Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یک ژیروسکوپ در حین چرخش به دلیل حفظ تکانه زاویه‌ای در حالت عمودی باقی می‌ماند. تکانه زاویه‌ای به سرعت چرخش، جرم و شکل جسم بستگی دارد. یک ژیروسکوپِ در حال چرخش در اثر این تکانه، در برابر تغییر جهت «مقاومت» می‌کند.

هنگامی که نیرویی سعی میکند آن را منحرف کند، ژیروسکوپ تحت انحراف (تقدم) ژیروسکوپی قرار می‌گیرد. این بدان معنی است که به طور عمود بر نیروی اعمال شده حرکت می‌کند و وضعیت عمودی خود را حفظ می‌کند.

این ثبات منحصر به فرد باعث می‌شود که ژیروسکوپ‌ها در ناوبری برای کشتی‌ها و هواپیماها و حتی ایستگاه فضایی بسیار مهم و حیاتی باشند.

🗯 Channel:
🚸 @Delta_Physics
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چطور به کمک هوش مصنوعی یک پی دی اف را خلاصه کنیم؟
#هوش_مصنوعی

🗯 Channel:
🚸 @Delta_Physics
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Animation vs. Physics

📝 در این انیمیشن فوق‌العاده دیدنی، مفاهیمی از جمله شتاب، تکانه، قضیه کار و انرژی جنبشی، پتانسیل گرانشی، گریز از مرکز، میدان الکتریکی و مغناطیسی، افق رویداد، نظریه ریسمان و... به شکل زیبایی نمایش داده شده‌اند.
شما رو به تماشای این ویدئوی بی‌نظیر دعوت می‌کنم👌

Video credit: YouTube/Alan Becker

🗯 Channel:
🚸 @Delta_Physics
#آمار
نشریه علمی معتبر «نیچر» در گزارش سالانه خود اعلام کرد که سال ۲۰۲۳ به لحاظ تقلب آکادمیک رکورد شکسته است و بیش از ۱۰ هزار مقاله تحقیقاتی پس از انتشار بازپس‌گرفته شده‌اند.

ایران در رده هفتم کشورها با بیشترین مقاله تقلبی قرار گرفت.
nature.com/articles/d41586-023-03974-8

🗯 Channel:
🚸 @Delta_Physics
Delta Physics 🖋️
Animation vs. Physics 📝 در این انیمیشن فوق‌العاده دیدنی، مفاهیمی از جمله شتاب، تکانه، قضیه کار و انرژی جنبشی، پتانسیل گرانشی، گریز از مرکز، میدان الکتریکی و مغناطیسی، افق رویداد، نظریه ریسمان و... به شکل زیبایی نمایش داده شده‌اند. شما رو به تماشای این ویدئوی…
در چند روز اخیر در دنیای علم فیزیک انیمیشنی تحت عنوان Animation vs. Physics بسیار جلب توجه کرد. این انیمیشن بسیار جذاب در مدت حدودا ۱۶ دقیقه بسیاری از مفاهیم و قوانین فیزیک را مرور کرده و در نوع خود بی‌نظیر هست. اما اگر با کمی دقت بیشتر نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که اشتباهاتی هم در آن وجود دارد و البته بررسی این اشتباهات هم به یادگیری عمیق ما کمک شایانی می‌کند.
در ادامه ویدیوی نقد و بررسی این انیمیشن که توسط آقای یحیی طباطبایی مدیر کانال علمی «مجله خلقت» تهیه شده در اختیار مخاطبین فرهیخته کانال «دلتافیزیک» قرار می‌گیرد.🌺🌺❤️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آموزش کل فیزیک دبستان تا دانشگاه با یک انیمیشن زیبا و البته پر از اشتباه!

اولین قسمت نقد👆
Animation vs. physics /1


همچنین دومین قسمت نقد را می‌توانید از طریق لینک زیر در کانال یوتیوب مجله خلقت مشاهده کنید:
https://youtu.be/VbkFt0xYrNo


🗯 Channel:
🚸 @Delta_Physics
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چرا سرعت نور ثابت است؟

امواج مکانیکی مانند موجی که در طناب منتشر می‌شود یا مانند امواج صوتی یا امواج آب و ... همگی نیاز به محیطی برای انتشار دارند. برای نمونه، صوت بدون وجود مولکول های هوا توانایی منتشر شدن ندارد. همین موضوع باعث می‌شود تفاوتی میان ناظر ساکن نسبت به محیط انتشار موج و ناظر های دیگر وجود داشته باشد. ناظر ساکن نسبت به محیط انتشار، سرعت و معادله‌ای خاص برای موج و ناظران دیگر هرکدام سرعت‌ها و معادله‌های متفاوتی برای این امواج بدست می‌آورند. در واقع ناظران متحرک، خود را نسبت به محیط انتشار می‌سنجند و جملاتی را به معادلات خود اضافه می‌کنند.

اما موضوع در مورد امواج الکترومغناطیس فرق می‌کند. این امواج نیازی به بستری برای انتشار ندارند. این یعنی چارچوبی خاص برای مشاهده این گونه امواج، برخلاف امواج مکانیکی، وجود ندارد. بنابراین مرجعی (محیط انتشار موج) نیست که ناظران بتوانند خود را نسبت به آن بسنجند و تفاوتی را در سرعت نور احساس کنند. به همین دلیل سرعت نور برای تمامی ناظران (لَخت) ثابت است.

🗯 Channel:
🚸 @Delta_Physics
ماکسول چه کرد؟

آمپر به صورت تجربی رابطه‌ای بین چگالی جریان الکتریکی و میدان مغناطیسی یافت. چگالی جریان به صورت نسبت جریان به مساحت سطحی که از آن عبور می‌کند، تعریف می‌شود. اما یک ایراد ریاضیاتی در این رابطه وجود داشت که ماکسول آنرا با افزودن یک جمله به معادله رفع کرد. اما مفهوم این جمله چه بود و چه اهمیتی داشت؟

این جمله، جریان جابه‌جایی نام دارد و شامل تغییرات میدان الکتریکی در زمان است. معادله‌ی تصحیح شده، نمایانگر اتحادی میان الکتریسیته و مغناطیس بود. یک میدان الکتریکی متغیر با زمان می‌تواند میدانی مغناطیسی ایجاد کند. از طرفی، محاسبات نشان می‌داد که میدان مغناطیسی متغیر با زمان نیز، میدان الکتریکی تولید می‌کند و این چنین پیوند بین الکتریسیته و مغناطیس تکمیل شد. الکتریسیته و مغناطیس که دو مقوله‌ی جدا از هم پنداشته می‌شد، توسط این معادلات در هم تنیده شدند.
علاوه بر این، معادلات ماکسول موجی را پیش بینی می‌کرد که سرعتی برابر با سرعت نور داشت. سرعت نور پیش از این به صورت تجربی اندازه‌گیری شده و بر این اساس ماکسول نتیجه گرفت که نور باید نوعی موج الکترومغناطیس باشد.
منبع: @Physics3p

🗯 Channel:
🚸 @Delta_Physics
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
قسمت سوم و پایانی نقد و بررسی Animation Vs. Physics توسط « مجله خلقت »
سفر به درون سیاهچاله و با یک انیمیشن بسیار زیبا! بررسی دقیق

پیش از مشاهده این ویدئو، قسمت‌های قبلی را بررسی کنید:
www.tg-me.com/Delta_Physics/973
www.tg-me.com/Delta_Physics/979

🗯 Channel:
🚸 @Delta_Physics
لیزر چیست؟!

از چه اجزایی تشکیل شده؟

چه کاربردهایی دارد؟

پاسخ به این سوالات در مطالب پیش رو...

#لیزر
🚸 @Delta_Physics
🔰 #لیزر‌ ( LASER ) مخفف کلمه:
Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

و به معنای:
تقویت نور به روش گسیل القایی تابش می‌باشد.

🚸 @Delta_Physics
تشریح سه مفهوم بسیار مهم به کمک تصویر:
گسیل خودبخود
گسیل القایی
جذب


در شكل (الف) اتم از تراز 2 به 1 فروافتاده ويك فوتون گسيل می‌كند.
درشكل (ب) فوتون فرودی گذار 1→2 را القاء كرده و دو فوتون حاصل می‌شود، فوتون القاء كننده وفوتون القاء شونده.
و بالاخره در شكل (ج) فوتون فرودی برای ايجاد گذار 2→1 جذب اتم می‌شود.

🔹 برگرفته از کتاب فیزیک لیزر پیشرفته (اکبر حریری)

#لیزر
🚸 @Delta_Physics 👁‍🗨
👈 #لیزر یک نوسانگر اپتیکی است. در این نوسانگر همانند سایر نوسانگرها نظیر نوسانگر جسم و فنر متصل یا آونگ، جابجایی انرژی رخ‌ می‌دهد. و در اینجا جابجایی انرژی بین ساختار ماده و نور (میدان الکترومغناطیس).

🔹 لیزرها در بسیاری از دستگاه‌های فناورانه مدرن از جمله بارکدخوان‌ها، CDها و چاپگرهای لیزری استفاده می‌شوند. لیزرها می توانند نوری فراتر از محدوده مرئی، از مادون قرمز تا اشعه ایکس تولید کنند. درحالیکه میزرها (Masers) دستگاه های مشابهی هستند که امواج مایکروویو را تولید و تقویت می‌کنند.

🚸 @Delta_Physics
🔰 ساختار #لیزر را می‌توان به سه بخش اصلی تقسیم کرد:

♦️محیط فعال یا تقویت‌کنندهٔ نور
♦️سیستم پمپاژ (تحریک یا دمش): تحریک نوری، الکتریکی، شیمیایی و مکانیکی
♦️حفره یا کاواک اپتیکی: شامل دو آینۀ بازتابندۀ کلی و جزئی

🚸 @Delta_Physics
🔰 مطالب مربوط به « آشنایی با لیزر » ادامه دارد...
Final Results
90%
مشتاقم بیشتر با مفاهیم اولیه لیزر آشنا بشم🌹
10%
تمایل چندانی ندارم
اصل عدم قطعیت به بیان ساده میگوید هیچ گاه نمیتوان مکان و سرعت یک ذره را به طور همزمان و با دقت بالا اندازه گرفت و همیشه یک عدم قطعیتی با یکی از انها همراه خواهد بود

🚸 @Delta_Physics
2024/05/14 18:08:42
Back to Top
HTML Embed Code: