Telegram Web Link
و یکی از خوشبختی ها من این است که در خاطرات محو از کودکی ام، از روز آزادسازی خرمشهر صحنه هایی از شادی مردم در خیابان را به یاد دارم 🍂🍂
خبر محیط زیستی
https://youtu.be/T2L4jcVqo8s?si=o-aZzjySSO47OKeU
این یکی از مستندهای خیلی معروف که در مورد سقوط صدام ساخته شده است. حرف مردم عادی در این مستند بسیار شنیدنی است.
بیمار فوت کرد



پزشکیان چند روز پیش تو تبریز به اتاق عمل رفت و شخصاً عمل جراحی قلب را در بیمارستان شهید مدنی انجام داد

امروز نماینده سراب اعلام کرد بیمار فوت کرد

این پزشکیان میره بیل میزنه اینور اونور ادای کار کردن در میاره خیال کرده بعد ۲۰ سال خوردن خوابیدن تو مجلس پزشکی یادش مونده
‼️تخت جمشید در آستانه فرونشست

زارع استاد تمام پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله:
🔹کشاورزی و دامپروری گسترده و تداوم کشت برنج و ذرت موجب فرونشست‌هایی به فاصله ۱۰ متری نقش رستم و ۳۰۰ تا ۵۰۰ متری تخت جمشید شده است.

🔹 بیش از ۸۰۰ شهر و ۱۶ کلان‌شهر کشور در پهنه‌های فرونشست قرار دارند.

درفشی، استادیار گروه میراث طبیعی در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ایران:
🔹در دوران هخامنشی، استان فارس به‌عنوان تأمین‌کننده غلات، سبزیجات و محصولات دامی شناخته می‌شد اما کشت برنج در این منطقه سابقه نداشته است.

🔹ظرفیت میراث و صنایع دستی قابلیت عرضه دارند در این مناطق، اما ما آنها را فراموش کرده‌ایم.

فرشباف، مدیر گروه پژوهشی میراث طبیعی:
🔹 زمانی که تغییرات اقلیمی لحاظ می‌شود، باید از سدسازی‌های گسترده پرهیز کرد.

🔹بر اساس گزارش‌های منتشرشده، تغییرات اقلیمی تأثیرات گسترده‌ای بر اکوسیستم‌ها و تنوع زیستی دارند.
نخل طلای کن به جعفر پناهی رسید برای فیلم «یک تصادف ساده»

🔹پس از مرحوم عباس کیارستمی (با فیلم طعم گیلاس)، او دومین فیلم‌سازِ ایرانی برنده این جایزه است.


به کوری چشم این جماعت ضد هنر و سینما
این طالبانی ها
@ENVNEW
خبر محیط زیستی
نخل طلای کن به جعفر پناهی رسید برای فیلم «یک تصادف ساده» 🔹پس از مرحوم عباس کیارستمی (با فیلم طعم گیلاس)، او دومین فیلم‌سازِ ایرانی برنده این جایزه است. به کوری چشم این جماعت ضد هنر و سینما این طالبانی ها @ENVNEW
جعفر پناهی نخل طلای کن را بُرد و ۲۸ سال پس از استادش، عباس کیارستمی، تبدیل به دومین فیلم‌سازِ ایرانیِ تاریخ شد که به این عنوان دست پیدا می‌کند.


با بردن این جایزه، جعفر پناهی به میکل‌آنجلو آنتونیونی پیوست و تبدیل به تنها فیلمساز تاریخ شد که ۴ جایزۀ معتبر اروپایی را به خانه بُرده: نخل طلای کن، شیر طلای ونیز، خرس طلای برلین و یوزپلنگ طلای لوکارنو.

@ENVNEW
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جعفر پناهی: اختلافات را کنار بگذارید

جعفر پناهی پس از دریافت نخل طلای جشنواره فیلم کن برای فیلم «یک تصادف ساده»:

🔹از تمام ایرانیان با هر عقیده و مرام، چه در داخل و چه در خارج از کشور، که برای آزادی، کرامت انسانی و دموکراسی تلاش می‌کنند، خواهش می‌کنم اختلافات را کنار بگذارید. مهم کشور ما و یکپارچگی است.

🔹به امید آن روز که کسی به ما نگوید چه بکن و چه نکن، چه بپوش و چه نپوش، و اینکه چه چیزی بسازیم و چه نسازیم.
@ENVNEW
۵۷۰ تومن در قبض آب برای تشویق به زایش در کشوری که ورشکسته اقتصادی است و آینده فرزندان آن نامطمئن

البته افغانی زیاد دارند برای آنها خرج میکنند

@ENVNEW
🔸️🔸️🔸️رکورد بی‌‎‌سابقه نابودی جنگل‌ها در سال 2024

گزارش تازه‌ «مؤسسه جهانی منابع» نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴، جهان شاهد بیشترین میزان از دست رفتن جنگل‌ها طی دو دهه اخیر بوده، موضوعی که عمدتاً ناشی از افزایش شدید و بی‌سابقه آتش‌سوزی‌ها بوده است. طبق داده‌های آزمایشگاه «گلَد» در دانشگاه مریلند، تنها در جنگل‌های اولیه استوایی ۶.۷ میلیون هکتار از پوشش جنگلی از بین رفته است، یعنی تقریباً دو برابر سال قبل و معادل مساحتی نزدیک به کشور پاناما.
@ENVNEW
برای نخستین بار آتش‌سوزی و نه کشاورزی عامل اصلی این نابودی بوده و نزدیک به نیمی از این تخریب‌ها را به خود اختصاص داده است. در مجموع، این آتش‌ها حدود ۴.۱ گیگاتن گاز گلخانه‌ای وارد جو کرده‌اند، رقمی بیش از چهار برابر کل انتشار پروازهای جهانی در سال ۲۰۲۳.

مناطقی که بیشترین آسیب را دیده‌اند
برزیل با از دست دادن ۴۲٪ از کل جنگل‌های اولیه استوایی، بیشترین سهم را داشته که ۶۶٪ آن مستقیماً ناشی از بدترین خشکسالی تاریخ این کشور بوده است.
بولیوی با افزایش ۲۰۰ درصدی نسبت به سال قبل، ۱.۵ میلیون هکتار جنگل از دست داد و برای نخستین‌بار در رتبه دوم، بالاتر از جمهوری دموکراتیک کنگو قرار گرفت.
@ENVNEW
کنگو نیز شاهد بیشترین میزان نابودی جنگل‌های اولیه خود در تاریخ بود که ۴۵٪ آن ناشی از آتش‌سوزی‌ها بود.
در کلمبیا نیز میزان نابودی جنگل افزایش یافت اما نه به دلیل آتش‌سوزی بلکه به‌دلیل بی‌ثباتی ناشی از شکست مذاکرات صلح و گسترش استخراج غیرقانونی و تولید کوکا.


گزارش کامل در لینک زیر 👇👇

https://www.envnew.ir/?p=2808
🔸️🔸️ساخت چوب شفاف


تیمی از محققانی که در جستجویِ جایگزین‌های ایمن، پایدار و تجزیه‌پذیر برای پلاستیک بودند، نوع جدیدی از مواد شفاف را در نشست بهاره انجمن شیمی آمریکا در سن دیگویِ کالیفرنیا ارائه کردند.
@ENVNEW

برخلاف طرح‌های قبلیِ «چوبِ شفاف» که با گنجاندن انواع خاصی از پلاستیک‌ها، تجزیه‌پذیری زیستی را قربانی استحکام کردند، این تیم تحقیقاتی مدعی است که چوب شفاف سازگار با محیط زیستِ ساخت آنها تماما از مواد طبیعی ساخته شده است. یک نسخه از چوب شفاف ساخت آنها شامل نانوسیم‌هاست که باعث می‌شود چوب شفاف، رسانای الکتریکی باشد.


https://www.envnew.ir/?p=2811
🔸️🔸️ترامپ، مافیای آب و حکمرانی محیط زیستی در ایران


در فضای پرتنش سیاست در جهان امروز، رهبران سیاسی گاه سخنانی می‌گویند  که گرچه با نیت خصمانه و همراستا با رقابت‌های ژئوپلیتیک بیان می‌شوند، اما حاوی نکاتی تامل برانگیز و تلخ نیز هستند؛ مواضعی که در سایه جدال‌های سیاسی به ندرت بازگو می‌شوند.



دونالد ترامپ با به‌کارگیری اصطلاح «مافیای آب»، مقامات جمهوری اسلامی ایران را هوشمندانه به فساد سازمان‌یافته، رانت‌خواری و سوءاستفاده ساختاری از منابع حیاتی  آب متهم می‌کند. از دیدگاه محیط‌زیستی، اظهارات ترامپ با وجود بار سیاسی‌ که همراه خود دارد، بر یک واقعیت مهم تأکید دارد:
روند فعلی مدیریت منابع آب در ایران نه‌تنها ناپایدار، رانت محور و ناسازگار با محیط زیست است، بلکه از اساس ناقض عدالت محیط‌زیستی و اصول توسعه پایدار است. ایران نه با کمبود مطلق آب، که با بحران سیاست‌گذاری و عدالت در مدیریت و تخصیص آب روبه‌روست.


https://www.envnew.ir/?p=2814
Power and Water in the Middle East: The Hidden Politics of the Palestinian-Israeli Water Conflict
کتابی در باب جنگ آبی نابرابر مسائل حوضه آبریز اردن! از پروفسور زیتون!

پی نوشتی شخصی : صلح بنظرم تقریبا در تمام طول تاریخ مصادره شده برای خواسته های استعمار! جز محدود تایم هایی ک آن تایم ها هم صلح فراگیر نبوده!
#آب_برای_صلح؟ ❌️
#صلح_برای_استعمار✅️
#آب_برای_استعمار ✅️
🔸️🔸️کمک 500 میلیون دلاری چین به سازمان بهداشت جهانی


چین با کمک 500 میلیون دلاری به سازمان بهداشت جهانی، خلاء قطع کمک های مالی ایالات متحده به این نهاد بشری را پر کرد.
@ENVNEW

معاون نخست‌وزیر چین، لیو گوژونگ، در مجمع جهانی بهداشت اعلام کرد که این کشور این کمک را برای مقابله با «یکجانبه‌گرایی» انجام می‌دهد، اتهامی که پکن اغلب به واشنگتن نسبت می‌دهد.


https://www.envnew.ir/?p=2818
♦️♦️تهدید منطقه با تالاب‌های خشکیده در مرز ایران و عراق

@ENVNEW
باتلاق‌های در حال خشک شدن در مرز ایران و عراق، موجی از پیامدهای منفی از جمله آتش‌سوزی، طوفان‌های گرد و غبار، مهاجرت و درگیری‌ها را به همراه دارد. این مقاله به چگونگی تأثیر خشک شدن این باتلاق‌ها بر محیط زیست اطراف و جمعیت‌های انسانی می‌پردازد.


مرداب‌های بین‌النهرین در مرز ایران و عراق در حال خشک شدن هستند
تخریب منجر به طوفان‌های گرد و غبار، آتش‌سوزی‌ها و مهاجرت بیشتر می‌شود
استخراج نفت مشکلات را تشدید می‌کند

@ENVNEW
باتلاق‌های هورالعظیم در شمال شهر بصره در جنوب عراق، در حال خشک شدن هستند و کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامه این روند به‌ویژه در باتلاق‌های هورالعظیم در ایران که به آن متصل هستند، می‌تواند کمبود آب، مهاجرت و حتی درگیری‌ها را به همراه داشته باشد.

حسین هاشمی، استادیار مهندسی منابع آب در دانشگاه لوند سوئد، می‌گوید: «این باتلاق‌ها زمانی به عنوان مانع طبیعی عمل می‌کردند و رسوبات ریز را به دام می‌انداختند و رطوبت خاک را حفظ می‌کردند. اما کوچک شدن آنها، ناشی از ساخت سدهای بالادست، تخریب‌های ناشی از جنگ و تغییرات آب و هوایی، باعث شده است که پهنه‌های وسیعی از رسوبات خشک و از هم گسسته نمایان شوند.»

دکتر کاوه مدنی، مدیر موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه ملل متحد و معاون سابق اداره محیط زیست ایران، گفت: «این مسئله، به همراه خود، مهاجرت اجباری، جابجایی، درگیری، فقر، بیکاری، گرسنگی و موارد دیگر را به همراه دارد.»

🔸️اطلاعات دانشگاه شهید بهشتی تهران نشان می‌دهد که از اوایل دهه ۱۹۷۰، هورالعظیم از حدود ۱۲۴۰۰۰ هکتار به ۶۰۶۵۰ هکتار کاهش یافته است.
@ENVNEW

این بدان معناست که تقریباً نیمی از مساحت اولیه آن، از جمله آب و نیزارها، از بین رفته است. دانشمندان می‌گویند که این امر عمدتا به دلیل اکتشاف نفت، کشاورزی، ساخت سد و تغییرات اقلیمی است.

علاوه بر اثرات اقلیمی، فعالیت‌های انسانی نیز در حال تخریب تالاب‌ها هستند. حدود ۸۰ درصد از تولید نفت ایران در خوزستان است و یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که از اوایل دهه ۲۰۰۰، پروژه‌های اکتشاف نفت باعث “خسارت قابل توجهی” شده‌اند.
@ENVNEW

حمیدرضا خدابخشی، متخصص برنامه‌ریزی آب و فعال محیط زیست در خوزستان، گفت که اکتشاف نفت باعث خشک شدن بخش‌هایی از تالاب‌ها شده است. او گفت: “جاده‌سازی و نصب خط لوله نه تنها به اکوسیستم آسیب رسانده، بلکه جریان طبیعی آب را نیز مسدود کرده است.”


این گزارش را در لینک زیر کامل بخوانید 👇👇👇

https://www.envnew.ir/?p=2821
Forwarded from تاریخ و طبیعت
WMRJ_Volume 32_Issue 1_Pages 2-2_250525_083246.pdf
234.5 KB
یادداشت دکتر کوثر در خصوص سیل شیراز و پیشنهاد افزودن چند واحد درس آبخیزداری/آبخوان‌داری در برنامه‌های آموزشی دانشکده‌های مهندسی عمران.

مجله پژوهش‌های آبخیزداری، ۱۳۹۸.

@WatershedKQ
🔸️🔸️در کنگره کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ در چین چه گذشت


بیست و هشتمین کنگره کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ و نود و سومین نشست سالانه در چنگدو، مرکز استان سیچوان برگزار شد. موضوع این سمپوزیوم “چالش‌های مشترک، آینده مشترک، سدهای بهتر” بود.
به گزارش خبرگزاری چین، کارشناسان و مقامات برجسته از چین و سایر کشورها، با توجه به افزایش و شدت یافتن رویدادهای شدید آب و هوایی مرتبط با آب، خواستار استفاده بیشتر از فناوری‌های دیجیتال و اطلاعاتی برای تقویت نقش سدها در کاهش اثرات و سازگاری با تغییرات آب و هوایی شدند.


@ENVNEW
میشل لینو، رئیس ICOLD، نقش حیاتی سدها را در مقابله با چالش‌های جهانی مهم دانست. لینو گفت: “ما با چالش‌های مشترکی روبرو هستیم. خواه تغییرات آب و هوایی، زیرساخت‌های فرسوده، کمبود آب، فشارهای زیست‌محیطی یا رویدادهای شدید. این چالش‌ها محدود به یک کشور یا یک منطقه نیستند. آن‌ها از مرزها فراتر می‌روند و نیازمند همکاری جهانی، مسئولیت جمعی و راه حل‌های هماهنگ هستند.” وی بر اهمیت مدیریت پیشگیرانه سدها و حوضه‌های آبریز در مواجهه با تغییرات آب و هوایی تاکید کرد.

ادامه مطلب در لینک زیر 👇👇

https://www.envnew.ir/?p=2828
🔸️🔸️معادن حیاتی آفریقا:  رونق اقتصادی یا نفرین منابع؟


ادعاهای نقض حقوق در بخش معادن حیاتی در آفریقا با افزایش تقاضای جهانی برای فناوری‌های انرژی پاک در حال افزایش است.  ذخایر گسترده معادن حیاتی آفریقا که شامل لیتیم، کبالت، مس و منگنز می‌شود، به طور فزاینده‌ای برای جهانی به سوی انرژی پاک و فناوری‌های جدید ضروری هستند. 

در حالی که جهان در تلاش است تا منابع مورد نیاز معدنی خود را تأمین کند، آفریقا در یک دوراهی قرار دارد: آیا رونق معدنی باعث توسعه پایدار و رفاه خواهد شد یا احتمال دارد نگرانی‌های زیست‌محیطی و حقوق بشر را تشدید کند؟ 
@ENVNEW

طبق تحقیقات اخیر مرکز منابع تجارت و حقوق بشر (BHRRC)، ادعاهای نقض در بخش معادن حیاتی آفریقا – از آلودگی آب تا شرایط کار غیر ایمن– در سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به میزان ۷۳ درصد افزایش یافته است. 

آیا معادن حیاتی آفریقا باعث رونق اقتصادی خواهند شد یا به نفرین منابع تبدیل می‌شوند؟

چرا معادن حیاتی آفریقا این‌قدر مهم هستند؟ 

آفریقا سهم قابل توجهی از معادن حیاتی جهان را که برای فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر و خودروهای برقی ضروری هستند، در خود جای داده است.   این معادن شامل بیش از نیمی از ذخایر جهانی کبالت و ذخایر عمده‌ای از لیتیم، مس و منگنز است.

@ENVNEW
طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، انتظار می‌رود تقاضای جهانی برای این معادن حیاتی تا سال ۲۰۴۰ سه برابر شود، زیرا انتقال به انرژی پاک شتاب می‌گیرد و آفریقا به عنوان یک تأمین‌کننده کلیدی در رقابت برای کاهش کربن در اقتصادهای جهانی قرار خواهد گرفت.

گزارش کامل در لینک زیر 👇👇

https://www.envnew.ir/?p=2835
2025/07/04 21:31:36
Back to Top
HTML Embed Code: