آیا امکان نصب واحدهای نیروگاهی ۵کیلوواتی در پشت بام منازل وجود دارد؟
🔹در هفته گذشته، وزیر نیرو، اعلام کرد: «در هفته پیش رو پروژهای را معرفی خواهیم کرد تا مردم بتوانند با نصب واحدهای نیروگاهی ۵ کیلوواتی در پشت بام منازل خود تولید و تامین برق داشته باشند.»
🔹این سیاست، هرچند از منظر کلی در راستای تقویت تابآوری شبکه برق و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تعریف شده، اما در عمل، با تردیدهایی در حوزههای گوناگون روبهرو است.
🔹اگر دولت قصد دارد بهجای ایفای نقش مستقیم در تولید برق صرفا به سیاستگذار و تشویقکننده بخش خصوصی تبدیل شود، با توجه به این اقدام ادامه سازوکارهای گسترده بودجهای، ساختارهای اجرایی و هزینههای وزارت نیرو در این بخش چه تغییری میکند و منابع به کدام حوزه اختصاص خواهدیافت؟
🔹اگر قرار است بخشی از بار تامین برق به دوش خانوارها و سرمایهگذاریهای داوطلبانه بیافتد، انتظار میرود نحوه تنظیم نقش دولت در این حوزه نیز بهروزرسانی و بازتعریف شود.
🔹از سوی دیگر، بر اساس اعلام کارشناسان، هزینه تقریبی نصب هر واحد نیروگاه ۵ کیلوواتی خانگی، حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان برآورد میشود که با توجه به تعرفههای یارانهای برق، پایینبودن نرخ بازده سرمایهگذاری و دشواری تامین مالی، برای بخش عمدهای از جامعه فاقد توجیه اقتصادی است.
🔹این در حالی است که سرمایه اجتماعی کاهشیافته و اعتماد محدود به اجرای پایدار سیاستهای انرژی، هر گونه برنامهریزی مبتنی بر سرمایهذاری داوطلبانه خانوارها به ویژه در حوزه تجدیدپذیر را با تردید روبهرو ساخته است.
❌کارشناسان معتقدند فضای پشتبامهای مجتمعهای مسکونی در تهران هم ظرفیت اجرای واحدهای نیروگاهی 5 کیلوواتی را ندارد.
🔹«نصب یک سیستم ۵ کیلوواتی بدون احتساب باتری، حدود ۲۵۰ میلیون تومان هزینه دارد؛ در صورتی که خانوار بخواهد از باتری برای ذخیره برق استفاده کند، این عدد ممکن است از ۳۰۰ میلیون تومان هم فراتر برود. بنابراین این طرح عمدتا برای ویلاها یا ساختمانهایی که یک مالک دارند، قابلاجراست.»
💠منبع دنیای اقتصاد
➖➖➖➖
❓نظر شما در این مورد چیست ؟
❓آیا این قبیل اقدامات راهگشای ناترازی خواهد بود ؟
⁉️این طرح تاکنون چندین بار مطرح شده است چرا هیچگاه به نتیجه ملموس نرسیده است ؟
✍️نظرات خود را در گروه مطرح کنید 👇
@electrical_training
👍5🙏2❤1