Telegram Web Link
🔵 #جیمز_بیوکنن و تاثیر قوانین

◽️بیوکنن به ما می‌گوید اگر از نتایج بازارها، سیستم‌های سیاسی یا حتی بازی بسکتبال ناراضی هستیم، موثرترین راه برای دستیابی به نتایج متفاوت، تغییر افراد درگیر مانند بازیکنان یا تیم‌ها نیست، بلکه تغییر قوانین کلید اصلی است. رفتار افراد تحت تاثیر قوانین است. زمانی که قوانین سلسله نتایج نامطلوبی ایجاد می‌کنند ما نیاز به تغییر آنها داریم.

◽️در این ویدئو از موسسه فریزر با ایده اقتصاد قانون اساسی بیوکنن آشنا می‌شویم.

#زندگی_بزرگان_اقتصاد

🔸منبع: فردای اقتصاد

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/feghtesad/33797
🔵 والدن اثر هنری دیوید تورو

این ویدیو نگاه کوتاهی دارد به کتاب والدن یا زندگی در جنگل اثر فیلسوف و نویسنده بزرگ آمریکایی هنری دیوید تورو.

🔻ویدیو و متن کامل را در سایت مدرسه زندگی مشاهده کنید

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

سه شنبه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵نظریه‌ بازی و معمای زندانی 

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 #ریاضیات_و_اقتصاد

✔️ بخش سوم 

#دکتر_محمد_طبیبیان

✔️ معقول بودن و سلیقه
از واژه معقول بودن در افواه عمومی چه می‌فهمیم؟ در این مورد مفاهیم متعدد و مختلفی مورد نظر است. اگر رفتار کسی کم و بیش طبق انتظار ما باشد یا طبق پسند ما عمل کند می‌گوییم فرد معقولی است. یا این که اگر با احتیاط عمل کند و خودش را به زحمت نیاندازد می‌گوییم فرد معقولی است. اگر طبق هنجار‌های قبیله و گروه عمل کند می‌گوییم فرد معقولی است. اگر کسی محاسبه‌گر بود اما رعایت طرف مقابل را هم کرد می‌گوئیم فرد معقولی است، اگر یک نفر در ماه قبل طلا خریده و اکنون قیمت نقره افزایش یافته، در سایه اطلاعات موجود از نتیجه تصمیم قبلی تصور می‌کند تصمیم او غیر معقول بوده است. یعنی معقول بودن بعضاً به نتیجه تصادفی تصمیم هم بر می‌گردد. می‌گویند در لشگر کشی نادرشاه به هند در زمان رویارویی باسپاه هند، افراد او  خمره های سفالی دو طرف شتر‌ها بستند و هیزم در آن‌ها بر افروختند و شتر‌های وحشت زده را به طرف نیروهای هند راندند که سبب شد با هجوم شترهایی که از آن‌ها دود و آتش بلند بود فیل‌ها وحشت کنند و نظم ارتش هند بهم ریخت و سپاه نادرشاه پیروز شد. گفته می‌شود تصمیم نادر معقول بوده است. اما اگر شتر‌ها به طرف نیرو‌های خودی فرار می‌کردند و نادر شکست می‌خورد گفته می‌شد تصمیم غیر معقول بوده است. 
معمولاً درک عمومی در مورد معقول بودن در این زمینه‌ها بوده. اگر در تاریخ مطلبی در مورد معقول بودن می نوشته‌اند بیشتر پیرامون این برداشت‌ها بوده است.

اما توجه کردیم که درک نظریه اقتصاد خرد از معقول بودن بسیار پایه ای و عام و کم‌و‌بیش بر اساس ضابطه‌های با شمول عمومی و بری از قضاوت است. یعنی این که معقول بودن بر اساس چند اصل یا فرض که به صورت مبنای کلی برای ساختار رجحان‌ها مطرح می‌شود بیان می‌گردد. این شروط هم به نحو کافی و رسا با ابزار منطق ریاضی بیان می‌شوند. این اصول سه اصلی بود که عبارتند از اصل یا فرض تکمیل بودن رجحان ها، انعکاسی بودن رجحان ها و انتقالی بودن رجحان‌ها. که در دو بحث قبلی مطرح شدند. رسیدن از آن مفاهیم متعارف در مورد معقول بودن که استاندارد و عام نیستند، به این مبانی ساختار ذهنی دویست سال کار فکری در بر داشته و دست آورد بسیار با ارزشی است.

✔️ منظور از سلیقه چیست؟
یک خانم ممکن است از لباس صورتی خوشش بیاید یکی از لباس بنفش، یک فرد ممکن است از یک نوع خمیردندان و نفر دیگری از خمیردندان دیگر، یک خانواده رنگ اطاق‌ها را سفید و دیگری استخوانی می‌پسندد یک فرد برای صبحانه از نان سنگک و دیگری نان بربری خوشش می‌آید. علاقه یک نفر متمایل به کتاب خواندن و دیگری متمایل به مهمانی رفتن است… این‌ها برداشت های متعارف از مفهوم سلیقه است. این نوع سلیقه افراد در طی مراحل زندگی، تغییر سن، تغییر در قیمت‌های نسبی، تغییر در سطح درآمد، تغییر در جو و حال و هوای اجتماعی یا بدون هیچ دلیل مشخصی تغییر می‌کند. چگونه می‌توانیم مطلب سلیقه را الگو سازی کنیم بدون این که لازم باشد خانم فلان یا آقای فلان یا افراد این محل یا آن محل را در نظر داشته باشیم، و بدون این که لازم باشد دقت کنیم که آیا در مورد پاریسی‌ها صحبت می‌کنیم یا لندنی‌ها؟ قاعدتاً بایستی ابزار الگو سازی ما برای شناخت به نحوی عام باشد که کم و بیش اکثر مردم را در بر بگیرد.

این ملاحظه در پس ذهن‌مان بود که گفتیم به آن سه شرط معقول بودن، دو شراط دیگر هم اضافه می‌کنیم که عبارت بود از شرط محدب بودن و شرط غیر قاموسی بودن رجحان‌ها. سپس گفتیم که با همین پنج اصل عام و کلی که اکثریت بنی بشر و شاید بسیاری حیوانات را هم در بر بگیرد می‌توان یک تابع مطلبوبیت معرفی کرد. یک تابع مطلوبیت یک تابع ریاضی است که رجحان‌های فرد را در انتخاب سبد‌های کالا نمایندگی می‌کند. یعنی سلیقه در مورد انتخاب سبد‌های کالا و خدمات را نشان می‌دهد. ما رفتار مصرف کننده را چنین می‌فهمیم که او با توجه به محدودیت بودجه، منابع خود را بین سبد های کالا به نوعی تقسیم می‌کند که مطلوبیت او یا خانوار او بیشینه شود. بدون زحمت زیاد این نوع حل مسئله یک دستگاه معادلات تقاضا بدست می‌دهد که می‌گوید بر حسب قیمت‌ها و سطوح درآمد و یا ویژگی‌های سنی و دموگرافی خانوار انتخاب‌های‌خانوار‌ها چگونه خواهد بود. به این ترتیب مطلب سلیقه و نمایان شدن آن نیز روشنگری شد و ابزار نظری آن در اقتصاد فراهم گردید، که همان تابع مطلوبیت است. مطلب انتخاب بر اساس سلیقه و در چارچوب امکانات خانوار هم با روش بیشینه کردن مطلوبیت در چارچوب قید بودجه خانوار الگو سازی می شود. در این باب بعدا توضیح بیشتری ارائه خواه شد.
ادامه دارد

@MohammadTabibian

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 رشد اقتصادی کشنده نیست

🔸آیا رشد اقتصادی منجر به آلوده شدن زمین و دامن زدن به چالش‌های زیست‌محیطی می‌شود؟ اعداد و ارقام در این باره چه می‌گویند؟ اگر رشد اقتصادی را متوقف کنیم، دی اکسید کربن کمتری وارد اتمسفر می‌شود؟

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 طرح تدوین «تیپولوژی سرمایه آبی و سرمایه اجتماعی» در کشور

💡محمد حب وطن

🔻این یادداشت در اولین اجلاس هم اندیشی متخصصان علوم آب و محیط زیست ارائه شده است  

🔸شرح مسئله:

مدیریت و بهره‌برداری منابع آب یک موضوع پیچیده و چند بعدی است که تاکنون بیشتر بعد فنی آن مد نظر قرار گرفته و به ابعاد اجتماعی آن کمتر توجه شده است. سرمایه اجتماعی به منزله سطح روابط، همکاری، انسجام و اعتماد و مشارکت افراد جامعه، نقش مهمی در مدیریت و بهره برداری بهنیه از منابع طبیعی از جمله منابع آب دارد و می‌تواند بستر و زمینه مناسبی را برای اجرای طرح و برنامه‌های دولت در مدیریت و حل مشکلات منابع آب و رفع تنش‌های اجتماعی ناشی از آنها مهیا کند. در این نوشته به رابطه بین سرمایه اجتماعی و نحوه مدیریت منابع آب پرداخته شده و در نهایت طرح تدوین تیپولوژی سرمایه آبی و سرمایه اجتماعی برای کشور ارائه شده است تا به کمک آن بتوان برای هر منطقه بر مبنای جایگاه آن منطقه در این تیپولوژی و گروه‌بندی انجام شده (به لحاظ بالا یا پایین بودن سرمایه اجتماعی و سرمایه آبی منطقه) سیاست‌گذاری و حکمرانی متناسب با آن جایگاه ارائه داد و طرح‌ها و برنامه‌های متناسب با آن را در زمینه مدیریت منابع آب منطقه تدوین و اجرا کرد.

🔸منبع: #مجله_آب_و_توسعه_پایدار

🔻🔻یادداشت کامل را در اینستنت ویو مطالعه کنید
https://bit.ly/3yPGRGj

#آب
#اجتماعی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
وب سایت:
👇👇
https://ecoviews.ir
🔵 #پرونده‌ای_برای_راجر_اسکروتن

✔️ بخش دوم : احمق‌ها، شیادان، و هوچی‌ها: متفکران چپِ نو

📚 معرفی کتاب «متفکران چپ نو»

👤 #راجر_اسکروتن

✍🏻 ترجمه: بابک واحدی

📌 انتقادی ویرانگر از تفکر چپ مدرن ازجانب یک فیلسوف برجسته ی سیاسی.
راجر اسکروتن، فیلسوف،  با تحلیل بیرحمانه‌ای از چپ گرایی جدید شروع می‌کند و با نقد رشته‌های اصلی تفکر، کار خود را به پایان می‌رساند. وی ارزیابی مجددی از اندیشمندان اصلی چپ مانند: تامسون، لوکاچ، ژان پل سارتر، ژاک دریدا، اسلاوی ژیژک، رالف میلیباند و اریک هابسبام انجام می‌دهد.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/UTfinance/2268
💹 سرمایه شما در حال شارژ است! 🔋

اگر به دنبال سود روزشمار هستید صندوق سرمایه‌گذاری ثبات بهترین انتخاب برای سرمایه‌گذاری شماست. علاوه بر این، با ثبات در روزهای تعطیل سال نیز سود خواهید کرد، سودی که شامل جریمه پرداخت نخواهد شد.

🔵 مزایای صندوق سرمایه‌گذاری ثبات؛‌

✔️دارایی تحت مدیریت بیش از ۴۰۰۰۰ میلیارد ریال
✔️میانگین ارزش معاملات: ۱۲۰۰ میلیارد ریال
✔️ بدون محدودیت نقدشوندگی
✔️ معاف از مالیات‌
✔️ سود روزشمار و بیشتر از بانک‌
✔️ ساعت معامله از ۸:۳۰ الی ۱۵

قابل معامله با نماد «ثبات»

☎️۰۲۱-۵۹۱۶۲۵۰۰
🌐 sobatvista.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 ۳ روش ساده و موثر کشورها برای کاهش زباله های بطری های پلاستیکی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 دانش و قیمتها

اندیشه های سیاسی و اقتصادی هایک
دونالد بودراکس، ترجمه: م قادری

پازل پیچیده‌ای با یک میلیارد تکه را در نظر بگیرید که این تکه‌ها در مساحت یک میلیون مایل مربع به صورت تصادفی پراکنده باشند. اگر شما بخواهید این تکه ها را پیدا کنید قبل از اتمام خواهید مُرد اگر 95 سال دیگر هم عمر کنید باید هر سه ثانیه یک تکه بیابید. اما اگر از هزار دوست کمک بگیرید با پیدا کردن هر تکه در سی ثانیه، کمتر از یکسال طول میکشد و البته اگر از یک میلیون یا صد میلیون نفر کمک بگیرید کار خیلی ساده تر است.

ولی جمع‌آوری همه تکه‌های پازل به‌تنهایی کافی نیست در نهایت پازل باید به‌درستی سرهم شود هر تکه از پازل را به عنوان واحدی از اطلاعات فرض کنید که به صورت بالقوه برای موفق عمل کردن اقتصاد مفید است یک تکه دربردارنده این اطلاعات است که ذخیره بوکسیت در مکان مشخصی در استرالیا وجود دارد تکه‌ای دیگر اطلاعاتی در مورد اینکه کدام مهندسان معدن در استخراج بوکسیت از زمین ماهر و متخصص هستند تکه سوم اطلاعاتی است در مورد اینکه چگونه به بهترین شیوه می‌توان بوکسیت را به یک کارخانه آماده‌سازی انتقال داد تکه چهارم اطلاعاتی است در مورد اینکه چگونه یک قطعه تعیین‌کننده از موتور کامیون یا لوکوموتیوی را بسازیم که بوکسیت را حمل خواهد کرد تکه پنجم چگونگی طراحی جاده‌ها یا ریل‌هایی است و...

مشخص است تعداد تکه‌های اطلاعاتی برای تولید ورقه‌های آلومینیومی به‌حدی زیاد است که حتی قابل تصور نیست. این تعداد بسیار بیشتر از فقط یک میلیارد تکه از پازل است احمقانه است اگر از یک فرد (یا گروه کوچکی از افراد) انتظار داشته باشیم تا همه تکه‌های اطلاعات مورد نیاز برای تولید ورقه‌های آلومینیوم را پیدا کند.

اینجا اندازه و پیچیده بودن پازل به ما اطمینان می‌دهد که قرار دادن یک کمیته برنامه‌ریزی مرکزی که مسئول سرهم کردن پازل باشند، بی‌نتیجه است. هیچ راهی وجود ندارد که یک برنامه‌ریز با نگاه کردن یا خیره شدن به یک توده عظیم از تکه‌های پازل بتواند هیچ تصویر معنادار ممکنی را پیش‌بینی و تهیه کند که ممکن است بعد از سرهم کردن این یک میلیارد تکه پدید آید اگرچه برنامه‌ریز در تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام تکه در کجا قرار گیرد اختیار کامل دارد، اما کورکورانه و در تاریکی حرکت می‌کند

یک راه خیلی بهتر اجازه دادن به پازل است تا خودش سرهم شود! فرض کنیم هر تکه با هر اتصال مولد و سودمندی صدایی پخش کند و هر چه احتمال رسیدن به تصویر نهایی بیشتر باشد صدا بلندتر شود سرانجام تصور کنید هر تکه دارای هوش باشد و قابلیت حرکت داشته باشد و هر تکه عاشق شنیدن صدای بلندتر باشد در این حالت این پازل عجیب خودش را سر هم خواهد کرد و تصویری زیبا خلق میشود بدون اینکه هیچ‌کدام از تکه‌ها به صورت انفرادی قصد کمک کردن برای دست یافتن به این محصول را داشته باشند. انگیزه تکه ها فقط شنیدن صداست این پازل به یک کل زیبا "خود ‌سازماندهی" خواهد شد که بسیار عالی‌تر از جمع مقاصد تکه‌های فردی است

این پازل تمثیلی از اقتصاد در جهان واقعی است. هر کسی که مالک دارایی خصوصی باشد، انگیزه دارد تا از دارایی خود به شیوه‌هایی استفاده کند که بیشترین بازدهی (بلندترین صدا) را تولید کند در نتیجه، دارایی خودش را به سمت آنهایی هدایت می‌کند که بالاترین قیمت‌ها را پرداخت می‌کنند، به‌طور مشابه، مصرف‌کنندگانی که در پی کسب رضایت بیشترند، از عرضه‌کنندگان ناکارا (آنهایی که قیمت‌های نسبتا بالایی دارند) اجتناب کرده و این عرضه‌کنندگان  مجبورند یا کارایی خود را افرایش دهند یا به خطوط تولیدی دیگر تغییر جهت دهند لذا یک الگوی پیچیده از استفاده مولد و سود‌آور از منابع به صورت خود به خودی به وجود می‌آید. سیگنال‌های دریافتی توسط مالکان دارایی خصوصی در مورد اینکه چگونه از دارایی خود به بهترین شکل استفاده کنند، به‌طور عمده در قالب قیمت‌های نسبی به آنها می‌رسد. واکنش نشان دادن به قیمت‌ها به این شیوه، زمین را بهشت نمی‌کند اما میلیون‌ها نفر را ترغیب میکند که بصورت صلح آمیز بر مبنای منافع متقابل با هم تعامل کنند

هیچ شخص، شورا، کمیته، کنگره یا پارلمانی نمی‌تواند این‌گونه موفقیت‌آمیز محصول کلی اقتصاد را برنامه‌ریزی کند و آن یک تصویر زیباست، آن تصویری که نشان می‌دهد می‌توانیم رونق اقتصادی را بدون دادن قدرت زیاد به مقامات دولتی داشته باشیم. مقاماتی که داشته باشیم. مقاماتی که به دلیل انسان بودنشان همیشه برای سوء استفاده از چنین قدرتی وسوسه خواهند شد.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
کاربرد_ریاضی_در_درک_رفتار_مصرف_کننده.pdf
124.7 KB
🔵 #ریاضیات_و_اقتصاد

✔️ بخش چهارم : کاربرد ریاضی در درک رفتار مصرف کننده

#دکتر_محمد_طبیبیان

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
▪️عجب دنیایی است

در کله پزی ها هم
زبان ازمغز گران تر است
درست مثل جامعه
که چرب زبانها از عاقلان ارزشمندترند.


👤
#احمد_شاملو
🔵 #کتاب_صوتی_جادوگران_بازار_نوین

قسمت 6: فصل دوم
ادامه مصاحبه با بیل شات و پایان مصاحبه

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/tehran_boorse/1529
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵 ایران سرزمین انحصارها

در این ویدئو توضیح داده‌ایم که وضعیت شاخص‌های رقابت در ایران چگونه است.
دخالت ‌های زیاد دولت، آزادی اقتصادی پایین، ممنوعیت‌ های تجاری، رانت‌ های متعدد از جمله رانت واردات و رانت انرژی و همینطور قوانین ضعیف ضدانحصار از جمله‌ عواملی هستند که ایران را به سرزمین انحصارها تبدیل کرده‌اند.

🔸منبع: چراز

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 «مالکیت و اقتصاد»
دو رویکرد متفاوت روتبارد و مکتب شیکاگو

👤 #هانس_هرمان_هوپ
📚ماهنامه رخ نگار-ویژه نامه روتبارد، مترجم: رضا زارع پور

پیش‌از اینکه روتبارد با کتاب «انسان، اقتصاد و دولت» خود را در عرصه اندیشه مطرح کند حتی در بهترین نوشته‌های علم اقتصاد شامل «کنش انسانی» میزس نیز مفهوم مالکیت توجه اندکی را به خود جلب کرده بود. بااین‌حال همانطور که روتبارد اشاره میکند اصطلاحات اقتصادی متداولی نظیر مبادله مستقیم و غیرمستقیم، بازارها و قیمتهای بازار و همچنین تجاوز، دزدی، جرم و کلاه‌برداری نمی توانند بدون در اختیار داشتن نظریه‌ای درباره مالکیت تعریف یا فهمیده شوند. حتی بدون ایده‌ای هرچند ضمنی درباره مالکیت و حقوق مالکیت نمی‌توان قضیه های مشهور اقتصادی را درباره این مفاهیم به دست آورد. تعریف مالکیت و نظریه مالکیت باید پیش‌از تعریف و برقراری دیگر اصطلاحات و قضیه‌های اقتصادی موجود باشند

هم‌زمان که روتبارد مفهوم مالکیت را به جایگاهی مرکزی در علم اقتصاد منتقل کرد، اقتصاددانان دیگری نظیر رونالد کوز، هارولد دمستز و آرمن آلچیان نیز تلاش‌هایشان را برای جلب توجه اقتصاددانان به موضوع مالکیت و حقوق مالکیت آغاز کرده بودند. هرچند کشف و مرکزیت دوباره ایده مالکیت از جانب روتبارد ازیک‌طرف و از جانب کوز، دمستز و آلچیان از طرف دیگر از اساس متفاوت بودند

گروه دوم به همراه دیگر اعضای مکتب تأثیرگذار اقتصادی-حقوقی شیکاگو، عمدتاً نسبت‌به فلسفه، به‌خصوص فلسفه سیاسی بی‌علاقه و ناآگاه بودند. آن‌ها به باور تعصب‌آمیز پوزیتیویسم مبنی‌بر غیرممکن بودن اخلاقِ عقل‌گرایانه وفادار ماندند. اخلاق، علم نبود و نمی‌توانست علم باشد و اقتصاد تنها درصورتی یک علم بشمار می‌آمد که به‌صورت اقتصاد «پوزیتیو» باقی میماند. به‌این‌ترتیب، کشف دوباره نقش حیاتی اصطلاح مالکیت در تحلیل اقتصادی بدین معنی بود که باید تمامی دلالت‌های هنجاری آن را در مکالمات روزمره و «غیرعلمی» از آن زدود. تا زمانیکه کمیابی و درنتیجه اختلافاتی بالقوه بین افراد وجود دارد، هر جامعه‌ای نیازمند مجموعه‌ای از حقوق مالکیت به‌خوبی تعریف‌شده است. اما هیچ راه مطلق-از لحاظ مکانی و زمانی-و درست، و مناسب یا نامناسب برای تعریف و اختصاص حقوق مالکیت وجود ندارد؛ چیزی به عنوان حق مطلق یا جرم مطلق وجود ندارد، بلکه فقط سیستم‌های حقوق مالکیت متفاوتی وجود دارد که فعالیتهای گوناگون در آنها به‌عنوان درست یا نادرست تعریف میشوند. در غیاب هر گونه استاندارد اخلاقی مطلق انتخاب بین سیستم‌های مالکیت متفاوت بر پایه ملاحظات و محاسبات فایده‌گرایانه انجام خواهد گرفت و در موارد اختلافات بین افراد، این انتخاب باید توسط قضات دولتی انجام شود. این امر بدین معنی است که حقوق مالکیت به گونه‌ای تخصیص خواهند یافت که ارزش پولی خروجی‌های تولید شده بیشینه شود و در موارد اختلاف باید به این‌گونه تخصیص یابند

روتبارد که عمیقا به فلسفه و تاریخ اندیشه علاقه‌مند و درباره آنها آگاه بود، این رویکرد را به‌عنوان گونه‌ای دیگر از نسبی‌گراییِ اخلاقیِ کهنه و خودمتناقض شناسایی کرد. چون وقتی فردی ادعا می‌کند که پرسش‌های اخلاقی خارج از حوزه علم هستند و حقوق مالکیت با توجه به ملاحظات هزینه-فایده و فایده‌گرایانه مشخص می‌شوند یا قضات دولتی باید آن را تعیین کنند، این فرد در واقع نظریه ای اخلاقی را پیشنهاد میدهد. این: نظریه از دو جنبه نظریه اخلاق دولت‌گرایانه است: یا به دفاع از وضع موجود می‌انجامد، بر این اساس که قوانین، هنجارها، قواعد و نهادهای موجود، اثربخش هستند، چراکه در غیر این صورت تابه‌حال کنار گذاشته می‌شدند؛ یا منجر به این پیشنهاد میشود که حل اختلافات و تعیین حقوق مالکیت توسط قضات دولتی و طبق محاسبات فایده‌گرایانه صورت بگیرد

صد البته که روتبارد این حقیقت را رد نمیکند که در طول تاریخ، حقوق مالکیت به روش‌های مختلفی اختصاص پیدا کرده‌اند، یا اینکه روش‌های مختلف تخصیص مالکیت عواقب اقتصادی متفاوتی را دربر خواهند داشت. درحقیقت، کتاب «قدرت و بازار» احتمالا کامل‌ترین تحلیل اقتصادی موجود از روش‌های مختلف تعیین حقوق مالکیت است. همچنین روتبارد اهمیت محاسبات اقتصادی و ارزشیابی انواع مختلف حقوق مالکیت از لحاظ پولی را نیز رد نمی‌کند. درواقع به‌عنوان یک منتقد مشهور سوسیالیسم و یک نظریه‌پرداز پولی، او چطور می‌توانسته با چنین چیزهایی مخالفت کند؟ چیزی که روتبارد با آن مخالفت می‌کرد، این بود که کوز و سنت حقوق-اقتصادی شیکاگو ایده پوزیتیویستی ناممکن بودن اخلاق عقل‌گرایانه را بی‌چون‌وچرا پذیرفته بودند و حتی تمایلی نداشتند این امکان را در نظر بگیرند که مفهوم مالکیت می‌تواند در واقع یک مفهوم هنجاری بسیار قدرتمند باشد که قادر است پایه و اساس مفهومی برای ادغام دوباره علم اقتصاد عاری از ارزش از یکسو و اخلاق هنجاری از سوی دیگر را فراهم کند

🔸منبع : بازار آزاد

👇👇👇👇
@econviews
🔵 #رانت چیست؟
▪️اگر میخواهید کشور از مسیر رکود و انحطاط اقتصادی خارج شود باید خود را به سواد اقتصادی مسلح کنید.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/economy7/6611

پنجشنبه
وینستون چرچیل گفته: "موفقیت یعنی رفتن از شکستی به شکست دیگر بدون از دست دادن اشتیاق" و زندگی نخست وزیر معروف انگلیس دقیقاً به همین شکل بود.

اما زندگی مورینیو اینگونه نبود. زندگی او کاملا نقطه مقابل این بود؛ او از موفقیتی به موفقیت دیگر رفت، تا جایی که به روزهای کمتر خوشایند رسید، اما هرگز شور و اشتیاقش را از دست نداد." 
🔵 خلاقیت چیست و چه اهمیتی دارد؟

✔️ تعریف خلاقیت:
شاید تاکنون ده‌ها و صدها بار کلمه خلاقیت را شنیده باشید، بدون اینکه در مورد چیستی آن فکر کرده باشید. در این مقاله می‌خواهیم خلاقیت را به زبان بسیار ساده تعریف کنیم و ببینیم خلاقیت چیست و چه چیزهایی را شامل می‌شود.

اگر بخواهیم در مورد معنی لغوی خلاقیت صحبت کنیم، واژه خلاقیت از خلق کردن و آفریدن می‌آید. پس خلاقیت یعنی آفرینندگی! به عبارتی دیگر و دقیق‌تر می‌توان گفت خلاقیت یعنی توان ساختن یا خلق کردن چیزی جدید است. این چیز جدید می‌تواند راهکاری جدید برای حل یک مشکل، یک روش جدید برای انجام فرآیندی خاص و یا یک دستگاه جدید برای سهولت انجام برخی کارها باشد.
ولی همان‌گونه که می‌دانید خلاقیت یک واژه علوم انسانی است. از طرف دیگر می‌دانیم که واژه‌ها و اصطلاحات علوم انسانی معمولا یک تعریف مشخص و منحصربه‌فردی ندارند. بنابراین دور از انتظار نیست که خلاقیت هم مانند سایر اصطلاحات و مفاهیم علوم انسانی، یک تعریف مشخص، دقیق و منحصربه‌فرد نداشته باشد. به همین دلیل هریک از صاحب‌نظران جنبه خاصی از خلاقیت را مد نظر گرفته و براساس آن تعریف خود را ارائه نموده‌اند.

✔️مفهوم خلاقیت
به‌طوری که اگر این تعاریف را لیست کنیم، به ده‌ها مورد می‌رسد. ازاین‌رو به جای اینکه به دنبال یافتن یک تعریف کامل و در واقع جامع و مانع برای این واژه باشیم،‌ باید سعی کنیم مفهوم آن را درک کنیم. برای درک کامل مفهوم خلاقیت هم لازم است تعداد زیادی از تعاریف را مرور کرد. ولی همان‌طور که گفتم، در این مقاله نمی‌خواهم مسئله را خیلی پیچیده کنم. به عکس بیشتر می‌خواهم به زبان ساده کلیاتی از مفهوم و تعریف خلاقیت را یاد بگیریم، تا شاید بتوانیم از این مهارت خدادادی بیش از پیش در امور مختلف روزمره زندگی‌مان استفاده کنیم. در مقالات دیگر مرتبط با خلاقیت سعی کردم از زوایای دیگری به این موضوع بپردازم تا بیشتر با این توانایی بشر آشنا شویم.

خلاقیت یعنی توانایی تولید ایده‌ها و راه‌حل‌های متعدد، جدید و مناسب برای حل مسائل و مشکلات

این تعریف خلاقیت ضمن ساده بودن، ویژگی‌های مهم آن را نیز بازگو می‌کند. این تعریف از چند قسمت تشکیل شده است:
1. یک مسئله یا مشکلی پیش آمده که می‌خواهیم آن را حل کنیم. 
2. برای حل کردن آن اقدام به تولید تعداد زیادی ایده می‌کنیم.
3. سعی می‌کنیم ایده‌های تولید شده جدید باشند (قبلا برای چنین مشکلی، این ایده‌ها ارائه نشده باشند).
4. ایده‌های تولیدی برای حل مسئله مورد نظر مناسب باشند و بتوان با انتخاب یک یا چند مورد از بهترین ایده‌ها، نسبت به حل مسئله اقدام نمود.
حل خلاقانه مسئله چه تفاوتی با حل معمول مسائل دارد؟

فارغ از مبحث خلاقیت و تعریف بالا، به‌طور کلی، هر فرد وقتی در زندگی با مشکل و مسئلی روبرو می‌شود، سعی می‌کند راه‌حل مناسبی برای آن پیدا کند. این راه‌حل معمولا یک روش منطقی و معمول است که تقریبا همه مردم از آن برای مسئله مشابه استفاده می‌کنند. ولی وقتی پای خلاقیت به میان می آید، موضوع کمی فرق می‌کند. همان‌گونه که در تعریف بالا ذکر کردم، افراد خلاق به یک راه‌حل بسنده نمی‌کنند، حتی اگر آن راه‌حل کاملا منطقی و مناسب مسئله مورد نظر باشد. 
افراد خلاق دارای توانایی هستند که می‌توانند مسئله را از جنبه‌های مختلف بررسی کنند و در مدت کوتاهی ایده‌ها و راه‌حل‌های متعددی پیشنهاد کنند که بسیاری از آن‌ها تازگی دارند و قبلا کسی برای حل این مسئله به کار نبرده است. 
ممکن است بعضی از این ایده‌ها غیرمنطقی و یا غیرعملی به نظر برسند، ولی فرد خلاق با نگرش خلاقانه خود به موضوع، با تغییر و ترکیب این ایده‌های به ظاهر غیرمنطقی، راه‌حل یا راه‌حل‌هایی را ارئه می‌دهد که بسیار بهتر و موثرتر از روش معمول، مشکل را حل می‌کند.

✔️ چند نکته مهم در مورد چیستی خلاقیت
بسیاری از مردم برداشت‌های و تصورات نادرستی از خلاقیت دارند. این برداشت‌ها باعث شده که آنها خلاقیت را موضوعی پیچیده و دست‌نیافتی تصور کنند. در زیر سه خصوصیت از خلاقیت ارائه شده که در صورت توجه به آن‌ها می‌توان بیشتر با مقوله خلاقیت آشنا و مانوس شد:
1. خلاقیت مختص افراد خاص نیست و همه مردم دارای این توانایی هستند.

2. خلاقیت یک مهارت اکتسابی و قابل یادگیری است.

3. خلاقیت منحصر به امور و فعالیت‌های خاص نیست

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
2024/06/14 07:04:18
Back to Top
HTML Embed Code: