Telegram Web Link
📌رای در انتخابات هم یک وجه ایجابی دارد (کسی رای بیاورد که حداقلهای ضروری را دارد) و هم یک وجه سلبی (کسی رای نیاورد که شرایط به طور معناداری بدتر شود) من هفت بار در عمرم رای داده‌ام که در سالهای ۷۶ و ۷۷ و ۸۰ عمدتا با انگیره ایجابی و در سالهای ۸۴ و ۹۲ و ۹۶ با انگیره سلبی بوده‌ و الان که برمی‌گردم و در زمینه وسیع‌تری به آن نگاه می‌کنم زمانهایی که سلبی رای داده‌ام با اینکه در لحظه رای دادن غمگین بوده‌ام اما الان پشیمان نیستم. رای دادن/ندادن یک اکت ساده است که کنار هزاران اکت مدنی و سیاسی دیگر معنا پیدا می‌کند و در اهمیت آن مثبت یا منفی نباید اغراق کرد
https://x.com/NimaNamdari2/status/1798601852289687598

#عصراندیشه
@Asreandisheh
🔹نظرسنجی یک مجموعه دانشگاهی؛
(۱۵ خرداد ۱۴۰۳)
▪️محمدباقر قالیباف: ۳۱٪
▪️سعید جلیلی: ۲۴٪
▪️علی لاریجانی: ۱۶٪
▪️عبدالناصر همتی: ۷٪
▪️اسحاق جهانگیری: ۳٪
▪️مهرداد بذرپاش: ۲٪
▪️علی نیکزاد: ۲٪
▪️علیرضا زاکانی: ۲٪
▪️نامعلوم: ۱۳٪



#عصراندیشه
@Asreandisheh
عصر انديشه pinned «🔹نظرسنجی یک مجموعه دانشگاهی؛ (۱۵ خرداد ۱۴۰۳) ▪️محمدباقر قالیباف: ۳۱٪ ▪️سعید جلیلی: ۲۴٪ ▪️علی لاریجانی: ۱۶٪ ▪️عبدالناصر همتی: ۷٪ ▪️اسحاق جهانگیری: ۳٪ ▪️مهرداد بذرپاش: ۲٪ ▪️علی نیکزاد: ۲٪ ▪️علیرضا زاکانی: ۲٪ ▪️نامعلوم: ۱۳٪ #عصراندیشه @Asreandisheh»
📌اعضای هیات دولت و مدیرانِ ارشدِ دولت سیزدهم، نامه‌ای به شورای نگهبان برای اثبات توان مدیریت و رجل بودن "محمدمهدی اسماعیلی" نوشتند.
📖امضای افرادی چون، محسن منصوری (معاون اجرایی)، میثم لطفی (رئیس سازمان امور استخدامی)، علی باقری (سرپرست وزارت خارجه)، انسیه خزعلی (معاون امور زنان)، جواد اوجی (وزیر نفت)، محمدعلی نیکبخت (وزیر کشاورزی)، عیسی زارع پور (وزیر ارتباطات)، علی بهادری جهرمی (سخنگوی دولت)، علی‌اکبر محرابیان (وزیر نیرو)، علی سلاجقه (رئیس سازمان محیط زیست) و عباس علی آبادی (وزیر صمت) در آن به چشم می‌خورد.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌موسویان، دیپلمات سابق: پیروزی اصولگرایان معتدل در انتخابات می‌تواند تنش‌ها بین ایران و غرب را کاهش دهد

🔴 تحریم، راه حل کاهش تنش با جمهوری اسلامی ایران نیست

🔴 اسرائیل نمی تواند حماس را شکست دهد/ حمله به کنسولگری ایران در دمشق، اشتباه بزرگ نتانیاهو بود

♨️سیدحسین موسویان، دیپلمات سابق ایرانی در گفت و گویی با  بنیاد Körber تصریح کرد:
من فکر نمی‌کنم که تغییرات عمده‌ای در سیاست‌های داخلی و خارجی ایران رخ دهد.

🔻با این وجود شاید رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده بین اصولگرایان رادیکال و اصولگرایان معتدل باشد. پیروزی اصولگرایان معتدل می‌تواند تنش‌ها بین ایران و غرب را کاهش دهد.

🔻من معتقدم که سیاست جاری آمریکا و اروپا مبنی بر تحریم‌های بیشتر علیه ایران، نیز راه حل نیستند و تنها راه، دیپلماسی است.

🔻تحریم‌ها آسیب اقتصادی بزرگی به ایران وارد کرده‌اند، اما از سوی دیگر باعث شده‌اند که ایران سطح و ظرفیت برنامه هسته‌ای خود را افزایش دهد.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌مجری صداوسیما: اگر کسی در دور قبل انتخابات، احراز صلاحیت شده یا نشده باشد؛ امکان دارد این دوره تغییر کند؟

📖سخنگوی شورای نگهبان: ممکن است ابهاماتی وجود داشته باشد که الان برطرف شده باشد. یا ترکیب اعضای شورای نگهبان تغییر کرده باشد. یا اعضای قبلی شورای نگهبان هم اطلاعات جدیدی داشته باشند.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌یا نامه جعلی است یا دولتِ پسا رئیسی  از مسیر آیت اللهِ شهید منحرف شده است !

📖دست نوشته ای با امضای برخی از  اعضای محترم دولت خطاب به شورای نگهیان قانون اساسی در باره پیشنهاد ریاست جمهوریِ دوست عزیزم جناب دکتر اسماعیلی منتشر شده است ؛
✔️ انتخابات ، " گفتار زمان" است ؛  یک ایران و بلکه جهانی منتظر انتخابات ماست ؛  فرصت رودربایستی با هیچ کس وجود ندارد ؛ من هم محافظه کاری نیاموخته ام ؛  سه فرضیه را در باره این نامه می شود مطرح کرد :
🔺️الف ) یا نامه جعلی است  و برای تخریب چهره دکتر رئیسی طراحی شده است ؛
🔺️ب ) یا امضاء کنندگان نامه بویی از فهم " رَجُلیت " در قانون اساسی  به مشام شان نرسیده و بخاطر شدت احساسات و گعدگیِ درون دولتیِ  پس از شهادت رییس جمهور،  قدرت تشخیص شان را زیر پای عواطف شان قربانی کردند ؛ 
🔺️ج )‌ یا طراحان نامه بنا دارند آبروی تاریخی و سرمایه حقوقی و اجتماعی  شورای نگهیان قانون اساسی را به بازی بگیرند ؛ 
⭕️ نکته : دوست عزیزم دکتر محمد مهدی اسماعیلی ویژگی های خوبی هم  دارد که می توان از او در بخشی  از کشور استفاده کرد؛ او سالهاست مرا به صراحت لهجه می شناسد و علم دارد که من  هرگز در مقام نادیده انگاری صفات خوب او نیستم و بحث من  مراقبت از منطوق  واژه ی رجال سیاسی مذهبی در اصل ۱۱۵ قانون اساسی است !
✅️  دکتر مجتبی زارعی ؛ نماینده تهران در مجلس

#عصراندیشه
@Asreandisheh
عصر انديشه
📌اعضای هیات دولت و مدیرانِ ارشدِ دولت سیزدهم، نامه‌ای به شورای نگهبان برای اثبات توان مدیریت و رجل بودن "محمدمهدی اسماعیلی" نوشتند. 📖امضای افرادی چون، محسن منصوری (معاون اجرایی)، میثم لطفی (رئیس سازمان امور استخدامی)، علی باقری (سرپرست وزارت خارجه)، انسیه…
📌علی باقری امضایش زیر نامه جنجالی را تکذیب کرد!

📖یک منبع آگاه نزدیک به شورای نگهبان خبر داد؛ علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه طی تماسی با شورای نگهبان ضمن رد امضای خود پای نامه تایید اسماعیلی، آن را حاصل فشار برخی نزدیکان و منتسبین به شهید رییسی عنوان کرده است.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
عصر انديشه
📌اعضای هیات دولت و مدیرانِ ارشدِ دولت سیزدهم، نامه‌ای به شورای نگهبان برای اثبات توان مدیریت و رجل بودن "محمدمهدی اسماعیلی" نوشتند. 📖امضای افرادی چون، محسن منصوری (معاون اجرایی)، میثم لطفی (رئیس سازمان امور استخدامی)، علی باقری (سرپرست وزارت خارجه)، انسیه…
📌رضا غبیشاوی، فعال رسانه‌ای: انتشار علنی و رسانه ای نامه "۱۶ وزیر ومعاون رئیسی درتایید کاندیداتوری وزیر ارشاد" هیچ مشکلی ندارد و جرم نیست.
زیرا
۱. نامه محرمانه نیست.
۲. مهر محرمانه ندارد.
۳.  اسرار نظامی/امنیتی ندارد.
۴. انتشار در رسانه ها کاملا صحیح و آگاهی مردم ازآن، اتفاق خوبی است.
۵.نامه، اصلا رسمی نیست.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌خاطرات اکبر هاشمی رفسنجانی

📖چند شب است که جُغدی رویِ درخت‌های مجاور تا صبح ناله می‌کند

۱۲ فروردین ۱۳۸۰
چند شب است که جُغدی رویِ درخت‌های مجاور تا صبح ناله می‌کند و مزاحم است؛ سال‌های قبل هم بود. به محافظان گفتم، فکری برای رفع آن بکنند.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌مقایسه‌ای از مدل کاری و شخصیتی جلیلی و قالیباف
📖دکتر سعدالله زارعی:

من با آقای دکتر قالیباف کار نکرده ام ولی کارهای او را دنبال نموده و از مسائل غیر علنی مرتبط با ایشان تا حد قابل توجهی خبر دارم.
با دکتر جلیلی نزدیک به دو سال در شورای عالی امنیت ملی بطور نسبتا" مستقیم کار کرده ام و پیش و پس از آن هم با ایشان رابطه داشته و هنوز هم این رابطه به شکل جلسات محدود یا دو نفره ادامه دارد.
من این دو نفر را در خصوصیاتی مشترک دیده ام:
خلوص نیت و یگانگی در ظاهر و باطن
پرکاری و خستگی ناپذیری
ارتباط نزدیک دلی و مرید و مرادی با رهبر معظم انقلاب اسلامی دامت برکاته
اعتقاد قلبی به ارزش های انقلاب و مجاهدت در تحقق و تقویت آن ها
برخورد صریح و بی ملاحظه نسبت به انحرافات و خطراتی که خط انقلاب را تضعیف می کنند
ارتباط عمیق و دلی با نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
 فداکاری و مایه گذاشتن از آبروی خود برای نظام
 سکوت در مواقع حملاتی که به شخص خودشان صورت می گیرد
گرم گرفتن با نیروهای انقلاب و وقت گذاری برای آنان
مشورت پذیری و تشکیل جلسات کارشناسی
صرفه جویی و قناعت در مصرف بیت المال
کمک به دولت های نظام چه آن دولت هایی که قبول داشته اند و چه آن دولت هایی که به آن ها نقد جدی داشته اند.
اندیشمند و دوراندیش بودن
کار تشکیلاتی و نیروپروری
اشراف کافی به مسائل داخلی و خارجی
اما تفاوت ها :
     - جلیلی مطالعاتی تر و قالیباف اجرایی تر
     - جلیلی حلقه ای تر و قالیباف بازتر
     - جلیلی در فهم و تحلیل مسائل عمیق تر و قالیباف سریع تر
     - جلیلی زود رنج تر و قالیباف زود گذشت تر
     - جلیلی حوزوی تر ، قالیباف دانشگاهی تر
     - جلیلی بطئی التصمیم تر و قالیباف سریع التصمیم تر
     - جلیلی مجتهدتر و قالیباف مقلدتر
     - جلیلی با دایره ملازمان کمتر و قالیباف با دایره ملازمان بیشتر
     - جلیلی مردمی تر و قالیباف مدیریتی تر
     - قالیباف مجرب تر و دامنه تجربه اش متنوع تر و جلیلی مجرب در حوزه های محدودتر
     - همکاری جلیلی با دولت در دوره شهید رییسی کمتر و همکاری قالیباف با دولت شهید رییسی بیشتر - و در عین حال هر دو مورد بی مهری حلقه اطراف شهید -
     - جلیلی در سیاست خارجی جلوتر و قالیباف در مسایل اجتماعی جلوتر
     - جلیلی در مسایل امنیتی و تهدیدات عمیق تر و قالیباف در مسایل اقتصادی مشرف تر
     - در مسایل فرهنگی ، جلیلی عمیق تر و البته محدودتر و قالیباف روبنایی تر و البته بازتر 
همین مقدار فعلا" بس است.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌هرکس عکس بیشتری با رئیس‌جمهور شهید دارد الزاما توانمندی ریاست‌جمهوری ندارد

📖مهدی فضائلی، تحلیلگر سیاسی در سرمقاله صبح نو نوشت: می‌شود بی‌توجه به جهت‌گیری‌های کلان رئیس‌جمهور شهید، سلوک و مرام او، شعارهای انقلابی که او مظهرش بود و مردمی که به پاس صداقت،   اخلاص، خستگی نشناختن، مردمی بودن، دست‌پاکی و تلاش جهادی، آن‌گونه رئیس‌جمهور شهیدشان را تشییع و تجلیل کردند، پای صندوق رأی رفت و همه این‌ها را نادیده گرفت؟

🔹هرکس عکس بیشتری با رئیس‌جمهور شهید دارد یا ادعای نزدیکی بیشتر می‌کند یا لباس ساده‌‌تری می‌پوشد، الزاما توانمندتر و با صلاحیت‌تر برای در دست گرفتن سکانی که شهید رئیسی در دست داشت، نیست.

🔹به نظر من، پرهیز از جفای به رئیس‌جمهور شهید و میلیون‌ها مردمی که آن‌گونه تشییع و تجلیل کردند با انتخاب رئیس‌جمهوری میسر است که جهت‌گیری‌های اساسی او مثل پایبندی به شعارهای انقلاب را باور داشته باشد؛ از ویژگی‌های اساسی‌اش مانند مردمی بودن و خستگی نشناختن برخوردار باشد؛ دست‌پاک و فسادستیز باشد (البته به جد باید مراقب شایعات، ادعاهای اثبات نشده و تخریب‌های هدفمند باشیم) به علاوه کارآمدی و کفایت بیشتر!

🔹برخورداری از این ویژگی‌‌ها را هم از سابقه افراد و کارنامه عملی آنها می‌شود فهمید و نه کارنامه سخنرانی‌ها، نسبت‌شان، توئیت‌‌هایشان و امثال آن! 

🔹چهل‌وپنج سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و عرصه‌های گوناگون و فراز و نشیب‌‌های متعدد را پشت سر گذاشته‌ایم؛ از میان نامزدها، آنهایی که این دوران را بیشتر و بهتر درک کرده‌اند، در عبور از سختی‌‌ها و بحران‌ها آزمون پس داده و در صراط مستقیم انقلاب و رهبری آن ثابت قدم و همراه بوده‌اند، قابل اعتمادترند تا دیگرانی که آن روزها را ندیده‌اند و در معرض آن امتحانات قرار نگرفته و یا قرار گرفته و سربلند بیرون نیامده‌اند.آنهایی که اثبات خودشان در نفی ماعداست نیز سکاندار شایسته‌‌ای برای این کشتی نخواهند بود و همچنین آنهایی که برای رسیدن به این جایگاه، هر وسیله‌ای را مشروع می‌دانند ولو بی‌تقوایی، آبرو ‌بردن از دیگران، لجن‌پراکنی و نفرت‌آفرینی را.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📌تصویری از سعید جلیلی و محمود احمدی نژاد در دولت نهم
#عصراندیشه
@Asreandisheh
آیا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنید؟
Anonymous Poll
70%
۱. بله
13%
۲. خیر
17%
۳. هنوز تصمیم نگرفتم
📌سیدنیما موسوی نوشت: آنچه در فرصت نام‌نویسی گزینه‌های انتخابات ریاست جمهوری رخ داد اقبال بی‌سابقه نخبگان سیاسی از همه جناحها برای ثبت‌نام در انتخابات بود. این‌بار اگر‌چه افراد فاقد صلاحیت حداقلی از نام‌نویسی‌شان جلوگیری شد ولی نام‌نویسی ۸۰ تن از نخبگان سیاسی از وزرای سابق تا نمایندگان پیشین مجلس نشان از این داشت که آمار ثبت‌نام در بین‌ نخبگان نسبتا بالا بود. این امر سه دلیل اساسی داشت:

۱- کوچک‌سازی دولت و برون‌سپاری وظایف وی از امور اقتصادی تا فرهنگی و اخیرا مسائل امنیتی باعث شده که اداره نهاد دولت برخلاف سی سال پیش یک کار ساده‌تر باشد. دولتی که کوچک شود مدیریت آسانتری هم دارد و در نتیجه اداره آن متقاضیان بیشتری خواهد داشت.

۲- از بین رفتن نقش احزاب و نخبگان سیاسی در ایران و در عوض گسترش شبکه‌های اجتماعی نیز باعث شده تا نخبگان و احزاب سیاسی که تا دو دهه پیش صاحبنظر بودند امروز در حد بازیخورده شبکه‌های اجتماعی و ترندهای فضای مجازی باشند. در چنین موقعیتی سلبریتی‌های سیاسی از منتخبان احزاب  و تشکل‌ها قدرت بیشتری خواهند داشت. ظهور افرادی چون بوریس جانسون، زلینسکی، پاشینیان، خاویر مایلی و حتی ترامپ در سطح جهانی نشان‌دهنده اولویت یافتن شبکه‌های اجتماعی بر احزاب است. این روند در ایران از سال ۱۳۷۵ و پیروزی حجت‌الاسلام حسینی کارشناس برنامه اخلاق در خانواده در انتخابات مجلس شروع شد و امروز با رای بالاتر امیرحسین ثابتی نسبت به باقر قالیباف رنگ و بوی بیشتری دارد. از سوی دیگر در چنین فضایی با تضعیف رسانه‌ها و خبرنگاران رسمی پروژه‌بگیران جنگ روانی صاحبان اصلی خبر خواهند بود.

۳- با توجه به سالهای پایانی جمهوری دوم و آغاز عصر جمهوری سوم، جریان سیاسی که صاحب کلید پاستور باشد نقش مهمی در گذار سیاسی فوق خواهد داشت. بنابراین اگر این انتخابات ناگهانی برگزار نمیشد همه جناحهای سیاسی برای این انتخابات سرمایه‌گذاری کلانی میکردند ولی با توجه به غافلگیرانه بودن برگزاری این انتخابات شاهد تدارک کمتری هستیم. ولی با این وجود صف شلوغ ثبت‌نام نخبگان از یکسو برآیند بدیل‌سازی جناحها برای آینده سیاسی خودشان است.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
آیا در این لحظات پایانی، علی لاریجانی احراز صلاحیت می‌شود و نظر اعضای شورای نگهبان تغییر می‌کند؟

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌یکی از دانشجویان دانشگاه شریف در مراسم روز دانشجو خطاب به پزشکیان: آقای پزشکیان هنوز فراموش نکردیم که شما لباس سپاه بر تن داشتید.
پزشکیان: بازهم لباس سپاه را خواهم پوشید، سپاه اگر نبود الان هیچکدام از ما اینجا نبودیم. سپاه اگر نبود این مملکت تجزیه شده و کارمان تمام شده بود.  (۱۴ آذر ۱۴۰۱ )

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌انتخابات دوقطبی یا چند قطبی؟

📖داوود حشمتی :
با اعلام تایید صلاحیت نامزدها تحلیل‌های مختلف از جنبه‌های گوناگون این موضوع را واکاوی می کنند. اما یکی از تحلیلها که ناظر بر روزهای رای‌گیری انجام میشود، این است که ببینیم: در هفته آخر شاهد چه نوع رقابتی هستیم؟ آیا انتخابات نظیر سال 76، 88 و 96 یک انتخابات دوقطبی میشود؟ یا اینکه شاهد انتخاباتی چند قطبی هستیم؟ مانند مرحله اول انتخابات 84 و 92. به نظر می‌رسد محتمل ترین حالت همان انتخابات چند قطبی است.

🔹تایید صلاحیت پزشکیان که یکی از سه گزینه جبهه اصلاحات بود، یک تحلیل مهم را هم بر هم زد. برخی بر این باور بودند که جبهه اصلاحات هر کاندیدایی را از همان ابتدا معرفی کند، ردصلاحیت خواهد شد. اما تایید صلاحیت پزشکیان، نادرستی آن را اثبات کرد.

🔹حالا یکی از گزینه‌های جبهه اصلاحات، تایید شده و در طرف مقابل ما با چند کاندیدا روبه رو هستیم که البته همه آنها نیامده‌اند که رئیس جمهور شوند.

🔹در میان اسامی تایید صلاحیت شدگان، نه پورمحمدی امروز شانسی دارد، نه قاضی‌زاده هاشمی. از سه نفر باقی مانده در میان اصولگرایان هم، زاکانی اعلام کرده که اگرچه در انتخابات قبل فعالیت پوششی برای رئیسی داشته، اما این بار آمده برای اینکه «تا آخر» بماند. زاکانی به خوبی می داند در جریان دورنی اصولگرایان از حمایت کافی برای تبدیل شدن به گزینه اصلی برخوردار نیست. خصوصا با اتفاقاتی که در انتخابات مجلس افتاد.

🔹حمایت جریان‌های سیاسی قدرت در درون اصولگرایی امروز از دو چهره به صورت روشن و مشخص مشاهده می‌شود. اول قالیباف است و دوم سعید جلیلی. وجود زاکانی برای هر دو نفر این کاندیداها مضر خواهد بود. در صورتی که زاکانی تایید صلاحیت نشده بود، سعید جلیلی می‌توانست رای کابینه دولت رئیسی را هم همراه خودش کند. اما حالا زاکانی مدعی رای کابینه است و آمده تا طلب سال 1400 را از آنها نقد کند.

🔹از همین رو زاکانی در نهایت این بار هم در نقش پوششی ایفا نقش می کند و پیش از آغاز رای گیری در انتخابات با صندوق، خداحافظی می کند. چرا که در صورت باقی ماندن در انتخابات پدرخوانده ها که در انتخابات اخیر (با عنوان لیست چنارها شناخته شدند)، او را مسبب شکست قلمداد خواهند کرد. اگرچه همین امروز هم تلاش می‌کنند او را از ادامه مسیر منصرف کنند.

🔹بنابراین در نهایت دو گزینه اصلی در سمت «مدافعان»‌ و «تداوم دهندگان وضع موجود» باقی می‌مانند که عبارتند از قالیباف و سعید جلیلی.

🔹اتحاد میان آن دو نه شدنی است و نه برای جریان اصولگرایی مطلوب است. در صورتی که آنها دست به اتحاد بزنند، انتخابات به حالت دوقطبی در هفته پایانی تبدیل میشود. در انتخابات دوقطبی که یک طرف آن همه اصولگرایان باشند، مانند سال های 96 و 76 برنده میدان اصولگرایان نخواهند بود. (مساله انتخابات 88 به این دلیل متفاوت بود که رقیب دولت مستقر بود).

🔹دلیل اصلی باخت اصولگرایان در انتخابات دو قطبی به نظر نگارنده این است که در شرایط دوقطبی، شاهد افزایش مشارکت هستیم و افزایش مشارکت به طور طبیعی به نفع جریانی است که به دنبال تغییر است. نه جریانی که مدافع وضع موجود باشد.

🔹در نهایت به نظر می‌رسد ما با یک انتخابات چند قطبی روبه رو هستیم که یک ضلع آن جلیلی است، ضلع دیگر آن قالیباف، ضلع سوم مسعود پزشکیان است. در نهایت مهمترین ضلع این انتخابات کسانی هستند که قصد مشارکت در انتخابات را ندارند. همانها که از سال 98 به این طرف، از صندوق ناامید شدند. هرچقدر که درصد این ضلع‌ آخر افزایش پیدا کند، شانس جریان اصولگرا برای پیروزی در انتخابات بیشتر خواهد بود. و اگر این درصد به مانند انتخابات اخیر به 60 درصد عدم مشارکت برسد، پیروز میدان نه پزشکیان است، نه قالیباف، بلکه سعید جلیلی خواهد بود. از همین رو هواداران او بیشترین تلاش را برای کاهش مشارکت و ناامید کردن مردم از رای دادن خواهند داشت. 

🔹در طرف مقابل می توان حدس زد در صورت عبور مشارکت از حدود 60 درصد، پیروزی برای یک کاندیدا در همان دور اول رقم می خورد.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
2024/06/10 05:01:41
Back to Top
HTML Embed Code: