Telegram Web Link
بالاخره یک نمایشگاه خوب از هنر طراحی لباس دیدیم

گالری شیرین
🔴 آزمایش یکی از پمپ‌های ایستگاه شماره ۴ خط انتقال آب یزد

🔹️جواد محجوبی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: برابر با برنامه‌ریزی‌های اولیه و انجام تعمیرات لازم در طول مسیر خط انتقال و نیز تعمیرات ایستگاه پمپاژ شماره ۴، مقرر است یکی از پمپ‌های ایستگاه مذکور پس از آماده‌سازی‌های ابتدایی برقی و مکانیکی ایستگاه، امشب مورد آزمایش قرار گیرد‌.

🔹️وی اظهار داشت: البته با وجود تعمیرات و کنترل‌های انجام شده، احتمال بروز خرابی‌های پیش‌بینی نشده در این شرایط و تاخیر در آبرسانی، بسیار زیاد است و از طرفی دیگر با فرض عدم ایجاد هر گونه مشکل برقی و مکانیکی، به دلیل خالی بودن خط انتقال آب، حداکثر ۲۴ ساعت زمان لازم است تا آب به مخازن يزد برسد.

#یزدی_قدر_آب_میداند
#هر_قطره_آب_طلا_ست

💧 @water_news_network
🔻نیمی از شغل‌ها در جهان تحت تاثیر هوش مصنوعی


▪️سازمان ملل اعلام کرد پیش بینی می‌شود بازار جهانی هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۳ به ۴.۸ تریلیون دلار - تقریباً به اندازه اقتصاد آلمان - برسد.

▪️این سازمان هشدار داد تقریباً نیمی از مشاغل در سراسر جهان ممکن است تحت تأثیر هوش مصنوعی قرار گیرند.
📖 دوره آموزشی آنلاین رایگان اندیشکده سازمان ملل متحد به زبان فارسی: «آب و سلامت: شناسایی پیوندها، خلاءها و نقاط ضعف»

به نقل از این موسسه:

“موسسه آب، سلامت و محیط زیست سازمان ملل متحد (UNU-INWEH) که با عنوان “اندیشکده آب سازمان ملل متحد” در جهان شناخته می‌شود، به منظور آشنایی دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی و علاقه‌مندان به درک ارتباط تنگاتنگ کیفیت آب، بهداشت و سلامت، دوره آموزشی آنلاین “آب و سلامت: شناسایی پیوندها، خلاءها و نقاط ضعف” را تدوین و در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است.

این موسسه افتخار دارد که در سال جاری این دوره آموزشی آنلاین را به زبان فارسی و به مخاطبان فارسی زبان سراسر جهان ارایه نماید. از سال گذشته نیز دوره‌های آموزشی «امنیت آبی» و «منابع آب نامتعارف» توسط این موسسه در اختیار مخاطبان فارسی زبان قرار کرفته و از آنها استقبال زیادی شده است.”

برای ثبت نام در این دوره‌ها به زبان فارسی و انگلیسی میتوانید به وبسایت مرکز  آموزش (Learning Center) موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد مراجعه کنید:

🔗 https://lc.unu.edu/courses/course-v1:UNU-INWEH+INWEH-22+2024-T1/about
Forwarded from Banafsheh Zahraie
Call for Papers- Special Issue on Water Governance.pdf
215.7 KB
فراخوان مجله تحقیقات منابع آب ایران برای انتشار ویژه نامه تخصصی "اصلاح ساختار حکمرانی آب کشور"

مهلت ارسال مقالات: 20 اردیبهشت
Forwarded from Water Online
💡 خاموشی‌های گسترده در کمین است؟

🔗خبرگزاري ايرنا:لينك

🗓 ۱۸ فروردین ۱۴۰۴، ۱۵:۰۷

⚠️تهران- ایرنا- کاهش امکان استفاده از نیروگاه های برق آبی، از مدار خارج شدن نیروگاه اتمی بوشهر و به پایان نرسیدن تعمیرات برخی نیروگاه ها احتمال بروز خاموشی در ماههای پیش رو و بویژه در ایام اوج مصرف برق را افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در روزهای اخیر در برخی مناطق کشور خاموشی هایی بروز کرد و این مسئله سبب شد مردم درباره تامین برق در ماههای پیش رو که هوا نیز گرم می شود، نگران شوند.

در همین رابطه مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر در خصوص این خاموشی ها اعلام کرد: امسال به دلیل بروز خشکسالی ها امکان استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه های برق آبی را نداریم و نسبت به سال گذشته فقط از یک سوم ظرفیت این نیروگاه ها برای تولید برق می توانیم استفاده کنیم.


مدیرعامل توانیر خاطرنشان‌ کرد: علاوه بر آن بخشی از برنامه تعمیرات نیروگاه ها به دلیل آنکه سال گذشته محدودیت هایی در سوخت داشتیم، به سال جاری موکول شده که باید تعمیرات اساسی آنها انجام شود.

رجبی مشهدی گفت: حدود ۳۰ درصد نیروگاه های کشور عمر بالایی دارند و حتما این تعمیرات باید برای آنها انجام شود.


نیروگاه اتمی بوشهر از مدار تولید خارج شد

مدیرعامل توانیر اظهار داشت: برای آنکه تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر را در تیر و مرداد داشته باشیم، این نیروگاه برای انجام عملیات تعویض سوخت از مدار خارج شده است و از آنجا که ظرفیت تولید پاسخگوی نیازها نیست، شاهد بروز خاموشی هایی بودیم.

📈رشد بیش از ۶ درصدی مصرف برق

رجبی مشهدی از رشد مصرف برق کشور در این دوره ابتدایی سال به بیش از ۶ درصد خبر داد و گفت: این رشد عدد بسیار بزرگی است.

همچنین عباس علی آبادی وزیر نیرو امروز با بیان اینکه با افزایش دما در نقاط مختلف کشور که تا فصل تابستان به اوج خود خواهد رسید، ناترازی بزرگی میان ظرفیت تولید و مصرف برق کشور به وجود آمده است،
خاطرنشان کرد: این به معنای آن است که ناترازی برق در سال جاری از ۲۰ هزار مگاوات عبور می کند.


#خاموشي
#نيروگاه_برقابي
#خشكسالي
#ايرنا

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران 🆕
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔺مرگ دسته جمعی لاک‌پشت‌های دریایی در سواحل ‌جاسک

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان:

🔹لاشه ۲۰ قطعه لاک پشت دریایی «پوزه عقابی» و «سبز» و یک قطعه پورپویز بدون باله در بازه ساحلی ۱۲ کیلومتری از شهر جاسک تا روستای لافیک کشف شد.

🔹بر‌اساس بررسی های اولیه کارشناسان محیط زیست، گیر افتادن در تورهای ماهی گیری و خفگی، علت اصلی تلفات این جانداران بود؛ در برخی موارد نیز آثار برخورد با پروانه شناورهای دریایی بر روی لاشه‌ها دیده شده است‌.

🔹این اتفاق در حالی رخ داده که سواحل جنوبی ایران، به ویژه محدوده جاسک، از جمله زیستگاه‌های مهم لاکپشت‌های دریایی و پورپویزهای بدون باله است./ تسنیم

@ENVNEW
انتشار جدول خاموشی‌ در کشور تکذیب شد

🔹از صبح امروز در برخی رسانه‌ها خبری با عنوان انتشار جدول خاموشی‌های سراسری در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ منتشر شده است، پیگیری ایسنا از شرکت توانیر به این نتیجه رسید که این شرکت جدولی با این عنوان منتشر نکرده و تا این لحظه هیچ اطلاعیه رسمی از سوی توانیر در این ارتباط اعلام نشده است و اگر قرار باشد خاموشی اتفاق بیفتد، قطعا به‌صورت رسمی اطلاع‌رسانی خواهد شد./ایسنا

@ENVNEW
وزیر بهداشت: آلودگی هوا سالانه جان ۵۰ هزار نفر را می‌گیرد

🔹ظفرقندی، وزیر بهداشت با بیان این‌که سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند، عنوان کرد: برای کاهش این آمار، راهکارهایی از جمله توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و ریلی وجود دارد، اما استفاده از انرژی‌های خورشیدی و پاک، ساده‌ترین و در دسترس‌ترین گزینه است.


@ENVNEW
احیای گرگ مخوف، ده هزار سال پس از انقراضشان

شرکت زیست‌فناوری کلوسال بایوساینسز (Colossal Biosciences) در یک پست هیجان‌انگیز در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که موفق شده است برای اولین بار پس از بیش از ۱۰,۰۰۰ سال، صدای زوزه گرگ مخوف (Dire Wolf) را دوباره به گوش جهانیان برساند.

شرکت کلوسال اعلام کرد که دو توله گرگ مخوف به نام‌های رومولوس و رموس در تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۲۴ متولد شده‌اند. این گرگ‌ها با استفاده از فناوری پیشرفته کریسپر (CRISPR) و ویرایش ژنتیکی از دی‌ان‌ای باستانی استخراج‌شده از فسیل‌هایی با قدمت ۱۱,۵۰۰ و ۷۲,۰۰۰ سال بازسازی شده‌اند. دانشمندان کلوسال ابتدا ژنوم کامل گرگ مخوف را بازسازی کردند و سپس با اعمال ۲۰ ویرایش ژنتیکی در ۱۴ جفت ژن کلیدی از ژنوم گرگ خاکستری (که به عنوان نزدیک‌ترین خویشاوند زنده گرگ مخوف شناخته می‌شود)، این گونه را احیا کردند. این تغییرات شامل ویژگی‌هایی مانند خز سفید و اندازه بزرگ‌تر است که به گفته دانشمندان، به ظاهر گرگ‌های مخوف شباهت دارد.

@ENVNEW
🔺 کاوه مدنی: بزرگ‌ترین نگرانی‌ام فرسودگی اجتماعی ایران است

کاوه مدنی در گفتگویی اسکایپی با انصاف نیوز به بهانه‌ی سال جدید، درباره‌ی مهم‌ترین نگرانی‌اش برای پنج سال آینده‌ی ایران سخن گفت.

سوال معمولِ رسانه‌ها در این موقع از سال درباره‌ی تصویر سال جدید است؛ اما انصاف نیوز آینده‌ی دورتر را مورد سوال قرار داده. مهم‌ترین نگرانی کاوه مدنی برای پنج سال آینده ایران «فرسودگی» بود.

کاوه مدنی در ابتدای مصاحبه، عید نوروز را به ایرانی‌های سراسر جهان تبریک گفت و آرزو کرد که سال ۱۴۰۴ سالی شیرین‌تر، شادتر و و سلامت‌تر برای همه‌ی مردم باشد و خبرها و خاطره‌های بهتری را برای مردم ایران به همراه بیاورد.

بخشی از متن:

مهم نیست چه کسی در راس کار باشد یا دولت چه جهتی داشته باشد؛ حتی مهم نیست که جمهوری اسلامی باشد یا نباشد؛ جامعه‌ای که دچار خستگی یا فروپاشی اجتماعی می‌شود، جامعه‌ای نیست که بتواند ارکان مختلف خود را کنار هم بیاورد، بتواند نهادهای خود را احیا کند و بتواند در برابر فشارها مقاومت کند. این نگرانی من است.

@ENVNEW
به هر حال من نگران خستگی ایران و جامعه‌ی ایرانم. وقتی فروپاشی‌ای رخ می‌دهد، آدم‌ها به عقب نگاه می‌کنند و می‌گویند «اِ! همه‌ی نشانه‌ها که وجود داشت! در اقتصاد، محیط زیست و…» هیچکس نمی‌تواند مکان و زمان را پیش‌نمایی و پیش‌بینی کند.

شاید این سیستم با همین مشکلات و خستگی سال‌های سال دوام بیاورد و شاید تا ۵ سال دیگر هم دوام نیاورد. این بی‌برنامگی، همین که منابع و اجتماعمان را خسته کرده‌ایم و همه‌ی آنچه داشتیم را از بین برد‌ه‌ایم.

متن کامل
🔹️🔹️عدالت و منافع مشترک در دیپلماسی آب کجاست؟


در اولین جلسه ابتکار صلح آبی گروه صلح آبی خاورمیانه دکتر محسن نقیبی، پژوهشگر ایرانی مرکز تحقیقات آب دانشگاه نیوکاسل انگلستان در مورد استعمارزدایی دیپلماسی آب سخنرانی کرد.

دکتر محسن نقیبی پژوهشگر مرکز تحقیقات آب دانشگاه نیوکاسل انگلستان:

اول از همه باید بگویم که بسیاری از موضوعات در واقع از آنچه که در رسانه‌ها نشان داده می‌شود، پیچیده‌تر و متعددتر هستند. در رسانه‌ها و در بیشتر محافل، وقتی در مورد بحران‌های آبی صحبت می‌شود، غالباً صحبت از مشکلات امنیتی و تهدیدات بالقوه‌ای است که آب می‌تواند ایجاد کند. این یکی از چشم‌اندازهایی است که ما از طریق رسانه از موضوع بحران آب می‌بینیم. این مساله برای برخی از کشورها، تهدیدات واقعی هستند و نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. اما سوال اینجاست که چطور می‌توانیم این بحران‌های آبی را با هم حل کنیم و به نوعی دیپلماسی را در نظر بگیریم که از امنیت صرف فاصله بگیرد و به دیگر ابعاد، از جمله عدالت و منافع مشترک توجه داشته باشد؟”
@ENVNEW
●ممکن است تصور کنیم که وقتی دیپلماسی آب مطرح می‌شود، بیشتر این دیپلماسی بر اساس همکاری است. اما در حقیقت، این همکاری‌ها همواره درگیر مسائلی چون سلطه‌گری و تقسیم ناعادلانه منابع آب بین اسرائیل و فلسطین است. این واقعیت کمتر در رسانه‌ها و محافل عمومی مطرح می‌شود


● در دیدگاه‌های ضد استعماری در ارتباط با مساله آب از منظر صلح، بحران و همکاری، اولین مشکل نگاه مادی گرایانه به آب است و در نهایت هدف حداکثر سود از منابع است. دومین مشکل دیپلماسی آب امنیتی و صلح‌محور این است که تصویری مغرضانه از واقعیت کشورهای جنوب جهان دارند. این معمولاً یک «ما در مقابل دیگران» است. این تصویری است که به‌طور عمده از دیدگاه غربی و شمال جهانی نشأت می‌گیرد.

@ENVNEW
●اگر راه حل های ارائه شده شکست خورده است، باید به ریشه‌های عمیق‌تر آن توجه کنیم. شاید از ابتدا لازم باشد به این توجه کنیم که چگونه مسئله را مطرح می‌کنیم. برای ما خاورمیانه‌ای ها مسئله کمبود آب است. اما باید توجه کنیم که چگونه این کمبود آب به‌وجود آمده و چطور به ساختارهای بزرگ‌تر مرتبط است، حتی فراتر از حاکمیت عراق، سوریه یا ایران و چگونه این ساختار به خدمت سیستم جهانی درآمده است. و نکته دیگر این است که بسیاری از ما ممکن است فریب خورده باشیم که مشکل آب یک مسئله خیلی بزرگ در جهان است، در حالی که این‌طور نیست. آب فقط یکی از اجزای کوچک در پازل بزرگ‌تر وضعیت ژئوپلیتیکی و رقابت در جهان است”.

گزارش کامل در لینک زیر :

 https://www.envnew.ir/?p=2728
به زیبایی ایران
کردستان- قروه

@ENVNEW
♦️ فرماندار تهران:

🔹 ذخایر سد‌های تامین کننده آب، در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته‌

🔹 اگر مردم همکاری نکنند، تابستان بسیار دشواری پیش رو خواهیم داشت

🔹 صرفه‌جویی تنها راه عبور از تنش آبی پیش‌رو است

🔹 شهروندان مصرف آب شرب را به موارد ضروری محدود کنند

@ENVNEW
محمدرضا درویش ، کارشناس محیط زیست و حیات وحش:

مجموع کل و میش و آهو و گوزن در ایران بین ۱۸۰ تا ۲۰۰هزار راس است و در مقابل مجموع سگ‌های بی‌سرپرست ۳میلیون است!

این سگ‌ها توازن اکولوژیک حیات وحش را بر هم زدند و سایر گونه‌های جانوری را در معرض خطر قرار داده‌اند
.

@ENVNEW
تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند

رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر:
🔹اگر اختیار تغییر ساعت رسمی کشور دوباره به دولت بازگردد، می‌توانیم به میزان قابل توجهی از مصرف برق در ساعات اوج‌بار شبانه بکاهیم.

🔹برآوردها نشان می‌دهد این اقدام به‌تنهایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.

@ENVNEW
2025/07/12 16:50:40
Back to Top
HTML Embed Code: