«به زیبایی زن» منتشر شد.
[از مجموعهٔ کتاب‌خانۀ شاعران جهان]

در میان شاعران سدۀ بیستم فرانسه، ژاک پرور از جایگاهی ویژه برخوردار است، چرا که شعر او نه‌تنها در دسترس روشنفکران که در دسترس و درخور فهم همگان است. پرور از مردم و برای مردم می‌نویسد. از این رو می‌توان او را مردمی‌ترین شاعر فرانسه به شمار آورد. از نوجوانان گرفته تا سالخوردگان شعرش را می‌خوانند و به فراخور حال خود از آن توشه برمی‌گیرند.

به گفتۀ ژان مالینیون: «شعر پرور بی‌اندازه شاد و روشن و تازه می‌نماید، گلی است که به گونه‌ای معجزه‌آسا در فرهنگ سوررئالیسم روییده است.» او طرفدار سادگی است، در پی تعبیر ثانوی کلام نیست و واقعیت نخستین را می‌جوید، واقعیتی را که فقط زندگی به آدمی می‌آموزد. اشعار پرور متعلق به عصر حاضرند و او به دنیای دیگر یا به تعالی نمی‌اندیشد. او نوع خاصی از شعر را آفریده که بسیار دلنشین اما فاقد هماهنگی است و نمایانگر افکار آشفتۀ اوست. اشعارش چنان ساده و ژرف‌اند و موضوعات متنوعی را در بر می‌گیرند که خواننده هرگز ملول نمی‌شود. حتی  برخی از اشعارش بدون اندیشۀ قبلی، مثلاً روی سفرۀ کاغذی کافه سروده شده‌اند.

پرور چون هر شاعر دیگری از پیشینیانش تأثیر پذیرفته است. در ابتدای حرفه ادبی‌اش به جمع سوررئالیست‌ها می‌پیوندد. او از این همکاری اندیشه‌های فلسفی این مکتب، مانند آزادی در عشق، را حفظ کرده است. اما در بیان افکارش شیوۀ خاص خود را دارد. او چارچوب شعرش را در جهانی نه‌چندان رمانتیک ولی تابناک برمی‌گزیند. زیبایی شعرش بیش از هر چیز مرهون سادگی آن است و دنیایش دنیای پیچیده‌ای نیست. جهان را چنان که هست می‌بیند و همان‌گونه ترسیمش می‌کند، و سادگی زبانش به خواننده این امکان را می‌دهد که محتوای شعرش را تعبیر کند.

مجموعۀ کتاب‌خانۀ شاعران جهان در پی ارائۀ ترجمۀ سنجیده و گزیدۀ اشعار شاعران مهمی‌ست که در جغرافیاهای زبانیِ گوناگون بر شعرِ کشور خود اثر گذاشته‌اند. اشعاری که لزوماً نه «ساده»اند و نه محدود به موضوعاتی انگشت‌شمار. زادۀ لحظاتِ نو به نوِ اضطراب شاعران جهان‌اند.

به زیبایی زن | ژاک پرِور | ترجمۀ محمدرضا پارسایار | نقاشی اختصاصی روی جلد: کیوان مهجور | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، چهارده + ۴۱۶ صفحه
جهان کتاب شماره ۴۰۴ منتشر شد.
قیمت: ۱۲۵۰۰۰تومان
@Bookcitycc
فلسفه دین / براساس شرح مقاله دهم شفا، با محوریت تبیین وحی
حسین غفاری
چاپ اول ۱۴۰۲، انتشارات حکمت
قطع رقعی، ۳۸۶صفحه، جلد شومیز
قیمت: ۳۸۰۰۰۰تومان
@Bookcitycc
انتشارات حکمت منتشرکرد:

هربرت برگ، استاد تمام فلسفه و دین در دانشگاه کارولینای شمالی، در این کتاب می‌کوشد احادیث اسلامی را با مطالعۀ موردی احادیث تفسیری اعتبارسنجی کند و راهی برای برون‌رفت از نزاع دائمی بین خوش‌بینان و شکاکان ارائه دهد. برگ دیدگاه هفده تن از محققان در حوزۀ اعتبار منابع اسلامی را در دو گروه عمده گزارش کرده است: گروه خوش‌بینان که اسناد را ضامن اعتبار می‌دانند و گروه شکاکان که اسناد را ساختگی می‌دانند و بر اعتبارسنجی متنی تأکید دارند. او گروه سومی را که می‌کوشند راهی میانه بجویند در زمرۀ گروه اول می‌آورد. برگ با بررسی پیش‌فرض‌ها و روش‌های هر گروه، می‌کوشد نشان دهد نتایج برآمده از پژوهش‌های همۀ آنها وابسته به پیش‌فرض‌ها و در نتیجه استدلالی مبتنی بر دور است. هربرت برگ برای برون‌رفت از این بن‌بست، از میان منابع اسلامی تفسیر طبری و از میان راویان متعدد مذکور در آن ابن‌عباس را برمی‌گزیند و با تحقیق گستردۀ آماری سعی می‌کند با تحلیل همبستگی بین نوع روایات مشایخ ابن‌عباس و شاگردان او گامی در حل مسئلۀ اعتبارسنجی روایات بردارد.
@Bookcitycc
انتشارات نیلوفرمنتشرکرد:

دکادانس (انحطاط) نهضتی ادبی است در فرانسۀ اواخر قرن نوزدهم که مشخصۀ آن عبارت است از اشتیاق به سبک گوتیک و وسواس پایان قرن در باب فساد، انحراف و مرگ.
دکادان‌ها تعبیر «انحطاط» را که ابتدا برای حمله به آن‌ها به کار گرفته بود، چون بیرق افتخار به سر گرفتند. داستان‌های کتاب حاضر (36 داستان از 14 نویسنده به انتخاب استفن رومر) در فاصلۀ 1874 تا سال‌های اولیۀ قرن بیستم نوشته شده‌اند، و ملهم‌اند از آثار به ویژه بودلر و اویسمانس بر بستری از فلسفۀ شوپنهاور؛ و به لحاظ سیاسی واقع در دورۀ جمهوری سوم «تی‌یر»ها و نیز جمهوری‌خواهان بورژوا که متعاقب جنگ فرانسه-پروس (1870) و کمون پاریس (1871)، دوران اصلاح اجتماعی و تحول طبقۀ متوسط بود _دورۀ تلفن گراهام بل، لامپ ادیسون، واکسن پاستور، برج ایفل، ممنوعیت کار کودکان، قانونی کردن طلاق و جز آن. این داستان‌ها طیف گسترده‌ای را از ادبیات دون‌ژوانی گرفته تا داستان ارواح و وحشت‌های درونی روانی در بر می‌گیرند که از زبان اصلی فرانسه ترجمه شده‌اند.

@Bookcitycc
نشرنی منتشرکرد:
@Bookcitycc
ژیژک و الهیات

این کتاب با شرح‌های معمول بر آثار اسلاوی ژیژک فرقی جالب و اساسی دارد. شرح آدام کوتسکو فراز و فرود اندیشهٔ ژیژک را از مسیری نامعمول دنبال می‌کند. به عقیدهٔ کوتسکو، همزمان با افزایش اقبال به آثار ژیژک نشانه‌های چرخشی به سوی الهیات در آراء او مشاهده می‌شود، و این چرخش در خصوص متفکری ماتریالیست چون او موضوعی قابل توجه است. به همین دلیل، گرچه این کتاب برای مجموعه‌ای عام تحت عنوان «فلسفه و الهیات» نوشته شده، شرحی خواندنی از پروژهٔ فکری خاص ژیژک به عنوان فیلسوفی ماتریالیست که الهیات یکی از عناصر فلسفهٔ اوست ارائه می‌کند. خوانندهٔ کتاب ابتدا با مفاهیم اصلی ژیژک که عموماً برگرفته از روانکاوی لکانی هستند آشنا می‌شود و این آشنایی با معرفی روش فلسفی ژیژک که عمدتاً ملهم از فلسفهٔ هگل است تکمیل می‌شود. در ادامه، کوتسکو زمینه‌های جهت‌گیری به مضامین الهیاتی را در آثار ژیژک شرح می‌دهد و با رجوع به آثار اصلی او اهمیت این چرخش الهیاتی را برای فلسفه‌ای ماتریالیستی مشخص می‌کند. در فصل آخر کتاب واکنش اصحاب الهیات به «الهیات ماتریالستی» ژیژک بررسی شده و نویسنده کوشیده است از دل مواجهٔ نامعمول فیلسوف ماتریالیست با الهیات راهی برای نوسازی مضامین کهن الهیاتی باز کند.
@Bookcitycc
نشرنی منتشرکرد:

قدم‌های مامان بزرگ‌تر بود و تندتر. من جا ماندم. مامان مرا می‌کشید. صدایی مثل یاهوووو آرام و ممتد پخش می‌شد. من ایستادم. مامان دستم را کشید. من نرفتم. باز کشید، آرام گفت «بیا»، یک طوری که فقط من بشنوم، اما من بلند گفتم: «گیر کردم.» پیراهنم به میخ روی دیوار گیر کرده بود… ولی مامان باز آرام گفت: «بیا.» انگار میخی نیست، انگار این روزهایی که زندگی می‌کنیم زندگی نیست، انگار زندگی جای دیگری است و ما منتظریم نوبت زندگی کردن‌مان بشود. خودم را کشیدم، میخ پیراهنم را شکافت و ما باز چرخیدیم. دور بابا که مُرده بود چرخیدیم.
ص ۶۵
@Bookcitycc
نشرخزه منتشرکرد:

تصور کنید در کنار دریا هستید و درختی کهنسال را می‌بینید وقتی به آن نگاه می‌کنید کاملاً آگاه هستید که این درخت به آنجا تعلق دارد ریشه‌هایش به عمق زمین نفوذ کرده شاخه‌هایش از وزش باد خم شده و به هم پیچیده است و برگ‌هایش با نور خورشید گرم و با باران خیس شده است. اگر اهل پیاده‌روی روزانه هستید، هیچ شباهتی با آن درخت ندارید این یک چیز وحشی است و شما یک چیز اهلی هستید. شما و آن درخت، وجودی کاملاً متفاوت دارید.
اما اگر چند ماه راه بروید اگر هفته‌ای از پی هفته‌ای دیگر زمین را زیر پا بگذارید همان باد بر شما می‌وزد، همان خورشید گرمتان می‌کند و با همان باران خیس می‌شوید. پس اینگونه با طبیعت در ارتباط قرار می‌گیرید جنس وجود شما از جنس خویشاوندی با طبیعت می‌شود و شما هم در تعلق با آن قرار می‌گیرید.
@Bookcitycc
انتشارات آگه منتشرکرد:

فرهنگ و مفهومِ آن و نسبتِ ذاتِ بشر با آن از دیرباز یکی از درگیری‌هایِ اصلیِ ذهنِ من بوده است. زیرا که این ذهنْ از سال‌هایِ جوانی بر گِردِ یک مسأله‌یِ اصلی، بر گردِ مسأله‌یِ فرهنگِ «ما» و بحرانِ فرهنگیِ «ما» و معنا و ماهیتِ این «ما»یِ بحران‌زده می‌گشته است. بحرانی که با گذشتِ زمان سخت‌تر و ژرف‌تر و هولناک‌تر چهره نمود، تا بدان جا که امروز، به گمان‌ام، این پرسش که «ما» کیستیم و فرهنگِ «ما» کدام است و راه ـ وـ روشِ رفتار و اندیشه و زندگانیِ «ما» چه‌گونه می‌باید باشد، آن پرسشِ دشوار، تلخ، و ترسناکی ست که ذهن‌هایِ اندیشه‌گرترین و حسّاس‌ترین و شریف‌ترین جان‌ها را در میانِ «ما» به خود مشغول داشته است. و این‌ها همه در بنیاد به پرسش از فرهنگ و ماهیتِ آن بازمی‌گردد، و این پرسشی‌ست که تاکنون در میانِ «ما» با دیدِ علمی و فلسفی چنان‌که باید طرح نشده، و زبانِ ما هنوز چنان که باید آماده‌یِ گفتار در باره‌یِ آن نیست.
@Bookcitycc
انتشارات نگاه منتشرکرد:

سامان چم‌ورزی سوکراتیک، سامان بسیار ساده ای است که تنها در زمینه‌ی خوی شناسیک و آن هم با سود بردن از پیش نهاده‌های یک پاسخ دهنده‌ی آموزش نادیده چاره‌ساز می‌شود. سامان پلاتونیک، پدید آمده است که بتواند در همه گستره‌ها، برای ایستادگی در برابر اندیشمندان کارآزموده پاسخی فراهم آورد. این پاسخ، باید از سویی، هماهنگ با دیگر بخش‌های اندیشه‌ی پلاتونیک باشد و از سوی دیگر، پای‌بندی خود را به تک داده‌های جهان پیرامونی به همان اندازه نشان دهد که در برابر باورهای گفت‌و‌گوی شونده به نمایش می‌گذارد. پلاتون سامانه‌ای روش شناختی در پیش نهاد که به یاری آن، بتوان راه‌های شناخت شناسنده را از تک چیزهای بیرونی و انگاره‌های آهنجیده، شناسایی و سازمند کرد. این پژوهش، به آن سامان پرداخته است.
@Bookcitycc
نشرماهی منتشرکرد:

مانگوئل در این کتاب می‌کوشد تا به میانجی دوازده اثر هنری از هنرمندانی نام‌آشنا همچون پیکاسو، کاراوادجو و پیتر آیزمن تا هنرمندانی کم‌تر شناخته‌شده همچون مرینا گارتنر، لاوینیا فونتانا و آلیژا جینو، بر پیوند و تعامل میان تصویر هنری و کنش خواننده تأمل کند. منظومه‌ای که در ذهن مانگوئل با نگریستن به هر یک از این آثار شکل می‌بندد به یمن دانش پروپیمان او بدل به گستره‌ای می‌گردد سرشته‌شده از هنر، ادبیات، تاریخ، فلسفه و الاهیات، منظومه‌ای مرکب از داستان‌ها، تصویرها و پرسش‌هایی که تلاقی‌شان نقبی تازه به اثر می‌گشاید، منظومه‌ای که در پرتو اخترانش مانگوئل گاه احساس می‌کند اثری که بدان می‌نگرد در آستانه‌ی پذیرش روشنایی است و گاه البته اذعان می‌کند با هر قدمی که به سوی اثر برمی‌دارد اثر یک قدم به جانب تاریکی عقب می‌نشیند. در تاریک‌روشنای این مسیر، به‌زعم او نگاه‌کردن به تصویرها یکی از راه‌های خواندن جهان است.
آلبرتو مانگوئل جستارنویس و رمان‌نویس آرژانتینی است.
@Bookcitycc
تکنوفئودالیسم آنچه سرمایه داری را نابود کرد (۲۹۴ص)
نویسنده: یانیس واروفاکیس
مترجم: سیامک کفاشی
ناشر: بیدگل
قیمت: ۳,۲۰۰,۰۰۰ ریال
@Bookcitycc
تکنوفئودالیسم
آنچه سرمایه‌داری را نابود کرد

شاید آن‌قدر درگیر بحران‌های مالی بی‌امان و همه‌گیری کووید بوده‌ایم که ظهور یک نظام جهانی جدید از نظرمان دور مانده، نظامی که در استثمارگری از سرمایه‌داری پیشی گرفته است. واروفاکیس پیش‌تر کتاب محبوب حرف‌هایی با دخترم دربارۀ اقتصاد را در پاسخ به پرسش بنیادین دخترش دربارۀ منشأ نابرابری نوشته بود و این بار در تکنوفئودالیسم تلاش می‌کند به پرسش پدرش دربارۀ تأثیر اینترنت بر سرمایه‌داری پاسخ دهد. او ادعا می‌کند سرمایه‌داری مرده و جایش را به نظام جدیدی داده که او «تکنوفئودالیسم» می‌خواندش.به گفتۀ واروفاکیس عامل نابودی سرمایه‌داری شکلی جهش‌یافته از سرمایه است که از دو دهه پیش و به دو دلیل عمده سربرآورده: خصوصی‌سازی اینترنت به‌واسطۀ شرکت‌های عظیم آمریکایی و چینی و عملکرد بانک‌های مرکزی کشورهای غربی پس از بحران مالی سال 2008. واروفاکیس در خلال روایت‌هایی از اساطیر یونانی و فرهنگ عامه با توصیف این تغییر شکل اساسی نشان می‌دهد که نظام جدید چطور ذهن ما را به بند می‌کشد، چطور مناسبات قدرت را در سطح جهان از نو شکل می‌دهد و نهایتاً چگونه و به چه قیمتی سرنگون خواهد شد.
یانیس واروفاکیس، اقتصاددان و سیاستمدار اهل آتن، پس از سال‌ها تدریس اقتصاد در بریتانیا، استرالیا و ایالات متحده وزیر دارایی یونان شد و شهرتی جهانی یافت. او در پی مخالفت با تحمیل سیاست‌های ریاضتی اروپا از مقامش کناره گرفت و مشغول تدریس و نویسندگی شد؛ بزرگ‌سالان در اتاق، و ضعیفان از آنچه باید رنج می‌برند؟ و اکنونی دیگر از دیگر آثار شناخته‌شدۀ او هستند.
این کتاب برای هر کسی است که می‌خواهد آشفته‌بازاری را که در آن زندگی می‌کنیم درک کند، و از آنجا‌ که همه در این آشفته‌بازار به سر می‌بریم کتابی است برای همگان. (اسلاوی ژیژک)
@Bookcitycc
چاپ دوازدهم کتاب «لبخند بی‌لهجه» منتشر شد

نوشته: فیروزه دوما
ترجمه:غلامرضا امامی
ناشر: نشرهرمس

لبخند بی‌لهجه کتاب دوم فیروزه دوما (جزایری) است که بخش دیگری از خاطرات دوما از مهاجرت و زندگی در آمریکا را شامل می‌شود که پیش‌تر در کتاب بامزه در فارسی چاپ شده است.
قهرمان اصلی کتاب‌های دوما پدرش است که به‌عنوان یک مهندس شرکت نفت و یک آبادانی اصیل ماجراهای بامزه‌ای را خلق می‌کند.
@Bookcitycc
چاپ هفتم کتاب «کارکردهای ذهنی در جوامع عقب‌مانده» منتشر شد

نویسنده: لوسین‌ لوی برول
مترجم: یدالله موقن
ناشر: نشرهرمس

در سال‌های آغازین سدۀ بیستم آلبرت اینشتاین نظریۀ نسبیت را ارائه داد و اساس فیزیک نیوتنی را متزلزل ساخت. او اعلام کرد که فضای مطلق و زمان مطلق وجود ندارند و این دو نسبی‌اند و به جای فضا و زمان باید از پیوستار چهار بعدی فضا – زمان سخن گفت. نظریۀ نسبیت اینشتاین سر و صدای زیادی به پا کرد . چند سالی از ارائه نظریه نسبیت نگذشته بود که لوسین لوی – برول فیلسوف، جامعه‌شناس و انسان‌شناس فرانسوی، اصل یگانگی خرد انسانی را که همه می‌پنداشتند اصلی فرازمانی و فرامکانی است متزلزل کرد. او نسبیت منطقی، نسبیت زمانی و نسبیت فرهنگی را مطرح ساخت. کتاب او، کارکردهای ذهنی در جوامع عقب مانده، مانند نظریه نسبیت اینشتاین، جنجال آفرید.
@Bookcitycc
2024/06/01 05:04:21
Back to Top
HTML Embed Code: