Telegram Web Link
⛈️جلسه در کلاب‌هاوس؛ تغییر اقلیم، بارش‌های اخیر، و جامعه

امروز در کلاب‌هاوس، در اتاق «آب گران‌بهاترین دارایی دشت»، به موضوع تغییر اقلیم، بارش‌های اخیر، اثرات فکری آن روی جامعه پرداخت می‌شود.

در این برنامه، کارشناسان و مهمانان در این باره گفتگو می‌کنند.

📆 زمان: هم‌اکنون در حال برگزاری

🔗برای شرکت در این برنامه از لینک زیر استفاده کنید:
https://www.clubhouse.com/invite/jg0SekA2Lj14wOwZKR7qlR2bXYDEhWGXlYr:FZv-aAgY8lLHRrOg72s6Dyt6QJJoIPAsRu41kkRR4tQ

#کلاب‌هاوس
#آب_گران‌بهاترین_دارایی_دشت
#تغییر_اقلیم

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
⚠️ مصیبتی به‌نام سد سویلِمِز (Sōylemez)

سد سویلِمِز، بزرگترین سدی است که DSI ترکیه در بالادست رود ارس در حال اجرای آن است. این سد در استان آیزوروم (Erzurum) و در شهرستان کوپروکوی (Kōprūkōy) قرار گرفته و دریاچه آن در ۳ شهرستان کارایِز (Karayazı)، تیکمان (Tıkman)، و کوپروکوی (Kōprūkōy) قرار می‌گیرد.

از کف تا تاج سد به ارتفاع ۱۱۳ متر و از نوع قوسی بتنی است. بیش از ۱.۴ میلیارد مترمکعب ظرفیت آبی دارد و در پایان قابلیت آبیاری ۳۹۳۹۱۰ هکتار از اراضی ‌کشاورزی که البته با سیستم‌های مدرن آبیاری قرار است مجهز گردند را دارد.

همچنین این سد توانایی تولید ۲۲۰۵۷ میلیون کیلووات ساعت انرژی برقابی را دارد. جالب است بدانید که ترکیه بین سالهای ۲۰۲۴ تا پایان سال ۲۰۲۸ قرار است ۳۶۴ سد کوچک تا متوسط بسازد!! و ۹.۸ میلیارد مترمکعب آب را به حجم ذخیرشده در پشت سدهای خود بیفزاید و آن را طبق گفته وزیر آب و جنگل داری ترکیه به حدود ۲۰۰ میلیارد مترمکعب برساند.

سد بزرگ سویلِمِز به تنهایی حدود ۱۵ درصد از این حجم بزرگ را اشغال خواهد کرد. ما در حال حاضر نیز که هنوز سد بزرگ سویلِمِز بهره‌برداری نشده‌است - علاوه بر تاثیر تغییر اقلیم که در حوضه آبریز ارس برای همه کشورهای سهم‌بَر در آن وجود دارد و باعث کاهش آبدهی به ویژه در ایران گردیده - با مشکلی بنام سد کاراکورت (Karakurt) در ساریکامِس (Sarıkamış) در استان Kars با حجم حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب روبرو هستیم.

⁉️حال پرسش اساسی این است که مدیریت کلان آبی ایران و نیز رودخانه‌ها و حوضه‌های آبریز کشور چه برنامه‌ای برای اضافه‌شدن سدی به مراتب بزرگتر و با مخزن ذخیره بیشتری نسبت به Karakurt یعنی مصیبتی به‌نام سویلِمِز دارند؟ به‌نظر اینجانب فعلا هیچ!!

نویسنده: #ناصر_خلقی، پژوهشگر عرصه آب
تماس با نویسنده:
@Kholghi42

#ترکیه
#هیدروپلتیک

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
♻️افزایش بازیافت قراضه و استفاده از فناوری‌های نوآورانه اهرم‌های کلیدی در کاهش انتشار صنعت فولاد در مقایل رشد فزاینده تقاضای فولاد جهانی

در COP28، مدیر کل سازمان تجارت جهانی (WTO) در خصوص برنامه کاهش انتشار صنعت فولاد به موارد ذیل اشاره نمود:
🔸«معیارهای استاندارد فولاد» با هدف همسویی نحوه اندازه‌گیری انتشار گازهای گلخانه‌ای در صنعت آهن و فولاد توسط نهادهای تنظیم استاندارد، سازمان‌های بین‌المللی، تولیدکنندگان فولاد (بیش از ۳۵ فولادساز کلیدی) و انجمن‌های صنعتی تهیه شده‌است.

🔸صنعت فولاد تقریباً ۸ درصد از انتشار سالانه گازهای گلخانه‌ای جهانی را تشکیل می‌دهد که به منظوردستیابی به‌اهداف اقلیمی حداقل باید ۹۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ کاهش یابد (شکل پیوست).

🔸سیاست‌های تجاری پراکنده و ناهماهنگ، کربن‌زدایی صنعت فولاد را دشوار و عدم اطمینان را برای تولیدکنندگان افزایش و مانع از جهش فرامرزی فناوری‌ها و نهاده‌های سبز و کاهش سرمایه‌گذاری در فناوری پاک می‌گردد.

🔸به‌طور کلی یک سوم تولید فولاد در اقتصادهای پیشرفته و دو سوم آن در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه است و همکاری سازنده فیمابین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، تولیدکنندگان، انجمن‌های صنعتی و سیاست‌گذاران برای اصلاح چشم انداز استانداردهای آلایندگی موجود در صنعت فولاد ضروری است.

🔸ارتباط گریزناپذیری بین تحولات‌گذار انرژی و آینده فولاد وجود دارد به‌طوریکه در برخی موارد گذار انرژی موجب رشد تقاضای فولاد می‌گردد به‌طور نمونه برای هر مگاوات ظرفیت بادی فراساحلی به حدود ۱۵۰ تن فولاد نیاز است.

«معیارهای استاندارد فولاد» با اصول "سناریوی انتشار خالص صفر تا سال ۲۰۵۰ (NZE)" آژانس بین المللی انرژی به‌شرح زیر سازگار است:
🔺صنعت تولید فولاد جهان به‌شدت به زغال‌سنگ متکی است به‌طوریکه ۷۵ درصد حامل انرژی در تولید فولاد جهان زغالسنگ است.
🔺پیش­بینی شده تولید فولاد جهانی از ۱۸۸۰ به ۱۹۷۰ میلیون تن در سال ۲۰۳۰ افزایش ­یابد. بخشی از تقاضا (۱۰۵ میلیون تن) توسط بهره‌وری مواد تامین می‌گردد.
🔺در سال ۲۰۲۲ به‌طور متوسط به ازای تولید هر تن فولاد در جهان ۱.۴ تن دی اکسید کربن منتشر می‌گردد که در سناریو NZE، کاهش انتشار به کمتر از ۱ تن دی‌اکسیدکربن به‌ازای هر تن فولاد تا سال ۲۰۳۰ هدف­گذاری شده‌است.
🔺انرژی مصرفی و در نتیجه انتشار آلاینده در تولید فولاد از قراضه به مراتب پایین تر از تولید فولاد از سنگ آهن (به‌اصطلاح تولید اولیه) است. لازم است سهم قراضه ورودی از ۳۲ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۳۸ درصد در سال ۲۰۳۰ و ۴۸ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش یابد.
🔺فناوری‌های متعددی، از جمله جذب کربن و تولید مبتنی بر هیدروژن، باید تکمیل و توسعه داده شوند، همراه با تلاش‌های مستمر برای بهبود کارایی تولید آهن و فولاد و برق‌رسانی خدمات جانبی و  راه حل هایی مانند بیو کربن یا جایگزینی بار و کربن تزریقی
🔺بیش از ۷۰ درصد تولید فولاد جهانی از روش کوره بلند  است و کاهش آن با جایگزینی کوره‌‌‌های قوس الکتریکی در سناریو NZE لحاظ شده‌است.

کشور‌‌‌های اروپایی و چین کشور‌‌‌های پیشرو در زمینه‌‌‌های اجرای پروژه‌‌‌های فولاد سبز هستند. در سال ۲۰۲۴ سوئد بزرگ‌ترین واحد فولاد سبز هیدروژنی را افتتاح خواهد کرد که تا سال ۲۰۳۰ به تولید ۵ میلیون تن فولاد کربن صفر دست پیدا خواهد کرد. چین ساخت یک کوره قوس الکتریکی جدید با سوخت هیدروژن را در استان گوانگدونگ تا پایان سال ۲۰۲۳ تکمیل می‌نماید. با توجه به‌اجرای پروژه‌ها انتظار می‌رود تولید فولاد مبتنی بر هیدروژن در نهایت ۱۰ درصد از کل تولید فولاد جهانی را تا سال ۲۰۵۰ به‌خود اختصاص دهد.

نویسنده: #بهاره_فرهمندپور، کارشناس انرژی
تماس:
@B_farahmand

#COP28
#کاپ_۲۸
#تغییر_اقلیم
#فولاد
#قراضه
#بازیافت

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
🌡رکورد تاریخی و ترسناک ناهنجاری دما در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در ایران

براساس داده‌های ناسا، متوسط ناهنجاری (Anomaly) برای ماه ژانویه ۲۰۲۴ در ایران ۴.۹۳ درجه سانتی‌گراد بیشتر از میانگین دما در ماه‌های ژانویه در بازه زمانی پایه ۱۹۵۱ تا ۱۹۸۰ گزارش شده‌است به‌طوریکه ژانویه ۲۰۲۴ را گرم‌ترین ژانویه ایران در تاریخ و ناهنجاری آن را بیشترین ناهنجاری کل تاریخ رکورد ثبت‌شده برای همه ماه‌ها هست.

🛑این یک رکورد تاریخی و بسیار ترسناک برای کشور ما هست که باید بیش‌ازبیش به آن پرداخته شود. براساس داده‌های ناسا، تقریبا تمامی کشور ناهنجاری دمای بالای ۴ درجه و نوار مرکزی ایران ناهنجاری ۵ درجه را تجربه کرده‌است و فقط نوار ساحلی ایران ناهنجاری حدود ۳ درجه را داشته‌است.

چر این ناهنجاری بسیار ترسناک است؟
بر اساس آخرین گزارش هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم (IPCC) بدترین سناریوی درنظرگرفته‌شده برای دنیا متوسط ناهنجاری ۳ درجه است و این درحالی‌هست که ماه ژانویه، ایران ۴.۶ درجه (۱.۶ درجه سانتی‌گراد بالاترین بدترین سناریو جهان) گرم شده‌است.

⬅️توجه شود که حد تعیین‌شده در توافق‌نامه پاریس ۲ درجه و در تلاشی بیشتر ۱.۵ درجه است و کشورها درحال رایزنی برای درنظرگرفتن ۲ درجه به‌جای ۱.۵ درجه هستند. یعنی تمامی دعوای دنیا بر سر افزایش و یا کاهش ۰.۵ درجه و رسیدن به دمای ۲ درجه هست و این درحالی‌ست که کشور ما در این ماه ۴.۶ درجه گرمتر شده‌است یعنی ۲.۶ درجه بالاتر از اهداف توافق‌نامه پاریس!!

⁉️سوال مهم این است که چرا سازمان هواشناسی هیچ‌گونه گزارش ویژه برای این رکورد تاریخی و یا تصحیح آن ارایه نداده‌است؟؟ ما در پاییز و اوایل زمستان سال گذشته شرایط ویژه و سختی اعم از خشکی، آتش‌سوزی در پاییز!، تنش شدید آبی، و پاییز و اوایل زمستان گرمی را داشته‌ایم ولی هیچ‌گونه هشدار درباره آن داده نشد!

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#آژیر_قرمز
#ناهنجاری
#anomaly

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اقلیم در آشوب؛ برف در چله گرما
‏تغییرات اقلیمی چه بر سر جهان آورده؟

گفتگو با ‏#محمودرضا_مومنی، کارشناس تغییر اقلیم و آلودگی هوا

‏«⁧کره زمین از تعادل خارج شده و به‌سمت تعادل جدید می‌رود که عواقب وحشتناک می‌تواند داشته باشد. برای تاثیرگذاری بیشتر، باید داده اقلیمی ساده‌سازی‌شده و قابل‌فهم برای سیاست‌مداران ارایه شود.»

#گرمایش_جهانی
#تغییر_اقلیم
#مصاحبه
#بی‌بی‌سی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
تمدن قناتی

قنات نماد نبوغ و شکست ناپذیری انسان است؛ آنگاه که با مشکلات بی‌آبی در سطح زمین مواجه شد، بر ناامیدی خود غلبه کرده و به تفکر وجستجو پرداخت تا به راه‌حلی در اعماق زمین دست یافت.

پیشینیان ما با اختراع قنات، شیوه مناسبی از دسترسی به آب را بر اساس اصل احترام به محیط و سازگاری با طبیعت به‌وجود آوردند. قنات از معدود دستاوردهای بشری است که بیش از سه هزار سال استمرار تاریخی داشته و همچنان نیز مورد استفاده‌است.

دکتر باستانی پاریزی در کتاب آسیای هفت سنگ چنین می‌نگارند: «آدمیزاد وقتی متمدن شد که دندان گوشت‌خواری را کند و بیل سبزی‌کاری به دست گرفت». پر واضح است که لازمه‌ی به‌دست‌گرفتن بیل سبزی کاری قبل از هر چیزی تامین آب جهت پرورش آن سبزیست.

و به‌همین علت است که اولین تمدن‌ها در کنار رودها شکل گرفتند؛ بین‌النهرین (از حدود ۱۰۰۰۰ پیش از میلاد)، تمدن مصر (از حدود ۳۰۰۰ پیش از میلاد) در دره‌ی رود نیل، تمدن‌ها را پا (۱۷۰۰-۲۶۰۰ پیش از میلاد) در دره‌ی سند، تمدن بزرگ عیلام (۵۳۹-۳۲۰۰ پیش از میلاد) در جوار رودهای کارون و کرخه.

اما در حوزه‌ی فلات مرکزی ایران جایی‌که از وجود چنین رودهای خروشانی بی‌بهره است، تمدن دیگری تعریف می‌شود که آقای دکتر پاپلی آن را تمدن کاریزی یا تمدن قناتی مینامند. چرا که حیات مردم این نقطه از ایران-یزد، بخشهایی از کرمان، اصفهان، خراسان و...- به این رگهای زیر زمینی وابسته بوده است؛ حیات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی.

فلات مرکزی ایران جزء مناطق خشک و نیمه خشک جهان است وهمواره در طول تاریخ یکی از چالش‌های اساسی ساکنان این منطقهدسترسی به منابع آب پایدار و مطمئن بودهاست که در این میان قنات این وظیفه‌ی مهم را عهده‌دار شد.

ﻫﺪف اﺻﻠﻲ، احداث قنات اﺳﺘﺨﺮاج آب از ﻻﻳﻪﻫﺎي زﻳﺮﻳﻦ زﻣﻴﻦ ﺑود. اما ﺑﺎ ﮔﺬﺷﺖ زﻣﺎن، علاوه ﺑﺮ آب رﺳﺎﻧﻲ ﺑﻪﺻﻮرت ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ، ﺑﻪ‌ﺻﻮرت ﻏﻴﺮﻣﺴﺘﻘﻴﻢ هم شروع به تاثیر ﺑﺮ ﺳﺎﺧﺘﺎرﻓﺮهنگی، اﺟﺘﻤﺎعی، اﻗﺘﺼﺎدی، ﺳﻴﺎسی، ﻣﻌﻤﺎری و ﺷﻬﺮﺳﺎزي ﺟﻮاﻣﻊ ﻧمود.

اثرات عمیقی که این تکنولوژی در بهبود وضع معیشتی، ساماندهی اجتماعی و استحکام پایه‌های تمدن ایرانی بر جای نهاد تا بدان حد است که یکی از ملزومات شناخت فرهنگ و تمدن دیرپای مناطق فلات مرکزی ایران شناخت همه جانبهی قنات و نظام تولیدی مستتر در آن است.

در این مناطق، قنات چیزی فراتر از یک روش استفاده از آبهای زیرزمینی است، قنات هویت ملی و بیانگر یک سیستم منحصر به فرد و یکپارچه، در مدیریت پایدار زمین، آب و تنوع زیستی در کشاورزی میباشد. آنچه که ما اکنون آن را «تمدن قناتی» نامیده‌ایم.

قنات ﺑﻪ‌ﻋﻨﻮان ﺑﻨﻴﺎدي‌ﺗﺮﻳﻦ ﻻﻳﻪی ﺳﺎﺧﺘﺎري جامعه در فلات مرکزی ایران از ﮔﺬﺷﺘﻪ دور ﺗﺎ کنون اﻳﻔﺎي ﻧﻘﺶ ﻛﺮده‌اﺳﺖ اما متاسفانه امروزه ﺷﻨﺎﺧﺖﻧﺎﻛﺎﻓﻲ از قنات و ﻧﻘﺶ ﺑﻪﺳﺰاي آن در ﭘﺎﻳﺪاري اﻛﻮﺳﻴﺴﺘﻢ ﺑﻮﻣﻲ و سازگاری و انعطاف‌پذیری آن با محیط، و همچنین تلاش برای رﻓﻊ ﻧﻴﺎزﻫﺎ و موانع معیشتیی به شکل سریع و ﻋﺪم ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ آﻳﻨﺪه و آﻳﻨﺪﮔﺎن، از اﻫﻤﻴﺖ وﻛﺎراﻳﻲ ﻗﻨﺎت ﻛﺎسته است.
 
نویسنده: #زهره_منتظر، پژوهشگر حوزه آب و قنات، راهنمای تور یزد
تماس با نویسنده:
@Z0hreM

#قنات

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC
مناظره محیط‌زیستی

انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز و انجمن علوم و مهندسی محیط‌زیست برگزار می‌کنند:

مناظره‌ی تخصصی زیست‌محیطی
با عنوان «محیط‌زیست و سرمایه‌داری»

👥 با حضور:
#شهرام_اتفاق: مدافع نظام سرمایه‌داری
#محمد_درویش: مخالف نظام سرمایه‌داری

📆 تاریخ:
شنبه ۱۹ خردادماه، ساعت ۱۶

📍مکان:
دانشگاه شیراز

#مناظره
#همایش
#میزگرد
#سرمایه‌داری
#سوسیالیسم

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
🚂اقتصاد، انرژی، محیط‌زیست و حمل‌و نقل

کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با درک اهمیت حمل‌ونقل در توسعه پایدار و رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در ناوگان و زیرساخت‌های حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای، هوایی و دریایی انجام داده‌اند.

پروژه‌های بزرگی همچون شبکه ریلی شورای همکاری خلیج فارس (GCC Rail)، توسعه فرودگاه‌ها و ناوگان هوایی، احداث بنادر بزرگ، راه‌اندازی قطارهای سریع السیر برقی و احداث آزادراه‌ها در این کشورها در دست اقدام است.

هدف از این اقدامات، بهبود کارایی زنجیره تأمین، تسهیل تجارت فرامرزی، ایجاد شهرهای به‌هم پیوسته پایدار و مترقی، رشد اقتصادی، کاهش مصرف سوخت و انتشار آلاینده‌ها، افزایش اشتغال و جذب گردشگری است.

این زیرساخت‌ها همچنین به همگرایی اقتصادی بیشتر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و تقویت موقعیت آنها به عنوان مراکز ترانزیت و لجستیک کمک خواهد کرد.

در کل، کشورهای عربی خاورمیانه با مدیریت چالش‌ها مانند تنش‌های سیاسی منطقه‌ای و تأمین مالی پروژه‌ها، به‌صورت تدریجی با یکدیگر همکاری، تجارت و سرمایه‌گذاری می‌کنند تا یک سیستم حمل‌ونقل مدرن و یکپارچه ایجاد نمایند و رفاه اقتصادی و اجتماعی خود و منطقه خود را ارتقاء دهند. (خلاصه گزارش پیوست)

⬅️ در مقایسه با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، ایران پهناور از موقعیت ترانزیتی و جغرافیایی ممتازتری برای تبدیل‌شدن به یک هاب منطقه‌ای برای ترانزیت کالا و خدمات لجستیکی برخوردار است. 

به‌طوریکه در بند ۱۰ از سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه کشور، «فعال‌سازی مزیت‌های جغرافیایی-سیاسی و تبدیل جمهوری اسلامی ایران به مرکز مبادلات و خدمات تجاری، انرژی، ارتباطات و حمل‌ونقل با روان‌سازی مقررات و ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم» به‌عنوان یکی از اهداف مهم مطرح شده‌است. این سیاست کلی به درستی موضوعات مختلف تجارت، انرژی و حمل‌ونقل را در کنار یکدیگر قرار داده‌است.

همچنین در برنامه ششم توسعه، حمل‌ونقل ریلی به‌عنوان اولویت توسعه کشور در نظر گرفته شده و براساس سند چشم انداز، بخش حمل‌ونقل ریلی باید تا سال ۱۴۰۴ به سهم ۲۰ درصد از جابجایی مسافر و ۳۰ درصد از جابجایی بار در کشور دست یابد. این در حالی است که در حال حاضر حدود ۹۰ درصد جابجایی ها از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای، ۷ درصد از طریق ریلی و ۳ درصد از طریق حمل‌ونقل هوایی انجام می‌شود.

از دیگر برنامه‌های توسعه حمل و نقل می‌توان به توسعه شبکه ریلی سراسری به ۲۵ هزار کیلومتر؛ احداث ۱۵۰۰ کیلومتر خطوط ریلی جدید سریع‌السیر؛ توسعه حمل‌ونقل ترکیبی (بندری و ریلی)؛ تکمیل زنجیره حمل‌ونقل ترکیبی در کریدورهای اصلی شمال-جنوب (از روسیه به خلیج فارس) و شرق-غرب (از چین به اروپا)؛ توسعه ترمینال‌های ریلی در بنادر جنوبی و شمالی؛ توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای؛ احداث و تکمیل ۳ هزار کیلومتر آزادراه جدید؛ بازسازی و بهسازی ۱۶ هزار کیلومتر از راه‌های اصلی کشور اشاره نمود.

همچنین ایران عضو سازمان‌هایی مانند اکو و اتحادیه راه آهن جاده ابریشم است و در جهت تقویت روابط ترانزیتی فعالیت می‌کند.

👈 قیمت ناچیز سوخت و فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل، باعث شده که ایران در ترانزیت کالا چه از طریق جاده و چه از طریق ریلی، در مسافت‌های طولانی یارانه پنهان قابل توجهی، عاید کشورهای مقصد کند.
همچنین یارانه‌های سنگین سوخت، مزیت اقتصادی توسعه حمل‌ونقل ریلی را در برابر حمل و نقل جاده ای کاهش داده‌است.

⚠️ تحریم‌های بین‌المللی، برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ناکافی، ضعف فناوری، عدم وجود استراتژی بلندمدت و مشکلات اقتصادی و مدیریتی از جمله چالش‌های مهم در مدرنیزه‌کردن سیستم حمل‌ونقل ایران بوده‌است که رفع آنها اراده جدی در سطوح عالی تصمیم‌گیری کشور را می‌طلبد.

نویسنده: #بهاره_فرهمندپور، کارشناس انرژی
تماس:
@B_farahmand

#حمل‌ونقل
#چشم‌انداز

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
کنگره بین‌المللی

اولین کنگره بین‌المللی احیاء بوم‌شناختی بر پایه طبیعت (با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه) توسط دانشگاه محقق اردبیلی برگزار می‌شود.

📆 تاریخ‌های مهم:
زمان برگزاری: ۶ و ۷ شهریور ۱۴۰۳
آخرین مهلت ارسال اصل مقالات: ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
آخرین مهلت ثبت‌نام: ۲۰ مرداد ۱۴۰۳

دارای مجوز رسمی  ISC با کد اختصاصی: ۶۴۹۲۸_۰۳۲۴۰

👈نمایه‌سازی مقالات در پایگاه استنادی سیویلیکا

محل برگزاری: دانشگاه محقق اردبیلی

وب‌سایت کنگره:
https://neruma.ir/fa/
https://neruma.ir/en/

📧 ایمیل کنگره:
[email protected]

📲کانال تلگرام:
https://www.tg-me.com/ConfNatResEnv

#همایش
#کنگره

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
⁉️آقای درویش! تا به کی می‌خواهید تجربه را تجربه کنید و با نگاه قَیِم‌وار از محیط‌زیست خرج کنید؟

آقای درویش! کلیپ تبلیغاتی شما برای فلان نامزد انتخابات را همه دیدند! از اوضاع نگران‌کننده ایران از منظر محیط‌زیست گفتید! از آمارهای وحشتناک نرخ فرسایش خاک و فرونشست زمین و آلودگی هوا تا نگاه سازه‌ای گفتید! در دوران قبل هم از این دست کلیپ‌ها و‌ صحبت‌ها و جلسات انتخاباتی برای فلان طیف خاص داشته‌اید و از محیط‌زیست خرج کرده‌اید.

از امید و از آن «برایِ» جعلی خودتان گفتید! گویا شما هم دنبال آن روزنه هستید که گشادش کنید! آن هم برای محیط‌زیستی که همه تفکرهای سیاسی و صد البته بیشتر تفکر سیاسی که شما دنبالش می‌کنید قبلا گشادش کرده‌اند! دیگر چقدر می‌خواهید گشادش کنید؟ مگر نمی‌دانید ظرفیت تاب‌آوری محیط‌‌زیست ما دیگر توان گشادی بیشتر ندارد؟

در کلیپ تبلیغاتی‌تان تناقض در گفتار خود را ندیدید؟؟ مگر خودتان نگفتید در این نیم قرن اخیر نه تنها رگه‌هایی از بهبود در شرایط محیط‌زیست دیده نمی‌شود، بلکه شرایط بدتر و بدتر شده‌است؟ از خود سوال نکردید تفکر غالب و قدرت در دولت حداقل در این ۳۰ سال اخیر با چه طیف تفکری و چه شخصی بوده‌است؟! مگر نتیجه بدترشدن اوضاع نبوده‌است؟؟ باز هم حمایت می‌کنید؟؟

گفتید دنبال حل تمامی مشکلات محیط‌زیستی نیستید و فقط اگر یکی از آنها حل شود برای شما کافی‌ست! مگر شما قَیِم محیط‌زیست هستید که بخواهید کفایت کار را صادر کنید؟ مگر خود شما در همین تفکری که از آن حمایت کرده‌اید و می‌کنید مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیستش نبودید؟ چه کردید؟ چه کاری توانستید انجام دهید؟ حتی برای یک مشکل کوچک! توانستید نگاه امنیتی را از روی تشکل‌های محیط‌زیستی بردارید؟؟ به چند شرکت در این حوزه نگاه مسیولیت اجتماعی را یادآوری کردید؟!

مگر وضعیت آشفته مدیریت محیط‌زیست و حمکرانی را ندیدید و نامه گلایه‌آمیز ننوشتید؟؟ مگر خود شما همین وضعیت آشفته را در کانال تلگرامی و اینستاگرام خود گزارش نمی‌دادید و نمی‌دهید؟ مگر غیر از این بود که استعفا دادید؟ در زمان تهیه این کلیپ انتخاباتی همه اینها را فراموش کردید؟یا به عمد چشم بر همه آنها بستید؟؟

دنبال امید برای محیط‌زیست هستید؟ کدام امید؟ شما که همه ما را ناامید کردید و با نگاه قَیِم‌وار به محیط‌زیست سطح خواسته‌های محیط‌زیستی ما را به حل یک مشکل کوچک تقلیل دادید! ناامیدی از این بالاتر که مشکل اصلی را می‌دانید ولی عامدانه چشم به آن بسته‌اید و تبدیل به روزنه‌اش کرده‌اید که گشادش کنید؟! برنامه محیط‌زیستی نامزد انتخاباتی مورد علاقه‌تان را دیدید؟ با آن نگاه دنبال امید و گشادیِ روزنه هستید؟!

نگویید که نمی‌دانید که با این ساختار و نگاه حمکرانی نمی‌شود مشکلی از محیط‌زیست را حل کرد. خوب می‌دانید پایداری محیط‌زیست موضوعی به‌هم تنیده با ساختار و گفتمان حکمرانی‌ست که اگر درست می‌بود و قادر به حل یکی از آن همه مشکلات محیط‌زیستی می‌بود، پس می‌توانست بقیه مشکلات را هم حل کند! پس این امید واهی برای چیست؟! برای گشادی روزنه؟؟ شما حتی پیج اینستاگرامی و تلگرامی و یوتیوبی خود را هم نمی‌بینید و الا روزنه‌گشا نمی‌شدید!

آقای درویش! محیط‌زیست را تا به کی میخواهید قربانی تفکراتی کنید که پایه همین ناعدالتی محیط‌زیستی بوده‌است و موجب شد محیط‌زیست از ساختار حکمرانی و سیاست‌گذاری کلان و خُرد حذف شده و فانتزی شود؟ تا به کِی؟! مگر خیانتی بزرگ از به حاشیه‌بردن و فانتزی‌کردن محیط‌زیست وجود دارد؟؟

آقای درویش! راه‌حل کاهش مشکلات آلودگی هوا و ترافیک و فرونشست زمین و فرسایش خاک و ورشکستگی آب و پسماند در آن تفکر که به آن علاقه دارید و این نوع نگاه حکمرانی نیست! راه حل در وارستگی و پذیرش محیط‌زیست در ساختار حکمرانی هست و نه وابستگی آن!

جناب درویش! تا به کی میخواهید تجربه را تجربه کنید و با نگاه قیم‌وار برای آن تفکر خاص از محیط‌زیست خرج کنید؟

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#درویش
#محمد_درویش
#انتخابات

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC
در مجموعه عیار نقد در خدمت دکتر #محمودرضا_مومنی هستیم تا به بحث سلبریتی‌های محیط زیستی و مقوله انتخابات بپردازیم.

سلبریتی‌هایی که این روزها بسیار فعال شده و با درآمیختن راست و ناراست، درصدد ذبح‌کردن مسائل علمی این حوزه در پای سیاستمدار مورد علاقه‌شان هستند.

فایل این گفت وگو به زودی در صفحه عیار نقد بارگذاری خواهد شد:
@ayarenaghd

دکتر مومنی از پژوهشگران و دانشمندان جوان حوزه محیط زیست است و دارای آثار متعددی در این حوزه.

#عیار_نقد
#انتخابات
#سلیبریتی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در مجموعه عیار نقد گفتگو با دکتر #محمودرضا_مومنی پیرامون سلبریتی‌های محیط زیستی و انتخابات:

🔸 اولین اشتباه در دولت خاتمی با سیاست‌زدایی از حوزه محیط‌زیست انجام پذیرفت.

🔸 اصولا اصولگرایان به مقوله محیط‌زیست توجهی نداشته و به مشکل محیط‌زیستی باور ندارند.

🔸 طرح محیط‌زیستی آقای پزشکیان توهین به شعور مخاطب است.

🔸 کارکرد سلبریتی‌های محیط‌زیستی رویافروشی به مردم است.

🔸 سلبریتی‌های محیط‌زیست خود را قیم جامعه و کنشگران محیط‌زیست می‌دانند.

🔸 آن سلبریتی جامعه‌شناسی که در دولت روحانی از سال ۹۸ مسئول بود حتی نتوانست اعتراضات سال ۱۴۰۰ را پیش‌بینی و مدیریت کند و آن شخص اکنون مشاور آقای پزشکیان است.

🔸 در زمان خانم ابتکار به‌دلیل عدم تخصیص بودجه دفتر تهیه طرح گزارشات ملی در سازمان محیط‌زیست بالکل بسته شد.

🎧 برای شنیدن پادکست این گفتگو به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.tg-me.com/CC_AP/1873

🔗همچنین می‌توانید این گفتگو را در کانال عیار نقد تماشا کنید:
https://www.tg-me.com/ayarenaghd/685

#عیار_نقد
#انتخابات
#سلیبریتی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC
تغییر اقلیم و آلودگی هوا
در مجموعه عیار نقد گفتگو با دکتر #محمودرضا_مومنی پیرامون سلبریتی‌های محیط زیستی و انتخابات: 🔸 اولین اشتباه در دولت خاتمی با سیاست‌زدایی از حوزه محیط‌زیست انجام پذیرفت. 🔸 اصولا اصولگرایان به مقوله محیط‌زیست توجهی نداشته و به مشکل محیط‌زیستی باور ندارند. …
Audio
🎧 پادکست

پادکست گفتگو با دکتر #محمودرضا_مومنی با مجموعه عیار نقد پیرامون سلبریتی‌های محیط زیستی و انتخابات:

🔸 اولین اشتباه در دولت خاتمی با سیاست‌زدایی از حوزه محیط‌زیست انجام پذیرفت.‌

🔸 اصولا اصولگرایان به مقوله محیط‌زیست توجهی نداشته و به مشکل محیط‌زیستی باور ندارند.

🔸 طرح محیط‌زیستی آقای پزشکیان توهین به شعور مخاطب است.

🔸 کارکرد سلبریتی‌های محیط‌زیستی رویافروشی به مردم است.

🔸 سلبریتی‌های محیط‌زیست خود را قیم جامعه و کنشگران محیط‌زیست می‌دانند.

🔸 آن سلبریتی جامعه‌شناسی که در دولت روحانی از سال ۹۸ مسئول بود حتی نتوانست اعتراضات سال ۱۴۰۰ را پیش‌بینی و مدیریت کند و آن شخص اکنون مشاور آقای پزشکیان است.

🔸 در دولت روحانی به‌دلیل عدم تخصیص بودجه دفتر تهیه طرح گزارشات ملی در سازمان محیط‌زیست بالکل بسته شد.

🔗برای مشاهده این گفتگو تصویری می‌توانید به کانال عیار نقد مراجعه کنید:
https://www.tg-me.com/ayarenaghd/685

#عیار_نقد
#انتخابات
#سلیبریتی
#پادکست

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC
🧯«اصلاح‌طلبان» علیه «اصلاح‌طلبی» 

با گذشت زمان بیش از پیش این گمانه تقویت می‌شود که یکی از موانع اصلی «تحول تدریجی، آرام و عاری از خشونت» در ایران یا اصطلاحاً آنچه مراد از «اصلاحات» بود، خود «اصلاح‌طلبان» هستند. این مدعا متکی به دلایل متعددی است و من اجالتاً به چند فقره از آن‌ها اشاره می‌کنم.

از زمان خاتمه جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۴۰۳، طی ۳۵ سال گذشته، همه جناح‌های سیاسی خودی در کشور، بخت آن را داشته‌اند تا توانایی‌های‌شان را در قوه مقننه و قوه مجریه بیازمایند. در طی این مدت، برخی اوقات اوضاع برخی از امور اندکی بهتر و گاه اندکی بدتر شده‌است. اما روند کلی امور در تمامی عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، «روند»ی منفی را طی نموده‌است.

اگر یک بازه زمانی کوتاه را بررسی کنیم، می‌بینیم که آب دریاچه‌ای گاهی خشک شده و گاهی پر آب شده‌است. اما روند کلی این‌چنین بوده که محیط‌زیست ما و منابع آبی ما رو به زوال رفته‌است و در بسیاری از عرصه‌های محیط زیستی به نقطه غیرقابل برگشت رسیده‌ایم. یعنی امروز به سطحی از بیابان‌زایی و فرونشست زمین رسیده‌ایم که جبران‌ناپذیر است.

اصولا وضعیت ما در همه شاخص‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی (اعم از نرخ مهاجرت، کنترل فساد، کیفیت حکمرانی، نرخ بیکاری، ریسک سرمایه‌گذاری، رتبه سهولت کسب و کار، شدت انرژی، فرونشست خاک، میزان تنش آبی، سرمایه اجتماعی و غیره و غیره) اسف‌بار است. نه‌تنها در لحظه اکنون نسبت به کشورهای قابل قیاس با خودمان وضع بدتری داریم، بلکه «روند» ما رو به افول و تباهی است.

تصویری که اصلاح‌طلبان از اوضاع کشور ترسیم می‌کنند، شباهت زیادی به «نمودار فرضی الف» دارد. آن‌ها می‌کوشند تا ثابت کنند، حضورشان در مسند قدرت، منشاء تحولات مثبتی در جامعه بوده‌است. ادعایی که دور از واقع نیست و حقیقت دارد. اما آن‌ها، به گونه‌ای فریبکارانه، «روند» را پنهان می‌کنند. در حالی‌که تصویر واقعی از اوضاع کشور شباهت زیادی به «نمودار فرضی ب» دارد.

برای خواندن متن کامل این مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:
www.iran-emrooz.net

نویسنده: #شهرام_اتفاق، پژوهشگر
تماس با نویسنده:
@IceBergB15

#اصلاح‌طلب
#اصلاح‌طلبی
#اصلاحات
#انتخابات

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
📑 گزارش اهداف توسعه پایدار ۲۰۲۴

گزارش اهداف توسعه پایدار ۲۰۲۴ که به‌تازگی منتشر شده، تصویری چالش‌برانگیز را از وضعیت جهان نمایان می‌سازد.

درحالی‌که در زمینه‌هایی مانند مرگ‌ومیر کودکان، پیشگیری از ایدز و دسترسی به انرژی و پهنای باند تلفن همراه پیشرفت‌هایی حاصل شده‌است، اما سرعت کلی در رسیدن به‌سایر اهداف بسیار کند است. این گزارش همچنین دورنمایی نگران‌کننده از روند مقابله با تغییرات اقلیمی ارائه می‌دهد.

درحالی‌که ثبت رکورد بالاترین دمای متوسط کره زمین، به اندازه ۱.۴۵ درجه بالاتر از سال‌های پیش از دوره صنعتی شدن در سال ۲۰۲۳ توسط سازمان جهانی هواشناسی تایید شده، این گزارش ضمن تاکید بر فوریت مقابله با تغییرات اقلیمی، شکاف عمیقی را بین اقدامات فعلی و زمان موجود برای دستیابی به اهداف، نشان می‌دهد.

چالش چیست؟ محدودکردن گرمایش زمین به‌هدف حیاتی ۱.۵ درجه سانتیگراد، نیازمند کاهش ۴۲ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰ است. به عبارت دیگر، انتشار گازهای گلخانه‌ای باید سالانه ۸.۷ درصد کاهش یابد.

⚠️واقعیت نگران‌کننده: با توجه به سیاست‌های فعلی کشورها، جهان در مسیر افزایش خطرناک ۳ درجه سانتیگرادی دما قرار دارد. حتی با درنظرگرفتن برنامه‌های مشارکت تعیین‌شده ملی (NDCs) و وعده‌های دستیابی به انتشار صفر، پیش‌بینی‌ها همچنان بالاتر از هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد باقی می‌ماند و احتمال دستیابی به این هدف، تنها حدود ۱۴ درصد تخمین زده می‌شود.

نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah

#توسعه_پایدار
#گزارش_اهداف

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
☀️ میزبان خورشیدی

امروز، در کشورهای مختلف با توسعه مدل‌های گوناگون، زمینه بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر در حال گسترش است.

این مدل‌ها با توجه به موانع موجود در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، سعی در ارایه راهکارهای مناسب دارند.

به‌عنوان نمونه، براساس نظرسنجی‌های مختلف، قیمت پنل‌های خورشیدی همواره یک مانع اصلی استفاده از آنها توسط خانوارهاست. شرکت Iberdrola در اسپانيا اين موضوع را به صورت زير حل كرده است (فيلم پيوست):

🔸ساختمان‌های محلی مانند مدارس و مشاغل، فضای پشت بام خود را به شرکت انرژی Iberdrola اجاره می‌دهند.

🔸این شرکت نيز پنل‌های خورشیدی را به صورت رایگان نصب می‌کند.

🔸صاحب سقف یک "میزبان خورشیدی" (Solar Host) شده و اولین اولویت در استفاده از انرژی تولید شده است. برق تحویلی، به طور متوسط با ٣٠ درصد تخفیف در قبض برق وی محاسبه می‌شود.

🔸خانه‌ها و مشاغل در شعاع ٢ کیلومتری به عنوان "همسایه‌های خورشیدی" (Solar Neighbours) می‌توانند بدون نیاز به تعهد بلندمدت یا پرداخت هزینه اولیه پانل‌های خورشیدی، که می‌تواند ده‌ها هزار یورو باشد، از برق خورشیدی تولید شده استفاده کنند.

درحالیکه ظرفیت منصوبه انرژی تجدیدپذیر در ایران تنها ١٢٠٠ مگاوات بوده و برق تجدیدپذیر کمتر از یک درصد برق تولیدی کشور را تأمین می کند چه راهکارهایی برای جهش در این بخش قابل تصور است؟

منبع:
initiatives.weforum.org

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#انرژی_تجدیدپذیر
#پنل_خورشیدی
#Iberdrola

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
0️⃣ هدف‌گذاری گوگل برای رسیدن به انتشار خالص صفر کربن تا سال ۲۰۳۰

گزارش ‌محیط‌زیستی گوگل در سال ۲۰۲۴ که به‌تازگی منتشر شده‌است، به‌تشریح هدف بلندپروازانه این شرکت برای رسیدن به انتشار خالص صفر (Net-Zero Emissions) در سراسر عملیات و زنجیره ارزش خود تا سال ۲۰۳۰ می‌پردازد.

در حالی که گوگل در سال ۲۰۲۳ سهم قابل توجهی از انرژی خود را (۶۴ درصد به‌طور جهانی) از منابع بدون کربن تامین می‌کرد، این گزارش به افزایش ۱۳ درصدی سالانه در کل انتشار گازهای گلخانه‌ای (GHG) خود اذعان دارد. این موضوع ضرورت تلاش‌های مداوم را برای پیشرفت بیشتر آشکار می‌کند.

⬅️ نکات کلیدی این گزارش:
🔸تامین انرژی پاک: گوگل در حال حاضر به‌طور فعال در حال خرید منابع انرژی پاک از طریق توافق‌نامه‌های خرید برق و تولید داخلی است. هدف نهایی آنها دستیابی به انرژی بدون کربن به صورت شبانه‌روزی در تمام شبکه‌های عملیاتی تا سال ۲۰۳۰ است.

🔸 مدیریت منابع آب و اقتصاد چرخشی: این گزارش بر تلاش‌های گوگل در زمینه صرفه‌جویی در آب و استفاده مسئولانه از آن تأکید می‌کند. علاوه بر این، به تعهد این شرکت برای ایجاد یک اقتصاد چرخشی با حداکثر استفاده مجدد از منابع در سراسر عملیات، محصولات و زنجیره تامین خود اشاره دارد.

🔸 هوش مصنوعی برای پایداری: گوگل از تخصص خود در هوش مصنوعی برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی استفاده می‌کند. این شامل پروژه‌هایی مانند پیش‌بینی سیل و راه‌حل‌های حمل و نقل پایدار است.

نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah

#گوگل
#خالص_صفر
#Net_Zero

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
🤯زنگ خطری بزرگ در نتایج یک نظرسنجی! عدم به‌رسمیت شناختن بحران تغییر اقلیم در جامعه کارشناسی محیط‌زیست کشور!

در یک نظرسنجی که روزنامه پیام در فاصله برگزاری دو انتخابات انجام داده بود، ۲۶ کارشناس با شرکت در این نظرسنجی مسائل محیط زیست ایران را فهرست کردند که در شکل پیوست دیده می‌شود.

از این ۲۶ کارشناس، ۲۳ نفر تحصیلات دانشگاهی مرتبط با محیط‌زیست داشته‌اند، ۶ نفر سابقۀ فعالیت به‌عنوان مدیر دولتی داشته و ۲۰ نفر دیگر سابقۀ کار در زمینۀ محیط‌زیست در قالب تشکل‌ها و یا کارشناسان مستقل را داشته‌اند.

با کمال تعجب و بُهت فراوان دیده می‌شود که تغییر اقلیم و گرمایش جهانی در اولویت دهگانه این کارشناسان نبوده‌است! مخصوصا اینکه ۶ نفر سابقه مدیریت دولتی دارند و ۲۳ نفر تحصیلات مرتبط با محیط‌زیست!

چه بر سر نگاه کارشناسی محیط‌زیست کشور آمده‌است که بزرگترین خطر امروز و آینده کشور ما که تغییر اقلیم و گرمایش جهانی هست را نمی‌ببینند و حتی اولویت دهم محیط‌زیست کشور ندانسته‌اند؟!

موضوع زمانی ترسناک‌تر می‌شود که برخی از این کارشناسان محیط‌زیست مدیران دولتی بوده‌اند! و وقتی مدیر دولتی که خودش کارشناس محیط‌زیست هم هست، تغییر اقلیم را در ۱۰ اولویت اول محیط‌زیستی ندانسته، دیگر چطور می‌توان از سیاسیون انتظار داشته باشیم که تغییر اقلیم را به‌رسمیت بشناسد؟

⚠️این نظرسنجی یک زنگ خطری بزرگ برای تفکرات و نگاه جامعه کارشناسی محیط‌زیست کشور محسوب می‌شود چراکه گویا تغییر اقلیم هنوز در بدنه جامعه محیط‌زیست ما به‌رسمیت شناخته نشده‌است چه برسد به سیاسیون!

⬅️ با توجه به اینکه کشور ما هم‌اکنون با عواقب و بحران تغییر اقلیم دست و پنجه نرم می‌کند و این عواقب در آینده بسیار تشدید خواهد شد، ولی گویا راه درازی برای به‌رسمیت‌شناختن تغییراقلیم و عواقبش در کشور باید پیموده شود!

🔗برای مطالعه کامل این نظرسنجی به روزنامه پیام ما در تاریخ ۲۳تیر۱۴۰۳ در لینک زیر مراجعه کنید:
https://payamema.ir/payam/111151

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#پیام_ما
#بحران_کارشناسی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC
🏦 آخرین اقدامات صندوق اقلیم سبز (GCF) برای تخصیص منابع مالی اقلیمی به کشورهای درحال‌توسعه

در سی‌ونهمین نشست هیئت مدیره صندوق GCF، تصمیمی مبنی بر اختصاص ۱ میلیارد دلار به ۱۷ پروژه جدید اقلیمی اتخاذ شد. این اقدام، سبد پروژه های GCF را به ۲۷۰ طرح در ۱۳۰ کشور افزایش می‌دهد و تعهد این صندوق به‌ترویج توسعه پایدار و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی را به‌طور ملموس نشان می‌دهد.

جزئیات اقدامات و نتایج مورد انتظار:
🔸تخصیص ۱ میلیارد دلار: GCF با اختصاص ۱ میلیارد دلار به ۱۷ پروژه جدید، منابع مالی را برای اجرای اقدامات اقلیمی در کشورهای در حال توسعه فراهم می‌کند. این پروژه‌ها طیف وسیعی از زمینه‌ها را شامل می‌شوند، از جمله سازگاری با تغییرات اقلیمی، افزایش تاب‌آوری در برابر رخدادهای فرین جوی، و ترویج کشاورزی پایدار.

🔸تمرکز بر مناطق آسیب پذیر: GCF با درک عمیق از نیازهای کشورهای در حال توسعه، توجه ویژه‌ای به پروژه‌هایی در مناطق آسیب‌پذیر مانند کشورهای کمتر توسعه‌یافته (LDCs)، جزایر کوچک (SIDS) و آفریقا معطوف داشته‌است. این امر تضمین می‌کند که منابع مالی به‌طور موثر به مناطقی تخصیص یابد که بیشترین نیاز به حمایت در برابر اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی را دارند.

🔸نوآوری در حمایت اجتماعی: GCF با تأیید اولین پروژه حمایت اجتماعی خود، گامی نوآورانه در جهت نوجه به پیامدهای اجتماعی و اقتصادی تغییرات اقلیمی برداشته‌است. این پروژه به‌طور خاص بر تقویت تاب‌آوری جوامع آسیب‌پذیر در برابر خطرات تغییرات اقلیمی تمرکز خواهد کرد.

🔸مقابله با ناامنی غذایی: GCF در راستای تعهد خود به امنیت غذایی جهانی، پروژه‌ای را برای افزایش تاب‌آوری در برابر رخدادهای آب‌وهوایی شدید و ناامنی غذایی در شاخ آفریقا تصویب کرد. این پروژه به‌طور مستقیم به جوامع آسیب‌پذیر در این منطقه کمک می‌کند تا در برابر تغییرات اقلیمی و اثرات آن بر تولید غذا و معیشت خود، مقاوم‌تر شوند.

🔸گسترش مشارکت‌ها: GCF با تأیید شش سازمان جدید به‌عنوان شرکای اجرایی خود، دامنه همکاری‌های بین‌المللی را گسترش داده‌است. این شرکا شامل اولین نهادهای دسترسی مستقیم (DAEs) از تاجیکستان، نیجریه و ساحل عاج هستند. این امر نشان‌دهنده تعهد GCF به تقویت ظرفیت‌های محلی و ترویج مالکیت ملی در اجرای اقدامات اقلیمی است.

🔸تسریع در پرداخت‌ها: GCF با هدف تسریع در اجرای پروژه‌ها و ارائه سریع‌تر منابع مالی به ذینفعان، متعهد به پرداخت سریع وجوه به پروژه‌های منتخب شده‌است. انتظار می‌رود پروژه‌های کشورهای بوتان و مالاوی ظرف ۱۵ روز پس از تأیید، بودجه مورد نیاز را دریافت کنند.

🔸تسهیل دسترسی: GCF با درک چالش‌های موجود در مسیر دسترسی کشورهای در حال توسعه به منابع مالی اقلیمی، استراتژی‌های جدید مشارکت و دسترسی را برای ساده‌سازی فرآیند اعتباربخشی و تسهیل تعامل با این کشورها به تایید رسانده‌است.

⬅️ صندوق GCF به‌عنوان بزرگترین صندوق اختصاصی تغییرات اقلیمی در جهان، نقشی محوری در ترویج توسعه پایدار و افزایش تاب‌آوری جوامع در برابر این تغییرات ایفا می‌کند. این صندوق با ماموریت ایجاد یک تغییر اساسی در مسیر توسعه کشورهای در حال توسعه به سمت الگوهایی با انتشار کربن کمتر و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، از طریق ارائه تسهیلات مالی به پروژه‌های نوآورانه در زمینه‌های مختلف، از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، بهینه‌سازی مصرف انرژی، کشاورزی پایدار و مدیریت جنگل‌ها، به آن‌ها در گذار به اقتصادهای کم‌کربن و سازگار با تغییر اقلیم یاری می‌رساند.

🔗جزئیات پروژه‌های تصویب‌شده در آخرین جلسه هیئت مدیره این صندوق در لینک زیر است:
www.greenclimate.fund

نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah

#صندوق_اقلیم_سبز
#GCF

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
🔂 تلاشی برای گمراه‌کردن؛ با تعویض رئیس سـازمان تحولــی در مدیریت محیط‌زیست کشــور رخ نخواهد داد.

حل‌وفصل کلیدی‌ترین مشکلات کشــور در گرو اتخاذ تصمیماتی بالاتـر و ورای قوه مجریه کشور اســت. بنابراین به همین نسبت می‌توان این موضوع را به داخل سازمان محیط‌زیست نیز تعمیـم داد. به ایــن معنا که حل‌وفصل بنیادی‌ترین مشـکلات محیط‌زیسـت ایران در گرو اتخاذ تصمیماتــی بیــرون از سـازمان حفاظت محیط‌زیست کشور است.

با تعویض رئیس سـازمان و تغییر چند معاون تحولــی در مدیریت محیط‌زیست کشــور رخ نخواهد داد. گواه این مدعا این اســت که در طول این چند دهه گذشـته ما شاهد عزل و نصب مدیران متعددی بودیم و به‌رغم اینکه این مدیران در طول این سال‌ها تغییر کردند، در حوزه محیط زیست شاهد یک افول و تباهی دائمی در همه بخش‌های مربوط به آب‌وخاک‌وهوا و جنگل و... هستیم.

این ادعا که مشکلات کشور ناشی از غیبت کارشناســان و متخصصــان زبده اســت، یک آدرس غلــط در مورد مشکلات کشور اســت. مشکلات ربطی به مســئله کشــور اساســا عاملیــت و نیروی انســانی ندارد. فراتر از آن مشـکلات کشور ناشی از سـاختار نظام حکمرانی است. تا آن ســاختار بهبود پیدا نکند، با تغییر کارشناســان و متخصصان مشـکلی حل نخواهد شد.

به بیان دیگر مــا به تغییـرات و تحولات ساختاری در نظام حکمرانی نیاز داریم که بخشــی از آن به مباحث محیط‌زیسـتی معطوف می‌شود. بدون این تغییرات سـاختاری به‌همان نتایج تاسـفباری دسـت پیــدا خواهیم کرد که در دهه‌های گذشته حاصل شده‌است و چیزی افزون بر تشـدید بحران‌ها نبوده است.

⬅️ بنابراین بحث بر سر عواید تغییر ریاست سازمان محیط‌زیسـت را بحثی گمراه‌کننده و آن را کوششی برای پنهان‌کردن و ساده‌سازی‌کردن مسائل بغرنج کشور از جمله مشکلات و ابرچالش‌های محیط‌زیست ایران است. مشکلات ما ساختاری هستند و با تغییر مدیر، حل و فصل نمی‌شوند. نباید مسئله کشور را به تغییر چند مدیر تقلیل داد‌.

🔗برای مطالعه کامل این مطلب و نظرات دیگر در مورد انتخاب رییس سازمان محیط‌زیست در هفته‌نامه تجارت فردا شماره ۵۵۳ در تاریخ ۳۰تیر۱۴۰۳ به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.tg-me.com/PEEnvEnr/172

نویسنده: #شهرام_اتفاق، پژوهشگر
تماس با نویسنده:
@IceBergB15

#رئیس_سازمان_محیط‌زیست
#حکمرانی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
2025/07/06 20:29:52
Back to Top
HTML Embed Code: