Telegram Web Link
📱یک استثنا برای ممنوعیت‌های واردات ایران

🟢رئیس سازمان توسعه تجارت می‌گوید که با دریافت مصوبه سران قوا، ممنوعیت‌های واردات ایران در رابطه با کشورهای اوراسیا، لغو خواهد شد.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، علیرضا پیمان پاک در نشست همکاری‌های تجاری ایران و فدراسیون روسیه، با بیان اینکه سطح مراوادات تجاری در مقایسه با ارتباطات سیاسی ایران و روسیه ناچیز است، ادامه داد: چنانچه بتوانیم روی نقاط مشترک کار کنیم و زیرساخت‌ها را توسعه دهیم، پتانسیل‌های خوبی برای همکاری وجود دارد. بنابراین در حال حاضر مهم‌ترین مساله، شناخت ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های متقابل است.

او با اشاره به اینکه در گذشته صادرات ایران به روسیه منحصر به محصولات کشاورزی بود، افزود: امروز، بیش از ۶۰ درصد مراوادت در حوزه کالاهای صنعتی است؛ چنانکه دارو از جمله داروهای ضدسرطان در فهرست کالاهای صادراتی به روسیه قرار گرفته و قرار است در حوزه صادرات توربین نیز قراردادهایی منعقد شود. در عین‌حال، قرار است این همکاری‌ها به حوزه‌های دیگر از قبیل تجهیزات صنعتی، صنعت هوایی و کشتی‌سازی هم تسری پیدا کند و در این زمینه توافقاتی نیز شکل گرفته است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور

🟢سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تازه ترین گزارش خود به بررسی آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور پرداخته است.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هر چند وقت یک‌بار گزارشی از ضریب نفوذ اینترنت ثابت و سیار و تلفن همراه در کشور منتشر می‌کند. در گزارشی که به تازگی توسط این سازمان منتشر شده، به بررسی وضعیت اینترنت ثابت و سیار و همینطور آمار مربوط به حوزه تلفن همراه، شرکت پست و وضعیت شبکه ارتباطی کشور پرداخته شده است.

طبق این اطلاعات، در گزارش مربوط به سه ماه نخست ۱۴۰۱، تعداد مشترکین اینترنت پهن‌باند ثابت در کشور بیش از ۱۱ میلیون نفر بود که ضریب نفوذ این فناوری را به بیش از ۱۳ درصد می‌رساند. اما در گزارش جدید، تعداد مشترکان اینترنت ثابت به ۱۰ میلیون و ۹۷۹ هزار مشترک با ضریب نفوذ ۱۲.۹۶ درصد رسیده است. آمارها همچنین نشان می‌دهد اینترنت ثابت کشور با کاهش مشترک رو به رو شده است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱سپرده‌های مردم در بانک‌ها
مانده کل سپرده ها در پایان شهریور

🟢امسال بالغ بر ۶۳۴۹۱.۴ هزار میلیارد ریال شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶۶۵۲.۸ هزار میلیارد ریال معادل ۳۵.۶ درصد و نسبت به پایان سال قبل معادل ۸۱۷۷.۱ هزار میلیارد یعنی ۱۴.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

🟡به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری، بیشترین مبلغ سپرده مربوط به استان تهران با مانده ۳۳۷۶۵.۳ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۱۷۷ هزار میلیارد ریال است.

طبق اعلام بانک مرکزی، مانده کل تسهیلات بالغ بر ۴۶۴۲۵.۱ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۱۱۸۷۱ هزار میلیارد ریال معادل ۳۴.۴ درصد و نسبت به پایان سال قبل ۵۰۰۷.۱ هزار میلیارد ریال معادل ۱۲.۱ درصد افزایش داشته است.

بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۲۷۷۰۲.۲ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۱۷۶.۱ هزار میلیارد ریال است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱بررسی تاثیر بسته حمایتی از بورس روی بازار

🟢وضعیت بازار سهام طی یک ماه گذشته سازمان بورس را بر آن داشت تا نسبت به تصویب یک بسته ۱۰ بندی حمایت از این بازار اقدام کند؛ بسته‌ای که کارشناسان به نتیجه رسیدن آن را در گروی حمایت دولت و مجلس و ورود غیرمستقیم غیر حرفه‌ای‌ها می‌دانند.

🟡به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، نگاه به تابلوی بورس نشان می‌دهد وضعیت خروج سرمایه از این بازار در مرحله هشدار قرار دارد؛ سهم‌ها پایین‌تر از ارزش ذاتی خود معامله می‌شوند و این بازار علیرغم ارزندگی از بازارهای موازی جا مانده است. همین اتفاقات سازمان بورس را بر آن داشت تا نسبت به تصویب یک بسته حمایتی اقدام کند.

بندهای این بسته شامل بیمه کردن سهام حاضر در پورتفوی اشخاص حقیقی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر، انتشار اوراق اختیار تبعی فروش بر روی سهام موجود در صندوق های درآمد ثابت تا سقف ۴۰۰ هزار میلیارد ریال با تضمین اصل ارزش سبد سهام در ابتدای دوره بر اساس ترتیباتی که سازمان بورس اعلام می‌کند، تزریق منابع جدید توسط صندوق‌های حاکمیتی برای خرید سهام در بازار سرمایه و به مرور افزایش مبلغ مذکور، واریز می شود.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱تاثیر واردات بی رویه کالا بر اشتغال کارگران

🟢یک فعال کارگری، واردات بی‌رویه کالا را در تولید داخلی و اشتغال نیروهای کار موثر خواند و گفت: در بحث ایجاد اشتغال می توانیم مزیت‌های استانی را شناسایی و بر اساس ظرفیت‌های هر منطقه طرح‌های اشتغال را اجرا کنیم.

🟡به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا،رحمت الله پورموسی درباره اولویت قرار دادن مقوله اشتغال توسط دستگاه‌ها، گفت: اشتغال همواره یکی از دغدغه‌های جدی دولت‌ها و وزارت کار بوده است و سیاستگذاری‌های متعددی برای ایجاد اشتغال و مهار بیکاری در کشور دنبال شده است اما معتقدم تحقق این هدف نیازمند آماده کردن بسترها و زیرساخت‌های لازم است.

وی افزود: اگر زیرساخت‌ها فراهم شود، مقوله اشتغال هم درست می‌شود ولی زیرساخت‌های بسیاری برای این کار لازم است. اگر می‌خواهیم سیاست‌های اشتغال در کشور جواب بدهد، باید اول مشکلات زیرساختی را حل کنیم.

پورموسی در عین حال واردات بی‌رویه کالا را در افزایش بیکاری موثر دانست و گفت: با ورود بی‌رویه کالاهای خارجی، کارخانه‌ها دچار مشکل می‌شوند چون تولید به تدریج کاهش می یابد و کارگران بسیاری از کار بیکار می‌شوند.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱انبارها و سیلوها مملو از گندم است/ نگرانی بابت نان مردم نداریم

🟢مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تأکید بر اهمیت و ضرورت تأمین امنیت پایدار غذایی کشور از طریق رشد تولید و تامین کالاهای اساسی گفت: با توجه به اجرای سیاست‌های حمایتی از کشاورزان از جمله افزایش نرخ خرید تضمینی، در تولید محصول مهمی مانند گندم در مسیر خودکفایی گام برمی‌داریم.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)، سید سعید راد از رشد حدود ۲۵ درصدی تولید گندم خبر داد و افزود: تولید گندم کشور در سال گذشته زراعی به بیش از ۱۰ میلیون تن رسید که ۷ میلیون و ۱۶۰ هزار تن آن توسط این شرکت در قالب خرید تضمینی از کشاورزان خریداری شد.

وی با اشاره به اینکه بحران امنیت غذایی ناشی از خشکسالی و تحولات جهانی، لزوم تأمین کالاهای اساسی مانند گندم را از مبادی بین‌المللی دو چندان کرده، اظهار کرد: با واردات حدود ۴ میلیون تن گندم در ۸ ماهه امسال، انبارها و سیلوهای کشور مملو از گندم است تا هیچ‌گونه نگرانی بابت نان مصرفی مردم نداشته باشیم.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱بهترین راه سرمایه‌گذاری در پروژه‌های حمل‌ونقل ریلی چیست؟

🟢به گفته دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی، بهترین روش برای تکمیل کریدور بین‌المللی شمال-جنوب و سایر خطوط ریلی ترانزیتی کشور، این است که ایران به همراه کشورهای بهره‌مند از مسیر در سرمایه‌گذاری پروژه برای ساخت، بهره‌برداری و انتقال سهیم باشند تا عبور بار کافی به‌نحو حداکثری تضمین شود و هیچ یک در هنگام بهره‌برداری عرصه را خالی نکند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، سبحان نظری، درباره سرمایه‌گذاری در حوزه حمل‌ونقل ریلی بیان کرد: در بخش ناوگان نیز با توجه به ظرفیت محدود صنایع ریلی داخلی در مقایسه با تقاضای فراوان سال‌های پیش رو، لازم است زمینه سرمایه‌گذاری برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در صنعت حمل‌ونقل ریلی کشور فراهم شود.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱پرداخت وام نوسازی به ۳۹ هزار واحد در بافت فرسوده

🟢 ازابتدای اجرای طرح نوسازی تاکنون بانک عامل بخش مسکن به ۳۹ هزار واحد مسکونی واقع در بافت‌های فرسوده تسهیلات نوسازی پرداخت کرده و این در حالی است که شرکت بازآفرینی شهری، نوسازی و بهسازی سالیانه ۱۵۰ هزار واحد را در دستور کار خود قرار داده است.

🟡به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، از ابتدای اجرای طرح نوسازی در بافت‌های فرسوده تاکنون تعداد ۷۰ هزار و ۳۲۱ نفر برای دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شده‌اند که بانک با تعداد ۳۹ هزار و ۵۶ واحد قرارداد به میزان ۶ هزار و ۲۴۶ میلیاردتومان منعقد کرده است. ۱۵ هزار و ۶۷۰ واحد از این تعداد در دولت سیزدهم محقق شده است.

این خبر را علی عسکری ـ سرپرست بانک مسکن اعلام  کرده و گفته است: از شروع طرح نوسازی تاکنون ۶ هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان و از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز معادل ۴ هزار و  ۳۴۷ میلیارد تومان قرارداد تسهیلات منعقد شده است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱سهم اندک ایران در تجارت حلال
دنیا
🟢رییس سازمان ملی استاندارد کشور گفت: سهم ایران در تجارت حلال دنیا بسیار کم است.

🟡به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا ، مهدی اسلام پناه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱ در نشست با فعالان اقتصادی، تولیدی و صنعتی استان مرکزی با اشاره به جلسات متعدد با کارآفرینان و فعالان اقتصادی کشور، اظهار کرد: بخش خصوصی را به خوبی می شناسم و نجابت، بزرگی، مشکلات و مسائل این بخش را نیز درک می کنم.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی افسران جنگ اقتصادی در خط مقدم هستند، گفت: قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد ایران اواخر سال ۱۳۹۶ در مجلس تصویب شد، این قانون باید حتما مدنظر تولیدکنندگان قرار گیرد. طبق این قانون، نمونه برداری فقط باید توسط سازمان ملی استاندارد انجام گیرد و انعکاس بیرونی این قانون نشان دهنده جایگاه استاندارد است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱کدام بانک‌های جهان افزایش نرخ بهره را اعمال کردند؟

🟢بانک‌های مرکزی جهانی افزایش نرخ بهره خود را در ماه نوامبر تمدید کردند.

🟡به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا به نقل از بیزنس، سرعت و مقیاس افزایش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی در ماه نوامبر دوباره سرعت گرفت زیرا سیاست‌گذاران در سراسر جهان با تورم بالای این دهه مبارزه می‌کنند.

بانک‌های مرکزی ناظر بر شش ارز از ۱۰ ارز پرمعامله، ۳۵۰ واحد (bps) افزایش نرخ، در ماه گذشته ارائه کردند؛ فدرال رزرو ایالات‌متحده، بانک انگلستان، بانک مرکزی استرالیا، بانک نورگز نروژ، بانک مرکزی سوئد و بانک رزرو نیوزیلند همگی در ماه نوامبر نرخ بهره را افزایش دادند اما بانک مرکزی اروپا، بانک کانادا، بانک ملی سوئیس و بانک ژاپن جلسات تعیین نرخ در ماه نوامبر برگزار نکردند.

آخرین اقدامات باعث شده است که کل نرخ بهره در سال ۲۰۲۲ از بانک‌های مرکزی گروه ۱۰ به ۲۴۰۰ واحد افزایش یابد.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱پیشنهاد تهیه سند جامع مالیاتی عادلانه

🟢دبیر ستاد اقتصادی دولت پیشنهاد تهیه سند جامع مالیاتی عادلانه را مطرح کرد و گفت: این سند در ستاد اقتصادی دولت تصویب شود.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، محسن رضایی در نشستی که در سازمان امور مالیاتی برگزار شد، با تاکید بر اینکه یکی از ماموریت‌های دولت سیزدهم ایجاد تحولات بزرگ و شجاعانه در کشور است، اظهار کرد: با چنین تحولاتی می‌توان پیشرفت اقتصادی کشور را شتاب داد. با کارهای ریسک گریز نمی‌توان فاصله‌ای که در پیشرفت با کشورهای دیگر پیدا کرده‌ایم را کاهش دهیم. یکی از این تحولات مسئله نظام مالیاتی کشور است.

وی با بیان اینکه مالیات برای چند هدف مهم اخذ می‌شود، توضیح داد: هدف نخست خدمت رسانی به مردم در حوزه‌های مختلف امنیتی، سلامت، آموزشی و ... است. دولت از طریق مالیات به مردم خدمات عمومی ارائه می‌دهد. بنابراین تحول در نظام مالیاتی به تحول در خدمات رسانی منجر می‌شود.

وی افزود: اهداف دیگر مالیات ستانی برقراری عدالت و جلوگیری از رانت و فساد است. برای مثال بازار رانتی دلار و طلا بخش مهمی از نقدینگی را به خود جذب کرده است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱گام بزرگ ایران برای ورود به بازار آفریقا

🟢رئیس سازمان توسعه تجارت می‌گوید با تقویت حضور ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی مرتبط با بازار آفریقا، می‌توان انتظار داشت که سهم تجار ایرانی از این بازار افزایش پیدا کند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، نمایشگاه بین‌المللی اگروفودغنا با حضور شرکت‌های بین‌المللی در حوزه صنایع غذایی، کشاورزی ماشین آلات وابسته ۸ تا ۱۰ آذر در آکرا، پایخت غنا برگزار شد.

علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت از حضور موفق شرکت های ایرانی در پاویون جمهوری اسلامی ایران این نمایشگاه خبر داد و گفت: پایون ایران توسط مرکز تجاری ایران در غنا برگزار شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

وی ادامه داد: شرکت های ایرانی طیف وسیعی از محصولات و توانمندی های کشور در حوزه صنایع غذایی، کشاورزی و ماشین آلات و ادوات کشاورزی را به نمایش گذاشتند و نشست‌های متعدد B۲B (رودرو) با تجار و صنعتگران آفریقایی داشتند.

به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، شرکت های ایرانی همچنین در ۱۶ همایش تخصصی شرکت و به بازدید از برخی کارخانه ها و شرکت های متناظر پرداختند.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱توزیع بنزین سوپر در روزهای آینده/ تراز تولید و مصرف بنزین منفی شد

🟢مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته مشکل توزیع بنزین سوپر طی روزهای آینده برطرف می‌شود، اما مشکل اساسی مصرف بالای بنزین در کشور است چراکه اکنون تراز تولید و مصرف منفی شده است.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، جلیل سالاری، با اشاره به میزان مصرف بنزین اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون روزانه ۱۰۳ میلیون لیتر بنزین مصرف شده و تراز تولید و مصرف منفی شده است.

وی با بیان اینکه علت نبود بنزین سوپر تعمیرات پالایشگاه‌های کشور بود در صورتی که مصرف کنترل شود این موضوع نیز حل خواهد شد، اظهار کرد: اجرای برنامه‌های تعمیرات اساسی و اضطراری در دو پالایشگاه امام خمینی شازند و اصفهان، موجب توقف تولید بنزین سوپر شد که با اجرای تمهیداتی می‌توان روند را مانند سابق کرد.

سالاری با بیان اینکه کیفیت بنزین توزیعی استاندارد است و مشکلی از این بابت وجود ندارد، گفت : تمهیدات لازم برای توزیع بنزین با کیفیت در نظر گرفته شده است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱بذرپاش وزیر شد

🟢نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی راه را در دستور کار امروز صحن علنی مجلس قرار داده و به وی رای اعتماد دادند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، بررسی صلاحیت مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف همراه بود.

گفته شده بود که ابراهیم رییسی برای دفاع از وزیر پیشنهادی خود در این جلسه حضور خواهد یافت ولی از آن‌جا که رییس‌جمهور برای شرکت در آیین گرامیداشت هفتادمین سالگرد روز دانشجو به دانشگاه تهران رفته بود، به آغاز این مراسم نرسید.

بنابراین بررسی صلاحیت بذرپاش با گزارش سخنگویان کمیسیون‌های کشاورزی و عمران شروع شد و پس از آن وزیر پیشنهادی راه برای دفاع از برنامه‌های خود فرصت داشت.

ذ بیح الله اعظمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی خبر داد.

عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در گزارش خود از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی خبر داد.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱کدام تعاونی‌ها وام قرض الحسنه می‌گیرند؟

🟢مدیرکل توسعه تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آغاز فرآیند ثبت‌نام پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به تعاونی‌ها اعلام کرد: تعاونی‌های دانش بنیان، زنان، فراگیر ملی و تعاونی‌های مشمول طرح روستا تعاون که ۷۰ درصد اعضایشان را افراد تحت پوشش سه دهک درآمدی تشکیل دهند، می توانند با مراجعه به سامانه جامع بخش تعاون از وام و تسهیلات قرض الحسنه بهره‌مند شوند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، تعاونی‌ها بنگاه‌های اقتصادی مردم نهاد هستند که علاوه بر مزایای اقتصادی و اجتماعی، در توزیع عادلانه ثروت و درآمد، اشتغالزایی، رشد اقتصادی و کاهش فقر و شکاف طبقاتی اثرگذارند اما تشکل‌های تعاونی علیرغم گره‌گشایی از نبود نقدینگی و مسایل و مشکلات مالی رنج می‌برند.

به اعتقاد کارشناسان و فعالان بخش تعاون، از مهمترین مشکلات اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها وجود قوانین و محدودیت‌های دست و پاگیر بانک‌ها در تأمین اعتبارات و تسهیلات است و با توجه به بروکراسی‌های اداری و بانکی، تشکل‌های تعاونی در تامین نقدینگی و دریافت تسهیلات ارزان قیمت و کمک بهره دچار مشکل هستند.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱سهم خانه‌های خالی از مالیات چقدر است؟

🟢آخرین آمار درمورد مالیات وصول شده از منابع مختلف نشان می‌دهد که میزان مالیات دریافتی از مالکان خانه‌های خالی در هشت ماه سال جاری نسبت به هفت ماه سال جاری افزایش چندانی نداشته اما نسبت به شش ماه نخست سال ۱۴۰۱ حدود سه برابر شده است.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، هرچند طبق آخرین اطلاعات شناسایی خانه‌های خالی که بر اساس قانون مالیات خانه‌های خالی مصوب آذرماه سال گذشته، مشمول مالیات شده‌اند (اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد،  مشمول مالیات می‌شود و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.) موفقیت آمیز نبوده است، اما همچنان این خانه‌ها یکی از منابع درآمدی مالیاتی دولت محسوب می‌شوند.

🏪@Eghtesadnegar_ir
📱چرا تکلیف جامعه ایران با چین مشخص نیست؟

🟢یک فعال اقتصادی می‌گوید نبود تعادل در ارتباط با غرب و شرق در اقتصاد ایران، بعضا برای جامعه این نگرانی را به وجود می‌آورد که همکاری با چین مطلوب نیست.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، فرشید فرزانگان، اظهار کرد: چین امروز یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های اقتصادی جهان است و با بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورهای منطقه ما ارتباطات اقتصادی گسترده و رو به رشدی دارد. هر چند در روزهای گذشته با سفر رئیس جمهور چین به عربستان سعودی توجهات به همکاری‌های این دو کشور جلب شد اما در عمل، در سال‌های گذشته چین با کشورهایی چون عربستان سعودی و امارات متحده عربی رابطه قدرتمند اقتصادی داشته و این کشورها از شرکای مهم چین در منطقه به شمار می‌روند.

وی با اشاره به روند طی شده در سال‌های گذشته در کشورهای عربی منطقه، بیان کرد: این کشورها توانسته‌اند با تداوم فروش نفت خود، زیرساخت‌های اقتصادی خود را تقویت کنند و در روند اقتصادی منطقه و آسیا جایگاه مهمی را از آن خود کرده‌اند.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱سایپا مجوز افزایش قیمت چند محصول خود را دریافت کرد

🟢گروه خودروسازی سایپا، در حالی از صبح امروز (شنبه) برای دومین هفته متوالی طرح فروش فوق‌العاده دو محصول وانت ۱۵۱ و کوییک پلاس اتوماتیک را اجرایی می‌کند که قیمت این محصولات نسبت به عرضه‌های قبلی آن ها افزایش داشته است، سایپا در این رابطه ضمن تاکید بر اینکه وانت‌ها مشمول قیمت‌های مصوب نیستند، اعلام کرده است، این گروه خودروسازی مجوز افزایش قیمت چند محصول خود را دریافت کرده است.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، پنجشنبه هفته گذشته، گروه خودروسازی سایپا طرح پیش‌فروش چهار محصول خود را در قالب طرح‌های ویژه متقاضیان عادی و طرح حمایت از قانون جوانی جمعیت آغاز کرده است. مبلغ پیش‌پرداخت وانت ۱۵۱ که تا طرح ویژه آبان ماه با پیش‌پرداخت ۸۰ میلیون و ۳۷۲ هزار تومان عرضه شده بود، در این مرحله مبلغ علی‌الحساب ۸۴ میلیون و ۹۳۵ هزار و ۵۰۰ در نظر گرفته شده است.

حال این گروه خودروسازی از صبح روز (شنبه ۱۹ آذرماه)، طرح فروش فوق‌العاده دو محصول کوییک پلاس اتوماتیک‌ و سایپا ۱۵۱ SE با موتور M۱۳ را با قیمت قطعی و موعد تحویل حداکثر ۹۰ روزه آغاز کرده است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱چرا حقوق کارکنان و بازنشستگان هنوز افزایش نیافته است؟

🟢در شرایطی که لایحه متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان لشکری و کشوری پس از حدود یک ماه بررسی و تصویب مجلس، قرار بود از ابتدای آذر ماه اجرایی شود و دریافتی مشمولان این قانون افزایش یابد، تاکنون این اتفاق نیفتاده که گویا دلیل آن ثبت نشدن اطلاعات از سوی دستگاه‌های اجرایی است.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، از ۱۷ مهر ماه که لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان لشکری و کشوری به مجلس تقدیم شد تا ۱۴ آبان ماه که مصوبه مجلس در این زمینه - البته با تغییر و تحولاتی- به تایید شورای نگهبان رسید تقریبا یک ماه طول کشید.

بر این اساس، مقرر شد از حدود ۹۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰ هزار تومان البته به اضافه حق عائله‌مندی و اولاد به حساب مشمولان این قانون واریز شود.

بر اساس مفاد این مصوبه حق عائله‌مندی ۵۰ درصد و حق اولاد ۱۰۰ درصد افزایش یافته و به مبلغ متناسب‌ سازی اضافه می‌شود که این مبالغ به ترتیب به ۶۱۱ هزار تومان و ۲۱۱ هزار تومان رسیده است.
🏪@Eghtesadnegar_ir
📱گفت‌وگوی پوتین و اردوغان درباره تشکیل هاب گازی منطقه‌ای

🟢ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در یک تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود، درباره پروژه‌های انرژی مشترک به خصوص در بخش گاز، گفت‌وگو کردند.

🟡به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، خبرگزاری‌های روسیه به نقل از کرملین گزارش کردند سران دو کشور درباره ایجاد یک هاب گازی منطقه‌ای در ترکیه به تبادل نظر پرداختند.

همچنین دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در اظهاراتی اعلام کرد اروپا از وابستگی به گاز روسیه، به وابستگی به گاز طبیعی مایع (ال ان جی) آمریکا، تغییر وضعیت داده است. وابستگی همان است اما دو جانبه بودن آن کمتر شده است و در حالی که اروپایی‌ها، هر روز میلیاردها یورو از دست می‌دهند، واشنگتن میلیاردها دلار به دست می‌آورد. سخنگوی کرملین، تمایل اروپا برای رهایی از وابستگی به گاز روسیه را پوچ و دیوانگی خواند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در پی آسیب دیدن خطوط لوله گازی نورد استریم، پیشنهاد کرده است بخشی از جریان گازی که در مسیر نورد استریم متوقف مانده است، از طریق ترکیه منتقل شود.
🏪@Eghtesadnegar_ir
2024/05/02 01:51:53
Back to Top
HTML Embed Code: