Telegram Web Link
‍ ‍ 🔵 #معرفی_کتاب

🔸#خلاصه‌هایی_از_کتاب

#Atomic_Habits

✔️ خلاصه فصل یازدهم - آروم قدم بردار، ولی رو به عقب هرگز

استادی برای درس عکاسی دانشجوها رو به دو گروه تقسیم کرد: گروه کمیت و گروه کیفیت. در «گروه کمیت» نمره با توجه به تعداد عکس محاسبه میشد. مثلا ۱۰۰ تا عکس نمره کامل رو دریافت می‌کرد. نمره «گروه کیفیت» ولی ربطی به تعداد عکس نداشت؛ اونها باید یک عکس بی‌نقص ارائه می‌کردن. نتیجه چی شد؟

در کمال تعجب دیدن که همه عکسهای عالی توسط «گروه کمیت» گرفته شده و عکسهای «گروه کیفیت» چنگی به دل نمی‌زنن. «گروه کمیت» در عمل یاد گرفتن که چطور عکسهای بهتری بگیرن. درحالیکه که «گروه کیفیت» دائما در حال بررسی بهترین راهکار بودن و تمرین کمتری داشتن.

ما هم خیلی وقتها تمرکزمون روی پیدا کردن بهترین راه‌حله و به همین دلیل هیچوقت به خودِ عمل نمی‌رسیم. مثلا، پیدا کردن سریعترین راه برای کاهش وزن، یا بهترین راه برای ورزش کردن و ماهیچه ساختن… تا این طرح‌ریزی‌ها تبدیل به عمل نشن، فایده‌ای ندارن.

ولی خیلی وقتها هم ما زیادی زمان برای طرح‌ریزی صرف می‌کنیم، چون به ما این حس رو میده که داریم کار مفیدی می‌کنیم، بدون اینکه واقعا کاری کرده باشیم یا با ریسک شکست روبرو بشیم.

در این موارد، طرح‌ریزی یه جورایی اهمال‌کاریه. باید جلوش رو بگیریم و عمل کردن رو تمرین کنیم. هرچقدر کاری رو بیشتر انجام بدیم، مغز در انجام اون کار تواناتر میشه - مسیرهای ارتباطی در مغز برای اون کار تقویت میشن و حتی فرم فیزیکی مغز هم تغییر میکنه.

در نهایت ما در انجامش بهتر میشیم در تحقیقی از مغز راننده تاکسی‌های لندن عکسبرداری کردن و دیدن قسمت مسیریابی مغز اونها از یک آدم معمولی بزرگتره تا در رانندگی کار راحتتری داشته باشن.

هرکاری که زیاد انجام بشه، مغز منابع بیشتری برای اون کار اختصاص میده تا انجامش راحتتر بشه و انرژی کمتری لازم داشته باشه. عادتها اینطوری درست میشن.

هرچقدر بیشتر کاری رو تکرار کنیم، کمتر به جزییاتش فکر می‌کنیم (خودکار میشه) و از یه جایی به بعد هم تبدیل به عادت میشه. در واقع شکل‌گیری یک عادت به مدت زمانی که مشغول به اون کار بودیم ربطی نداره. به تعداد دفعاتی ربط داره که اون کار رو تکرار کردیم.

خلاصه
-بهترین راه یادگیری، طرح‌ریزی و پیدا کردن بهترین روش نیست؛ تمرین کردنه.
-هرچقدر بیشتر کاری رو انجام بدیم، در انجامش مهارت بیشتری پیدا می‌کنیم و برامون یه جورایی اتوماتیک میشه.
-عادتها وقتی شکل می‌گیرن که ما یه رفتاری رو بیشتر از تعداد بار مشخصی تکرار کرده باشیم.

مطالعه بخش اول

مطالعه بخش دوم

مطالعه بخش سوم

مطالعه بخش چهارم

مطالعه بخش پنجم

مطالعه بخش ششم

مطالعه بخش هفتم

مطالعه بخش هشتم

مطالعه بخش نهم

مطالعه بخش دهم
@uttweet

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 #ریاضیات_و_اقتصاد

✔️ بخش دوم

#دکتر_محمد_طبیبیان

در بحث قبلی برای مرور استفاده از ریاضی در اقتصاد، با وجه تبیین رجحان های مصرف کنندگان شروع کردیم و مسئله استفاده از منطق ریاضی برای درک معقول بودن یا rationality را مورد بررسی قرار دادیم. دیدیم که معقول بودن به معنی صدق حداقل سه فرض بسیار عام  و کلی در مورد مصرف کننده یا فرد است.

فرض تکمیل بودن رجحان ها، یعنی فرد بتواند بین هر دو سبد کالا مثل الف و ب یکی را ترجیح بدهد و یا بین آن دو سبد بی تفاوت باشد. تصور کنید کودکی که به مغازه رفته و نمی تواند بین بستنی و شکلات انتخاب کند و نمی تواند تصمیم بگیرد که هر دو برایش بی تفاوت هستند. این فرد یکی از شرایط معقول بودن را ندارد و در دسته‌بندی انسان‌های معقول قرار نمی‌گیرد. در این مورد توضیح بیشتری ارائه می‌شود.

شرط دوم شرط انتقالی بودن رجحان ها بود، یعنی اگر فردی الف را به ب و ب را به ج ترجیح داد باید الف را به ج ترجیح دهد. اگر چنین نبود و ج را به الف ترجیح داد حائز ویژگی انتقالی بودن رجحان‌ها نیست و در بین جمعیت معقول قرار نمی‌گیرد.

شرط سوم این است که هیچ سبد کالا برای مصرف کننده کمتر از خودش مرجح نیست. به این شرط شرط انعکاسی بودن می‌گویند و توضیح بیانی ندارد و چنانکه دیدیم شرط فوق العاده مهمی هم هست.
علاوه بر این از دو فرض دیگر هم استفاده کردیم. یکی موسوم به فرض تحدب رجحان‌ها بود. یعنی اگر دو سبد برای مصرف کننده بی تفاوت باشد ترکیب خطی آن دو مرجح است. مثال نان و پنیر را مجدداً ملاحظه کنید. و دیگری فرض رجحان های غیر قاموسی است. که قبلا نام این دو ذکر نشد به طور کلی این شرط به معنی رجحان‌های متفاوت از رجحان‌های فرد مشابه معتاد است.

گفتیم اگر این پنج فرض صادق بود می‌توان اثبات کرد که رجحان های مصرف کننده با یک تابع مطلوبیت قابل ارائه است. و می‌توان درک کرد که مصرف کننده با منابع محدود خود تصمیم‌هایی اتخاذ می‌کند که مطلوبیت او بیشینه شود. و این رفتار منجر به ایجاد معادلات تقاضا می‌شود، شرح مکفی این نکاتی که گفته شد در کتاب های اقتصاد خرد موضوع چند فصل است.

گرچه در این مورد تجربه های آزمایشگاهی روی انسان ها انجام شده، به خصوص اقتصاد رفتاری زمینه مناسبی برای این مطالعات آزمایشگاهی فراهم کرده، بر روی حیوانات هم آزمایش‌های زیادی انجام شده است.
در سی سال گذشته زیست شناسان و متخصصان مربوط به عالم جانوران نیز تمایل فزاینده‌ای در جهت شناخت رجحان‌های حیوانات از ماهی تا حیوانات خانگی و حیوانات پرورشی مانند گاو و اسب  و ماکیان و کبوتر و حیوانات وحشی تا زنبور عسل انجام داده اند. برای آنان نیز درک رجحان های حیوانات پنجره ای بر شرایط روحی آنان و از ملزومات حفظ رفاه حیوانات است ( انتخاب نوع و زمان خوراک، انتخاب محل و گوشه استراحت، انتخاب اقلام موجود در محیط تغذیه و استراحت، شرایط محیط جفت گیری، انتخاب جفت یا همراه، انتخاب شرایط و محیط زاد و ولد، جهت قرار گرفتن در حال خوردن و یا استراحت و حمل و نقل). اگر رجحان‌های حیوانات به حساب نیاید آنان دائم در حال تنش روحی بوده و نه تنها از لحاظ انسانی بلکه اقتصادی نیز نتایج نامطلوبی حاصل می‌شود. معمولاً هم برای این نوع مطالعات از آزمون دو شرط تکمیل بودن و خصوصاً همان شرط انتقالی بودن رجحان ها استفاده می‌کنند. این مثال‌ها برای درک بهتر مطلب مرور می‌شود.

@MohammadTabibian

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 #ریاضیات_و_اقتصاد

✔️ادامه بخش دوم

#دکتر_محمد_طبیبیان

برای مثال برای تعدادی میمون طی مدتی سه نوع غذای متفاوت به صورت تصادفی تامین می‌شود به نحوی که آنان با این سه نوع غذا و ظرف و شرایط عمومی پذیرایی آشنا شوند. پس از این دوره آموزش دوره تست شروع می‌شود. حیوانات برای آزمون تکمیل بودن رجحان ها مشکلی ندارند. دو خوراک مختلف را پشت پنجره ای قرار می دهند. حیوان تمایل به یکی نشان می‌دهد مثلا از طریق نزدیک شدن. پرده یا مانعی بین او و سبد کالایی که انتخاب نکرده قرار می‌گیرد. و دریچه محفظه خوراکی که انتخاب کرده باز می‌شود و حیوان خوراک مورد نظر را مصرف می‌کند. او می آموزد که انتخاب مطرح است و انتخاب هزینه فرصت دارد و انتخاب چیزی همزمان با از دست دادن چیز دیگری است. در مراحل بعد او باید بین سبد خوراکی الف و ب انتخاب کند (مثلاً بین انگور و موز). اگر مثلاً الف را انتخاب کرد، چند ساعت بعد دو سبد کالا شامل ب و ج در مقابل او قرار می‌گیرد تا یکی را انتخاب کند (مثلاً بین موز و خیار) اگر فرضاً ب را انتخاب کرد، تاکنون انگور را به موز ترجیح داده و موز را به خیار ترجیح داده است. مرحله سوم روبرو شدن حیوان برای انتخاب بین انگور و خیار است. اگر او انگور را انتخاب کرد رجحان او از ویژگی انتقالی بودن بر خوردار است. اگر خیار را انتخاب کرد شرط انتقالی بودن رجحان های او نقض شده است. البته این یک مثال ساده بود و در شرایط آزمایشگاهی سبد‌های پیچیده تر و شرایط دقیقتری بکار می‌رود.

یکی از هدف های این نوع مطالعات آزمون این فرض است که آیا حیوانات چنان تصمیم می‌گیرند که مترادف با بیشینه کردن  مطلوبیت در انسان‌ها است؟ در بیشتر موارد و شرایط هم پاسخ مثبت است. حتی نتیجه آزمون بر روی زنبور های عسل هم در همین راستا است.

یک راه درک این که حیوان مورد آزمایش نیز به بیشینه کردن مطلوبیت در ذهن خود می پردازد یا نه این است که آزمون کنند آیا تابع تقاضای حیوان برای خوراک یک تابع نزولی است یا نه. برای مثال همان میمون‌ها را در نظر می‌گیریم. سبد‌های مختلفی را در جلو حیوان قرار می‌دهند که در دسترس او نیست. برای دست یابی به هر سبد حیوان باید مقدار خاصی فعالیت انجام دهد. مثلا تعداد مشخصی دسته را بکشد. او پس از مرحله آموزش می‌داند که تعداد بیشتری دسته در مقابل سبد خوراک به معنی زحمت بیشتر و به زبانی قیمت بالاتر است. او یکی از سبد ها را انتخاب می‌کند و دسته های مقابل آن را می کشد تا خوراکی در دسترس او قرار گیرد. معمولاً میمون‌ها برای خوراک بیشتر قیمت بالاتری پرداخت می کنند یعنی انجام کار بیشتری را انتخاب می‌کنند. اما اگر قیمت ها توسط پژوهشگر افزایش یابد به طور متوسط کالای گرانتر شده را منتفی کرده سراغ کالای کم زحمت تر می روند. به این ترتیب با ثبت این اطلاعات معمولاً تابع تقاضای نزولی حاصل می‌شود که مترادف فرض بیشینه کردن مطلوبیت است. یک دسته آزمون‌های جالب، آزمون نظریه مطلوبیت انتظاری است. یعنی پژوهشگر برای موفقیت حیوان در بدست آوردن غذا قطعیت را منتفی و یک شرایط احتمالی ایجاد می‌کند. نتیجه این که معمولاً حیوانات از زنبور عسل تا میمون برای دست زدن به اقدامی که احتمال توفیق آن پایین تر است پاداش های بزرگتر را انتظار دارند.      

امید که با این توضیح های مختصر با حیطه کاربرد منطق ریاضی در شناخت رفتار و ویژگی‌های آن اندکی آشنا شده باشیم. در بخش‌های بعدی به مرور کلیات دستگاه فکری اقتصاد اتریشی و اقتصاد نئو‌کلاسیک و تمایز و تشابه آن‌ها خواهیم پرداخت. و با استفاده از نتایج تا کنون و مطالب تکمیلی، در مورد سوء تفاهم های رایج توضیح خواهیم داد.
ادامه دارد.

@MohammadTabibian

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
زمانی که جوان بودم فکر می کردم
پول مهم ترین چیز در زندگی است...

الان که پیر شدم، مطمئنم همین طور است!!!


👤اسکار وایلد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 سوسیالیسم چگونه برزیل را ویران کرد؟

فیلیپه مورا

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 #جیمز_بیوکنن و تاثیر قوانین

◽️بیوکنن به ما می‌گوید اگر از نتایج بازارها، سیستم‌های سیاسی یا حتی بازی بسکتبال ناراضی هستیم، موثرترین راه برای دستیابی به نتایج متفاوت، تغییر افراد درگیر مانند بازیکنان یا تیم‌ها نیست، بلکه تغییر قوانین کلید اصلی است. رفتار افراد تحت تاثیر قوانین است. زمانی که قوانین سلسله نتایج نامطلوبی ایجاد می‌کنند ما نیاز به تغییر آنها داریم.

◽️در این ویدئو از موسسه فریزر با ایده اقتصاد قانون اساسی بیوکنن آشنا می‌شویم.

#زندگی_بزرگان_اقتصاد

🔸منبع: فردای اقتصاد

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/feghtesad/33797
🔵 والدن اثر هنری دیوید تورو

این ویدیو نگاه کوتاهی دارد به کتاب والدن یا زندگی در جنگل اثر فیلسوف و نویسنده بزرگ آمریکایی هنری دیوید تورو.

🔻ویدیو و متن کامل را در سایت مدرسه زندگی مشاهده کنید

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

سه شنبه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵نظریه‌ بازی و معمای زندانی 

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 #ریاضیات_و_اقتصاد

✔️ بخش سوم 

#دکتر_محمد_طبیبیان

✔️ معقول بودن و سلیقه
از واژه معقول بودن در افواه عمومی چه می‌فهمیم؟ در این مورد مفاهیم متعدد و مختلفی مورد نظر است. اگر رفتار کسی کم و بیش طبق انتظار ما باشد یا طبق پسند ما عمل کند می‌گوییم فرد معقولی است. یا این که اگر با احتیاط عمل کند و خودش را به زحمت نیاندازد می‌گوییم فرد معقولی است. اگر طبق هنجار‌های قبیله و گروه عمل کند می‌گوییم فرد معقولی است. اگر کسی محاسبه‌گر بود اما رعایت طرف مقابل را هم کرد می‌گوئیم فرد معقولی است، اگر یک نفر در ماه قبل طلا خریده و اکنون قیمت نقره افزایش یافته، در سایه اطلاعات موجود از نتیجه تصمیم قبلی تصور می‌کند تصمیم او غیر معقول بوده است. یعنی معقول بودن بعضاً به نتیجه تصادفی تصمیم هم بر می‌گردد. می‌گویند در لشگر کشی نادرشاه به هند در زمان رویارویی باسپاه هند، افراد او  خمره های سفالی دو طرف شتر‌ها بستند و هیزم در آن‌ها بر افروختند و شتر‌های وحشت زده را به طرف نیروهای هند راندند که سبب شد با هجوم شترهایی که از آن‌ها دود و آتش بلند بود فیل‌ها وحشت کنند و نظم ارتش هند بهم ریخت و سپاه نادرشاه پیروز شد. گفته می‌شود تصمیم نادر معقول بوده است. اما اگر شتر‌ها به طرف نیرو‌های خودی فرار می‌کردند و نادر شکست می‌خورد گفته می‌شد تصمیم غیر معقول بوده است. 
معمولاً درک عمومی در مورد معقول بودن در این زمینه‌ها بوده. اگر در تاریخ مطلبی در مورد معقول بودن می نوشته‌اند بیشتر پیرامون این برداشت‌ها بوده است.

اما توجه کردیم که درک نظریه اقتصاد خرد از معقول بودن بسیار پایه ای و عام و کم‌و‌بیش بر اساس ضابطه‌های با شمول عمومی و بری از قضاوت است. یعنی این که معقول بودن بر اساس چند اصل یا فرض که به صورت مبنای کلی برای ساختار رجحان‌ها مطرح می‌شود بیان می‌گردد. این شروط هم به نحو کافی و رسا با ابزار منطق ریاضی بیان می‌شوند. این اصول سه اصلی بود که عبارتند از اصل یا فرض تکمیل بودن رجحان ها، انعکاسی بودن رجحان ها و انتقالی بودن رجحان‌ها. که در دو بحث قبلی مطرح شدند. رسیدن از آن مفاهیم متعارف در مورد معقول بودن که استاندارد و عام نیستند، به این مبانی ساختار ذهنی دویست سال کار فکری در بر داشته و دست آورد بسیار با ارزشی است.

✔️ منظور از سلیقه چیست؟
یک خانم ممکن است از لباس صورتی خوشش بیاید یکی از لباس بنفش، یک فرد ممکن است از یک نوع خمیردندان و نفر دیگری از خمیردندان دیگر، یک خانواده رنگ اطاق‌ها را سفید و دیگری استخوانی می‌پسندد یک فرد برای صبحانه از نان سنگک و دیگری نان بربری خوشش می‌آید. علاقه یک نفر متمایل به کتاب خواندن و دیگری متمایل به مهمانی رفتن است… این‌ها برداشت های متعارف از مفهوم سلیقه است. این نوع سلیقه افراد در طی مراحل زندگی، تغییر سن، تغییر در قیمت‌های نسبی، تغییر در سطح درآمد، تغییر در جو و حال و هوای اجتماعی یا بدون هیچ دلیل مشخصی تغییر می‌کند. چگونه می‌توانیم مطلب سلیقه را الگو سازی کنیم بدون این که لازم باشد خانم فلان یا آقای فلان یا افراد این محل یا آن محل را در نظر داشته باشیم، و بدون این که لازم باشد دقت کنیم که آیا در مورد پاریسی‌ها صحبت می‌کنیم یا لندنی‌ها؟ قاعدتاً بایستی ابزار الگو سازی ما برای شناخت به نحوی عام باشد که کم و بیش اکثر مردم را در بر بگیرد.

این ملاحظه در پس ذهن‌مان بود که گفتیم به آن سه شرط معقول بودن، دو شراط دیگر هم اضافه می‌کنیم که عبارت بود از شرط محدب بودن و شرط غیر قاموسی بودن رجحان‌ها. سپس گفتیم که با همین پنج اصل عام و کلی که اکثریت بنی بشر و شاید بسیاری حیوانات را هم در بر بگیرد می‌توان یک تابع مطلبوبیت معرفی کرد. یک تابع مطلوبیت یک تابع ریاضی است که رجحان‌های فرد را در انتخاب سبد‌های کالا نمایندگی می‌کند. یعنی سلیقه در مورد انتخاب سبد‌های کالا و خدمات را نشان می‌دهد. ما رفتار مصرف کننده را چنین می‌فهمیم که او با توجه به محدودیت بودجه، منابع خود را بین سبد های کالا به نوعی تقسیم می‌کند که مطلوبیت او یا خانوار او بیشینه شود. بدون زحمت زیاد این نوع حل مسئله یک دستگاه معادلات تقاضا بدست می‌دهد که می‌گوید بر حسب قیمت‌ها و سطوح درآمد و یا ویژگی‌های سنی و دموگرافی خانوار انتخاب‌های‌خانوار‌ها چگونه خواهد بود. به این ترتیب مطلب سلیقه و نمایان شدن آن نیز روشنگری شد و ابزار نظری آن در اقتصاد فراهم گردید، که همان تابع مطلوبیت است. مطلب انتخاب بر اساس سلیقه و در چارچوب امکانات خانوار هم با روش بیشینه کردن مطلوبیت در چارچوب قید بودجه خانوار الگو سازی می شود. در این باب بعدا توضیح بیشتری ارائه خواه شد.
ادامه دارد

@MohammadTabibian

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 رشد اقتصادی کشنده نیست

🔸آیا رشد اقتصادی منجر به آلوده شدن زمین و دامن زدن به چالش‌های زیست‌محیطی می‌شود؟ اعداد و ارقام در این باره چه می‌گویند؟ اگر رشد اقتصادی را متوقف کنیم، دی اکسید کربن کمتری وارد اتمسفر می‌شود؟

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 طرح تدوین «تیپولوژی سرمایه آبی و سرمایه اجتماعی» در کشور

💡محمد حب وطن

🔻این یادداشت در اولین اجلاس هم اندیشی متخصصان علوم آب و محیط زیست ارائه شده است  

🔸شرح مسئله:

مدیریت و بهره‌برداری منابع آب یک موضوع پیچیده و چند بعدی است که تاکنون بیشتر بعد فنی آن مد نظر قرار گرفته و به ابعاد اجتماعی آن کمتر توجه شده است. سرمایه اجتماعی به منزله سطح روابط، همکاری، انسجام و اعتماد و مشارکت افراد جامعه، نقش مهمی در مدیریت و بهره برداری بهنیه از منابع طبیعی از جمله منابع آب دارد و می‌تواند بستر و زمینه مناسبی را برای اجرای طرح و برنامه‌های دولت در مدیریت و حل مشکلات منابع آب و رفع تنش‌های اجتماعی ناشی از آنها مهیا کند. در این نوشته به رابطه بین سرمایه اجتماعی و نحوه مدیریت منابع آب پرداخته شده و در نهایت طرح تدوین تیپولوژی سرمایه آبی و سرمایه اجتماعی برای کشور ارائه شده است تا به کمک آن بتوان برای هر منطقه بر مبنای جایگاه آن منطقه در این تیپولوژی و گروه‌بندی انجام شده (به لحاظ بالا یا پایین بودن سرمایه اجتماعی و سرمایه آبی منطقه) سیاست‌گذاری و حکمرانی متناسب با آن جایگاه ارائه داد و طرح‌ها و برنامه‌های متناسب با آن را در زمینه مدیریت منابع آب منطقه تدوین و اجرا کرد.

🔸منبع: #مجله_آب_و_توسعه_پایدار

🔻🔻یادداشت کامل را در اینستنت ویو مطالعه کنید
https://bit.ly/3yPGRGj

#آب
#اجتماعی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
وب سایت:
👇👇
https://ecoviews.ir
🔵 #پرونده‌ای_برای_راجر_اسکروتن

✔️ بخش دوم : احمق‌ها، شیادان، و هوچی‌ها: متفکران چپِ نو

📚 معرفی کتاب «متفکران چپ نو»

👤 #راجر_اسکروتن

✍🏻 ترجمه: بابک واحدی

📌 انتقادی ویرانگر از تفکر چپ مدرن ازجانب یک فیلسوف برجسته ی سیاسی.
راجر اسکروتن، فیلسوف،  با تحلیل بیرحمانه‌ای از چپ گرایی جدید شروع می‌کند و با نقد رشته‌های اصلی تفکر، کار خود را به پایان می‌رساند. وی ارزیابی مجددی از اندیشمندان اصلی چپ مانند: تامسون، لوکاچ، ژان پل سارتر، ژاک دریدا، اسلاوی ژیژک، رالف میلیباند و اریک هابسبام انجام می‌دهد.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/UTfinance/2268
💹 سرمایه شما در حال شارژ است! 🔋

اگر به دنبال سود روزشمار هستید صندوق سرمایه‌گذاری ثبات بهترین انتخاب برای سرمایه‌گذاری شماست. علاوه بر این، با ثبات در روزهای تعطیل سال نیز سود خواهید کرد، سودی که شامل جریمه پرداخت نخواهد شد.

🔵 مزایای صندوق سرمایه‌گذاری ثبات؛‌

✔️دارایی تحت مدیریت بیش از ۴۰۰۰۰ میلیارد ریال
✔️میانگین ارزش معاملات: ۱۲۰۰ میلیارد ریال
✔️ بدون محدودیت نقدشوندگی
✔️ معاف از مالیات‌
✔️ سود روزشمار و بیشتر از بانک‌
✔️ ساعت معامله از ۸:۳۰ الی ۱۵

قابل معامله با نماد «ثبات»

☎️۰۲۱-۵۹۱۶۲۵۰۰
🌐 sobatvista.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 ۳ روش ساده و موثر کشورها برای کاهش زباله های بطری های پلاستیکی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 دانش و قیمتها

اندیشه های سیاسی و اقتصادی هایک
دونالد بودراکس، ترجمه: م قادری

پازل پیچیده‌ای با یک میلیارد تکه را در نظر بگیرید که این تکه‌ها در مساحت یک میلیون مایل مربع به صورت تصادفی پراکنده باشند. اگر شما بخواهید این تکه ها را پیدا کنید قبل از اتمام خواهید مُرد اگر 95 سال دیگر هم عمر کنید باید هر سه ثانیه یک تکه بیابید. اما اگر از هزار دوست کمک بگیرید با پیدا کردن هر تکه در سی ثانیه، کمتر از یکسال طول میکشد و البته اگر از یک میلیون یا صد میلیون نفر کمک بگیرید کار خیلی ساده تر است.

ولی جمع‌آوری همه تکه‌های پازل به‌تنهایی کافی نیست در نهایت پازل باید به‌درستی سرهم شود هر تکه از پازل را به عنوان واحدی از اطلاعات فرض کنید که به صورت بالقوه برای موفق عمل کردن اقتصاد مفید است یک تکه دربردارنده این اطلاعات است که ذخیره بوکسیت در مکان مشخصی در استرالیا وجود دارد تکه‌ای دیگر اطلاعاتی در مورد اینکه کدام مهندسان معدن در استخراج بوکسیت از زمین ماهر و متخصص هستند تکه سوم اطلاعاتی است در مورد اینکه چگونه به بهترین شیوه می‌توان بوکسیت را به یک کارخانه آماده‌سازی انتقال داد تکه چهارم اطلاعاتی است در مورد اینکه چگونه یک قطعه تعیین‌کننده از موتور کامیون یا لوکوموتیوی را بسازیم که بوکسیت را حمل خواهد کرد تکه پنجم چگونگی طراحی جاده‌ها یا ریل‌هایی است و...

مشخص است تعداد تکه‌های اطلاعاتی برای تولید ورقه‌های آلومینیومی به‌حدی زیاد است که حتی قابل تصور نیست. این تعداد بسیار بیشتر از فقط یک میلیارد تکه از پازل است احمقانه است اگر از یک فرد (یا گروه کوچکی از افراد) انتظار داشته باشیم تا همه تکه‌های اطلاعات مورد نیاز برای تولید ورقه‌های آلومینیوم را پیدا کند.

اینجا اندازه و پیچیده بودن پازل به ما اطمینان می‌دهد که قرار دادن یک کمیته برنامه‌ریزی مرکزی که مسئول سرهم کردن پازل باشند، بی‌نتیجه است. هیچ راهی وجود ندارد که یک برنامه‌ریز با نگاه کردن یا خیره شدن به یک توده عظیم از تکه‌های پازل بتواند هیچ تصویر معنادار ممکنی را پیش‌بینی و تهیه کند که ممکن است بعد از سرهم کردن این یک میلیارد تکه پدید آید اگرچه برنامه‌ریز در تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام تکه در کجا قرار گیرد اختیار کامل دارد، اما کورکورانه و در تاریکی حرکت می‌کند

یک راه خیلی بهتر اجازه دادن به پازل است تا خودش سرهم شود! فرض کنیم هر تکه با هر اتصال مولد و سودمندی صدایی پخش کند و هر چه احتمال رسیدن به تصویر نهایی بیشتر باشد صدا بلندتر شود سرانجام تصور کنید هر تکه دارای هوش باشد و قابلیت حرکت داشته باشد و هر تکه عاشق شنیدن صدای بلندتر باشد در این حالت این پازل عجیب خودش را سر هم خواهد کرد و تصویری زیبا خلق میشود بدون اینکه هیچ‌کدام از تکه‌ها به صورت انفرادی قصد کمک کردن برای دست یافتن به این محصول را داشته باشند. انگیزه تکه ها فقط شنیدن صداست این پازل به یک کل زیبا "خود ‌سازماندهی" خواهد شد که بسیار عالی‌تر از جمع مقاصد تکه‌های فردی است

این پازل تمثیلی از اقتصاد در جهان واقعی است. هر کسی که مالک دارایی خصوصی باشد، انگیزه دارد تا از دارایی خود به شیوه‌هایی استفاده کند که بیشترین بازدهی (بلندترین صدا) را تولید کند در نتیجه، دارایی خودش را به سمت آنهایی هدایت می‌کند که بالاترین قیمت‌ها را پرداخت می‌کنند، به‌طور مشابه، مصرف‌کنندگانی که در پی کسب رضایت بیشترند، از عرضه‌کنندگان ناکارا (آنهایی که قیمت‌های نسبتا بالایی دارند) اجتناب کرده و این عرضه‌کنندگان  مجبورند یا کارایی خود را افرایش دهند یا به خطوط تولیدی دیگر تغییر جهت دهند لذا یک الگوی پیچیده از استفاده مولد و سود‌آور از منابع به صورت خود به خودی به وجود می‌آید. سیگنال‌های دریافتی توسط مالکان دارایی خصوصی در مورد اینکه چگونه از دارایی خود به بهترین شکل استفاده کنند، به‌طور عمده در قالب قیمت‌های نسبی به آنها می‌رسد. واکنش نشان دادن به قیمت‌ها به این شیوه، زمین را بهشت نمی‌کند اما میلیون‌ها نفر را ترغیب میکند که بصورت صلح آمیز بر مبنای منافع متقابل با هم تعامل کنند

هیچ شخص، شورا، کمیته، کنگره یا پارلمانی نمی‌تواند این‌گونه موفقیت‌آمیز محصول کلی اقتصاد را برنامه‌ریزی کند و آن یک تصویر زیباست، آن تصویری که نشان می‌دهد می‌توانیم رونق اقتصادی را بدون دادن قدرت زیاد به مقامات دولتی داشته باشیم. مقاماتی که داشته باشیم. مقاماتی که به دلیل انسان بودنشان همیشه برای سوء استفاده از چنین قدرتی وسوسه خواهند شد.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
کاربرد_ریاضی_در_درک_رفتار_مصرف_کننده.pdf
124.7 KB
🔵 #ریاضیات_و_اقتصاد

✔️ بخش چهارم : کاربرد ریاضی در درک رفتار مصرف کننده

#دکتر_محمد_طبیبیان

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
▪️عجب دنیایی است

در کله پزی ها هم
زبان ازمغز گران تر است
درست مثل جامعه
که چرب زبانها از عاقلان ارزشمندترند.


👤
#احمد_شاملو
Forwarded from کانال همبستگی
١٠١ فیلم برتری که باید دید...
👠
@honar7modiran

رایگان کتاب بخوانید! PDF
👠
@ketabdooni

انگلیسی(کوییز+ تصویر)
👠
@English1388

آهنگ‌های انگلیسی با ترجمه
👠
@behboud_music

کتابخانه علمی
👠
@Libraryinternational

انگلیسی مبتدی تا پیشرفته کودک و بزرگسال
👠
@EverydayEnglishTalk

شبی چند دقیقه کتاب بخوانیم !!!
👠
@book_tips

معرفی ربات‌های تلگرام
👠
@ROBOT_TELE

کتابخانه صوتی و پی دی اف تاپ بوک
👠
@Top_books7

تیکه‌های ناب کتاب
👠
@DeyrBook

فیلم و سریال روانشناسی
👠
@FILMRAVANKAVI

دوره رایگان اسپیکینگ آیلتس!
👠
@ehbgroup504

حقوق برای همه
👠
@jenab_vakill

با سیاست رفتار کنیم
👠
@ghasemi8483

زیباترین متن های جهان
👠
@BeautyText1

ترکی فول صحبت کن
👠
@TurkishDilli

جملاتی که شما رو میخکوب میکنه !
👠
@its_anak

گلچین کتابهای صوتی PDF
👠
@ketabegoia

آرا حقوقی قضایی و نظریات مشورتی
👠
@ARA_HOGHOOGHI_GHAZAIE

وکیل پایه یک
👠
@ADLIEH_TEAM

مولانا و عاشقانه های شمس
👠
@baghesabzeshgh

«  شِعر و عشقُ عشق  »
👠
@av_baroon

مقالاتِ سیاسی-اجتماعی
👠
@v_social_problems_of_iran

آموزش و بیان نکات رایتینگ انگلیسی
👠
@formalwriting_eng

خودت روانشناس فرزندت باش
👠
@ghasemi8484

برترین اشعار شاعران
👠
@SHEROSHEYDAi1

آرایه‌های ادبی
👠
@ARAIEHAYeadabi

انگلیسی را اصولی و حرفه ای بیاموز
👠
@novinenglish_new

دانستنی‌هایی از همه جای جهان
👠
@shogo_jaleb

رمانسرای مجازی
👠
@Salam_Roman

گلچین پر طرفدارترین اهنگ های نوستالژیک
👠
@nostalgia_musicc

"موسسه وکالت و مشاوره حقوقی"
👠
@mehdihemmati59

انگلیسی کاربردی با فیلم
👠
@englishlearningvideo

یک فنجان کتاب گرم
👠
@ketabkhaneadabi1398

حکایت‌های جذاب و خواندنی
👠
@Kafeh_sher

دنیای پادکست
👠
@OneThousandandOnePodcast

شعرخوب بخوانیم
👠
@seda_tanha

قرابت و ضرب المثل
👠
@gerabatmanaii

آموزش انگلیسی۴ مهارت در آیلتس۱ساله
👠
@dr_eftekhari_english

یونگ شناسی ، روانکاوی ، خانواده درمانی
👠
@hamsafarbamah

علوم و فنون ادبی
👠
@aroozgafyie

کتاب صوتی پرشنگ بوک (رایگان)
👠
@parshangbook

انگلیسی واقعی با سریالهای کمدی
👠
@Englishwithmima

ادبیات فارسی متوسطه ی دوم
👠
@farsiem2

کافه موزیک
👠
@moosigi98

آموزش حرفه ای آشپزی
👠
@telefoodgram

کانال خشت و خیال
👠
@kheshtbekhesht

شعرناب و کوتاه
👠
@sher_moshaer

قلمرو زبانی
👠
@zabanfarsiva

یادگیری لغات با اخبار انگلیسی
👠
@english_ielts_garden

دانشجویان ادبیات انگلیسی بشتابید
👠
@Englishliteraturemagazine

بلبلی برگ گلی
👠
@Bolbolibargegoli1397

مجله ی هنری
👠
@tasavirhonarie

جعلیات ادبی
👠
@jaliateadabi

متن دلنشین
👠
@aram380

کاربرد شیمی در زندگی روزمره
👠
@chemistry99

آموزش دکوراسیون منزل
👠
@ZibaManzel

نوستالژی+آرامش+شادی
👠
@RangiRangitel

اقتصاد و بازار
👠
@AghaeBazar

زبان‌های درخطر ایران
👠
@zabanhaye_darkhatare_IRAN

کتاب های پی دی اف (رایگان)
👠
@parshangbook_pdf

حافظ // خیام
👠
@GHAZALAK1

ادبیات، فلسفه و هنر
👠
@Jouissance_me

برترین اجراهای (( پیانوی کلاسیک )) و ...
👠
@pianoland123

داستان . رمان
👠
@FICTION_12

زبانشناسی
👠
@linguiran

کتاب‌سرای صوتی
👠
@sedayehdastan

اشعار بزرگان و سخنان حکیمانه بزرگان
👠
@asharsokhanan

کانال حاجی آقا
👠
@Hajii_Aqa

پاسخگویی به سوالات روانشناسی و روانکاوی
👠
@NEORAVANKAVI

برنامه‌ها - سایت‌ها - ربات‌ها همه رایگان 
👠
@APPZ_KAMYAB

آموزش سواد مالی و اقتصادی به زبان ساده
👠
@ECONVIEWS

"رادیو نبض"، صدای فیلم و کتاب
👠
@Radioo_Nabz

هماهنگی برای لیست؛
👠
@qpiliqp
🔵 #کتاب_صوتی_جادوگران_بازار_نوین

قسمت 6: فصل دوم
ادامه مصاحبه با بیل شات و پایان مصاحبه

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/tehran_boorse/1529
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵 ایران سرزمین انحصارها

در این ویدئو توضیح داده‌ایم که وضعیت شاخص‌های رقابت در ایران چگونه است.
دخالت ‌های زیاد دولت، آزادی اقتصادی پایین، ممنوعیت‌ های تجاری، رانت‌ های متعدد از جمله رانت واردات و رانت انرژی و همینطور قوانین ضعیف ضدانحصار از جمله‌ عواملی هستند که ایران را به سرزمین انحصارها تبدیل کرده‌اند.

🔸منبع: چراز

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
2024/06/13 09:26:06
Back to Top
HTML Embed Code: