Telegram Web Link
اگر بار سنگینی گناهان بر پشت آدمی فشار بیاورد، قلب توان سیر به سوی الله را نخواهد داشت و جوارح هم نخواهند توانست برای انجام اوامر الهی قد علم کنند.

- امام ابن قیم رحمه الله
(بدائع التفسیر: ۳۳۲/۳)

#باران_حکمت
گفته شده اولین گناهانی که با آن معصیت الهی رخ داد سه گناه بود: حرص و طمع، کبر و حسادت! حرص و طمع آدم، کبر ابلیس و حسادت قابیل که هابیل را به قتل رساند.

- عبد المنعم مصطفی حلیمه

#باران_حکمت
من هم همانند تو به دنبال محبتم اما محبتی از آسمان: {إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا} [مريم: ۹۶] (بی‌گمان کسانی‌که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام دادند، (الله) رحمان برای آن‌ها محبتی (در دل‌ها) قرار می‌دهد.)

- سلمان العوده

#باران_حکمت
خوش به سعادت آن که قبل از رمضان نفسش را اصلاح نمود.

- عمرو بن قیس رحمه الله
(لطائف المعارف: ۱۳۸)

#باران_حکمت
دادگاه عالی پادشاهی عربی سعودی اعلام کرد که توانسته امروز یکشنبه هلال ماه رمضان را رویت کند و بر همین اساس فردا دوشنبه 11 مارس 2024 برابر با 21 اسفند 1402، اولین روز از ماه مبارک رمضان خواهد بود.

رمضان مبارک.

ما را از دعای خیر خود فراموش نکنید.
هیچ چیزی به اندازۀ اینکه فرد مومن؛ همسر و فرزندانش را فرمانبردار الله متعال ببیند برای او خوشایند نیست.

- امام قرطبی رحمه الله
(تفسیر البغوی: ۹۹/۶)

#باران_حکمت
یکی از سلف می‌گوید:

«بر بلا مؤمن و کافر صبر می‌کنند، اما تنها صدّیق است که بر عافیت صبر می‌کند».

(تسلية أهل المصاب:۱۸۷)

#باران_حکمت
و بدان که در ماه رمضان دو جهاد بر نفس برای مؤمن به هم می‌پیوندند. جهاد در روز با روزه و جهاد در شب با قیام. پس آنکه این جهاد را باهم انجام داد ثوابی بی‌ حد و اندازه نصیبش می‌شود.

- ابن رجب رحمه الله
(لطائف المعارف: ۱۷۱/۱)

#باران_حکمت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آنکه دلبستگی‌اش به الله باشد، الله برای تمام دغدغه‌هایش کفایت خواهد کرد و او را در تمام کارهایش یاری خواهد کرد و آنچه که از مقابله با آن ناتوان است را از او دور خواهد کرد و از او همچون نوزادی مراقبت خواهد کرد و او را از تمامی بلایا در امان نگه می‌دارد. آنکه الله را بر غیر الله ترجیح دهد، الله نیز او را بر غیر او ترجیح می‌دهد و آنکه الله را بشناسد هیچ‌چیز را بیش‌تر از او دوست نخواهد داشت و برایش دلبستگی به چیزی غیر از او باقی نخواهد ماند مگر در چیزی که به او نزدیک و در سفرش به سوی او کمکش کند.

-ابن القیم رحمه الله
(روضة المحبين: ٤٠٦/١)

#باران_حکمت
بدان انسان تنها با سکوت بر شیطان غالب می‌شود پس باید مسلمان زبانش را به آن عادت دهد تا اینکه از شر شیطان در امان باشد و الله عیوبش را بپوشاند.

- سمرقندی رحمه الله
(تنبیه الغالفلین: ۷۹)

#باران_حکمت
فضیل بن عیاض گفته است: «زن عزیز مصر بر سر راهی ایستاده بود تا اینکه یوسف علیه السلام از آنجا عبور کرد. زن عزیز گفت: «سپاس و ستایش از آن کسی است که برده‌ای را بخاطر طاعتش پادشاه و پادشاهی را بخاطر معصیتش برده کرد.»

(تفسیر ابن کثیر)

#باران_حکمت
پایین‌ترین درجۀ ذکر؛ ذکر زبانی‌ست اما با این وجود طبق احادیث فضیلتی بسیار بزرگ دارد.

- قاضی عیاض رحمه الله
(شرح صحیح مسلم: ۱۵/۱۷)

#باران_حکمت
Forwarded from صُفّه
جستجوی شب قدر در هفدهم رمضان

ابی داود در سنن از ابن مسعود رضی الله عنه روایت کرده است که گفت: رسول الله ﷺ فرمودند: «[شب قدر] را در شب هفدهم رمضان بجویید و شب بیست و یکم و شب بیست و سوم. و در روایتی دیگر شب نوزدهم.

از قول خود ابن مسعود رضی الله عنه روایت شده است که شب قدر شب هفدهم رمضان است و یا شب بیست و یکم.

همچنین در قول دیگری از ابن مسعود رضی الله عنه روایت شده است که شب هفدهم یا شب نوزدهم.

از گروهی از صحابه شامل ابن مسعود، علی بن ابی طالب، زید بن ارقم، زید بن ثابت و عمرو بن حریث رضی الله عنهم اجمعین روایت شده است که شب قدر در شب هفدهم رمضان جستجو می‌شود که صبحش روز غزوه‌ٔ بدر بوده است که طبق اقوال صحیح اصحاب سیره و حدیث، در روز جمعه هفدهم رمضان وقوع یافت.

همچنین از علی، ابن مسعود و زید ابن ارقم رضی الله عنهم شب نوزدهم نیز روایت شده است.

زید بن ثابت رضی الله عنه نیز که از سوی ابوبکر و عمر رضی الله عنهما مأمور جمع‌آوری قرآن بود هیچ شبی را همچون شب هفدهم رمضان به عبادت نمی‌پرداخت و از او روایت شده است که در این‌باره می‌گفت: امشب شبی است که صبح آن الله عز وجل میان حق و باطل جدایی انداخت و سردمداران کفر و شرک را خوار و زبون گردانید.

از امام احمد رحمه الله روایت شده است که از اهل مدینه نقل کرده است که قائل به این بودند که شب قدر در شب هفدهم نیز جستجو می‌شود.

ابی داود رحمه الله صاحب کتاب سنن از شاگردان امام احمد می‌گوید که از امام احمد رحمه الله سوال کردم: اگر زنی از شوهرش خواست که او را شب قدر طلاق دهد یا مردی بگوید که شب قدر طلاقت می‌دهم، [که این نوع طلاق طلاق معلق است که موکول می‌شود به زمان یا حادثه‌ای مشخص] حکمش چیست؟ آیا اگر در دهه‌ٔ آخر ماه رمضان زن را ترک کند طلاق محقق شده‌است؟

امام احمد پاسخ می‌دهد: بلکه قبل از دهه‌ی آخر زیرا اهل مدینه شب قدر را در شب هفدهم می‌جویند.
اما آنچه از رسول الله ﷺ ثابت شده این است که شب قدر در دهه‌ٔ آخر رمضان است.
یعنی احتمال بیشتر در دهه‌ٔ پایانی‌ست اما با توجه به اقوال دیگر امام احمد در این مسئله‌ٔ فقهی به دلیل آثار مهم طلاق جانب احتیاط را رعایت کرده و به شب هفدهم ترتیب اثر داده است.

همچنین روایت شده که اهل مکه در شب هفدهم نمی‌خوابیدند و عمره به‌ جای می‌آوردند.

از ابو یوسف و محمد بن الحسن از همراهان و شاگردان امام ابوحنیفه رحمه الله نقل شده است که شب قدر در دههٔ دوم ماه رمضان است؛ بدون اشاره به شبی معین.

از عبدالرحمن بن حارث بن هشام رضی الله عنه روایت شده است که گفت: شب قدر شب هفدهم و شب جمعه است. امام ابن رجب در این خصوص گفته است که ظاهر آن چنین حکم می‌کند که وقتی شب هفدهم شب قدر است که شب جمعه باشد همچون شب غزوه بدر.

ابو شیخ اصبهانی رحمه الله به سندی قوی از حسن بصری رحمه الله روایت می‌کند: غلامی از غلامان عثمان بن ابی العاص رضی الله عنه به او گفت: ای مولای من دریا در شبی از شب‌های رمضان آبش شیرین می‌شود. عثمان به او گفت: هر وقت آن شب فرا رسید مرا خبر کن. آن شب که فرا رسید غلام خبرش کرد و آن شب، شب هفدهم بود.

و از جابر رضی الله عنه روایت شده است که رسول الله ﷺ صبح روز هفده رمضان به مسجد قبا می‌رفت، هر روزی از هفته که بود.

همچنین روایت شده است که معراج رسول الله ﷺ نیز در شب هفدهم رمضان اتفاق افتاده است.

ابن سعد از واقدی و او از اساتیدش روایت کرده است که اسراء در هفدهم ربیع الاول و معراج در هفدهم رمضان وقوع یافت. [برخی از علما قائل به جدا بودن زمان اسراء و معراج بوده‌اند، انما جمهور علما قائل به این هستند که هردو در یک شب اتفاق افتاده‌اند.]

همچنین گفته‌اند که آغاز نبوت رسول الله ﷺ در روز هفدهم رمضان بوده‌است.

از ابوجعفر، محمد بن علی الباقر رحمه الله روایت شده است که جبریل بر رسول الله ﷺ در روزهای شنبه و یکشنبه نازل شد و سپس در دوشنبه در غار حرا در روز هفدهم رمضان بر رسول الله ﷺ ظاهر گشت و وحی الله عزوجل را ابلاغ نمود.

صحیح‌ترین و موثق‌ترین فضیلت شب هفدهم رمضان این است که شب غزوه‌ٔ بدر بوده‌ است که الله تعالی آن را روز فرقان نامید که در آن میان لشکریان کفر و ایمان فرق ایجاد کرد چنان که حتی فرشتگانی که در بدر شرکت داشتند میان ملائکه‌ به اهل بدر انگشت‌نشان شدند.
چنانکه امام بخاری رحمه الله از رفاعه بن رافع زُرقی رضی الله عنه روایت کرده است که گفت: جبريل نزد رسول الله ﷺ آمد و پرسيد: اهل بدر را در ميان خود چگونه ارزيابی می‌كنيد؟ رسول اللهﷺ فرمودند: «مِنْ أَفْضَلِ الْمُسْلِمِينَ» (آنان را از بهترين مسلمانان می‌دانيم.) و يا جمله‌ای مانند اين گفت. جبريل گفت: همچنين ما ملائکه‌ای را كه در بدر حضور داشته‌اند، بهترين ملائکه می‌دانيم.

والله اعلم.

- تلخیص از لطائف المعارف امام ابن رجب حنبلی رحمه الله

@suffahchannel

ادمین: مستضی
کلید هر خیری در ذکر و دعای فراوان است.

- شیخ الاسلام ابن تیمیه رحمه الله
(تاریخ دمشق)

#باران_حکمت
یادآوری پاداش اعمال صالح مشقت آن اعمال را بر بنده آسان و او را تسلی می‌دهد و نشاط بیشتری به او در ادای عبادت می‌دهد. هر کس در سرانجام نیک امور سخت بیاندیشد، نیروی دو چندان برای انجام آن‌ها خواهد گرفت.

- محمد صالح المنجد

#باران_حکمت
از عائشه رضي الله عنها روايت شده که گفت: گفتم: يا رسول الله ﷺ اگر دانستم که شب قدر کدام است، در آن چه بگويم؟ فرمود: بگو: «اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي»
(خداوندا! تو بخشنده‌ای، بخشش را دوست داری؛ پس مرا مورد بخشش خود قرار بده.)

(رواهُ التِرْمذيُّ وقال: حديثٌ حسنٌ صحيح.)


#باران_حکمت
صبر برای ایمان، مانند سر برای بدن است.

ـ علی بن ابی‌طالب رضی الله عنه

(مصنف ابن أبی الشیبة)

#باران_حکمت
سلام دوستان عزیز باران حکمت، امشب را از دست ندهید و در دعاهایتان برادران و خواهران خود در سراسر دنیا را فراموش نکنید، مخصوصا مردم غزه...
السلام علیکم و رحمه الله.
با توجه روایت صحیح مسلم از عبدالله بن انیس رضی الله عنه که پیامبر صلی الله علیه و سلم به عبدالله خبر دادند که ایشان شب قدر را شب ۲۳ رمضان دیده است. (صحیح مسلم: ۱۱۶۸)
احتمال اینکه امشب شب قدر باشد زیاد است.

برای مردم غزه، دیگر مردمان سرزمین‌های اسلامی و برای برادران و خواهرانی که در زندان‌های طواغیت هستند دعا کنید.

و همچنین ما را از دعاهای‌تان فراموش نکنید.
2024/05/15 15:31:16
Back to Top
HTML Embed Code: