Telegram Web Link
درهم تنیدگی کوانتومی

جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۲ به آلن اسپکت، جان اف کلاسر و آنتون زیلینگر برای انجام آزمایش‌هایی با فوتون‌های درهم‌تنیده، اثبات نقض نامساوی بل و علم اطلاعات کوانتومی پیشگامانه، اعطا شد.
البته نتایج حاصل از این آزمایش‌ها راه را برای تکنولوژی‌های جدید مبتنی بر اطلاعات کوانتومی باز کرده است.

درهم‌تنیدگی کوانتومی، پدیده‌ایست که طی آن دو ذره‌ی کوانتومی(فوتون، الکترون و ....) چنان به یکدیگر وابسته می‌شوند که گویی جزئی از یک تابع موج واحد هستند و تغییر یکی از ذرات درهم‌تنیده، در لحظه سبب تغییر حالت کوانتومی ذره‌ی دیگر می‌شود، حتی اگر ذرات درهم‌تنیده فاصله‌ای به اندازه‌ی دو سر جهان داشته باشند.

#معرفی_کتاب عالی برای مطالعه بیشتر:
📚دومین انقلاب کوانتومی اثر لارس یائگر(انتشارات مازیار)


🆔@Documentary20

⭐️پیج اینستاگرامی👇👇
https://instagram.com/science.doc20

#خوی #ایران #آزادی #اتحاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💥 انرژی منفی و سفر در زمان
( میچیو کاکو و نیل دگراس تایسون )

🌎 سه احتمال وجود دارد :1 - یا سفر به گذشته ممکن نیست. که شما بخواهید مادر خود را قبل از تولدتان بکشید.
2 - یا حتی اگر ممکن باشد و شما به گذشته برگردید تا مادر را بکشید، اتفاقاتی زنجیره وار مانع شما خواهند شد.
3 - یا اگر برگردید و موفق به کشتن او شوید، و سپس به آینده برگردید، می‌بینید که همچنان زنده هستید، چون شما با کشتن او، در واقع مادر شخص دیگری که شبیه به شماست را کشته اید! بله زمان در این مرحله به دو شاخه شده و در یک جهان موازی شما پس از کشت.ن او، دیگر به دنیا نخواهید آمد!! بنظر شما این چقدر می‌تواند درست باشد؟؟

🆔@Documentary20

⭐️پیج اینستاگرامی👇👇
https://instagram.com/science.doc20

#خوی #ایران #آزادی #اتحاد
زلزله زمانی اتفاق می‌افتد که قسمت‌های بزرگی از پوسته زمین به طور ناگهانی از کنار یکدیگر عبور می‌کنند.این قسمت‌ها که به صفحات تکتونیکی معروف‌اند، در بالای گوشته زمین واقع شده‌اند؛ لایه‌ای که مانند یک سیال کُند رفتار می‌کند.یعنی صفحات تکتونیکی با گذشت زمان به یکدیگر برخورد می‌کنند.

همچنین این صفحات می‌توانند در بالای یکدیگر بلغزند و منجر به زلزله شوند. مکان‌هایی که در آنها یک صفحه با صفحه دیگر تماس پیدا می‌کند،به بیشترین میزان مستعد زلزله هستند.با حرکت صفحات، فشار در مرزهای آنها تجمع می‌یابد، در عین حال، اصطکاک آنها را در جای خود نگه می‌دارد. وقتی فشار بر اصطکاک غلبه می‌کند، زمین به لرزه در آمده و انرژی آزاد می‌شود.

به گفته محققان یک زمین‌لرزه ۸ ریشتری هر یک سال یکبار اتفاق می‌افتد، مثل زلزله‌ای که در هائیتی رخ داد. یک زمین‌لرزه‌ی  ۹ ریشتری هر ۲۰ سال یکبار رخ می‌دهد‌، مثل زلزله‌ای که در سال ۲۰۰۴ در اندونزی آمد. یک زمین‌لرزه‌ی ۱۰ ریشتری هیچ‌وقت در تاریخ ثبت نشده و دانشمندان احتمال رخداد یک ابرزلزله‌ی ۱۰ ریشتری را بعید نمی‌دانند.

🆔 @Documentary20

⭐️پیج اینستاگرامی👇👇
https://instagram.com/science.doc20
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مریخ‌نورد استقامت اولین نمونه‌های جمع آوری‌شده در مریخ را روی سطح این سیاره رها کرد تا با کمک ماموریت‌های آینده به زمین بازگردانده شود. البته این نمونه‌ها ذخیره محسوب می‌شوند، چرا که دانشمندان نمی‌خواهند وقتی مشکلی برای استقامت پیش آمد دست خالی بمانند. برای همین در چند نقطه این نمونه‌ها را روی سطح مریخ رها و ذخیره می‌کنند.

برنامه هدف این است که استقامت نمونه‌ها را به سطح‌نشین حامل موشک تحویل دهد، این نمونه‌ها توسط موشک حمل شده و به مدار مریخ پرتاب می‌شود. در مرحله‌ی بعد توسط یک مدارگرد دریافت و به سمت زمین ارسال می‌شوند. انتظار می‌رود این ماموریت پیچیده از سال ۲۰۲۸ آغاز و تا سال ۲۰۳۳ ادامه داشته باشد.

البته اگر استقامت به هر دلیل نتواند نمونه‌های خود را به سطح‌نشین تحویل دهد، هلیکوپترهای بازیابی نمونه ناسا که براساس هلیکوپتر نبوغ مستقر در مریخ طراحی می‌شوند، به مکان ذخیره‌سازی آن‌ها پرواز و نمونه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند.

منبع

🆔@Documentary20

⭐️پیج اینستاگرامی👇👇
https://instagram.com/science.doc20

#خوی #ایران #آزادی #اتحاد
#معرفی_کتاب

هانا آرنت در کتاب کوچک ولی قابل توجه خود به تحلیلی سیاسی از انقلاب سال ۱۹۵۶ مجارستان و ارتباط آن با ماهیت حکومتی شوروی سابق دست زده که بدون شک امروز نیز با توجه به تحولات سال های اخیر در شوروی سابق | به رهبری گورباچف حایز اهمیت است. این کتاب به خواننده کمک میکند تا با نگریستن به برخی از وجوه سیاست شوروی در سی سال قبل با شناختی عمیق تر – ونه صرفا با تکیه به گزارش های خبری عمدتأسطحی ترجمه شده از مطبوعات غربی – به مقایسه ای ضروری پرداخته و به تحلیل واقع بینانه تری از سیر وقایع امروز شوروی دست یازد.
مهم ترین وجه مورد تأکید هانا آرنت در تحلیل او از حکومت شوروی «بحران جانشینی» است. بی ثباتی ای که پس از درگذشت یک…..

🆔@Documentary20

⭐️پیج اینستاگرامی👇👇
https://instagram.com/science.doc20

#خوی #ایران #آزادی #اتحاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در این شیوه از ابررساناهایی برای به دام اندازی و شناورسازی کوانتومی استفاده شده است. در این آزمایش از لایه کریستال سیلیکاتی به وسعت 500 میکرون استفاده شده که در «اکسید مس باریم ایتریم» پوشش داده شده است.
سپس این ترکیب با استفاده از نیتروژن مایع تا درجه منفی 185 درجه سیلسیوس سرد می شود تا به یک ابررسانا تبدیل شود، به این معنی که می تواند برق را بدون هیچ مقاومت و اتلاف انرژی هدایت کند.

از ویژگی‌های یک ابررسانه این است که زمانی که در معرض میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد تلاش می کند تا جریانی مغناطیسی را از هسته اش به بیرون براند.
در فیزیک کوانتومی آمده است که میدان مغناطیسی در قالب ستونهای جریان گسسته به درون ابررسانا نفوذ می کند. ابررسانا با قدرت به این ستونها وصل می شود و به این شکل می تواند در میان هوا شناور شود. این تاثیر شناوری کوانتومی نامیده می شود.

🆔@Documentary20

⭐️پیج اینستاگرامی👇👇
https://instagram.com/science.doc20

#خوی #ایران #آزادی #اتحاد
2025/07/07 16:35:25
Back to Top
HTML Embed Code: