Telegram Web Link
🟠 وضعیت آزادی مطبوعات در جهان در سال 2024: تاریکی فزاینده

آزادی مطبوعات در سراسر جهان با افزایش حملات سیاسی از سوی دولت‌ها و بازیگران دیگر به شدت رو به وخامت است.

این یافته کلیدی گزارش سالانه آزادی مطبوعات جهان است که توسط گزارشگران بدون مرز (RSF) منتشر شده است.

شاخص جهانی آزادی مطبوعات RSF که 180 کشور را بر اساس توانایی روزنامه‌نگاران در انجام کار آزادانه و مستقل رتبه‌بندی می‌کند، نشان می‌دهد که سال گذشته شاهد کاهش کلی آزادی مطبوعات در سطح جهان بود.

این امر به‌ویژه نگران‌کننده است، زیرا بیش از نیمی از جمعیت جهان در سال 2024 در انتخابات دموکراتیک شرکت می‌کنند.

🔶 مناطق کلیدی نگرانی

خاورمیانه و شمال آفریقا: این منطقه بدترین عملکرد را در زمینه محدودیت‌های آزادی مطبوعات توسط دولت‌ها دارد. دولت‌ها در سراسر منطقه تلاش کرده‌اند تا از طریق خشونت، دستگیری و قوانین سخت‌گیرانه رسانه‌ها را کنترل و محدود کنند.

آمریکای لاتین: این منطقه نیز شاهد سرکوب سیاسی فزاینده روزنامه‌نگاری است. به عنوان مثال، رئیس جمهور جدید آرژانتین، خاویر مایلی، به حمله خود به مطبوعات آزاد افتخار کرده و بزرگترین آژانس خبری دولتی این کشور را تعطیل کرده است.

آفریقا: انتخابات در جنوب صحرای آفریقا شاهد خشونت علیه روزنامه‌نگاران بود که با حملات سیاسی علیه آزادی رسانه‌ها همراه بود.

اروپا: روسیه به دلیل سرکوب شدید روزنامه‌نگاری مستقل، از جمله تبعید بیش از 1500 روزنامه‌نگار از زمان حمله به اوکراین در سال 2022، به رتبه پایین‌تری در این شاخص رسیده است.

آسیا و اقیانوسیه: دیکتاتوری‌های منطقه کنترل خود را بر اخبار و اطلاعات تشدید کرده‌اند و روزنامه‌نگاران در کشورهایی مانند افغانستان، کره شمالی و چین با آزار و اذیت فزاینده روبرو هستند.

علاوه بر حملات مستقیم دولت‌ها، RSF همچنین نگرانی‌های فزاینده‌ای را در مورد استفاده از هوش مصنوعی برای انتشار اطلاعات نادرست و سرکوب گزارش‌های محیطی برجسته کرده است.

روز جهانی آزادی مطبوعات:
گزارش RSF در حالی منتشر می‌شود که جهان روز جهانی آزادی مطبوعات را در 3 مه 2024 جشن می‌گیرد. یونسکو، که این روز را سازماندهی می‌کند، در گزارش جداگانه‌ای اعلام کرد که 44 روزنامه‌نگار در 15 سال گذشته به دلیل پوشش اخبار محیطی کشته شده‌اند.

آینده چه خواهد شد؟
وضعیت آزادی مطبوعات در سراسر جهان به شدت نگران‌کننده است. با ادامه افزایش حملات به روزنامه‌نگاران و رسانه‌های مستقل، ضروری است که اقداماتی برای محافظت از این حقوق اساسی انجام شود.

منبع انگلیسی: گاردین
منبع فارسی: شارا
↪️ @commac
یونسکو:

"۷۰ درصد از خبرنگارانی که محیط‌زیست را پوشش می‌دهند قربانی تهدید یا حمله هستند"

🔹یونسکو در گزارش خود به نام «مطبوعات و سیاره درخطر» که به مناسبت روز آزادی مطبوعات منتشر شد، هشدار داد که بیش از ۷۰ درصد روزنامه نگاران از ۱۲۹ کشور جهان می گویند که در رابطه با تحقیقات خود در مورد مسائل زیست محیطی هدف «حمله، تهدید یا فشار» قرار گرفته اند.

🔹به نوشته نشریه سوئیسی لوتان، این نظر سنجی در ماه مارس و از ۹۰۵ روزنامه نگار انجام شده است.

🔹در میان این ۷۰ درصد، از هر ۵ نفر، ۲ نفر می گویند که متحمل خشونت فیزیکی شده اند و حدود ۸۵ درصد از روزنامه نگاران مربوطه می گویند که مورد تهدید یا فشار روانی قرار گرفته اند..

🔹همچنین ۶۰ رصد قربانی آزار و اذیت آنلاین، ۴۱ درصد حملات فیزیکی و ۲۴ درصد گفته اند که در سطح قانونی مورد حمله قرار گرفته اند.

🔹نزدیک به نیمی (۴۵ درصد) می گویند که از ترس انتقام جویی، افشای منابع خود یا به دلیل آگاهی از اینکه مطالبشان با منافع ذینفعان مربوطه در تضاد است، خودسانسوری می کنند.

🔹داده ها همچنین نشان می دهد که روزنامه نگاران زن، بیشتر از مردان در معرض آزار و اذیت آنلاین هستند.

🔹به عنوان بخشی از این تحقیقات، یونسکو  فاش کرد حداقل ۷۴۹ روزنامه‌نگار که با مسائل زیست‌محیطی سروکار دارند در طول دوره ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۳ هدف قتل، خشونت فیزیکی، بازداشت و آزار و اذیت آنلاین یا حملات قانونی بوده‌اند.

🔹همچنین افزایش ۴۲ درصدی موارد بین سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ نسبت به دوره قبل (۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸) مشاهده شد.

🔹این نظرسنجی نشان می دهد که این مشکل جهانی است و حملات در ۸۹ کشور و در تمام مناطق جهان رخ می دهد.

🔹یونسکو یادآوری می‌کند که از سال ۲۰۰۹ دست کم ۴۴ روزنامه‌نگار که مسائل زیست‌محیطی را پوشش می‌دهند در ۱۵ کشور، از جمله ۳۰ روزنامه‌نگار در آسیا و اقیانوسیه و ۱۱ نفر در آمریکای لاتین یا کارائیب کشته شده اند.

🔹این تحقیقات تاکید می کند که حدود ۲۴ مورد از تلاش برای قتل جان سالم به در بردند و تنها ۵ ترور منجر به محکومیت شده که نشان دهنده "میزان معافیت تکان دهنده تقریبا ۹۰ درصد است.

🔹این آژانس خاطرنشان می کند روزنامه نگاران محیط زیست با خطرات فزاینده ای روبرو هستند زیرا کار آنها «اغلب با فعالیت های اقتصادی بسیار سودآور مانند قطع غیرقانونی درختان، شکار غیرقانونی یا تخلیه غیرقانونی زباله» تلاقی می کند.

🔹خانم اُدری آزوله، مدیرکل یونسکو در این گزارش گفت: آژانس سازمان ملل متحد خواستار افزایش حمایت از خبرنگاران متخصص در مسائل زیست‌محیطی است زیرا «بدون اطلاعات علمی معتبر در مورد بحران زیست‌محیطی کنونی، هرگز نمی‌توانیم امیدوار باشیم که بر آن غلبه کنیم».

🔹او تأکید می‌کند که «اطلاعات نادرست مرتبط با آب و هوا در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد».

✍🏼مهدی حیدری. روزنامه نگاری جدید
↪️ @commac
اعتماد به رسانه‌ها: در حال کاهش و نیازمند تغییر

همان‌طور که در مقاله لیندسی کورنیک در فاکس‌نیوز آمده است، اعتماد به رسانه‌ها در حال کاهش است.

نظرسنجی اخیر نشان داد که تنها 14 درصد از رأی‌دهندگان "اعتماد زیادی" به رسانه‌های جریان اصلی دارند.

این موضوع نگران‌کننده‌ای است، زیرا رسانه‌ها نقش حیاتی در جامعه ما ایفا می‌کنند. آنها ما را از رویدادهای جاری مطلع می‌کنند،.

دلایل زیادی برای کاهش اعتماد به رسانه‌ها وجود دارد. برخی از مردم احساس می‌کنند که رسانه‌ها مغرضانه هستند و فقط یک طرف داستان را روایت می‌کنند.

برخی دیگر معتقدند که رسانه‌ها بیشتر به دنبال جلب توجه هستند تا ارائه گزارش دقیق اخبار. و برخی دیگر به سادگی به دلیل انتشار اخبار جعلی و اطلاعات نادرست توسط رسانه‌ها، اعتماد خود را از دست داده‌اند.

چه کاری می‌توان برای بازگرداندن اعتماد به رسانه‌ها انجام داد؟ جیم ونده هی، یکی از بنیانگذاران پولیتیکو و آکسیوس، در مقاله‌ای چند پیشنهاد ارائه می‌دهد.

او می‌گوید که خبرنگاران باید "متواضع تر" باشند و به "حقیقت" پایبند باشند. آنها همچنین باید "به اندازه کافی متواضع باشند که وقتی اشتباه می‌کنند به آن اعتراف کنند" و "از توییتر و سایر پلتفرم‌هایی که باعث بی‌اعتمادی مردم می‌شوند، عقب‌نشینی کنند."

بن کالینز، گزارشگر سابق ان‌بی‌سی نیوز، پیشنهاد دیگری دارد: او می‌گوید که خبرنگاران باید "روی داستان‌هایی که مهم هستند تمرکز کنند، حتی اگر محبوب نباشند." او همچنین می‌گوید که آنها باید «شفاف‌تر باشند در مورد نحوه گزارش اخبار» و «سخت‌تر برای تأیید حقایق کار کنند».

بازگرداندن اعتماد به رسانه‌ها وظیفه‌ای است که بر عهده همه ماست. ما می‌توانیم با حمایت از منابع خبری معتبر، انتقاد سازنده از گزارش‌های نادرست و ترویج سواد رسانه‌ای، به این امر کمک کنیم.

ما همچنین می‌توانیم از خبرنگاران بخواهیم که بهتر عمل کنند و آنها را برای پاسخگویی در قبال اشتباهاتشان تحت فشار قرار دهیم.

در نهایت، آینده رسانه‌ها به ما بستگی دارد. اگر می‌خواهیم رسانه‌ها منبعی قابل اعتماد و قابل اعتماد اطلاعات باشند، باید برای آن تلاش کنیم.

منبع انگلیسی: فاکس‌نیوز
منبع فارسی: شارا
↪️ @commac
🟥 ایجاد تعادل بین زندگی آنلاین و آفلاین برای نوجوانان بسیار مهم است

🔸دکتر حسین امامی در مصاحبه ای با خبرنگار سرویس رسانه خبرگزاری شفقنا، به بررسی چالش‌های استفاده نوجوانان از گوشی‌های هوشمند و فضای مجازی و راهکارهای مقابله با آنها می‌پردازند.
♦️وی معتقد است که در حال حاضر در ایران قوانین و مقررات جامعی برای کنترل این موضوع وجود ندارد و خانواده و مدرسه باید با همکاری یکدیگر در این زمینه اقدام کنند.
🔸این مدرس ارتباطات در دانشگاه، بر اهمیت آموزش سواد رسانه‌ای به نوجوانان از دوران کودکی تأکید می‌کند.
🔸وی می گوید: باید از طریق آموزش و گفتگو، به نوجوانان کمک کرد تا از فضای مجازی به طور مسئولانه و هدفمند استفاده کنند.
🛞 @commac
🎯 «ببخشید دیر جواب می‌دهم» از بی‌فایده‌ترین عذرخواهی‌های فرهنگ امروز است

🔴 «همیشه در دسترس»؛ بیست سال پیش، فقط حرفه‌ای‌های ثروتمند که از اولین نسل از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کردند، می‌توانستند این لقب را با افتخار به خودشان بدهند. ملیسا مَزمانیان، استاد انفورماتیک دانشگاه کالیفرنیا که تاریخ وسایل ارتباطی را مطالعه می‌کند، می‌گوید: آن زمان چنین افرادی «حس می‌کردند اربابان دنیا هستند». اما وقتی افراد بیشتری به ابزار‌های ارتباطی قابل‌حمل دسترسی پیدا کردند، کم کم، درجا پاسخ‌دادن به پیام‌ها به قاعده‌ای بین همکاران، دوستان و عزیزانمان تبدیل شد. آن قدرت اعجاب‌انگیز به وظیفهای شبانه‌روزی تبدیل شد.

🔴 مزمانیان این فرایند را «مارپیچ انتظارات» می‌‌نامد: وقتی فناوریِ ارتباطی رفتار تازه‌ای -مثلاً پاسخ‌دادن در لحظه- را ممکن می‌سازد، انجام آن کار می‌شود نشانه‌ای از اینکه افراد چه میزان به دیگران تعهد دارند.

🔴 بی‌رحمانه آنکه، این روزها سریع پاسخ ندادن هم معادل تعهدنداشتن در نظر گرفته می‌شود. به‌همین دلیل، اگر آدم‌ها احساس کنند به‌اندازۀ کافی سریع پاسخ نداده‌اند، تصور می‌کنند یک عذر‌خواهی به طراف مقابل بدهکارند. البته این سازوکار منحصر به روابط پرسرعت اینترنتی نیست. جیسون فارمن، تاریخ‌نگار رسانه، می‌گوید در قرن نوزدهم هم اگر فردی پاسخ نامه‌ای را با تأخیری نامعمول می‌داد، معمولاً جملاتش را با عذرخواهی شروع می‌کرد و امید داشت که «بخشیده» شود. اما بازۀ «پذیرفتنی‌بودن» برای پاسخ در این سال‌ها به شکل ویرانگری کوتاه شده است.

🔴 پاسخ‌دادن با تأخیر در محیط کاری ممکن است به پای «تنبلی» نوشته شود. بیرون از محیط کاری نیز، اگر شریک عاطفی‌تان پیام دهد «دوستت دارم»، فکر خوبی نیست که برای پاسخ‌دادن به پیام او دو روز صبر کنید.

🔴 اما گذشته از این خطرات احتمالی، عواقب به‌سرعت پاسخ‌ندادن آن‌قدر‌ها هم که از آن می‌ترسیم جدی نیست. لارا گوئرگ از مدرسۀ اقتصاد لندن و وَنسا بونر از دانشگاه کُرنل، پس از تحقیقی گسترده دربارۀ هنجارهای پاسخ‌دادن به پیام دریافتند که «انتظارات ما از اینکه دیگران انتظار دارند چه‌قدر زود به آن‌ها پاسخ دهیم معمولاً نادرست است. تصور می‌کنیم باید فوراً پاسخ دهیم، اما واقعیت آن است که مردم ایرادی نمی‌بینند اگر عجله نکنیم». علی‌رغم این، ما مدام از دیگران به‌خاطر تأخیر‌هایمان عذرخواهی می‌کنیم.

🔴 «ببخشید دیر جواب می‌دهم» به یکی از رایج‌ترین شیوه‌های شروع پیام‌هایمان تبدیل شده است، اما معمولاً این عبارت کلیشه‌ای برای خواننده‌اش معنای خاصی ندارد.

🔴 از نظر متخصصان ارتباطات، می‌توان به جای عذرخواهی از تعبیری مثل «از صبوری شما ممنونم» استفاده کرد. مزمانیان می‌گوید می‌شود از عبارتی استفاده کرد که اهمیت رابطه‌تان با طرف مقابل را نشان بدهد، مثلا: «چقدر از پیامت خوشحال شدم»، بااین‌حال، گئورگ و بونر می‌گویند: معمولاً طرف مقابل به محتوای جواب شما اهمیت می‌دهد، نه تلاشتان برای اینکه دلش را به دست بیاورید. بنابراین شاید راحت‌ترین کار این باشد که خیلی ساده، همانطوری جواب بدهید که انگار دارید در لحظه پاسخ می‌دهید. بدون عذرخواهی، ولی محترمانه.


📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «اگر پیامی را با تأخیر جواب می‌دهید، «معمولاً» نیازی به عذرخواهی نیست». این مطلب در تاریخ ۱۲ تیر ۱۴۰۱ در وب‌سایت ترجمان بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ جو پینسکر است و فاطمه زلیکانی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/r29374
↪️ @commac
آکادمی ارتباطات
خداحافظی با شیوه های سنتی خبرنگاری ورزشی با ورود هوش مصنوعی هوش مصنوعي مي تواند در شيوه برگزاري مسابقات، داوري، تدوين استراتژی، تمرین های بدنسازی، اندازه گیری عملکرد بازیکنان و همچنین استعدادیابی تحولی انقلابی را در صنعت ورزش رقم بزند. دکتر حسین امامی، مدرس…
🔻هوش مصنوعی، راه حل خبرنگاری ورزشی یا تهدید

🔸کنگره یکصدمین سالگرد انجمن خبرنگاران ورزشی بین المللی (AIPS) در سانتا سوزانا، اسپانیا برگزار می شود تا در مورد هوش مصنوعی در خبرنگاری ورزشی بحث شود.

🔸این کنگره بررسی می کند که آیا هوش مصنوعی یک راه حل یا تهدید برای خبرنگاری ورزشی است.

🔸هوش مصنوعی می تواند وظایفی مانند تهیه گزارش مسابقات و ویرایش ویدیو را انجام دهد و بخشی از بحث در مورد نقش آن در رسانه های اجتماعی ورزشکاران است.

🔸یک نگرانی این است که هوش مصنوعی می تواند با تولید محتوای بسیار زیاد، محتوای نوشته شده توسط خبرنگاران واقعی را تحت الشعاع قرار دهد.

🔸شواهدی از انتشار مقالات جعلی نوشته شده با هوش مصنوعی در مجلات معتبر ورزشی و شکایت نیویورک تایمز علیه OpenAI و مایکروسافت به دلیل نقض کپی رایت وجود دارد.

متن کامل در سایت کمیته ملی المپیک
🛞 @commac
ترجمه «درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی» چاپ شد

🟥کتاب "درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی؛ از مفهوم آزادی تا حاکمیت ربات‌ها" نوشته مارک کوکلبرگ و ترجمه علی‌اصغر رئیس‌زاده توسط موسسه فرهنگی دکسا منتشر شده است.

💢این کتاب یکی از عناوین مجموعه "شکوفایی" است که برای پاسخ به این سوال که "چگونه زندگی ارزش زیستن دارد؟" منتشر می‌شود.

💢نویسنده معتقد است بحث فلسفی در مورد هوش مصنوعی از زاویه سیاسی-فلسفی کم بوده و این کتاب آن خلا را پر می‌کند.

💢کتاب فلسفه سیاسی، فلسفه فناوری و اخلاق را در کنار هم قرار می‌دهد تا مسائل هنجاری هوش مصنوعی و رباتیک را بهتر درک کند.

💢فصول کتاب شامل موضوعاتی مانند آزادی، برابری، عدالت، سوگیری، قدرت، نظارت و سیاست زیست‌محیطی در ارتباط با هوش مصنوعی است.

💢بخشی از کتاب به نقش هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال در ایجاد اضطراب عمومی، قبیله‌سازی و قطبی‌شدن سیاسی می‌پردازد.

♻️ این‌کتاب با ۳۳۰ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۳۰۰ هزار تومان منتشر شده است.
🛞 @commac
نشر لوگوس منتشر کرد:

روانشناسی رسانه‌های اجتماعی
سیاران مک‌ماهون
ترجمۀ خانم دکتر سیده زهرا اجاق


اگر کنجکاوید که بدانید رسانه‌های اجتماعی با روان ما چه می‌کنند، این کتاب را بخوانید.گوشه کوچکی در اینترنت برای خود می‌سازیم تزیینش می‌کنیم.اما درواقع داریم کار پیچیده‌ای انجام می‌دهیم: داریم دربارۀ خودمان حرف می‌زنیم.آیا شخصی را توصیف می‌کنیم که هستیم یا شخصی را که دوست داریم باشیم، وصف می‌کنیم؟ همۀ اهمیت رسانه‌های اجتماعی دراین است که گوشۀ امنی به ما می‌دهند تا نسخۀ بهتری از خودمان را عرضه کنیم؛ اما گاهی این کار به تلاشی ویرانگر تبدیل می‌شود.علاوه براین، عنصر اساسی درهمۀ رسانه‌های اجتماعی، توانایی برقراری ارتباطِ خصوصی است.تلاش برای ساختن صمیمیت‌هایی که همیشه افشا می‌شوند و ممکن است زندگی‌مان را تحت‌تأثیر قرار دهند.این ویژگی‌ها از نظر روان‌شناسی چگونه کار می‌کنند؟ روان‌شناسی رسانه‌های اجتماعی تلاشی است برای پاسخ به این پرسش.اما نه با ارزیابی‌های تک‌بعدی. این کتاب، پیش‌فرض‌های شما را پس می‌زند و شما را به جهان پیچیده و جذابی وارد می‌کند.
خرید از وبسایت نشر لوگوس از هم اکنون
پخش از ققنوس

@irlogos
↪️ @commac
چند مطلب خواندنی درباره هوش مصنوعی

🔸هوش مصنوعی نعمت است یا مصیبت؟


🔹 آیا هوش مصنوعی تصمیم‌گیری و نحوه قضاوت انسان را تغییر خواهد داد؟

🔸هوش مصنوعی چگونه می‌تواند نقش مشاور مالی را بازی کند؟

🔸 ۱۰ روشی که هوش مصنوعی جهان را دگرگون می‌کند؛ از درمان سرطان تا نابودی بشر

🔸هوش مصنوعی شغل روزنامه‌نگاران را از بین خواهد برد

🔸مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی می‌توانند دروغ بگویند و انسان را فریب دهند

🔸هشدار یک کارشناس رایانه: هوش مصنوعی مهارناپذیر است

🔸هوش مصنوعی گوگل با استفاده از سیگنال‌های مغزی موسیقی که شنیده‌اید را می‌نوازد

🔸به زودی هوش مصنوعی تعاملی بر هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی غلبه می‌کند

🔸هوش‌ مصنوعی می‌تواند ۳۰۰ میلیون شغل را نابود کند

🛞 @commac
🎯 چطور در راه «ساختن خودمان» به خدا تبدیل شدیم؟
— کتابی جدید، تاریخ ایدۀ خودآفرینی را در کنار تغییرات مذهبی بررسی می‌کند


📍ایزابلا برتون، در کتاب خودساخته: ساختن خود از داوینچی تا کارداشیان‌ها سودای بزرگی در سر دارد: او می‌خواهد ۵۰۰ سال تاریخ فرهنگی غرب را در جستجوی سرچشمه‌های ایده‌ای بکاود که امروز چنان فراگیر شده است که مثل حقیقتی علمی، بدیهی به نظر می‌رسد. ایده‌ای که می‌گوید ما باید «مدیر عامل شرکت خودمان باشیم» و برای برندِ خودمان بازاریابی کنیم. چطور ساختن و فروختن برندِ شخصی از دل دنیایی دینی زاده شد که در آن‌ انسان‌ها فکر می‌کردند «خدا» آن‌ها را آفریده است؟


🔖 ۳۰۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۱۸ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/a10057
↪️ @commac
✳️ کارگاه آنلاین روش‌های کدگذاری داده‌های کیفی

♦️ مدرس: مسعود زمانی مقدم

🔸 ۱۰ ساعت (در ۴ جلسه)
🔹 پنجشنبه‌ها، از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

🟡 برگزاری کارگاه در گوگل‌میت به‌صورت آنلاین
🟠 فایل‌های صوتی جلسات و فایل پاورپوینت ارائه در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرند.
🟢 ظرفیت کارگاه محدود است.

🔷 این کارگاه برای پژوهشگران و دانشجویان در همۀ رشته‌هایی که از پژوهش کیفی استفاده می‌کنند (از جمله علوم اجتماعی، علوم ارتباطات، علوم تربیتی و روان‌شناسی، مدیریت و کارآفرینی، علوم سیاسی، علوم بهداشتی و پیراپزشکی و ...) و به یادگیری تحلیل کیفی علاقه و نیاز دارند، مناسب می‌باشد.

📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به @edusocio پیام بدهید.

🔴🟡🔵 پژوهش کیفی
@Qualitative_Methodology
↪️ @commac
💢محتوای مربوط به ایران بدون حضور ایرانیان: در پلتفرم تیک‌تاک چه میزان محتوا راجع به ایران منتشر می‌شود؟

🔹ایرانیان، خصوصا ساکنان ایران، عمدتا از تیک‌تاک استفاده نمی‌کنند.با این حال، داده‌ها نشان می‌دهد که راجع به ایران در این پلتفرم محتوای قابل توجهی تولید می‌شود. از مرداد ۱۴۰۱ تاکنون، بیش از ۱.۴میلیون ویدئو با هشتگ #Iran در این پلتفرم منتشر شده که این ویدئوها در مجموع بیش از ۱۹میلیارد بار دیده شده است!

🔸بر اساس این داده‌ها،اواخر شهریور ۱۴۰۱ همزمان با آغاز اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی وهمچنین آبان آن سال،یکی از مقاطعی بوده که بیشترین محتوا راجع به ایران منتشر شده است.

🔹همچنین پس از ۷اکتبر و به‌دنبال تنش میان ایران و اسرائیل در دو مقطع در این پلتفرم راجع به ایران محتوا منتشر شده که اوج آن به زمان حمله ایران به اسرائیل باز می‌گردد که ویدئوهای با هشتگ ایران ۶۶۶میلیون بار دیده شده است.

🔸نکته قابل تأمل آن که بیشترین محتوای منتشر شده با هشتگ Iran در کشورهای آمریکا، انگلستان، آلمان،پاکستان و کانادا بوده و این داده‌ها در غیاب ایرانیان منتشر شده است.

@socialMediaAnalysis
↪️ @commac
دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با مساعدت معاونت پژوهشی دانشگاه به مناسبت هفته ارتباطات و روابط عمومی برگزار می‌کند

《وبینار سواد رسانه‌ای بومی در عصر آلودگی اطلاعات》

مدرس: دکتر سیدمحسن بنی‌هاشمی

زمان: پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه،
ساعت: ۹:۳۰ الی ۱۱:۳۰
مکان: دانشکده فرهنگ و ارتباطات کلاس ۲۰۱

لینک حضور مجازی:
https://panel.soore.ac.ir/join/apx9q0x1cj
🆔 @commac
☀️روایت امیرالمومنین

▫️فرزندانتان را به آداب و رسومِ خود مجبور نسازید چرا که آنان به روزگاری غیر از روزگار شما تعلق دارند.


🌐 raavi.news
🆔 @commac
🚫 طالبان فعالیت «افغانستان اینترنشنال» را ممنوع کرد

🔹 کمیسیون ارزیابی و تخلفات رسانه‌ای حکومت طالبان فعالیت «افغانستان اینترنشنال» را به دلیل تحریف خبر و دامن زدن به تعصبات قومی و زبانی ممنوع کرد.
به گزارش تسنیم، «خبیب غفران» سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در اطلاعیه‌ای با اشاره به موارد نقض شده اصول رسانه‌ای توسط افغانستان اینترنشنال نوشت:

۱- احترام و رعایت حریم خصوصی شهروندان و اشخاص حقوقی که جایگاه ویژه‌ای در دین مبارک اسلام و نظام‌های حقوقی افغانستان و جهان دارد، بار‌ها توسط این رسانه نقض شده است.

۲- ترور شخصیتی که یک جنایت رسانه‌ای است، موضوع روزانه برنامه‌های افغانستان اینترنشنال است.

۳- از نظر تخصصی صحت و سقم خبر امر مهمی است، اما این رسانه این امر مهم را فدای سرعت و گرایش‌های شخصی می‌کند.

۴- تحریف یا جعل اطلاعات که به صورت علنی توسط این رسانه انجام می‌شود.

۵- یکی از مهمترین وظایف رسانه‌ها حفظ رفاه اجتماعی، امنیت اخلاقی و روانی است، افغانستان اینترنشنال بیشتر به این مسائل آسیب می‌رساند.

۶- برنامه‌های بین‌المللی آن به‌جای وحدت و یکپارچگی جامعه، تعصبات مختلف ملی، زبانی و منطقه‌ای را در کشور تشویق می‌کند.

۷- محتوای برنامه‌ها و اقدامات مجریان این رسانه نقض آشکار ارزش‌ها و الزامات دینی افغانستان است.

۸- ارتباط با منابع برای کسب اطلاعات و بعضاً رشوه دادن در ازای اطلاعات و کلیپ یک اشتباه کاملاً اخلاقی و قانونی است که این تلویزیون انجام می‌دهد.

۹- بی طرفی در خبر‌ها و پخش یکی از اصول مهم خبرنگاری است و این تلویزیون این قاعده حرفه‌ای را در انتخاب مهمانان زیر پا می‌گذارد.

۱۰- بدترین چیز این است که آن‌ها از طریق برنامه‌های خود با گسترش تبلیغات شورشیان و دشمنان کشور برای تضعیف نظام حاکم و ایجاد بی‌ثباتی تلاش می‌کنند.

سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در ادامه تأکید کرد: امید است مردم مؤمن افغانستان رادیو و تلویزیون افغانستان اینترنشنال را بر اساس ایمان و مسئولیت ملی خود تحریم کنند.

🆔 @commac
دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها برگزار می‌کند :
🔻انگاره ذهنی جامعه ایرانی و فرزند آوری

🔹مهمانان نشست:
📍دکتر رسول صادقی ،دانشیار جمعیت شناسی دانشگاه تهران
📍دکتر زهراقربانی،عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اراک
🔺زمان:۲۳اردیبهشت
🔻ساعت:۱۰:۳۰الی۱۲
🔷تهران خیابان شهید بهشتی،خیابان پاکستان،کوچه هرات(دوم) پلاک ۱۱،سالن شهدای رسانه
@commac
شعار روز جهانی ارتباطات راه دور و جامعه اطلاعاتی

(17 می 2024-27 اردیهشت ماه 1403)

نوآوری های دیجیتال برای توسعه پایدار

Digital Innovation for Sustainable Development

📝 ترجمه و تلخیص: منصور ساعی

🔹امسال 17 می، شعار روز جهانی ارتباطات راه دور و جامعه اطلاعاتی، «نوآوری های دیجیتال برای توسعه پایدار» است. ساختن آینده ای پایدار نیازمند تفکر و اقدام نوآورانه به ویژه در دنیای دیجیتال است.

🔹روز جهانی ارتباطات راه دور و جامعه اطلاعاتی، فرصتی است برای کشف اینکه چگونه نوآوری دیجیتال می تواند به متصل شدن همه افراد کمک کند و مسیر شکوفایی پایدار را برای همه باز کند.

🔹فن آوری نوآورانه می تواند به مقابله با مبرم ترین چالش های جهان، از مبارزه با تغییرات آب و هوا گرفته تا از بین بردن گرسنگی و فقر تا کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان، ترویج کشاورزی پایدار و کار شایسته، و دستیابی به سواد جهانی را پشتیبانی و تسریع بخشند. در واقع، فن‌آوری‌های دیجیتال می‌توانند به دستیابی به 70 درصد از اهداف ۱۷ گانه تحت اهداف توسعه پایدار سازمان ملل تا سال 2030 کمک کنند. فقدان سیاست‌ها، سرمایه‌گذاری و مهارت‌های دیجیتال، بسیاری از کشورها را در تلاش برای نگه‌داشتن به سرعت در حال تغییر چشم‌انداز دیجیتالی قرار داده است.

🔹فن آوری ها می توانند به ما کمک کنند تا دنیای ما عادلانه تر، صلح آمیزتر و عادلانه تر شود. پیشرفت‌های دیجیتال می‌توانند دستیابی به هر یک از فناوری ها همچنین می توانند حریم خصوصی را تهدید کنند، امنیت را از بین ببرند و نابرابری را افزایش دهند. آنها پیامدهایی برای حقوق بشر و عاملیت انسانی دارند. مانند نسل‌های قبل، ما - دولت‌ها، کسب‌وکارها و افراد - انتخابی داریم که چگونه فناوری‌های جدید را مهار و مدیریت کنیم

🔹اتحادیه ارتباطات راه دور اعلام کرده است که همه جهان به نوآوری دیجیتال نیاز دارد. با هم، می توانیم آن را محقق کنیم.

🔹هر سال در 17 می، روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی ( (WTISD جشن گرفته می‌شود. این روزنمادین به مناسبت تأسیس اتحادیه بین‌المللی ارتباطات راه دور (ITU) است

🔹این روز در تقویم ایران به نام روز ملی ارتباطات و روابط عمومی نامگذاری شده است. همزمان با روزجهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی و روز ملی روابط عمومی در ایران، از چند سال قبل «هفته روابط عمومی» نیز با هدف گرامیداشت دانش و حرفه روابط عمومی نامگذاری شده که در طی آن رویدادها و برنامه ها و دورهمی های مختلف برگزار می شود.

https://www.itu.int/wtisd/

https://www.un.org/en/un75/impact-digital-technologies

#کافه_ارتباطات
@coffee_comm
@commac
🔹قوانین جدید دانشگاه خواجه نصیر:
تشکیل گروه‌های مجازی بیشتر از ۱۰۰ نفر توسط دانشجویان منوط به کسب مجوز است

طبق اعلام دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، با استناد به تبصره ۲ ماده ۳۲ تشکیل گروه‌های مجازی دانشجویی با جمعیت بالای ۱۰۰ نفر، نیاز به مجوز کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دارد. در حال حاضر هیچ یک از گروه‌های دانشجویی که در بستر فضای مجازی فعال هستند، مجوز قانونی ندارند./ایسنا
@khabarha_nazarha
@commac
♨️ قدرت اخبار مهم اقتصادی بر بازارهای مالی و واکنش سرمایه گذاران

🟥 چگونه اخبار اقتصادی مهم مانند نرخ بهره، رشد اقتصادی، تولید صنعتی و نرخ بیکاری می تواند بازارهای مالی را تحت تأثیر قرار دهد.
🔻معامله گران اغلب براساس این اخبار تصمیم به خرید و فروش می گیرند که می تواند ریسک زیادی داشته باشد.
🔻سپس به معرفی یک پژوهش جدید با عنوان "آنچه صدها رویداد اخبار اقتصادی درباره باور افراطی در بازار سهام می گویند" می پردازد.
🔻روش پیشنهادی ترکیبی از هوش مصنوعی و الگوهای قیمت گذاری دارایی است که می تواند ماهیت و شدت انحرافات باور سرمایه گذاران را در واکنش به اخبار اندازه گیری کند.
🔻یافته های این پژوهش نشان می دهد سرمایه گذاران معمولاً به اخبار اقتصادی واکنش بیش از حد نشان می دهند. اما در برخی موارد که چندین خبر متضاد همزمان رخ می دهد، این واکنش بیش از حد می تواند نوسانات بازار را کاهش دهد.

✳️ اصل تأثیرگذاری اخبار بر بازار از طریق تحریف باورها و انتظارات سرمایه گذاران در مورد ریسک های اقتصادی است که می تواند منجر به واکنش بیش از حد مثبت یا منفی و در نتیجه افزایش یا کاهش نوسانات بازار شود.

https://www.tejaratefarda.com/fa/tiny/news-46732
@commac
2024/05/31 23:41:22
Back to Top
HTML Embed Code: