Telegram Web Link
📌شرکت هواپیمایی آلمانی "لوفت هانزا" به طور موقت تمام پروازهای خود را به تهران و از تهران متوقف کرد.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
تصویری از رهبر انقلاب هنگام ایراد خطبه‌های نماز عید فطر

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌به ساعت ۰۰:۰۰ نزدیک می‌شویم.
آیا در هفتمین روز شهادت مستشاران نظامی کشورمان در حمله رژیم به کنسولگری دمشق پاسخ رژیم داده می‌شود؟

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌هم اکنون، هیچ هواپیمایی در آسمان اسرائیل پرواز نمی‌کند!

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌یک فعال رسانه‌ای نوشت:
شما هم حواستون هست که در تمام محافل، جلسات، مجامع و حتی تریبون‌های سیاسی جهان، دارن درباره‌ی «پاسخ احتمالی ایران» حرف می‌زنن و ما یک هفته‌ست صدر نگرانی‌ها و رسانه‌های جهان هستیم؟ صرفاً چون سفارتمون خورده و گفتیم «می‌زنیم». وگرنه که همین اسرائیل کل تاسیسات اتمی عراق رو بیخ گوشمون بمباران کرد و کل دانشمندان هسته‌ای‌شون رو هم توی مدت کوتاهی ترور کرد و کلِ قضیه با سلام و صلوات نادیده گرفته شد.
دنبال تحلیلِ روابط بین‌الملل تطبیفی و درس علوم سیاسی می‌گشتید؟ جمهوری اسلامی برای ایران معنای مطلقی از بازدارندگی نظامی ایجاد کرده که از دوره‌ی ساسانیان سابقه ندارد.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
بسم الله الرحمن الرحيم
‏بسم الله وبالله وعلى ملة رسول الله...
#عصراندیشه
@Asreandisheh
پاسخ به شبهه:

آیا نمی‌شد عملیات، ناگهانی و در ساعات بامداد بوده و اخبارش فقط هنگام اصابت برسد؟

چرا باید خبر شلیک پهپادها از ابتدا منتشر و همه تا رسیدن به اهداف آن‌ها را رصد کنند؟

هدف، شکست اقتدار پوشالی است که رژیم تلاش می‌کرد با "حداکثر تخریب، خشونت و جنایت" در غزه برای خود دست و پا کند + نابودی افسانه‌ سیستم‌های آمریکایی.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
عصر انديشه pinned «📌یک فعال رسانه‌ای نوشت: شما هم حواستون هست که در تمام محافل، جلسات، مجامع و حتی تریبون‌های سیاسی جهان، دارن درباره‌ی «پاسخ احتمالی ایران» حرف می‌زنن و ما یک هفته‌ست صدر نگرانی‌ها و رسانه‌های جهان هستیم؟ صرفاً چون سفارتمون خورده و گفتیم «می‌زنیم». وگرنه که…»
Forwarded from عصر انديشه (..)
📌یک فعال رسانه‌ای نوشت:
شما هم حواستون هست که در تمام محافل، جلسات، مجامع و حتی تریبون‌های سیاسی جهان، دارن درباره‌ی «پاسخ احتمالی ایران» حرف می‌زنن و ما یک هفته‌ست صدر نگرانی‌ها و رسانه‌های جهان هستیم؟ صرفاً چون سفارتمون خورده و گفتیم «می‌زنیم». وگرنه که همین اسرائیل کل تاسیسات اتمی عراق رو بیخ گوشمون بمباران کرد و کل دانشمندان هسته‌ای‌شون رو هم توی مدت کوتاهی ترور کرد و کلِ قضیه با سلام و صلوات نادیده گرفته شد.
دنبال تحلیلِ روابط بین‌الملل تطبیفی و درس علوم سیاسی می‌گشتید؟ جمهوری اسلامی برای ایران معنای مطلقی از بازدارندگی نظامی ایجاد کرده که از دوره‌ی ساسانیان سابقه ندارد.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌دیاکو حسینی، کارشناس مسائل بین الملل:

💢اگر اصابت موشک‌ها و پهپادها به اهداف تعیین شده کوچکترین اهمیتی برای ایران می‌داشت نباید ۷۲ ساعت قبل، تصمیم به عملیات نظامی را به کشورها اطلاع می‌داد.

📌هدف ایران نظامی نبود؛ سیاسی بود؛ نمایش اراده و شهامت برای حمله مستقیم و آشکار به قلمرو اسرائیل.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌وضعیت درگیری بین ایران و اسرائیل پس از عملیات سپاه

📖امیرمحسن هادیان نوشت :جمهوری اسلامی ایران، پس از تبادلات دیپلماتیک فراوان، سرانجام تصمیم گرفت ذیل اصل دفاع مشروع و ماده ۵۱ منشور ملل متحد، حملاتی را علیه اسرائیل ترتیب دهد. نظام ایران تلاش کرد علاوه بر انجام حملات تلافی جویانه، قواعد بازی در سوریه را که اسرائیل طی «کارزار بین جنگ ها» ظرف حدود یک دهه تعریف کرده بود، تغییر دهد و رفتار اسرائیل را که گمان می کند در مواجه با تهران، صرفه با تهاجم است، عوض کند. غرب نیز به وعده خود عمل کرد و از اسرائیل دفاع موثری به عمل آورد. اعضای غربی دائم شورای امنیت با همراهی کشورهای عربی و امکانات راداری و هوایی آن ها، تعداد چشمگیری از پرتابه های ایرانی را رهگیری کردند. بدین ترتیب پیام سیاسی به تهران داده شد که غرب در دفاع از اسرائیل تردید ندارد و از توانمندی و فناوری روز خود استفاده می کند. همچنین مشارکت کشورهای عربی در بخش های راداری و ارائه پایگاه، نشان دهنده استحکام توافق ابراهیم و قوت روند عادی سازی اعراب و اسرائیل است.

تهران این حمله را مستقیما از خاک خود انجام داد و نخواست از متحدان خود در لبنان که یکی از اعضای ساختار تامین امنیت و بازدارندگیش هستند، کمک بگیرد. بدین ترتیب نیروهای متحد و غیردولتی و پیرامونی که معمولا از مرکز محافظت می کنند، نقشی در تامین امنیت ایران طی این عملیات بازی نکردند و این تهران بود که تا حدی از حزب الله محافظت کرد.

تهران طی این حملات از توان موشکی خود که رکن دیگر قدرت امنیت ملیش است استفاده کرد. این عملیات، موشک های ایرانی و توانمندی دفاع ضدموشکی جبهه اسرائیلی را هم زمان آزمود به طوری که بزرگترین حمله موشکی-پهپادی تاریخ و بزرگترین دفاع ضدموشکی طی این درگیری رخ داد. این دفاع ضدموشکی طوری صورت گرفت که توان و امکانات نظامی کشورهای عربی موافق با عادی سازی، با فرانسه، بریتانیا، آمریکا و اسرائیل به صورت یکپارچه عمل کرد.

اسرائیل و غرب از عملکرد ضدموشکی خود رضایت دارند و اعتماد به نفسشان به همین خاطر بالا است. اسرائیل از اینکه توانست ائتلافی از متحدانش در دفاع از خود ایجاد کند، نیز رضایت دارد و تا حدی از انزوای جهانی خارج شد.

اسرائیل اساسا حق دفاع مشروع برای تهران قائل نیست و تهران را خطری ماهیتی بازنمایی کرده و نمی خواهد قواعد بازی در سوریه تغییر کند و قصد دارد همین قواعد را در لبنان نیز پیاده کند. اسرائیل از حمله مستقیم تهران خشمگین است و صرف چنین اقدامی را، فارغ از میزان موفقیت عملیات ایران، کم سابقه، نقض امنیت خود و خطری برای موجودیت خود تلقی می کند.

اسرائیل مایل به حمله مجدد به مواضع ایران، اینبار در داخل ایران است و عدم حمایت بایدن، مشی حزب دموکرات و سال انتخاباتی در آمریکا از جمله موانع بر سر راه اسرائیل است. نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل علاوه بر عدم همراهی بایدن در طرح های تهاجمی علنی به ایران، با خطرات دیگری مانند شناسایی فلسطین، بن بست در جنگ غزه و رفح، تلاش بایدن برای یافتن جایگزینی برای نتانیاهو، فشار داخلی و صدمه سیاسی ناشی از حمله ی حماس مواجه است.

اما چنانچه نتانیاهو بتواند ضربه دومی به ایران وارد کند، به عمر سیاسیش اضافه می شود و همین، ریسک پذیری او را تا حدی بالا برده است. همچنین او نگران بسته شدن پنجره تجاوزگری به ایران، به سبب آتش بس نیز هست.

روی هم رفته اسرائیل فکر می کند برتری تکنولوژیک و نظامی، ائتلافی از حامیان قدرتمند بین المللی، ضرباهنگ تنش و تسلط بر تنش را در دست دارد. این عوامل می توانند ریسک پذیری هیات حاکمه اسرائیل را در برابر ایران بالا ببرند. به ویژه آنکه اسرائیل قصد دارد با وعده تلافی، جامعه و نظام ایران را در تعلیق و سردرگمی نگه دارد و هزینه های مختلف تهران را بالا ببرد.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📖 سید نیما موسوی نوشت:
عربستان سعودی برای نخستین بار در تاریخ، در روزهای پایانی مارس ۲۰۲۴ برای صندوق بین‌المللی پول در خاک خود دفتری تاسیس کرد. این اقدام را باید بعنوان حرکت جدی بن‌سلمان جهت ادغام در نهادهای سرمایه جهانی بررسی کرد. روندی که از سال ۲۰۱۶ و آغاز ریاست "محمد الجدعان" در کرسی وزارت اقتصاد عربستان آغاز شد؛ از سال ۲۰۱۷ و گردهمایی داووس صحرا شدت گرفت و در سال ۲۰۲۰ با نامزد شدن محمد التویجری عربستانی برای ریاست سازمان تجارت جهانی تداوم یافت.

با آغاز عصر بایدن روند این ادغام با توجه به بلاموضوع شدن مسئله خاشقچی سرعت بیشتری گرفت.؛ تا اینکه در سال ۲۰۲۲ عربستان و صندوق بین‌المللی پول دست به امضای تفاهم نامه مشترکی زدند و به تبع آن در اواخر سال ۲۰۲۳ مقرر شد تا عربستان بعنوان رییس کمیته مالی صندوق تا سال ۲۰۲۷ انتخاب شود. از سوی دیگر در ژانویه ۲۰۲۴ محمد بن فهد نیز بعنوان رییس کمیته تخصیصات صندوق بین‌المللی پول شناخته شدند که این نشان از سرعت بالای ادغام عربستان در نظام جهانی است که این ادغام قطعاً دارای ضمایم فرهنگی و سیاسی نیز خواهد بود.

این میل بزرگ به ادغام مالی عربستان با غرب از جهت عدم تامین بودجه مورد نیاز عربستان برای پروژه‌هایی همچون نئوم و شهر خطی اتفاق افتاده است؛ جاییکه بدلیل عدم تنوع اقتصاد عربستان حجم جذب سرمایه‌گذاری خارجی در این کشوز پایین بوده و حتی عربستان اخیرا به درخواست وام ۱۶ میلیارد دلاری از دولت کویت دست زده است.

از سوی دیگر این ادغام مالی در درازمدت باعث خواهد شد که روابط مالی عربستان با چین و روسیه به سطح تاکتیکی نزول کند. این درحالیست که عربستان همواره روابط رو به رشد با چین و روسیه را بعنوان بدیل رابطه با غرب بویژه پس از فشارهای حقوق بشری در اوایل ریاست جمهوری بایدن مدنظر داشته است. ادغام با متروپل و نهادهای بین‌المللی تا این میزان ضمن اینکه در آینده مسیر برنامه‌های تعدیل، جهانیسازی نرخ انرژی و حتی اعتراضات اجتماعی در عربستان را بوجود خواهد آورد؛ یک دنده معکوس در جهت افزایش سطح روابط عربستان با شرق خواهد بود و چه بسا نزدیکی ایران با چین را در آینده شدت خواهد بخشید.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌هماهنگی میدان و دیپلماسی و پیروزی سیاسی برای ایران

🔹جلسه شورای امنیت که شب گذشته و با اسم «وضعیت خاورمیانه» برای بررسی اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی و به درخواست این رژیم تشکیل شده بود بدون صدور هیچ بیانیه و قطعنامه‌ای به کار خود پایان داد.

🔹مشاهدات نشان می‌دهد که در این کارزار سیاسی چین و روسیه به نحو مطلوبی به نفع ایران وارد عمل شدند و به همین دلیل تلاشهای اسرائیل، آمریکا و‌ برخی دیگر از هم پیمانان آنان برای تحت فشار گذاشتن سیاسی ایران نیز بی‌نتیجه مانده است.

🔹این یکی از مهمترین نتایج هماهنگی خوب میدان و دیپلماسی برای تامین امنیت و منافع ملی است. نه میدان در برابر و مزاحم دیپلماسی است و نه دیپلماسی بدون میدان می‌تواند کاری از پیش ببرد؛ همدلی و هماهنگی این دو با یکدیگر، حتماً به نفع کشور است.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
 - הסתיימה ישיבת קבינט המלחמה

כמה מדרגות תגובה עלו על שולחן הדרג המדיני ביממה האחרונה, ברמות תגובות שונות. חלק מהתגובות מינוריות וחלק עצימות יותר. חלק מהתגובות הן כאלו שאפשר להוציא לפועל באופן מידי. המטרה של ישראל היא להכאיב לאיראן אבל לא לגרום למלחמה כוללת. בנוסף ישראל רוצה לצאת לפעולה שמתואמת עם האמריקנים.

(ירון אברהם)
عصر انديشه
 - הסתיימה ישיבת קבינט המלחמה כמה מדרגות תגובה עלו על שולחן הדרג המדיני ביממה האחרונה, ברמות תגובות שונות. חלק מהתגובות מינוריות וחלק עצימות יותר. חלק מהתגובות הן כאלו שאפשר להוציא לפועל באופן מידי. המטרה של ישראל היא להכאיב לאיראן אבל לא לגרום למלחמה כוללת.…
📌ترجمه: جلسه کابینه جنگ تمام شد

در روز گذشته درجاتی از ارتجاعات روی میز رده های سیاسی مطرح شد که واکنش های متفاوتی داشت.  برخی از واکنش ها جزئی و برخی شدیدتر هستند.  برخی از پاسخ ها آنهایی هستند که می توانند بلافاصله اجرا شوند.  هدف اسرائیل صدمه زدن به ایران است اما نه ایجاد یک جنگ همه جانبه.  علاوه بر این، اسرائیل می خواهد اقداماتی را انجام دهد که با آمریکایی ها هماهنگ باشد.

(یرون آبراهام)

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌 عملیات انتقامی ایران چقدر خرج داشت؟ ایران ۵۰ برابر کمتر از اسرائیل هزینه کرد؛ ۲۷۰ میلیون دلار هم سود کرد

خبرنگار فرهیختگان هزینه‌های عملیات انتقامی ایران را حدودی تخمین زده که نتایج جالبی داشته. ایران تعداد تسلیحات پرتاب‌شده را در ابهام گذاشته و از این رو آماری به نقل از تهران وجود ندارد. اما اگر آمار فرضی و غیرقابل استناد ارتش رژیم یعنی حدود ۳۰۰ پرتابه شامل ۱۷۰ پهپاد، بیش از ۳۰ کروز و بیش از ۱۲۰ بالستیک مبنا قرار گیرد، نتایج جالبی بدست می‌آید:
پاسخ شبانه ایران ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار هزینه داشته، رژیم جعلی یک‌میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار هزینه رهگیری کرده و ائتلاف غربی هم برای حمایت از رژیم ۲ میلیارد دلار هزینه کرده

به این ترتیب که:

🔻قیمت ۱۷۰ پهپاد: ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار [هر کدام براساس تخمین غرب قیمتی معادل ۲۰ هزار دلار دارند]

🔻قیمت ۱۲۰ بالستیک: ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار [هر کدام تخمینی باید تا ۱۶۰ هزار دلار باشد.]

🔻قیمت ۳۰ کروز: ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار [اگر قیمت هر کروز را مشابه بالستیک‌های تاکتیکی ۱۶۰ هزار دلار محاسبه کنیم]

◻️جمع پاسخ شبانه ایران: ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار

🔻قیمت سفارش ساخت کشتی‌های جدید کانتینربری که ایران توقیف کرد: ۲۵۰ میلیون دلار [با توجه به جوان بودن کشتی توقیف شده باید قیمت آن را در حدود ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زد]

🔻قیمت محموله کشتی توقیفی: ۷۰ میلیون دلار

🔻رهگیری تسلیحات ایرانی:  یک‌میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار [به نقل آمارهای روزنامه یدیعوت آحارونوت]

🔻مجموع هزینه ائتلاف غربی برای دفاع از رژیم: ۲ میلیارد دلار

هزینه‌های  آسیب به زیرساخت‌ها و تجهیزات موجود در دو پایگاه فلسطین اشغالی را هم صرف نظر کردیم
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌گالانت: ما به آمریکا اطلاع دادیم به ایران حمله میکنیم

🔴 وزیر دفاع اسرائیل به همتای آمریکایی خود اطلاع داد که اسرائیل چاره ای جز پاسخ به حمله ایران ندارد.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌ولی نصر، مشاور سابق اوباما: به نظر می‌رسد که به سمت یک رویارویی نهایی بین اسرائیل و ایران می‌رویم

🔹ولی نصر، مشاور سابق باراک اوباما می‌گوید که احتمالا به سمت یک رویارویی نهایی بین اسرائیل و ایران می‌رویم.
 
🔹 وی گفت: به نظر می‌رسد که به سمت یک رویارویی نهایی بین اسرائیل و ایران می‌رویم. ایران و اسرائیل اکنون شخصیت‌های اصلی داستان خاورمیانه هستند. آنها یکدیگر را جدی ترین تهدید امنیت ملی خود می‌دانند.  
 
🔹مشاور سابق اوباما افزود: هیچ خط قرمز یا قاعده‌ای برای مهار رقابت آنها وجود ندارد. جنگ در سایه اکنون در حال خروج از سایه است.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
در صورت هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، به نظرتان ایران باید مجددا دست به حمله بزند؟
Anonymous Poll
93%
۱. بله
7%
۲. خیر
2024/05/29 05:40:23
Back to Top
HTML Embed Code: