Telegram Web Link
محیط زیست قربانی خاموش جنگ‌ها


اثرات محیط زیستی جنگ‌ها فراتر از مرزهای جغرافیایی بروز می‌کند و عدم مدیریت در هنگام جنگ و بازسازی طبیعت تخریب شده پس از آن، میتواند همچنان با تاثیر بر سلامت مردم و آسیب به طبیعت، قربانی بگیرد.

آفتاب‌‌نیوز :
شهره صدری خانلو*- حتی پس از آنکه سلاح‌ها خاموش میشوند، جنگ‌ها ردپایی از خود باقی می‌گذارند که بطور جدی بر جنبه‌های مختلف محیط زیست، سلامت مردم و جوامع آنها تاثیر می‌گذارد. این آلودگی‌ها مانند انتشار فلزات سنگین از مهمات، بقایای سمی از انفجار بمب‌ها، تخریب زیستگاه و اکوسیستم‌ها، نابودی مناطق جنگلی و مزارع کشاورزی، از بین رفتن گونه‌های جانوری و بهره‌برداری بیش از حد منابع طبیعی است. آسیب‌های محیط زیستی ناشی از جنگ و درگیری‌ها از بحث‌های مهمی است که در اغلب منازعات نادیده گرفته می‌شود. نام جنگ با ویرانی همراه است. تلفات سنگین انسانی و نابودی زیرساخت‌ها و تاسیسات صنعتی و کشاورزی و کشتار انسانی در روستاها و شهرها چنان سنگین و دردناک است که مجالی برای توجه به جنبه‌های محیط زیست جنگ، باقی نمی‌گذارد. در این میان باید گفت همواره محیط زیست قربانی غیرقابل انکار جنگ ها بوده است. 
در سال 2001، سازمان ملل ششم نوامبر را روز بین المللی «‌جلوگیری از بهره برداری از محیط زیست در جنگ ها و نزاع های مسلحانه‌» نامید ه و  بر عدم استفاده از منابع طبیعی بعنوان یک امتیاز جنگی در زمان جنگ مانند آلوده ساختن چاه های آب، سوزاندن و به آتش کشیدن جنگل ها  و اراضی کشاورزی  و بهره برداری از طبیعت و حیات وحش تاکید می کند. علاوه بر این سازمان ملل بر مدیریت مناسب منابع طبیعی در زمان بازسازی مناطق برای بازگرداندن محیط به حالت پیش از جنگ نیز تاکید دارد. گزارش‌های مختلف منتشره توسط سازمان ملل از ارزیابی تاثیرات محیط زیست ناشی از جنگ و درگیری نشان میدهد که اثرات زیانبار استفاده از تجهیزات نظامی و عدم توجه بلندمدت به بازسازی و ترمیم وضعیت محیط زیست آسیب دیده، پیامدهایی پرهزینه و جبران‌ناپذیر را بر جای گذاشته که شاید با هیچ صلح پس از جنگی قابل جبران نباشد. 
به دلیل فقدان اطلاعات و جمع آوری داده های میدانی در هنگام جنگ، درک مساله تاثیرات جنگ بر محیط زیست آسان نیست. با این حال تا کنون تلاش هایی برای بررسی اثرات جنگ ها بر محیط زیست در مناطق مختلف جهان صورت گرفته است. از موارد مهم تخریب محیط زیست در جنگ‌ها میتوان به جنگ خلیج در سال 1991 اشاره کرد که به اذعان بسیاری از گروه ها و دانشمندان محیط زیستی «‌بزرگترین فاجعه محیط زیستی قرن» بود. در این جنگ، بیش از 30 هزار پرنده دریایی، دلفین‌ها، انواع آبزیان و مرجان ها در نتیجه نشت مقدار قابل توجهی  نفت خام به خلیج فارس از بین رفتند، آلودگی هوا ناشی از سوختن 800 چاه نفت کویت تا ماه ها ابر سیاهی را در منطقه تشکیل داد که باعث بارش باران سیاه در استان های غربی  و جنوبی ایران شد.
بر اساس گزارش برنامه محیط زیستی ملل متحد حداقل 40 درصد از جنگ‌ها و درگیری‌های داخلی در ۶۰ سال اخیر با بهره برداری و تسلط بر منابع طبیعی مرتبط بوده است. جنگ‌های داخلی در بسیاری از کشورهای آفریقایی به طور مستقیم برای تصاحب منابع ارزشمند طبیعی مانند قاچاق ذغال، کشتار فیل و کرگدن برای فروش عاج و شاخ آنها بوده است.  علاوه بر این  میلیون نفر آواره جنگ و جابجایی جمعیت‌ها همیشه فشار دوباره‌ای را بر طبیعت وارد می‌سازد. 
در طول جنگ هشت ساله ایران و عراق اثرات مخرب جنگ بر پیکره محیط زیست فرود آمده است، ولی متاسفانه از این آثار، اطلاعات چندانی در دست نیست. حتی از آثار محیط زیستی ناشی از بمباران های شیمیایی عراق علیه ایران نیز مستنداتی موجود نیست. کشور ما همچنان تحت تاثیر آثار محیط زیستی جنگ های منطقه و کشورهای همسایه از طریق انتشار آلاینده‌های هوا ناشی از سوختن چاه‌های نفت، احتمال انتقال ذرات آلاینده به بمب‌های حاوی اورنیوم ضعیف شده و آلودگی به انواع فلزات سنگین از طریق انتشار در منابع آب و خاک قرار دارد. 
اثرات محیط زیستی جنگ‌ها فراتر از مرزهای جغرافیایی بروز می‌کند و عدم مدیریت در هنگام جنگ و بازسازی طبیعت تخریب شده پس از آن، میتواند همچنان با تاثیر بر سلامت مردم و آسیب به طبیعت، قربانی بگیرد. 

*کارشناس ارشد آنالیز و ارزیابی محیط‌زیست


https://www.tg-me.com/ENVNEW
..... ماند
گزارش CCN از بسته پیشنهادی دولت ترامپ برای ایران: ۳۰ میلیارد دلار برای ساخت مجدد برنامه هسته‌ای!

در گزارش شبکه سی ان ان ادعا شده است:
◽️دولت ترامپ درباره کمک احتمالی به ایران برای دسترسی به مبلغی تا ۳۰ میلیارد دلار برای ساخت برنامه هسته‌ای تولید انرژی غیرنظامی، کاهش تحریم‌ها و آزادسازی میلیاردها دلار از وجوه محدود شده ایران بحث کرده است – همه این‌ها بخشی از تلاش فزاینده برای بازگرداندن تهران به میز مذاکره است، به گفته چهار منبع آگاه.

◽️بازیگران کلیدی از ایالات متحده و خاورمیانه حتی در میان موج حملات نظامی در ایران و اسرائیل طی دو هفته گذشته، پشت پرده با ایرانی‌ها گفت‌وگو کرده‌اند. این منابع افزودند که این گفت‌وگوها پس از توافق آتش‌بس در این هفته ادامه یافته است.

مقامات دولت ترامپ تأکید کرده‌اند که چندین پیشنهاد مطرح شده‌اند که هنوز در مراحل اولیه و در حال تحول هستند، اما یک شرط غیرقابل مذاکره در تمام آن‌ها ثابت مانده است: غنی‌سازی صفر اورانیوم توسط ایران، موضوعی که ایران همواره بر ضرورت آن تأکید کرده است.

◽️حداقل یکی از پیش‌نویس‌های اولیه شامل مشوق‌هایی برای ایران بوده که در گفت‌وگو با شبکه CNN شرح داده شده است.
ترجمه و خلاصه مقاله تحلیلی این نسخه مجله اکونومیست از جنگ ایران و اسرائیل

Israel’s blitz on Iran is
fraught with uncertainty

Much hinges on the stubborn supreme leader and America’ s mercurial president

خلاصه:
جنگ ایران و اسرائیل؛ آینده‌ای مبهم در خاورمیانه🇮🇷🇮🇱

🛫 آغاز جنگ و حملات متقابل
در ۱۳ ژوئن، اسرائیل به‌ بهانه‌ی پیشرفت سریع برنامه هسته‌ای ایران، جنگی را آغاز کرد که در همان روزهای نخست با ترور فرماندهان ارشد ایرانی و بمباران سایت‌های هسته‌ای همراه بود. ایران نیز با موشک‌باران تل‌آویو و حیفا پاسخ داد، اما اکثر موشک‌ها رهگیری شدند. هرچند تلفات غیرنظامی در هر دو طرف وجود داشته، جنگ هنوز به پایان نرسیده است.

🇺🇸 تغییر موضع ترامپ و احتمال ورود آمریکا
ترامپ که ابتدا به دنبال مذاکره با ایران بود، پس از موفقیت اولیه اسرائیل، به‌ سرعت از حمله حمایت کرد. اکنون احتمال ورود نظامی آمریکا وجود دارد، اما با توجه به تهدید حملات نیابتی از سوی نیروهای مورد حمایت ایران و واکنش شدید منطقه‌ای، این مداخله می‌تواند پیامدهای بزرگی به‌دنبال داشته باشد.

💸 هزینه‌های سنگین و اقتصاد در فشار
اسرائیل از زمان حمله حماس در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیارد شِکِل (۸۵ میلیارد دلار) هزینه جنگ کرده است. جنگ با ایران، روزانه ۱ میلیارد شِکِل فقط برای سوخت جت‌ها و مهمات هزینه دارد. هر موشک رهگیر سامانه “Arrow” حدود ۳ میلیون دلار قیمت دارد و برای هر موشک ایرانی معمولاً چند رهگیر شلیک می‌شود. در مقابل، ایران هم با تخریب موشک‌پرتاب‌کن‌ها، زیرساخت‌ها و حملات پیاپی، دچار فشار شدید لجستیکی و اقتصادی شده و پایتخت‌نشین‌ها در حال ترک شهر هستند.


متن کامل ترجمه

اکونومگ
مرجع دانلود محتوای اقتصادی و جدیدترین نسخه از مجله اکونومیست
@economag
🔴 عراقچی:

🔹اینکه ۴ صبح شد ۷ صبح، یه اختلاف فهمی بود درباره به افق ایران یا اسراییل بود؛ البته ما تا ساعت ۴ به وقت گرینویچ ادامه دادیم و آخرین ضربه را ما زدیم

@khabare_furie



جان ما دست چه فهمی بود؟
حتی اگر احتمال بسیار کمی در استفاده رژیم اسراییل از اورانیوم ضعیف شده در حملات به شهرها و تهران وجود داشته باشد باید هرچه سریعتر گروه های متخصص وارد عمل شده و این احتمال را راستی آزمایی کنند. تیم های آزمایشگاهی نظامی باید مناطق مورد هدف حملات هوایی را مورد ازمایش قرار داده و احتمال وجود اورانیوم ضعیف شده را بررسی کنند.

مضاف بر اینکه نتایج را برای طرح در مجامع بین الملل و فشار بر اسراییل به کار بگیرند.

جان مردم مهم نیست گویا فعلا مملکت را آغل می دانند
Forwarded from هم‌میهن
دستور اخراج همه اتباع غیر مجاز از کشور صادر شد

🔹بر اساس سیاست‌های ابلاغ شده به فرمانده انتظامی کشور همه اتباع غیر مجاز باید ایران را ترک کنند.

🔹بر اساس سیاست‌های ابلاغ شده به فرمانده انتظامی کشور همه اتباع غیر مجاز باید ایران را ترک کنند.

🔹همچنین سرتیپ احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی فراجا در این خصوص گفت: ساماندهی اتباع غیرمجاز خواست عمومی مردم است.

🔹وی افزود: ضمناً، طبق دستور، هر گونه منزل و ملکی که به افغانی‌ها اجاره داده شود، قولنامه آن باطل است. و ملک مزبور نیز پلمپ و مهر و موم و مصادره می‌شود./ مهر

@hammihanonline
هم‌میهن
دستور اخراج همه اتباع غیر مجاز از کشور صادر شد 🔹بر اساس سیاست‌های ابلاغ شده به فرمانده انتظامی کشور همه اتباع غیر مجاز باید ایران را ترک کنند. 🔹بر اساس سیاست‌های ابلاغ شده به فرمانده انتظامی کشور همه اتباع غیر مجاز باید ایران را ترک کنند. 🔹همچنین سرتیپ…
اینهمه گفتیم بعد آنکه کشور را ویران کردند تازه میخواهند اخراج کنند آنهم فقط غیرمجازها

به میلیون ها افغانی بدون هیچ بررسی کارت اقامت داده اند در میانشان صدها هزار تروریست قاتل جاسوس و متجاوز وجود دارد
🔴جاسوسی افغانیِ شناسنامه‌دار در قلب نیروگاه اتمی بوشهر
یک تبعه افغانی که با بی‌تدبیری و خیانت به اصطلاح مسئولین موفق به دریافت شناسنامه ایرانی شده بود، در پوشش مستندساز از منطقه حساس هسته‌ای بوشهر برای موساد جاسوسی می‌کرد!

▪️افتضاحی که در سایه بی‌کفایتی و خیانت به اصطلاح نمایندگانی رخ داد که با دست و دلبازی بدنبال اعطای امتیاز و حراج هویت و شناسنامه ایرانی به مزدوران افغانی بودند و راه نفوذ دشمن به قلب امنیت کشور را گشودند!

📣افاغنه حتی اگر ۴۰ سال از سفره این سرزمین بخورند، هرگز دلشان برای ایران نمی‌تپد. اینان لقمه‌های آماده‌ای هستند برای دشمنانی که جز نابودی ایران آرزویی
ندارند.
دچار تروما شدیم وضعیت جوری که می ترسیم بخوابیم با صدای انفجار از خواب بپریم
بمباران شیمیایی سردشت

#بمباران_شیمیایی_سردشت یک جنایت جنگی و بمبارانی بود که نیروی هوایی عراق در ۷ تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی در چهار نقطهٔ پرازدحام شهر سردشت در ایران انجام داد.

▫️در این حمله ۱۱۰ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر #شهید شده و ۸۰۰۰ تن دیگر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و مسموم شدند.

▫️در طول جنگ ۸ ساله  بیش از ۳۵۰۰ حمله شیمیایی در مناطق نظامی و غیرنظامی غرب و جنوب کشور از سوی رژیم‌ بعث صورت گرفت که برخی از آنها در زمره جنایت علیه بشریت و #نسل‌کشی قابل بررسی است از جمله:

۷ تیرماه ۱۳۶۶ بمباران شیمیایی سردشت
۱۱ مرداد ۱۳۶۷ بمباران شیمیایی #اشنویه
۲۵ اسفند ۱۳۶۶ بمباران شیمیایی #حلبچه
۳ آبان ۱۳۶۲بمباران شیمیایی روستاهای بانه
۱۳۶۷ بمباران شیمیایی اطراف #مریوان و سومار و.‌‌‌‌‌..
🔻۳۱تیر ماە ٦۷ روستای زردە ریجاب کە آن زمان
بخشی از سرپلزهاب بود واکنون جزو شهرستان
دالاهو کە دەها کشتە بر جای گذاشت

و صدها حمله شیمیایی دیگر در خطوط مقدم جبهه در غرب و جنوب کشور...

@ENVNEW
🔴 کاهش بی سابقه ذخیره آبی سدهای استان مرکزی/ امید عبور از تابستان با همراهی مردم

🔹حسین اسدی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی، در نشستی با مسئولان بر هماهنگی بیشتر نهادهای اجرایی و مشارکت مردم در مدیریت مصرف آب تأکید کرد. 

🔹با توجه به خشکسالی و افزایش دما، مصرف بهینه آب ضروری است. 

🔹برنامه‌های جهاد کشاورزی بر اساس برنامه هفتم توسعه بررسی و تسریع در اجرای آن‌ها مورد تأکید قرار گرفت. 

🔹وضعیت پروژه‌های آب و فاضلاب استان، از جمله حفر ۳۰ حلقه چاه جدید و تأمین آب فضای سبز اراک از طریق پساب تصفیه‌خانه، بررسی شد. 

🔹اسدی با اشاره به ذخیره کم سد کمال صالح (کمتر از ۱۹ میلیون مترمکعب، تنها ۹ میلیون مترمکعب قابل برنامه‌ریزی)، از مردم خواست در ایام محرم نیز به مصرف بهینه آب توجه کنند. 

🔹تأمین آب از حجم مرده سد با استفاده از بارج‌های شناور انجام خواهد شد. 

🔹امیدواری وجود دارد که با همکاری دستگاه‌ها و مدیریت مصرف مردم، تابستان بدون بحران جدی آبی سپری شود. 
نفرت انگیزترین گروه جنگ طلبان هستند . در هرکجای جهان
جالبه همین جنگ طلبها وقتی جنگ میشه فرار میکنند
Forwarded from تجارت‌ نیوز
🔻تهرانی‌ها برای بازسازی ساختمان‌های آسیب‌دیده در جنگ به کجا مراجعه کنند؟

آدرس ستادهای بنیاد مسکن:

▪️خیابان استاد مطهری، خیابان قائم مقام فراهانی، جنب بیمارستان تهران کلینیک کوچه آزادگان، پلاک ۶

▪️خیابان دماوند، روبروی برج آناهید مهد فرش، انتهای کوچه بن بست

▪️چهار راه هروی، چهار راه مکران، نبش مکران جنوبی، ساختمان تجاری اداری هروی، طبقه همکف

▪️خیابان ستارخان، خیابان حبیب الهی، نبش کوچه لادن، پلاک ۴


@tejaratnews
بعد سالهای سال صدای ناقوس کلیسای منطقه را شنیدم
باشد تا برای صلح دعا کنیم
*🌴🔴خوزستان فریادرسی ندارد؟*

عمادهلالی: ✍🏻

شوری آب لوله کشی منازل در آبادان و خرمشهر دیگر حتی برای شستشوی لباس هم قابل استفاده نیست

تصاویر فوق شدت املاح باقیمانده از آب انهار بر زمین های کشاورزی جنوب خوزستان را به وضوح نشان می‌دهد که نخلستان ها را تبدیل به نمکزار کرده است

به نظر شما با این شوره‌زار تا چندماه دیگر نخلی در این خطه زنده می‌ماند؟

*میزان تلفات ما در این مقاومت علیه جنگ بی تدبیری و بی توجهی با هیچ جنگ متجاوز دیگری قابل مقایسه نیست..*
آیا خوزستان فریادرسی ندارد؟
Forwarded from موج نو
🌊 خوزستان در سوگ آب: روایتی از خاک و آه

🔹خوزستان، سرزمین رودهای خروشان و تالاب‌های زنده، حالا زیر آفتاب سوزان ۱۴۰۴، نفس‌های آخرش را می‌کشد. تالاب هورالعظیم و شادگان، قلب‌های تپنده این خاک، با کمتر از نیمی از حق‌آبه‌شان، در حال مرگند.

🔹کشاورزان، که روزگاری با عطر برنج عنبربو زندگی می‌ساختند، حالا به زمین‌های ترک‌خورده خیره شده‌اند، جایی که ممنوعیت کشت شلتوک، نان و امیدشان را ربوده است. این گزارش روایتی است از زخم‌های خوزستان، از فریاد خاموش طبیعت و مردمی که قربانی سوءمدیریت شده‌اند.

🔹خوزستان امروز، تصویری از خاک و آه است. تالاب‌هایی که می‌میرند، کشاورزانی که امیدشان را از دست داده‌اند و مسئولانی که انگار در جهانی دیگر سیر می‌کنند. اما این پایان نیست، اگر اراده‌ای باشد.

🔹خوزستان می‌تواند دوباره سبز شود، اگر آب را عادلانه تقسیم کنیم، اگر به جای شعار، عمل کنیم. این روایت، نه فقط از بحران، بلکه از امیدی است که هنوز در دل حاج‌علی و تالاب‌های نیمه‌جان زنده است. فقط باید گوش کنیم، قبل از آن‌که سکوت خوزستان، فریاد همه ایران شود.


🌊 موج نو
صدای مردم٬ عدالت و اخلاق
https://www.tg-me.com/mouje_no
@nahid_khataei
۹۳۵ نفر جان باختند بر سر ایدئولوژی

گفتمان ملت ها تنها برگ برنده این روزهای ماست
دهان ها را باید بست
چشم ها را فروبست تا جان های بیشتری قربانی نگردد

زمان صلح است نه جنگ
منتظر خاموشی های طولانی باشیم


🔺ناترازی برق ایران به ۲۰ هزار مگاوات رسید

🔹مدیرعامل توانیر: با مدیریت مصرف، ناترازی برق از ۲۰ هزار به ۱۴ هزار مگاوات کاهش می‌یابد.
🔹بیشترین مصرف در منطقه تهران، البرز و قم ثبت شده است.

@ENVNEW
2025/07/13 16:44:33
Back to Top
HTML Embed Code: