Telegram Web Link
بیع سلم چیست؟

🔷بیع سلم در اصطلاح فقهی عقدی است که در آن مبیع ، کلی در ذمه است و ثمن ، نقد و معلوم است. به عبارت دیگر، در این عقد خریدار ثمن را نقداً پرداخت می‌کند و مبیع را در آینده تحویل میگیرد.

🔷مثلا فردی خانه ای پیش فروش را میخرد ، بهای آن را پرداخت میکند و تحویل خانه را برای ۳ ماه پس از پرداخت ثمن در قرارداد قید میکنند.

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍42👏2
ایراد تامین دعوای واهی چیست؟

شما به‌عنوان خوانده‌ می­‌توانید در دعوایی که علیه شما اقامه می‌شود برای پرداخت خسارات ناشی از هزینه دادرسی و حق‌الوکاله که ممکن است خواهان به آن محکوم شود ، از دادگاه درخواست صدور قرار تأمین دعوای واهی را بنمایید. چنانچه دادگاه دعوا را واهی تشخیص دهد قراری صادر می­‌کند که بر مبنای آن خواهان باید معادل خسارتی که ممکن است به شما به­ عنوان خوانده‌ی دعوا وارد شود ضمانت بگذارد.

در این خصوص باید توجه داشته باشید که دادگاه زمانی مبادرت به گرفتن تأمین دعوای واهی از خواهان دعوا می­‌نماید که شما به­ عنوان خوانده‌ی دعوا به ایراد تأمین دعوای واهی استناد نمایید. بنابراین دادگاه نمی‌­تواند رأساً و بدون درخواست خوانده‌ی دعوا قرار تأمین دعوای واهی را صادر کند.

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍6
شش نکته مهم در دعوای "الزام به تنظیم سندرسمی"

1- دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی در خصوص املاک و اموال غیر منقول، در دادگاه محل وقوع ملک و در خصوص اموال منقول در دادگاه محل اقامت خوانده مطرح می شود. 

2- دعوای الزام به تنظیم سند رسمی مالی بوده و مستلزم پرداخت هزینه دادرسی معادل 3/5 درصد ارزش منطقه ای ملک است.

3- برای محاسبه هزینه دادرسی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، ارزش منطقه ای املاک براساس ویژگیهای ظاهری و نوع مصالح به کار رفته شده و موقعیت جغرافیایی ملک عرض و گذار و ویژگیهای این چنینی محاسبه می شود و هر چند که به ظاهر از قواعد و مولفه های خاصی پیروی میکنند ولی کاملاً بستگی به سلیقه مدیر دفتر دارد. (در حال حاضر دفاتر خدمات قضایی) 

4- بهتر است خواهان هم زمان با طرح دعوا الزام به تنظیم سند رسمی خواسته های تکمیلی دیگر خود را هم مطرح کند مثل اینکه در خصوص سند آپارتمان الزام خوانده به تنظیم اخذ صورتمجلس تفکیکی و پایان کار و اخذ مفاصا حساب مالیاتی را مطالبه و درخواست کنند. 

5- براساس یک نظر از سوی حقوقدانان خواهان فقط در صورتی می تواند دعوای الزام به تنظیم سند رسمی مطرح کند که برای خواسته خود دلیل کتبی و عینی و ملموس داشته باشد و کسی که مبایعه نامه کتبی ندارد در این دعوا موفق نیست به عبارت دیگر بسیاری از محاکم دعوی الزام به تنظیم سند و اثبات به مالکیت را قابل جمع نمی دانند. 

6- مطابق ماده 22 قانون ثبت معاملات غیر منقول لزوما باید ثبت شده باشد و ارائه سند عادی و درخواست آثار مالکانه با سند عادی ممکن نیست و به تعبیر قانونگذار اسناد عادی در مراجع دولتی پذیرفته نمی شود. 

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸


@ADLIEH_TEAM
👍7
Nadarim Az To Behtar
Alireza Talischi
شبخوش🌙

🔺نداریم از تو بهتر
🔺علیرضا طلیسچی
#جدید

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍43🤣1
فرار ۱۰ زندانی خطرناک از حفره توالت سلول!

۱۰ زندانی خطرناک زندان نیواورلئان آمریکا که چهار نفرشان متهم به قتل هستند، به شیوه جالبی از طریق حفره دیوار پشت توالت سلول موفق به فرار شدند.

تاکنون سه نفر از زندانی‌های فراری دستگیر شده‌اند. گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر کمک کارکنان زندان برای فرار این افراد نیز در رسانه‌ها منعکس شده است.

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍6😁41
زن و شوهر چگونه از یکدیگر ارث می‌ برند؟

زن و شوهر پس از مرگ یکدیگر از هم ارث می برند. ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر به دلیل برقراری رابطه زوجیت بین آنها ایجاد می شود و از بین رفتن زوجیت منجر به عدم ارث بردن زن و مرد از یکدیگر می شود. بر اساس ماده 864 قانون مدنی، از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث میبرند هر یک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشد. همچنین بر اساس ماده 940 قانون مدنی، زوجین که زوجیت آنها دائمی بوده و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث میبرند.

فوت شوهر

در صورت فوت شوهر، همسر وی با وجود وراث دیگر از هر طبقه ای، از اموال متوفی ارث می برد. ارث بردن همسر بعد از مرگ شوهر در دو حالت زیر قابل بررسی است:

۱- اگر شوهر دارای فرزند یا نوه باشد، سهم الارث زن یک هشتم ترکه است.

۲-اگر شوهر دارای فرزند یا نوه نباشد، سهم الارث زن یک چهارم ترکه است.

بر اساس ماده 942 قانون مدنی، در صورت تعدد زوجات ربع یا ثمن ترکه که تعلق بزوجه دارد بین همه آنان بالسویه تقسیم میشود.

فوت زن

بر اساس بند 1 ماده 899 قانون مدنی و بند 1 ماده 900 قانون مدنی، در صورت فوت زن، اگر دارای فرزند یا نوه باشد هرچند از شوهر دیگر، یک چهارم از اموال باقی مانده به شوهر به ارث می رسد و اگر زن دارای فرزند یا نوه نباشد، نصف اموال به عنوان سهم الارث به شوهر می رسد و باقی مانده اموال بین وراث تقسیم خواهد شد. بر اساس ماده 949 قانون مدنی، در صورت نبودن هیچ وارث دیگر به غیر از زوج یا زوجه شوهر تمام ترکه زن متوفاه خود را میبرد لیکن زن فقط نصیب خود را و بقیه‌ ترکه شوهر در حکم مال اشخاص بلاوارث و تابع ماده 866 خواهد بود.

بعد از طلاق

اگر مرد همسرش را با طلاق رجعی مطلقه کند و هر یک از آنها قبل از زمان عده فوت کنند، دیگری از متوفی ارث می برد و اگر فوت پس از زمان عده باشد، هیچ یک از دیگری ارث نمی برند. بر اساس ماده 943 قانون مدنی، اگر شوهر زن خود را به طلاق رجعی مطلقه کند هر یک از آنها که قبل از انقضا عده بمیرد دیگری از او ارث میبرد لیکن اگر فوت یکی ‌از آنها بعد از انقضاء عده بوده و یا طلاق بائن باشد از یکدیگر ارث نمیبرند. همچنین بر اساس ماده 944 قانون مدنی، اگر شوهر در حال مرض زن خود را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد زوجه او ارث میبرد اگرچه ‌طلاق بائن باشد مشروط بر اینکه زن شوهر نکرده باشد.

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍9👏1
نمونه دادخواست " الزام به انجام تعهد "

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍6👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وضعیت سلول های خاکستری مغزم وقتی میرسیم مدنی ۸ سر مبحث ارث:

#زنگ_تفریح

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
🤣16
چگونه سند دفترچه ای را به تک برگ تبدیل کنیم؟

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍6
⁠⁣ﻧﮑﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﺩﺭ ﺑﻨﮕﺎﻩ ﻫﺎﯼ ﻣﻌﺎﻣﻼ‌ﺕ ﻣﻠﮑﯽ :

1⃣ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﺁﯾﺎ ﺻﺎﺣﺐ ﺑﻨﮕﺎﻩ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﺠﻮﺯ ﺍﺯ ﺍﺗﺤﺎﺩﯾﻪ ﺍﺳﺖ ﯾﺎ ﺧﯿﺮ

2⃣ اگرﻣﺎﻝ ﻣﻮﺭﺩ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﺑﯿﻦ ﭼﻨﺪ ﻧﻔﺮ ﻣﺸﺎﻉ ﺍﺳﺖ ﻭ ﯾﺎ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﺧﺮﯾﺪﺍﺭﺍﻥ ﭼﻨﺪ ﻧﻔﺮ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺑﻪ ﻭﮐﺎﻟﺖ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﺩﺍﺭﺍﯼ {ﻭﮐﺎﻟﺖ ﺭﺳﻤﯽ} ﻫﺴﺘﻨﺪ ﯾﺎ ﻧﻪ و حدود اختيارات كامل تنظيم شده باشد.

3⃣ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺣﻖ ﺍﻟﺰﺣﻤﻪ ﺩﻻ‌ﻝ ﺩﺭ ﻗﻮﻟﻨﺎﻣﻪ ﯾﺎ ﻣﺒﺎﯾﻌﻪ ﻧﺎﻣﻪ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﮐﺮﺩﻩ ﯾﺎ ﺗﺤﺖ ﭼﻪ ﺷﺮﺍﯾﻄﯽ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.

4⃣ ﺻﺮﻑ ﻧﻮﺷﺘﻦ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻭ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ ﺩﺭ ﺍﻭﺭﺍﻕ ﭼﺎﭘﯽ ﻭ ﺁﺭﻡ ﺩﺍﺭ ﺑﻨﮕﺎﻩ ﺩﻟﯿﻞ ﺑﺮ ﺭﺳﻤﯽ ﺑﻮﺩﻥ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻧﯿﺴﺖ.

5⃣ دﺭ ﺳﻨﺪ ﻗﯿﺪ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﺁﯾﺎ ﺩﺭ ﺁﻥ {ﻗﻠﻢ ﺧﻮﺭﺩﮔﯽ} ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﯾﺎ ﻧﻪ ﻭ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﭘﺸﺖ ﯾﺎ ﺣﺎﺷﯿﻪ ﻧﻮﯾﺴﯽ ﺍﺳﺖ ﯾﺎ ﺧﯿﺮ.

6⃣ﺍﮔﺮ ﺍﺳﻨﺎﺩ ﺗﺠﺎﺭﯼ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭼﮏ، ﺳﻔﺘﻪ ﻭ ﺳﺎﯾﺮ ﺍﻭﺭﺍﻕ ﺑﻬﺎﺩﺍﺭ ﻧﺰﺩ ﺑﻨﮕﺎﻩ ﺩﺍﺭ ﺑﻪ ﺍﻣﺎﻧﺖ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻗﯿﺪ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﺗﺤﺖ ﭼﻪ ﺷﺮﺍﯾﻄﯽ ﻭ ﭼﻪ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﻨﺎﺩ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺷﺨﺺ ﯾﺎ ﺍﺷﺨﺎﺻﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﺤﻮﯾﻞ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﻮﺩ.

7⃣ ﺍﺳﻨﺎﺩﯼ ﮐﻪ ﻧﺰﺩ ﺻﺎﺣﺐ ﺑﻨﮕﺎﻩ ﺑﻪ ﺍﻣﺎﻧﺖ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﮐﺎﻣﻼ‌ً ﺩﺭ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﺷﻮﺩ.

8⃣ﺣﺘﻤﺎً ﺩﻭ ﻧﻔﺮ ﻓﺮﺩ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﻃﺮﻓﯿﻦ ﺯﯾﺮ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ گواه امضا نمایند.

9⃣ ﺍﺯ ﺍﻣﻀﺎﯼ ﺳﻨﺪ ﺑﺪﻭﻥ ﺣﻀﻮﺭ ﻃﺮﻑ ﺩﯾﮕﺮ ﻭ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺍﺣﺮﺍﺯ ﺳﻤﺖ ﻭ ﻫﻮﯾﺖ ﺍﻭ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﺷﻮﺩ.

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍13👏1
⚠️پست دارای محدودیت سنی⚠️

آیا زن میتواند بدون هیچ‌ عذری از نزدیکی با شوهرش امتناع نماید؟

بر اساس فقه اسلامی و رویه قضایی ایران، زوجه مکلف به تمکین خاص است، مگر اینکه عذر شرعی یا قانونی داشته باشد. امتناع بدون دلیل موجه از نزدیکی می‌تواند به عنوان عدم تمکین تلقی شود و ممکن است تبعات حقوقی مانند طرح دعوای عدم تمکین از سوی شوهر را به دنبال داشته باشد. در صورت اثبات عدم تمکین در دادگاه، زوجه ممکن است از برخی حقوق خود مانند نفقه محروم شود. (ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی)

موارد موجه برای امتناع

عذر شرعی : مانند ایام عادت ماهیانه یا بیماری‌هایی که نزدیکی را برای او مضر می‌سازد.

ضرر جسمی یا روانی : اگر نزدیکی به سلامت جسمی یا روانی زن آسیب برساند (مثلاً به دلیل بیماری یا شرایط خاص) امتناع او موجه است.

سوء رفتار شوهر : اگر شوهر رفتار خشونت‌آمیز یا غیرمعقولی داشته باشد مثلا اگر از پوزیشن های نامتعارف هنگام نزدیکی استفاده نماید ، زن می‌تواند به استناد این شرایط از تمکین خودداری کند.

عدم پرداخت نفقه : اگر شوهر نفقه را پرداخت نکند ، زن می‌تواند از تمکین خودداری کند. (ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی)


👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍111
Almas
Arshiyas
شب بخیر

◽️الماس
◽️ارشیاس

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍3
پایان اعتبار قولنامه‌ها از خرداد ۱۴۰۴

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک:
از ابتدای خرداد ۱۴۰۴، اسناد سبزرنگ که در چارچوب «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات» صادر می‌شوند، تنها اسناد معتبر برای نقل‌وانتقال املاک خواهند بود و قولنامه یا سند عادی برای این املاک در محاکم قضایی، دستگاه‌های اداری و بانک‌ها فاقد اعتبار است.

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍10
از تور رایگان تا تجاوز جنسی روی سایت دیوار!

🔺تبیان، رسانه سازمان تبلیغات اسلامی نوشت: «سفر به آنتالیا، همه هزینه‌ها با من، فقط خانم باشه» «تور رایگان و سفر داخل کشور، لطفا آقایون تماس نگیرن!» این جملات نه در یک شبکه‌‌اجتماعی خارجی، بلکه در سایت رسمی دیوار منتشر شده است.
🔺خبرنگار اجتماعی تبیان با چند آگهی‌دهنده تماس گرفت: یکی برای سفر قشم، ۳۰ میلیون بودجه داشت. دیگری، به‌بهانه سفر به آنتالیا، پیشنهاد رابطه جنسی داد و نوشت: «می‌خوای قبلش کمی بیشتر با هم آشنا بشیم؟» و فردی هم سفر سه‌هفته‌ای با ۱۵۰ میلیون هزینه و اقامت در کمپر را به بهانه پروژه فیلم‌برداری مطرح کرد.
🔺اما پشت وعده‌ی «همسفری رایگان»، خطرات هولناکی پنهان است؛ از اخاذی با تصاویر خصوصی و رها شدن در میانه‌راه، تا تله‌هایی برای قاچاق انسان یا آزار جنسی در مقصدی ناشناس.
🔺 گزارش‌های اینترپل در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد شبکه‌های قاچاق، افراد را با وعده‌ سفر یا کار، به کشورهای دیگر فریب می‌دهند و گذرنامه‌هایشان را ضبط می‌کنند. برای برخی، این سفر، آخرین ایستگاه است.

👨‍⚖👩‍⚖ کانال حقوقی عدلیه 🔸🔹

@ADLIEH_TEAM
👍6🤬3
شصت نکته در باب دادگاه های صلح.pdf
781.6 KB
✍🏻 «شصت نکته در باب دادگاه‌های صلح»

👨‍⚖👩‍⚖ کانال حقوقی عدلیه 🔸🔹

@ADLIEH_TEAM
👍32
شرایط فسخ قرارداد اجاره از سوی مستاجر

🔴هر گاه معلوم شود که ملک (مورد اجاره) در حال اجاره دارای عیب باشد مستاجر حق فسخ دارد.
🔴در صورتی که موجر مورد اجاره را به مساجر (طبق زمان موجود در قرارداد) تحویل ندهد مستاجر حق فسخ دارد‌.
🔴اگر در مدت اجاره ، مورد اجاره به واسطه حادثه کلا یا جزئا تلف شود مستاجر حق فسخ دارد.
🔴در صورتی که در اجاره نامه مستاجر حق فسخ معامله را داشته باشد و یا شرطی ضمن عقد در این باب عنوان شده و مورد تایید واقع شده باشد مستاجر حق فسخ دارد.
🔴اگر‌در مدت اجاره ، ملک نیاز به تعمیر داشته باشد درصورتی که تاخیر در انجام آن سبب ورود خسارت به موجر شود در این حال مستاجر نباید مانع گردد لیکن اگر در مدت تعمیرات مستاجر نتواند از تمام یا قسمتی از مال الاجاره استفاده نماید در این صورت حق فسخ خواهد داشت.
🔴اگر مورد اجاره فاقد اوصاف قید شده در اجاره نامه باشد مستاجر حق فسخ دارد.

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍6
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وضعیت داییم رو تخت بیمارستان که داره میمیره یهو زنداییم بهش خبر میده که یه جفت دمپایی از ارث بابات مونده و هنوز انحصار وراثت نشده:

#زنگ_تفریح

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
3
صلاحیت ذاتی و صلاحیت محلی (نسبی) محاکم حقوقی

صلاحیت ذاتی مراجع حقوقی ، توانایی و تکلیف این مراجع با توجه به صنف (قضایی یا اداری) ، نوع (عمومی یا خصوصی) و درجه ی آنها (مرحله بدوی یا تجدیدنظر) در رسیدگی به دعاوی و صدور رای به حکم قانون است.
قواعد این صلاحیت ها آمره بوده و به هیچ عنوان قابل تجدیدنظر و ویرایش نخواهند بود.

صلاحیت محلی (نسبی) مراجع حقوقی به این معناست که دعوی در کدام دادگاه و در چه محلی اقامه شود تا قابلیت رسیدگی داشته باشد . یکی از اصول مهم قواعد صلاحیت محلی ، طرح دعوا در محل اقامت خوانده میباشد که حکایت از صلاحیت محلی محاکم حقوقی دارد.


👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍31
قرار سقوط دعوا در چه صورتی توسط دادگاه صادر میشود؟

قرار سقوط دعوا در مواردی صادر می‌شود که دعوا پیش از صدور حکم زائل گردد. لیکن در قانون آیین دادرسی مدنی تنها حالتی که منجر به صدور این قرار می‌گردد، بند ج ماده 107 قانون مزبور می‌باشد و استرداد دعوا پس از ختم مذاکرات اصحاب دعوا می‌باشد و این امر درصورتی است که خوانده راضی باشد و یا خواهان از دعوای خویش به طور کلی صرف نظر نماید. به عبارت دیگر در صورتی که مدعی، به کلی از دعوا خود صرف نظر کند قرار سقوط دعوا صادر می‌شود.

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍6
قانون مجازات اسلامی.pdf
1006.1 KB
پی دی اف قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲) به همراه قانون تعزیرات (۱۳۷۵)

👨‍⚖👩‍⚖کانال حقوقی عدلیه🔹🔸

@ADLIEH_TEAM
👍5
2025/07/10 18:43:18
Back to Top
HTML Embed Code: