Telegram Web Link
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از هفته‌های غیبت در مراسم‌های عمومی و حضور علنی امشب در مراسمی که به مناسبت ماه محرم برگزار شده بود در حسینیه بیت رهبری در تهران حاضر شد.

سایت آقای خامنه‌ای نوشته «همزمان با شب عاشورای حسینی مراسم عزادارای در حسینیه امام خمینی با حضور رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و جمعی از قشرهای مختلف مردم برگزار شد.»

از آغاز حمله اسرائیل به ایران بیش از سه‌ هفته پیش آقای خامنه‌ای در محافل غایب بود و از او تنها سه پیام تلویزیونی ضبط شده و غیر زنده پخش شد.

@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌ ‌ ‌
آخرین خبرهای مهم روز شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴

@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در ایران، مقام‌های امنیتی و نظامی می‌گویند پیام‌رسان‌های خارجی بویژه واتس‌اپ عامل نفوذ اسرائیل و کشته شدن مقام‌های ارشد نظامی بوده است.

غلامرضا جلالی، رئیس پدافند غیرعامل گفته است که پیام رسان واتساپ در مکان‌یابی و ترور بعضی از فرماندهان حماس نقش داشته است و نباید از آن استفاده کرد. صحبت‌های او واکنش مخالف زیادی داشته است. از جمله دختر علی شادمانی، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا که گفته پدرش اصلا موبایل و وسایل هوشمند نداشت. خانم شادمانی گفته است اسرائیل فراتر از روش‌های سنتی یا ردیابی واتس‌اپ پدرش را شناسایی کرد.

ایران سال‌هاست که از حمله‌های سایبری ضربه خورده است. کارشناسان می‌گویند محدودیت اینترنت و استفاده از فیلترشکن‌ها، امنیت سایبری را پایین می‌آورد.

گزارشی از فرنوش امیرشاهی ببینید.

@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از هفته‌های غیبت در انظار عمومی، امشب در مراسمی که به مناسبت ماه محرم برگزار شده بود در حسینیه بیت رهبری در تهران حاضر شد.

از آغاز حمله اسرائیل به ایران یعنی حدود ۲۴ روز پیش، آقای خامنه‌ای در محافل غایب بود و از او تنها سه پیام تلویزیونی ضبط شده غیر زنده پخش شد.

پیش از این اعلام شده که آقای خامنه‌ای چهارشنبه ۱۱ تیر در مراسم عزاداری شرکت می‌کند که عدم حضور او در آن روز و مراسم‌های پنجشنبه و جمعه بسیار خبرساز شده بود.

ادامه حضور رهبر جمهوری اسلامی در مخفیگاه حتی پس از پایان جنگ و بر خلاف عرف همیشگی حتی در مراسم تشییع عالی‌ترین فرماندهان نظامی توجه همگان را به خود جلب کرده بود.

@BBCPersian
‌ ‌ ‌
حسین باستانی - بی‌بی‌سی

وضعیت «سازمان پدافند غیرعامل» و رئیس آن غلامرضا جلالی، برای فهم نتایج عملیات اسرائیل در خاک ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه، از اهمیت خاص برخوردار است.

«پدافند غیرعامل» در سند چشم انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی چنین تعریف شده: «مجموع اقدام‌های غیر مسلحانه‌ای که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل میریت بحران در مقابل تهدید ها و اقدام های نظامی دشمن می شود.» با این تعریف، فلسفه وجودی سازمان پدافند غیرعامل، ایجاد «بازدارندگی» در مقابل عملیاتی از جنس حملات اخیر اسرائیل در خاک ایران بوده است.

تعجبی نداشت که بعد از «نفوذ» گسترده اسرائیل به تاسیسات راهبردی ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه، بسیاری از حامیان حکومت، خواستار پاسخگویی سازمان پدافند غیرعامل شدند. سازمانی که رئیس آن در همان اوایل جنگ، با ادعای مبهم «تسهیل مدیریت بحران»، به انتشار خبر ساختگی «ساقط شدن جنگنده‌های اف ۳۵» پرداخته بود.

https://bbc.in/3Tmu0HB
📷 Tasnim
@BBCPersian
‌ ‌ ‌ ‌ ‌
در بسیاری از درگیری‌های معاصر، سلاح تنها به معنای گلوله یا موشک نیست. در برخی جنگ‌ها، غذا، آب و دارو به ابزاری برای اعمال فشار بر جمعیت غیرنظامی تبدیل شده‌اند. گرسنگی دادن عامدانه، یکی از روش‌هایی است که در آن، نیازهای اولیه انسان برای بقا، به ابزاری برای اهداف نظامی یا سیاسی تبدیل می‌شود.

در نوار غزه، شماری از نهادهای بین‌المللی از جمله دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، آکسفام و سازمان نجات کودکان، درباره وخامت وضعیت غذا و دارو هشدار داده‌اند.

به گفته این نهادها، بیش از ۹۰ درصد جمعیت غزه برای تامین غذا با دشواری شدید روبه‌رو هستند و هزاران کودک در معرض خطر مرگ قرار دارند. جاناتان ویتال، رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در سرزمین‌های فلسطینی، می‌گوید: «آنچه در غزه می‌گذرد فقط گرسنگی نیست، بلکه سیاستی برنامه‌ریزی‌شده برای گرسنگی دادن عامدانه است.»

https://bbc.in/4nxrwUw
📷 EPA/ Reuters
@BBCPersian
گزارش‌های دریافتی از ایران و همچنین سایت‌های مخصوص رصد سرعت اینترنت حاکی از یک اختلال گسترده در سراسر ایران است.

سازمان بین‌المللی «نت‌بلاکس» هم که وضعیت آزادی اینترنت در جهان را رصد می‌کند، اعلام کرد که بر اساس داده‌های آن شبکه یک اختلال گسترده در اتصال اینترنت در ایران رخ داده است.

شهروندان زیادی هم با ارسال پیام به بی‌بی‌سی فارسی از مشکلات پیش آمده برای اتصال به شبکه جهانی اینترنت خبر داده‌اند.

رسانه‌های رسمی و دولتی در ایران به نقل از شرکت ارتباطات زیرساخت گفته‌اند که ارتباط بین‌الملل برخی مسیرهای زیرساختی آن کشور دچار مشکل شده و این اختلال به‌صورت سراسری در بیشتر ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت اتفاق افتاده است.

با این حال کارشناسان نت‌بلاکس، این قطعی سراسری را که از بامداد یکشنبه ۱۵ تیر به‌وقت ایران آغاز شده را «اقدام عمدی از سوی نهادهای حکومتی» خوانده‌اند.

امیر رشیدی، کارشناس امنیت اینترنت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت «ترافیک در مقایسه با زمان مشابه هفته گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است.»

📷NetBlocks
@BBCPersian
‌ ‌ ‌ ‌
پس از وقوع سیل غیرمنتظره در ایالت تگزاس آمریکا حداقل ۳۲ نفر از جمله ۱۴ کودک کشته شدند و جستجوی گسترده‌ برای یافتن بازماندگان در مرکز ایالت در جریان است.

در ساعات اولیه روز جمعه در حالی که سطح آب رودخانه گوادالوپه در کمتر از یک ساعت بیش از ۸ متر بالا آمد، بسیاری از مردم خواب بودند.

مقامات در شهرستان کِر اعلام کردند که ۲۷ کودک در یک اردوگاه جوانان مسیحی واقع در امتداد رودخانه مفقود شده‌اند و حدود ۸۵۰ نفر نجات یافته‌اند.

پیش‌بینی‌های هواشناسی نشان می‌دهد که احتمال بارش باران‌های بیشتر و سیل دوباره در انتظار این منطقه است.

از جمله مناطقی که بیشترین آسیب را از سیل دیده‌اند، خانه‌های سیار، اردوگاه‌های تابستانی و مکان‌های کمپ بودند که بسیاری از مردم برای جشن‌های تعطیلات ۴ ژوئیه در آنها جمع شده بودند.

https://bbc.in/3ToQmbm
📷 Reuters
@BBCPersian
‌ ‌ ‌ ‌
ایلان ماسک چند هفته پس از اختلاف نظر شدید با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از راه‌اندازی یک تشکل سیاسی جدید به نام «حزب آمریکا» در ایالات متحده خبر داد.

ثروتمندترین مرد جهان در شبکه اجتماعی خود، ایکس، نوشت که این حزب به گفته او «نظام تک حزبی» آمریکا را به چالش خواهد کشید.

آقای ماسک می‌گوید دو حزب اصلی دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا، پول عمومی را «هدر» می‌دهند و دموکراسی را «تضعیف» می‌کنند.

او می‌گوید یک نظرسنجی نشان داده است که پیروانش با اختلاف دو به یک از این فکر تشکیل حزب جدید حمایت می‌کنند.

آقای ماسک در ایکس نوشت: «امروز، حزب آمریکا تشکیل شده است تا آزادی شما را به شما بازگرداند.»

https://bbc.in/3TYOrdK
📷Reuters
@BBCPersian
‌ ‌ ‌
اسرائیل تأیید کرد که امروز هیاتی را برای مذاکره با حماس بر سر آتش‌بس احتمالی و توافق آزادی گروگان‌ها در غزه به قطر می‌فرستد.

اما بیانیه‌ دفتر نخست‌وزیر اسرائیل حاکی است که حماس می‌خواهد تغییراتی را در تازه‌ترین پیشنهاد ایجاد کند که آن را «غیرقابل قبول» خوانده است.

گزارش شده است که حماس به دلیل فشار میانجیگران، خواسته‌های خود را کاهش داده است.

این گروه فلسطینی همچنان تاکید دارد که هرگونه آتش‌بس باید به پایان دائمی جنگ غزه منجر شود، اما به نظر نمی‌رسد که دیگر آن را به عنوان پیش‌شرط مذاکرات مطرح کند.

همزمان اداره بهداشت تحت کنترل حماس در غزه اعلام کرد که بر اثر حملات دیروز اسرائیل، ده‌ها نفر را کشته شدند.

📷AFP via Getty Images
@BBCPersian
‌ ‌ ‌ ‌
طبق گزارشی که با حمایت سازمان ملل منتشر شده در دو سال گذشته از آفریقا تا اروپا، شاهد برخی از ویرانگرترین خشکسالی‌های ثبت‌شده در تاریخ بوده‌اند که به دلیل تغییرات اقلیمی شدت یافته‌اند.

در این گزارش خشکسالی مانند «قاتل خاموش» توصیف شده است که به تدریج همه منابع زمین را از بین می‌برد و زندگی و حیات را آهسته آهسته نابود می‌کند و مشکلاتی مانند فقر و فروپاشی اکو‌سیستم یا زیست‌بوم‌ را تشدید می‌کند.

در این گزارش بر اثرات خشکسالی در آفریقا، مدیترانه، آمریکای لاتین و جنوب‌شرقی آسیا تأکید شده است. همچنین حدود ۴.۴ میلیون نفر در سومالی در ابتدای امسال با ناامنی غذایی در حد بحرانی رو‌به‌رو بوده‌اند.

در گزارش توصیه شده که دولت‌ها خود را برای «وضعیت عادی جدید» آماده کنند، از جمله با راه‌اندازی سامانه‌های هشدار زودهنگام قوی‌تر.

دکتر مارک اسووبودا، تهیه‌کننده گزارش و مدیر مرکز ملی کاهش خشکسالی ایالات متحده آمریکا می‌گوید: «خشکسالی بدترین فاجعه جهانی با روندی آهسته است که من تا به حال دیده‌ام».

https://bbc.in/4kzdUpi
📷 GettyImages
@BBCPersian
✒️روزبه حمیدیان
روزنامه‌نگار

در جریان جنگ دوازده‌روزه میان ایران و اسرائیل، نه‌تنها آسمان ایران زیر بار موشک و پهپاد بود، بلکه زیرساخت‌های سایبری کشور نیز هدف حملات گسترده قرار گرفتند. هک شدن بانک سپه، قطع و اختلال اینترنت، و حمله به صرافی رمزارز نوبیتکس، میلیون‌ها ایرانی را از دسترسی به پول، خدمات بانکی، خرید روزانه و حتی مواد غذایی بازداشت. این حملات درست زمانی رخ داد که موج جمعیت به شهرهای شمالی پناه برده بود و شبکه بانکی و اینترنتی کشور از تأمین حداقل نیازهای مردم ناتوان شد. مقامات سایبری ایران این رخدادها را نه «هک»، بلکه «سرقت داده» توصیف کردند، اما گزارش‌ها و شواهد از مختل شدن عمیق‌ترین لایه‌های زندگی روزمره مردم حکایت دارند.

ادامه مطلب را از لینک زیر در وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی بخوانید.

📷 Getty Images / Fararu
https://bbc.in/46reVfo
@BBCPersian
2025/07/06 18:10:03
Back to Top
HTML Embed Code: