Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جناب آقای عباس گودرزی، سخنگوی محترم هیئت رئیس مجلس شورای اسلامی گفته است: تورم در کشور به نحوی افسارگسیخته شده که افزایش حقوق به میزان تورم، به صورت صد در صد تحقق یافتنی نیست. هیچ دولتی هم این کار رانکرده و ما هم از دولت نباید انتظار داشته باشیم صد در صد برابر تورم حقوق را افزایش دهد. باید برای کاهش تورم برنامه ریزی کنیم و در حد بضاعت دولت هم افزایش حقوق داشته باشیم.
اما سخنی با این سخنگوی محترم، نخست این که شما نماینده مردم و سخنگوی هیئت رئیس مجلس شورای اسلامی هستید یا سخنگوی دولت؟ کافی است به نحوه استدلالتان فقط یکبار گوش دهید تا علت این پرسش روشن شود. نکته دیگر اینکه مصوب قانون برنامه سوم به بعد، دولت در ابتدای هر سال مکلف به افزایش حقوق کلیه کارکنان و بازنشستگان دولت برای تمامی رشته های شغلی متناسب با شاخص نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی می باشد اما نسبت به سال های ۸۸ و بعد از آن به موجب قوانین بودجه سالانه کل کشور، افزایش حقوق در حد اعتبارات مصوب تجویز گردیده است. اینکه دولت نتوانسته مصوب قانون عمل کند چه همه دولت‌های قبلی که برشمردید چه دولت فعلی، اتفاقا به نظر می‌رسد باید دغدغه و سوال جدی شما از دولت به نمایندگی از مردم باشد نه استدلال اینگونه شما!
اما به استدلال اولی، که خوشبختانه در کلام شما نیز آمده است، لطف بفرمایید بطور جدی بر رفتار اقتصادی دولت نظارت کنید تا تورم ایجاد نشود، افزایش دستمزد، پیشکش. به اتفاق همکارانتان از تصویب بودجه دارای کسری و یا افزایش مخارج دولت پرهیر کنید، افزایش دستمزد، پیشکش. از تصویب اعتبارات تکلیفی عامل خلق نقدینگی به نام حمایت و هدایت منابع، پرهیز کنید. افزایش دستمزد پیشکش. افزودن طرح‌ها و پروژه‌های نه چندان اقتصادی البته با هدف خیر ایجاد اشتغال و تولید محلی و منطقه ای که منجر به بیش از هفتاد هزار طرح نیمه تمام و قصه مولد سازی دارایی‌ها از مجلسیان ودولتی‌های پیشین که بگذریم، از اینگونه توصیه‌ها فراوان است اما در فرصت این نوشته کوتاه نیست.
www.tg-me.com/economedia
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.Monjazeb)
🔴 مختصات جنگ اقتصادي

🔴 دکتر وحيد شقاقي

امروز و پيش از نگاه كلان به هر موضوع اقتصادي در كشور بايد بپذيريم كه يك جنگ بزرگ عليه اقتصاد كشور شروع شده است. در دولت قبلي شرايط از منظر تحريم‌ها به دليل تمركز امريكا بر جنگ اوكراين مساعد بود و اروپا و امريكا سرگرم موضوع جنگ اوكراين بودند كه همين موضوع باعث شد تخفيف‌هاي تحريمي هم براي ايران و هم براي ونزوئلا اعمال شود و اين مساله فرصت مناسبي بود كه از دست رفت. اما امروز با يك شرايط پيچيده و سخت روبه‌رو هستيم و متاسفانه هنوز يك درك روشن از شرايط پيش رو وجود ندارد. در وهله نخست سياست فشار حداكثري آغاز شده و امريكا نسبت به فشار حداكثري در دولت قبلي ترامپ نيز تجربه‌هايي كسب كرده و پازل‌هاي تحريمي در حال تكميل شدن است و براي تحريم بخش صادرات غيرنفتي كشور نيز در يادداشت اجرايي جديد ترامپ برنامه‌ريزي شده است. بنابراين در اين شرايط دولت و تمام نهادهاي مختلف كشور براي خنثي‌سازي برنامه‌هاي فشار حداكثري بايد يك اجماع‌سازي در سطح ملي و حاكميتي شكل بگيرد و نبايد در شرايط جنگ اقتصادي، مسائل را ساده‌انگارانه متصور شد.

طي ۱۳ سال گذشته شرايط پيچيده تحريمي بر كشور و مردم اعمال شد. تحريم‌هاي متنوع در دوران اوباما عليه ايران شروع شد و در دوران اول ترامپ نيز تداوم يافت و امروز نيز با عدم سرمايه‌گذاري‌ها در بخش‌هاي مختلف اقتصادي روبه‌رو هستيم. همه اين عوامل موجب شده كه ناترازي‌هاي اقتصاد كلان كشور نيز به آرامي در حال نشان دادن خود است و اگر در سال‌هاي آينده دير اقدام شود و نتوانيم مسير اقتصادي كشور را اصلاح كنيم، به مراتب شرايط تشديد خواهد شد. طي سال‌هاي اخير ناترازي‌هاي برق، گاز و بنزين در كشور ايجاد شده كه ريشه آن به عدم سرمايه‌گذاري‌هاي كشور در اين بخش‌ها باز مي‌گردد و نتوانسته‌ايم از ظرفيت‌هاي موجود در بخش‌هاي مورد اشاره استفاده كنيم. در كنار اين تداوم ناترازي‌ها ممكن است در سال‌هاي آينده با ناترازي‌هايي در حوزه‌هاي آب و صندوق‌هاي بازنشستگي نيز روبه‌رو شويم.

امروز اقتصادي پنهان در كشور وجود دارد كه در برابر اصلاحات اقتصادي سنگ‌اندازي مي‌كند، به عبارتي تا اصلاحات اقتصادي آغاز مي‌شود به روش‌هاي مختلف، براي ايجاد مانع در برابر اصلاحات اقتصادي سنگ‌اندازي صورت مي‌گيرد و تضاد منافع اجازه نمي‌دهد تا اصلاحات اقتصادي به سرمنزل برسد. گذشته از اين موضوع نيز در كنار اين اقتصاد پنهان، جنگ اقتصادي عليه كشور و تحريم‌هاي سنگين نيز وضع شده است كه چالش‌ها را دوچندان مي‌كند.

مطلب مرتبط:
فرصت‌های ازدست‌رفته

♦️
کانال تخصصی اقتصاد
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.Monjazeb)
🔴 سیاست پولی مناسب برای ایران چیست؟

🔹دکتر محمدهاشم پسران
، اقتصاددان ایرانی درباره اثر تحریم‌های ایران و اثر آن بر اقتصاد آمریکا گفت: «این تحریم‌ها می‌تواند در بلندمدت باعث تضعیف ارزش دلار شود؛ به‌خصوص در صورتی که این تحریم‌ها در رابطه با چین و روسیه نیز اعمال شوند.»

🔹او همچنین تحریم‌ها را یکی از عوامل اثرگذار بر نرخ ارز دانست و نرخ ارز را عاملی مهم در تبیین نوسانات نرخ تورم ایران مطرح کرد.

🔹پسران در رابطه با شیوه اثرگذاری نرخ ارز بر تورم و تفاوت این موضوع با اثر نقدینگی بر تورم گفت: «ما نمی‌گوییم نقدینگی بر تورم اثرگذار نیست؛ بلکه مساله اساسی این است که کنترل نقدینگی توسط دولت، به‌سادگی ممکن نیست.»

🔹او علت دشواری کنترل نقدینگی را این‌گونه توضیح داد: «تصور کنید درآمدهای نفتی دولت بالا برود و نرخ ارز هم ثابت باشد. وقتی درآمد ارزی دولت بالا می‌رود، دولت دو گزینه پیش روی خود دارد؛ او می‌تواند درآمد را تبدیل به ریال کند و در داخل کشور خرج کند، یا درآمد خود را در خارج از کشور سرمایه‌گذاری کند.

🔹با توجه به وضعیت ساختار اقتصادی و نیازهای کشور، به نظر می‌رسد گزینه اول باید اولویت دولت‌ها باشد. در این شرایط، اگر دولت سرمایه‌گذاری درستی در داخل انجام ندهد و این سرمایه‌گذاری تبدیل به تولید نشود، ورود درآمد ارزی به کشور تورم‌زا خواهد بود. در این شرایط، کنترل نقدینگی با دشواری روبه‌رو خواهد شد.»

🔹این اقتصاددان در رابطه با عامل دیگر ناتوانی دولت در کنترل نرخ رشد نقدینگی توضیح داد: «دولت برای تامین مالی کسری بودجه خود نیازمند بازارهای عمیق برای خرید و فروش اوراق قرضه است؛ با‌این‌حال، در ایران این بازار به دلیل عدم دسترسی به منابع مالی خارجی شکل نگرفته است. در نتیجه بانک مرکزی و نظام بانکی، به تنها راه دولت برای تامین مالی کسری بودجه‌اش تبدیل می‌شود و همین موضوع باعث رشد نقدینگی می‌شود.»/متن کامل


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥ناترازی بانکی؛ از خرید املاک پنهانی تا وام‌های غیرمنطقی به خودی‌ها

▫️دکتر آلبرت بغزیان: «منظور از ناترازی، غلبه تقاضا بر عرضه است. در مورد ناترازی بانکی، این مفهوم به معنای عدم توانایی بانک‌ها در تأمین وجوه مورد نیاز مردم یا وضعیتی است که در آن مطالبات بانک‌ها بیش از دریافتی‌های آن‌ها است.»

▫️وی در پاسخ به این سوال که چرا بانک‌ها دچار ناترازی می‌شوند، توضیح داد: «بانک‌ها دور از چشم نهادهای نظارتی، اقدام به خرید املاک و مستغلات کرده و منابع خود را به این بخش اختصاص می‌دهند. علاوه بر این، بخشی از تسهیلات بانک‌ها به شرکت‌های مرتبط (خودی) پرداخت می‌شود. در واقع، وام‌ها به صورت متناسب توزیع نمی‌شوند. شرکت‌های وابسته به بانک‌ها نیاز به وثیقه ندارند و حتی در صورت عدم بازپرداخت، فشار خاصی بر آن‌ها اعمال نمی‌شود. این عوامل باعث تشدید ناترازی در نظام بانکی می‌شوند.»



🌐 کانال با اساتید اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 دکتر شقاقی، کارشناس اقتصادی: بعد از همتی، کسی نمی‌خواهد و نمی‌تواند وزیر اقتصاد باشد!



🌐 کانال با اساتید اقتصاد
🔵 استيضاح همتي و بازارهايي كه در بلاتكليفي فرو مي‌روند

🔵 دکتر مرتضي افقه

در روزهاي پاياني سال و در شرايطي كه ترامپ‌ كمپين فشار حداكثري خود را عليه اقتصاد ايران آغاز كرده، بايد ديد استيضاح وزير اقتصاد چه تبعاتي براي اقتصاد و معيشت ايرانيان خواهد داشت؟ معتقدم يكي از بدترين‌ترين اقداماتي كه نمايندگان در آستانه عيد و رمضان و...ممكن بود انجام دهند، استيضاح همتي بود. وزارتخانه‌اي در وضعيت بلاتكليفي قرار گرفت كه نقش برجسته‌اي در تامين نيازهاي مردم و نظم بخشيدن به بازارها داشت.به نظرم نمايندگان منافع سياسي را با فاصله زياد نسبت به منافع ملي و مصالح لزومي ترجيح دادند. در شرايطي كه در سخت‌ترين وضعيت كشور در سال‌هاي پس از انقلاب قرار داريم، فشارهاي امريكا عليه ايران چندين و چند برابر شده و ابربحران‌ها يكي‌يكي رخ مي‌نمايد و اسراييل تهديدهاي جدي عليه ايران دارد، چنين تصميمي به هيچ‌وجه در راستاي منافع ملي نيست. نمايندگان در شرايطي همتي را به خاطر نوسانات ارزي بركنار و استيضاح كردند كه ريشه اصلي بروز اين نوسانات مشكلاتي است كه خود آنها در آن نقش‌آفرين بودند. افزايش نرخ ارز برآمده از تصميمات جريان پايداري است كه با رويكردهاي تند و افراطي همواره مخالف مذاكره و حل مشكلات اقتصادي بدون رفع تحريم‌ها بوده و هستند. جرياني كه در زمان دولت سيزدهم دولت يكدست را تشكيل دادند و همه اختيارات را در دست داشتند، اما عملا نتوانستند قدمي به سمت بهبود شاخص‌هاي اقتصادي بردارند. نه تنها مشكلات كشور در دولت سيزدهم كاهش نيافت، بلكه بر پيچيدگي‌ها و بحران‌هاي اقتصادي افزوده شد. با توجه به اينكه بسياري از تصميمات اقتصادي كشور نه در وزارتخانه‌ها، بلكه در نهادهاي بالادستي اتخاذ مي‌شود و رييس‌جمهور هم بر اين واقعيت صحه گذاشت روشن نيست، چرا نمايندگان همتي را قرباني شرايط بحراني موجود كردند؟ با استيضاح همتي مدت‌ها زمان نياز است تا دولت فرد ديگري را بر راس هرم اجرايي وزارت اقتصاد بگمارد، اگر اين مجلسي كه كاملا نشان داده منافع سياسي خود را بر منافع مردم ترجيح داده، راي اعتماد به وزير بعدي ندهد ممكن است پروسه انتخاب وزير ماه‌ها و حتي بيشتر طول بكشد. حتي در صورت انتخاب وزير بعدي باز هم وزير جديد زمان زيادي براي اعمال تغييرات مدنظر خود، صرف خواهد كرد و باز شرايط اقتصادي احتمالا بحراني شده و دوباره روز از نو روزي از نو ....
در اين مدت فقدان مدير مناسب در وزارت اقتصاد، كارها و تصميمات را معطل مي‌كند. در كشوري كه تصميمات متكي به افراد است، اين نوع تغييرات بي‌ثباتي بسياري را نظام مديريتي و تصميم‌گيري‌هاي مهم ايجاد مي‌كند.

نمايندگاني كه به خوبي مي‌دانند مشكل اصلي مشكلات اقتصادي اخير، معضل تحريم‌ها و مسائل خارجي است و جريان تندرو در آن نقش اصلي را دارد با اين استيضاح، تتها ژست حمايت و طرفداري از مردم قصد داشتند بگيرند بنابراين دست به چنين اقدامي زدند و فرار روبه جلو كردند.

در شرايط فعلي، حتي اگر قوي‌ترين افراد هم به عنوان وزير اقتصاد معرفي شوند، چون عامل اصلي بي‌ثباتي نرخ ارز خارج از محدوده تصميمات دولت در داخل است، دردي از مردم به خصوص دهك‌هاي محروم دوا نمي‌شود. نمي‌دانم نمايندگان در شرايطي كه دورنماي حل مشكلات تحريمي وحود ندارد با افزايش مشكلات چه پاسخي به مردم خواهند داد. من با برخي اقدامات همتي مخالف بودم، مثلا منتقد ايجاد بازار ارز توافقي بودم و مخالفتم را هم اعلام كردم. اما بخش اصلي نوسانات اخير ناشي از تحولات بيروني و فشار حداكثري ترامپ است. امروز به اندازه‌اي متغير نرخ ارز در داخل نسبت به صحبت‌هاي ترامپ يا ساير سياستگذاران خارجي، حساس است كه هر صحبت مثبت يا منفي درباره نرخ ارز بازار را با تكانه موجه مي‌كند. ۸۰الي ۹۰درصد نوسانات ارزي اخير ارتباطي با وزراي اقتصادي و ساير مديران اجرايي ندارد. بارها هم گفته‌ام در شرايط فعلي سياستگذاران اقتصادي منفعل خواهند بود نه فعال. يعني تغييرات نرخ ارز و ساير اقلام در بازارها متاثر از تصميمات خارجي است نه تصميمات داخلي مديران. دولتمردان در داخل بايد تلاش كرده و راه‌هايي پيدا كنند تا آثار مخرب اين نوع تصميمات خارجي را به حداقل برسانند. دولت با فروش طلا و...تلاش داشت تا نقدينگي را در جامعه جمع‌آوري كرده و ثبات نسبي ايجاد كند. برخي افراد و گروه‌ها در اين تصميمات اخلال ايجاد كردند./متن کامل


🌐 کانال با اساتید اقتصاد
🔺 چرا نرخ ارز در بلندمدت افزایشی خواهد بود؟

🔻دکتر محمدرضا منجذب

در تحلیل هر بازاری اشاره به شرایط عرضه و تقاضای آن بازار، تحلیلی کامل را در بر می گیرد. اینکه در سالهای اخیر نرخ ارز در ایران افزایشی بوده و خواهد بود، بدلیل محدودیت ها در عرضه ارز و افزایش مستمر تقاضای ارز بوده است. مختصری از عناوین و دلایل ذیلا ارایه می شود، و هر دلیلی قابل تفصیل است:
1-دلایل کوتاه مدت:
اخبار بد، منجمله جنگ ها و تنش های منطقه ای و نیز انتخاب ترامپ با سابقه فشار حداکثری در دوره قبل. شدت و ضعف اخبار هم بر عرضه و هم بر تقاضای ارز تاثیرگذار است. بعنوان مثال ورود ترامپ به کاخ سفید، آثار انتظاری و افزایشی بر نرخ ارز را تشدید کرده داشت. برخی تقاضا برای ارز را به همین دلیل افزایش داده اند.
بلوکه شدن ذخایر ارزی خارج از کشور است. این تحدید کننده عرضه ارز بداخل کشور است.
2-دلایل بلندمدت:
تحریم ها که تبدیل به قانون شده و بطور مستمر صادرات بخارج و عرضه ارز به داخل را تحدید می نماید.
خود تحریمی، بعنوان مثال نپیوستن به معاهدات بین المللی چون اف ای تی اف و ...
عدم تمایل و رغبت کشورها برای تعامل اقتصادی با ایران بدلیل ترس از تحریم وجود ترازهای منفی (بودجه، بانکی، تراز پرداختها، و ...) که موجب افزایش کسری بودجه، گسترش نقدینگی، کاهش ارزش پول ملی و ... شده است. این هم موجب افزایش نرخ ارز می شود و هم تامین کننده کسری بودجه است.
3-نداشتن برنامه توسعه بلندمدت
عمل نکردن به مزیت نسبی در صادرات و تحدید صادرات و عرضه ارز
گسترش مستمر واردات یا افزایش مستمر تقاضای ارز
4-طبق نظریه PPP در محاسبه نرخ ارز، تفاوت تورم داخلی از تورم جهانی باضافه نرخ بهره وری داخلی (در ایران صفر است)، موجب افزایش طبیعی نرخ ارز است. تورم داخلی 45 درصدی و جهانی زیر 10 درصدی، بمعنای افزایش مستمر سی الی چهل درصدی نرخ ارز در سال است.
5-فشار مالیاتی، می تواند موجب تعطیلی تولید، گرایش بسمت فرار مالیاتی از طریق معاملات بوسیله ارز و غیر حساب بانکی و ... افزایش میدهد. بعضا موجب مهاجرت می شود. فشار مالیاتی روی بازارهای موازی مانند ارز، مسکن، خودرو، طلا، ... موجب سوق نقدینگی به بازار ارز می شود.
6-فشار مهاجرت، در نیروی کار ماهر و ساده ، و تحصیلکرده و ... تقاضای ارز را افزایش می دهد.
7-بازار پولی ناکارآمد و نرخ بهره پایین و غیر جذاب، نقدینگی را به بازارهای موازی و ارز سوق می دهد.
موارد چندی دیگر در این راستا قابل ذکر است. بدیهی است هر کدام از موارد مذکور راهکارهای خود را می طلبد. در کنار آنها مدیران شایسته و کاربلد لازمهٔ مقابله با مشکلات است.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌




🌐 کانال دکتر منجذب
براستی آن خودروساز، خصوصی شده است؟
پیام نوروزی تبعیت از شعار سال و اعلام رویکرد مفصل برای رضایت مردم و ... سخنانی بسیار ارزنده اما دارای لایه زیرین مدیریت اگر نه دولتی حداقل غیر خصوصی است.
بخش خصوصی ادبیات مشخص دارد: کسب سود و این در گرو افزایش تیراژ، کاهش هزینه، بهبود کیفیت، کاهش قیمت نسبی و بهبود خدمات بعد از فروش به سبک مدیریت ارتباط با مشتری در استانداردهای جاری جهانی، و این، رضایت مشتری است.
بخش خصوصی شعار نمی دهد.

www.tg-me.com/economedia
🟢 یقه چه کسی را باید گرفت؟

🟢 دکتر موسی غنی نژاد:

طرح پرسش یقه‌گرفتن برای حل معضل تورم از سوی بالاترین مقام اجرایی کشور، نشان‌دهنده ابعاد فاجعه‌آمیز فقر دانش اقتصادی در میان سیاستمداران و دولتمردان حاکم بر کشور ماست. اگر رئیس‌جمهور محترم مشاوران اقتصادی شایسته و کاردانی داشتند، او را از طرح چنین پرسش بی‌ربطی بازمی‌داشتند و به او توضیح می‌دادند که تورم همیشه و همه‌جا پدید‌ه‌ای پولی است و چار‌ه‌ای جز اصلاح سیاستگذاری اقتصادی ندارد.

پرسش اصلی این است که چرا کشور ما بیش از نیم‌سده است که گرفتار تورم دورقمی درازمدت است و میانگین سالانه آن در پنج‌سال گذشته افزایش چشم‌گیری نسبت به قبل داشته است. اکثریت قریب به اتفاق کشورها، اعم از پیشرفته و در حال توسعه، با سیاستگذاری درست بر تورم‌های دورقمی درازمدت فائق آمده‌اند و ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم.

هستند اقتصاددانانی درون نظام حکومتی و به‌ویژه قوه مجریه که به‌ سازوکار تورم و سیاست‌های مبارزه با آن آگاهی کافی دارند، اما نمی‌توانند منشأ اثر باشند؛ چراکه نظام حکمرانی اقتصادی در کشور ما طوری است که به آنها اجازه سیاستگذاری درست نمی‌دهد. به سخن دیگر، معضل اصلی در نظام حکمرانی دستوری است که سیاستگذاری اقتصادی زیرمجموعه‌ای از آن است. وقتی دستور نسبت به قاعده کلی و همه‌شمول دست برتر را دارد، سخن گفتن از سیاستگذاری، چه اقتصادی و چه غیر ‌آن، معنا و جایگاه چندانی ندارد.

اگر رئیس‌جمهور دنبال یقه گرفتن برای حل مشکل تورم است، برای این است که در چارچوب (پارادایم) حکمرانی دستوری می‌اندیشد و دنبال مقصر مشخصی می‌گردد تا با توبیخ و دستور مساله را چاره‌جویی کند. تا زمانی که سیاستمداران، دولتمردان و به طور کلی قدرتمندان سیاسی نپذیرند که در چارچوب (پارادایم) عقلانیت دنیای جدید بیندیشند، مسائل سیاسی و اقتصادی ما همچنان پایدار خواهد ماند و راه‌حل‌های کوتاه‌مدت و مقطعی راه به جایی نخواهد برد. هیچ صیادی در جوی حقیری که به گودالی می‌ریزد، مرواریدی صید نخواهد کرد./دنیای اقتصاد




🌐 کانال با اساتید اقتصاد
🔴 یقه دولت

🔴 دکتر پویا جبل‌عاملی

یقه هیچ‌کس را نمی‌توان گرفت جز خود دولت. اول و آخر تورمی که مردم دارند با گوشت و پوستشان احساس می‌کنند، به خاطر این است که فقط دولت بیشتر از درآمدی که دارد خرج می‌کند و این فاصله علت‌العلل تورم است. آن مغازه‌دار و فعال اقتصادی اگر بخواهد قدری بیش از سود متعارف از مشتری پولی دریافت کند، یا مشتری خود را از دست می‌دهد یا باید از بازار خارج شود. مگر بنگاه‌دار است که پول چاپ می‌کند و باعث تورم می‌شود که برویم یقه او را بگیریم؟
یقه دولت
یقه‌گرفتن از فعال اقتصادی جز به بدتر شدن شرایط کمکی نمی‌کند. در این حالت بقیه فعالان درمی‌یابند که برای هیچ و پوچ همکارشان باید مورد پرسش و پاسخ قرار گیرد و آنها هم از فعالیت دست می‌شویند و دیگر چه کسی می‌خواهد نیازهای مردم را پاسخ دهد؟ دولت باید به آینه نگاه کند تا همه مشکلات را ببیند. از ایجاد تورم بگیر تا ایجاد شرایط سخت کسب‌وکار و منفک کردن اقتصاد ایران و بنگاه‌ها و بانک‌های ایرانی از اقتصاد جهانی؛ اینها همگی محصول دست دولت است. جالب است که هر روز و هر ساعت با تکیه بر شعارهای کلی به مقابله با دنیا برمی‌آییم و دست‌آخر می‌گوییم اولویت ما اقتصاد و معیشت مردم است.

با خود روراست باشیم. دولت و تصمیم‌گیران با خود روراست باشند. شما اولویت‌تان معیشت و اقتصاد ایران نیست. شما می‌خواهید اول شعارها و آرمان‌های کلی خود را محقق کنید، بعد با شرایطی که ذیل آن خواست‌ها ایجاد می‌شود به دنبال بهبود اقتصاد هستید. در حالی که همان خواست‌هاست که اقتصاد ایران را به اینجا رسانده است. همان اولویت‌های غیراقتصادی و نااطمینانی‌ها و فشارها و جدا شدن از دنیاست که شرایط معیشت مردم را به اینجا کشانده است. با خود روراست باشید، یقه خود را بگیرید./دنیای اقتصاد




🌐 کانال با اساتید اقتصاد
💠 پروفسور «گریگوری منکیو» (از دانشگاه هاروارد) اقتصاددانان را به دو گروه تقسیم کرده است:

گروه اول، «اقتصاددان‌های مهندس» هستند و گروه دوم، «اقتصاددان‌های دانشمند». اقتصاددان‌های مهندس عموما افرادی هستند که می‌توانند با سیاستمداران و تصمیم‌گیران همکاری کنند و به آنها راه درست را نشان دهند و اقتصاددانان دانشمند کسانی هستند که در دانشگاه، تئوری‌های اقتصاد را بسط می‌دهند.



♦️https://www.tg-me.com/drmonjazeb
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.Monjazeb)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 هشدار دکتر پسران درباره وقت کشی اقتصادی

▫️آیا ایران در وضعیت فروپاشی اقتصادی قرار گرفته است؟ و آیا سیاست فشار حداکثری اعمال شده از سوی ترامپ، می تواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند؟ پاسخ به این دو پرسش مهم درباره وضعیت اقتصادی ایران از نگاه محمدهاشم پسران منفی است.

▫️استاد تمام دانشگاه کمبریج با مرور وضعیت اقتصادی ایران در چهار دهه گذشته و بررسی میزان اثرگذاری شرایط سختی همچون جنگ و تحریم ها، یک گزاره اصلی را پیش روی سیاست گذاران اقتصاد ایران می گذارد. او معتقد است: قطعا میزان اثرگذاری سیاست فشار حداکثری بر ایران زیاد خواهد بود و بیشترین اثرگذاری آن بر صادرات نفت است، هرچند که این اثرگذاری به معنی صفرشدن صادرات نیست.


مطلب مرتبط:
بازخوانی مقاله دکتر هاشم پسران با عنوان شناسایی اثرات تحریم ها بر اقتصاد ایران


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 مصاحبه با دکتر مرتضی افقه پیرامون رکود تورمی در بازار مسکن




🌐 کانال با اساتید اقتصاد
گفتم که اینطور می‌شود،

گریگوری منکیو:


تقریباً نه سال پیش نوشتم که از نامزدی آقای ترامپ حمایت نخواهم کرد:

آقای ترامپ یک دیدگاه اقتصادی منسجم ارائه نکرده است، اما یک موضوع تکراری در سیاست‌های او، خصومت با یک سیستم آزاد و باز تجارت بین‌المللی است. از دیدگاه من، به عنوان کسی که در سیاست‌گذاری اقتصادی تخصص دارد، همین یک موضوع برای رد صلاحیت او کافی است.

و سپس، مسائل شخصیتی مطرح می‌شود. من روانشناس نیستم، بنابراین نمی‌توانم در مورد مشکلات درونی آقای ترامپ نظر بدهم. اما او آن خوی و منش تحسین‌برانگیزی را که در رؤسای‌جمهور و نامزدهای قبلی که افتخار همکاری با آن‌ها را داشتم، دیده‌ام، از خود نشان نمی‌دهد.

متأسفانه، اعلامیه امروز در مورد تعرفه‌ها نشان داد که حق با من بود.

به کاکیستوکراسی (حکومت نالایقان) خوش آمدید.
www.tg-me.com/economedia
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بدون شرح!
2025/07/05 04:28:42
Back to Top
HTML Embed Code: