Telegram Web Link
🟢 انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد برگزار می‌کند:

🧫وبــینار «MicroSense!»
با محوریت “ اصول انجام تست‌های سنجش حساسیت میکروبی”

⚜️با ارائه: دکتر فاطمه یعقوبی‌زاده
- دکتری‌ تخصصی زیست‌فناوری میکروبی از دانشگاه شهید چمران اهواز

🗓 چهارشنبه 14 آذر
ساعت 17

🔖 همراه با صدور گواهی معتبر
📍بستر برگزاری:اسکای‌روم

⚜️ سرمایه‌گذاری علمی: ۱۳۰ هزار تومان

🔻 لینــک ثبت‌نــام 🔻

❗️لطفا پس از ثبت‌نام برای عضویت در گروه تلگرامی رویداد اسکرین ثبت‌نام خود را به آیدی @yazdbiotech_event ارسال بفرمایید.

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
❤‍🔥10👍3
📷 نیکون به‌تازگی برندگان مسابقه سال 2024 Nikon Small World Photomicrography را اعلام کرده‌است.

جایزه برتر امسال به برونو سیسترنا اهدا گردید که با کمک اریک ویتریول، تصویری دقیق از ساختار سلول‌های عصبی ثبت کرده‌است.

در تصویر میکروسکوپی برنده، رنگ‌های فلورسانس بخش‌های مختلف سلول را برجسته کرده‌اند. یک رنگ هسته سلول (برای نشان دادن مکان هر سلول) را نشان می‌دهد و رنگ‌های دیگر اجزای ساختاری مانند اکتین (که شکل سلول را تعیین می‌کند) و میکروتوبول‌ها را نمایش می‌دهند که بخشی از شبکه ارتباطی و حمل‌ونقل داخل سلولی هستند.

🖋نویسنده و ویراستار: شکوه قانع

📰 #bionews
#Red_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍12💯5👏4❤‍🔥1
انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد
Photo
#biotechnology_in_the_colors_of_life
بیوتکنولوژی سیاه: بیوتروریسم


بیوتروریسم به انتشار عمدی عوامل بیولوژیکی مانند باکتری ها، ویروس ها یا سموم برای آسیب رساندن به انسان، حیوانات یا گیاهان اشاره دارد. برخلاف سلاح‌های معمولی، عوامل بیولوژیکی می‌توانند به طور گسترده پخش شوند، باعث وحشت گسترده شوند و سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی را تحت تأثیر قرار دهند. ماهیت پیچیده‌ی بیوتروریسم آن را به یک نگرانی حیاتی برای امنیت جهانی تبدیل می‌کند.

بیوتروریسم نشان‌دهنده‌ی یک تهدید فزاینده در دنیای به هم پیوسته و پیشرفته از نظر فناوری است. پتانسیل آن برای ایجاد تلفات گسترده، اختلال در جوامع و القای ترس، اقدامات پیشگیرانه را ضروری می‌کند. دولت ها، دانشمندان و سازمان‌های بین‌المللی باید برای کاهش خطرات و حفاظت از امنیت جهانی در برابر این چالش چند وجهی با یکدیگر همکاری کنند.

🔍 گردآورنده: حمیدرضا خیرآبادی
🖌ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی

🗞 #introduce
🕳 #Black_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍16💯6👏2
انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد via @chToolsBot
#biotechnology_in_the_colors_of_life بیوتکنولوژی سیاه: بیوتروریسم بیوتروریسم به انتشار عمدی عوامل بیولوژیکی مانند باکتری ها، ویروس ها یا سموم برای آسیب رساندن به انسان، حیوانات یا گیاهان اشاره دارد. برخلاف سلاح‌های معمولی، عوامل بیولوژیکی می‌توانند به طور…
فیلم "Inferno" (دوزخ) محصول سال ۲۰۱۶، به کارگردانی ران هاوارد و با بازی تام هنکس، یک فیلم هیجان‌انگیز است که بر اساس رمان دن براون ساخته شده است.
زوبریست یک ویروس مهندسی‌شده را طراحی کرده که می‌تواند تاثیرات ویرانگری بر جمعیت جهانی داشته باشد. این مصداق بارز بیوتروریسم است، جایی که از عوامل بیولوژیکی برای ایجاد وحشت و آسیب به جامعه استفاده می‌شود.
زوبریست با هدف نجات زمین از نابودی ناشی از رشد بی‌رویه‌ی جمعیت، دست به این اقدام می‌زند. این نشان‌دهنده‌ی نوعی بیوتروریسم ایدئولوژیک است که در آن عاملان باور دارند عمل آن‌ها برای یک هدف بزرگ‌تر ضروری است!
داستان فیلم ارتباط نزدیکی با بیوتروریسم دارد و بر تهدید جهانی یک سلاح بیولوژیکی متمرکز است.



🕳 #Black_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍10🆒2❤‍🔥1👏1
🩸روز جهانی ایدز یک حرکت جهانی است که نشان‌دهنده اتحاد مردم در مبارزه با HIV(ایدز) است. از سال ۱۹۸۸، جوامع در این روز به‌منظور نشان دادن قدرت و همبستگی در برابر HIV و یادآوری زندگی‌های از دست‌رفته، کنار هم ایستاده‌اند. HIV(ویروس نقص ایمنی انسانی) ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به ایدز(سندرم نقص ایمنی اکتسابی) شود. این ویروس عمدتاً از طریق مایعات بدن مانند خون، منی، ترشحات واژن و شیر مادر منتقل می‌شود.
ویروس HIV به تدریج سلول‌های CD4 (سلول‌های ایمنی) را نابود می‌کند و توانایی بدن در برابر مبارزه با عفونت‌ها را کاهش می‌دهد.
امروزه درمان‌های مؤثری وجود دارد که به افراد مبتلا به HIV کمک می‌کند تا زندگی طولانی و سالمی داشته باشند و خطر انتقال ویروس را کاهش دهند. داروهای ضد ویروسی (ART) می‌توانند بار ویروسی را در بدن کاهش دهند و خطر انتقال آن به دیگران را به حداقل برسانند.

🖋نویسنده و ویراستار: هانیه زارع
📄منبع

📆 #biodate

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
13👍7👏1
📌📄 یازدهمین شماره از خبرنامه Biotrace منتشر شد!

🪄🧬مقاومت ضد میکروبی (AMR) یکی از مهم‌ترین تهدیدات بهداشت جهانی است که سالانه میلیون‌ها مرگ به دلیل عفونت‌های مقاوم به دارو نسبت داده می‌شود. استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌ها در پزشکی، کشاورزی و دامپروری این بحران را تسریع کرده‌است، در حالی که شرکت‌های داروسازی به طور فزاینده‌ای از توسعه کلاس‌های جدید آنتی‌بیوتیک عقب‌نشینی کرده.اند. در میان این چالش رو به رشد، باکتریوفاژ درمانی به عنوان یک جایگزین امیدوارکننده دوباره ظاهر شده‌است. در شماره یازدهم خبرنامه به این موضوع می‌پردازیم.

🔻جهت مطالعه این خبرنامه که در بستر لینکدین منتشر می‌شود، میتوانید از طریق این ☜ لینک اقدام کنید.
#biotrace
❤‍🔥9👍1👏1
🌱⚙️هشتمین همایش روز ملی بیوتکنولوژی
همراه با آئین نوورودی‌ها


بیوتکنولوژی، سنگ‌بنای پیشرفت و توسعه در جوامع در حال توسعه است.
به همین منظور، بر آن شدیم تا روز ملی بیوتکنولوژی را این‌بار باشکوه‌تر و متفاوت‌تر از همیشه، با حمایت تمامی بازیگران این حوزه برگزار کنیم.💚

در این رویداد بزرگ، بخش‌های متنوعی از جمله سخنرانی‌های تخصصی، فضای نمایشگاهی، پنل‌های بحث و بررسی، جایزه بزرگ زیست‌فناوری و مسابقه Biotech Bridge، در نظر گرفته شده است.

هدف ما از برگزاری این همایش، گردهم‌آوردن تمامی فعالان و نقش‌آفرینان جامعه بیوتکنولوژی ایران با شعار آینده‌سازان در کنار پیشگامان است تا با هم‌اندیشی و هم‌افزایی، مسیری روشن برای آینده این حوزه ترسیم کنیم.✌🏼

از تمامی علاقه‌مندان دعوت می‌شود تا با حضور فعال خود در این همایش، به ارتقاء سطح علمی کشور و تقویت جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی علم و فناوری، یاری رسانند.

🌱 به امید فردایی سبزتر و پیشرفتی روزافزون در بیوتکنولوژی ایران عزیزمان

لینک ثبت نام

ظرفیت محدود!

@Biotechnetworkadmin
👏4👍1🤯1
Forwarded from ftm
🌿 تنظیم سرعت پیری گیاه

دو مولکول کوچک که توسط گیاه *Arabidopsis thaliana* تولید می‌شوند، اثرات متضادی بر سرعت پیر شدن برگ‌های آن دارند. این مولکول‌ها پپتید هستند، زنجیره‌های کوتاهی از اسیدهای آمینه. در حالی که پپتید *SCOOP10* روند پیری را تسریع می‌کند، *SCOOP12* آن را سرکوب می‌کند. این پپتیدها با هم تصور می‌شود که فرآیند پیری در گیاهان را تنظیم می‌کنند.

با این حال، فرآیند پیری گیاهان، که به آن *پیری زودرس* نیز می‌گویند، به‌عنوان یک مشکل فزاینده در کشاورزی مطرح است، گیگلی-بیسچلیا می‌گوید.

پیری با بیشتر تنش‌های محیطی مانند خشکی، دمای بالا و شوری زیاد خاک تحریک می‌شود. در این شرایط، گیاهان از پیری زودرس به عنوان مکانیسمی برای فرار و بازیافت مواد مغذی استفاده می‌کنند.



«همچنین، بافت‌های مسن‌تر وارد فاز پیری می‌شوند تا از برگ‌های جوان‌تر محافظت کنند. در نهایت، قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض تنش منجر به پیری بیش از حد و مرگ گیاه می‌شود. به دلیل تغییرات اقلیمی، گیاهان زراعی به‌طور فزاینده‌ای با چنین شرایط استرس‌زای محیطی مواجه می‌شوند.»

از نظر تئوری، ممکن است که به سادگی *SCOOP12* یا پپتید دیگری با اثر مشابه را بر روی مزارع زراعی اسپری کرد تا فرآیند پیری را به تأخیر انداخت. گیگلی-بیسچلیا معتقد است که این روش می‌تواند برای بسیاری از گیاهان زراعی مؤثر باشد، اما به‌ویژه برای گیاهان خانواده *Brassicaceae* که *Arabidopsis* نیز یکی از اعضای آن است. این خانواده شامل کلم، کلم‌پیچ، گل‌کلم و بسیاری از سبزیجات دیگر است.

با این حال، اسپری کردن پپتیدها بر روی محصولات کشاورزی در عمل رایج نیست.

«این به این دلیل نیست که پپتیدها مضر هستند، بلکه به‌سادگی به این خاطر است که هزینه‌بر هستند. اما اگر اسپری کردن پپتیدها به یک عمل رایج تبدیل شود، ممکن است قیمت‌ها کاهش یابد. آن‌ها فقط مولکول‌های کوچکی هستند که نباید تولید آن‌ها در مقیاس بزرگ خیلی پیچیده باشد»


🖋نویسنده: عیسی پیمانی
🖌ویراستار: مریم حسینی

📜 #biotext
🌱 #Green_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍8👏1
کد تخفیف از طرف انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد:
Code Takhfif
👏4👎1
👨🏻‍🏫 آشنایی با اساتید گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه یزد!

📰 برای دسترسی سریع به اسامی و اطلاعات کلی اساتید روی این متن بزنید.

🗞 و برای دسترسی به اطلاعات جامع‌تر اساتید به سایت دانشگاه مراجعه کنید.

🖋گردآورنده: فاطمه هاشم‌بیکی

🏛 #biofame

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍13
🔵 انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد با همکاری آکادمی فنی حرفه‌ای بیوتک‌سل برگزار می‌کند:


دوره آنلاین
" آموزش R برای آنالیز داده‌های زیستی"


محورها:
🌀رسم انواع نمودارها
🌀تعریف متغیر با ساختارهای مختلف
🌀فراخوانی انواع داده‌ها با فرمت‌های متفاوت
🌀انجام آنالیز آماری
🌀رسم HEATMAP و....

🔖 همراه با صدور گواهی معتبر انگلیسی

🗓 یکشنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها
🔺شروع دوره از ۲۵ آذرماه

سرمایه گذاری علمی: یک میلیون و سیصد هزار تومان

💠ثبت‌نام ازطریق پیج اینستاگرامی یا شماره:
@BIOTECH_CELL

09137869787
👍63👏2👎1
🐁در روز جهانی حقوق حیوانات، بد نیست نگاهی به حقوق حیوانات آزمایشگاهی هم بیندازیم!


محققان باید استفاده خود از حیوانات را توجیه کنند، نشان دهند که جایگزین‌ها (مانند مدل‌های رایانه‌ای یا کشت سلولی) امکان‌پذیر نیستند و از کمترین تعداد حیوانات لازم استفاده کنند. موسسات اغلب از سه اصل زیر پیروی می‌کنند: جایگزینی (جستجوی جایگزین برای استفاده از حیوانات)، کاهش (به حداقل رساندن تعداد حیوانات) و پالایش (افزایش اقدامات رفاهی حیوانات). مؤسسات معتبر به طور دوره‌ای بازرسی می‌شوند تا از رعایت آن‌ها اطمینان حاصل شود.

🖋نویسنده: حمیدرضا خیرآبادی
🖌ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی
📄منابع: ، ،

📆 #biodate

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
💯14👍1
📣پانزدهمین شماره نشریه علمی-ترویجی اومیکس به صاحب امتیازی انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد منتشر شد.

⚜️محوریت این شماره: پزشکی بازساختی

💠آنچه در این شماره خواهید خواند:

📌 مروری بر زندگی الکسیس کارل و جان گوردون

📌 مصاحبه اختصاصی با جناب دکتر مسعود وثوق، رئیس دپارتمان پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان

📌 مصاحبه با جناب آقای محمد عبودی، کارشناسی ارشد سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه تهران

📌 ژن‌درمانی؛ تحولی در درمان سرطان

📌 نوآوری‌های پزشکی بازساختی و نقش داربست‌های مهندسی‌شده در بهبود درمان سرطان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز‌ها

📌مهندسی بافت و پزشکی بازساختی

برای مطالعه پانزدهمین شماره نشریه به کانال اومیکس مراجعه کنید.

↜راه‌های ارتباطی با انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد:
تلگــــــــــرام🔸 اینســـــــــتاگرام🔸
آپـــــــــارات🔸  لینـــــــــــــکدین🔸
11👏3👍1💯1
جایزه‌ی نوبل یکی از معتبرترین جوایز بین‌المللی است که هر سال به افرادی که در رشته‌های مختلف علمی، ادبی و تلاش‌های صلح‌آمیز دستاوردهای برجسته‌ای داشته‌اند، اعطا می‌شود. این جایزه به وصیت آلفرد نوبل، شیمی‌دان و مخترع سوئدی و بنیان‌گذار دینامیت، در سال 1895 تأسیس شد. 

جایزه نوبل به‌طور مشخص شاخه‌ای به نام "بیوتکنولوژی" ندارد، اما بسیاری از دستاوردهای مرتبط با بیوتکنولوژی در دسته‌های پزشکی یا فیزیولوژی و شیمی قرار می‌گیرند. این رشته‌ها بسیاری از کشفیات بنیادی را که به توسعه بیوتکنولوژی منجر شده‌اند، پوشش می‌دهند!

🖋نویسنده: عیسی پیمانی
🖌ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی

📆 #biodate

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍13👏1
Forwarded from نشریه اومیکس
📣فراخوان دعوت به همکاری

نشریه علمی-ترویجی اومیکس به صاحب امتیازی انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد، از شما اساتید محترم و دانشجویان گرامی دعوت می‌کند تا با ارائه مقالات خود در حوزه ترکیبات زیست‌فعال(Bioactive Compounds) دانش، تجربیات و نظرات خود را در جامعه علمی به اشتراک بگذارید.

جهت ارسال مطالب، مقالات و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با ما در ارتباط باشید:

. آدرس ایمیل:
[email protected]
. تلگرام و ایتا:
@Omics_admin

💠نشـریه علمی-ترویجی اومیکـس
💠
انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد
11👍2👏1
در تقویم ایران روز 25 آذرماه به جهت گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش در جامعه  به نام روز پژوهش به ثبت رسیده است.



‌‌بر اساس گزارشی از پایگاه داده SCImago، ایران در سال ۲۰۲۲ به رتبه ۱۷ جهانی در تولید مقالات علمی دست یافته است. این رتبه نشان‌دهنده‌ی ظرفیت علمی بالای ایران در مقایسه با دیگر کشورها است و نشان‌دهنده‌ی قابلیت‌های پژوهشی و نوآورانه‌ی محققان ایرانی است.
به رغم چالش‌ها، ایران توانسته است جایگاه خود را در عرصه پژوهش‌های جهانی تقویت کند و با افزایش تولید علم و مشارکت در پروژه‌های بین‌المللی، به عنوان یک بازیگر مهم در زمینه علم و فناوری شناخته شود.

پژوهش به عنوان یکی از عوامل کلیدی در توسعه‌ی کشورهای پیشرفته، نه تنها به نوآوری و اقتصاد کمک می‌کند، بلکه به بهبود کیفیت زندگی و تحقق اهداف اجتماعی از جمله عدالت و پایداری نیز می‌انجامد.

برای مطالعه‌ی چند بُعد بسیار مهم که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرند، روی این متن بزنید.

🖋نویسنده: سارا برزگرپور
🖌ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی
📄منبع

📆 #biodate

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍10👏3👎1
2025/07/10 22:38:46
Back to Top
HTML Embed Code: