Telegram Web Link
🔻بر اساس گزارش رسانه‌های ایران در روزهای اخیر گرد و خاک تهران را فرا گرفته است که منشا آن «کانون‌های نزدیک استان» عنوان شده است.

خبرگزاری ایسنا، در گزارشی گفته است که هوای تهران و ۱۹ شهر دیگر این روزها غبارآلود است.
معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی ایران از تالاب خشک شده صالحیه در جنوب غربی تهران به عنوان مهمترین کانون فعال گرد و غبار در پایتخت نام برده است.

سازمان هواشناسی هم از وزش باد شدید و گرد و خاک در ۲۰ مرکز استان خبر داده است.
این سازمان دیروز از هشدار سطح نارنجی خبر داد که موجب وزش باد شدید و خیزش گردوخاک همچنین افزایش غلظت آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا و دید افقی در چند استان ایران خواهد شد.

بعضی کارشناسان می‌گویند خشکسالی‌های پی در پی که به پنجمین سال خود رسیده، کانون‌های داخلی گرد و خاک را فعال کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران کارخانه‌های شن و ماسه در سراسر استان تهران را تا چهارشنبه تعطیل اعلام کرده است.

📸IRNA
@BBCPersian
🔻هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، می‌گوید این شورا طرح «تشدید مجازات جاسوسی» و «همکاری با اسرائیل و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» را به دلیل بعضی ابهامات به مجلس برگردانده است.

این طرح دوم تیر به تصویب مجلس ایران رسیده بود.

بنابر اعلام شورای نگهبان یکی از ابهامات این مصوبه، مشخص نبودن مرجع تشخیص «دولت‌های متخاصم» و «گروه‌های متخاصم» است.

شورای نگهبان همچنین می‌گوید مفاهیمی مانند «ایجاد تفرقه» و «خدشه به امنیت ملی» مبهم است.

شورای نگهبان همچنین نحوه تطبیق مصوبه با جرم «افساد فی‌الارض» را مبهم دانسته است.

بر اساس مصوبه مجلس که حالا شورای نگهبان آن را بازگردانده است، هر گونه فعالیت «اطلاعاتی و جاسوسی و اقدام عملیاتی» برای اسرائیل یا «دولت‌های متخاصم» مصداق «افساد فی‌الارض» است؛ جرمی که می‌تواند مجازات اعدام به دنبال داشته باشد.

این قانون از زمان تصویب لازم‌الاجراست و حتی شامل اقداماتی می‌شود که پیش از تصویب این طرح صورت گرفته باشد، مگر آنکه عاملان ظرف سه روز خود را معرفی کنند.

@BBCPersian
📷 Getty Images
🔻ضراب‌خانه سلطنتی بریتانیا به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس گروه آیرون میدن سکه یادبودی ضرب کرده است.

این گروه بریتانیایی که از پیشگامان موسیقی هوی متال به شمار می‌آید، به مجموعه دیگر هنرمندانی می‌پیوندند که ضراب‌خانه سلطنتی طی سال‌ها، سکه یادبود آنها را در مجموعه «اسطوره‌های موسیقی» تولید کرده است.

در این مجموعه سکه یادبود هنرمندانی مانند کوئین، سر التون جان و دیوید بویی نیز به چشم می‌خورد.

سکه‌ یادبود آیرون میدن را گرافیست این گروه، آلبرت «آکیرانت» کویرانتس، طراحی کرده است.

در ژانویه ۲۰۲۳ پست سلطنتی بریتانیا مجموعه‌ای از تمبرهای یادبود این گروه چاپ کرده بود.
📷Royal Mint/PA Wire/ AFP via Getty/ Royal Mail/PA Wire
@BBCPersian
🖋خدیجه کمِر
روزنامه‌نگار
در دیاربکر

گروه پ‌ک‌ک روز ۱۲ مه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که خود را منحل کرده است.

در این بیانیه آمده بود که «فرایند اجرایی از این پس به رهبری و مدیریت عبدالله اوجالان انجام خواهد شد» و تاکید شده بود که این سازمان ضمن انحلال ساختار تشکیلاتی خود، به فعالیت‌های مسلحانه و هرگونه اقدام تحت نام پ‌ک‌ک پایان داده است.

اما پ‌ک‌ک با چه هدفی تاسیس شد و چگونه به اینجا رسید؟

این گروه که از سوی ترکیه، آمریکا، اتحادیه اروپا و بریتانیا به عنوان «سازمان تروریستی» شناخته می‌شود، چه مراحلی را پشت سر گذاشته است؟

⠀ادامه مطلب را اینجا⬇️ بخوانید.

📸GettyImages
https://bbc.in/4lkHos6
@BBCPErsian
🔻دانشمندان از کشف یک گونه جدید تروسور، دایناسور پرنده، خبر می‌دهند که بیش از دویست میلیون سال پیش زندگی می‌کرد.
این خزنده-پرنده جدید ایئوتفداکتیلوس مکینتیری نامیده شده به معنی «الهه سپیده‌دم خاکستربال.»
این تحقیق با استفاده از روش‌های جدید تصویربرداری انجام شده و نتیجه اسکن استخوان آرواره این دایناسور است که یک دهه پیش در اریزونا پیدا شد.
اسکن‌ ساییدگی و بریدگی در دندان‌های این موجود را نشان داد که دانشمندان می‌گویند احتمالاً ناشی از فلس‌های تیز ماهی‌هایی بوده که از آنها تغذیه می‌کرده است.
محل کشف این فسیل، یک منطقه حفاظت شده است که در آن بقایای دوزیستان‌های غول‌پیکر منقرض‌شده و تمساح‌های زره‌دار دوره‌ تریاسه وجود دارد.
📸Smithsonian
@BBCPersian
تجربه شما از وضعیت افغان‌ها هنگام خروج از ایران چیست؟

در روزهای گذشته جمعیت بزرگی از افغان‌ها مجبور یا ناچار به ترک ایران شده‌اند و ویدیوها و گزارش‌هایی از شرایط بسیار سخت و غیرانسانی هنگام بازداشت و همچنین وضعیت آنها در اردوگاه‌های مرزی منتشر شده است.

اگر از ایران به افغانستان بازگشته‌اید در یک پیام ویدیویی یا صوتی مشاهده و تجربه خود را از مراحل خروج از ایران با هشتگ #بازگشت برای ما بفرستید به:
پیامگیر تلگرام:
@BBCShoma

واتس‌اپ و آی‌مسیج:
۰۰۴۴۷۳۴۲۰۳۲۱۱۳
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻نادر یاراحمدی، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران، در گفت‌وگویی که شامگاه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ از تلویزیون ایران پخش شد، درباره وضعیت مطالبات مهاجران افغان توضیحاتی ارائه داد.
 
او گفت «اگر کسی قبل از خروج از ایران نتوانسته حق خود را اعم از طلب یا هر چیز دیگری بگیرد، با مراجعه به سفارت ایران و با دادن وکالت به بخش کنسولی یا خانواده و فرد مورد اعتمادش در ایران می‌تواند این پیگیری‌های حقوقی را انجام دهد.» او تاکید کرد این بخشی از وظایف کنسولگری است و  نیاز به پرداخت وجهی ندارد.
 
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که روند بازگشت اجباری مهاجران افغان از ایران در هفته‌های اخیر شدت گرفته است. بر اساس آمار تازه سازمان ملل، از ابتدای ماه ژوئن تا کنون، یعنی طی ۳۷ روز گذشته، نزدیک به ۴۵۰ هزار شهروند افغان از ایران به کشورشان بازگشته‌ یا بازگردانده شده‌اند.

گزارش‌های منتشر شده حاکی است بسیاری از  افغان‌هایی که مجبور به بازگشت شده‌اند نتوانسته‌اند پول ودیعه اجاره خانه‌شان را از صاحبخانه‌ها دریافت کنند که در این مورد یک کمپین راه‌اندازی شد.

@BBCPersian
2025/07/09 20:37:33
Back to Top
HTML Embed Code: