Telegram Web Link
🌡️رکورد جدید دما در فینیکس آریزونا

بعد از ۵۰ سال در فینیکس آریزونا رکورد بیشترین روز پیاپی که دما بالای ۱۱۰ درجه فارنهایت باشد شکسته شد.

این رکورد به ۱۹ روز پیاپی رسیده‌است و این در حالی هست که رکورد قبلی ۱۸ روز بوده که در سال ۱۹۷۴ رُخ داده‌است.

#گرمایش_جهانی
#رکورد

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
😱5😢2👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سازمان ملل می‌گوید ماه ژوئیه گرم‌ترین ماه ثبت‌شده در تاریخ جهان است. داده‌های جدید نشان می‌دهد که سه هفته اول این ماه، به طرز استثنایی گرم بوده‌اند. دبیرکل سازمان ملل هشدار داده که دوران جوش جهانی فرا رسیده.

گفتگو با #محمودرضا_مومنی، اقلیم‌شناس

#مصاحبه
#سازمان_ملل
#جوشیدن_جهانی
#گرمایش_جهانی
#موج_گرمایی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
17👍5😢1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دبیر کل سازمان ملل: این تازه آغاز تغییرات اقلیمی است و دوران جوشیدن زمین شروع شده

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در سخنرانی خود بیان کرد:
🔸طبق آماری که امروز منتشر شده، ماه ژويیه (جولای) گرم‌ترین ماه در تاریخ ثبت‌شده بشر است و اقیانوس‌ها هم در این وقت سال چنین گرم نبوده‌اند.

🔸آنچه امروز رُخ می‌دهد منطبق با پیش‌بینی‌ها و پیش‌نمایی‌ها و هشدارهای مکرری است که داده شد، تنها نکته غیرمنتظره، سرعت و شتاب این تغییرات است.

🔸این تازه آغاز تغییرات اقلیمی است. دوران گرم‌ترشدن زمین به سر آمد و دوران جوشیدن زمین شروع شده‌است. هوا غیر قابل تنفس و گرما غیر قابل تحمل است و منفعت‌طلبی صنعت سوخت فسیلی و دست‌روی‌دست‌گذاشتن‌ها غیرقابل قبول است.

#دبیر_کل_سازمان_ملل
#سازمان_ملل
#گرمایش_جهانی
#جوشیدن_جهانی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
👍7😢3
⁉️چند سؤال درباره یک مصاحبه

طبق اعلام وزارت نیرو، امسال به هریک از مشترکان که بتوانند به هر میزان نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش مصرف داشته باشند تا دو هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت پاداش اختصاص یابد.

وزارت نیرو اعلام کرده این عدد بیست برابر میزانی است که برق فروخته می‌شود. قابل ذکر است رقم پاداش در سال گذشته پانصد تومان بوده‌است.

اخیراً آقای مهندس کردی مدیر عامل شرکت توانیر، در مصاحبه‌ای به‌نکات قابل تأملی در این خصوص اشاره کردند (فایل پیوست). ابهامات و سؤالاتی پیرامون این مصاحبه وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

1️⃣ با توجه به رکوردشکنی مصرف برق، کاهش ٣ تا ٣/۵ درصدی مصرف بخش خانگی که در مصاحبه به آن اشاره شده عجیب به‌نظر می‌رسد. با توجه به گرمی بی‌سابقه هوا در مدت موردنظر، کاهش مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال قبل (آن هم در سطح ٣ تا ٣/۵ درصد که بخشی از آن می‌تواند ناشی از خطای اندازه‌گیری هم باشد) سؤال برانگیز است. آیا این مقدار کاهش برای کل بخش خانگی است یا تنها مربوط به مشترکینی است که مصرف آنها نسبت به سال گذشته کاهش داشته است؟ سؤال دیگر اینکه آیا این مقدار کاهش مربوط به زمان پیک است یا کل دوره را شامل می‌شود؟

2️⃣ با توجه به آنکه تعداد قبض‌های مشمول پاداش در سطح سال گذشته است (می‌توان گفت هنوز به سطح سال گذشته هم نرسیده. سال گذشته ۴٠ درصد و امسال تا زمان مصاحبه ٣۵ درصد قبض‌ها مشمول پاداش شدند) به‌نظر می‌رسد چهار برابرشدن رقم پاداش نسبت به سال گذشته تأثیری بر رفتار مصرف‌کننده نداشته است! آیا در این صورت پرداخت چنین پاداشی هدر دادن منابع محدود وزارت نیرو نیست؟

3️⃣ اما سؤال دیگر که درباره طرح پاداش صرفه‌جویی مطرح است این است که توانیر چگونه عدم مصرف برق ناشی از صرفه‌جویی مشترکین خانگی را از عدم مصرف برق ناشی از عدم نیاز به تجهیزات برقی را تشخیص می‌دهد. توجه به این نکته ضروری است که مصرف نکردن با صرفه‌جویی انرژی دو امر کاملا متفاوت است. در نظر بگیرید خانواده‌ای به‌مدت مثلا یک هفته تا ده روز در منزل نباشد (مثلا در سفر کاری یا شخصی باشد)، به‌طور طبیعی مصرف برق واحد مسکونی در سطح بار پایه خواهد بود و خودبه‌خود مصرف برق و در نتیجه هزینه آن به‌طور چشمگیری کاهش خواهد یافت. در این صورت، این عدم مصرف ناشی از صرفه‌جویی نیست و از نظر عقلی دیگر توجیهی برای پاداش وجود نخواهد داشت.

4️⃣ در ادامه بند قبل، موضوع برق دزدی و دستکاری در کنتورهای برق که می‌تواند باعث کم نشان دادن مقدار مصرف شود نیز قابل ذکر است!

5️⃣ و اما مهمترین سؤال:
چرا وزارت نیرو، به‌جای پاداش به مشترکین بابت صرفه‌جویی انرژی، معادل همین مبلغ پاداش را صرف اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی نمی‌کند.
متأسفانه درحال حاضر، فرصت‌های بهینه‌سازی انرژی زیادی در کشور وجود دارد که به‌دلیل نبود نقدینگی به آنها توجه نمی‌شود. مبلغ ۶۴٠ میلیارد تومانی که تاکنون به‌عنوان پاداش داده‌شده به علاوه ١٣۵٠ میلیارد تومانی که سال گذشته به‌عنوان پاداش پرداخت شده می‌توانست در جهت اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی، یا تعویض تجهیزات انرژی‌بر فرسوده بخش خانگی (مانند کولرهای آبی و گازی یا لامپ‌های پرمصرف) صرف شود. بدیهی است صرفه‌جویی انرژی ناشی از این اقدامات پایدار و دائمی خواهند بود و تأثیر بیشتری بر بهبود ناترازی انرژی در کشور خواهند داشت.

پیشنهاد شما برای استفاده بهتر از این مبالغ چیست؟

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#مصرف_برق
#وزارت_نیرو
#پاداش
#ناترازی_انرژی
#صرفه‌جویی_انرژی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
👍8
😮‍💨تراژدی آلودگی هوا در ایران

بخش اول

کارشناسان سازمان ملل برای توصیف وضعیت وخیم آلودگی هوا در ایران، اصطلاح «تراژدی آلودگی هوا» را ابداع کرده‌اند. مرکز تحقیقات آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان می‌دهد که سالانه حدود ۴۰ هزار نفر در ایران به‌دلیل عفونت‌های تنفسی، سرطان ریه و حملات قلبی ناشی از مسائل مرتبط با آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.

انتظار می‌رود این آمار نگران کننده با مشاهده وخامت اوضاع توسط کارشناسان محیط زیست افزایش یابد. مصرف بی‌رویه مازوت در ایران، سوختی بسیار آلاینده و بی‌کیفیت، برای جبران کمبود گاز طبیعی، این مشکل را تشدید می‌کند.

احتراق مازوت منجر به آزاد شدن گازهای سمی از جمله دی‌اکسیدگوگرد (SO2) می‌شود که منجر به بیماری های مختلف و مرگ زودرس می‌شود. دیوید آر بوید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و محیط‌زیست، وضعیت کنونی ایران را یک فاجعه آلودگی هوا با سطوح بالای ذرات معلق (PM) در جو توصیف می‌کند.

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از افزایش چشمگیر مصرف مازوت در سراسر کشور خبر داد. از ۱۶ نیروگاه، ۱۴ نیروگاه به‌عنوان سوخت به مازوت متکی هستند. به‌طرز تکان دهنده‌ای، کمیسیون تأیید می‌کند که سوخت های تحویلی استانداردهای لازم را رعایت نمی‌کنند.

علاوه بر این، این گزارش بر شکست وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی مانند وزارت نیرو در گنجاندن منابع انرژی تجدیدپذیر در تامین برق کشور تاکید می کند. عدم اجرای قوانین و مقررات دولتی، به‌ویژه در شهرهای بزرگ، بحران آلودگی هوا را تشدید می کند و چالشی مهم را نشان می‌دهد.

علیرغم وجود قانون هوای پاک، سازمان محیط‌زیست که مسئول اجرای ۶۰ مصوبه قانونی هست که بیش از ۱۰ درصد از آنها را اجرا نکرده‌است. وزارت صنعت، معدن و تجارت علیرغم آگاهی از نقش عمده صنایع و حمل و نقل فرسوده در آلودگی هوای تهران، اقدام مناسبی برای رسیدگی به این موضوع انجام نداده‌است.

همچنین وزارت نفت در اجرای استانداردهای لازم برای استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها کوتاهی کرده و سوخت‌های مختلفی از جمله بنزین، نفت گاز، نفت سفید و نفت سفید را بدون رعایت استانداردهای مصوب ملی عرضه کرده‌است.

نویسنده: #پائولا_متکی، کارشناس توسعه پایدار

#آلودگی_هوا
#تراژدی
#ایران

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
😱5👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛈️بارش سهمگین در پکن

پایتخت ⁧چین⁩ شاهد سنگین‌ترین میزان بارندگی در ۱۴۰ سال اخیر بوده‌است.

‏بنابر اعلام سازمان هواشناسی پکن، میزان بارش باران از روز شنبه تا صبح چهارشنبه بیش از ۷۴۴ میلی‌متر رسیده‌است که تا به این لحظه، ۲۱ نفر کشته شده و ۲۷ نفر مفقود شده‌اند.

یکی از اثرات تغییر اقلیم، وقایع شدید جوی هست که می‌تواند در مدت زمان کوتاه حجم عظیمی از بارش را به‌همراه داشته باشد که می‌تواند موجب خطرات و آسیب‌های جانی و مالی شدیدی شود.

‏⁧#تغییر_اقلیم
‏⁧#گرمایش_جهانی
#چین
#پکن
‏⁧#وقایع_شدید_جوی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
😱4😢2
🥵امیدیه و‌آبادان گرمترین شهرهای جهان در ۲۴ ساعت گذشته

شکل پیوست بیشترین دمای شهرهای جهان در ۲۴ ساعت گذشته را نشان می‌دهد که ⁧ امیدیه⁩ و ⁧ آبادان⁩ به‌ترتیب در رتبه اول و دوم با دمای ۵۱.۸ و ۵۱.۳ درجه سانتی‌گراد قرار دارند.

‏ مدیرکل هواشناسی ⁧استان خوزستان هم تایید کرده‌اند که آبادان و امیدیه با ثبت دمای بالای ۵۱ درجه گرمترین شهرهای جهان شدند.

#موج_گرما
#امیدیه
#آبادان
#خوزستان

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
😢6
🛑انتشار اسناد جدیدی از تخلفات سد خرسان و انتقال آب جدیدی از کارون به فلات مرکزی

در عملکرد غیرقانونی سازمان محیط‌زیست در تسهیلگری برای صدور مجوز محیط‌زیستی سامانه انتقال آب خرسان همین بس که حقوقی سازمان و مدیر کل محیط‌زیست استان چهارمحال‌وبختیاری بر ارزیابی مجدد ‎سدخرسان تاکید کرده‌اند. اما دولت، دستگاه‌های نظارتی و کمسیون اصل ۹۰ مجلس چشم خود را بر تخلفات بسته‌اند.

فساد سیستماتیک آن چنان در حال فراگیری است که موضوعیت قانون از بین رفته‌است. سازمان محیط‌زیست به‌جای انجام مطالعه تجمیعی سد و سامانه انتقال آب خرسان؛ صرفا بررسی سامانه انتقال آب را در دستور کار قرار داده‌است. این درحالی است که اضافه‌شدن گزینه انتقال آب نیازمند ارزیابی جدید است.

از سرکار خانم رفیعی و آقای مختار به‌عنوان دو چهره که صادقانه مسائل آب و محیط‌زیست را دنبال کرده‌اند عاجزانه تقاضا دارم از هیات ‎تحقیق تفحص مجلس از وزارت نیرو استعفا دهند و آبروی خود را به باد ندهند. این تحقیق و تفحص بی‌سرنوشت جز رسوایی نتیجه‌ایی ندارد.

نویسنده: #یوسف_فرهادی_بابادی، کنشگر محیط‌زیست

#خرسان
#سد_خرسان
#سد

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
👍6
😮‍💨تراژدی آلودگی هوا در ایران

بخش دوم

برای مطالعه بخش اول به 👈[این لینک] مراجعه کنید.

بانک جهانی در سال ۲۰۱۸ هوای تهران را یکی از آلوده‌ترین هوای جهان اعلام کرد و هزینه سالانه بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا در ایران را حدود ۲.۶ میلیارد دلار برآورد کرد.

با این حال، این رقم هزینه‌های متحمل‌شده به دلیل کاهش بهره‌وری کشاورزی و تعطیلی مدارس را محاسبه نمی‌کند. متأسفانه علیرغم افزایش ۴۰ درصدی بودجه سال ۲۰۲۳، اعتبارات تخصیص‌یافته برای مقابله با آلودگی هوا تقریباً به‌نصف کاهش یافته و به حدود سه میلیون دلار با نرخ رسمی ارز رسیده‌است و نگرانی‌هایی را در مورد تعهد دولت برای مقابله با بحران ایجاد کرده است.

مصرف بی‌رویه مازوت و بحران زیست‌محیطی مداوم در ایران ناشی از ترکیبی از شکست‌های سیاسی و مدیریتی است. بی‌توجهی و بی‌توجهی حکمران به اصول علمی در بهره‌برداری بدون پاسخگویی از منابع طبیعی، به‌تخریب محیط‌زیست و نارضایتی عمومی منجر شده‌است.

برای پرداختن به‌مسائل ریشه‌دار، حذف علت ریشه‌ای که در حکمرانی غیرمسئولانه نهفته است، ضروری است. مردم ایران با آگاهی کامل از مقصر بودن حکمرانی موجود، خواستار تغییری هستند که حفظ محیط‌زیست خود و رفاه همه موجودات زنده را در اولویت قرار دهد.

بحران آلودگی هوای ایران نشان‌دهنده وضعیتی وخیم است که توجه عاجل و اقدام اصلاحی را می‌طلبد. سوزاندن بیش از حد مازوت، استانداردهای ناکافی سوخت، سوء مدیریت توسط وزارتخانه‌های دولتی و عدم اجرای مقررات زیست‌محیطی منجر به‌عواقب شدید بهداشتی و خسارات اقتصادی شده است.

برای حفاظت از محیط‌زیست ایران و حفاظت از شهروندان آن، یک برنامه جامع ملی و تعهد به منابع انرژی تجدیدپذیر ضروری است. علاوه بر این، شناخت علت اصلی، یعنی حکمرانی غیرمسیولانه موجود، برای ایجاد حکمرانی مسئولانه که حفظ محیط‌زیست و رفاه مردم ایران را در اولویت قرار دهد، ضروری است.

نویسنده: #پائولا_متکی، کارشناس توسعه پایدار

#آلودگی_هوا
#تراژدی
#ایران

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
😢6👍2
🫤تکرار مکررات

بعد از سه سال از موعد تقدیم برنامه هفتم به مجلس، سرانجام در روز هشتم خرداد ۱۴۰۲ سخنگوی دولت از تصویب لایحه برنامه هفتم توسعه در جلسه فوق‌العاده هیات وزیران خبر داد.

این لایحه که سند بالادستی کشور محسوب شده و چشم‌انداز و مسیر حرکت سه قوه را در پنج سال آینده (١۴٠٢ تا ١۴٠۶) ترسیم می‌کند، در ۷ بخش و ۲۴ فصل (شامل ۱۱۷ ماده) تدوین شده و در تاریخ ٢٨ خرداد ١۴٠٢ تقدیم مجلس شده‌است. پیش‌بینی می‌شود لایحه پس از بررسی کمیسیون تلفیق به زودی در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

فصل نهم لایحه تحت عنوان رفع ناترازی انرژی به موضوعات «نظام راهبری انرژی»، «تولید و دیپلماسی انرژی» و «مصرف انرژی» اختصاص یافته‌است.

قصد داشتم در این پست به ماده ۴۶ این لایحه (فایل پیوست) که به مصرف انرژی اختصاص دارد بپردازم اما با مطالعه این ماده آنچه بیش از هر چیز جلب نظر می‌کند تکراری‌بودن رویکردها و اقدامات پیش‌بینی‌شده برای مصرف انرژی بود. متأسفانه هیچ رویکرد جدیدی که نشان‌دهنده تغییر در نگاه نظام تصمیم‌گیری حاکم نسبت به موضوع مدیریت مصرف انرژی باشد در این لایحه وجود ندارد.

به هرحال، اگر دولت قصد دارد مصرف انرژی در پایان برنامه را در سطح سال ١۴٠١ ثابت نگهدارد باید به این نکته توجه داشته باشد که قوانین و برنامه‌های تکراری قطعاً به نتایج تکراری منجر خواهد شد.

منبع:
irna.ir

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#برنامه_هفتم
#ناترازی_انرژی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
👍5
🚨کیفیت هوای خطرناک در مشهد

داده‌های ایستگاه‌های کیفیت هوا، کیفیت‌ هوای خطرناک در ساعت ۴ صبح یکشنبه ۱۵مرداد۱۴۰۲ گزارش داده‌است.

⬅️آلاینده شاخص در اکثر ایستگاه‌ها ذرات معلق ریز (PM2.5) گزارش شده‌است.

با توجه به بالانبودن شاخص ذرات معلق (PM10) نمی‌توان در مورد وجود طوفان گرد‌وغبار (ریزگرد) نظر قطعی داد و هنوز علت این آلودگی هوای شدید مشخص نیست.

#اخبار_کیفیت_هوا

#کیفیت_هوا
#شاخص_کیفیت_هوا
#مشهد
#خطرناک

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
😱6👍1
دریاچه ارومیه مُرد! از بس که آب ندارد…

#دریاچه_ارومیه

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
😢17
🙏 صحبتی کوتاه با اعضای کانال

با سلام خدمت تمامی اعضای کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا،

مدتی به‌خاطر بیماری و مشغله کاری بالا، شرایط روحی و تمرکز لازم برای فعالیت در کانال وجود نداشت و این موضوع باعث شد که فعالیت کانال تحت تاثیر قرار گیرد.

اما موضوعات مربوط به محیط‌زیست، آلودگی هوا، تغییر اقلیم و انرژی فرا سیستمی و نگرشی هستند که باید در اولویت ما باشند و بدون در نظرگرفتن محیط‌زیست آینده‌ای روشن امکان‌پذیر نیست.

پس سعی می‌کنیم که با انرژی بالا به‌کار خود ادامه دهیم تا در برابر آیندگان شرمسار نباشیم چون سعادت در آینده بدون محیط‌زیست ممکن نخواهد بود.

ضمن عرض پوزش از همه اعضای کانال به‌خاطر فعالیت کم در این مدت، سعی می‌کنیم که فعالیت کانال را به روال قبل برگردانیم.

همچنین کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا از شما دوستان کارشناس دعوت به‌همکاری می‌کند و مطالب ارزنده شما را با افتخار در کانال قرار می‌دهد.

با تشکر
مدیریت کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
19👍12
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⛈️پدیده ال‌نینو و پیامدهای آن برای ⁧ایران⁩

گفتگو با #روزبه_اسکندری، کارشناس سازه‌های هیدرولیکی،

#ال‌نینو
#لانینا
#ENSO

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
👍12😢1
💡گذار انرژی

هرچند گذار انرژی (Energy Transition)، عبارت جدیدی در ادبیات انرژی محسوب می‌شود اما این موضوع مربوط به زمان حال نبوده و یک جریان در طول زندگی بشر است.

نمونه‌ای از این گذار، در انقلاب صنعتی (از سال ۱۷۶۰ تا حدود سالهای ۱۸۲۰ تا ۱۸۴۰) و با موتور بخار اتفاق افتاد. استفاده از موتور بخار، به‌جای نیروی انسان و قدرت حیوان، نه تنها منجر به توسعه فعالیت‌های اقتصادی شد بلکه سیستم انرژی جهان را نیز وارد فاز جدیدی کرد.

به‌طور کلی، ایجاد تغییرات ساختاری بلندمدت در سیستم انرژی، گذار انرژی نامیده می‌شود. هرچند امروز، عبارت "گذار انرژی سبز" بر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید می‌کند، اما مفهوم عام گذار انرژی، فراتر از انرژی‌های تجدیدپذیر است.

منظور از گذار انرژی، در حال حاضر، حرکت از سیستم‌های مبتنی بر سوخت‌های فسیلی به سمت سیستم‌های کارآمدتر و با انتشار کربن کمتر است. برای گذار به سیستم‌های کارآمدتر، توجه به مدیریت مصرف انرژی از طریق بهبود عملکرد انرژی ضروری است.

برای گذار به سیستم‌های با انتشار کربن کمتر نیز، علاوه بر انرژی‌های تجدیدپذیر و به‌کارگیری تجهیزات با کارایی انرژی بالاتر، توجه به فناوری‌های كربن زدايی و هیدروژن (سبز) در نقشه راه گذار انرژی الزامی است.

مجمع جهانی اقتصاد، برای انداز‌ه‌گیری گذار انرژی هر کشور از شاخصی به‌نام گذار انرژی استفاده می‌کند. این شاخص که با درصد بیان می‌شود، از دو بخش اصلی تشکیل شده است که هریک دارای زیرمجموعه‌های مستقلی است:

🔸بخش اول ـ عملکرد سیستم
در این بخش، معیارهایی در سه زمینه
1️⃣ رشد و توسعه اقتصادی،
2️⃣ دسترسی امن و مطمئن به انرژی و
3️⃣ پایداری محیط‌زیست
مورد توجه قرار می‌گیرند.

🔸بخش دوم ـ آمادگی گذار
معیارهایی که در این بخش مورد توجه قرار می‌گیرند عبارتند از:
1️⃣ مقررات و تعهد سیاسی،
2️⃣ منابع مالی و سرمایه گذاری،
3️⃣ ساختار سیستم انرژی،
4️⃣ نهادها و حکمرانی،
5️⃣ زیرساخت‌ها و محیط کسب و کار نوآورانه و
6️⃣ مشارکت مصرف‌کننده و سرمایه انسانی.

شکل پیوست، آخرین وضعیت اطلس شاخص گذار انرژی، طبق گزارش سال ٢٠٢٣ میلادی مجمع جهانی اقتصاد، را نشان می‌دهد.

همان‌طور که انتظار می‌رود، کشورهای با اقتصاد پیشرفته بیشترین امتیاز را کسب کرده‌اند. سوئد با ٧٨/۵ امتیاز، بیشترین امتیاز را کسب کرده‌است. ایران در میان ١٢٠ کشور، با امتیاز ۵٠/۴ در جایگاه ٩٢ قرار دارد. امتیاز ایران برای بخش اول (عملکرد سیستم) ۶١/۶ و برای بخش دوم (آمادگی گذار) ٣٣/۶ است که نشان می‌دهد ایران هنوز برای گذار انرژی آمادگی لازم را ندارد.

منابع:
1. wikipedia.org
2. weforum.org

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#گذار_انرژی
#انرژی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
6👍1
☀️واژه‌نامه تغییر اقلیم

واژه‌نامه تغییر اقلیم (فایل پیوست) ابتکاری است از برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) که با هدف ارائه یک راهنمای توصیفی برای درک مفاهیم اولیه مرتبط با تغییرات اقلیمی تهیه شده‌است.

این واژه‌نامه که به‌تازگی منتشر شده، به‌دنبال این است تا شکاف بین مفهوم واقعی اصطلاحات علمی پیچیده و درک عمومی از آنها را پر کند.

این اقدام از این باور ناشی می‌شود که توانمندسازی افراد از طریق دانش افزایی، در تقویت اقدام و مسئولیت جمعی در قبال تغییرات اقلیمی بسیار مهم است.

این واژه‌نامه با استفاده از ترکیبی خلاقانه از تصاویر متقاعدکننده، توضیحات مختصر، و داستان سرایی جذاب، مفاهیم پیچیده تغییر اقلیم را به شیوه‌ای کاربر پسند و جذاب انتقال می‌دهد.

ترجمه این اثر به زبان فارسی و با چاپ مناسب می‌تواند در انتقال مفاهیم تغییر اقلیم به خوانندگان فارسی زبان مؤثر باشد.

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#واژه_نامه
#تغییر_اقلیم

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
👍107🎉1
2025/07/10 15:39:08
Back to Top
HTML Embed Code: