Telegram Web Link
دارالافتاء مجازی اهل سنت
#قربانی 💥گوشت و پوست و غیرۀ قربانی💥 💐مسئله ٢٧: قربانى کننده می تواند هم خودش از گوشت قربانى بخورد و هم آن را میان قوم و خویش خود تقسیم کند و هم بین فقیران و محتاجان خیرات کند. و بهتر اینست که کم از کم یک سوم گوشت قربانى را خیرات کند. لیکن اگر کسى فقط…
#قربانی

💥قربانی نذری ،نفلی و وصیت💥

💐مسئله ٣٥:
هر کسى نذر نمود که اگر فلان کارم شود، قربانى خواهم کرد، و سپس آن کارش انجام شد، اکنون قربانى کردن بر او واجب می گردد و باید یک قربانى کند، چه پولدار باشد و چه فقیر.
و همۀ گوشت قربانى نذر را باید میان فقیران تقسیم کند، نه خودش از آن بخورد و نه آن را به پولداران بخوراند.
اگر مقدارى از آن گوشت را خودش خورد یا به پولداران خوراند، در این صورت همان مقدار گوشت را دوباره باید خیرات نماید.

💐مسئله ٣٦:
اگر کسى به خوشى خود به نیت ثواب رسانیدن به کدام شخص مرده قربانى کند، برایش درست است که گوشت آن را خودش بخورد یا به دیگران بخوراند و یا آن را میان فقیران تقسیم کند، همۀ اینها چنانکه حکم قربانى از طرف خود شخص است صحیح مى باشد.

💐مسئله ٣٧:
اگر میِّت قبل از مردن وصیت کرده بود که از طرف وی از پول هاى ترکه اش قربانى کنند و وارثانش مطابق وصیت توسط پول هاى میِّت از طرف او قربانى کردند، در این صورت خیرات کردن تمام گوشت و پوست و غیرۀ آن قربانى واجب می باشد.

💐مسئله ٣٨:
اگر شخصی موجود نیست و کس دیگرى بدون امر او از طرف وى قربانى نمود، این قربانى صحیح نمى باشد.
و اگر شخصی غایب بود و چند نفر دیگر، بدون امرش، او را در حصه اى از گاو یا شتر شریک ساختند، در این صورت قربانى دیگر شریکان نیز صحیح نمى باشد.

💐مسئله ٣٩:
اگر کسى گوسفند خود را براى پرورش و چرانیدن به این شرط به چوپان داده است که نیم گوسفند از تو و نیم آن از مالک باشد، این گوسفند ملکیت چوپان نمى باشد بلکه ملکیت صاحب اصلی اش است، بنابرین اگر کسى گوسفند را از آن چوپان خرید و قربانى کرد، قربانى اش درست نمى باشد.
اگر کسى می خواهد اینگونه گوسفند را بخرد، باید آن را از صاحب اصلى آن خریدارى کند.


💐چند مسئلۀ دیگر قربانی💐

💐مسئله ٤٠:
اگر چند نفر در یک گاو یا شتر شریک شدند و همگى می خواهند که گوشت را بین خود تقسیم نکنند بلکه آن را یکجائى در بین فقیران و خویشان خود تقسیم کنند، یا اینکه آن را پخته همه را دعوت نموده بخورانند، اینکار هم جایز است.
و اگر بخواهند گوشت را بین خود تقسیم کنند، در این صورت برابر بودن سهم و حصۀ همه ضرورى است.

💐مسئله ٤١:
پول قیمت پوست قربانى را بطور مزد و اُجرت به کسى دادن درست نیست، زیرا خیرات کردن آن ضرورى می باشد.

💐مسئله ٤٢:
دادن گوشت قربانى به کافران نیز جایز است، به شرط اینکه بطور اُجرت و مزد آنها به آنها داده نشود.

💐مسئله ٤٣:
اگر حیوانى حامله باشد قربانى آن جایز است، و سپس اگر حملش زنده به دنیا آمد، آن را نیز باید حلال (ذبح) کنند.

┈••❈﴿محمد ابراهیم تیموری﴾❈••┈
راه فلاح

💞┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈💞

بازنشر:دارالافتاء مجازی اهل سنت

@Canale_pasokh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دارالافتاء مجازی اهل سنت
#قربانی 💥قربانی نذری ،نفلی و وصیت💥 💐مسئله ٣٥: هر کسى نذر نمود که اگر فلان کارم شود، قربانى خواهم کرد، و سپس آن کارش انجام شد، اکنون قربانى کردن بر او واجب می گردد و باید یک قربانى کند، چه پولدار باشد و چه فقیر. و همۀ گوشت قربانى نذر را باید میان فقیران…
#قربانی

💥مسائل ذبح بز و گوسفند و غیره💥

💐مسئله ١:
طریقۀ ذبح بز، گوسفند، گاو، مرغ و غیره اینست که روى حیوان را به طرف قبله بگردانید و چاقو یا کارد تیز در دست گرفته بِسْمِ اللهِ اَللهُ اَکْبَرْ گفته گلوى حیوان را با آن طورى ببرید که چهار چیز گلوى آن بریده شود.
یکى «مَری» که به وسیلۀ آن حیوان نفس می کشد، دوم «حلقوم» یعنى مَجراى آب و غذا از دهان به معده، سوم و چهارم هر دو «شاه رگ» حیوان که در دو طرف مری قرار دارند.
اگر سه تاى این چهار چیز بریده شود، بازهم حیوان حلال است و خوردن آن جایز است. و اگر فقط دو تاى این چهار چیز بریده شود، در این صورت آن حیوان مردار است و خوردن آن جایز نیست.

💐مسئله ٢:
اگر کسى در وقت حلال کردن حیوان قصداً بِسْمِ اللهِ نگفت، در این صورت آن حیوان مردار است و خوردن آن حرام می باشد. و اگر بسم الله گفتن را فراموش کند، خوردن آن صحیح است.

💐مسئله ٣:
حلال کردن به وسیلۀ کارد و چاقوی کُند مکروه و ممنوع می باشد، زیرا حیوان دچار تکلیف زیادى می شود.
به همین صورت بعد ذبح حیوان، فوراً پوست کندن و جدا کردن دست و پایش یا با وجود بریده شدن هر چهار عضو مذکور در بالا، قطع کردن سرش قبل از اینکه بدنش سرد شود، مکروه می باشد.

💐مسئله ٤:
اگر سر مرغ در حین حلَال کردن قطع شد، خوردن مرغ درست است و کراهت هم ندارد. البته به این اندازه با قوّت حلال کردن که سر مرغ قطع شود مکروه است، ولى مرغ مکروه نمى شود.

💐مسئله ٥:
حلَال کردن مسلمان صحیح و درست است، خواه زن حلَال کند یا مرد، و خواه پاک باشند یا ناپاک، حیوان و پرندۀ حلال شدۀ مسلمان در هر صورت حلال است و خوردن آن درست می باشد.
و هر حیوان یا پرنده اى که کافر ذبحش کند، خوردن آن حرام است.

💐مسئله ٦:
هر چیزى که لبۀ تیز دارد، حلال کردن با آن درست است مثلاً کارد، چاقو یا سنگ لبه دار یا پوست نیشکر و نَى و بانْگس، حلال کردن با همه درست است.

┈••❈﴿محمد ابراهیم تیموری﴾❈••┈
راه فلاح

💞┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈💞

بازنشر:دارالافتاء مجازی اهل سنت

@Canale_pasokh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عکسهای پروفایل زیبای صلوات هدیه به اعضا محترم کانال👆
امشب وفردا صلوات بر پیامبر مهربانی ها فراموش نشه🌹


دارالافتاء مجازی اهل سنت

@Canale_pasokh
💞┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈💞
اعضای محترم از همه شما عزیزان در این روز جمعه برای حل شدن مشكل برادرى و حاجت رواييش درخواست دعا داریم.
ش
🤲پروردگارا بحق
لَّا إِلَٰهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ من الظالمين ، مشکل برادرمون رو حل و حاجتش رو برآورده بفرما
آمين ثم آمين
#عرفه

💥عرفه چه روزی است؟💥

بعضی میگویند :عرفه با حجاج هست‌؟!!!
روزیکه حجاج درصحرای عرفات وقوف میکنند فقط همان روز عرفه هست و برای همه باید همان روز عرفه باشد
آیا این قول صحت دارد؟

⬇️ ⬇️
*📝این قول کاملا اشتباه و بدون دلیل است زیرا که عرفه چیز جدیدی نیست ما می پرسیم از زمان پیامبر تا قبل از اینکه ماهواره و تلفن اختراع شود مردم چطور از روز وقوف حاجیان در عرفات اطلاع می یافتند ؟ و با وجود بی اطلاعی کدام روز را عرفه میدانستند؟ معلوم است که هر مملکتی با حساب خود و رویت خود عرفه و عید را اعلام میکردند و حکم شریعت نیز همین است .*

پس در مورد علت نامگذاری آنچه صحیح است به شرح زیر می باشد.

🔘 علت نامگذاري اين روز به عرفه اينست كه ابراهيم عليه السلام در ليلة التروية خواب ديد كه يكي به او مي گويد: خداوند به تو دستور مي دهد كه فرزندت را ذبح كن؛ وقتي كه صبح شد در فكر فرو رفت كه آيا اين خواب از جانب خدا است، يا از طرف شيطان؟ لذا اين روز يوم التروية؛ يعني روز فكر كردن نام گذاشته شد. در شب دوم نيز همين خواب را ديد و به او گفته شد وعده كن، صبح كه شد فهميد و دانست كه اين خواب از جانب الله است، لذا به يوم عرفه؛ يعني روزي كه آن حكم را دانست و شناخت، نام گذاري شد. در شب سوم نيز همان خواب را ديد، پس به ذبح نمودن فرزندش قصد كرد، لذا اين روز يوم النحر يعني روز قرباني نام گذاري شد. امام قرطبي رحمه الله مي نويسد: «ويقال : إن إبراهيم رأى في ليلة التروية كأن قائلاً يقول : إن اللّه يأمرك بذبح ابنك؛ فلما أصبح رَوَّى في نفسه أي فَكَّر أهذا الحُلْم من اللّه أم من الشيطان؟ فسمّي يوم التَّرْوية . فلما كانت الليلة الثانية رأى ذلك أيضاً وقيل له الوعد ، فلما أصبح عرف أن ذلك من اللّه فَسُمِّيَ يوم عرفة . ثم رأى مثله في الليلة الثالثة فَهمَّ بنحره فسُمِّي يوم النَّحْر .
📖 (تفسير القرطبي ـ موافق للمطبوع - (15 / 102)

*🔘اما اينكه چرا به اين مكان عرفات مي گويند.* ابن حجر رحمه الله مي فرمايد: عبد بن حميد از ابي مجلز روايت كرده است: زمانيكه ابراهيم عليه السلام از ساختن بيت الله فارغ شد، جبرئيل آمد و روش طواف را كه هفت مرتبه است به او نشان داد راوي مي گويد: گمان مي گنم كه سعي بين صفا و مروه را هم نشان داد، سپس ابراهيم را به عرفات آورد و به او گفت: «أعرفت» آيا دانستي؟ ابراهيم فرمود: بله، گفت: از اينجاست كه به آن عرفات مي گويند. قَوْله : ( وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا ) قَالَ عَبْد بْن حُمَيْدٍ : حَدَّثَنَا يَزِيد بْن هَارُون حَدَّثَنَا سُلَيْمَان التَّيْمِيُّ عَنْ أَبِي مِجْلَزٍ قَالَ لَمَّا فَرَغَ إِبْرَاهِيم مِنْ الْبَيْت أَتَاهُ جِبْرِيل فَأَرَاهُ الطَّوَاف بِالْبَيْتِ سَبْعًا قَالَ وَأَحْسِبهُ وَبَيْنَ الصَّفَا وَالْمَرْوَة ، ثُمَّ أَتَى بِهِ عَرَفَة فَقَالَ : أَعَرَفْت ؟ قَالَ نَعَمْ ، قَالَ : فَمِنْ ثَمَّ سُمِّيَتْ عَرَفَات .
📖 (فتح الباري لابن حجر - (5 / 232)

*🔷 آنهائی که می گویند عرفه بخاطر اینست که حاجیان در این روز در میدان عرفات هستند لذا باید همین روز عرفه باشد و با این توجیه ذهنی خود سبب تشویش اذهان عمومی گردیده اند چرا بدون دلیل حرف میزنند یک حدیث یا قول از شارحان حدیث یا حواله کتاب بیارند.*

🌷چرا با مخالفت صریح با حدیث صحیح و صریح تشویش اذهان میکنند. حدیث کریب در صحیح مسلم صحیح و صریح است بر اینکه درهر کشوری رؤیت خودشان معتبر است
اختلاف افق در شهرهاي نزديك به هم معتبر نيست ، ليكن در شهرهائي كه حقيقتا افق آنها فرق ميكند و حاکم یکی نیست اين اختلاف معتبر است و رؤيت ماه در يك منطقه براي مناطق ديگر اعتبار ندارد وبايد براي خود آنها رؤيت ثابت شود .

*📝كريب مي فرمايد: كه ام فضل بنت حارث او را به شام نزد حضرت معاوية رضي الله عنه فرستاد، مي گويد به شام آمدم كارش را انجام دادم، بر من صداي ديدن ماه رمضان بلند كرده شد در حاليكه من در شام بودم، من شب جمعه در شام ماه را ديدم سپس آخر ماه به مدينه آمدم، ابن عباس (رض) ( احوال آنجا را ) از من پرسيد، سپس از ماه پرسيد، كه چه وقت آنرا ديده ايد. گفتم: ما شب جمعه آنرا ديديم، فرمود: خودت آنرا ديدي ؟ گفتم: بله، بقيه مردم نيز آنرا ديدند وهمه روزه گرفتند و معاوية رضي الله عنه نيز روزه گرفت. ابن عباس فرمود: ليكن ما آنرا شب شنبه ديديم، لذا روزه را ادامه مي دهيم تا سي روز را تكميل كنيم يا اينكه ماه را ببينيم. گفتم: آيا به ديدن وروزه گرفتن معاوية رضي الله عنه اكتفا نمي كني ؟ فرمود: خير، رسول الله صلي الله عليه وسلم ما را به همين دستور داده است.
اين حديث را امام مسلم روايت كرده، و بر آن باب بسته شده است كه ديدن مردم هر سرزمين براي خودشان، اعتبار دارد، واينكه هرگاه ماه را در شهري ديدند حكم آن براي شهرهاي ديگر كه از آنها دور هستند ثابت نميشود .*

در اين قول ابن عباس دو نكته وجود دارد: (1) اهل مدينه رؤيت اهل شام را براي خود اعتبار نكردند وابن عباس فرمود : خود ما اهل مدينه بايد آنرا ببينيم در غير اينصورت سي روز را تكميل مي كنيم . (2) فرمود : رسول الله (ص) به ما همينطور دستور فرموده است . يعني آنچه من مي گويم، از طرف خود و از استنباط خود نمي گويم، بلكه دستور رسول الله (ص) همين است .

🔰 اين دليل واضح و صريحي است بر اينكه مناطقي كه از هم فاصله زیاد دارند مانند شام وحجاز بر اهل هر شهر واجب است كه رؤيت خود را اعتبار كنند نه رؤيت شهر ديگر را . چون ارتفاعات مناطق متفاوت است لذا طلوع وغروب ماه نيز متفاوت مي شود. در يك منطقه ماه طلوع يا غروب مي كند در حاليكه در منطقه ي ديگر هنوز طلوع يا غروب نكرده است . از اينجاست كه در مناطقي كه فاصله ي آنها از همديگر زياد است تأثير آن ديده مي شود و در مناطق نزديك به هم تأثير ندارد ، وقول ابن عباس ، سالم ، قاسم ، عكرمه و اسحاق همين است .
🔰امام ترمذي نيزبه اين عنوان يك باب بسته است ،« باب ما جآء لكل أهل بلد رؤيتهم » باب در مورد آن حديث كه براي اهل هر شهري رؤيت خودشان اعتبار دارد. و حديث ابن عباس را روايت نموده است ومي فرمايد: اين حديث حسن وصحيح وغريب است و نزد اهل علم عمل بر همين حديث است كه براي اهل هر شهر( كشور) رؤيت خودشان اعتبار دارد .
«قَالَ أَبُو عِيسَى حَدِيثُ ابْنِ عَبَّاسٍ حَدِيثٌ حَسَنٌ صَحِيحٌ غَرِيبٌ وَالْعَمَلُ عَلَى هَذَا الْحَدِيثِ عِنْدَ أَهْلِ الْعِلْمِ أَنَّ لِكُلِّ أَهْلِ بَلَدٍ رُؤْيَتَهُمْ ».
📖(ترمذي ، باب ما جآء لكل اهل بلد رؤيتهم)

والله اعلم بالصواب
*✍️مولوی عبدالصمد غیاثی از دارالتفسیر ابن عباس آسپیچ سراوان*

دارالافتاء مجازی اهل سنت

@Canale_pasokh

💞┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈💞
🕌 تکیبرات تشریق:

🕋 «اللهُ اَكبَرُ اللهُ اَكبَرُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَ اللهُ اَكبَرُ، اللهُ اَكبَرُ و لِلَّهِ الحَمدُ» 🕋

به تكبيراتي كه بعد از نمازهاي فرض از صبح روز عرفه (نهم ذی الحجّه) تا عصر روز سيزدهم ذي‌الحجّه، باید بلند گفته شود «تكبيرات تشريق» مي گويند. در مجموع 23 نماز می باشد.

حکم آن در مذهب احناف: خواندن تکبیرات تشریق بعد از نمازهاي فرض برای هر نمازگزار اعم از مرد و زن در ايام تشريق «واجب» است.

شروع تکبیرات : از صبح روز عرفه (نهم ذی الحجّه)

پایان تکبیرات: عصر روز سيزدهم ذي‌الحجّه

دارالافتاء مجازی اهل سنت

@Canale_pasokh

💞┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈💞
💥روزه ی روز عرفه💥

پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرمودند:
روزه ی روز عرفه گناهان سال گذشته و آینده را از بین می برد. 📕( مسلم )

❇️البته منظور *گناهان صغیره* هستند، گناهان کبیره بدون توبه و استغفار بخشیده نمی شوند.

*یکی از اذکار روز عرفه*

رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:
بهترین چیزی که پیامبران در روز عرفه گفته‎اند و من نیز آن را می‎گویم:

📿« لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیک لَهُ، لَهُ الْمُلْک وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى کلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ » می‎باشد.

📕( معجم طبرانی)


دارالافتاء مجازی اهل سنت

@Canale_pasokh

💞┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈💞
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💞آرشیو مطالب مربوط به فضیلت دهه ذی الحجه و قربانی💞

🕋 اعمال دهه ذی الحجه
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16746

🕋 فضایل دهه ذی الحجه
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16760

🕋 مسائل قربانی

https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16767

https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16838

🕋 فضیلت اعمال در دهه اول ذی الحجه
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16786

🕋 بیان عیب هایی ک برای قربانی جائز و یا ناجایز هست.
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16840

https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16844

🕋 پی دی اف مسائل قربانی
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16870

🕋 قربانی و حکم شرعی آن
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16872

🕋 مسائل و احکام قربانی (مفتی عبدالاحد حنفی)
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16877

🕋 فضیلت قربانی
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16731

🕋 بررسی عیوب حیوان قربانی
https://www.tg-me.com/Canale_pasokh/16727
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
ان شاء که صحت و سلامت باشید
الله متعال عبادات و صدقات شما را قبول فرماید
امیدوارم که از قربانی خود به شاگردان مدرسه ی محمدیه و ایتام دارالایتام المدینه بفرستید.
««آدرس»» 👇👇
سرکت اسلام قلعه ناحیه (۱۳) اسحاق سلیمان روبروی شهرک معلمین پهلوی تانک تیل افغان شندن مدرسه دارالعلوم محمدیه مربوط برادران ولایت هرات
برادر شما مفتی عبدالظاهر عظیمی ۰۷۹۵۸۵۸۴۹۱
💠 روز عرفه بر اساس تاریخ عربستان یا کشور ما؟

مولوی محمود نعمایی

🔹سوالی که شاید ذهن اکثر مردم را در این روزها درگیر کرده باشدو این سوال برایشان ایجاد گردد که ثواب روزه روز عرفه بر اساس تاریخ کشور عربستان و وقوف در صحرا عرفات هست یا بر اساس تاریخ کشور ما؟

🔸طبق نظر فقهاء احناف ، نهم ذی الحجه بر اساس تاریخ رویت ماه در هر کشور اعتبار دارد

▪️1. اساس این مسئله این است که آیا رویت هلال در عربستان سعودی برای سایر کشورها معتبر است یا خیر؟ در این باره قول راجح احناف این است که بلاد بعیده که در طلوع و غروب آنها تفاوت قابل توجهی وجود دارد، رویت یکدیگر برای یکدیگر معتبر نیست و بارها از طریق مشاهده ثابت شده است که بین عربستان سعودی و سایر کشورها در مطلع تفاوت وجود دارد.
لذا همانطور که اوقات نمازها در تهجد و سحر و افطار و غیره در هر کشور معتبر است، نمی توان اوقات نمازها در عربستان سعودی را معیار نمازها در سایر کشورها قرار داد.
به همین ترتیب، در عید، روزه و قربانی نیز هر کشور رویت خود را معتبر می داند و در مورد روزه عرفه نیز رویت هر کشور معتبر خواهد بود.
لذا هر روزی که از نظر سایر کشورها نهم ذی الحجه باشد، با روزه گرفتن در آن روز فضیلت روزه عرفه حاصل می شود، حتی اگر آن روز در مکه مکرمه عید باشد.

▪️2. در برخی احادیث در بیان فضیلت روزه به جای یوم عرفه از عبارات 9 ذی الحجه استفاده شده است. به عنوان مثال، برخی از امهات المؤمنین روایت می کنند:
"کان رسول الله صلی الله علیه و سلم یصوم تسع ذی الحجة و یوم عاشوراء." (ابوداؤد، نسائی، احمد)
"رسول الله صلی الله علیه و سلم روزه نهم ذی الحجه و عاشورا را می گرفتند."
یعنی این روزه در واقع 9 ذی الحجه است، زیرا در احادیث به طور مستقل از فضیلت هر روز از نه روز اول ذی الحجه، به جز روز دهم، سخن به میان آمده است.
و واضح است که فضیلت روزه های اول تا هشتم از نظر تاریخ هر کشور در سراسر دنیا خواهد بود.
لذا فضیلت روزه نهم ذی الحجه نیز از نظر تاریخ هر کشور خواهد بود.

▪️3. اعتبار 9 ذی الحجه عربستان سعودی برای روزه عرفه یک پیچیدگی را به همراه خواهد داشت. تاریخ برخی از کشورهای جهان یک روز قبل از عربستان سعودی است (یعنی کشورهایی که طلوع و غروب ماه در آنها زودتر از عربستان سعودی است).
به عنوان مثال: در روزی که در عربستان سعودی 9 ذی الحجه است، در برخی از کشورها 10 ذی الحجه خواهد بود. مسلمانان این کشور عید قربان را در این روز جشن می گیرند و در این روز روزه گرفتن برای آنها حرام است.
سپس چگونه می توانند این روز را با پیروی از عربستان سعودی "یوم عرفه" بدانند و در آن روزه بگیرند؟

▪️4. اسلام فقط مذهب قرن بیست و یکم نیست. با وجود رسانه‌های جدید، امروزه به راحتی می‌توان دانست که چه روزی در عربستان سعودی "یوم عرفه" است. در قرون گذشته، زمانی که وسایل اطلاع‌رسانی وجود نداشت، مردم "یوم عرفه" را بر اساس تاریخ خود روزه می‌گرفتند.
امروزه نیز در همه نقاط جهان همه افراد به مدرن‌ترین امکانات دسترسی ندارند و برای همه افراد هنوز هم آسان نیست که به موقع از اخبار مناطق دیگر مطلع شوند.
بنابراین، هنوز هم مناسب، آسان و عملی این است که مردم هر کشور در روزی که 9 ذی الحجه در کشورشان است، روزه عرفه را بگیرند.

▪️5. "یوم" (روز) به زمانی از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب اطلاق می‌شود و "صوم" (روزه) از طلوع فجر آغاز می‌شود و با غروب آفتاب به پایان می‌رسد.
اگر در "صومُ یومِ العرفة" (روزه عرفه) به 9 ذی الحجه عربستان سعودی استناد شود، زیرا در آن روز وقوف عرفه انجام می‌شود،
پس در مورد زمان شروع و پایان روزه نیز باید از اوقات عربستان سعودی پیروی کرد.
در این صورت، روزه عرفه در هر نقطه از جهان در زمانی آغاز می‌شود که در عربستان سعودی در 9 ذی الحجه طلوع فجر است و در آن روز در زمانی که در عربستان سعودی در 9 ذی الحجه غروب آفتاب است، افطار می‌شود.
با این حال، این کاملاً غیرمنطقی خواهد بود، زیرا در این زمان در شرق دور و غرب دور شب خواهد بود و در قطب شمال و قطب جنوب یا به طور مداوم شب خواهد بود یا به طور مداوم روز خواهد بود.
و روزه گرفتن یوم عرفه بر اساس تاریخ عربستان سعودی در این کشورها با احکام شرعی و مصلحت در تضاد خواهد بود.
بنابراین، در مورد اوقات روزه، مردم باید به منطقه خود پایبند باشند.

⭕️خلاصه: مسلمانان سایر کشورهای جهان موظف به روزه گرفتن "یوم عرفه" بر اساس تاریخ عربستان سعودی نیستند.
مسلمانان عربستان سعودی در روزی که 9 ذی الحجه در کشورشان است روزه می‌گیرند و مسلمانان سایر کشورها در روزی که 9 ذی الحجه در کشورشان است روزه می‌گیرند.
البته برای کشورهای شرقی بهتر است که هر دو روز هشتم و نهم ذی الحجه را روزه بگیرند،
زیرا فضیلت هر روز از دهه ذی الحجه از احادیث صحیح ثابت شده است و هیچ منعی برای روزه گرفتن در این روز برای مردم این کشورها وجود ندارد.
#دعا درخواستی اعضا

خداوند تمام مریض‌ها را شفا عاجل و کامل نصیب کند🤲💫

به دعای تان در روز عرفه سخت نیازمندم دوستا🥲
#التماس_دعا🤲
2024/06/16 05:44:41
Back to Top
HTML Embed Code: