Telegram Web Link
#Cat1

🔰کشف سلاح دفاعی تازه‌ در جهان میکروبی🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍پژوهشگران موفق به شناسایی پروتئین ایمنی جدیدی به نام Cat1 در باکتری‌ها شده‌اند که متابولیسم سلول آلوده را مختل کرده و از گسترش ویروس‌ها جلوگیری می‌کند.

🖍باکتری‌ها با وجود اندازه کوچک‌شان، از مکانیسم‌های دفاعی بسیار پیچیده‌ای برای مقابله با ویروس‌ها (فاژها) بهره می‌برند.

🖍 یکی از شناخته‌شده‌ترین این ابزار‌ها سیستم CRISPR-Cas۹ است که امروزه به‌عنوان فناوری اصلاح ژن پیشرفته، حتی تأیید FDA را نیز دریافت کرده است. اما پژوهش تازه‌ای که در مجله Science منتشر شده، از ابزاری جدید و بسیار مؤثر در این سامانه پرده برداشته است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍دانشمندان دانشگاه راکفلر و مرکز سرطان مِموریال اسلون کترینگ به رهبری لوسیانو مرافینی و دینشا پاتل، در تلاش برای شناسایی اجزای ناشناخته سیستم ایمنی باکتریایی، موفق به کشف پروتئین جدیدی از گروه موسوم به CARF effectors شده‌اند که آن را Cat۱ نام‌گذاری کردند.

🖍برخلاف سازوکار آشنای CRISPR-Cas۹ که با تشخیص و بریدن ماده ژنتیکی ویروسی عمل می‌کند، Cat1 با هدف قرار دادن مولکولی کلیدی در متابولیسم سلول آلوده، محیطی نامساعد برای ویروس ایجاد می‌کند.

🖍طبق یافته‌ها این پروتئین از طریق اتصال به پیام‌رسان‌های مولکولی خاصی به نام cA۴ فعال می‌شود و پس از فعال‌سازی، مولکولی حیاتی به نام NAD+ را در سلول تجزیه می‌کند. کاهش سطح NAD+ باعث توقف رشد سلول آلوده می‌شود و در نتیجه ویروس نمی‌تواند تکثیر یابد و به سایر سلول‌ها گسترش پیدا کند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍کریستین باکا، دانشجوی دوره دکتری در آزمایشگاه مرافینی و یکی از نویسندگان اصلی مقاله در این‌باره می‌گوید: «وقتی مقدار کافی از NAD+ تجزیه شود، سلول وارد حالت توقف رشد می‌شود و ویروس از تکثیر بازمی‌ماند. در واقع، این واکنش نوعی ایمنی جمعی برای جمعیت باکتری‌ها فراهم می‌کند.»

◀️تفاوت‌های ساختاری چشمگیر Cat۱ با سایر پروتئین‌های ایمنی

🖍بررسی‌های دقیق ساختاری با میکروسکوپ الکترونی کرایو (Cryo-EM) توسط پوجا ماجومدر، پژوهشگر فوق‌دکتری در آزمایشگاه پاتل، نشان داده که Cat1 دارای ساختاری فوق‌العاده پیچیده است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍این پروتئین به‌صورت دایمر (دوگانه) فعال می‌شود و تحت تأثیر پیام‌رسان‌های cA۴، به یکدیگر می‌چسبند و رشته‌هایی بلند تشکیل می‌دهند که NAD+ را درون ساختار‌های چسبناک خود به دام می‌اندازند. پس از تجزیه NAD+ سلول دیگر قادر به انجام عملکرد‌های حیاتی‌اش نیست.

🖍ماجومدر توضیح می‌دهد: «فیلامنت‌های Cat۱ به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که نه‌تنها متابولیت‌ها را به دام می‌اندازند، بلکه خودشان نیز به‌شکل مارپیچ‌های سه‌گوش و سپس پنج‌گوش آرایش می‌یابند. هدف نهایی این ساختار‌ها هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست.»

🖍در سیستم‌های نوع سوم CRISPR معمولاً چند فعالیت هم‌زمان برای ایجاد ایمنی دیده می‌شود. اما به‌گفته پژوهشگران، بیشتر باکتری‌هایی که ژن Cat۱ را دارند، به‌نظر می‌رسد فقط از همین یک پروتئین برای دفاع خود بهره می‌برند؛ مسئله‌ای که این ابزار را بسیار منحصر‌به‌فرد می‌کند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍مرافینی با اشاره به یافته‌های تازه می‌گوید: «ما اکنون می‌دانیم که CARF effectors مثل Cat1 بسیار مؤثرند و جلوی تکثیر ویروس‌ها را می‌گیرند. اما هنوز بخش زیادی از نحوه عملکرد دقیق آنها برای ما ناشناخته است. ادامه این مسیر پژوهشی می‌تواند در‌های جدیدی در درک ایمنی میکروبی بگشاید.»

🖍کشف Cat1 به‌عنوان یک عنصر دفاعی جدید در سیستم‌های ایمنی باکتریایی، گواه دیگری بر تنوع و پیچیدگی ابزار‌های زیستی در طبیعت است. این پروتئین نه‌تنها استراتژی متفاوتی برای مبارزه با ویروس‌ها ارائه می‌دهد، بلکه ساختار بی‌سابقه آن امکان ایده‌پردازی‌های تازه‌ای را در زمینه طراحی سامانه‌های مصنوعی ایمنی یا حتی استفاده‌های نوین در زیست‌فناوری فراهم می‌آورد.

⤵️Science

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
@Biotechnology_Centre_بررسی_ارتباط_بالینی_واریانت‌‌های_ناحیۀ_5′.pdf
620.9 KB
#سرطان

🔰بررسی ارتباط بالینی واریانت‌‌های ناحیۀ 5′ UTR ژن TYMS در پاسخ به شیمی‌درمانی بیماران سرطان معده در ایران🔰

✍️خدیجه ارجمندی ، ایمان سلحشوری فر ، فرشته عاملی ، شیوا ایرانی ، محسن اسفندبد ✍️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کشور👇👇
💧@Biotechnology_Centre💧
@Biotechnology_Centre_ارتباط_بین_حضور_پلی_مرفیسم_rs34173062ژن_شارپین.pdf
465.9 KB
#آلزایمر

🔰ارتباط بین حضور پلی مرفیسم rs34173062ژن شارپین و بیماری آلزایمر با روش Tetra ARMS PCR🔰

✍️فریال پور بابایی، الهام سیاسی، رباب رفیعی طباطبایی ✍️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کشور👇👇
💧@Biotechnology_Centre💧
🔴 جامع ترین کارآموزی آنلاین آزمایشگاه میکروب شناسی عملی بصورت کاملا تخصصی با پیشرفته ترین متد آموزشی گام به گام از مبتدی تا پیشرفته با فیلم و انیمیشن های حرفه ای بصورت کاملا تضمینی برای اولین بار در ایران

🍀 دریافت مدرک معتبر بین المللی اروپایی با کدنامبر قابل پیگیری

💎از مزایای دوره قیمت مناسب ..📣 شهریه بسیار ارزانتر از دوره های حضوری ... پرداخت اقساطی و آسان....بازدهی بسیار بالای آموزشی حتی برای رشته های غیر مرتبط

🎯بدلیل مدرک معتبر، 100% مفید از نظر رزومه علمی و کاری در ایران و خارج از ایران

🌸کلیه روش های عملی میکروب شناسی بصورت کاملا واقعی با فیلم و انیمیشن های فوق پیشرفته با استاد کاملا حرفه ای، به صورت آنلاین آموزش داده خواهد شد.

🔬بسیار مفید برای همه رشته های علوم زیستی (حتی غیرزیستی)
زمان و تعداد جلسات کلاس، 10جلسه، بالای 30 ساعت خواهد بود
https://www.instagram.com/avicenna_biomedical_institute/
📞لطفا بخش هایلایت نظرات دانشجویان در کانال اینستاگرام ما رو مطالعه بفرمائید......پیام به شماره واتس اپ

📞 پیام به واتس اپ  09389328839
آدرس سایت موسسه
https://b2n.ir/m63370 💻
#میکروبیوم_دهان #افسردگی

🔰کشف ارتباط غیرمنتظره: میکروب‌های دهان ما در بروز افسردگی نقش دارند.🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍مطالعه‌ای تازه ارتباط میکروبیوم دهان با افسردگی را آشکار کرده و نشان می‌دهد تنوع پایین میکروب‌های دهان ممکن است در بروز اختلالات خلقی نقش داشته باشد.

🖍محققان نشانه‌ای از افسردگی را در نقطه‌ای نسبتاً غیرمنتظره یافته‌اند؛ میکروبیوم داخل دهان. این یافته می‌تواند عرصه‌ای نو در تحقیقات باز کند و به ابداع درمان‌های نو برای افسردگی و بیماری‌های خلقی دیگر منجر شود.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍میکروبیوم انسانی از میلیون‌ها میکروبی تشکیل می‌شود که در بدن و روی بدن ما زندگی می‌کنند. بیشترین تجمع این میکروب‌ها در روده‌ی بزرگ ما است؛ جایی که از طریق تاثیر بر حافظه گرفته تا تنظیم بیان ژن‌ها نقش‌هایی را ایفا می‌کنند. ثابت شده که کم‌بودن تنوع در میکروبیوم روده با بروز افسردگی ارتباط دارد. اکنون مطالعه‌ای از محققان دانشگاه نیویورک نتیجه‌گیری کرده که این ارتباط در مورد میکروبیوم داخل دهان، دومین مجموعه‌ی میکروبی از نظر بزرگی در بدن نیز صادق است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍بی وو، محقق ارشد مطالعه به‌نقل از نیواطلس می‌گوید: «درک بهتر ارتباط بین میکروبیوم دهان و افسردگی می‌تواند علاوه بر مشخص‌کردن سازوکار زمینه‌ی افسردگی، در شناسایی نشانگرهای زیستی جدید و ساخت درمان‌های نو در اختلالات خلقی نقش داشته باشد.»

🖍وو و همکارانش دریافتند که همانند میکروبیوم روده، هرچه تنوع میکروب‌ها در دهان کمتر باشد، احتمال بروز افسردگی بالاتر می‌رود. محققان همچنین مشاهده کردند که مصرف زیاد الکل و دخانیات، رعایت نامناسب بهداشت دهان و برعکس، برخی موارد مراقبت‌های دهان و دندان از جمله جرم‌گیری دندان حرفه‌ای و سایر روش های پاکسازی عمیق، بر تنوع میکروبیوم دهان تاثیرگذار هستند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍نتیجه‌گیری تحقیقات بر اساس تجزیه‌وتحلیل بیش از ۱۵هزار فرد بالای ۱۸ سال در ایالات متحده انجام شد که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (NHANES)، اجرا‌شده از طریق مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC)، شركت کرده بودند. سپس محققان داده‌های حاصل از پرسش‌نامه‌ها و توالی‌ ژنی بزاق آن‌ها را با هم ادغام کردند.

🖍محققان خاطرنشان می‌کنند که با وجود ارتباط مشاهده‌شده بین تنوع پایین میکروبیوم دهان و افسردگی، نمی‌شود با قطعیت گفت آیا افسردگی سبب این تنوع پایین می‌شود یا برعکس؛ این تنوع پایین، احتمال افسردگی را افزایش می‌دهد، یا احتمالاً ارتباطی دوسویه در این میان وجود دارد.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍وو می‌گوید: «این احتمال وجود دارد که میکروبیوم دهان از طریق التهاب یا ایجاد تغیراتی در دستگاه ایمنی بر نشانه‌های افسردگی تاثیرگذار باشد. برعکس، افسردگی ممکن است با ایجاد تغیراتی در رژیم غذایی، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف دارو، افزایش مصرف سیگار و الکل، میکروبیوم دهان را دگرگون کند و بر تنوع آن تاثیر بگذارد. ما برای درک جهت این ارتباط و سازوکارهای زمینه‌ای آن به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.»
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍وو همچنین می‌گوید تجزیه‌وتحلیل میکروبیوم دهان می‌تواند به کشف درمان‌هایی نو در بیماری‌های دیگر کمک کند و این تحقیق تنها بخشی از تلاش وسیع‌تری است که می‌خواهد نقش میکروبیوم در اختلالاتی چون زوال شناختی و بروز آلزایمر را روشن سازد.

⤵️BMC Oral Health

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
♻️لطفا فقط افرادی که علاقه‌مند به ژنتیک پزشکی یا انسانی و علوم آزمایشگاهی، میکروبیولوژی و بیولوژی هستند وارد این گروه شوند
👇👇

https://www.tg-me.com/addlist/xm3KzJ_IPI8wYzRk
#نانو_مواد

🔰طبقه‌بندی نانو مواد🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍نانو مواد به موادی اطلاق می‌شوند که حداقل یکی از ابعادشان در مقیاس نانو، یعنی کوچکتر از 100 نانومتر باشد. نانو مواد را می توان بر اساس ماهیت ساختاری، ابعاد ساختاری، آرایش ساختاری، اندازه ی منافذ و میزان سمیت به پنج گروه مختلف تقسیم بندی کرد که در شکل ضمیمه به صورت شماتیک نمایش داده شده است.

◀️نانومواد بر اساس ماهیت ساختاری شان به دو دسته تقسیم می شوند:

👈نانومواد طبیعی (Natural Nanomaterials):
نانو مواد طبیعی را می توان به صورت اشکال مختلف از جمله ویروس ها، مولکول های پروتئینی، مواد معدنی طبیعی (خاک رس)، کلوئیدهای طبیعی (شیر، خون) و غیره مشاهده کرد.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
👈نانو مواد غیر طبیعی (َArtificial Nanomaterials)
نانو مواد غیر طبیعی شامل نانوساختارهایی می شوند که با استفاده از روش های دقیق شیمیایی و فیزیکی سنتز می شوند. از جمله مواد غیر طبیعی می توان به نقاط کوانتومی، نانو لوله های کربنی و نانوذرات نیمه هادی و غیره اشاره کرد.

◀️تقسیم بندی نانو مواد بر اساس ماهیت ساختاری

🖍براساس ابعاد ساختاری، نانومواد در چهار گروه مختلف طبقه بندی می شوند که عبارت است از:
🌟@Biotechnology_Centre🌟
1️⃣نانومواد صفربعدی (Zero-Dimensional )
در این دسته از نانوساختارها، هر سه بُعد نانوماده (x, y, and z) در محدوده و مقیاس نانو قرار دارد. نانومواد صفر بعدی در اشکال و ساختارهای مختلف می توانند به صورت آمورف (بی شکل) و کریستالی (تک کریستال و یا چند کریستالی) باشند. نقاط کوانتومی، فولرن‌ها و نانوذرات شامل این دسته از نانوساختارها می باشند.

2️⃣نانومواد یک بعدی (One-Dimensional )
در این دسته از نانوساختارها، دو بعد نانو ماده در مقیاس نانو (x, y) و یک بعد آن خارج از محدوده ی غیر متریک (بیشتر از ده نانومتر) قرار دارد. نانومواد دو بعدی می توانند به صورت آمورف و یا کریستالی باشند. نانو ساختارهایی همانند نانولوله ها، نانو فیبرها، نانو میله ها و نانو سیم ها شامل این دسته از طبقه بندی می باشند.

3️⃣نانو مواد دو بعدی (Two-Dimensional ):
در این دسته از نانوساختارها، یک بعد در مقیاس نانو (x, between 1 and 100 nm) و دو بعد خارج از مقیاس نانو قرار دارد. نانو ساختارهایی همانند نانو ورقه ها، نانو فیلم ها و نانو لایه ها شامل این دسته از طبقه بندی می باشند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
4️⃣نانومواد سه بعدی (Three-Dimensional ):
نانو مواد سه بعدی یا نانومواد توده ای دسته ی دیگری از مواد هستند که ابعادشان در هیچ بعدی از مقیاس نانو محدود نمی شود (بزرگ تر از 100 نانومتر). پودرهای توده ای، پراکندگی نانوذرات و آرایه هایی از نانوسیم ها و نانو لوله ها در این طبقه بندی قرار دارند.

◀️تقسیم بندی نانو مواد بر اساس ابعاد

🖍در کنار طبقه بندی نانومواد از لحاظ ماهیت و ابعاد ساختاری، نانو مواد می توانند از نظر آرایش ساختاری در چهارگروه مختلف طبقه بندی شوند. این چهار گروه طبقه بندی عبارت است از:

1️⃣نانومواد آلی (Organic ):
🌟@Biotechnology_Centre🌟
در مقیاس نانو، برخی از ترکیبات آلی توانایی بالقوه ای در تبدیل شدن به نانو مواد آلی را دارا می باشند. این دسته از نانو مواد می توانند بر پایه ی پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، لیپیدها، پلیمرها و یا هر ترکیب آلی دیگری باشند. از شناخته ترین نانومواد آلی غیر سمی و زیست تخریب پذیر می توان به دندیریمرها، لیپوزوم ها، مایسل ها و کمپلس های پروتئینی مانند فریتین اشاره کرد. در برخی موارد، نانوذرات آلی به تابش های حرارتی و امواج الکترومغناطیس حساس هستند.

نانو مواد آلی اغلب توسط برهمکنش های بین مولکولی غیر کووالانسی شکل می گیرند. در مقایسه با برهمکنش های کووالانسی، این شکل گیری از نظر ماهیتی ناپایدارتر بوده و شرایط سهل تری را به جهت تخریب در بدن فراهم می سازد. با توجه به پارامترهای گوناگون از جمله ترکیب ساختاری، مورفولوژی سطح، پایداری و ظرفیت حمل ساختارهای گوناگون، نانوذرات آلی در زمینه های پزشکی بازساختی، دارورسانی هدفمند و درمان سرطان بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
2️⃣نانومواد معدنی (Inorganic )

نانومواد معدنی به نانوساختارهایی اطلاق می شوند که فاقد اتم های کربن باشند. این دسته از نانوساختارها می توانند از نانو موادی بر پایه ی فلز، اکسید فلز، نیمه رسانا ها و سرامیک ها تشکیل شوند.

3️⃣ نانو ذرات فلزی (Metal-based )

نانوذرات فلزی صرفاً از پیش سازهای فلزی ساخته می شوند؛ به عبارت دیگر می توانند به صورت تک فلز، دو فلز و یا چند فلزی سنتز شوند. فلزاتی مانند آلومینیوم (Al)، کادمیوم (Cd)، کبالت (Co)، مس (Cu)، طلا (Au)، آهن (Fe)، سرب (Pb)، نقره (Ag) و روی (Zn) مواد فلزی هستند که اغلب در سنتز نانوذرات مورد استفاده قرار می‌گیرند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
#نانو_مواد
ادامه

🌟@Biotechnology_Centre🌟
این دسته از نانو ساختارها به دلیل داشتن ویژگی هایی مانند رزونانس پلاسمون سطحی موضعی، اثرات کوانتومی، و نسبت سطح به حجم بسیار بالا خواص نوری، حرارتی، الکتریکی، و مغناطیسی منحصر به فردی از خود نشان دهند. داشتن این خصوصیات منحصر به فرد نه تنها به طور فزآینده ای منجر به توسعه ی این دسته از ساختارها شده است، بلکه آن ها را به نانوابزارهای کارآمدی در زمینه های پزشکی بازساختی و فارموکولوژی تبدیل کرده است.

👈 نانوذرات اکسید فلزی (Metal Oxide Nanoparticles)
نانوذرات اکسید فلزی (MOx) دسته ای قابل توجه از نانو ساختارها هستند که در علوم مختلف کاربرد بسیار فراوانی دارند. بسیاری از عناصر فلزی تمایل دارند تحت شرایط مختلف با اکسیژن واکنش دهند و اکسیدهای فلزی با اشکال ساختاری مختف را تشکیل دهند. اندازه و شکل نانو ساختارهای اکسید فلزی عمدتاً بر خواص نانو مواد وابسته به سطح مانند اپتیک، مکانیک، الکتریسیته، مغناطیس و کاتالیست تاثیرگذار است. نانوذرات اکسید فلزی که اغلب سنتز می شوند شامل سیلیکون دی اکسید (SiO2)، تیتانیوم اکسید (TiO2)، زینک اکسید (ZnO) و آلومینیوم اکسید (Al2O3) می باشند. این نانوذرات در مقایسه با آنالوگ های فلزی خواص شیمیایی، فیزیکی و زیستی قابل توجهی از خود نشان می دهند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
👈نانومواد نیمه رسانا (Semiconductor Nanomaterials)
نانو مواد نیمه رسانا دسته ی دیگری از نانوساختارهای معدنی هستند که ترکبیبی از خواص فلزات و عایق ها را دارا می باشند. این دسته از نانوساختارها در سه گروه طبقه بندی می شوند که عبارت است از:

◼️نانومواد نیمه رسانای مغناطیسی متمرکز (Concentrated Magnetic Semiconductor Nanomaterials)
این دسته از نانوساختارها نظم و خواص مغناطیسی خود به خود دارند و از نظر ساختاری می توانند به صورت ترکیبات دو عنصری (Binary Compounds) همانند EuTe باشند.

◻️نانومواد نیمه رسانای غیر مغناطیسی (Non-Magnetic Semiconductor Nanomaterials)
این دسته از نانوساختارها حاوی یون های مغناطیسی نیستند و به دلیل انجام فرآیند انتقال الکترون بیشتر برای پردازش اطلاعات و ارتباطات مورد استفاده قرار می گیرند و برای ذخیره سازی اطلاعات کارایی منحصر به فردی ندارد. از جمله نانومواد نیمه رسانای غیر مغناطیسی می توان به ZnO، TiO2، GaAs و CdSe اشاره کرد.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
◼️نانومواد نیمه رسانای مغناطیسی غیر متمرکز (Diluted Magnetic Semiconductor Nanomaterials)
در این دسته از نانوساختارها با اضافه شدن چند ناخالصی مغناطیسی (کاتیون های مغناطیسی) به ماتریس میزبان (کاتیون های میزبان دیامغناطیس) نه تنها خواص نیمه رسانایی حفظ می گردد، بلکه خواص مغناطیسی نیز مشاهده می گردد. از جمله نانومواد نیمه رسانای مغناطیسی غیر متمرکز می توان به Ga₁₋ₓMnₓAs اشاره کرد.

👈 نانومواد سرامیکی (Ceramic Nanomaterials)
نانومواد سرامیکی، جامدات معدنی هستند که می توانند از کاربیدها، کربنات ها ، اکسیدها و فسفات ها تشکیل شوند. نانوذرات سرامیکی را می توان در سیستم های دارورسانی به ویژه هدف قرار دادن تومورها، گلوکوم و برخی از عفونتهای باکتریایی مورد استفاده قرار داد.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
👈نانومواد کربنی (Carbon-based Nanomaterials)
نانو مواد بر پایه ی کربن صرفاً از اتم های کربن ساخته شده اند. از معروف ترین نانو ساختارها بر پایه ی کربن می توان به فولرن ها، نانوذرات کربن سیاه و نقاط کوانتومی کربنی اشاره کرد.

نانوذرات بر پایه ی کربن به دلیل رسانایی الکتریکی، استحکام بالا، الکترون خواهی و خواص نوری و حرارتی منحصر به فرد در طیف وسیعی از زمینه ها از جمله دارورسانی، ذخیره سازی انرژی، تصویربرداری زیستی، دستگاه های فوتوولتایی و حسگرهای محیطی به جهت تشخیص عوامل بیماری زا مورد استفاده قرار می گیرند. نانوالماس ها و نانو پیازهای کربنی نانوساختارهای پیچیده تری هستند که به دلیل سمیت کم تر و زیست سازگاری بیشتر در زمینه دارورسانی هدفمند و مهندسی بافت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
👈نانومواد کامپوزیتی (Composites Nanomaterials):
نانو مواد کامپوزیتی در اثر ترکیب شدن نانوذرات مختلف با یکدیگر و یا ترکیب شدن نانوذرات با مواد در مقیاس بزرگ تر تشکیل می شوند. با توجه به بهبود خواص مکانیکی، خواص حرارتی و ضد شعله در این دسته از نانوساختارها، نانومواد کامپوزیتی علاوه بر کاربرد گسترده در پزشکی بازساختی و مهندسی بافت، در محصولات قطعات خودرو تا مواد بسته بندی می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
@Biotechnology_Centre (CELL CULTURE BASICS).pdf
4.2 MB
#کشت_سلولی

🔰هندبوک ارزشمند اصول کشت سلولی🔰

☄️Cell Culture Basics Handbook (invitrogen)☄️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
Cancer Cell Culture- Methods and Protocols (Humana, 2024).pdf
9.4 MB
#کشت_سلولی

🔰کتاب ارزشمند کشت سلول سرطانی: روش‌ها و پروتکل‌ها🔰

☄️Cancer Cell Culture: Methods and Protocols (Humana, 2024)☄️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
#اوزمپیک

🔰داروهای لاغری محبوب ممکن است بینایی سالمندان دیابتی را تهدید کنند🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍مطالعه‌ی جدیدی نشان داده است که داروهای کاهش وزن مانند اوزمپیک با خطر بیشتر برای ابتلا به تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا مرتبط هستند.

🖍داروهای آگونیست گیرنده‌ی پپتید شبه‌گلوکاگون ۱ (GLP-1RA)، که در اصل برای درمان بیماران دیابتی ساخته شده‌اند، نحوه‌ی درمان چاقی را دگرگون کرده‌اند و شواهد رو‌به‌رشدی نیز درباره‌ی فواید سلامتی گسترده‌تر آن‌ها وجود دارد. این داروها به کاهش سطح قند خون، کند‌کردن روند گوارش و کاهش اشتها کمک می‌کنند.

🖍اما مطالعه‌ای از دانشمندان کانادایی نشان داده است که مصرف داروهای GLP-1 RA به مدت شش ماه، خطر ابتلا به نوعی بیماری چشمی به نام دژنراسیون ماکولا وابسته به سن از نوع نئواسکولار در افراد سالمند مبتلا به دیابت را دوبرابر بیشتر از کسانی می‌کند که این داروها را مصرف نمی‌کنند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍دانشمندان دانشگاه تورنتو داده‌های پزشکی بیش از یک میلیون نفر از ساکنان استان اونتاریو را که دیابت داشتند، بررسی کردند و در میان آن‌ها ۴۶٬۳۳۴ بیمار را شناسایی کردند که میانگین سنی‌شان ۶۶ سال بود و برایشان داروهای GLP-1RA تجویز شده بود. تقریباً همه‌ی این افراد (۹۷٫۵ درصد) از داروی سمگلوتاید و تنها ۲٫۵ درصد از لیکسسناتاید استفاده می‌کردند.

🖍برای هر بیماری که از سمگلوتاید یا لیکسسناتاید استفاده می‌کرد، دو بیمار دیگر که دیابت داشتند اما این داروها را مصرف نمی‌کردند و از نظر ویژگی‌هایی مثل سن، جنسیت و شرایط سلامتی مشابه بودند، به‌عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. سپس محققان بررسی کردند که طی سه سال، چه تعداد از این بیماران به دژنراسیون ماکولا از نوع نئواسکولار وابسته به سن مبتلا شدند. نتایج نشان داد بیمارانی که دست‌کم به‌مدت شش ماه از سمگلوتاید یا لیکسسناتاید استفاده کرده بودند، دو برابر بیشتر از گروه کنترل در معرض ابتلا به این بیماری چشمی قرار داشتند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍نتایج تحقیق همچنین نشان داد آن‌هایی که بیش از ۳۰ ماه از داروهای GLP-1RA استفاده کرده بودند، بیش از سه برابر بیشتر درمعرض خطر بودند. محققان دریافتند که بیماران دیابتی که سن بالاتری داشتند یا سابقه‌ی سکته مغزی در پرونده‌شان بود، اگر از این داروها استفاده می‌کردند، با خطر بسیار بیشتری برای ابتلا به دژنراسیون ماکولا از نوع نئواسکولار مواجه می‌شدند.

🖍دکتر مارکو پاپوویچ گفت: «آگونیست‌های گیرنده‌ی GLP-1 به نظر می‌رسد که تأثیرات گوناگونی روی چشم داشته باشند و در مورد دژنراسیون ماکولا از نوع نئواسکولار، اثر کلی آن‌ها ممکن است زیان‌آور باشد.»

🖍پاپوویچ ادامه داد: «بر اساس داده‌های ما، توصیه می‌کنم هنگام تجویز این داروها[ی لاغری] برای بیماران دیابتی مسن‌تر یا کسانی که سابقه‌ی سکته مغزی دارند، احتیاط بیشتری صورت گیرد، چرا که در هر دو گروه، خطر ابتلا به این بیماری چشمی بیشتر گزارش شده است.»
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍برایان وندربییک گفت: یافته‌ها نشان می‌دهد که ممکن است تعداد زیادی از بیماران در معرض خطر باشند. او افزود: «یافته‌ها نشان می‌دهند که ممکن است از میان هر هزار نفر مصرف‌کننده‌ی داروهای GLP-1RA، یک نفر ممکن است نسبت به بیماران غیرمصرف‌کننده داروها، به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن مبتلا شود. اگر این خطر در میلیون‌ها مصرف‌کننده گسترش یابد، تعداد افراد آسیب‌دیده ممکن است بسیار قابل‌توجه باشد.»

🖍وندربییک اضافه کرد که باید بررسی شود آیا این خطر فقط برای بیماران دیابتی وجود دارد یا اینکه افرادی که داروهای GLP-1RA را برای کاهش وزن یا دلایل دیگر مصرف می‌کنند هم به‌طور مشابه در معرض خطرند. او تأکید کرد: «در حالی که بدون شک فواید این داروها زیاد است، پزشکان هنگام تجویز باید به عوارض چشمی واقعی و جدی آن‌ها نیز توجه داشته باشند.»
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍بااین‌حال، شرکت نوو نوردیسک اعلام کرده است که داروهای مورد نظر در چارچوب برنامه‌های توسعه بالینی گسترده و شامل کارآزمایی‌های بالینی تصادفی‌شده مورد بررسی قرار گرفته‌اند و تاکنون تفاوت قابل‌توجهی در بروز دژنراسیون ماکولا بین گروه دارو و دارونما مشاهده نشده است. بنابراین، در حال حاضر این شرکت رابطه‌ی علّی بین مصرف آگونیست‌های گیرنده‌ی GLP-1، مانند سماگلوتاید و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را تأیید نمی‌کند.

⤵️Jamanetwork

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
🔴 جامع ترین کارآموزی آنلاین آزمایشگاه میکروب شناسی عملی بصورت کاملا تخصصی با پیشرفته ترین متد آموزشی گام به گام از مبتدی تا پیشرفته با فیلم و انیمیشن های حرفه ای بصورت کاملا تضمینی برای اولین بار در ایران

🍀 دریافت مدرک معتبر بین المللی اروپایی با کدنامبر قابل پیگیری

💎از مزایای دوره قیمت مناسب ..📣 شهریه بسیار ارزانتر از دوره های حضوری ... پرداخت اقساطی و آسان....بازدهی بسیار بالای آموزشی حتی برای رشته های غیر مرتبط

🎯بدلیل مدرک معتبر، 100% مفید از نظر رزومه علمی و کاری در ایران و خارج از ایران

🌸کلیه روش های عملی میکروب شناسی بصورت کاملا واقعی با فیلم و انیمیشن های فوق پیشرفته با استاد کاملا حرفه ای، به صورت آنلاین آموزش داده خواهد شد.

🔬بسیار مفید برای همه رشته های علوم زیستی (حتی غیرزیستی)
زمان و تعداد جلسات کلاس، 10جلسه، بالای 30 ساعت خواهد بود
https://www.instagram.com/avicenna_biomedical_institute/
📞لطفا بخش هایلایت نظرات دانشجویان در کانال اینستاگرام ما رو مطالعه بفرمائید......پیام به شماره واتس اپ

📞 پیام به واتس اپ  09389328839
آدرس سایت موسسه
https://b2n.ir/m63370 💻
#نانو_مواد
ادامه

🔰طبقه‌بندی نانو مواد🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍در کنار طبقه بندی بر اساس ماهیت، ابعاد و آرایش ساختاری، نانومواد بر اساس ابعاد و قطر حفرات به سه دسته تقسیم می شوند:

👈مواد میکرو متخلخل (Micro Porous Materials)
👈مواد مزو متخلخل (Mesoporous Materials)
👈مواد ماکرو متخلخل (Macro porous Materials)

🖍قطر حفرات اندازه ی مولکول ها را مشخص می کند و می تواند اطلاعات جامعی در مورد خصوصیات انتشار و برهمکنش های مربوط به ساختار در دسترس قرار دهد. اگر مولکول های مهمان کوچک تر از اندازه ی حفرات باشند، برهمکنش میان مولکول و دیواره ی ساختار کم تر و برهمکنش های بین مولکولی در طول فرآِیند انتشار بیشتر صورت خواهد گرفت. اندازه ی قطر حفرات پارامتری مهم در کاربردهای جذب و انتشار است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
◀️مواد میکرو متخلخل (Micro Porous Materials)

🖍مواد میکرو متخلخل موادی هستند که دارای منافذ بسیار باریکی با قطر کم تر از دو نانو متر می باشند. این دسته از ساختارها فقط می توانند مولکول های کوچک مانند مولکول های گازی و خطی را پذیرا باشند. سینتک انشار مواد میکرو متخلخل آهسته است اما از لحاظ خصوصیات برهمکنشی توان بالایی دارند. از جمله مواد میکرو متخلخل می توان به مواد Na-Y و خاک های رس طبیعی اشاره کرد. این دسته از ساختارها برای سیستم های خالص سازی و ذخیره ی گاز و همچنین فیلترهای غشایی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

◀️مواد مزو متخلخل (Mesoporous materials)
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍مواد مزو متخلخل موادی هستند که دارای منافذ با قطر بزرگ می باشند و می توانند برخی از مولکول های بزرگ تر از دو نانو متر و کوچک تز از 50 نانو متر را در خود جای دهند. از جمله مواد مزو متخلخل می توان به MCM-41، MCM-48 ، SBA-15 و مواد مزو متخلخل کربنی اشاره کرد که به عنوان نانو راکتور برای پلیمریزاسیون یا سیستم های جذب مایعات یا بخارات استفاده می شوند.

◀️مواد ماکرو متخلخل (Macro porous Materials)

🖍مواد ماکرومتخلخل موادی هستند که دارای منافذی با قطر بزرگ تر از 50 نانومتر می باشند و می توانند مولکول های بزرگی مانند سیستم های پلی آروماتیک و سایر مولکول های زیستی کوچک را در خود جای دهند. از جمله مواد ماکرو متخلخل می توان به میکرولوله های کربنی، ژل های متخلخل و شیشه های متخلخل اشاره کرد. این دسته از مواد عمدتاٌ به عنوان داربست به جهت ذخیره سازی مولکول های دارویی و آلی، کاتالیزرو و سنسور مورد استفاده قرار می گیرند.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍علاوه بر طبقه بندی های شرح داده شده، نانومواد می توانند بر اساس سمیت بالقوه در سه دسته طبقه بندی شوند:

👈نانوذرات فیبر مانند (Fiber-like Nanoparticles)
👈نانوذرات گرانولی زیست پایدار (Bio Persistent Granular Nanoparticles)
👈نانوذرات سرطان زا، جهش زا، آسم زا و تولید کننده ی سم
(CMAR (Carcinogenic, Mutagenic, Asma genic, Reproductive toxin) Nanoparticles)

◀️نانوذرات فیبر مانند (Fiber-like Nanoparticles)

🖍نانو ذرات فیبر مانند از لحاظ سختی همانند نانو لوله های کربنی زیست پایدار و اکسیدهای فلزی فیبرمانند می باشند؛ اما این دسته از ساختارها خواص شبه آزبست ندارند. محدودیت استفاده و مواجهه با نانو لوله های کربنی زیست پایدار و نانو مواد سخت از 10000 الی 100000 فبیر بر مترمکعب متغیر است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
◀️نانوذرات گرانولی زیست پایدار (Bio Persistent Granular Nanoparticles)

🖍استفاده و مواجهه با نانوذرات گرانولی زیست پایدار برابر با تعداد ذرات در هر متر مکعب است. این محدودیت به جهت استفاده از فلزاتی همانند طلا، نقره، کبالت، لانتانیوم، آهن، اکسید آهن، اکسید سریم، اکسید آنتیموان و اکسید قلع در نظر گرفته می شود. برای نانوذرات نامحلول محدودیت استفاده مقدار 0.3 میلی گرم بر متر مکعب پیشنهاد می شود.

◀️نانوذرات سرطان زا، جهش زا، آسم زا و تولید کننده ی سم
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍نانو ذرات نیکل، نقاط کوانتومی حاوی کادمیوم، کروم، بریلیوم، آرسنیک و کرومات روی نمونه هایی از نانوذرات سرطان زا، جهش زا، آسم زا و سمی می باشند. استفاده و مواجهه با این دسته از نانو ذرات برابر با20000000 تا 40000000 ذره بر متر مکعب می باشد. برای نانوذرات نامحلول محدودیت استفاده مقدار 0.03 میلی گرم بر متر مکعب پیشنهاد می شود. همچنین برای نانو ذرات محلول محدودیت استفاده به 1.5 میلی گرم بر مترمکعب کاهش می یابد.

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#مجلات_معتبر

🔰چگونه موضوع روز رشته خود را پیدا کنیم؟: با استفاده از گوگل اسکالر 🔰

👈علاوه بر اینکه یک موتور جستجو است، استنادات را هم به مخاطبان خود نشان می دهد.
👈استنادات در گوگل اسکالر دقیق تر از پایگاه های استنادی دیگر نظیر وب آو ساینس و اسکوپوس است. دلیل این امر آن است که وب کراولر های گوگل اسکالر کل منابع علمی وب را رصد می کنند نه فقط مقالاتی را که وارد اسکالر شده است.

👈مراحل کار
موضوع مورد نظر خود را وارد کنید.
مقالات را بر اساس تاریخ مرتب کنید.
اگر مقالات در چند روز گذشته منتشر شده بود نشان دهنده این است که موضوع مورد نظر شما برای انجام فعالیت پژوهشی جدید است و می توانید از آن استفاده کنید

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#مجلات_معتبر

🔰آشنایی با مجلات معتبر و نامعتبر و معرفی سایت های مربوطه - قسمت سوم🔰

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
#paracetamol #Engineered_E_Coli

🔰ابتکار جدید دانشمندان: تبدیل زباله‌های پلاستیکی به استامینوفن با کمک باکتری‌های مدفوع🔰
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍این دستاورد علمی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روش‌های نوین و پایدار بازیافت پلاستیک شود.

🖍دانشمندان کشف کرده‌اند نوعی باکتری روده رایج که معمولاً در مدفوع یافت می‌شود، می‌تواند زباله‌های پلاستیکی را به داروی مسکن پاراستامول (استامینوفن) تبدیل کند. این دستاورد علمی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روش‌های نوین و پایدار بازیافت پلاستیک شود.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍در این تحقیق، دانشمندان نشان داده‌اند واکنشی شیمیایی به نام «بازآرایی لوسن» (Lossen rearrangement) که طبیعی در سلول‌های زنده رخ می‌دهد، می‌تواند به کمک مولکول‌های فسفات موجود در باکتری روده E. coli (معمولاً عامل عفونت‌های ادراری و مشکلات گوارشی است) کاتالیز شود. این واکنش به تولید ترکیبات آلی نیتروژن‌دار کمک می‌کند که برای متابولیسم سلولی ضروری هستند.

🖍محققان در مقاله‌‌شان توضیح می‌دهند ابتدا بطری‌های پلاستیکی از جنس پلی‌اتیلن ترفتالات (PET) را به مولکولی تبدیل کرده‌اند که برای آغاز واکنش لاسن ضروری است. سپس این مولکول در فرایند زیستی باکتری‌ها استفاده می‌شود تا درنهایت، استامینوفن با بازدهی 92 درصد تولید شود.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍این اولین بار است که تولید پاراستامول با استفاده از باکتری E. coli از طریق زباله پلاستیکی انجام می‌شود. پژوهشگران می‌گویند ماده‌ای که از PET به‌ دست می‌آید، می‌تواند در واکنش‌های زیستی تمام‌سلولی و تخمیرهای صنعتی به‌ کار برود تا مولکول‌های ارزشمندی مانند پاراستامول تولید شود.

🖍دانشمندان در پایان خاطرنشان کرده‌اند که تحقیقات آینده با باکتری‌ها و انواع مختلفی از مواد پلاستیکی ممکن است منجر به تولید محصولات سودمند دیگری نیز شود.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍قرارگرفتن در معرض ذرات بسیار ریز پلاستیک که به میکروپلاستیک معروف‌‌اند، با طیف گسترده‌ای از مشکلات مانند اختلالات هورمونی و برخی سرطان‌ها ارتباط دارد؛ از‌این‌رو، دانشمندان روش‌هایی برای بازیافت آنها به روشی سازگارتر با محیط‌زیست را بررسی می‌کنند د و استفاده از باکتری‌ها و آنزیم‌ها برای تبدیل زباله‌های پلاستیکی به مولکول‌های مفید، یکی از گزینه‌های امیدوارکننده این حوزه است.
🌟@Biotechnology_Centre🌟
🖍به گفته پژوهشگران، میکروب‌ها مجموعه‌ای از مواد شیمیایی فعال دارند که بخشی از متابولیسم طبیعی آنها محسوب می‌شود و می‌توان از این مواد در صنایع مختلف برای تولید مولکول‌های آلی پرکاربرد بهره گرفت. چنین رویکردی می‌تواند وابستگی فعلی صنایع شیمیایی به سوخت‌های فسیلی را کاهش دهد.

⤵️Nature

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی👇👇
💧 @Biotechnology_Centre💧
🔴 جامع ترین کارآموزی آنلاین آزمایشگاه میکروب شناسی عملی بصورت کاملا تخصصی با پیشرفته ترین متد آموزشی گام به گام از مبتدی تا پیشرفته با فیلم و انیمیشن های حرفه ای بصورت کاملا تضمینی برای اولین بار در ایران

🍀 دریافت مدرک معتبر بین المللی اروپایی با کدنامبر قابل پیگیری

💎از مزایای دوره قیمت مناسب ..📣 شهریه بسیار ارزانتر از دوره های حضوری ... پرداخت اقساطی و آسان....بازدهی بسیار بالای آموزشی حتی برای رشته های غیر مرتبط

🎯بدلیل مدرک معتبر، 100% مفید از نظر رزومه علمی و کاری در ایران و خارج از ایران

🌸کلیه روش های عملی میکروب شناسی بصورت کاملا واقعی با فیلم و انیمیشن های فوق پیشرفته با استاد کاملا حرفه ای، به صورت آنلاین آموزش داده خواهد شد.

🔬بسیار مفید برای همه رشته های علوم زیستی (حتی غیرزیستی)
زمان و تعداد جلسات کلاس، 10جلسه، بالای 30 ساعت خواهد بود
https://www.instagram.com/avicenna_biomedical_institute/
📞لطفا بخش هایلایت نظرات دانشجویان در کانال اینستاگرام ما رو مطالعه بفرمائید......پیام به شماره واتس اپ

📞 پیام به واتس اپ  09389328839
آدرس سایت موسسه
https://b2n.ir/m63370 💻
@Biotechnology_Centre_تاثیر_هوش_مصنوعی_بر_درمان_سرطان_پیشرفت_ها.pdf
832.5 KB
#هوش_مصنوعی

🔰تاثیر هوش مصنوعی بر درمان سرطان: پیشرفت ها و مسیرهای آینده🔰

✍️صارمی ابوطالب، عباسی بهاره، کریمی منصورآباد الهام، عاشوریان یاسین✍️

🔫فقط #فوروارد مجاز است.
#اختصاصی_کانال
🧬Instagram Link🧬

👨‍👨‍👦مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کشور👇👇
💧@Biotechnology_Centre💧
2025/07/05 07:01:07
Back to Top
HTML Embed Code: