Telegram Web Link
📕📗📘📙📕

*هزاران کتاب ارزنده الکترونیک به‌صورت رایگان در زمینه‌های مختلف*

📚 علوم طبیعی و کاربردی
📚 علوم انسانی و اجتماعی
📚 ادبیات و هنرها

🌐🔰🌐🔰🌐

*https://ketaabonline.com*

#هر_خانه_یک_کتابخانه
#کتابخانه_عمومی

کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
هفته معلم برهمه معلمان عزیز و مسئولین امر تعلیم و تربیت مبارک
امیدوارم صدوبیست سال عمرپربرکت خودرامعلم بمانید.

کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
وارن بنیس میگوید:

"در آینده یک کارخانه فقط دو کارمند خواهد داشت. یک سگ، و یک مرد.
مرد آنجا خواهد بود که به سگ غذا بدهد.
سگ آنجا خواهد بود که نگذارد مرد به تجهیزات دست بزند."

این اتفاق نه به یک باره، اما به مرور خواهد افتاد.
ما امروز کم کم در حال تجربه کردن نسل جدید تکنولوژی هستیم
امروز تکنولوژی موج پنجم در جهان افراد زیادی را بیکار میکند.
در ایران وارد موج چهار میشویم.
خواه نا خواه فرا میرسد روزی که فقط مهارت میتواند دستمزد دریافت کند. نه کار ساده و نه مدرک تحصیلی.
به فرزندان خود مهارت بیاموزید. کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱ 👇👇
@EAL21st
💢 پیگمالیون؛ راهی رایگان و اثربخش برای افزایش سود و راندمان
✍️ جعفر محمدی

پیگمالیون چیست؟

این یک افسانه یونانی است:
پیگمالیون، مجسمه سازی از قبرس بود و مخالف سرسخت زنان؛ او با خود عهد کرده بود که سمت هیچ زنی نرود. پیگمالیون یک بار مجسمه ای از پیکر یک زن را تراشید. مجسمه چنان زیبا از آب درآمد که تا آن زمان هیچ زن زنده و هیچ مجسمه ای بدان اندازه دلفریب نبود؛ به حدی زیبا بود که نمی شد چیزی بر زیبایی اش افزود. پیگمالیون عاشق مجسمه زیبا شد و مدام به او عشق ورزید و چنان علاقه اش را ابزار کرد و مهر ورزید که سرانجام، مجسمه جان گرفت و آن دو باهم ازدواج کردند.

پیگمالیون در روان شناسی

"اثر پیگمالیون" امروز یک اصطلاح روان شناسی است که می گوید: انسان ها تمایل دارند در نظر دیگران توانمند جلوه کنند و انتظاراتی که از آنها می رود را برآورده سازند.
به عبارت دیگر، هر انسانی دوست دارد تصویری که دیگران از او در ذهن دارند، مثبت و توانمند باشد. مثلاً یک دانش آموز می خواهد معلم اش او را دانش آموزی باهوش بداند یا یک کارمند می خواهد مدیرش او را به عنوان فردی کوشا و وظیفه شناس بشناسد.

پیگمالیون در مدیریت

مختصر و مفیدش این است:
یک مدیر باید ابتدا از توانمندی های هر کدام از کارمندانش آگاه شود و به رسمیت بشناسد و براساس این شناخت، تصویری مثبت و توانمند از آنها داشته باشد. سپس آن تصویر را (با کلام یا رفتار) به کارمندانش منتقل کند. مثلاً خطاب به کارمند الف بگوید: من تو را انسان پرتلاشی می دانم که همیشه از عهده وظایفت بر می آیی. اگر دیگران فقط می توانند هر روز با 20 مشتری تماس بگیرند و میزان رضایت آنها را بسنجند و رضایت مشتریان ناراضی را جلب کنند، با شناختی که از تو و توانمندی ها و روابط عمومی منحصر بفردت دارم، تو می توانی با 25 نفر تماس بگیری و افراد بیشتری را از خدمات شرکت راضی کنی.

آنچه در ذهن این کارمند بر اساس اثر پیگمالیون شکل می گیرد این است: مدیر من، مرا فردی توانمند شناخته است؛ من نباید کاری کنم که این دیدگاه مثبت، منفی شود. من باید کاری کنم که این دیدگاه بماند و تقویت هم بشود.

برعکس اگر مدیری کارمندانش یک مشت افراد نادان و بی عرضه بداند و مدام به آنها سرکوفت بزند، حس ناتوانی را به آنها منتقل کند. چنین مدیری در واقع با دست خود راندمان کاری مجموعه تحت مدیریت اش را کاهش می دهد. در واقع اثر پیگمالیون یک شمشیر دولبه است که می تواند افراد را به سمت بروز استعداد و توانمندی هایشان سوق دهد یا آنها را منفعل و بی عمل کند.

در سال 1965 روان شناسی به نام "روبرت روزنتال" در مدرسه ای در کالیفرنیا، اثر پیگمالیون را به آزمایش گذاشت. او در این آزمایش، دو گروه دانش آموز را به طور کاملا تصادفی انتخاب کرد و از آنها تست هوش گرفت. نتایج هر دو گروه مشابه هم بود ولی روزنتال نتیجه را طور دیگری به معلمان گزارش کرد. او به معلمان گفت که گروه اول نمرات بهتری گرفتند و بهره هوشی بالاتری نسبت به گروه دوم دارند.

از آن پس، معلمان ناخودآگاه با گروه اول مانند یک گروه واقعاً تیزهوش رفتار کردند و با دانش آموزان گروه دوم، رفتاری عادی داشتند.
نتیجه این بود: در پایان سال، دانش آموزان گروه اول، واقعاً نمرات بهتری گرفتند چون با آنها مثل دانش آموزان باهوش رفتار شده بود؛ نگرش مثبت معلمان به این گروه و رفتارهای تأیید آمیز با دانش اموزان گروه اول، کار خودش را کرده بود.

اثر پیگمالیون، نه فقط در مدیریت که در همه عرصه ها، از روابط شخصی گرفته تا تربیت فرزندان و ... کاربرد دارد. آن را هوشمندانه به کار گیرید و از نتایج اش شگفت زده شوید.

کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱👇👇
@EAL21st
💢 مدیران چگونه انگیزه را در کارمندان خود از بین می‌برند؟

🔸تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، نشان می دهد میزان بهره‌وری کارمندانی که دارای انگیزه هستند، تا 31 درصد بیشتر است، فروش آنها نیز به میزان 37 درصد بیشتر بوده و خلاقیت آنها سه برابر بیشتر است. همچنین احتمال استعفای آنها از کار نیز تا 87 درصد کمتر از کارمندان دیگر است.

🔸آمار اعجاب انگیز Gallup نشان می دهد که 70 درصد از تاثیر حفظ روحیه یا از بین رفتن آن، به مدیران بستگی دارد. به همین دلیل است که کارمندان، از شغل خود استعفا نمی دهند، بلکه از مدیران خود فاصله می گیرند.

🔸مدیران قبل از اینکه هرگونه تلاش در زمینه ی ایجاد انگیزه و تعامل کارمندان با کار را آغاز کنند، باید از انجام دادن چندین کار خودداری کنند. در ادامه با نمونه ای از رفتارهایی آشنا می شوید که مدیران باید آنها را از محیط های کاری حذف کنند:

1️⃣ تعیین قانون‌های غیر منطقی

قانون یکی از لازمه های هر شرکت به شمار می رود؛ اما این قانون ها نباید کوته نظرانه باشند و از روی تنبلی برای ایجاد نظم مورد استفاده قرار گیرد. فرقی نمی کند که این قانون ها درباره‌ی سیاست‌های حضور متعصبانه و یا کم کردن وقت آزاد کارمندان باشد، در هر صورت، تعداد زیاد قانون های غیر ضروری می تواند کارمندان را کلافه کند.

2️⃣ نادیده گرفتن دستاوردهای کوچک و بزرگ

تجلیل و پاداش دادن به دستاوردهای شخصی افراد به این معناست که به آنها اهمیت می دهید. مدیران باید با کارمندان خود در ارتباط باشند تا بدانند که چه چیزهایی حال آنها را خوب می کند (برای برخی افزایش حقوق و برخی دیگر، شناخته شدن در عموم) و سپس به خاطر کار خوبشان به آنها پاداش بدهند.

3️⃣ استخدام افراد نامناسب یا ترفیع دادن به این‌گونه از کارمندان

زمانی که مدیران افراد مناسب را استخدام نمی کنند، در واقع باعث از بین رفتن انگیزه ی افرادی می شوند که در حال حاضر در شرکت فعالیت می کنند. تاثیری که ترفیع افراد نامناسب دارد، از این نیز بدتر است. به همین دلیل است که افراد خوب شرکت‌ها استعفا می دهند.

4️⃣ با همه به طور مساوی رفتار کردن

اگر با همه ی کارمندان به طور مساوی رفتار کنید، در واقع به بهترین کارمندان خود نشان می دهید که عملکرد بالای آنها، هیچ ارزشی ندارد؛ نشان می دهید که با کارمندان تنبلی که تنها به ساعت نگاه می کنند و برای تمام شدن ساعت کاری لحظه شماری می کنند، هیچ تفاوتی ندارند.

5️⃣ تحمل عملکرد ضعیف

زمانی که اجازه می دهید تا ضعیف‌ترین حلقه‌ی ارتباطی، بدون هیچ عواقبی به کار خود ادامه دهد، در واقع باعث می شوید که دیگران را نیز با خود به پایین ترین سطح بکشانند.

6️⃣ عدم وفاداری به تعهدات

وعده دادن به کارمندان، شما را در جایگاهی میان خوشحال کردن و استعفای آنها قرار می دهد. زمانی که به وعده و تعهدات خود وفادار می‌مانید، به دیگران ثابت کرده اید که قابل اعتماد و محترم هستید. علاوه بر این، اگر مدیران به وعده های خود پایبند نباشند، کارمندان نیز دلیلی برای این کار نمی‌بینند.

7️⃣ بی‌تفاوت بودن

مدیران در شرکت های هوشمند به خوبی می‌دانند که باید افرادی که در شرایط سخت هستند را درک کنند و کارمندان را به چالش بکشند. مدیرانی که به اینگونه از مسائل بی توجه هستند، تعداد زیادی از کارمندان خود را از دست می دهند. نمی توان بیش از هشت ساعت را برای افرادی کار کرد که هیچ اهمیتی قائل نمی شوند و تنها به کار کردن شما فکر می کنند.
مدیریت به زبان ساده
✏️ منبع: Entrepreneur

کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱👇👇
@EAL21st
Forwarded from CANI College of Education (Aghazadeh M)
آنتون چخوف

ساعت دروغ می‌گوید. زمان دور یک دایره نمی چرخد! زمان بر روی خطی مستقیم می‌دود. و هیچگاه، هیچگاه، هیچگاه باز نمیگردد. ایده ساختن ساعت به شکل دایره، ایده جادوگری فریبکار بوده است! ساعت خوب، ساعت شنی است! هر لحظه به تو نشان مي دهد که دانه ای که افتاد دیگر باز نمی گردد. و به یادمان می‌آورد که زمان «خط» است نه «دایره» و زمان رفته دیگر باز نمی‌گردد. نه افسوس ،نه اصرار،بر اين خط بي انتها تاثيري ندارد...تفسير اش بماند براي اهل اش....همين. فریبی که ما را خرسند می کند بیش از صد حقیقت برای ما ارزش دارد
۵ راهکار برای نجات مدیر و سازمان از آسیب چاپلوسی


۱. اولین نکته این است: فکر نکنید در دام چاپلوسی نمی افتید. وقتی از انسان تعریف و تمجید می شود، هورمون های شادی آفرین مانند دوپامین شروع به ترشح می کنند و حس خوبی به فردی که مورد تملق قرار می گیرد، دست می دهد. (فرد متملق هم این حس را پیدا می کند و از استرس اش کم می شود).
بنابراین، نیفتادن در دام تملق، نیاز به مراقبت دائمی از خود دارد، به ویژه وقتی احساس می کنید از حرف های کارمندان حس خوبی دارید.

2⃣ برای سازمان خود، مقررات دقیق و قابل اندازه گیری تدوین و به طور شفاف ابلاغ کنید. پاداش و تنبیه باید صرفاً بر اساس استانداردهای مکتوب و واضحی باشد که اعلام کرده اید. اغلب چاپلوسی ها، در خلأ نظام شفاف سازمانی رخ می دهند. یکی از مقررات ضد چاپلوسی می تواند این باشد: هر کس نقد مفیدی داشته باشد، پاداش می گیرد.

3⃣ رسماً و علناً اعلام کنید که از تعریف و تمجید کارمندان از خودتان ناراحت می شوید. ممنوعیت چاپلوسی باید بخشی آشکار و اعلام شده از فرهنگ سازمانی شما باشد. این اعلام رسمی را جدی بگیرید و اگر کسی تملق کرد، فوراً و با چهره ای در هم، به او بگویید "نیازی به این تعاریف نیست، برو سراغ اصل مطلب".
حساب کار باید دست کارمندان چاپلوس بیاید و بفهمند که نمی توانند شما را خام زبان خود کنند.

4⃣منتظر نمانید کارمندان کارآمد، خودشان را به شما عرضه کنند، خودتان سراغ آنها بروید و در جمع تشویق شان کنید و پاداش دهید. باید همه بدانند که در سازمان شما کارآمدها پاداش می گیرند نه چاپلوس هایی که تمایل دارند همیشه دور و برتان باشند و حتی به جوک های بی مزه تان نیز قاه قاه بخندند.

5⃣ اگر دیدید چاپلوسی در سازمان شما رشد کرده است، این وضعیت را به منزله آژیر خطر قلمداد کنید زیرا نشان می دهد "اصل کارآمدی" در سازمان شما، جای خود را به "اثبات وفاداری" داده است. بنابراین، به بازبینی فرایندها و ساختارها بپردازید و "کارآمدی" را به سازمان تان برگردانید. البته که بسیاری از مدیران چنین نمی کنند و ترجیح می دهند با "دوپامین" ناشی از تملق خوش باشند.
برگرفته از مدیران ایران
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
📃 چه تفکرات اشتباهی باعث می شود حال ما خراب شود؟

1️⃣ ذهن‌خوانی mind reading
فکر می کنید، بدون شواهد کافی می دانید که دیگران به چه چیزی فکر می کنند. مثل : ”جواب سلامم را نداد، پس حتما از دست من ناراحت است.

2️⃣ پیش‌گویی furtune telling
پیش بینی می کنید که حوادث آینده، بد از آب در می آیند یا این که خطرات زیادی شما را تهدید می کند. مثل : ”در امتحان شکست می خورم” یا ”کاری گیر من نخواهد آمد”.

3️⃣ فاجعه‌سازی catastrophizing
معتقدید هر چه اتفاق افتاده یا خواهد افتاد به شدت افتضاح، ناخوشایند و غیر قابل تحمل است. مثل : ”افتضاح می شود اگر ...”.

4️⃣ برچسب زدن labling
به خودتان یا دیگران، صفات کلی و منفی نسبت می دهید. مثل : ”من آدم بدبختی هستم” یا من آدم بی ارزشی هستم”.

5️⃣ نادیده گرفتن جنبه‌های مثبت discounting positives
مدعی هستید که کار های مثبت خودتان یا دیگران پیش پا افتاده و ناچیز هستند. مثل: ”این کار از عهده همه بر می آید” یا ”این که کار مهمی نیست”.

6️⃣ فیلتر منفی negative filter
تقریبا همیشه جنبه های منفی را می بینید و به جنبه های مثبت توجه نمی کنید. مثل: ”هیچ کس مرا دوست ندارد”.

7️⃣ تعمیم افراطی overgeneralizing
بر پایه یک حادثه، الگو های کلی منفی را استنباط می کنید. مثل: ”این اتفاق همیشه برای من اتفاق می افتد” یا ”در همه کار ها شکست می خورم”.

8️⃣ تفکر دوقطبی dichotomus thinking
به وقایع پیرامون و انسان های اطراف با دید همه یا هیچ نگاه می کنید. مثل : ”همه مرا طرد می کنند” یا همه وقتم تلف شد“.

9️⃣ باید اندیشی should
به جای این که حوادث را بر پایه چیزی که هستند ارزیابی کنید. بیشتر آن ها بر اساس چیزی که باید باشند، تفسیر می کنید. مثل : ”باید کارم را خوب انجام بدهم” یا ”باید او را قانع کنم”.

🔟 شخصی‌سازی personalizing
علت بروز حوادث منفی را به خودتان نسبت می دهید و سهم دیگران را در بروز مشکل نادیده می گیرید. مثل : ”ازدواجم بهم خورد، چون من مقصر بودم”.

1️⃣1️⃣سرزنش‌گری blaming
دیگران را علت مشکلات و احساسات منفی خود می دانید و از طرفی مسئولیت تغییر رفتارتان را نیز فراموش می کنید. مثل : ”دیگران باعث عصبانیت من می شوند” یا ”دیگران باعث و بانی همه مشکلات من هستند”.

2️⃣1️⃣ مقایسه‌های نا عادلانه unfair comparisons
حوادث را طبق معیار های ناعادلانه تفسیر می کنید. خودتان را با کسانی مقایسه می کنید که از شما برترند و به این نتیجه می رسید که آدم حقیری هستید. مثل : ”او خیلی موفق تر از من است” یا ”شاگرد اول کلاس در امتحان خیلی بهتر از من عمل کرد”.

3️⃣1️⃣ تاسف‌گرایی regret orientation (کشکول ای کاش)
به جای این که در حال حاضر به کاری فکر کنید که از دستتان بر می آید، بیشتر به این مسئله می اندیشید که ای کاش در گذشته بهتر عمل می کردید. مثل : ”اگر تلاش کرده بودم ، شغل بهتری پیدا می کردم” یا ”ای کاش این حرف را نمی زدم”.

4️⃣1️⃣ چی می‌شد اگر what if
دائم از خودتان سوال می کنید چی می شود اگر چنین اتفاقی بیفتد و با هیچ جوابی راضی نمی شوید . مثل : ”حرف شما درست است، اما چی می شود اگر مضطرب شوم؟” یا ”چی می شود اگر نفسم در سینه حبس شود؟”

5️⃣1️⃣ استدلال هیجانی emotional reasoning
از احساسات خود برای تفسیر واقعیت استفاده می کنید. مثل : ”چون دلم شور میزند، پس اتفاق ناگواری می افتد."


بر گرفته از کتاب
🖊تکنیک های شناخت درمانى رابرت لی هی
کانال مدیریتو رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
آیا مدال‌آوری در المپیادها نشانه کیفیت نظام آموزشی ماست؟

دکتر مرتضی نظری، دانش‌آموخته فلسفه تعلیم و تربیت

پرسشی که نظام آموزشی ما با آن مواجه است این که مدال‌آوری دانش‌آموزان در المپیادهای جهانی، چقدر می تواند گویای کیفیت آموزش مدارس کشور باشد؟ برای یک ایرانی، درخشش فرزندان این سرزمین در المپیادهای جهانی موجب خرسندی است اما این مدال‌آوری‌ها که عموماً متعلق به مدارس خاص است، چقدر قابل تعمیم به وضعیت آموزشی بیش از یکصد هزار مدرسه کشور است؟

 پیش از پاسخ و تحلیل این پرسش، رجوع به چند آمار لازم و مفید است:

▫️بنا بر ارزیابی موسسه بین‌المللی لگاتوم که وضعیت کشورها را از منظر ۹ شاخص می سنجد، ایران از نظر شاخص آموزش (=دسترسی به آموزش، کیفیت آموزش و سرمایه انسانی) در رتبه هفتاد و هفتم از میان ۱۴۹ کشور قرارداد.
و بر اساس گزارش انجمن بین‌المللی ارزیابی پیشرفت تحصیلی(IEA) که دو آزمون مهم یعنی آزمون تیمز هر ۴ سال یکبار و آزمون پرلز را هر ۱۰ سال یکبار برای ارزیابی عملکرد کشورها در آموزش علوم و ریاضیات و سواد خواندن برگزار می‌کند، رتبه ایران در سال‌های برگزاری این دو آزمون، پایین‌تر از میانگین سطح جهانی بوده است. به عنوان مثال، دانش‌آموزان ایرانی در آزمون بین‌المللی درس علوم (۲۰۱۵) در رده چهل و سوم از میان ۴۷ کشور شرکت‌کننده قرار دارند و تنها یک درصد دانش‌آموزان ایرانی نمره بسیار خوب و ۶۱ درصد نمره پایین را کسب کرده‌اند. همچنین در آزمون ریاضی، دانش آموزان ایرانی رتبه ۴۲ را از میان ۴۹ کشور شرکت‌کننده به خود اختصاص داده‌اند.
به عبارتی نظام آموزشی ما نتوانسته آموزش با کیفیت و فراگیر برای همه دانش‌آموزان و نه برای تعداد محدودی از مدارس مشهور پایتخت (در مقایسه با کشورهای دیگر) ارائه دهد.

▫️بنا به قاعده منطق و انصاف و عدالت، همانطور که درخشش دانش‌آموزان در المپیادهای جهانی مایه مباهات هر ایرانی هست، کاهش دسترسی میلیون‌ها دانش آموز به فرصت های برابر آموزش با کیفیت هم ناراحت کننده است.
همچنین نگاه به کارنامه برخی کشورهای موفق در آموزش‌و‌پرورش قابل‌تأمل است. به عنوان مثال، ایران از سال ۱۹۸۵ در المپیادهای جهانی ریاضی شرکت داشته و در مجموع بیش از ۴۶ مدال طلا کسب کرده؛ درحالی‌که کشور فنلاند از سال ۱۹۶۵ تاکنون در المپیاد جهانی شرکت می‌کند و تنها ۱ مدال طلا کسب کرده و این در شرایطی است که رتبه این کشور از نظر شاخص‌های زیربنایی مانند کیفیت آموزشی، دسترسی برابر دانش‌آموزان به امکانات تحصیلی و غیره در بین کشورهای جهان تک‌رقمی است. بگذریم که نظام‌های آموزشی مانند فنلاند و سنگاپور و کره جنوبی تمام هست و نیستِ آموزش‌وپرورش و همه اعصاب و روان نهاد خانواده را درگیر رقابت و هزینه‌های شرکت در این ماراتن نفس گیر نکرده‌اند و اصول و اولویت‌های آموزش‌وپرورش خود را به پای مدال‌آوری فدا نکردند. بماند که طبق آمار بین ۷۷ تا ۸۲ درصد دانش‌آموزان دارای مدال طلای المپیادها متأسفانه ایران را ترک کرده‌اند.

▫️نکته‌ها:
۱. رویکردهای رفتارگرا و خط‌مشی‌گذاری‌های رقابتی برای مدارس، معنای موفقیت را در چشم خانواده ایرانی به سمت کمّی‌گرایی کشانده و آموزش و پرورش را به وضعیت دکوری و فرمالیستی دچار ساخته و مدارس را به میدان مسابقه تبدیل کرده است. افتخارآفرینیِ دانش‌آموزان مدال‌آور کشور در جای خود مهم و ارزشمند است اما نباید فراموش کرد «همه دانش‌آموزان»، هم آن‌ها که در هفت، هشت مدرسه معروف تهران تحصیل می‌کنند و هم آن حدود چهل درصد دانش‌آموزانی که در مدارس عشایری، روستایی و محروم از امکانات اولیه تحصیل می‌کنند، همه فرزندان ایران هستند و باید پرسید آیا فرصت و امکانات آموزشی، عادلانه در اختیارشان بوده است؟ و به فرض تأمین عادلانه و دسترسی برابر همه به فرصت‌ها و امکانات آموزشی، اساساً مدال‌آوری چقدر می‌تواند نشانه موفقیت یک نظام آموزشی باشد؟

۲. مسؤلان، نباید کم کاری خود را پشت مدال آوری دانش‌آموزان ایرانی مخفی کنند و از وظیفه قانونی و ملی خود برای کاهش فاصله دسترسی همگانی به امکانات و فرصت‌های برابر آموزش باکیفیت سر باز بزنند.

۳. کشوری سراغ نداریم که وزیر آموزش‌وپرورش آن به دلیل ناکامی در کسب مدال المپیادها استعفا داده باشد اما تنزل رتبه در سواد خواندن، ریاضی، علوم و کیفیت آموزشی باعث برکناری وزرای آموزش‌وپرورش شده مانند عزل وزیر آموزش‌و‌پرورش نروژ پس از اعلام نتیجه ضعیف آزمون تیمز و پرلز.

شما چه فکر می‌کنید: آیا مدال آوری در المپیادهای جهانی می‌تواند نشانه کیفیت نظام آموزشی باشد؟
@EAL21st
🖋 آیا مدال‌آوری در المپیادها نشانه کیفیت نظام آموزشی ماست؟

🥇 ایران از سال ۱۹۸۵ در المپیادهای جهانی ریاضی شرکت داشته و در مجموع بیش از ۴۶ مدال طلا کسب کرده؛ درحالی‌که کشور فنلاند از سال ۱۹۶۵ تاکنون در المپیاد جهانی شرکت می‌کند و تنها ۱ مدال طلا کسب کرده و این در شرایطی است که رتبه این کشور از نظر شاخص‌های زیربنایی مانند کیفیت آموزشی، دسترسی برابر دانش‌آموزان به امکانات تحصیلی و غیره در بین کشورهای جهان تک‌رقمی است.

📌دکتر مرتضی نظری در یادداشتی به این موضوع پرداخته است:
https://www.asriran.com/fa/news/756946/
🖋 آیا مدال‌آوری در المپیادها نشانه کیفیت نظام آموزشی ماست؟
@EAL21st
بچه ها خطر کنید بیایید بالای میز معلم و بعد بپرید پایین.

پیشنهاد میکنم حتما پست زیر را در اینستاگرام من مطالعه کنید. قطعا خالی از لطف نخواهد بود.👇👇👇👇👇👇
https://www.instagram.com/p/CIXreZNrsgW/?igshid=12zzvo314sypr
🕊 آزادی پداگوژیک؛ پداگوژی آزادی

🖋 مقاله ای در باب بازنگری در آموزش و پرورش برای ارتباط برقرار کردن بین واقعیت‌های کفِ خیابان و سیستم آموزش رسمی

📌 آنچه می خوانید ترجمه و چکیده ای آزاد از بخش هایی از مقاله پیوست است؛ که در خور تامل یافتم.

🌿 خیلی برایم جالب بود؛ وقتی به تعبیر «pedagogy of Azadi» در انتهای یادداشت رسیدم.

🔸 آموزش رسمی، از آنجا که ساخته و پرداخته دولت‌هاست؛ لاجرم موضوعی متاثر از سیاست است و لذا با قدرت ارتباط تنگاتنگی دارد. از این رو، رابطه بین مدرسه و قدرت رابطه ای محکم است.
میشل فوکو نهاد "مدرسه" را در همان طبقه ای قرار می دهد که "کلینیک"ها را و "زندان" را؛ و همه را به منزله نهاد‌های کنترل و نظارت.
پائولو فریره، پیشگام تعلیم و تربیت انتقادی، تحصیلات را کنشی تحولی، سیاسی و اخلاقی می‌دانست؛ که به دانش‌آموزان امکان ابراز و تعامل می‌دهد تا معنای شهروندی انتقادی را کشف کنند و به طور معنی داری در فرآیند مردم‌سالاری مشارکت کنند. دکتر امبِدکار نیز آموزش را نیرویی رهایی‌بخش می‌داند که قادر است درون انسان‌ها را متحول کند. شعار مشهور سه بخشی او "بیاموز، بشوران، سازماندهی کن" و تاکید بر بخش میانی، بیانگر وجه تحول‌خواه و تحول‌آفرین آموزش است.
وقت هایی که به این موضوع به شکل متمرکز فکر می کنم؛ مرزهای مدرسه در ذهنم از بین می رود و دیوارهای آن، به منزله شیء جداکنندة مدرسه از خیابان، در ذهنم فرو می ریزد و مدرسه و دانشگاه را به خیابان می آورم و خیابان را به مدرسه و دانشگاه می برم.
حتی گاهی اوقات ، برای لحظه ای کوتاه ، به خودم اجازه می دهم پا را فراتر بگذارم و مدرسه و دانشگاه را از نو تعریف کنم؛ و آموزش را، کنش برای آزادی و مطالبة آنچه از دست رفته است بدانم... آزادی پداگوژیک؛ پداگوژی آزادی.
https://thewire.in/rights/education-formal-schooling-streets-reality


🔻🔻🔻
کانال مدیریت و رهبری آموزشیدر قرن۲۱:
@EAL21st
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شکاف رویا و اهداف بین دختران و پسران را از بین ببریم!

بازپخش از کانال:
دکتر سعید صفایی موحد
👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
شگفتی ها و پیچیدگی های مغز انسان
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
🚨 مارا چه خواهد شد؟ نگاهی به نتایج آزمون تیمز ۲۰۱۹

🧮 اخیراً گزارش آزمون تیمز (ریاضی و علوم) سال ۲۰۱۹ منتشر شده است. این آزمون مربوط به ارزشیابی پیشرفت تحصیلی است که در پایه‌های چهارم و هشتم تحصیلی برگزار می‌شود. از ایران حدود ۱۲۵۰۰ دانش‌آموز پایه‌های چهارم و هشتم از ۴۴۴ مدرسه در آزمون حضور داشته‌اند. در ادامه برخی از نتایج این گزارش را می‌خوانید.

🇸🇬 در این دوره برای چندمین دورۀ متوالی دانش‌آموزان سنگاپوری در صدر جدول قرار دارند.

🚨 در ریاضیات پایۀ چهارم ایران با نمره ۴۴۳ در بین ۵۸ کشور در جایگاه ۵۰ام قرار دارد. در علوم پایۀ چهارم نیز ایران با نمرۀ ۴۴۱ در جایگاه ۴۸ام قرار دارد.

🚨 در آزمون ریاضی حدود ۳۲ درصد دانش‌آموزان پایۀ چهارم نمرۀ کمتر از ۴۰۰ گرفته‌اند؛ یعنی در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارند. این نسبت برای دانش‌آموزان سنگاپوری ۱ درصد و میانگین آزمون ۱۹ درصد بوده است. در درس علوم پایۀ چهارم، تنها ۱۱ درصد دانش‌آموزان ایرانی موفق به کسب نمرۀ بالای ۵۵۰ شده‌اند، درحالی‌که میانگین آزمون ۳۲ درصد بوده است. همچنین ۹۲ درصد دانش‌آموزان شرکت‌کننده در آزمون علوم نمرۀ بالای ۴۰۰ را کسب کرده‌اند، اما از دانش‌آموزان ایرانی تنها ۶۸ درصد موفق به کسب این نمره شده‌اند.

🚨 در آزمون پایۀ هشتم نیز ۳۹ کشور حضور داشته‌اند که ایران در جایگاه ۲۹ام قرار دارد. در آزمون ریاضی این پایه حدود ۳۲ درصد دانش‌آموزان ایرانی موفق به کسب نمرۀ حداقلی آزمون (۴۰۰) نشده‌اند؛ درحالی‌که این میانگین در سطح بین‌المللی حدود ۱۳ درصد بوده است.

🚨 در علوم پایۀ هشتم نیز در بین ۳۹ کشور، ایران جایگاه ۳۲ام را دارد. در این آزمون نیز تنها ۱۳ درصد دانش‌آموزان ایرانی موفق به کسب نمرۀ بالا ۵۵۰ شده‌اند، درحالی‌که میانگین بین‌المللی ۲۹ درصد بوده است. ۲۸ درصد دانش‌آموزان ایرانی نیز موفق به کسب نمرۀ حداقلی (۴۰۰) نشده‌اند، که این میانگین در سطح بین‌المللی ۱۵ درصد بوده است.

🔸به‌لحاظ جنسیتی، در درس ریاضی پایۀ چهارم در مقایسۀ با دورۀ قبل آزمون، پسران نمرۀ بالاتری را کسب کرده‌اند و در درس علوم نیز پسران رشد بیشتری داشته‌اند و تقریباً با دختران هم‌نمره شده‌اند. اما در پایۀ هشتم، در درس ریاضی فاصلۀ دختران (۴۵۳) از پسران (۴۴۰) بیشتر از دورۀ قبل شده است، و در درس علوم نمرۀ دختران نسبت به دورۀ قبل ثابت مانده (۴۵۹)، اما پسران با افت ۱۳ نمره‌ای نسبت به دورۀ قبل، نمرۀ ۴۴۱ را کسب کرده‌اند.

🇮🇷 میزان رضایت دانش‌آموزان ایرانی از آموزگاران در مقایسه با میانگین بین‌المللی بالاتر است (بعضاً تا ۲۰ درصد) و سطح تحصیلات آموزگاران ایرانی نیز در مقایسه با میانگین بین‌المللی از وضعیت نسبتاً مناسبی برخوردار است. در شاخص‌هایی نظیر احساس تعلق دانش‌آموزان به مدرسه نیز وضعیت ایران تقریباً در سطح میانگین بین‌المللی است.

🔸یکی دیگر از داده‌های جالب گزارش تیمز، ارزیابی دانش‌آموزان از تأکید مدرسه بر موفقیت تحصیلی [برای ورود به دانشگاه] است. در این زمینه هم ایران در وضعیت میانگین بین‌المللی قرار دارد و در سطح کشورهایی نظیر دانمارک، هنگ‌کنگ، فرانسه، و اتریش است.

⁉️ ۳۱ درصد دانش‌آموزان ایرانی پایۀ هشتم اظهار کرده‌اند در خانه امکانات (اینترنت، کتاب، سطح سواد والدین) کمی برای آموزش دارند و تنها دو کشور مراکش و آفریقای جنوبی وضعیت ضعیف‌تری را اظهار کرده‌اند.

پی‌نوشت: نتایج این آزمون برای کشورهایی که نسبت به کیفیت نظام آموزشی خود حساس‌اند، بسیار جدی است. برای مثال، طی سال‌های اخیر کشورهایی نظیر امارات و عمان برای ارتقای وضعیت خود حتی مشاوران بین‌المللی را به‌کار گرفته‌اند. در همین آزمون اخیر نیز امارات بیشترین تعداد مدارس (۱۳۰۰) و دانش‌آموز (حدود ۵۰ هزار) خود را در این آزمون شرکت داده است. در ایران، «مرکز ملی مطالعات بین‌المللی تیمز و پرلز» وابسته به وزارت آموزش و پرورش طی سال‌های اخیر ضمن برگزاری این آزمون‌ها، گزارش‌های تحلیلی مختصری از این آزمون را منتشر کرده است.

📌 این جمعبندی و گزارش را آقای @omidi_reza منتشر کرده اند که بخشی از آن تقدیم شد. در صورت تمایل می توانید به لینک های زیر هم سر بزنید:


🌐 فاجعه ای در کشور در حال وقوع است؟
https://www.tabnak.ir/fa/news/1031540/

🌐 معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش:
متأسفانه ما هنوز به انتظاراتی که براساس آزمون‌های بین‌المللی وجود دارد دست نیافته‌ایم اما نباید دستاوردهایی که در این دوره چهار ساله (فاصله زمانی میان تیمز 2015 تا 2019) داشتیم نادیده گرفته شود.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/11/18/2445802/

کانال مدیریت و. رهبری آموزشی در قرن ۲۱:
@EAL21st
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مارا چه خواهد شد؟ نگاهی به نتایج آزمون تیمز ۲۰۱۹
------------------------------------------------------------
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
استعاره در مدیریت: نظریه و روش تألیف لوکاش سولکوفسکی و میخال خمیلِنتسکی 

کتاب، نگاهی به مسائل سازمانی و مدیریتی از دریچۀ زبان‌شناسی شناختی و تحلیل گفتمان است. مؤلفان معتقدند برای درک بهتر تحولات مدیریتی و رفتارهای سازمانی می‌توان از تحلیل گفتمان سازمانی و به‌خصوص تحلیل استعاره بهره برد.
از این رو، کتاب حاضر چارچوب‌های نظری بکری به علاقه‌مندان رویکردهای بینارشته‌ای به مدیریت معرفی می‌کند. از نقاط قوت این کتاب توجه بیشتر به جنبه‌های کاربردی و عملی نظریۀ استعاره در علم مدیریت و رفتار سازمانی است و ارائۀ مثال‌های متنوع بر جذابیت آن افزوده است.
به باور مؤلفان، تحلیل صحیح استعاره‌ها در محیط‌های سازمانی منجر به پیدایش درکی بهتر از مسائل یک سازمان و عملکرد مدیران و کارمندان آن خواهد شد. محتوای این کتاب نه تنها برای سازمان‌ها و نهادها بلکه برای شرکت‌های بزرگ و کوچک خصوصی، انواع بنگاه‌های تجاری و کارآفرینان جذاب بوده، به آسیب‌شناسی رفتارهای سازمانی و بهبود کارایی سازمان کمک می‌کند.
_________________________________
ارسالی دکتر عادل محمدی

کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
بحثی دربارۀ تناقض نماهای قدرت علم در جامعه کنونی ایران
از مقصود فراستخواه در انجمن جامعه شناسی ایران
15 بهمن 99
علم به جهت چگالی جمعیتی دانشجویان و دانش آموختگان و 14 میلیون تحصیلکرده ایرانی ، یک قدرت است اما ا این چه قدرتی است که نمی تواند شرایط ادارۀ کشور و محیط سیاستگذاری عمومی را کنترل بکند؟ پس عمل معرفت مخدوش شده است کل نظام معرفت ما مخدوش شده...
دانشمندان ومتفکران مستقل گرفتار حس بی قدرتی و کاهش خود اثربخشی شده اند.....
https://www.instagram.com/p/CLB9o35Ji-5/
««««««««««««««««««««««««««««««««««««
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
@EAL21st
کتاب‌های درسی قدیمی را دانلود کنید

▫️کتاب‌های درسی قدیمی در وبگاه فرهنگستان زبان و ادب فارسی بارگذاری شده و قابل دانلود است.

▫️ ۱۳۱ عنوان کتاب‌های درسی قدیمی فارسی اهدایی به گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی در وبگاه فرهنگستان بارگذاری شده و در این نشانی قابل بارگیری است.

دانلود

کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱

♻️ @EAL21st
💢 چرا دانش آموزان ایرانی در آزمون های بین المللی عملکرد مناسبی ندارند؟

👤رضوان حکیم‌زاده؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش :

🔹 معلم نقش کلیدی در یادگیری دارد و اگر به دنبال روند رو به رشد در آزمون‌های تیمز و پرلز هستیم نباید سیاست گذاری‌ها برخلاف این موضوع حرکت کنند.
🔹 در این سالها به ویژه از زمانی که به صورت شتاب‌زده پایه ششم را به دوره ابتدایی اضافه کردیم روند به کارگیری معلمان برای دوره بنیادی ابتدایی اصلاً قابل قبول نبوده است.
🔹 قانون استخدام معلمان حق‌التدریس ۱۱ بار اصلاحیه خورد و نیروهای نهضت سوادآموزی برای معلم شدن در دوره ابتدایی انتخاب شدند. از سوی دیگر با استقرار نظام ۶.۳.۳ و شش پایه شدن دوره ابتدایی، معلمانی که در دوره متوسطه بودند بدون گذراندن آموزش‌های لازم به دوره ابتدایی آمدند.
🔹 نیاز است تغییر بنیادین در نگرش‌ها اتفاق بیفتد تا بپذیریم تعلیم و تربیت یک علم و امر تخصصی است به ویژه آموزش به کودکان بسیار تخصصی بوده و مهمتر از آموزش در سایر دوره‌های تحصیلی است؛ اگر این نگاه را داشته باشیم از تصمیمات شتاب زده برای جذب نیرو پرهیز خواهیم کرد.
🔹 روند جذب معلم در تمام این سال‌ها خلاف اصول علم تعلیم و تربیت بوده است؛ اصول تعلیم و تربیت نقش معلم و اهمیت آن در یادگیری را بسیار مهم می‌داند علاوه بر آن تصور می‌کنم برنامه‌های درسی نیز همینگونه است و متاسفانه به صورت غیرتلفیقی و غیرکاربردی تدوین شده است.
🔹 آموزش اصول و مفاهیم علمی با کاربردشان در دنیای بیرون موضوع مهمی است که در آزمون تیمز و پرلز مورد توجه قرار می‌گیرد، بسیاری از دانش آموزان کشور به دلیل اینکه کاملاً در حیطه دانش از طریق برنامه درسی آموزش‌ها را کسب کرده‌اند در درک مسائل تیمز ناتوان هستند.
🔹 روش‌های آموزشی در مدارس ما مبتنی بر حافظه محوری است و دانش آموزان را برای درک معنادار مفاهیم علمی آماده نمی‌کند، این یک چالش بسیار بزرگ است.
🔹 بنده تصور می‌کنم سایه کنکور در انتهای نظام آموزشی ( با وجود تمام پیگیری‌ها همچنان به قوت خود باقی است) که از طریق برخی آزمون‌های تستی اقدام می‌کند بر نوع آموزشی که خانواده‌ها مطالبه می‌کنند تأثیر دارد و مدارس نیز به همان سمت روی می‌‌آورند.

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/11/21/2448881/


________________________________
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
♻️ @EAL21st
2025/07/05 23:20:26
Back to Top
HTML Embed Code: