Telegram Web Link
🖊رضا سپهری، روزنامه‌نگار

تصمیم ایران برای تعلیق همکاری‌های داوطلبانه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به حملات نظامی اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای، تهران را با تهدید بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی در قالب فرآیندی روبرو کرده است که با عنوان «مکانیسم ماشه» شناخته می‌شود.

این سازوکار در توافق جامع هسته‌ای ایران (برجام) پیش‌بینی شده و در حالی که این توافق ناکام به دهمین سالگرد خود نزدیک می‌شود، امکان فعال کردن آن بار دیگر از سوی کشورهای اروپایی امضاکننده برجام مطرح شده است.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال ۲۰۱۵ برای اجرای برجام به تصویب رسید، برخی مفاد کلیدی این توافق از جمله امکان فعال کردن مکانیسم ماشه در اکتبر ۲۰۲۵ (مهر ۱۴۰۴) منقضی خواهد شد.

اکنون بریتانیا،‌ فرانسه و آلمان هشدار داده‌اند که اگر ایران به میز مذاکره برنگردد، این ساز و کار را فعال خواهند کرد تا تحریم‌های بین‌المللی پیش از برجام، بار دیگر به صورت خودکار و بدون نیاز به تصویب در شورای امنیت سازمان ملل بازگردد.
ادامه در:
https://bbc.in/4lwzIDj
📸GettyImages/ Reuters
@BBCPersian
🔻‌حماس می‌گوید نسبت به پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس ۶۰ روزه در غزه «مثبت» است و آماده مذاکرات فوری است.

اما بی‌بی‌سی مطلع شده است که حماس درخواست تغییراتی در این پیشنهاد کرده است.

این تغییرات شامل عقب‌نشینی قابل توجه نیروهای اسرائیلی و تضمین عدم از سرگیری حملات در صورت پایان آتش‌بس بدون توافق دائمی است.

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمریکا روز گذشته گفت که امیدوار است تا هفته آینده توافقی حاصل شود. هیچ پاسخ رسمی از سوی دولت اسرائیل به طرح پیشنهادی آمریکا یا تغییرات درخواستی حماس ارائه نشده است.

📷 AFP via Getty Images
@BBCPersian
🔻‌دولت ژاپن به مردم توصیه کرده است که پیش‌بینی‌های بی‌اساس در مورد «زلزله بزرگ» را باور نکنند.

این هشدار در حالی منتشر می‌شود که زلزله‌ای به بزرگی ۵/۴ جزایر جنوب غربی ژاپن را لرزاند. این یکی از صدها لرزه‌ای است که طی دو هفته گذشته استان کاگوشیما را تحت تأثیر قرار داده است.

این زمین‌لرزه‌ها با پیش‌بینی «زلزله بزرگ» در ژاپن که در یک کتاب مصور مانگا به تصویر کشیده شده است، همزمان شده‌اند.

رئیس آژانس نظارت بر زلزله ژاپن از مردم خواست که به علم تکیه کنند.

ریو تاتسوکی، تصویرگر مانگای «آینده‌ای که دیدم»، گفته که او یک پیامبر نیست.

📷Ryo Tatsuki / Reuters
🖊لوسی ویلیامسون, بی‌بی‌سی

یک پیمانکار امنیتی پیشین که در مراکز جدید و جنجالی توزیع کمک در غزه، کار می‌کرده، به بی‌بی‌سی گفته است که چندین بار شاهد تیراندازی از جمله با سلاح‌های خودکار همکارانش به سوی فلسطینی‌های گرسنه‌ای بوده که هیچ تهدیدی محسوب نمی‌شدند.

بنیاد بشردوستانه غزه از حمایت اسرائیل و ایالات متحده برخوردار است.

او می‌گوید در یک مورد، یک نگهبان از برج مراقبت با تیربار به‌سمت گروهی از زنان، کودکان و سالمندانی که به‌کندی از محل دور می‌شدند، شلیک کرد.

در پاسخ به این ادعا، بنیاد بشردوستانه غزه این اتهامات را به‌شدت رد کرده و آن را کاملاً نادرست خوانده است.

این بنیاد در بیانیه‌ای اعلام کرده که هیچ‌گاه غیرنظامیان در مراکز توزیع آن هدف تیراندازی قرار نگرفته‌اند.
ادامه از:
https://bbc.in/44y0bsA
📸GettyImages/ Reuters/ SUPPLIED
🔻‌برای نخستین بار در طی بیش از نیم قرن، به ساکنان پاریس و بازدید کنندگان از پایتخت فرانسه، اجازه داده شده است که در رودخانه سن شنا کنند.

رود سن که زمانی بسیار آلوده بود، سال گذشته برای مسابقات المپیک پاریس لای‌روبی و پاکسازی شد.

پس از انتشار این خبر ده‌ها نفر اوایل صبح به حاشیه این رودخانه آمدند و شنا کردند.

حالا شنا در سه نقطه از سن مجاز است، نزدیک برج ایفل، کنار کلیسای نوتردام و در شرق پاریس.

📷 Reuters
@BBCPersian
🔻امدادگران در پاکستان اجساد بیشتری را از زیر آوار یک ساختمان فروریخته در شهر کراچی بیرون کشیده‌اند.

اکنون مشخص شده که دست‌کم ۱۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند و انتظار می‌رود با توجه به اینکه احتمالا افراد بیشتری زیر آوار مانده‌اند، این تعداد افزایش یابد. پلیس می‌گوید که حدود صد نفر در آن ساختمان ساکن بوده‌اند.

یکی از این افراد به رسانه‌های محلی گفت هنگامی ساختمان را به مقصد محل کارش ترک کرده، هر شش عضو خانواده‌اش در ساختمان بوده‌اند.

به گفته شاهدان عینی صداهای ترک خوردن دیوارها اواسط صبح شنیده شد و بیست دقیقه بعد ساختمان فروریخت.

این ساختمان یکی از تقریباً ۶۰۰ ساختمان مسکونی در کراچی بود که مقام‌های این شهر رسماً خطرناک اعلام کرده بودند.
📷EPA
@BBCPersian
🔻در زمان این حمله ۲۰ نفر داخل ساختمان کنیسه بودند.

در این حمله مایع قابل اشتعالی روی در ورودی کنیسه ریخته و آتش زده شد.

کسی در این حمله آسیب ندیده است.

پلیس در حال بررسی است که آیا این حادثه با اعتراضی که تقریباً همزمان در یک رستوران متعلق به اسرائیلی‌ها در ملبورن رخ داد، مرتبط است یا نه.

از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه که پس از حمله حماس در هفتم اکتبر صورت گرفت، حملات یهودستیزانه در استرالیا افزایش یافته است.
📷EPA
@BBCPersian
🔻دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه گفت که ایران با بازرسی از برنامه هسته‌ای خود یا توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است و هشدار داد که ایالات متحده اجازه نمی دهد ایران دوباره برنامه هسته ایش را از سر بگیرد.

او به خبرنگاران گفت که باور دارد برنامه هسته‌ای ایران به‌طور دائمی به عقب رانده شده، هرچند ممکن است ایران آن را در مکانی دیگر از نو آغاز کند.

ایالات متحده و اسرائیل سه مرکز اصلی مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم ایران در نطنز، فردو و اصفهان را هدف حملات نظامی خود قرار دادند.

جزییات ابعاد آسیب به این مراکز هنوز از سوی ایران یا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام نشده است. در همین حال هنوز مشخص نیست حدود ۹ تُن اورانیوم غنی‌شده ایران، به‌ویژه بیش از ۴۰۰ کیلوگرم اورانیومی که تا ۶۰ درصد غنی‌شده در چه وضعیتی قرار دارد.

آقای ترامپ گفت قرار است روز دوشنبه در دیدارش با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در کاخ سفید درباره ایران گفت‌وگو کند.

ادامه مطلب را از لینک زیر در وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی بخوانید.

📷 Bloomberg via Getty Images
https://bbc.in/4lHzSr5
@BBCPersian
🔻نخستین پرواز فرودگاه بین‌المللی تبریز، پس از ۲۳ روز وقفه، صبح شنبه از تبریز به مقصد استانبول انجام شد.

رامین آذری، مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان شرقی، به خبرگزاری ایرنا گفت: «در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، هر دو باند این فرودگاه آسیب جدی دید و ۲۳ روز در چرخه عملیاتی آن وقفه ایجاد شد».

به گفته آقای آذری، پرواز امروز شرکت هواپیمایی آتا به مقصد استانبول پس از بازسازی باندهای آسیب‌دیده فرودگاه تبریز و تأیید نهایی بازرسان سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران انجام گرفته است.

فرودگاه بین‌المللی تبریز یکی از مراکز مهم ناوبری شمال‌غرب ایران است که در سال ۱۳۲۹ تاسیس شد.

پس از آغاز جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران در ۲۲ خرداد ۱۴۰۴، هزاران پرواز داخلی و بین‌المللی لغو و آسمان ایران بسته شد؛ در جریان جنگ، برخی از فرودگاه‌های ایران هم آسیب دید.

حدود سه‌هفته بعد در ۱۲ تیر، تقریبا تمامی فرودگاه‌های ایران به‌جز اصفهان و تبریز فعال شدند و امروز بالاخره پروازها از فرودگاه تبریز هم از سرگرفته شد.

📷 IRNA
@BBCPersian
2025/07/06 02:19:15
Back to Top
HTML Embed Code: