Telegram Web Link
Forwarded from مجله.اقتصادی (Shahram Samadiyan)
⭕️ ارزش nvidia، به اقتصاد 3.9 تریلیون دلاری هند نزدیک شد
🔸تصور کنید 1ونیم میلیارد نفر زیر آفتاب سوزان و گرمای طاقت فرسای هند از دانشمندان و سرمایه‌داران تا کارگران و کشاورزان همه و همه در کنار هم ارزشی که تولید می‌کنند، معادل یک شرکت 29،600نفری در سیلیکون‌ولی است!
Forwarded from همّت قلی زاده
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مردم عزیز گوش کنید ...

مفهوم ساده یارانه پنهان چیست؟


@hemmatgholizade
😁1
همونجوری که قرار بود سه روزه مشکل بورس حل بشه، حالا قراره به سرعت تورم یک رقمی بشه، حالا که میشه اینقدر غیر علمی حرف زد پس میشه هم گفت این تورم با اون تورم گوش و حلق و بینی و استفاده از کمپرس آب سرد و گرم توفیر داره اخوی!
💩2😁1
البته درسته که اون دولت در کنار اشتباهات فراوانش در حوزه اقتصاد زندگی تو تهرون رو گرون کرد اما باید پرسید تو این ۳۰ ماه پس چه انجام شده؟ حداقل تو اون مذاکرات شهری با چینی ها و خرید اتوبوس و سایر امور البته مهم شهری، متوجه نشدین که سه ساله میشه یه شهر رو از صفر ساخت؟ البته شایدم مشغول همون امور زیرساخت ارسال گوشت تازه درب منازل بودن!
💩21👏1
👤 حسین راغفر: روایت از چگونگی آغاز نابرابری ها در ایرانِ بعد از جنگ

▫️برندگان چپاول اقتصاد کشور و منابع انرژی آن، تصمیماتی می‌گیرند اما آن سیاستها را هر روز به اسم بازار و بازار آزاد پیش می‌برند. در حالی به آنچه ادعا می کنند «قیمت گذاری دستوری» است، اعتراض می‌کنند که «قیمت گذاری دستوری» تنها یک شعار است. کدام قیمت گذاری دستوری!؟ مردم هر روز چپاول می‌شوند، هیچکس نیست که بگوید چرا روزانه شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم!؟ آن هم در کالاهایی که یارانه ارزی دریافت می کنند! این‌ها به اعتراضات در کشور دامن می‌زند. متاسفانه ما اکنون شاهد اقتصادِ رفاقتیِ غارتی هستیم، مگر اینکه جهت‌گیری‌های اساسی تغییر کند.

 ▫️دکتر حسین راغفر  با بیان اینکه متاسفانه اکنون شاهد اقتصاد رفاقتی غارتی هستیم، مگر اینکه جهت‌گیری‌های اساسی تغییر کند، تاکیدکرد: بارها گفته‌ایم نظام مالیات ستانی باید اصلاح شود. امسال مثلا اصلاح کرده‌اند، اما پدر مردم و تولید را درآورده‌اند! در حالی که اصلی‌ترین محلی که باید از آن مالیات گرفته شود، برندگان اقتصاد مالی شده بعد از جنگ هستند؛ از آنها که دارایی‌های کلان دارند. جماران

لینک متن کامل

#اقتصاددان  #حسین_راغفر

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👍2
Forwarded from گفتار اقتصادی (M.R. Monjazeb)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دکتر فرشاد مومنی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی :

🟢 نباید به کاندیداها اجازه داده شود هر وعده‌ای بدهند



💠 گفتار اقتصادی
🗿1
👤 مسعود نیلی: دلنوشته‌ای به بهانه مناظره اقتصادی

▫️دوشنبه شب پس از دیدن بخش سوم و پایانی مناظره اقتصادی نامزدهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری، خواب از سرم پریده بود و کابوس‌های مختلف رهایم نمی‌کرد. در ذهنم، مشکلات عظیم اقتصادی را به‌صورت «درهم» در یک کفه ترازو می‌گذاشتم و هر ۶ نامزد را نیز به صورت «درهم» در کفه دیگر و نگاه می‌کردم ببینم این دومی آیا تکانی می‌خورد یا نه. یک‌باره یاد پیش‌گفتار کتاب چگونگی گذر از ابرچالش‌های اقتصاد ایران افتادم که در اوایل پاییز۱۳۹۶ نوشته بودم.

▫️جملاتی که در ابتدای این نوشته ملاحظه می‌کنید در فضای آخرین اطلاعاتی که آن زمان در اختیار داشتیم، یعنی شرایط مساعد رشد اقتصادی ۸.۷درصدی سال۱۳۹۵ و تورم ۹درصدی همان سال با ارقام مشابه ماه‌های در دسترس برای سال۱۳۹۶ نوشته شده بود. طبیعی است با این ارقام، آن متن خیلی تلخ و نامتناسب با واقعیت‌های آن زمان اقتصاد می‌نمود. اما امروز جملات آن، آشنا به نظر می‌رسد.

▫️کتاب را صبح سه‌شنبه تورق کردم و پس از چند سال نگاهی به فهرست آن انداختم، دیدم در آن، بیش از ۱۰۰سرفصل شامل پیشنهادهای دقیق و قابل اجرا برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور به تفصیل ذکر شده است. غم سنگین آن ایام دوباره قلبم را فشرد که چرا سیاست در کشور ما این مقدار در مقابل تصمیمات سخت اما صحیح، مقاوم است.

لینک متن کامل

#اقتصاد #اقتصاددان #مناظرات_انتخابات #مسعود_نیلی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
1👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️دکتر محمد وصال عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف از چالش‌های مالیاتی دولت آینده می‌گوید.

▫️محمد وصال بر این باور است که هر دولتی بر سر کار بیاید طبیعتا باید هزینه‌های خود را تامین کند و در وضعیت کسری بودجه نگاه دولت به افزایش مالیات است.


🌐 کانال با اساتید اقتصاد
Forwarded from گفتار اقتصادی (M.R. Monjazeb)
✳️ وعده های پوپولیستی، توهین به سواد رسانه‌ای و آگاهی مردم

دکتر مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی در این باره به «آرمان ملی» گفت: وعده‌های پوپولیستی نامزدهای ریاست جمهوری در آستانه انتخابات زودهنگام دولت چهاردهم، نشان از رکود اقتصادی و دشوارتر شدن وضعیت معیشت مردم دارد، به قدری که وعده‌های کاندیداها نیز به توزیع گوشت رایگان، تامین بنزین تاکسی‌های اینترنتی، وعده‌های خانه دارشدن در مدتی غیرقابل تصور و... تنزل یافته است، اما ناکارآمدی برخی از کاندیداها و انتخابات زودهنگام دلیلی بر این نیست که آنها‌‌شان مردم را پایین آورند و با گمان فقدان علم وآگاهی و سواد رسانه‌ای آنها وعده‌هایی به مردم دهند که بسیار دور از مطالبات واقعی آنهاست و محدود به تامین اقلام و نیازهای اساسی زندگی مردم که جزو وظایف اصلی و بدیهی آنهاست شود، در حقیقت برخی از نامزدهای انتخاباتی چنان نسبت به مسائل اقتصادی در سطح کلان و همچنین مطالبات اجتماعی و... مردم بی‌توجه هستند که گویی اهمیتی به آنها نمی‌دهند و با آگاهی از نقاط ضعف مردم که ناشی از ایجاد شرایط دشوار اقتصادی معیشتی طی این سال‌هاست، در صدد کسب رای از گروه‌های مختلف مانند رانندگان اسنپ و گروه‌های خٌرد دارند. این درحالی است بسیاری از این نامزدها یا مسئولیتی در سطح کلان یا خُرد در کشور دارا بودند، پس بسیار مطلوب است که قبل از هر سخنی پاسخگوی این باشند که چرا نتوانستند عملکرد خوبی در حوزه مسئولیت خود داشته باشند؟ در حقیقت تعریفی از گذشته و عملکرد خود در حوزه‌های مسئولیتی هر نماینده، می‌تواند فرصتی برای راستی آزمایی وعده‌های پرطمطراق آنها در مناظرات و سخنرانی‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی باشد.

وعده‌های پوپولیستی نشانه خوبی نیست

او افزود: اینگونه صحبت کردن و وعده‌های تبلیغاتی پوپولیستی نشانه خوبی نیست، قطعاً اگر نماینده‌ای اعلام کند قصد اجرای طرحی در حوزه کلان به صورت صد درصد در 4 سال دوره ریاست جمهوری خود دارد، قطعاً از آزمون راستی آزمایی موفق بیرون نخواهد آمد و وعده‌ای بیش نخواهد بود، چراکه بهبود وضعیت اقتصادی نیاز به زیرساخت‌هایی دارد که حتماً در شرایط کنونی با توجه به ظرفیت‌ها و شرایط کنونی احتمال عملیاتی شدن آن نیست، پس مطلوب آن است که نامزدها در دادن وعده‌های خود دقت کنند و برنامه‌ریزی‌های و طرح‌های خود را در راستای هموار کردن و ایجاد زیرساخت مناسب برای قرار گرفتن در مسیر پیشرفت اعلام کنند و بدیهی است در این مسیر تامین نیازهای معنوی انسانی مردم نیز از جایگاه والایی برخوردار است. افقه درباره طرح‌های برخی از کاندیداها مانند بیمه صد درصدی و رایگان مردم، خانه‌دار شدن مردم طی مدت 7 سال، تک رقمی شدن نرخ تورم و... در شرایط کنونی گفت: بدیهی است چنین افرادی با چنین وعده‌هایی معرفی واضح از شخصیت خودشان ارائه می‌دهند و فرصتی برای عیارسنجی طرح‌ها و برنامه هایشان در صورت پیروزی احتمالی در انتخابات برای مردم فراهم می‌آورند تا رای دهندگان بدانند که کسی که چنین وعده‌هایی می‌دهد، دغدغه واقعی مشکلات مردم را ندارد و فقط قصد کسب رای مردم با وعده‌های غیرواقعی را دارد.


💠 گفتار اقتصادی
💩1
💠 پنج ا‌ولویت اقتصادی دولت دکتر پزشکیان در نیمه دوم سال ۱۴۰۳

دکتر عباس علوی راد

1⃣ آسیب شناسی دقیق عقب افتادن رشد ارزش افزوده دو بخش مولد اقتصاد ایران (صنایع، معادن و کشاورزی) از مجموع رشد اقتصادی کشور در سال های پس از کرونا. 

2⃣ بازنگری ابزار نظارتی کنترل مقداری ترازنامه بانک ها توسط بانک مرکزی و تعدیل آن.‌ شیوه ای که بانک مرکزی از آن استفاده می کند نمی تواند دائمی باشد.

3⃣ مدیریت انتظارات تورمی کارگزاران اقتصادی کشور، به ویژه در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و همزمان با موج های آینده هراسی احتمالی دونالد ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ ایالات متحده آمریکا.

4⃣ به رسمیت شناختن بازار غیر رسمی ارز، حرکت به سمت یکسان سازی نرخ های متعدد ارزی و مدیریت نرخ ارز در یک کریدور کارشناسی شده از طرف متخصصان مربوطه.

5⃣ تلاش برای کنترل و کاهش حداقل بخشی از ناترازی انرژی در حوزه های مختلف کشور با استفاده از دانش متخصصان داخلی در کنار سرمایه گذاری های میان مدت و بلند مدت.

۱۶/تیر/۱۴۰۳

🇮🇷 کانال نگاه اقتصادی
http://www.tg-me.com/AlaviRad_Economics
👍2👎1
💠 پرونده های ویژه اقتصادی باز روی میز رئیس جمهور نهم

دکتر عباس علوی راد

◽️دکتر پزشکیان به عنوان رئیس جمهور نهم بعد از انجام فرآیندهای تنفیذ، تحلیف و تشکیل کابینه با یکسری پرونده های ویژه باز مانده از دولت نیمه کاره شهید رئیسی مواجه خواهد بود.

▪️اول: طرح نهضت ملی مسکن برای ساخت چهار میلیون مسکن در سراسر کشور که ساخت بیش از نیمی از آنها در جریان است.

▪️دوم: طرح واردات خودرو به کشور یکی دیگر از پرونده های باز روی میز رئیس جمهور پزشکیان خواهد بود. این طرح در دولت سیزدهم به سرانجام نرسید. 

▪️سوم: طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی در ۳۱ استان کشور ذیل ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت. در اینجا رئیس جمهور نهم متولی اجرایی (وزارتخانه مورد نظر) این طرح در کشور را تعیین می نماید.

▪️چهارم: رشد فاصله میان نرخ ارز ترجیحی(۲۸۵۰۰ تومانی) و نیما با نرخ ارز غیر رسمی است که ادامه آن می تواند یکبار دیگر به شوک های ارزی سریالی پس از جنگ تحمیلی منتهی شود.‌

▪️پنجم: ادامه، توقف یا اصلاح بکارگیری ابزار نظارتی کنترل مقداری ترازنامه بانک ها توسط بانک مرکزی به شکل فعلی آن می باشد. کاهش رشد اقتصادی بخش های مولد اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بازتاب دهنده بخشی از نگرانی ها پیرامون کارکردهای این ابزار است.

◽️همانگونه که رئیس جمهور منتخب و رقبای ایشان تاکید کردند، اکنون رقابت های انتخاباتی به پایان رسیده است‌. حالا فصل تشریک مساعی تمام قوا و نهادها برای بهبود وضعیت اقتصاد ایران است. انشاء الله

۱۷/تیر/۱۴۰۳

🇮🇷 کانال نگاه اقتصادی
http://www.tg-me.com/AlaviRad_Economics
انجمن اقتصاد ایران
ضایعه تاسف بار درگذشت استاد ارجمند و پیشکسوت گروه اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی،  دکتر سید محمد علی کفایی را خدمت همکاران، دانشجویان، جامعه علمی و خانواده آن استاد فقید تسلیت عرض می‌کند.

انجمن اقتصاددانان ایران
@IR_Economists_A
😱1
💠 تکانه های ارزی سال های پس از جنگ تحمیلی یک خطای سیستماتیک و آیینه عبرتی برای دولت دکتر پزشکیان

دکتر عباس علوی راد

◻️تکانه های ارزی سال های پس از جنگ تحمیلی دارای ویژگی های هستند که آنها را به یکی از خطاهای سیستماتیک در اقتصاد ایران تبدیل نموده است. 

1⃣ شش تکانه ارزی طی سال های پس از جنگ تحمیلی تاکنون رخ داده است (۷۴، ۷۷، ۹۱، ۹۷، ۹۹ و ۱۴۰۱)

2⃣ همه ی دولت های مستقر پس از جنگ تحمیلی حداقل یک تکانه ارزی را رقم زده اند.

3⃣ دولت روحانی تنها دولتی است که دو تکانه ارزی را به کشور تحمیل نموده است.

4⃣ شدید ترین تکانه ارزی پس از جنگ تحمیلی در دولت روحانی در سال ۱۳۹۷ رخ داده است (افزایش ۱۵۵ درصدی قیمت دلار)

5⃣ پس از هیج کدام از تکانه های ارزی، نرخ ارز به سطح قبل از تکانه بازگشت نداشته است.

6⃣ پس از وقوع هر شش تکانه ارزی رشد اقتصادی کشور کاهش و تورم افزایش یافته است.

7⃣ دهه ۱۳۸۰ تنها دهه پس از جنگ تحمیلی است که اقتصاد ایران با تکانه ارزی مواجه نشده است.

8⃣ بیشترین تکانه ارزی در دهه ۱۳۹۰ (۴ بار در سال های ۹۱، ۹۷، ۹۹ و ۱۴۰۱) رخ داده است.

9⃣ کوتاه ترین فاصله زمانی میان تکانه های ارزی در سال های پس از جنگ تحمیلی مربوط به دولت روحانی و حدود ۲ سال (۹۷ و ۹۹) بوده است.

🔟 با وقوع شش تکانه ارزی طی سال های پس از جنگ تحمیلی تاکنون، قیمت هر دلار در بازار آزاد حدود ۵۰۰ برابر شده است.

▪️قابل پیش بینی بودن، آگاهی سیاست گذار ارزی نسبت به وقوع آنها و تکرار پذیری، سه ویژگی همه ی این تکانه ها هستند که ما را متقاعد می کنند آن‌ را یک خطای سیستماتیک تلقی کنیم.

◽️چرا هیچ دولتی پس از جنگ تحمیلی این چرخه مخرب را متوقف ننموده است؟ پاسخ این پرسش برای بهبود بخش قابل ملاحظه ای از مشکلات اقتصاد ایران در دولت چهاردهم تعیین کننده است.

۱۹/تیر/۱۴۰۳
🇮🇷 کانال نگاه اقتصادی
http://www.tg-me.com/AlaviRad_Economics
2025/07/12 04:26:24
Back to Top
HTML Embed Code: