Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎬مدیریت اطلاعات سلامت (HIM) قسمت دوم

در قسمت دوم از این ویدئو نگاهی مختصر به تاریخچه HIM و نحوه حرفه‌ای شدن در این رشته خواهیم انداخت.

#ویدیو
#Achieving_excellence_together

⚖️ انجمن علمی قانون
@CanonSA
☀️ این تمرین دو دقیقه‌ای صبحگاهی، روز شما را بهتر خواهد کرد

یک رویکرد تحقیق محور برای ایجاد یک چشم انداز مثبت

با گذشت بیش از دو سال از بروز همه گیری کرونا، بروز دادن دیدگاه مثبتی که غالبا به انگیزه خلاقیت ما در کار دامن می زند دشوار خواهد بود و هنگامی که این مثبت بودن را از دست بدهیم، فرسودگی و خستگی می‌تواند به سرعت جای ان را بگیرد.

در اینجا یک تمرین فوق العاده سریع ارائه شده که می توان به شما کمک کند تا خوش بینی را به دور خود تزریق کنید.
قبل از روشن کردن موبایل یا راه افتادن برای رفتن به سرکار سه جمله زیر را یا روی کاغذ یا با صدای بلند یا در ذهن خود تکمیل کنید:

۱. امروز روی .... تمرکز خواهم کرد
۲. امروز من بابت ..... سپاسگزارم
۳. امروز من .... را رها خواهم کرد

ما به طور متوسط حدود 1000 دقیقه در روز بیدار هستیم. اگر بتوانیم فقط دو دقیقه از آن را سرمایه‌گذاری کنیم تا مغزمان را برای مثبت‌اندیشی آماده کنیم، در این صورت کمک می‌کنیم 998 دقیقه دیگر روز را خوشحال تر باشیم 😇


#پنج_شنبه_شب_با_قانون

#Achieving_excellence_together

⚖️ انجمن علمی قانون💡

@CanonSA
🎧  به وقت شنیدن با قانون

📍موضوع این هفته:
   نوروساینس،کنترل ذهن و بدن

📼  در این اپیزود با دکتر بلانک، عصب شناس، همراه میشویم. بیشتر کارهای او در مورد چگونگی درک بدن توسط مغز و روش های مختلف دستکاری آن است. کار او شامل استفاده از این دانش در زمینه هایی از پروتز تا مدیتیشن میشود. دکتر بلانک ایده خودآگاهی را به عنوان یک ادراک بدنی که توسط بخش‌های مختلف مغز ایجاد می‌شود شرح داده و سپس توضیح می‌دهد که چگونه می‌توانید این حس از خود را با استفاده از فناوری لمسی برای تقویت مدیتیشن دستکاری کنید. برخی از این تکنیک‌ها نیز می‌توانند برای کاهش درد و استرس استفاده شوند و در آینده ای نه چندان دور انقلابی در مدیریت و کنترل درد ایجاد کنند.

🔗 لینک این جلسه از مجموعه: 
https://castbox.fm/vb/505078322

#Achieving_excellence_together
#پادکست
⚖️ انجمن علمی قانون 🎧
@CanonSA
انجمن علمی قانون
@canonsa
با سلام و احترام خدمت همراهان همیشگی انجمن علمی قانون⚖️

♦️آیا موافق شروع دوباره تولید محتوای انجمن علمی قانون (فقط در تلگرام) هستید؟
Anonymous Poll
75%
بله👍
25%
خیر👎
📣 مجمع عمومی سالیانه «مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان»

🏛 بیست و هشتمین سالگرد تاسیس مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران

🕯 به رسم هرساله‌ی مرکز، در راستای گرامی‌داشت و ترویج امر پژوهش به امید تربیت دانشجویانی توان‌مند در جهت ساخت ایرانی بهتر و آینده‌ای روشن، در مجمع عمومی سالیانه گرد هم می‌آییم.

زمان: یکشنبه ۹ بهمن‌ ساعت ۱۶ الی ۱۹
📍مکان: تالار ابن‌سینا، دانشکده پزشکی

👩🏻‍💼ورود برای همه دانشجویان آزاد است. 👨🏻‍💼

🔸 جشنواره فصل نو، فصل نشاط علمی
🔸 معرفی مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان
🔸 گزارش دستاوردهای اجرایی و پژوهشی مرکز
🔸 تقدیر از انجمن‌های علمی دانشجویی برتر
🔸 اهدای جوایز سالیانه به دانشجویان فعال پژوهشی و اجرایی
🔸 بازدید از نمایشگاه فعالیت‌های مرکز

🆔 @SSRC_News
💠 انجمن علمی قانون به عنوان یک نهاد غیرانتفاعی تابع دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با هدف انجام فعالیت‌های بین رشته‌ای در حوزه سلامت به ویژه آموزش، اطلاع رسانی، پژوهش و تحقیق تاسیس گردیده است.

🎯 برخی از اهداف ما:

🔹ایجاد هم افزایی در جهت تقویت و توسعه دستاوردهای علمی دانشگاه
🔸شکوفایی استعدادها و برانگیختن خلاقیت علمی دانشجویان و بهره‌گیری از توانمندی‌های فردی و گروهی دانشجویان سراسر کشور و فرهنگ کار گروهی
🔹ارتباط با مجامع و آکادمی‌های آموزشی داخلی و بین‌المللی
🔸تلاش جهت ایجاد پل ارتباطی مؤثر و سازنده بین دانش و صنعت
🔹توسعه و ترویج آموزش‌های حوزه سلامت در بستر فضای مجازی و کارگاه‌های حضوری بصورت میان رشته‌ای

📄 در صورت تمایل به همکاری، رزومه و مشخصات خود را در فرم زیر ثبت نمایید.

🔗 لینک فرم:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckVodeSKG09is9Pixyqq-jGE6UWqCv0cha1Oczr_hm-4bLMw/viewform?usp=sf_link

📣 مهلت ثبت‌نام تا ۹ اسفند می‌باشد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما در ارتباط باشید.
@CanonSA_PR

#Achieving_excellence_together
⚖️ انجمن علمی قانون 👥
🆔 @CanonSA
🆔 @SSRC_News
🔵 با سلام و احترام خدمت همراهان همیشگی انجمن قانون
در این پست می‌خوایم بهتون کمیته‌های مختلف رو معرفی بکنیم تا بتونید راحت‌تر تصمیم بگیرید که می‌خواهید به کدوم بخش خانواده بزرگ‌ قانون بپیوندید🤩
🩺 کمیته‌ی آموزش شبکه‌ایه از آدم‌هایی که دوست دارن راجع به موضوعات جدید گفتگو کنن و از لابه‌لای اون صحبت‌ها فکرهای بکر پیدا کنن برای برگزاری کارگاه‌ها و البته آستین‌هارو بالا بزنن برای جفت‌و‌جور کردن کارهای اجرایی.
اگه از اون دست آدم‌هایی که از خوندن و شنیدن و دست و پا کردن کارهای جدید حظ می‌بری و همیشه‌ گوشه‌ی ذهنت ایده‌های تر و تازه هست؛
ما خیلی خوشحال می‌شیم که تو رو توی جمعمون داشته باشیم.

📚 کمیته پژوهش یه جورایی خواهر کمیته آموزشه، ما همواره دنبال آدم‌هایی هستیم که فکرهای بکر دارن، جسارت گسترده کردن دایره ارتباطیشون رو دارن، و میتونن به خلق و پیشرفت ایده‌هایی کمک کنن که این انجمن علمی رو پربارتر میکنن.
ما توی این کمیته برنامه‌های متنوعی داریم، از برنامه‌های بازدید شرکت‌ها بگیر تا لینک کردن دانشجوها با اساتید و قوی‌تر کردن هرچه بیشتر پیوند صنعت و دانشگاه. همچنین سعی میکنیم درحد خودمون راه تحقیق و پژوهش رو براتون هموار کنیم.

🎞 در رابطه با کمیته تولید محتوا، یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که در اون هرکس یاد میگیره و تجربه‌ش میکنه توانایی حل مسئله برای یک هدف مشخص شده، از صفر ساختن محتوایی و رسوندن اون به سطحی که قابل ارائه باشه و همچنین خصلت آن‌تایم بودن هستش که میشه گفت از مهمترین ویژگی‌هایی هست که شما برای کار در کارآموزی‌ها و شرکت‌ها بهش نیاز دارید.
برگزاری وبینارها، دوره‌ها و ... تجربه خیلی خوبیه اما از حیث مهارت‌های کار، کمیته تولید محتوا بهترین محل برای پرورش اونها و آماده شدن شما برای کارآموزی‌ها و کار کردن در شرکت‌هاست.

📢 در کمیته روابط عمومی، ما میتونیم کنار همدیگه مهارت‌های ارتباطی خودمان را از طریق برقراری ارتباط با بخش‌های مختلف صنعت و همکاری با انجمن‌های علمی دانشجویی دیگر، بهبود ببخشیم.
همچنین اطلاع‌رسانی، مدیریت و برگزاری‌ دوره‌های متنوع از دیگه فعالیت‌های مهم این کمیته‌ است که در پرورش توانایی‌ها و گسترش دایره روابط به شما کمک میکنه.

انجمن علمی قانون
@CanonSA
«رشته HIT، معرفی، جایگاه در ایران و تصورات اشتباه»

🌐فناوری اطلاعات سلامت یا Health Information Technology(HIT) دوره‌ای بین رشته‌ای است که بر پایه علوم پزشکی، فناوری اطلاعات و مدیریت بنا شده و همانطور که از اسم این رشته پیداست این رشته تلفیقی از دو دنیای فناوری و علوم پزشکی می‌باشد.

🧑🏻‍💻عمده وظایف این رشته مربوط به پرونده‌های الکترونیک پزشکی و بخش مدارک و بایگانی بیمارستان می‌باشد. فارغ التحصیلان این رشته با داشتن دانش و مهارت‌های این رشته باید بتوانند اطلاعات بهداشتی و درمانی لازم را از منابع مختلف به دست آورند، تجزیه و تحلیل داده‌ها را انجام دهند و سیستم‌های اطلاعات سلامت را برای ارائه خدمات بهداشتی با کیفیت طراحی کنند که اینکار با همکاری پزشکان، پرستاران، مدیران مراقبت‌های بهداشتی و متخصصان فناوری اطلاعات انجام می‌شود.

💡زمینه‌های شغلی این رشته عبارتند از: 
کارشناس / مدیر بخش فناوری / مدیریت اطلاعات سلامت مراکز بهداشتی درمانی / برنامه نویس نرم افزارهای حوزه سلامت (برنامه نویسی ویندوز / برنامه نویسی وب / برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایلی).

🩺 با رشد همه‌جانبه فناوری‌های نوین، شاهد رشد نقش فناوری اطلاعات در درمان و تحقیقات پزشکی هستیم که روز به روز اهمیت این رشته را بیشتر نمایان کرده است. بیمار با استفاده از سیستم‌های اطلاعات سلامت در کمترین زمان بهترین خدمات را دریافت می‌کند و پزشک نیز تمام وقت از هر جای دنیا که بخواهد به بیماران خود دسترسی خواهد داشت.

📄پرونده الکترونیک سلامت می‌تواند اطلاعات بهداشتی، درمانی و سلامتی فرد را پیش از تولد و دوران جنینی تا پس از مرگ به صورت اطلاعات جامعی ذخیره سازی کرده و آن را در یک شبکه اختصاصی در دسترسی افراد مشخصی قرار دهد.

متاسفانه پرونده‌های الکترونیکی هنوز در ایران به صورت شایسته‌ای استفاده نمی‌شود و در اکثر بیمارستان‌ها پرونده‌های کاغذی مورد استفاده هستند. در حالیکه در کشورهای پیشرفته، استفاده از پرونده الکترونیکی مدت‌ها پیش جا افتاده است و پرونده کاغذی در برابر آنها ارزش چندانی ندارند.
البته لازم به ذکر است در ایران هم هزاران هزار سیستم HIS (Health Information System) وجود دارد اما با این حال در اکثر بیمارستان‌ها استفاده‌ای از آن نشده و فقط در چند بیمارستان‌های کلان شهرهای تهران، مشهد، شیراز، اصفهان تبریز و ... از این سیستم‌ها به طور بهینه استفاده می‌شود.

نویسنده: مهسا ارشادی‌پور؛ دانشجوی HIT دانشگاه علوم پزشکی تهران ✍🏻

#چهارشنبه‌ها_با_قانون

⚖️ انجمن علمی قانون
@CanonSA
🔖Trauma-Informed Care چیست

❇️ ما قرار است در چند پست بعدی به موضوع Trauma-Informed Care که از ترندهای حال حاضر حوزه روانشناسی می‌باشد بپردازیم اما در ابتدا برای اینکه بهتر به این سوال پاسخ دهیم لازم است ابتدا با مفهوم " تروما" آشنا شویم.

" تروما" چیست🤔

  تروما یک مشکل فراگیر است که ناشی از قرار گرفتن در معرض یک حادثه یا مجموعه‌ای از رویدادها بوده، از نظر عاطفی آزاردهنده یا تهدید کننده زندگی محسوب شده و اثرات نامطلوب پایدار بر عملکرد و سلامت روانی، جسمی، اجتماعی، عاطفی و/یا معنوی فرد دارد.

🔹 تجربیاتی از این دست که ممکن است آسیب زا باشند عبارتند از:
  🔹آزار جسمی، جنسی و عاطفی
  🔹غفلت دوران کودکی
  🔹 زندگی با یکی از اعضای خانواده با سلامت روان یا اختلالات مصرف مواد
🔹جدایی ناگهانی و بدون دلیل از یک عزیز
🔹 فقر
🔹  نژادپرستی، تبعیض و ظلم
🔹 خشونت در جامعه، جنگ یا تروریسم

⚠️ اگرچه تروما می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد، اما اثرات بلندمدت ناتوان کننده‌ای بر مغز در حال رشد کودکان داشته و قرار گرفتن در معرض این تجربیات که اغلب به عنوان تجربیات نامطلوب دوران کودکی (ACE) نامیده می‌شود، در همه بخش‌های جامعه رایج می‌باشد.


✍🏿در قسمت بعدی به خود موضوع Trauma-Informed Care و هدف از آن خواهیم پرداخت🌱....

نویسنده: فاطمه فرامرزی‌زاده؛ روانشناسی دانشگاه آزاد واحد دزفول ✍🏻

#trauma_informedcare
#روانشناسی

⚖️ انجمن علمی قانون
@CanonSA
"قیمت‌گذاری دستوری در صنعت دارو ایران و جهان"

سال‌های متوالی به ویژه این اواخر در خبرها و تحلیل‌های اقتصادی، حتما موضوع قیمت‌گذاری دستوری دارو را شنیده‌ای؟

🔖 اما قیمت‌گذاری دستوری چیست؟

❇️ اصطلاح قیمت‌گذاری دستوری یا کنترل قیمت به حداقل یا حداکثر قیمت‌های قانونی تعیین شده برای کالاهایی مشخص اشاره دارد. کنترل قیمت معمولاً توسط دولت در بازار آزاد اجرا شده و این فرآیند معمولاً به عنوان ابزاری برای مداخله مستقیم اقتصادی به هدف مدیریت مقرون به صرفه بودن برخی کالاها و خدمات اعم از اجاره، خودرو، بنزین، غذا و ... به کار می‌رود.

اما ماجرای قیمت‌گذاری دستوری به همین اواخر محدود نمی‌شود.

❇️ کنترل قیمت مفهوم جدیدی نیست. در واقع این سازوکار به هزاران سال پیش برمی‌گردد. به گفته مورخان، تولید و توزیع غلات توسط مقامات مصری در قرن سوم قبل از میلاد، به صورت دستوری کنترل و تنظیم می‌شده‌است. تمدن‌های دیگر، از جمله بابلی‌ها، یونانیان باستان و امپراتوری روم، کنترل قیمت‌ها را در موارد مختلف اجرا کردند.

💡 ما می‌توانیم نمونه‌هایی از کنترل قیمت‌ها را در دوران مدرن‌تر، از جمله در زمان‌های جنگ و انقلاب پیدا کنیم. در ایالات متحده، دولت‌های استعماری قیمت کالاهای مورد نیاز ارتش جورج واشنگتن را کنترل می‌کردند که این امر منجر به کمبود شدید کالاهای مربوطه شد.
دولت‌های شهری نیز اغلب میزان اجاره‌ای که صاحبخانه می‌تواند از مستأجران خود دریافت کند و یا میزان افزایش اجاره‌ها را برای مقرون ‌به ‌صرفه‌ تر کردن مسکن محدود می‌کند.

درنتیجه دولت‌ها همواره به مداخله و تعیین محدودیت‌هایی برای قیمت‌گذاری محصولات و خدمات خود توسط تولیدکنندگان ادامه می‌دهند.

✍🏿 در قسمت بعد به مزایا و معایب کلی قیمت‌گذاری دستوری در صنایع مختلف خواهیم پرداخت ...

نویسنده: محمد کامرانی؛ دانشجوی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ✍🏻

#قیمت‌گذاری_دستوری

⚖️ انجمن علمی قانون
▫️بعد از مدت‌ها، دهمین بازارچه بهاری قطره قراره از ۱۷ تا ۲۰ اردیبهشت، به همت دانشجوهای داروسازی دانشگاه تهران، برگزار بشه. 🥳🎉💧

▫️تمام درآمد و عواید حاصل از بازارچه، صرف تأمین داروی بیماران نیازمند میشه.
علاوه بر اون، تجدید دیدار با قطره‌ها و وقت گذروندن باهاشون، هدف همه‌ما از برگزاری بازارچه‌اس. 💙

▫️پس مشتاق دیدن همه‌تون هستیم. ۱۷ تا ۲۰ اردیبهشت، ساختمون جدید دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران. ورود برای عموم، آزاده.

▫️ما هرکدام یک قطره‌ایم!✌🏻💙
"معرفی نوتراسیوتیکال‌ها"

🔖 کلمه نوتراسیوتیکال (Nutraceutical) ترکیبی از کلمات "تغذیه" و "داروسازی" است که در سال 1989 توسط Stephen L. Defelice، بنیانگذار و رئیس بنیاد پزشکی نوآوری ابداع شد.

🥧 نوتراسیوتیکال‌ها، محصولاتی هستند که از منابع غذایی به دست می‌آیند که علاوه بر ارزش غذایی اولیه موجود در غذاها، فواید سلامتی بیشتری نیز به همراه دارند. به عبارتی نوتراسیوتیکال‌ها علاوه بر ارزش غذایی مفید می‌توانند به طور بالقوه اثرات دارویی نیز از خود نشان دهند.

📎 از منظر دیگر، نوتراسیوتیکال‌ها به عنوان محصولات غذایی، عصاره‌ها، مواد غذایی یا مشتقات مواد غذایی از جمله ویتامین‌ها، عصاره‌های گیاهان، اسیدهای آمینه، مواد معدنی و آنزیم‌ها تعریف می‌شوند که می‌توانند به طور بالقوه علاوه بر ارزش غذایی، اثرات سودمند دارویی را نشان دهند.
 
🖊نوتراسیوتیکال‌ها عصر جدیدی از تحقیقات را برای ارتقای کیفیت زندگی ایجاد می‌کنند. این محصولات می‌توانند خطر ابتلا به بیماری را با حفظ وضعیت سلامت طبیعی بدن و بهبود ایمنی کاهش دهند. رویکردهای درمان بیماری در دارودرمانی مدرن به دنبال محصولات مفید مکمل یا فرآورده‌های طبیعی جایگزین هستند که در این بین استفاده از نوتراسیوتیکال‌ها این شکاف را برطرف خواهد کرد. در سطح جهانی، میزان استفاده از نوتراسیوتیکال‌ها متفاوت است، به طوری که بیش از 50 درصد از بزرگسالان در برخی از کشورهای غربی به طور منظم آنها را مصرف می‌کنند.

📍بر اساس قوانین رگولاتوری در هر کشور،  ادعای پذیرفته شده این محصولات متفاوت است؛ چند نمونه از ادعاهای این محصولات به شرح زیر است:
از بیماری های مزمن جلوگیری می‌کنند.
سلامتی را بهبود می‌بخشند.
روند پیری را به تاخیر می‌اندازند.
امید به زندگی را افزایش می‌دهند.
از ساختار یا عملکرد بدن پشتیبانی می‌کنند.

✍🏿 در قسمت بعد به طبقه بندی نوتراسیوتیکال‌ها و مکمل‌های غذایی و غذاهای فراسودمند خواهیم پرداخت....

نویسنده: شیما تشرعی؛ تخصص کنترل دارو غذا داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ✍🏻

#نوتراسیوتیکال‌ها

⚖️ انجمن علمی قانون
Forwarded from CONNECT
🚀  CONNECTed Event:
Neuroscience in Industry
نوروساینس و صنعت

🗓 زمان: چهارشنبه ۲۰ اردی‌بهشت ۱۴۰۲، از ساعت ۱۳:۰۰ الی ۱۸:۰۰
📍 محل برگزاری: تهران، کارگر شمالی، پردیس دانشکدگان فنی دانشگاه تهران

🎟 حضوری و آنلاین
🎥 ارائه ضبط جلسات به تمام شرکت کنندگان
🎖 با اعطای گواهی از دانشگاه تهران

💳 هزینه ثبت‌نام: 150,000 تومان
📎 برای ثبت‌نام کلیک کنید

👩‍🚀 هر سوالی داشتین از ما بپرسین: @CONNECT_PR

@ut_CONNECT
[Instagram] [YouTube]
🔔 معاونت آموزشی مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌کند:

🔰دوره ویژه سری کارگاه‌های بهاره آموزش پژوهش

🔹 ۱۰ عنوان کارگاه و ۱۶ جلسه

🔸به صورت حضوری و آنلاین

🗓️زمان و مکان برگزاری دوره حضوری:
👈۳۰ اردیبهشت لغایت ۵ تیر  ۱۴۰۲، در محل مرکز پژوهش‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران

🗓️زمان و بستر برگزاری دوره آنلاین:
👈۳۰ اردیبهشت لغایت ۶ تیر  ۱۴۰۲، در بستر اسکای روم

📜 همراه با ارائه گواهی معتبر مرکز پژوهش‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران

🔴 ظرفیت دوره محدود می‌باشد، اولویت با کسانی‌ است که زودتر اقدام به ثبت نام نمایند.

🌐 برای ثبت‌نام دوره حضوری از طریق لینک زیر اقدام فرمایید:
👉 https://registeretdc.ir/form/syldizlqnstk

🌐 برای ثبت‌نام دوره آنلاین از طریق لینک زیر اقدام فرمایید:
👉 https://registeretdc.ir/form/qnxqfoqmtixq

📣 مهلت استفاده از تخفیف زودهنگام تا 1402/02/22 می‌باشد.

🆔 @SSRC_News
انجمن علمی قانون
"قیمت‌گذاری دستوری در صنعت دارو ایران و جهان" سال‌های متوالی به ویژه این اواخر در خبرها و تحلیل‌های اقتصادی، حتما موضوع قیمت‌گذاری دستوری دارو را شنیده‌ای؟ 🔖 اما قیمت‌گذاری دستوری چیست؟ ❇️ اصطلاح قیمت‌گذاری دستوری یا کنترل قیمت به حداقل یا حداکثر قیمت‌های…
"قیمت‌گذاری دستوری در صنعت دارو ایران و جهان"
#قسمت‌دوم

🔖 مزایای قیمت‌گذاری دستوری

❇️ اجرا کردن فرآیند کنترل قیمت‌ها اغلب زمانی اعمال می‌شود که دولت‌ها احساس کنند مصرف‌کنندگان توان خرید کالاها و خدمات را ندارند و به همین علت معمولا برای جلوگیری از افزایش قیمت، سقف قیمتی برای تولید کنندگان تعیین می‌کنند.

❇️ لازم به ذکر است که در بعضی از مواقع، دولت‌ها علاوه بر در نظر گرفتن شرایط و موقعیت مصرف کننده، شرایط و نیازهای تولید کنندگان را نیز لحاظ می‌کنند؛ به عنوان مثال اگر دولت‌ها احساس کنند که تولیدکنندگان داخلی خود از نحوه قیمت‌گذاری کالاها و خدمات در بازار آزاد سود نمی‌برند، ممکن است محدودیت‌های قیمتی برای کالاها و خدمات تعیین کنند تا شرکت‌ها به سود آوری برسند. این کنترل قیمت و دخالت مستقیم توسط دولت به شرکت ها اجازه می‌دهد تا در بازار رقابت باقی بمانند.

🔖 اما در کنار مزایای قیمت‌گذاری دستوری که بیشتر به نفع مصرف‌کنندگان است این نوع قیمت گذاری معایبی نیز دارد؛

❇️ فرآیند کنترل قیمت ممکن است با بهترین نیت اعمال شود اما علم اقتصاد با نیت افراد کاری نداشته و اغلب این مداخله نتیجه عکس می‌دهد. اغلب تلاش‌ها برای کنترل قیمت‌ها که عمدتا برای غلبه بر پارامترهای اقتصادی همچون عرضه و تقاضا است، برای مدت زمان قابل توجهی با مشکل مواجه است.

❇️ قیمت‌ها برای حفظ تعادل بین عرضه و تقاضا توسط تجارت در بازار آزاد تعیین می‌شوند و درنتیجه قیمت‌های تحمیلی توسط دولت می‌تواند منجر به ایجاد تقاضای مازاد در مورد سقف‌های قیمتی یا مازاد عرضه در مورد کف قیمت‌ها شود.

🔖 معایب قیمت گذاری در صنعت دارو

❇️ قیمت‌گذاری دستوری مشکلات زیادی را در صنعت دارو ایجاد‌ کرده‌ است؛ این مشکلات عبارتند از: کمبود دارو، عدم‌سرمایه‌گذاری جدید در صنعت دارو، قاچاق معکوس دارو، افزایش سرانه مصرف دارو، از‌دست‌دادن بازارهای صادراتی، اختلال در نظام توزیع دارو و…

❇️ برخی به قیمت‌گذاری در این صنعت انتقاد داشته و معتقدند مداخله باید در بحث بیمه باشد نه قیمت‌گذاری؛ این افراد برای برون‌رفت از شرایط، راهکارهایی را نیز ارائه می‌دهند. یکی از مهم‌ترین این راهکارها استفاده از مزایده با حضور بیمه‌‌‌‌‌‌‌هاست. به این شکل که بیمه‌‌‌‌‌‌‌ها، به‌عنوان نماینده سمت تقاضا، با تولیدکنندگان دارویی وارد چانه‌زنی می‌شوند. همچنین در کنار این روش، لازم است درباره فهرست داروهای مشمول قیمت‌گذاری تجدیدنظر صورت گیرد و فقط داروهای اساسی موردنیاز جامعه، در صورت نیاز به شیوه کاربردی و مناسب قیمت‌گذاری شود و باقی داروها با توجه به تقاضای بازار و میزان عرضه دارو توسط بازار قیمت‌گذاری شود.

نویسنده: محمد کامرانی؛ دانشجوی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ✍🏻

#قیمت‌گذاری_دستوری

⚖️ انجمن علمی قانون
2025/07/08 10:18:31
Back to Top
HTML Embed Code: