Telegram Web Link
🔸دیوگو ژوتا، مهاجم ۲۸ ساله تیم ملی فوتبال پرتغال و لیورپول انگلیس، پنج‌شنبه (۳ ژوئیه) در یک تصادف رانندگی در منطقه زامورا اسپانیا کشته شد.

او که هنگام مرگ ۲۸ سال داشت، یکی از ارکان لیورپول در مسیر قهرمانی لیگ برتر انگلیس بود.

در این سانحه رانندگی، آندره سیلوا، برادر دیوگو هم که در ماشین بود کشته شد.

مرگ ناگهانی دیوگو ژوتا دنیای فوتبال را در بهت فرو برد. مراسم خاکسپاری او در پرتغال با حضور برخی از ستاره‌های لیورپول و بزرگان فوتبال برگزار شد. بسیاری از فوتبال‌دوستان هم برای ادای احترام به او در شهر مقابل ورزشگاه آنفیلد جمع شدند.

آلبوم را ورق بزنید و عکس‌هایی ببینید از مراسم مختلف امروز و یادبود ژوتا در نقاط مختلف دنیا.

📷 AFP via Getty Images / EPA / Shutterstock / PA / Reuters
@BBCPersian
🔻 مقامات ترکیه سه شهردار دیگر از حزب اصلی مخالف دولت ترکیه، حزب جمهوری‌خواه خلق ، را دستگیر کردند. دادستانی اعلام کرده‌ است که شهرداران شهر جنوبی آدانا و شهرهای آدیامان و آنتالیا با اتهام‌های فساد روبرو خواهند شد.
منصور یاواش، شهردار آنکارا، پایتخت، که او هم از حزب مخالف دولت است، گفت در سیستمی که قانون آن بر اساس سیاست‌ها تغییر می کند، هیچ‌کس نمی‌تواند به عدالت اعتقاد داشته باشد.
بازداشت این سه شهردار، جدیدترین مورد در موجی از دستگیری‌ها است که پس از موفقیت حزب جمهوری‌خواه خلق در انتخابات محلی سال گذشته رخ داده است.
پلیس ترکیه هفته گذشته هم بیش از ۱۲۰ مقام شهرداری ازمیر را بازداشت کرد. این شهر پایگاه حزب جمهوری‌خواه خلق، به شمار می‌رود.
مسئولان قضائی ترکیه گفته‌اند که اجرای این احکام جلب مربوط به تحقیقات پرونده فساد مالی است.
📸AFP via GETTY
@BBCPersian
🔻در سایه آتش‌بس؛ از رها کردن «جاسوس اعظم» تا محدود شدن آزادی‌ها

با گذشت سه هفته از توقف جنگ ایران و اسرائیل، به گفته سخنگوی فراجا (فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران) شاهد افزایش قابل توجه حضور پلیس و به کار گرفتن گشت‌های ضربت و ویژه، به منظور «تامین حداکثری امنیت» در ایران هستیم. در استان‌های مختلف صدها نفر به اتهام یا به ظن همکاری با اسرائیل بازداشت شدند و طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌ با اسرائیل و دول متخاصم به سرعت در مجلس ایران تصویب شد؛ مصوبه‌ای که از نظر فعالان سیاسی و مدنی آزادی‌های فردی و اجتماعی را نشانه رفته و دست حکومت را برای بازداشت شهروندان باز می‌گذارد.

✍🏽 ادامه مطلب مسعود آذر را در وسایت بی‌بی‌سی بخوانید:

https://www.bbc.com/persian/articles/c17wn7d515lo
@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻در آتش‌سوزی‌های جنگلی ازمیر ترکیه با مرگ یک جنگلبان بر اثر شدت جراحات، تعداد جانباختگان به سه نفر رسید.

ترکیه از موج گرمایی که بسیاری از نقاط جنوب اروپا را درنوردید در امان مانده است، اما آتش‌نشانان طی هفته گذشته با بیش از ۶۰۰ مورد آتش‌سوزی که با بادهای شدید افزایش یافته بود، مقابله کرده‌اند.

ابراهیم یوماکلی، وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه اعلام کرد، آتش‌نشانان هنوز تلاش می‌کنند آتش‌سوزی در منطقه ساحلی جنوبی در استان ختای را کنترل کنند.

به نوشته وب‌سایت سامانه اطلاعات آتش‌سوزی جنگل‌های اروپا، امسال ۹۶ مورد آتش‌سوزی جنگلی در ترکیه رخ داده که حدود پنج ‌هزار هکتار زمین را ویران کرده است.
امدادگران تاکنون بیش از پنجاه هزار نفر را برای نجات از شعله‌ها از محل منتقل کرده‌اند.

کارشناسان می‌گویند، تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی باعث آتش‌سوزی‌های مکرر و شدیدتر و سایر بلایای طبیعی می‌شود و به ترکیه هشدار داده‌اند که برای مقابله با این مشکل اقدام موثری انجام دهد.
https://bbc.in/3TUKird

🎥 AFP, EVN, Reuters
@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رسانه‌هایی که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهند، از جمله حال‌وش روز ۱۴ تیر تصاویری از کمک‌رسانی گروهی از مردم بلوچستان به مهاجران افغان در حال اخراج را در مرز میلک شهرستان هیرمند و ردوگاه الغدیر زاهدان منتشر کرده‌اند.

بر اساس این تصاویر گروهی از مردم در مسیر اتوبوس‌های حامل مهاجران در حال اخراج قرار گرفته و به آن‌ها غذا و آشامیدنی می‌دهند.

همچنین در ادامه این موج همبستگی و کمک‌رسانی مردمی به مهاجرین افغان شهروندان بلوچ با راه‌اندازی «ایستگاهی خودجوش در نزدیکی اردوگاه الغدیر زاهدان»، اقدام به جمع‌آوری و توزیع اقلام مورد نیاز خانواده‌های مهاجر کرده‌اند.

همچنین پیشتر گزارش‌هایی از کمک‌رسانی مردم به مهاجرین افغان گرفتار در اردوگاه «الغدیر» زاهدان منتشر شده بود.

دولت ایران طی هفته‌های اخیر طرح اخراج گسترده مهاجران افغان ساکن ایران را به اجرا گذاشته است.

بسیاری از افغان‌های ساکن ایران می‌گویند با وجود داشتن مدارک قانونی هدف اخراج و رفتارهای نژادپرستانه قرار گرفته‌اند.

مقام‌های دولتی اما می‌گویند تنها مهاجران فاقد مدارک قانونی هدف اخراج قرار می‌گیرند.

@BBCPersian
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از هفته‌های غیبت در مراسم‌های عمومی و حضور علنی امشب در مراسمی که به مناسبت ماه محرم برگزار شده بود در حسینیه بیت رهبری در تهران حاضر شد.

سایت آقای خامنه‌ای نوشته «همزمان با شب عاشورای حسینی مراسم عزادارای در حسینیه امام خمینی با حضور رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و جمعی از قشرهای مختلف مردم برگزار شد.»

از آغاز حمله اسرائیل به ایران بیش از سه‌ هفته پیش آقای خامنه‌ای در محافل غایب بود و از او تنها سه پیام تلویزیونی ضبط شده و غیر زنده پخش شد.

@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌ ‌ ‌
آخرین خبرهای مهم روز شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴

@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در ایران، مقام‌های امنیتی و نظامی می‌گویند پیام‌رسان‌های خارجی بویژه واتس‌اپ عامل نفوذ اسرائیل و کشته شدن مقام‌های ارشد نظامی بوده است.

غلامرضا جلالی، رئیس پدافند غیرعامل گفته است که پیام رسان واتساپ در مکان‌یابی و ترور بعضی از فرماندهان حماس نقش داشته است و نباید از آن استفاده کرد. صحبت‌های او واکنش مخالف زیادی داشته است. از جمله دختر علی شادمانی، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا که گفته پدرش اصلا موبایل و وسایل هوشمند نداشت. خانم شادمانی گفته است اسرائیل فراتر از روش‌های سنتی یا ردیابی واتس‌اپ پدرش را شناسایی کرد.

ایران سال‌هاست که از حمله‌های سایبری ضربه خورده است. کارشناسان می‌گویند محدودیت اینترنت و استفاده از فیلترشکن‌ها، امنیت سایبری را پایین می‌آورد.

گزارشی از فرنوش امیرشاهی ببینید.

@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از هفته‌های غیبت در انظار عمومی، امشب در مراسمی که به مناسبت ماه محرم برگزار شده بود در حسینیه بیت رهبری در تهران حاضر شد.

از آغاز حمله اسرائیل به ایران یعنی حدود ۲۴ روز پیش، آقای خامنه‌ای در محافل غایب بود و از او تنها سه پیام تلویزیونی ضبط شده غیر زنده پخش شد.

پیش از این اعلام شده که آقای خامنه‌ای چهارشنبه ۱۱ تیر در مراسم عزاداری شرکت می‌کند که عدم حضور او در آن روز و مراسم‌های پنجشنبه و جمعه بسیار خبرساز شده بود.

ادامه حضور رهبر جمهوری اسلامی در مخفیگاه حتی پس از پایان جنگ و بر خلاف عرف همیشگی حتی در مراسم تشییع عالی‌ترین فرماندهان نظامی توجه همگان را به خود جلب کرده بود.

@BBCPersian
‌ ‌ ‌
حسین باستانی - بی‌بی‌سی

وضعیت «سازمان پدافند غیرعامل» و رئیس آن غلامرضا جلالی، برای فهم نتایج عملیات اسرائیل در خاک ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه، از اهمیت خاص برخوردار است.

«پدافند غیرعامل» در سند چشم انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی چنین تعریف شده: «مجموع اقدام‌های غیر مسلحانه‌ای که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل میریت بحران در مقابل تهدید ها و اقدام های نظامی دشمن می شود.» با این تعریف، فلسفه وجودی سازمان پدافند غیرعامل، ایجاد «بازدارندگی» در مقابل عملیاتی از جنس حملات اخیر اسرائیل در خاک ایران بوده است.

تعجبی نداشت که بعد از «نفوذ» گسترده اسرائیل به تاسیسات راهبردی ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه، بسیاری از حامیان حکومت، خواستار پاسخگویی سازمان پدافند غیرعامل شدند. سازمانی که رئیس آن در همان اوایل جنگ، با ادعای مبهم «تسهیل مدیریت بحران»، به انتشار خبر ساختگی «ساقط شدن جنگنده‌های اف ۳۵» پرداخته بود.

https://bbc.in/3Tmu0HB
📷 Tasnim
@BBCPersian
‌ ‌ ‌ ‌ ‌
در بسیاری از درگیری‌های معاصر، سلاح تنها به معنای گلوله یا موشک نیست. در برخی جنگ‌ها، غذا، آب و دارو به ابزاری برای اعمال فشار بر جمعیت غیرنظامی تبدیل شده‌اند. گرسنگی دادن عامدانه، یکی از روش‌هایی است که در آن، نیازهای اولیه انسان برای بقا، به ابزاری برای اهداف نظامی یا سیاسی تبدیل می‌شود.

در نوار غزه، شماری از نهادهای بین‌المللی از جمله دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، آکسفام و سازمان نجات کودکان، درباره وخامت وضعیت غذا و دارو هشدار داده‌اند.

به گفته این نهادها، بیش از ۹۰ درصد جمعیت غزه برای تامین غذا با دشواری شدید روبه‌رو هستند و هزاران کودک در معرض خطر مرگ قرار دارند. جاناتان ویتال، رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در سرزمین‌های فلسطینی، می‌گوید: «آنچه در غزه می‌گذرد فقط گرسنگی نیست، بلکه سیاستی برنامه‌ریزی‌شده برای گرسنگی دادن عامدانه است.»

https://bbc.in/4nxrwUw
📷 EPA/ Reuters
@BBCPersian
گزارش‌های دریافتی از ایران و همچنین سایت‌های مخصوص رصد سرعت اینترنت حاکی از یک اختلال گسترده در سراسر ایران است.

سازمان بین‌المللی «نت‌بلاکس» هم که وضعیت آزادی اینترنت در جهان را رصد می‌کند، اعلام کرد که بر اساس داده‌های آن شبکه یک اختلال گسترده در اتصال اینترنت در ایران رخ داده است.

شهروندان زیادی هم با ارسال پیام به بی‌بی‌سی فارسی از مشکلات پیش آمده برای اتصال به شبکه جهانی اینترنت خبر داده‌اند.

رسانه‌های رسمی و دولتی در ایران به نقل از شرکت ارتباطات زیرساخت گفته‌اند که ارتباط بین‌الملل برخی مسیرهای زیرساختی آن کشور دچار مشکل شده و این اختلال به‌صورت سراسری در بیشتر ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت اتفاق افتاده است.

با این حال کارشناسان نت‌بلاکس، این قطعی سراسری را که از بامداد یکشنبه ۱۵ تیر به‌وقت ایران آغاز شده را «اقدام عمدی از سوی نهادهای حکومتی» خوانده‌اند.

امیر رشیدی، کارشناس امنیت اینترنت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت «ترافیک در مقایسه با زمان مشابه هفته گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است.»

📷NetBlocks
@BBCPersian
‌ ‌ ‌ ‌
پس از وقوع سیل غیرمنتظره در ایالت تگزاس آمریکا حداقل ۳۲ نفر از جمله ۱۴ کودک کشته شدند و جستجوی گسترده‌ برای یافتن بازماندگان در مرکز ایالت در جریان است.

در ساعات اولیه روز جمعه در حالی که سطح آب رودخانه گوادالوپه در کمتر از یک ساعت بیش از ۸ متر بالا آمد، بسیاری از مردم خواب بودند.

مقامات در شهرستان کِر اعلام کردند که ۲۷ کودک در یک اردوگاه جوانان مسیحی واقع در امتداد رودخانه مفقود شده‌اند و حدود ۸۵۰ نفر نجات یافته‌اند.

پیش‌بینی‌های هواشناسی نشان می‌دهد که احتمال بارش باران‌های بیشتر و سیل دوباره در انتظار این منطقه است.

از جمله مناطقی که بیشترین آسیب را از سیل دیده‌اند، خانه‌های سیار، اردوگاه‌های تابستانی و مکان‌های کمپ بودند که بسیاری از مردم برای جشن‌های تعطیلات ۴ ژوئیه در آنها جمع شده بودند.

https://bbc.in/3ToQmbm
📷 Reuters
@BBCPersian
2025/07/06 23:32:50
Back to Top
HTML Embed Code: