Telegram Web Link
#استخراج_ژنوم_باکتری

🔰نحوه استخراج ژنوم باکتری🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍باکتری شناسی به بخش جدایی ناپذیر از علم زیست شناسی مولکولی تبدیل شده است. تکنیک های مولکولی مختلفی برای شناسایی و طبقه بندی گونه های مختلف باکتریایی استفاده می شود.

🖍از جمله این تکنیک ها می توان به واکنش زنجیره ای پلیمراز یا PCR، پلی مورفیسم قطعات طولی محدود شونده یا PCR RFLP، تکنیک های هیبریداسیون و تعیین توالی DNA اشاره نمود. در حقیقت بسیاری از سویه های باکتریایی اکنون ویژگیهای طبقه بندی شده بر پایه تکنیک های مولکولی دارند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍از آنجایی که تکنیک های مولکولی در باکتری شناسی معمولا با استخراج و خالص ساز DNA باکتریایی همراه هستند، لذا یادگیری استخراج ژنوم باکتریایی به روش ساده و کم هزینه الزامی می باشد.

🖍برای جداسازی DNA ژنومی از سلول های باکتریایی تکنیک های بسیاری وجود دارد که همگی مراحل تقریبا مشابهی دارند. از جمله ی این مراحل می توان به شکستن سلول و حذف پروتئین ها، کربوهیدرات ها و قندها اشاره کرد.

🖍روش های متعدد استخراج DNA باکتریایی به صورت دستی و یا اتوماسیون انجام می شود. روش های متعدد استخراج DNA هنوز هم در حال توسعه می باشد که هر کدام از روش های استخراج DNA باکتریایی یکسری مزایا و معایب خاص خود را دارند. بسیاری از این روش ها مبتنی بر روش سنتی استخراج فنل کلروفورم است که به تجهیزات و مواد مختلفی نیاز دارد.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍علاوه بر این، چندین روش برای سهولت روش استخراج و خالص سازی DNA باکتریایی انجام شده است. این روش ها سلول ها را لیزر می کنند و منجر به آزادسازی DNA با استفاده از عوامل لیز کننده ی خاص می شوند که شامل مواد شیمیایی مختلفی مانند لیزوزوم، پروتئیناز k، tween20، سدیم دو دسیل سولفات یا SDS، گوانیدین ایزوتیوسیونات و تریتون x-100 می باشد.

🖍علاوه بر عوامل شیمیایی، فاکتورهای فیزیکی مانند حرارت، سرمادهی، انجماد، تشعشعات مایکوویو، beads beting، میدان مغناطیسی، استفاده از امواج فراصوت و… نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از تکنیک های استخراج DNA ترکیبی از روش های فیزیکی و شیمیایی می باشد. با این همه بسیاری از این تکنیک های استخراج DNA همچنان آزمایشگاهی، گران و زمان بر هستند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍در طول دو دهه ی گذشته، بسیاری از کیت های تجاری برای استخراج DNA باکتریایی توسعه یافته اند که مراحل ساده تری دارد و در یک بازه ی زمانی کوتاه تر عمل استخراج DNA از باکتری را انجام میدهد. اگرچه، این کیت های تجاری فرآیند استخراج DNA از باکتری را سریعتر نموده اند، با این حال این روش ها پرهزینه هستند و برای استخراج DNA هدف، به چندین مرحله و مواد و برخی تجهیزات خاص نیاز دارد.

🖍در روش استخراج DNA به روش جوشاندن، از گرما برای استخراج DNA استفاده می شود که یک روش سریع و ساده و کم هزینه می باشد. استفاده از گرما برای استخراج DNA باکتریایی مبحث جدیدی نمی باشد. قرار گرفتن در معرض دمای بالا باعث آسیب به غشای سلولی و دیواره سلولی می شود.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍جو و برهمداتان گزارش دادند که گرم کردن در دمای 94 درجه سانتیگراد به مدت دو دقیقه برای تغییر شکل دیواره های سلولی می شود. درجه حرارت پایین نیز برای از بین بردن دیواره های سلولی و غشاها می شود. انجماد باعث کریستاله شدن آب درون سلول ها می شود که منجر به تخریب ساختارهای سیتوپلاسمی می شود.

🖍در حقیقت تل و همکاران چرخه ی انجماد و ذوب را برای استخراج DNA باکتریایی استفاده نمودند. در عمل، گرم کردن باکتری به منظور استخراج DNA بوسیله ی جوشاندن در بن ماری و یا روی دستگاه هات بلاک و یا مایکوویو انجام می شود.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍مایکروویو می تواند باعث اثرات مختلف بیولوژیکی شود که این اثرات بدلیل فرآیند گرمایش (اثرات حرارتی) می باشد. اما اثرات آترومی بر مواد سلولی نیز وجود دارد که به نظر می رسد به دلیل شتاب و تقسیم یونها با سایر مولکول ها، مشارکت یون ها و یا تغییر قطبیت مولکول ها در میدان های الکتریکی متناوب می شود.

🖍در روش استخراج DNA باکتریایی به روش جوشاندن، کلنی های باکتریایی در یک تیوب تست قرار می گیرند که حاوی یک میلی لیتر آب مقطر می باشد و به مدت 10 دقیقه در بن ماری قرار داده می شود. در مرحله ی بعدی به مدت 5 دقیقه با دور rpm 1000 سانتریفیوژ می شود. در نهایت 5 میکرولیتر از مایع رویی برای PCR مورد استفاده قرار می گیرد.

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
Forwarded from H.A
🔴 جامع ترین کارآموزی آنلاین آزمایشگاه میکروب شناسی عملی بصورت کاملا تخصصی با پیشرفته ترین متد آموزشی گام به گام از مبتدی تا پیشرفته با فیلم و انیمیشن های حرفه ای بصورت کاملا تضمینی برای اولین بار در ایران

🍀 دریافت مدرک معتبر بین المللی اروپایی با کدنامبر قابل پیگیری

💎از مزایای دوره قیمت مناسب ..📣 شهریه بسیار ارزانتر از دوره های حضوری ... پرداخت اقساطی و آسان....بازدهی بسیار بالای آموزشی حتی برای رشته های غیر مرتبط

🎯بدلیل مدرک معتبر، 100% مفید از نظر رزومه علمی و کاری در ایران و خارج از ایران

🌸کلیه روش های عملی میکروب شناسی بصورت کاملا واقعی با فیلم و انیمیشن های فوق پیشرفته با استاد کاملا حرفه ای، به صورت آنلاین آموزش داده خواهد شد.

🔬بسیار مفید برای همه رشته های علوم زیستی (حتی غیرزیستی)
زمان و تعداد جلسات کلاس، 10جلسه، بالای 30 ساعت خواهد بود
https://www.instagram.com/avicenna_biomedical_institute/
📞لطفا بخش هایلایت نظرات دانشجویان در کانال اینستاگرام ما رو مطالعه بفرمائید......پیام به شماره واتس اپ

📞 پیام به واتس اپ  09389328839
آدرس سایت موسسه
https://b2n.ir/m63370 💻
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#بیوتکنولوژی_پزشکی

🔰ژن‌درمانی و سلول‌درمانی در مسیر آینده!🔰

🎥دکتر علیرضا دانشور🎥

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#بیوتکنولوژی_پزشکی

🔰پروبیوتیک‌ها در صنعت آرایشی-بهداشتی🔰

🎥دکتر پروانه جعفری🎥

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
#CelOCE

🔰تبدیل پسماند به انرژی با کشف آنزیم جدید «CelOCE»🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍دانشمندان برزیلی موفق به کشف یک آنزیم منحصر‌به‌فرد شده‌اند که می‌تواند فرایند تبدیل ضایعات کشاورزی مانند پوسته نیشکر و کاه گندم به سوخت زیستی را به طور چشمگیری بهینه کند. این آنزیم با نام CelOCE (Cellulose Oxidative Cleaving Enzyme) به معنای «آنزیم شکننده اکسیداتیو سلولز» می‌تواند به صورت کارآمدتری از هر روش قبلی ساختار مقاوم سلولز را در گیاهان بشکند و راه را برای تولید گسترده اتانول نسل دوم هموار کند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍سلولز فراوان‌ترین پلیمر قابل تجدید روی زمین است و از قند گلوکز تشکیل شده است. اما به دلیل ساختار بلورین محکم و پیچیده‌اش، که با مواد دیگری مثل لیگنین و همی‌سلولز درهم تنیده شده، شکستن آن یکی از چالش‌های بزرگ علوم انرژی به‌حساب می‌آید.

🖍تاکنون، آنزیم‌های کلاسیک فقط قادر به شکستن بخشی از سلولز بودند. اما کشف CelOCE نوعی تحول بنیادین در نحوهٔ استفاده از زیست‌توده گیاهی به عنوان منبع انرژی است.

🖍برخلاف آنزیم‌های قدیمی که فقط در نقاط آزاد سلولز عمل می‌کردند، CelOCE می‌تواند به انتهای رشته‌های سلولزی متصل شده و با یک واکنش اکسیداسیون منحصر‌به‌فرد، پیوند‌های بلورین آن را بشکند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍این آنزیم یک متالوانزیم است و دارای یک اتم مس در ساختارش است که نقش مرکز فعال کاتالیزی را ایفا می‌کند. مهم‌تر از همه، این آنزیم خود تولید کنندهٔ پروکسید لازم برای واکنش است، در حالی که آنزیم‌های قبلی به منابع خارجی این ماده نیاز داشتند.

🖍به گفتهٔ ماریو موراکامی، مدیر گروه تحقیقات بیوکاتالیز و بیولوژی سنتتیک CNPEM و مجری این پروژه: «CelOCE شبیه یک دستگاه کاتالیزوری کامل عمل می‌کند. یک واحد آن به سلولز متصل می‌شود و واحد دیگر به‌صورت خودکار پروکسید تولید می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود فرایند شکستن سلولز کنترل‌شده‌تر، ایمن‌تر و مؤثرتر باشد.»
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍تاکنون، آنزیم‌های خانوادهٔ مونواکسیژناز‌ها اولین انقلاب در شکستن سلولز را رقم زدند. اما موراکامی تأکید می‌کند که CelOCE این الگو را شکسته و یک راه حل طبیعی و کارآمدتر را به جایگاه آورده است.

🖍در آزمایش‌ها مشخص شد که اضافه کردن CelOCE به کوکتل آنزیمی موجود، دو برابر افزایش در تولید قند نسبت به استفاده از مونواکسیژناز‌ها ایجاد می‌کند.

🖍این مسئله می‌تواند به طور مستقیم به افزایش راندمان تولید اتانول از زیست‌توده گیاهی منجر شود. این موضوع به ویژه برای کشور‌هایی مانند برزیل که دو تن از تنها کارخانه‌های تجاری تولید سوخت زیستی از سلولز را دارند، بسیار مهم است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍جالب است بدانید که این آنزیم در آزمایشگاه ساخته نشده، بلکه در طبیعت یافت شده است. محققان ابتدا از خاک‌های آلوده به پوسته نیشکر در مجاورت یک بیورافینری در برزیل نمونه‌برداری کردند. آنها با استفاده از روش‌های پیشرفته‌ای مانند متاژنومیکس، پروتئومیکس، طیف‌سنجی فلورسانس و X-ray، به همراه مهندسی ژنتیک قارچ‌ها با فناوری CRISPR/Cas، به این کشف رسیدند.

🖍این تحقیق از مطالعهٔ تنوع زیستی گرفته تا تست در رآکتور‌های نیمه‌صنعتی ۶۵۰ لیتری ادامه داشت و نشان داد که CelOCE آمادهٔ استفاده در مقیاس صنعتی است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍با توجه به بحران آب‌وهوایی جهانی و نیاز فوری به یافتن منابع انرژی پایدار، کشف CelOCE می‌تواند گامی بزرگ به سوی تولید سوخت‌های زیستی کربن-منفی باشد.

🖍موراکامی دربارهٔ آینده این کشف می‌گوید: «ما الان در مرحلهٔ نظریه نیستیم؛ ما در مقیاس آزمایشگاهی و حتی نیمه‌صنعتی ثابت کردیم که این آنزیم کار می‌کند. این یعنی می‌تواند بدون هیچ تاخیری وارد خط تولید شود.»
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍این موفقیت نه تنها برای تولید اتانول خودروها، بلکه برای تولید سوخت‌های زیستی هوایی نیز می‌تواند کاربرد داشته باشد.

⤵️Nature

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
🧬 کارگاه تخصصی ویرایش ژنوم با فناوری CRISPR

🧭 همراه شوید با تحولی که مرزهای علم و درمان را به هم نزدیک کرده است.

اخیرا در یکی از چشمگیرترین دستاوردهای پزشکی سال، پژوهشگران موفق شدند با بهره‌گیری از فناوری CRISPR و ویرایش ژن به شیوه‌ای کاملاً شخصی‌سازی‌شده، جهش ژنی عامل بیماری نادر CPS1 deficiency را در سلول‌های کبدی یک نوزاد اصلاح کنند. این موفقیت نقطه‌ی عطفی در مسیر درمان بیماری‌های ژنتیکی و تولدی دوباره برای مفهوم «personalized medicine» بود.

اگر می‌خواهید درک عمیق‌تری از این فناوری جدید به‌دست آورید، این کارگاه مختص شماست!

راه‌های ارتباطی:

📞 واتساپ:

https://wa.me/message/AAAE4D7NQK54D1

📲 پیج اینستاگرام :

https://www.instagram.com/yas.cancer.research.lab?igsh=bmJkMnV3aHh3eGQx&utm_source=qr

📢 تلگرام:

https://www.tg-me.com/YasCancerResearchLab
@Biotechnology_Centre_بررسی_اثرات_ضد_باکتریایی_وآنتی_اکسیدانی_نانوذرات.pdf
477.3 KB
#نانوبیوتکنولوژی

🔰بررسی اثرات ضد باکتریایی وآنتی اکسیدانی نانوذرات اکسید روی سنتز شده از Arthrospira platensis با هدف ترمیم زخم🔰

✍️شبنم اکبری، شیوا خلیل مقدم، مریم قبه، مریم بی خوف تربتی، اشرف سادات شاه ولایتی ✍️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کشور👇👇
💧@Biotechnology_Centre💧
Forwarded from H.A
🔴 جامع ترین کارآموزی آنلاین آزمایشگاه میکروب شناسی عملی بصورت کاملا تخصصی با پیشرفته ترین متد آموزشی گام به گام از مبتدی تا پیشرفته با فیلم و انیمیشن های حرفه ای بصورت کاملا تضمینی برای اولین بار در ایران

🍀 دریافت مدرک معتبر بین المللی اروپایی با کدنامبر قابل پیگیری

💎از مزایای دوره قیمت مناسب ..📣 شهریه بسیار ارزانتر از دوره های حضوری ... پرداخت اقساطی و آسان....بازدهی بسیار بالای آموزشی حتی برای رشته های غیر مرتبط

🎯بدلیل مدرک معتبر، 100% مفید از نظر رزومه علمی و کاری در ایران و خارج از ایران

🌸کلیه روش های عملی میکروب شناسی بصورت کاملا واقعی با فیلم و انیمیشن های فوق پیشرفته با استاد کاملا حرفه ای، به صورت آنلاین آموزش داده خواهد شد.

🔬بسیار مفید برای همه رشته های علوم زیستی (حتی غیرزیستی)
زمان و تعداد جلسات کلاس، 10جلسه، بالای 30 ساعت خواهد بود
https://www.instagram.com/avicenna_biomedical_institute/
📞لطفا بخش هایلایت نظرات دانشجویان در کانال اینستاگرام ما رو مطالعه بفرمائید......پیام به شماره واتس اپ

📞 پیام به واتس اپ  09389328839
آدرس سایت موسسه
https://b2n.ir/m63370 💻
#SENSBIT

🔰پایش لحظه‌ای غلظت دارو در خون با حسگر نانویی ممکن شد.🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍دانشمندان دانشگاه استنفورد موفق به ساخت حسگر نانومقیاسی شده‌اند که برای نخستین‌بار می‌تواند به‌مدت چند روز، به‌طور مداوم مولکول‌های زیستی را در جریان خون رصد کند. این فناوری نوین با نام SENSBIT، عملکردی پایدار در بدن موش‌ها داشته و نسبت به رکورد پیشین ۱۱ ساعته، جهشی چشمگیر محسوب می‌شود. طراحی الهام‌گرفته از روده انسان، استفاده از نانوحفره‌های طلا و پوشش محافظ زیستی، از عوامل کلیدی این موفقیت هستند. این دستاورد می‌تواند گامی مهم در مسیر پزشکی دقیق، رصد لحظه‌ای دارو و تشخیص زودهنگام بیماری‌ها باشد.

🖍دانشمندان دانشگاه استنفورد موفق به توسعه نوعی حسگر نانومقیاس شده‌اند که می‌تواند برای نخستین بار به‌مدت چندین روز، مولکول‌های زیستی را به‌صورت مداوم در جریان خون جانوران زنده رصد کند. این فناوری که با نام SENSBIT (سامانه حسگر الکتروشیمیایی پایدار با نانوساختار برای پایش درون‌بدنی خون) معرفی شده، می‌تواند تحولی در نظارت پیوسته بر داروها و زیست‌نشانگرهای بیماری‌ها ایجاد کند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍 تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور سُه موفق شده‌ است با کاشت این حسگر در رگ‌های خونی موش‌های زنده، پایش لحظه‌ای غلظت دارو را برای مدت یک هفته بدون کاهش محسوس عملکرد محقق کند؛ دستاوردی که نسبت به رکورد قبلی ۱۱ ساعته در این حوزه، یک جهش بزرگ محسوب می‌شود.

🖍در دو دهه گذشته، توسعه زیست‌حسگرهایی که بتوانند مواد شیمیایی یا زیستی را در بدن انسان ردیابی کرده و داده‌ها را به‌صورت سیگنال‌های قابل خوانش خارج از بدن ارسال کنند، یکی از اهداف کلیدی پژوهشگران بوده است. با وجود پیشرفت‌های اخیر، حسگرهای موجود یا تنها مواد محدودی را شناسایی می‌کنند یا دوام کافی در محیط‌های زیستی پیچیده مانند خون ندارند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍اما حسگر جدید SENSBIT با طراحی ماژولار و پایدار، این موانع را پشت سر گذاشته است. ییهانگ چن، نویسنده اول مقاله، با الهام از ساختار روده انسان و به‌ویژه میکروویلی‌های سطح روده، طراحی این سامانه را به‌گونه‌ای انجام داده که در برابر تخریب ناشی از سیستم ایمنی بدن مقاومت کند.

🖍حسگر SENSBIT با بهره‌گیری از سطح طلای نانوحفره‌ای سه‌بعدی و پوششی الهام‌گرفته از مخاط محافظ روده، عناصر حسگر را از تداخلات محیطی و حمله‌های ایمنی محافظت می‌کند. این ساختار باعث می‌شود نوسانات سیگنال به حداقل برسد و دقت اندازه‌گیری در طول زمان حفظ شود.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍در آزمایش‌ها، این سامانه توانست پس از یک ماه قرارگیری در سرم انسانی (بدون سلول‌ها و عوامل انعقادی)، بیش از ۷۰ درصد از کارایی سیگنال‌دهی خود را حفظ کند و در طول یک هفته فعالیت درون‌رگی در بدن موش‌ها نیز عملکرد پایدار نشان دهد.

🖍کاربردهای بالقوه این فناوری بسیار گسترده است؛ از پایش لحظه‌ای غلظت داروها برای بهینه‌سازی دوز درمانی، تا شناسایی زودهنگام سرطان یا بیماری‌های متابولیک. در واقع، این فناوری می‌تواند زیرساختی برای پزشکی دقیق و شخصی‌سازی‌شده باشد؛ جایی که تصمیمات درمانی نه‌فقط بر اساس تجویزهای استاندارد، بلکه بر مبنای داده‌های لحظه‌ای زیستی بیمار گرفته می‌شود.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍اگرچه این فناوری هنوز در مراحل پیش‌بالینی است، عملکرد موفق آن در مدل‌های جانوری و سرم انسانی، مسیر ورود به آزمایش‌های انسانی و سپس کاربردهای بالینی را هموار می‌کند. تیم تحقیقاتی امیدوار است در گام بعدی بتواند حسگرهای مشابه را برای رصد سایر نشانگرهای زیستی حیاتی طراحی کند.

⤵️Nature

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
Forwarded from Fatemeh Moradi
⭕️دوره جامع تئوری ۱۶ ساعته⭕️
(۸ جلسه ۲ ساعته با پشتیبانی کامل و پرسش و پاسخ )
تدریس مبحث زیست شناسی سلولی به صورت کامل
📚منابع تدریس: ترجمه به روز ترین منابع موجود و ارائه نتایج آخرین تحقیقات مرتبط با هر سر فصل

📆تاریخ دوره : خرداد و تیرماه ۱۴۰۴
📌امکان ثبت نام فقط تا ۲۰ ام خرداد ماه
امکان ثبت نام تک جلسه ای بر اساس موضوع مورد نیاز

🎁هدیه من به شما : ۱ جلسه رایگان آموزش کامل مبحث رونویسی و ترجمه DNA

💰برای اطلاع از هزینه دوره و ثبت نام
به این آیدی زیر دایرکت بدین
@CellbioFaMo
#ویروس_سیندبیس

🔰ناقل مبتنی بر ویروس سیندبیس🔰

☄️The Sindbis virus-based vector pSinRep5.☄️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
#YAC

🔰ساخت کروموزوم مصنوعی مخمر (YAC) که حاوی قطه بزرگی از DNA کلون شده است.🔰

☄️Construction of a yeast artificial chromosome containing large pieces of cloned DNA. Key regions of the pYAC vector are as follows: TEL, yeast telomeres; ARS1, autonomously replicating sequence; CEN4, centromere from chromosome 4; URA3 and TRP1, yeast marker genes; Amp, ampicillin-resistance determinant of pBR322; ori, origin of replication of pBR322.☄️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
Forwarded from Medical Library کتابخانه پزشکی و علوم زیستی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#استخراج_پلاسمید

🔰استخراج پلاسمید نوترکیب: انواع روش های جداسازی پلاسمید🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍تخلیص پلاسمیدها از کشت باکتری مانند روش کلی تهیه کل DNA از سلول است. ابتدا سلول ‌های باکتریایی در محیط کشت رشد داده می‌شوند. رسوب سلول ها جمع آوری و یک عصاره سلولی آماده می‌شود که برای تخلیص پلاسمید مورد استفاده قرار می‌گیرد. در استخراج پلاسمید لازم است که DNA پلاسمیدی از مقدار زیادی DNA باکتریایی موجود در سلول جدا شود. جداسازی دو DNA کار بسیار دشواری است، اما وقتی قرار است پلاسمید برای کلون‌سازی مورد استفاده قرار گیرد، وجود کمترین میزان آلودگی نتایج نامطلوبی به همراه دارد.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍روش‌های جداسازی پلاسمید بر اساس تفاوت‌های فیزیکی بین پلاسمید و DNA باکتری طراحی شده است.

◀️انواع روش های جداسازی پلاسمید

👈جداسازی بر اساس اندازه

🖍پلاسمید از لحاظ اندازه چیزی حدود هشت درصد اندازه DNA باکتریایی است که از این خاصیت برای جداسازی استفاده می‌شود. در این روش سلول‌ها تحت شرایط کنترل شده تجزیه شده که در نهایت تعداد کمی از DNA سلول شکسته شده که حتی در این حالت هم از پلاسمید بزرگتر است. پس از لیز سلولی، سانتریفوژ باعث رسوب DNA باکتری و عصاره سلولی می‌شود و پلاسمید در محیط رویی باقی می‌ماند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
👈جداسازی بر اساس ساختار فضایی

🖍این مطلب که پلازمیدها دارای ساختار حلقوی هستند درست نیست. بیشتر پلاسمیدها در سلول به شکل مولکول‌های ابرمارپیچ وجود دارند که در حالت طبیعی به آن حلقوی بسته کولانسی گفته می‌شود و چنانچه در صورت ایجاد شکست در یکی از رشته‌ها ساختار دیگری به نام ساختار حلقه باز شکل میگیرد. این ساختار فضایی در جداسازی پلاسمید دارای اهمیت است که از دو روش دناتوره کردن قلیایی و اتیدیوم بروماید – سزیم کلرید استفاده می‌شود.

👈روش دناتوره کردن قلیایی
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍این روش بر این اساس استوار است که در محدوده خاصی از PH ،DNA باکتری دناتوره شده و ساختار پلازمید دناتوره نمی‌شود. چنانچه به عصاره سلولی سدیم هیدروکسید اضافه شود تا PH به دوازده برسد، پیوند هیدروژنی بین DNA باکتری از بین رفته و دو رشته از بین می‌رود، ولی ساختار فضایی ابرمارپیچ پلاسمید مانع از عملکرد سدیم هیدروکسید می‌شود. در ادامه کاهش PH باعث شده تا DNA باکتری به صورت یک توده درهم نامحلول شود و سانتریفوژ باعث رسوب این توده و عصاه سلولی می‌شود که در نهایت پلازمید در مایع رویی باقی می‌ماند.

👈روش اتیدیوم بروماید سزیم کلرید
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍در این روش با استفاده از سانتریفوژ محلول سزیم کلرید با سرعت بالا یک شیب چگال از سزیم کلرید به دست می‌آید که اجزای مختلف سلولی مانند RNA، DNA و پروتیین را در نقاط مختلف جای می‌دهد، چون هر کدام از این اجزا چگالی مختلفی دارند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍پس از آنکه DNA از دو جز دیگر جدا شد باید پلازمید را از DNA باکتری جدا کنیم. برای این کار از اتیدیوم بروماید استفاده می‌شود. این ماده بین دو دشته DNA قرار گرفته و باعث باز شدن نسبی مارپیچ DNA شده که این باز شدگی نسبی باعث تغییر چگالی می‌شود. اتیدیوم بروماید بدلیل اینکه پلازمید ساختار ابرمارپیچ دارد، کمتر بر روی پلاسمید اثر کرده و این اثر کمتر باعث شده چگالی پلازمید کمتر تغییر کند و در ستون شیب چگال بین پلاسمید و DNA باکتری فاصله بیفتد که حال می‌توان پلازمید را جدا کرد.

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
🔴 تقویم دوره های تحقیقاتی خرداد 1404 موسسه بین المللی علوم نوبنیاد

💎 با گواهینامه بین المللی از سوئیس 🇨🇭🇨🇭
‌‏----------------------------------------‌
🔵 لینک اطلاعات و ثبت نام دوره ها:

🔸طراحی دارو و بیوانفورماتیک
iins.ir/events/vcdrugdesign
🔹دوره تحقیقاتی سرطان شناسی
iins.ir/events/vconcology
🔸دوره تحقیقاتی سلول های بنیادی
iins.ir/events/vcstemcells
🔹سیستم بیولوژی مغز و علوم اعصاب
iins.ir/events/vcbrainsysbio
🔸طراحی واکسن و ایمونوانفورماتیک
iins.ir/events/vcvaccinedesign
🔹مهندسی پروتئین و طراحی آنزیم
iins.ir/events/vcproteinengineering
🔸طراحی سیستم های دارورسانی و دینامیک مولکولی
iins.ir/events/vcdrugdelivery
🔹 زیست طراحی
iins.ir/events/vcbiodesign
🔸زیست مهندسی
iins.ir/events/vcbioengineering
‌‏----------------------------------------‌
🏛 موسسه بین المللی علوم نوبنیاد
🆔 @iins_ir 🌐www.iins.ir 📧[email protected]
☎️ (+9821) 88037442
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#بیوتکنولوژی_مولکولی

🔰آموزش مقدماتی PCR به زبان ساده و قابل فهم🔰

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#بیوتکنولوژی_غذایی

🔰محصولات تراریخته (GMOs) و نقش مهندسی ژنتیک در غذای ما: مفید یا مضر؟!🔰

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
#ژن‌درمانی #پیری_سلول‌های_بنیادی

🔰ژن‌درمانی باعث پیری سلول‌های بنیادی می‌شود؟🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍پژوهشی تازه نشان می‌دهد ویرایش ژن با فناوری CRISPR ممکن است سلول‌های بنیادی خون را وارد وضعیت پیری زودرس کند و موفقیت درمان را به خطر بیندازد.
پژوهشگران مؤسسه ژن‌درمانی سان رافائله تلتون (SR-Tiget) در میلان ایتالیا دریافتند که استفاده از فناوری ویرایش ژن CRISPR-Cas۹ به همراه ناقل‌های AAV۶ در سلول‌های بنیادی خونی، می‌تواند واکنش‌های التهابی و حالت‌هایی شبیه به پیری سلولی ایجاد کند که توان بازسازی سیستم خونی را در بلندمدت کاهش می‌دهد.

🖍نتایج این مطالعه که در نشریه Cell Reports Medicine منتشر شده، راهکار‌های نوینی را برای غلبه بر این چالش معرفی می‌کند که می‌تواند به بهبود ایمنی و اثربخشی درمان‌های مبتنی بر ویرایش ژن در بیماری‌های ارثی خونی بینجامد.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍این تحقیق با سرپرستی رافائلا دی میکو، استاد مؤسسه مطالعات پیشرفته پاویا و عضو بنیاد تحقیقات سلول‌های بنیادی نیویورک، در همکاری با پروفسور لوئیجی نالدینی، مدیر مؤسسه SR-Tiget و گروهی از محققان اروپایی انجام شده است.

🖍ویرایش ژن مبتنی بر ترمیم هدایت‌شده (HDR) در سلول‌های بنیادی و پیش‌ساز خونی (HSPC) به‌عنوان یکی از روش‌های نویدبخش برای درمان بیماری‌های ژنتیکی خون شناخته می‌شود. با وجود پیشرفت‌های چشمگیر در این فناوری، تبدیل آن به یک روش درمانی ایمن و مؤثر در بالین همچنان با دشواری‌هایی همراه است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍تیم تحقیقاتی دی میکو دریافت که استفاده از CRISPR-Cas۹ همراه با ناقل AAV۶، باعث فعال شدن قوی پاسخ به آسیب DNA (DDR) و سیگنال‌های التهابی از طریق مسیر‌های p۵۳ و IL-۱/NF-κB می‌شود. این فرآیند، التهاب و حالت‌هایی شبیه به پیری سلولی را در پی دارد که در نهایت، توان بازسازی سلول‌ها پس از پیوند را کاهش می‌دهد.

🖍دی میکو می‌گوید: «ما دریافتیم که بخشی از سلول‌های بنیادی ویرایش‌شده، نشانه‌هایی از پیری زودرس را نشان می‌دهند. این مسأله باعث تضعیف توان بازسازی خون پس از پیوند شده و می‌تواند اثربخشی بلندمدت ژن‌درمانی را محدود کند.»
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍آناستازیا کونتی، نویسنده نخست این مطالعه و رهبر پروژه در آزمایشگاه دکتر دی میکو نیز افزود: «ما از ماندگاری نشانه‌های پیری سلولی حتی چندین ماه پس از پیوند شگفت‌زده شدیم. یافته‌ها نشان می‌دهد سلول‌های بنیادی یک ‘حافظه’ از فرآیند مهندسی ژنتیک را حفظ می‌کنند. این اثرات منفی صرفاً پاسخ‌های موقتی به استرس نیستند، بلکه می‌توانند آسیب‌های پایداری در عملکرد سلول ایجاد کنند.»

🖍برای مقابله با این اثرات، پژوهشگران دو راهبرد مکمل را مورد ارزیابی قرار دادند: مهار موقت مسیر p۵۳ و استفاده از عوامل ضدالتهابی، به‌ویژه آناکینرا (Anakinra) که یک آنتاگونیست گیرنده IL-۱ تأییدشده بالینی است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍کونتی توضیح می‌دهد: «هر دو رویکرد باعث کاهش چشمگیر نشانگر‌های پیری در سلول‌های ویرایش‌شده شدند و توان آنها را در بازسازی یک سیستم خونی سالم و متنوع در مدل‌های پیش‌بالینی افزایش دادند. نکته مهم این است که آناکینرا همچنین توانست از بروز رویداد‌های ژنوتوکسیک مانند حذف‌ها یا بازآرایی‌های گسترده DNA جلوگیری کند که نشان از ایمنی بالاتر این روش نسبت به مهار p۵۳ به تنهایی دارد.»

🖍دی میکو در جمع‌بندی این پژوهش گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که با تعدیل پاسخ‌های التهابی و مرتبط با پیری سلولی در طول فرآیند ویرایش ژن، می‌توان کارآیی و سلامت سلول‌های بنیادی خون را حفظ کرد و بازسازی طولانی‌مدت و چندتبار خونی را تضمین نمود.»
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍وی افزود: «یافته‌های ما می‌تواند دلایل شکست برخی از آزمایش‌های بالینی اخیر در حوزه ویرایش ژن مبتنی بر HDR را توضیح دهد و مسیر‌های مشخصی برای بهبود نتایج این درمان‌ها ارائه دهد. راهبرد‌های معرفی‌شده در این تحقیق، به‌ویژه برای بیماری‌هایی که نیازمند اصلاح ژنتیکی بلندمدت و پیوند مؤثر سلول‌های بنیادی هستند ـ مانند نقص‌های ایمنی یا سندرم‌های نارسایی مغز استخوان ـ کاربرد‌های ویژه‌ای خواهند داشت.»

⤵️Cell Reports Medicine

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
CRISPR and Plant Functional Genomics (CRC, 2024).pdf
35.6 MB
#مهندسی_ژنتیک

🔰کتاب ارزشمند کریسپر و ژنومیک عملکردی گیاهان🔰

☄️CRISPR and Plant Functional Genomics (CRC, 2024)☄️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
Recombinant_Glycoproteins_Methods_and_Protocols_Humana,_2024.pdf
16.2 MB
#مهندسی_ژنتیک

🔰کتاب ارزشمند گلیکوپروتئین‌های نوترکیب: روش‌ها و پروتکل‌ها🔰

☄️Recombinant Glycoproteins: Methods and Protocols Humana, 2024☄️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
2025/07/05 20:40:56
Back to Top
HTML Embed Code: