Telegram Web Link
🔵 *خطاهای شناختی*

*نشر:* گاهنامه مدیر

■در ادامه، برخی خطاهای شناختی (cognitive  biases ) و اشتباهات متداول طرز فکر که تکرار آنها در طول مسیر زندگی میتواند  منجر به انواع اختلال روانی مانند افسردگی، نقص فاحش در عملکرد و بهره وری، ایجاد مشکلات جدی در روابط، بی انگیزگی، ملال و ایجاد سایر موانع نیک زیستی (wellbeing) گردد معرفی شده است.

۱. ذهن‌خوانی mind reading
تصور می کنید، بدون شواهد کافی می دانید که دیگران به چه چیزی فکر می کنند.
︎مثال: جواب سلامم را نداد، پس حتما از دست من ناراحت است.

۲. پیش‌گویی fortune telling
پیش بینی می کنید که نتیجه رخدادهای آینده، بد از آب در می آیند یا این که خطرات زیادی شما را تهدید می کند.
︎مثال: مطمئنم که فردا در آزمون رانندگی  شکست خواهم خورد.

۳. فاجعه‌سازی catastrophizing
معتقدید هر چه اتفاق افتاده یا خواهد افتاد نتایجش به شدت افتضاح، ناخوشایند و غیر قابل تحمل است.
︎مثال: افتضاح می شود اگر در دانشگاه قبول نشوم و اگر چنین شود حالم برای ماهها بد خواهد شد و انگیزه ادامه تحصیل را از دست میدهم.

۴. برچسب زدن labling
به خودتان یا دیگران، صفات  منفیِ کلی نسبت می دهید.
︎مثال: من آدم خیلی  بدشانسی هستم.

۵. تقلیل جنبه های مثبت
discounting positives
مدعی هستید که غالب دستاوردهای مثبت خودتان یا دیگران پیش پا افتاده و ناچیزند.
︎مثال: این کار که از عهده همه بر می آید یا قبول شدنم در کنکور که کار مهمی نبود.

۶. فیلتر منفی negative filter
تقریبا همیشه جنبه های منفی را می بینید و به جنبه های مثبت توجه نمی کنید.
︎مثال: هیچ کس حتی بهترین دوستم مرا درک نمیکند و به حرفهایم اهمیت نمی دهد.

۷. تعمیم افراطی overgeneralizing
بر پایه یک حادثه، الگو های کلی و منفی را استنباط کرده و تعمیم میدهید.
︎مثال: من عموما در برقراری رابطه با جنس مخالف با مشکلات متعددی مواجه میشوم.

۸. تفکر دوقطبی
dichotomous thinking
به وقایع پیرامون و انسان های اطراف با دید همه یا هیچ نگاه می کنید.
︎مثال: همه مرا طرد می کنند. یا هیچ وقت نواختن هیچ سازی را یاد نخواهم گرفت.

۹. باید اندیشی should
به جای این که حوادث را بر پایه چیزی که هستند ارزیابی کنید بیشتر آن ها را بر اساس چیزی که مایلید  باشند، تفسیر می کنید.
︎مثال: باید همواره کارم را عالی انجام بدهم و هیچ اشتباهی قابل پذیرش نیست.

۱۰. شخصی‌سازی personalizing
علت بروز حوادث منفی را به خودتان نسبت می دهید و سهم دیگران و عوامل بیرونی را در بروز مشکل نادیده یا خیلی اندک در نظر می گیرید.
︎مثال: ازدواجم بهم خورد، چونکه فقط این منم که بی عرضه و دست و پا چلفتی هستم.

۱۱. سرزنش‌گری blaming
دیگران را علت مشکلات و احساسات منفی خود می دانید و از طرفی پذیرش مسئولیت تغییر رفتارتان را نیز فراموش می کنید.
︎مثال: نحوه تربیت والدینم در گذشته باعث و بانی همه مشکلات فعلی من است.

۱۲. مقایسه‌های نا عادلانه
unfair comparisons
حوادث را طبق معیار های ناعادلانه تفسیر می کنید یا خودتان را با کسانی مقایسه می کنید که از شما برترند و به این نتیجه می رسید که آدم حقیری هستید.
︎مثال: او در اکثر زمینه ها خیلی موفق تر از من است و من در برابرش هیچ شانسی ندارم.

۱۳. تاسف‌گرایی regret orientation
به جای این که در حال حاضر به کاری فکر کنید که از دستتان بر می آید، بیشتر به این مسئله می اندیشید که ای کاش در گذشته بهتر عمل می کردید و پس از آن متوقف و بی انگیزه می شوید.
︎مثال: ای کاش بیشتر تلاش کرده بودم و شغل بهتری پیدا می کردم.

۱۴. چی می‌شد/می شود اگر؟
what if
دائم از خودتان سوال می کنید چه می شود اگر چنین اتفاقی بیفتد و در اکثر موارد هم با هیچ جوابی راضی نمی شوید .
︎مثال: اگر چه حرف شما درست است و من توانایی خوبی در سخنرانی دارم، اما چه می شود اگر وسط کار مضطرب شوم و صحبت های خودم را فراموش کنم یا لکنت زبان بگیرم؟

۱۵. استدلال هیجانی
emotional reasoning
صرفا از احساسات یا شهود خود برای تفسیر واقعیت استفاده می کنید.
︎مثال: چونکه از صبح دلم شور میزند، یقینا بزودی اتفاق ناگواری  برایم می افتد.

🔸منبع: تکنیک های شناخت درمانى اثر رابرت لی هی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.

آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

🔸منبع: ایتنا

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

چهارشنبه
🔵 دکتر مهدی تقوی درگذشت
روحش شاد و نام ایشان ماندگار

رسانه دورنمای اقتصاد درگذشت استاد ارجمند دکتر مهدی تقوی، اقتصاددان و  هیات علمی اقتصاد دانشگاه های علامه طباطبایی و علوم و تحقیقات را به جامعه علمی و دانشگاهی، دوستان، همکاران، دانشجویان و خانواده آن مرحوم تسلیت می گوید.

از ایشان کتاب ها و مقاله های زیادی به یادگار مانده و دانشجویان زیادی از علم و اخلاق ایشان بهره مند شده اند.
🔵 معمای دست داغ
شرط‌بندی روی پرتاب سه‌امتیازی کدام بسکتبالیست منطقی است؟

✍️مرتضی مرادی

آیا تابه‌حال چیزی در مورد پدیده یا «دست داغ» یا به انگلیسی «Hot Hand» شنیده‌اید؟ پدیده دست داغ، یک تورش اجتماعی شناختی است. به این معنا که مردم فکر می‌کنند کسی که یک پیامد موفقیت‌آمیز را تجربه می‌کند (یک بار برنده می‌شود)، شانس بیشتری دارد که در تلاش‌های بعدی‌اش نیز موفق شود. اگر پای بحث‌های طرفداران به ورزش‌هایی همچون بسکتبال بنشینید بدون شک با چنین پدیده‌ای رو‌به‌رو خواهید شد و اساساً هم پدیده دست خوب، از بسکتبال سرچشمه گرفته است.

طبق پدیده دست داغ، تصور این است: «بازیکنی که پرتاب‌های قبلی‌اش موفقیت‌آمیز بوده است، به احتمال بیشتری پرتاب بعدی‌اش نیز موفقیت‌آمیز خواهد بود» و به اصطلاح می‌گویند این بازیکن دست داغ یا دست خوب یا Hot Hand دارد.

در فارسی نیز وقتی یک شخص یک کار را برای چند بار پشت سر هم درست انجام می‌دهد، می‌گویند «فلانی دستش گرم گرفته» سوال این است که آیا چیزی به اسم دست داغ در بسکتبال واقعیت دارد؟ آیا بازیکنانی که چند پرتاب موفقیت‌آمیز انجام می‌دهند، به احتمال بیشتری پرتاب‌های بعدی‌شان نیز موفقیت‌آمیز خواهد بود؟ نتایج حاصل از آزمایش‌های کنترل‌شده نشان می‌دهد پاسخ به این سوال مثبت است. یعنی اگر شما چند بازیکن بسکتبال را بیاورید و به آنها بگویید که پشت سر هم به سمت سبد توپ پرتاب کنند، اگر پرتاب اول و دوم و سوم و... این بازیکنان موفقیت‌آمیز باشد، به احتمال بیشتری پرتاب چهارم آنها نیز موفقیت‌آمیز خواهد بود (به طور میانگین). اما این تحت شرایط آزمایشگاهی و کنترل‌شده است. در واقعیت چطور؟ آیا در جریان یک مسابقه واقعی هم آن بازیکنی که چند پرتاب موفقیت‌آمیز داشته است، به احتمال بیشتری پرتاب بعدی‌اش هم موفقیت‌آمیز خواهد بود؟

متن کامل را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید👇
https://www.tejaratefarda.com/fa/tiny/news-39682

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 لیست حقوق کارمندان شرکت بیمه ایران در سال ۱۳۱۵.
در آن زمان، قیمت یک مثقال طلای خالص ۶۲ ریال و قیمت سکه پهلوی جدید ۱۲۰ ریال بوده.

حقوق یک پیشخدمت معادل ۲ سکه طلا بوده است
🔵 مجمع جهانی اقتصاد آب را به عنوان یکی از مهم ترین معیارهای اقتصادی شناسایی کرد

سرویس ایران- مجمع جهانی اقتصاد در گزارش اخیر خود «آب» را به عنوان یکی از مهم ترین معیارهای اقتصادی مطرح و آن را در چارچوب «آینده رشد» این مجمع قرار داده است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، مجمع جهانی اقتصاد در گزارش اخیر خود به نام «آینده رشد» آورده «سؤال کلیدی برای این لحظه مهم این نیست که آیا جهان همچنان به رشد اقتصادی نیاز دارد یا خیر، بلکه این است که چگونه این رشد به دست می ‌آید و آیا با اولویت های جهانی و سایر مهم‌ های ملی همسو است یا خیر؟».

این گزارش رشد اقتصادی را بر اساس چهار ستون ارزیابی می ‌کند. «نوآوری، فراگیری، پایداری و انعطاف ‌پذیری» و تأکید دارد که تصویر متعارف رشد تولید ناخالص داخلی بدون درک عمیق ‌تر از ماهیت و کیفیت رشد ناقص است.

درک آب براساس این چارچوب یکی از بزرگ ترین چالش‌ های آب، یعنی کم ‌ارزش ‌بودن آن است که منجر به استفاده ناپایدار و آلودگی آب می ‌شود.

این رویکرد در راستای کار کمیسیون جهانی اقتصاد آب است که یافته ‌های اولیه آن در کنفرانس آب سازمان ملل در سال ۲۰۲۳ ارائه شد و خواستار «مدیریت چرخه آب جهانی به عنوان یک کالای مشترک جهانی که به طور جمعی از آن محافظت می‌شود و به نفع همه است» که برای آن حکمرانی چند جانبه آب باید تغییر شکل دهد.

آیا می توانیم از عهده سرمایه گذاری بر روی آب خودداری کنیم؟

ارگان های مختلف تخمین هایی از ارزش اقتصادی آب ارائه کرده اند که همگی ارقام بسیار زیادی را ارائه می دهند. صندوق جهانی طبیعت در گزارش سال ۲۰۲۳ با عنوان هزینه بالای آب ارزان، تخمین می زند که بحران آب «حداقل» ۵۸ تریلیون دلار هزینه دارد، اگرچه با این هشدار که حتی این مقدار هنگفت هم ممکن است دست کم گرفته شود.

به جای اینکه بپرسیم آیا می ‌توانیم از پس سرمایه ‌گذاری بیشتر در آب برآییم، احتمالاً باید به این فکر کنیم که آیا می ‌توانیم این کار را نکنیم. در واقع، یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ توسط سازمان پروژه افشای کربن، براساس ۵۰۰ شرکتی که در مورد آب به آن ها گزارش دادند، نشان داد که هزینه اقدام نکردن در مورد امنیت آب پنج برابر بیشتر از هزینه اقدام است.

درک آب از نظر ۴ رکن چارچوب "آینده رشد"
چارچوب آینده رشد رویکردی چند بعدی را اتخاذ می ‌کند که بر «کیفیت، تعادل و همسویی رشد با اولویت‌ های جهانی و ملی برای درک گسترده تر از ارزش واقعی سرمایه گذاری در یک کالای مشترک مانند آب» تمرکز دارد.

بعد نوآوری: میزانی که مسیر یک اقتصاد می تواند در پاسخ به تحولات جدید فناوری، اجتماعی، نهادی و سازمانی برای بهبود کیفیت رشد بلند مدت جذب و تکامل یابد.
بعد فراگیر بودن: میزانی که مسیر یک اقتصاد شامل همه ذینفعان در مزایا و فرصت هایی است که ایجاد می کند.

بعد پایداری: میزانی که مسیر یک اقتصاد می تواند ردپای اکولوژیکی خود را در مرزهای محیطی محدود نگه دارد.

 بعد تاب ‌آوری: میزانی که مسیر یک اقتصاد می ‌تواند در برابر شوک ‌ها مقاومت کند و پس از آن بازگردد.

«کالین هرون» کارشناس ارشد مدیریت منابع آب در مشارکت جهانی آب می‌ گوید: «نگاه به ارزش آب صرفاً از منظر اقتصادی، آب را به یک کالا کاهش می ‌دهد و ارزش ‌های بسیار دیگری را که آب برای جامعه و محیط زیست دارد، نادیده می ‌گیرد و همچنین غالباً نقش غیرمستقیم آب در اقتصاد را نادیده می‌ گیرد. آب غیرقابل جایگزینی است و هر فعالیت انسانی منوط به در دسترس بودن آب با کیفیت و کمیت کافی است. ما باید آن را به عنوان منبع گران بها و محدودی که هست بدانیم».

او به کاری که مشارکت جهانی آب برای نشان دادن مقادیر متعدد آب از ذینفعان مختلف انجام می‌ دهد، اشاره می ‌کند، که منجر به تصمیم‌ گیریهای بهتری می ‌شود که بر آب تأثیر می ‌گذارد.

 او همچنین خاطرنشان می کند که چهار ستون رشد ذکر شده در این گزارش در رویکرد مشارکت جهانی آب تعبیه شده و در سرتاسر مجموعه آن به کار گرفته شده است، که بر ارتباط یکپارچه سازی آب در تلاش های گسترده تر با هدف دست یابی به رشد پایدار تاکید می کند.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
Forwarded from Water Online
Groundwater_economics2.pdf
7.8 MB
📘اقتصاد آب زيرزميني (مجموعه دو جلدي)

✍️نويسنده: چارلز،ا،جاب.

✍️مترجمين: سيد حسين سجادي‌فر، علي مزيكي، اميرشاملويي، سعيد علي‌پور

🗓 تاريخ انتشار: بهار 1403

🌎مركز منطقه‌اي مديريت آب شهري (تحت پوشش يونسكو)

🔴 ارائه شده در "کارگاه آموزشی حکمرانی منابع آب های زیرزمینی: درس آموخته ها، چالش ها و راهکارها"-اردبيهشت 1403

📎 دانلود جلد اول از وب‌سايت: لينك
📎 دانلود جلد دوم از وب‌سايت: لينك

#اقتصاد
#آب_زيرزميني
#مركز_منطقه_اي_مديريت_آب_شهري
#يونسكو


💧 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران 🆕
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دورنمای اقتصاد
Groundwater_economics2.pdf
سلام بر همراهان گرامی
این کتاب ارزشمند که توسط من و همکاران ترجمه شده است، تقدیم شما

امیدوارم سال ۱۴۰۳ برای من سال پرباری از نظر کارهای پژوهشی و تحقیقاتی باشد که فقط کار علمی می ماند و بس
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 انواع موانع ورود به بازار

◻️چرا راه انداختن یک لیموناد فروشی راحت است اما ورود به صنعتی مانند تولید برق از انرژی هسته‌ای تقریبا برای مردم عادی ممکن نیست؟ علم اقتصاد در مورد موانع کسب و کار چه می‌گوید؟

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 #معرفی_مقاله
چگونه تکنولوژی بلای جان دموکراسی شد؟

نیل فرگوسن

آینده دموکراسی، مانند همیشه، به این بستگی دارد که رای دهندگان در مهم‌ترین دموکراسی دنیا تا چه حد مایلند به حقوق و آزادی خود رای دهند و مکانیسم‌های متقاعد کردن آنها به انجام این کار هرگز قدرتمندتر از این نبوده است. دموکراسی در حال چرخش است.

سوال این است که آیا به سمت لبه صخره می‌غلتد و سقوط می‌کند؟ کمتر از 16 ماه دیگر متوجه خواهیم شد.

آیا دموکراسی در حال پیروزی بر دیگر اشکال حکومت است؟

اگر به سخنرانی پرزیدنت جو بایدن در اجلاس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در ویلنیوس، لیتوانی گوش دهید، ممکن است فکر کنید چنین چیزی در حال رخ دادن است. بایدن در سخنرانی خود با «قدرت دگرگون‌کننده آزادی» در لیتوانی و همسایگان بالتیکی آن، هنگامی که از حکومت شوروی رهایی یافتند، شروع کرد و به زعم خویش «شعله آزادی» را روشن کرد. او استدلال کرد که گسترش ناتو و پیشرفت دموکراسی یکی هستند، زیرا این اتحاد «متعهد به ارزش‌های دموکراتیک است».

نیل فرگوسن، متخصص تاریخ اقتصاد و استاد دانشگاه هاروارد، در یادداشتی تحلیلی که در بلومبرگ منتشر شده ضمن بررسی اجمالی تاریخچه دموکراسی، به وضعیت دموکراسی‌ها در جهان کنونی پرداخته و پس از بررسی چالش‌ها و بحران‌های پیش‌ روی نظام‌های دموکراتیک، این پرسش مهم را پیش می‌کشد که آیا جنگ اوکراین واقعا منجر به ایجاد یک دوقطبی دموکراسی‌‌ها و استبدادها شده است؟

🔻 متن کامل را در اینستنت ویو بخوانید

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

پنج شنبه
🔵 ابتکار استارت‌آپ امریکایی برای استخراج پایدار فلزات

▫️یک شرکت امریکایی با استخراج الکتریکی فلزات از ضایعات صنعتی و زباله‌های پالایشگاهی و بازیافت آن‌ها، انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا ۹۲٪ کاهش می‌دهد.

▫️دستگاه «صدف»، تنها با استفاده از برق و آب این کار را انجام داده، قابل حمل است و می‌تواند در هر جایی سر هم شود.

▫️این نوآوری کمک می‌کند که فلزات حیاتی مانند نیکل، مس و کبالت برای همیشه در چرخه بازیافت باقی بمانند.
با گسترش انتقال انرژی، تقاضا برای این فلزات طی پنج سال گذشته دوبرابر شده است.

برگردان این ویدئوی مجمع جهانی اقتصاد را با ترجمه و زیرنویس اقتصاد شرق ببینید.

https://www.tg-me.com/EastEconomy/64188
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵 سه نوع تعصب که جهان‌بینی شما را شکل می‌دهد.

جی مارشال شپرد
ترجمه: میترا شیشه‌گری
زمان: ۱۲ دقیقه

J. Marshall Shepherd
3 kinds of bias that shape your worldview

▫️چه چیزی ادراکات ما (و اشتباهاتمان) درباره علم را شکل می‌دهد؟

▫️در یک سخنرانی ، جیمز مارشال شپرد، هواشناس، توضیح می‌دهد که چگونه تمایل به تصدیق، اثر دانینگ-کروگر و اختلال شناختی بر آنچه که ما فکر می‌کنیم و می‌دانیم تأثیر می‌گذارد.

و ایده‌هایی را به اشتراک می‌گذارد تا واقع بینانه تر دانش را جایگزین تصورات اشتباه کنیم.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 #تدوین_رساله

🔸بخش ۶ :
آشنایی با مراحل انجام پایان نامه                             
✍️دکتر محمدرضا منجذب


نخستین گام پس از تایید موضوع پایان نامه ارایه شده نگارش پروپوزال می باشد. سعی کنید موضوع پایان نامه دارای نوآوری لازم بوده و حتی المقدور بر مبنای علاقه و تمایل شخصی تعیین شود.

1️⃣ مرحله اول:

#موضوع_پایان_نامه

بررسی منابع علمی به روز و تحقیقاتی که پیش از آن بر موضوع پایان نامه انتخاب شده انجام گرفته گام هایی است که می بایست با دقت در مرحله انتخاب موضوع پایان نامه انجام شوند. نتیجه این مرحله در تمامی مراحل انجام پایان نامه وجود داشته و می تواند ضمانت موفقیت شما در پایان باشد.

در ابتدا چند واژه در راستای رسیدن به مناسبترین موضوع پایان نامه انتخاب می شود و پس از آن با بررسی های دقیق تر به عبارت نهایی به عنوان موضوع پایان نامه می رسیم.

2️⃣ مرحله دوم:

در این قسمت به (#بیان_مسئله) می رسیم.

شما می بایست شرحی از مسئله موجود و یا مواردی که در ادامه به آن ها خواهید پرداخت، ارایه دهید و اهمیت این که چرا موضوع پایان نامه خود را انتخاب کرده اید نشان دهید.

3️⃣ مرحله سوم:

در این قسمت به (#پیشینه_تحقیق) و سوابق فعالیت ها و تحقیقاتی که در گذشته در زمینه موضوع انتخابی شما برای پایان نامه انجام شده پرداخته می شود. بررسی آماری موارد و مقایسه آن ها و ارایه نقاط قوت و ضعف هر یک از آن ها جزو مواردی هستند که حتما می بایست به دقت به آن ها پرداخته شود. در این مرحله می بایست شاخص های ارزیابی را به دقت انتخاب نموده و به نوعی تاکیدی بر دلایل انتخاب موضوع خود داشته باشید.

4️⃣ مرحله چهارم:

(#هدف_تحقیق)، در این مرحله نکات زیر را با دقت مدنظر داشته باشید:

الف- شرحی كامل و جامع از روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها (سری زمانی، مقطعی یا پانل) و نحوه اجراء (شامل  استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك و جزییات).

ب- متغيرهاي مورد بررسي (به تفکیک متغیر وابسته و متغیرهای توضیحی بر مبنای مدل های بیس) در قالب یک مدل مفهومی ساختاری و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها.

ج – شرح کامل روش تحقیق (ميداني، كتابخانه‏ اي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيش ‏برداري، جمع آوری داده ها از منابع آماری و غيره) گردآوري داده ‏ها.

د – جامعه آماري، روش نمونه ‏گيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان).

هـ - روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده ‏ها (مثلا آماری و اقتصادسنجی). لازم است روش تخمین اشاره شود.

5️⃣ مرحله پنجم:

باید مشخص نمایید که در پایان نامه خود به چه موارد و مشکلاتی پرداخته اید؟ پرسش هایی باید مطرح شوند که در ادامه پایان نامه باید می بایست به همگی آن ها پرداخته و پاسخ داده شود. فرضیات مدل مورد اشاره قرار گیرد (بصورت جملات خبری).

6️⃣ مرحله ششم:

تا کنون با مراحل مختلفی در مسیر انجام پایان نامه آشنا شدید. اما نکته کلیدی در موفقیت پایان نامه شما (#جنبه_نوآوری_تحقیق) آن است. در پروپوزال و پایان نامه ارایه شده می بایست تفاوت فعالیت انجام شده با موارد مربوط به گذشته به خوبی مشخص شود.

7️⃣ مرحله هفتم (#الگوی_مفهومی یا مدل تخمین):

در تشریح الگوی مفهومی می توان به این صورت عمل کرد که ورودی های شما در تحقیقات انجام گرفته چه مواردی هستند؟ چه پردازش هایی بر آن ها انجام شده و چه خروجی هایی در نتیجه آن ایجاد شده اند. ارایه خروجی نرم افزار، جداول و نمودارها در این مرحله به ارتقاء رتبه پایان نامه انجام شده بسیار کمک می نماید.

8️⃣ مرحله هشتم (#مراجع):

این بخش نیز دارای اهمیت خود بوده و می تواند از عوامل تضمین کننده موفقیت شما در انجام پایان نامه باشد. بهره مندی از مراجع علمی معتبر و به روز و همچنین تعداد آن ها نکاتی هستند که حتما می بایست به آن ها توجه نمود.

🔸منبع: آکادمی جغرافیا

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 تعهدات کشورها در زمینه کاهش انتشار

سازمان ملل می‌گوید برنامه‌های جهانی برای کاهش کربن، مانع تغییرات اقلیمی خطرناک نمی‌شود. این سازمان هشدار داده که تعهدات کشورها برای حفظ افزایش دمای هوا زیر یک و نیم درجه سانتی‌گراد شکست خواهد خورد.

دیوید اتنبرو، مستندساز بریتانیایی هم به این کارزار جهانی پیوسته و گفته که اگر حالا اقدامی صورت نگیرد، خیلی دیر خواهد شد. او می‌گوید کشورهای ثروتمند باید مسئولیت اخلاقی خود را با کمک به آسیب‌پذیرها انجام دهند.

او که در میانه فیلم‌برداری سری جدید فیلم‌هایش است با دیوید شوکمن سردبیر علمی بی‌بی‌سی گفتگو کرده است.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 سه تفکر رایج اشتباه در مورد #مهاجران

▪️چگونه مهاجران اشتغال و درآمد یک کشور را زیاد می‌کنند؟

💡#بنجامین_پاول

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
وب سایت:
👇👇
https://ecoviews.ir
Forwarded from .
💲 رازهای خلق ثروت 💲

ثروتمند شدن شانسي نيست
🔥 رازهایی دارد که قابل یادگیری است 🔥

💎 کانال میلیاردر منبع این رازهاست 💎

🧠 از همین امروز تنها با روزی چند دقیقه مطالعه، ذهنیت میلیاردری خود را تقویت کنید 🧠
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

@Milyarder
@Milyarder
@Milyarder
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
1 - Pishgoftar-mt-28-9-01-new (1).docx
156.5 KB
🔵 مدل‎ها و فناوری‎های داده‎محور برای سیستم‎های #آب شهری

دکتر علی حقیقی
استاد دانشکده مهندسی عمران و معماری دانشگاه شهید چمران اهواز و عضو هیئت مدیره انجمن آب و فاضلاب ایران

مدت زیادی نیست که برای تاکید بر اهمیت آب و حفظ آن گفته می شود جنگ آینده ملت‌ها بر سر آب خواهد بود. از سوی دیگر می‎شنویم که سهم اقتصادهای بزرگ قدیمی هم‎چون نفت و فولاد و کشاورزی در مقابل اقتصادهای جدید مبتنی بر فناوری‎های نوظهور در حوزه فناوری اطلاعات، IT (Information Technology) و هوش مصنوعی، AI (Artificial Intelligence) روز به روز درحال کاهش است تا جایی‌که امروزه برخی داده‎های عظیم (Big data) را از طلا با ارزش‎تر می‎شمارند. حوزه مهندسی آب نیز در سال‎های اخیر از این ترند جهانی بی‎تاثیر نبوده و به‎طور فزاینده‎ای بر ایده‎ها، تحقیقات و فناوری‎های داده‎محور برای مدیریت هوشمند سامانه‎های آب شهری افزوده شده است.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
تمام کسانی که شاد هستند، پیروز خواهند شد؛
باید شادی‌ها را تقسیم کرد
خوشبختی ارزش دو برابر شدن دارد...

#لرد_بایرون
Forwarded from تبادل کانال‌های سیاسی و اقتصادی
📚 تبادل کانال‌های سیاسی و اقتصادی

🎯 انجمن علمی اقتصاد
@anjoman_elmi_eqtesad
🎯 رویدادهای اقتصادی
@ecoevents
🎯 آموزش آمار و اقتصادسنجی با نرم افزار 
@econometricsinresearch
🎯 دانش سیاسیت چقدره؟
@Baharestan_MAG
💠 منبع کامل جزوه و فایل‌‌های آموزشی اقتصادسنجی
@sasangharakhani
💠 دل‌نوشته‌های بورسی و اقتصادی
@eco_bourse_notes
💠 تحلیل و بررسی بازارهای مالی
@bamatahlilco
💠 کارتون‌های اقتصادی (دکتر احمد چهرقانی)
@DrChehreghani_ir
💠 بانک پلاس
@Bankplus67
💠‌ خوانش لیبرالیسم و انیمیشن‌های اقتصادی
@Liberty_lib
🔑 برای این اقتصاد دستوری
@signal99
🔑 اشتباهات من در بازارهای مالی
@Reza_Ghanipur
🔑 فیلم‌های آموزشی اقتصاد سنجی
@eghtesadsanjinovin
🔑 آموزش سواد مالی و اقتصادی به زبان ساده
@ECONVIEWS

📌 هماهنگی برای شرکت در تبادل
@JafarSaeiniya
2024/06/01 06:03:46
Back to Top
HTML Embed Code: