و اکنون توزیع بنزین سوپر را در شرایط عادی ادامه می دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بنزین سوپر به جز تهران در استان های یگر نیز توزیع می شود؟ گفت: بله. به تدریج بنزین سوپر را در استان های دیگر نیز توزیع خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در خصوص آخرین وضعیت تخصیص سهمیه بنزین نوروزی، اظهار کرد: تا کنون در این مورد مصوبه ای ابلاغ نشده است.

نژادعلی با اشاره به میزان مصرف بنزین، اظهار کرد: میزان مصرف در کل کشور غیر منتظره است. اکنون که در فصل سرد قرار داریم میزان مصرف کاهش نیافته است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱شیب تند افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو

🟢بررسی قیمت خودروها در بازار امروز (شنبه) که نخستین روز کاری دی ماه است، نشان می‌دهد که قیمت‌ها همچنان با شیب تند صعودی است و اکثریت خودروها نسبت به آخرین روز بازار هفته گذشته (۳۰ آذر ماه) پنج و ۱۰ میلیون تومان افزایش بها داشته‌اند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، روند امروز بازار خودرو نشان می‌دهد که قیمت پرتیراژهای داخلی پنج تا ۱۰ میلیون تومان نسبت به سه روز گذشته (۳۰ آذر) افزایش یافته است؛ البته که هایما S۷ توربوپلاس ۲۰ میلیون تومان و سمند هفت میلیون تومان گران‌تر شده و در محصولات گروه سایپا ۱۱۱ و پراید ۱۳۱ به ترتیب ۱۵ و ۱۶ میلیون تومان افزایش بها داشته‌اند.

در این میان قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵، کوییک دنده‌ای و شاهین نسبت به بازار ۳۰ آذر، تغییر قیمتی نداشته‌اند.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی برخی شرکت‌های لوازم خانگی

🟢رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی برخی از شرکت‌های لوازم خانگی خبر داد و گفت که پیگیری‌ها نشان می‌دهد مجوزی برای این افزایش قیمت صادر نشده است.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، اکبر پازوکی، اظهار کرد: شش یا هفت شرکت قیمت محصولات خود را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داده‌اند، اما بقیه شرکت‌ها هنوز قیمت‌ها را افزایش نداده‌اند و منتظر صدور مجوز افزایش قیمت از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هستند.

وی در پاسخ به اینکه آیا قیمت‌ها با مجوز سازمان حمایت بالا رفته؟ گفت: پیگیری از سازمان حمایت و صمت نشان می‌دهد که مجوزی برای افزایش قیمت صادر نشده است. بنابراین فروشندگان هم منتظر هستند ببینند تکلیف چه می‌شود.

پازوکی با بیان اینکه سازمان حمایت باید به مردم و اتحادیه اعلام کند که مجوزی برای افزایش قیمت صادر کرده یا خیر تصریح کرد: مبنای گران‌فروشی در اتحادیه لیست سه ستونه سامانه ۱۲۴ است، اما الآن که حداقل شش کارخانه قیمت‌ها را افزایش دادند و بقیه هم منتظر مجوز هستند، تکلیف مشخص نیست.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱رییسی: وضع قواعد قابل پیش‌بینی برای سرمایه‌گذاران ضروری است

🟢موضوع سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی مطرح و مقرر شد این صندوق از طریق صندوق‌های پروژه و شرکت‌های سهامی عام جدیدالتأسیس در بازار سرمایه، سرمایه‌گذاری کند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، با تصویب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در جلسه یکشنبه شب، سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه، از طریق صندوق‌های پروژه و شرکت‌های سهامی عام جدیدالتأسیس انجام خواهد شد.

رئیس جمهور در این جلسه با بیان اینکه وضع قواعد قابل پیش‌بینی برای سرمایه‌گذاران ضروری است، بر اهمیت توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال و نیز حمایت دولت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین تاکید کرد.

در این جلسه همچنین رئیس کل بانک مرکزی الگوی جدید اعمال مدیریت بانک مرکزی را بر بازار ارز تشریح کرد.

🏪@Eghtesadnegar_ir
📱وزارت صمت تصمیم‌گیرنده عرضه خودرو در بورس نیست

🟢سخنگوی وزارت صمت ضمن تاکید بر اینکه این وزارت خانه نهاد تصمیم‌گیرنده در رابطه با عرضه خودرو در بورس کالا نیست عنوان کرد: در شرایطی که عرضه کمتر از تقاضاست و اختلاف قیمت بین کارخانه و کف بازار مشهود است، بنابراین عرضه در بورس کالا از نظر وزارت صمت روش قابل دفاع و مورد حمایت است، اما تصمیم در این زمینه با مسوولان مربوطه خواهد بود.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، روز گذشته (٢ بهمن ماه)، سید محمدرضا سیدنورانی (رئیس شورا و مرکز ملی رقابت) در نامه‌ای خطاب به مجید عشقی (رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار)، کلیه محصولات ایران‌خودرو (جز دو محصول هایما و تارا) و ساپیا را انحصاری اعلام و تاکید کرده است که خودروهای شاهین، دنا و پژو ۲۰۷ باید از بورس کالا خارج شوند.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱نرخ واقعی ارز در اقتصاد نرخ بازارهای نیما و متشکل است

🟢وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ارز سامانه نیما و بازار متشکل ارزی سهم ۸۵ درصدی در واقعیت اقتصاد ایران دارند؛ لذا نباید جای اصل و فرع را عوض کرد.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، سیداحسان خاندوزی در حاشیه آیین تجلیل از فعالان پیشتاز اقتصاد ایران، درباره نرخ ارز و تورم توضیح داد: چیزی که در واقعیت اقتصاد ایران پشتیبانی می‌شود نرخی است که در دو بازار نیما و متشکل هستند؛ یکی از این نرخ‌ها بالای ۳۰ و دیگری پایین ۳۰ هزار تومان معامله می‌شود. انتظارات روانی وجود دارد که رسانه‌ها باید کمک کنند جامعه اعتماد کند که کالا بر اساس کدام نرخ وارد شده است.

وی ادامه داد: اقتصاددانان واقعیتی که در اقتصاد ایران می‌گذرد و پشتیبانی می‌کند را می دانند نرخی که شاید سهم آن بالای ۸۵ درصد باشد چه نرخی است و آن نرخی که در بازار القا می‌شود و بعضی از کالاهای قاچاق با آن نرخ وارد می‌شود و نرخی نیست که بگوییم واقعیت ندارد، زیرا خروج سرمایه از کشور با آن صورت می‌گیرد، چه نرخی است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱دلیل مصونیت قضایی هیات هفت‌نفره مولدسازی از زبان خاندوزی

🟢وزیر امور اقتصاد و دارایی توضیحاتی را در مورد مصوبه مولدسازی دارایی‌های مازاد دولتی ارائه کرد.

🟡به گزارش اقتصادنگار، سیداحسان خاندوزی در جمع خبرنگاران در مورد علت مصونیت قضایی هیات ه‌ نفره مولدسازی اظهار کرد: طبق تجارب گذشته زمانی که دولت با بخش غیر دولتی وارد تعامل می‌شود باید کار کارشناسی و شفافیت صورت بگیرد که فساد شکل نگیرد. باید پیمانکار از این مطمئن باشد که پروژه‌ای که روی آن کار می‌کند به‌راحتی قابل برگشت نیست و قرار نیست از او گرفته شود. این فرایند به فعالان اقتصادی اطمینان خاطر می‌دهد. بر این اساس ۸۵ میلیون نفر ناظر همه مصوبات هستند.

او از رونمایی یک سامانه قبل از ۲۲بهمن‌ خبر داد و افزود: این سامانه قبل از ۲۲ بهمن‌ماه رونمایی می‌شود و همه مردم می‌توانند در مورد تک‌تک مصوبات مولدسازی اظهار نظر کنند.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه سال‌های سال است که پروژه‌های عمرانی در کشور عقب افتاده است، عنوان کرد: در مقابل تعداد زیادی دارایی وجود دارد که بی‌استفاده مانده است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱پیشنهاد افزایش پلکانی حقوق و دستمزد در سال آینده
🟢یک کارشناس حوزه کار افزایش پلکانی حقوق و دستمزد را راهکاری موثر در جهت کاهش شکاف طبقاتی دانست و گفت: تصویب افزایش حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشگری و تامین اجتماعی باید به دور از هرگونه تبعیض مزدی باشد.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، حمید نجف با اشاره به فرایند تعیین دستمزد کارگران در شورای عالی کار اظهار کرد: بر اساس قانون کار، تعیین حداقل دستمزد در شورای عالی کار به شکل سه جانبه و متشکل از نمایندگان کارفرما، کارگر و دولت صورت می‌گیرد، بنابراین اظهارنظر درباره دستمزد کارگران خارج از شورای عالی کار پذیرفته نیست و تاثیری در تعیین حداقل مزد ندارد.

وی ادامه داد: با این حال حقوق و دستمزد و درصدی که دولت برای کارمندان خود در بودجه می‌بیند، در روند تصویب دستمزد کارگران مشمول قانون کار به طور غیرمستقیم تاثیرگذار است ولی به منزله این نیست که هر عددی در بودجه برای کارمندان تصویب شود حتما باید برای جامعه کارگری و بازنشستگان هم لحاظ شود چون فرایند تعیین حقوق کارگران از مجرای شورای عالی کار می گذرد.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱نکاتی برای خرید ربع سکه در بورس/ مراقب قیمت باشید!

🟢دور دوم عرضه ربع سکه در بورس با یک تفاوت مهم در تعیین قیمت این کالا آغاز شده اما به نظر می‌رسد بی‌توجهی برخی افراد به این تفاوت درکنار سوء‌استفاده برخی دلالان باهدف برهم زدن بازار، باعث شده ربع سکه در مواردی با قیمت‌های خارج از عرف نیز به فروش برسد.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، اواسط دی ماه بود که بانک مرکزی اعلام کرد از ۲۴ دی‌ماه تعداد ۵۰۰ هزار قطعه سکه طلای ربع بهار آزادی از طریق بورس کالای ایران عرضه می‌شود. در این عرضه سه روزه، دامنه قیمت سفارشات و قیمت سفارش عرضه توسط بانک مرکزی تعیین شد.

اما در دور دوم عرضه که از سه‌شنبه هفته قبل آغاز شده و قرار است طی ۱۰ روز کاری ۴۵۰ هزار گواهی سکه در بورس عرضه شود، نحوه تعیین قیمت فرق کرده است. این بار دیگر قیمت توسط بانک مرکزی تعیین نمی‌شود و دارای دامنه نوسان است. به همین دلیل اگر یک متقاضی قیمت ربع سکه را بالاتر از قیمتی که تعیین شده ثبت کند کالا را با آن قیمت خواهد خرید.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱توضیحات وزیر کشاورزی درباره تخفیف ۳۴ قلم کالای مصرفی

🟢وزیر جهاد کشاورزی درباره طرح فجر تا فطر و تخفیف تا ۲۵ درصد ۳۴ قلم کالای مصرفی توضیحاتی ارائه کرد.

🟡به گزارش اقتصادنگار ، جواد ساداتی‌نژاد در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پیرو صحبت‌های رییس جمهوری با جلسات مشترکی که با فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور انجام شد از امروز طرح فجر تا فطر را تمامی فروشگاه‌های زنجیره‌ای در کشور آغاز کردند و ۳۴ قلم کالای اساسی مصرفی مردم بین ۱۰ تا ۲۵ درصد تخفیف خواهند داشت.

وی افزود: این طرح می‌تواند آرامشی در حوزه بازار ایجاد کند و تا پایان ماه رمضان به آرامش و ثبات در وضعیت بازار کمک کند و ایام پرمصرف کالاهای اساسی وضعیت باثباتی شکل بگیرد.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱اوجی: امیدواریم مجبور به واردات بنزین نشویم

🟢وزیر نفت گفت: ظرف دو سه ماه آینده تفاهم‌نامه‌هایی که با شرکت‌های بزرگ روسی شده است به قرارداد منجر خواهد شد.

🟡به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا،‌ جواد اوجی در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: وزارت نفت هم در ایام دهه فجر و هم تا پایان امسال پروژه‌های خیلی خوب و بزرگی را در دولت سیزدهم افتتاح می‌کند، از جمله پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی است که ان‌شاءالله در همین ایام به‌ بهره‌برداری می‌رسد.
وی افزود: این پالایشگاه بالغ بر پنجاه و شش میلیون متر مکعب گاز در روز را فرآوری و به شبکه خطوط انتقال گاز سراسری کشور تزریق می‌کند و به این صورت پرونده احداث پالایشگاه‌های پارس جنوبی بسته می شود؛ این پالایشگاه آخرین پالایشگاه فراورش گاز میدان مشترک پارس جنوبی است.

وی گفت: دو پتروشیمی هم تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد که بالغ بر سه میلیارد دلار در این دو پتروشیمی سرمایه گذاری شده است.

اوجی درباره تعرفه گاز مشترکان گاز خانگی در زمستان سال جاری گفت: ما به همه مشترکان گاز خانگی و تجاری اطلاع رسانی کرده بودیم.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱چرا برخی صرافی‌ها ارز نمی‌فروشند؟

🟢پس از ۹ روز از بخشنامه بانک مرکزی درباره شرایط جدید خرید و فروش ارز از سوی صرافی‌ها، برخی صراف‌ها در خیابان و میدان فردوسی معاملات ارزی را طبق مصوبه اخیر انجام می‌دهند و برخی نیز با دلایل و بهانه‌های مختلف از اجرای آن سر باز می‌زنند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، بانک مرکزی یکشنبه هفته گذشته (دوم بهمن ماه) در بخشنامه‌ای خطاب به صرافی‌ها مجاز اعلام کرد که از روز سه‌شنبه (چهارم بهمن ماه) می‌توانند تا سقف ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به اشخاص حقیقی یا حقوقی مقیم تحت عنوان تامین نیازهای ضروری، بفروشند.

اما با وجود گذشت ۹ روز از ابلاغ این بخشنامه، همراهی کاملی ا سوی صرافی‌ها با این مصوبه صورت نگرفته است. امروز تعدادی از صرافی‌ها این بخشنامه را اجرا کردند و بقیه صراف‌ها به دلایل و بهانه‌های مختلف مردم را جواب می‌کنند.

برخی صرافان می‌گویند که چون مانند برخی دیگر به سامانه بازار متشکل ارز متصل نیستند و نامشان در آنجا نیست نمی‌توانند این کار را انجام دهند. تعدادی از آن‌ها مدعی هستند که سامانه بازار متشکل قطع شده و امکان خرید و فروش وجود ندارد.
🏪@Eghtesadnegar_ir
Forwarded from فردای اقتصاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سیاستگذاری اشتباه
به کام رانت‌خواران،‌ علیه اوره‌سازان

💢
‌‌‌از مهر‌ماه سال جاری کشاورزان بابت هر کیلوگرم اوره ۳هزار تومان به جهاد کشاورزی پرداخت می‌کردند، این درحالی است که مطالبات اوره‌سازان به ازای هر کیلوگرم ۸۰۰ تومان ثبت می‌شود، یعنی یک دهم نرخ‌های صادراتی اوره.

💢محاسبات نشان می‌دهد که کشاورزان در حال حاضر با پرداخت نزدیک به ۴۰ درصد نرخ اوره بازار آزاد درصورتی که مابه التفاوت این نرخ را پرداخت کنند، سهم اوره از کل مبلغ فروش هر تن گندم کمتر از ۳درصد افزایش خواهد داشت و با پیشنهاد فعالان این صنعت مبنی بر جبران این رقم در نرخ خرید نضمینی گندم توسط دولت، نه تنها کشاورز متضرر نخواهد شد، بلکه با تغییری که در نگاه سرمایه‌گذاری به این صنعت صورت خواهد گرفت با چشم‌انداز رشد این بخش از صنعت پتروشیمی به بهبود فضای اقتصادی کشور کمک خواهد کرد.

💢این موضوع درکنار طلب ۳۰ همتی اوره‌سازان از دولت، چالش‌های بزرگ کشاورزان و اوره‌سازان را بیش از پیش پر‌رنگ کرده است.

@feghtesad
2024/04/19 01:26:31
Back to Top
HTML Embed Code: