Telegram Web Link
ویژه نامه شماره2 سیناپس.pdf
3.3 MB
#ويژه_نامه هفتم بهمن ماه ١٤٠٢

-نشریه علمی سیناپس

📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی


کارگروه #میکروبیولوژی

┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
🗓 امروز، ۲۸ ژانویه، روز جهانی حمایت از بیماران جذامی یا لپروسی (World Leprosy Day) است که هر سال در آخرین یکشنبه‌ی ژانویه جشن گرفته‌می‌شود.
ادامه مطلب...
🏥این بیماری، یک بیماری مزمن هست که توسط باکتری مایکوباکتریوم لپره و مایکوباکتریوم لپروماتوسیس ایجاد می‌شود. ‌راه ورود عامل جذام به بدن، به‌طور دقیق مشخص نیست و دوره‌ی کمون آن، بسیار طولانی است.

🧑🏼‍🦼در طول تاریخ، مردم جذام را همواره با ننگ جامعه در ارتباط می‌دانستند که این خود عاملی برای جلوگیری از گزارش بیماری فرد و درمان زودهنگام می‌شود. جذام به هیچ‌وجه کشنده نیست و در‌نهایت ممکن‌ است باعث تغییر شکل ناهنجار و معلولیت در فرد بیمار شود.

💊 امروزه جذام قابل درمان است. درمان نوع پسی‌باسیلاری این بیماری بااستفاده از داروهای داپسون و ریفامپین به‌مدت ۶ ماه و درمان نوع مالتی باسیلاری این بیماری بااستفاده
از داروهای ریفامپین، داپسون و کلوفازیمین به‌مدت ۱۲ ماه صورت می‌گیرد.

💵 امروزه داروهای ضدجذام به‌صورت بسته‌های آماده و رایگان از سوی سازمان جهانی بهداشت در اختیار تمام کشورها قرار گرفته‌است. به محض شروع درمان و در مدت زمانی کوتاه، ۹۹.۹ درصد از میکروب‌ها و باسیل‌های مولد جذام در بدن بیمار از بین رفته و از پیشرفت بیماری و معلولیت جلوگیری می‌شود.

👨‍👩‍👧‍👧 بنابراین درصورت درمان، نیازی نیست که فرد مبتلا به جذام را از خانواده و جامعه جدا کنیم. سیستم ایمنی بدن ۹۵ درصد افراد، استعداد ابتلا به بیماری جذام را ندارد.

🌏 این روز جهانی فرصتی است برای تجلیل از افرادی که جذام را تجربه کرده‌ و آگاهی از این بیماری را افزایش داده و خواستار پایان‌دادن به انگ و تبعیض مرتبط با جذام می‌باشند.

✍🏻گروه نویسندگی: امیرمهدی طهماسبی، آناهیتا قادری
📝ویراستار: نسترن ایمانی‌فر
🎨گرافیک: ملیحه ترابی
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#تقویم_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
داروی پیشگیری‌کننده از کم‌شنوایی و ناشنوایی

👂انسان‌ها و هم‌چنین همه‌ی پستانداران، دارای دو نوع، سلول مویی حلزونی داخل گوش (درونی و بیرونی) هستند. این سلول‌ها، نقش‌های متفاوت و مهمی در ارتباطات حسی دارند. سلول‌های مویی گوش داخلی که در هنگام تولد حدود ۳۵۰۰ عدد هستند، ارتعاشات صوتی مایع حلزون گوش را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند تا به مغز منتقل شوند و هنگامی که آسیب ببینند، نمی‌توانند بازسازی شوند. دانشمندان کشف کرده‌اند که می‌توان از این حسگرهای ارزشمند دربرابر مرگ محافظت کرد.
ادامه مطلب...
📢 دکتر دیلن چان، نویسنده‌ی ارشد بخش گوش و حلق و بینی UCSF می‌گوید: «میلیون‌ها بزرگسال آمریکایی هرساله شنوایی خود را به‌دلیل قرارگرفتن در معرض صدا یا افزایش سن و پیری ازدست می‌دهند. ما اکنون شواهد محکمی داریم که Tmtc4، یک ژن ناشنوایی انسانی است و UPR، یک هدف واقعی برای جلوگیری از ناشنوایی محسوب می‌شود».

🎧 او اضافه می‌‌کند: «هنگامی که در معرض محرک‌هایی مانند موسیقی بلند یا شلوغی‌هایی از نوع سروصدای استادیوم قرار می‌گیرید، صدا می‌تواند سلول‌های مویی داخل گوش را به‌اندازه‌ای خم کند که آن‌ها را بشکند».

🐁 محققان بر این باورند که این امر UPR را فعال می‌کند و اساساً باعث خودتخریبی سلول‌ها و آسیب دائمی به آن‌ها می‌شود. در این مطالعه، دیلن چان با الیوت شرر که قبلاً جهش Tmtc4 را در بیماران جوان و در مدل‌های موش بررسی کرده بود، همکاری کرد. آن‌ها دریافتند که این نوع ژن هم در انسان و هم در موش‌ها، سلول‌های مویی داخل گوش را تخریب می‌کند و درنتیجه باعث پیشرفت سریع کاهش شنوایی می‌شود.

💊محققان دارویی را که برای معکوس‌کردن نارسایی حافظه در آسیب‌های تروماتیک مغزی تولید شده‌بود، مورد بررسی قراردادند و متوجه‌شدند که این دارو می‌تواند از آسیب‌دیدن سلول‌های مویی داخلی گوش جلوگیری‌کند.
این تحقیق در نشریه‌ی Clinical Investigation Insight منتشر شده‌است.

🔹برای مشاهده‌ی منبع خبر و مطالعه‌ی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.

✍🏻نویسنده: مریم توفیق
📝گروه ویراستاری: نسترن ایمانی‌فر، شیما حیدری
🎨گرافیک: مینو ظفریان
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
CGC2023🧬
سیناپس | Synapse
Photo
داستان از کجا شروع شد⁉️

اولین دوره‌ی کنگره‌ی کنسر ژنومیکس قرار بود که در تهران برگزار بشه. کنگره رو ثبت‌نام کردیم و رفتیم. از سخنرانان اصلی کنگره، دکتر امیرحسین سعیدیان (دکترای ژنتیک، ژنومیک، سرطان‌شناسی و دانش آموخته‌ی پسا دکتری) و تیم‌شون بودند.

دکتر سعیدیان و تیم‌شون واقعا مثال بارز جمله‌ی «زکات علم، نشر آن است» هستند.
در یکی از روزهای کنگره، نشستی با دانشجویان داشتن تا بچه‌ها بتونن دغدغه‌ها و سوالات‌شون رو مطرح کنن و ایشون و خانم دکتر یوسفیان در حد توان، پاسخ بدن. جلسه حدود دو ساعت طول کشید. در این دو ساعت، شاید مسیر خیلی‌ها با موارد و نکاتی که یاد گرفتن، عوض شده‌بود. (به‌خصوص درباره‌ی پروسه‌ی تحصیلات تکمیلی در آمریکا)

بدون اغراق باید بگم که تا اون زمان، هیچ‌جا این موارد رو با این همه جزئیات، کسی نگفته‌بود یا حداقل من نشنیده‌بودم. دلسوزانه همه رو راهنمایی کردن.

مثل هر چیزی که پایانی داره، کنگره هم تموم شد. دانشجوها رفتن، دکتر هم به آمریکا برگشت. از اون موقع بنابر درخواست بچه‌ها، دکتر تصمیم گرفتن که در کانال تلگرام‌شون با بچه‌ها در ارتباط باشن و موارد مهمی که به‌نظرشون میرسه رو در کانال قرار بدن.

ما هم تصمیم گرفتیم این کانال رو به علاقه‌مندان معرفی کنیم. (به واژه‌ی معرفی دقت شود! به هیچ‌ عنوان این یک تبلیغ نیست) :

https://www.tg-me.com/Dr_Saeidian


✍🏻 نویسنده: ارشیا جهانگیری
📝ویراستار: نسترن ایمانی‌فر
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
_نشریه علمی سیناپس

#Introduction

┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
نانوذره‌ی معدنی؛ جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها

🆕 به‌تازگی، جزئیات تولید و مشخصه‌یابی نانوذرات پلی‌ فسفات کلسیم که با نقره تقویت‌شده، منتشر شده‌است. این نانوذرات، اثرات ضدباکتریایی داشته و در عین حال، ایمن بوده و می‌تواند به‌عنوان جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک‌ها باشد.
ادامه مطلب...
🔬 محققان با تکامل مداوم و پیشرفت در زمینه‌ی علوم زیست‌پزشکی، به‌طور مداوم به‌دنبال راه‌حل‌های نوآورانه و مؤثر برای مقابله با چالش‌های مختلف حوزه‌ی بهداشت هستند. یکی از این نوآوری‌های امیدوارکننده، استفاده از نانوذرات، به‌ویژه نانوذرات پلی‌ فسفات کلسیم تقویت‌شده با نقره (Ag-CaPp) برای کاربردهای زیست‌پزشکی است.

📄 محققان در مقاله‌ای که به‌تازگی منتشر شده‌است، جزئیاتی درباره‌ی تهیه‌ی نانوذرات پلی‌ فسفات کلسیم تقویت‌شده با نانوذرات نقره منتشر کردند. محققان با تمرکز بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی این نانوذرات، توصیف کاملی از نانوذرات آماده‌شده، ارائه کردند. یکی از نکات جالب توجه که در این مقاله به آن اشاره‌شده، این است که با افزایش درصد نقره در اندازه‌ی ذرات و پایداری حرارتی نانوذرات، بهبود قابل توجهی مشاهده می‌شود.

📎 یکی از یافته‌های کلیدی این مطالعه، فعالیت ضد باکتریایی قابل توجه این نانوذرات است. بررسی‌های محققان نشان‌داد که این نانوذرات را می‌توان به‌عنوان تغییر‌دهنده‌ی بالقوه‌ی بازی در مبارزه با عفونت‌های باکتریایی متعدد، به‌ویژه در بهبود زخم و عفونت‌های بافت استخوان، استفاده کرد. علاوه‌بر این، نانوذرات حتی با بالاترین میزان نقره نیز، رفتار غیر سیتوتوکسیک نشان دادند. درواقع افزایش نقره موجب اثرات سمی روی این نانوذرات نمی‌شود که این موضوع در بررسی از منظر ایمنی و اثربخشی در پزشکی، اهمیت زیادی دارد.

🧪 پس از آزمایش‌های دقیق، محققان این پروژه دریافتند که سه درصد نقره، به‌عنوان عامل تقویت‌کننده در ساختار این نانوذرات می‌تواند غلظت بهینه برای کاربردهای زیست‌پزشکی باشد به‌طوری که به‌راحتی و خیالی آسوده بتوان از آن در کارهای بالینی از آن استفاده نمود. این میزان تقویت با نقره، رفتار سمی برای سلول به‌دنبال ندارد و به ترمیم زخم‌ها، کمک شایانی می‌کند.

📑 نتایج این پروژه، گامی مهم در حوزه‌ی تحقیقات زیست‌پزشکی است چراکه نانوذرات تقویت‌شده با نقره را معرفی می‌کند که پتانسیل استفاده در پزشکی را داشته و در عین‌حال می‌تواند جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها شود.

🔍 البته برای استفاده از آن در کلینیک‌ها هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر روی این نانوذره وجود دارد تا جوانب مختلف آن بررسی شود.

🔹برای مشاهده‌ی منبع خبر و مطالعه‌ی جزئیات بیشتر، کلیک کنید‌.

✍🏻نویسنده: مریم توفیق
📝 ویراستار: نسترن ایمانی فر
🎨گرافیک: رومینا خوش‌سیر
📄صاحب امتیاز: نشریه علمی سیناپس
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
Audio
🎙گروه گویندگی: مونا اکبری خاناپشتانی، طناز فرازمند، محدثه نیکوگفتار طاهر، ملیحه ترابی
💻تنظیم و تدوین: امیر کبیریان
📝گروه نویسندگی: سمانه انصاری‌نیا، شیرین فرساد، آیدا علم‌دار، زهرا روتیوند، پرگل یخچی، مریم توفیق، صدف امینی، مهلا سربازی، سارا عظیمی
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پادکست ویژه‌نامه شماره ۲
کارگروه #میکروبیولوژی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
🎗از سال ۲۰۰۸، امروز، یعنی ۴ فوریه روز جهانی سرطان، به‌منظور بالا بردن آگاهی از سرطان و تشویق برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن هر‌ساله در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود.

🔬سرطان، زمانی رخ می‌دهد که سلول‌ها به‌صورت غیرطبیعی به‌سرعت تکثیر شده و به سایر بافت ها و اندام ها گسترش می‌یابند. که دارای انواع گوناگون با شدت‌های مختلف است. بنابراین رنگ‌ها و نمادهای مختلفی برای علامت‌گذاری نوع خاصی از سرطان و ترویج مبارزه با آن استفاده می‌شود.

💊امروزه با روش‌های درمانی نوین، با استفاده از سلول‌های بنیادی و ژن‌درمانی و همچنین با پیش‌روی زندگی سالم مثل تغذیه درست و انجام ورزش امید بر این است تا آمار بیماران روز به روز بهبود یابد.

💉با ترویج و افزایش آگاهی نسبت به این بیماری که درصد قابل توجه‌ای از آن، قابل پیش گیری، کنترل و درمان است، می‌توان با دید جدیدی به آن نگریست و پرقدرت و با امید به مبارزه با آن پرداخت.

به امید زندگی در جهانی بدون سرطان با همکاری و تلاش مشترک همه‌ی انسان ها

📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#تقویم_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
کشف ترکیب مبارزه‌کننده با سرطان لنفوم

📢 محققان دانشگاه تگزاس در ال پاسو، ترکیب دارویی جدیدی را شناسایی‌ کرده‌اند که با موفقیت، سلول‌های سرطان خون و سرطان لنفوم را از بین می‌برد و به‌طور بالقوه، راه را برای اشکال جدید درمانی هموار می‌کند.
ادامه مطلب...
👨‍🔬رناتو آگیلرا، استاد دپارتمان علوم زیستی، محقق اصلی پروژه‌ای است که ترکیب امیدوارکننده‌ای به‌نام تیوفن F-8 را شناسایی کرد. یافته‌های تیم او به‌تازگی در مجله‌ی تحقیقاتی PLOS One منتشر شده‌است.

💊 آگیلرا که به‌عنوان مدیر تحقیقاتی مرکز تحقیقات بیومدیکال مرزی UTEP نیز فعالیت می‌کند، گفت: «سخت‌ترین بخش این نوع تحقیقات، کشف این است که یک دارو دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد».

🧪 به‌عنوان بخشی از این پروژه، تیم UTEP، تعداد ۱۳۰۰ ترکیب مختلف را بر‌ روی کشت سلول‌های سرطانی انسان آزمایش کرد. تیوفن F-8 در القای مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلولی در سلول‌های لوسمی و لنفوم بسیار موفق بود و پیامی را به سلول‌ها ارسال می‌کرد که باعث میشد آن‌ها خود را بکشند و از رشد سلول‌های سرطانی جدید، جلوگیری کند. استفاده از این ترکیب، می‌تواند زندگی بیماران لوسمی و لنفوم را تغییر دهد.

📈 تیم UTEP به مطالعه‌ی اثربخشی تیوفن F-8 ادامه خواهد داد. آگیلرا گفت: «اگر این دارو در آزمایش‌های بیشتر موفق باشد، شرکت‌های داروسازی ممکن است مطالعات بالینی را برای تعیین تأثیر این ترکیب بر روی بیماران آغاز کنند».

🔹برای مشاهده‌ی منبع خبر و مطالعه‌ی جزئیات بیشتر کلیک کنید.

✍🏻 نویسنده: علیرضا سبزی‌کار
📝 ویراستار: نسترن ایمانی‌فر
🎨 گرافیک: رومینا خوش‌سیر
👤 مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤 سردبیر: آناهیتا قادری
📄 صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
کشف اکسیر جوانی در بدن انسان

👨🏼‍🔬 دانشمندان دریافته‌اند که سلول‌های T (نوعی از گلبول‌های سفید خون) وقتی‌که به‌صورت ژنتیکی اصلاح شوند، به عوامل ضد پیری تبدیل می‌شوند. دانشمندان، سلول‌های T را فریب می‌دهند تا در برابر پیری مقاومت کنند و راز جوانی را در درون آن‌ها بیابند.
ادامه مطلب...
🐁 پژوهشگران آزمایشگاه کلد اسپرینگ هاربر (Cold Spring Harbor)، دریافته‌اند که سلول‌های T با اصلاح ژن، می‌توانند سلول‌های پیر را هدف قرار دهند و از بین ببرند. سلول‌هایی که تکثیر را متوقف می‌کنند و با بیماری‌های مرتبط با افزایش سن، ارتباط دارند. آن‌ها آزمایش‌های خود را روی موش‌ها انجام داده‌اند.

💊 برخلاف برخی از داروها که نیاز به دوزهای مکرر دارند، پژوهشگران این مطالعه از یک داروی زنده به‌نام سلول‌های CAR T (گیرنده‌ی آنتی‌ژن کایمریک) استفاده کردند.

👩🏼‍💻 آمور وگاس، پژوهشگر و نویسنده‌ی اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که سلول‌های T این توانایی را دارند که حافظه را توسعه دهند و برای مدت‌های طولانی در بدن شما باقی بمانند که بسیار متفاوت از یک داروی شیمیایی است. با سلول‌های CAR T، شما پتانسیل دریافت این درمان را دارید.

سلول‌های CAR T، نوعی از سلول‌های ایمنی هستند که در آزمایشگاه، مهندسی شده‌اند تا در درجه‌ی اول، توانایی آن‌ها برای شناسایی و حمله به سلول‌های سرطانی افزایش یابد.

✔️ پژوهشگران با استفاده از همین فرآیند با موفقیت توانستند سلول‌های پیری را که با افزایش سن انباشته می‌شوند، در موش‌ها حذف کنند و موش‌ها بدون هیچ آسیبی به بافت‌ها یا سمی بودن، سلامتی‌شان بهبود یافت. موش‌ها وزن بدن کمتر، متابولیسم بهتر، تحمل گلوکز و افزایش فعالیت بدنی داشتند.

👱🏻 وگاس می‌گوید: «اگر این درمان را روی موش‌های مسن انجام دهیم، آن‌ها جوان می‌شوند و اگر آن‌را به موش‌های جوان بدهیم، دیرتر پیر می‌شوند. هیچ درمان دیگری درحال حاضر نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد».

🔍 پژوهشگران توضیح دادند که نکته‌ی شگفت‌انگیز در مورد سلول‌های CAR T این است که تنها با یک درمان در اوایل زندگی، می‌توانند تأثیر طولانی‌مدتی داشته باشند.

👱🏻 وگاس افزود: «برای بیماری‌های مزمن، این یک مزیت بزرگ است. به بیمارانی فکر کنید که چندین بار در روز نیاز به درمان دارند. درواقع، شما با این روش، یک تزریق دریافت می‌کنید و پس از آن می‌توانید چندین سال آسوده باشید».

🔜 وگاس و همکارانش درحال مطالعه‌ی این هستند که آیا سلول‌های CAR T می‌توانند کاری کنند که موش‌ها علاوه‌بر سالم‌تر و تندرست‌شدن، طول عمرشان نیز افزایش یابد؟ در صورت موفقیت‌آمیز‌بودن، این امر می‌تواند ما را به دستیابی اکسیر جوانی، نزدیک‌تر کند.

🔹برای مشاهده‌ی منبع خبر و مطالعه‌ی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.

✍🏻 نویسنده: سمانه انصاری‌نیا
📝 ویراستار: نسترن ایمانی‌فر
🎨 گرافیک: رومینا خوش‌سیر
👤 مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤 سردبیر: آناهیتا قادری
📄 صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه‌ی علمی سیناپس

#پست_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
ویژه نامه شماره ۳ سیناپس.pdf
8.8 MB
#ويژه_نامه بیست و یکم بهمن ماه ١٤٠٢

-نشریه علمی سیناپس

📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی


کارگروه #بیوفیزیک

┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
🗓امروز، 11 فوریه، روز جهانی زنان و دختران در علم، که توسط یونسکو و بخش زنان سازمان ملل با هدف ارتقا زنان و دختران در علم نام‌گذاری شد، در سراسر جهان، جشن گرفته می شود.

👩🏻این روز، فرصتی برای ترویج دسترسی و مشارکت کامل و برابر زنان و دختران در علوم است.
ادامه مطلب...

🫱🏻‍🫲🏻برابری جنسیتی، برای یونسکو یک اولویت جهانی است و حمایت از تحصیل دختران جوان و شنیده شدن ایده هایشان، ابزارهای توسعه و صلح است.

📈مقابله با برخی از بزرگترین چالش های برنامه توسعه پایدار، از بهبود سلامت تا مبارزه با تغییرات آب و هوا، به استفاده از تمام استعدادها متکی خواهد بود.

👩🏻‍💻این روز، یادآور این است که زنان و دختران نقشی اساسی در جوامع علمی و فناوری دارند و مشارکت آن‌ها باید تقویت شود.

🇮🇷از زنان بزرگ ایرانی در علم و فناوری و صنعت می‌توان به :
مریم میرزاخانی، پردیس ثابتی، پریسا تبریز، انوشه انصاری، ترانه رضوی، فریناز کوشانفر، مونا جراحی، منیژه رازقی، آزاده تبازاده، سارا زاهدی، فاطمه فرجادیان، آلیوشا طریان، رکسانا ورزا، ماریا خرسند، مینو اختر زند، گلی عامری، ثریا دارابی، رکسانا مصلحی، سیما ضرغامی، شهرزاد رفعتی، فاطمه مقیمی، رایا بیدشهری اشاره کرد.

👥با جست‌و‌جو نام آن‌ها و آشنایی بیشتر با این افراد، میتوان از پشتکار و تلاششان، الگو گرفت تا ما نیز در حد توان خود، در پیشرفت علم سهیم باشیم.

✍🏻نویسنده: آناهیتا قادری
📝ویراستار: آناهیتا قادری
🎨گرافیک: ملیحه ترابی
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#تقویم_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
تغییر عملکرد رایج‌ترین داروی دیابت نوع ۲ توسط ژن‌ها

💊 متفورمین، دارویی که توسط صدها میلیون بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ در سراسر جهان استفاده می‌شود، بیش‌ از ۵۰ سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از بیماری‌های قلبی، چشمی و کلیوی محافظت می‌کند و در برابر سرطان نیز فوایدی دارد.
2025/07/08 01:55:13
Back to Top
HTML Embed Code: