Telegram Web Link
گزارش تخلف.pdf
6.7 MB
♨️راهنمای ثبت "گزارش تخلف" مهندسان ناظر در اصفهان با سامانه اصنو

با ورود به سامانه اصفهان‌من‌ (my.isfahan.ir) در سربرگ شهرسازی و املاک پس از انجام مراحل مورد نظر در پایان پس از تایید یا عدم تایید گزارش توسط منطقه، پیامک برای ناظر ارسال خواهد شد


به یاد داشته باشیم که مهم ترین سند نظارت مستمر مهندسان ناظر ، ارایه گزارشات تخلف و مرحله ای در موعد مقرر است .


این مسأله بارها و بارها به همکاران عزیزم یادآوری می‌شود ولی متأسفانه به این نکته حیاتی توجه نمی‌شود تا زمانی که با رای بدوی در دست به ما مراجعه می‌کنند.

لب کلام نظارت در سیستم نظام مهندسی یک چیز است :


به طور مرتب از پروژه های خود بازدید نظارتی داشته باشید و گزارشات تخلف و مرحله ای را در موعد مقرر ارایه کنید.

🔴بحث و بررسی نکات نظارتی در گروه زیر👇

>>>@electrical_training<<<

جهت بازدید پروژه های خود با ما در تماس باشید


www.alireza-sajad.ir
👍5
🔴 ماجرای «تولید برق در پشت‌بام‌ها» چیست؟

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔹سازندگان مسکن از چهارشنبه هفته گذشته تاکنون دچار «شوک با برق خورشیدی» شده‌اند.

🔹آخر هفته گذشته متن تفاهم‌نامه‌ای بین یک دستگاه دولتی و نظام مهندسی ساختمان منتشر شد که محتوای آن از «صدور تکلیف جدید برای سازندگان ساختمان‌های بالای 3 طبقه» حکایت داشت.

🔹براساس این تکلیف، سازندگان ساختمان‌های مسکونی 4 طبقه و بیشتر باید «نیروگاه خورشیدی روی پشت بام احداث کنند».

🔹در روزهای گذشته به گونه‌ای درباره این تکلیف صحبت شده که انگار «نصب نیروگاه در ساختمان مسکونی اجباری است و اگر احداث نشود، به آن ساختمان انشعاب برق سراسری، تاییدیه فنی مهندس ناظر و پایان‌کار شهرداری داده نخواهد شد».

⚠️ بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره این ماجرا نشان می‌دهد، مرجع هر نوع تغییر در ضوابط ساخت‌وساز، وزارت راه و شهرسازی است که هیچ اطلاعی از نامه «نیروگاه خورشیدی» ندارد.


همچنین رویه نظارت و صدور تاییدیه‌های فنی مهندسان ناظر از چارچوب «قانون نظام مهندسی ساختمان» تبعیت می‌کند، نه بیشتر و نه کمتر.
👈 بنابراین «اعمال سلیقه مدیران دولتی یا عمومی آن هم از بیرون وزارت راه‌وشهرسازی» روی شیوه نظارت بر ساخت و ساز و طولانی‌کردن پروسه طولانی صدور مجوز پایان‌کار، محل اشکال است و مغایر قانون ارزیابی می‌شود.

🔹«دنیای‌اقتصاد» در این بررسی،‌ قیمت احداث نیروگاه خورشیدی روی پشت‌بام ساختمان مسکونی متعارف در تهران که 4 تا 5 طبقه و دارای 10 واحد با زیربنای حدود یک هزار مترمربع است را برآورد کرده است.

🔹برای احداث نیروگاه، «متوسط مصرف برق ماهانه تک تک واحدهای مسکونی و همچنین مساحت آزاد روی پشت‌بام» دو ملاک اصلی است که «توان برق‌دهی پنل‌های خورشیدی قابل نصب» براساس این دو معیار تعیین می‌شود.

⚠️ روی پشت‌بام ساختمان‌های مسکونی متعارف در تهران، نیروگاه خورشیدی با توان برقی‌دهی 60 تا 70 کیلووات ساعت در روز، قابل احداث است که قیمت تمام‌شده آن با تجهیزات کامل از جمله باتری برای «تامین برق به مدت 3 ساعت خاموشی در روز»، حدود یک میلیارد تومان است.

👈 این رقم حدود 5 درصد هزینه ساخت را در بر می‌گیرد.


🔴منبع روزنامه دنیای اقتصاد

به نظر شما این قبیل طرح ها تا چه حد اجرایی هستند و به سرانجام میرسند ؟
و آیا اساسا این شیوه مثمر ثمر خواهد بود ؟


بحث و بررسی در گروه مهندسان برق👇

>>>@electrical_training<<<

🌀 www.alireza-sajad.ir
😁5👍3
پنج سال یا سی سال؟

دنت در دیباچهٔ کتاب Freedom Evolves می‌گوید:

نمی‌دانم در پاسخ به کسانی که می‌پرسند چقدر وقت صرف تالیف این کتاب کرده‌ای چه بگویم: پنج سال یا سی سال؟

و ادامه می‌دهد: فکر می‌کنم سی سال به واقعیت نزدیک‌تر باشد.

معنی حرف دنت شفاف است: پنج سال کار مستقیم، و بیست‌وپنج سال پیش از آن، مسیر شکل‌گیری محتوای کتاب.


داشتم فکر می‌کردم این روزها که عده‌ای خود را نویسندهٔ ده عنوان کتاب و بیست عنوان کتاب و ... معرفی کنند، کاش کم‌کم رایج شود دربارهٔ مدت زمانی که برای تالیف صرف کرده‌اند هم حرف بزنند.

حتی اگر در اینجا هم ادعا و اغراق رایج شود، باز می‌ارزد. چون زمینه‌ای برای نقد جدی‌تر باز می‌شود. حالا می‌توانیم بپرسیم: اگر سه سال یا پنج سال برای فلان کتاب وقت گذاشته‌ای، چرا حاصل چنین چیزی شده؟

نگاه کمّی در چنین حوزه‌هایی اغلب بد است.
اما همّه معیارهای کمّی به یک اندازه بد نیستند.
برخی بدترند.

#هایلایت
👍6👏1
نورپردازی حمام 💡

نورپردازی بالای وان و زیر وان ،هریک در کدام زون قرار میگیرند ؟

الزامات ایمنی آنها کدام است ؟




بحث و بررسی نکات فنی نظارتی برق در گروه زیر 👇

👉 https://www.tg-me.com/Electrical_training


👷علیرضا سجاد
@alireza_sajjad

🌐 www.alireza-sajad.ir
👍5
کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد
🔴 ماجرای «تولید برق در پشت‌بام‌ها» چیست؟ 🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت: 🔹سازندگان مسکن از چهارشنبه هفته گذشته تاکنون دچار «شوک با برق خورشیدی» شده‌اند. 🔹آخر هفته گذشته متن تفاهم‌نامه‌ای بین یک دستگاه دولتی و نظام مهندسی ساختمان منتشر شد که محتوای آن از…
با اتکا به انعقاد یک تفاهمنامه نمی توان الزامات قانونی را اعمال کرد


مقومی با بیان اینکه تفاهمنامه توانیر و نظام مهندسی ساختمان در واقع پاسخی به یک نیاز جامعه در
راستای بهره گیری از ظرفیت نیروگاه های خورشیدی بوده است افزود: البته باید به این امر توجه کرد که فقط با انعقاد یک تفاهمنامه نمی توان الزامات قانونی را اعمال کرد و این امر نیازمند طی کردن سیر قانونی است.

وی تصریح کرد:
‼️فقط با تکیه بر این تفاهمنامه نمی توان شهرداری ها را مکلف کرد که با در نظر گرفتن الزام جانمایی نیروگاه خورشیدی مجوز ساخت و یا پایان کار را صادر کنند.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تاکید کرد: در الزامات قانونی، چهارچوب قانونی نیاز داریم که شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه و از سویی دیگر تهیه و کنترل نقشه ها نیز باید بر اساس یک ضوابطی صورت گیرد که البته مرجع فنی در تهیه و تصویب نقشه های ساختمان، مباحث ۲۳ گانه مقررات ملی ساختمان است که با این تفاسیر باید اذعان کرد که توانیر در ابلاغ این الزام تعجیل کرده است.

تعجیل بدون پیش بینی لازم می تواند نتیجه عکس داشته باشد


مقومی ادامه داد: تعجیل در جایی که به صورت قانونی پیش بینی های لازم برای اجرای آن پیش بینی نشده، می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد و با استناد به یک تفاهمنامه نمی توان الزام قانونی ایجاد کرد و برخی از موضوعات که در تفاهمنامه پیش بینی شده باید سیر قانونی خود را طی کند، چرا که در غیر این صورت نمی توان انتظار خروجی مطلوبی از آن داشت.

وی با بیان اینکه درست است که بر اساس تفاهمنامه بین توانیر و نظام مهندسی، توانیر باید این موضوع را به شرکت های توزیع برق ابلاغ می کرد افزود: باید به این امر هم توجه داشت که مقدمات قانونی این اقدام از سوی شهرداری ها و وزارت کشور و همچنین وزارت راه و شهرسازی با پیش بینی های لازم در قوانین ساخت و ساز باید لحاظ شود.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ابراز کرد: در حال حاضر در گام اول، ظرفیت بخش مهندسی در حوزه طراحی، نظارت و اجرا برای کسانی که به صورت اختیاری قصد دارند نیروگاه خورشیدی در محل ساختمان خود پیش بینی کنند وجود دارد اما به صورت گسترده نیاز است آموزش های لازم به مهندسان ارائه‌، صلاحیت و گواهی های لازم نیز در این خصوص تعریف شود.

وی گفت: پیش‌بینی‌هایی در راستای خرید پنل‌های خورشیدی به نحوی که توجیه اقتصادی برای مالکان داشته باشد نیز باید مورد نظر باشد.
در الزام ایجاد نیروگاه‌ های خورشیدی باید مراحل قانونی طی شود
مقومی با بیان اینکه در موضوع بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز قوانین خوبی داریم که متاسفانه به صورت کامل اجرایی نمی‌شود افزود: الزام ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در ساختمان‌ها از جمله موضوعات چند وجهی است که باید دستگاه‌های مختلف ورود کنند و به نظر می‌رسد اصل اینکه دو دستگاه نظام مهندسی و توانیر برای این امر زمینه سازی و پیش بینی داشته اند، قدم مثبتی است اما برای تکمیل این اقدام نیاز است مراحل قانونی آن طی شود.
تسهیل در خرید پنل های خورشیدی و برق تولیدی موجب استقبال مالکان خواهد شد

❇️وی تصریح کرد: مرجع تخصصی در حوزه فنی ساخت و ساز در کشور ما مقررات ملی ساختمان است و از سوی دیگر در حوزه فرآیندی و شکلی از جمله صدور مجوزهای ساخت و ساز همانند پروانه ساختمانی هم باید پیش‌بینی‌های لازم صورت گیرد و از طرفی باید شرایط اقتصادی بودن این امر در نظر گرفته شود تا با استقبال مالکان مواجه شود که این موضوع باید در سیاست‌های وزارت نیرو هم در جهت تسهیل در خرید پنل‌های خورشیدی و هم خرید برق تولیدی باشد.
نباید بصورت احساسی موضوعات فنی را پیش ببریم

مقومی تاکید کرد: نمی توانیم به صورت احساسی موضوعات فنی را پیش ببریم و در این زمینه باید دغدغه های مردم و فرآیندها و الزامات قانونی پیش بینی شود که تاکنون این امر تدوین و ابلاغ نشده و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این موضوع نیز ضروری است و تعجیل به اطلاع رسانی در الزام ساختمان های چهار طبقه به ایجاد نیروگاه خورشیدی به اصل موضوع آسیب خواهد زد.


✍️پانوشت :
باید بررسی شود این تفاهم نامه طی چه مراحلی مصوب و بعد این چنین رسانه ای شد؟

در کجا و در کدام کمیسیون مورد بررسی تخصصی قرار گرفت ؟

چه شد که بعد از آن همه هیاهو، حالا بحث از عدم برخورد احساسی با مقولات فنی میشود ؟ اولین اطلاع رسانی ها را چه کسانی انجام دادند ؟

♨️بحث و بررسی تخصصی در گروه زیر 👇
https://www.tg-me.com/Electrical_training
🤯31
Forwarded from کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد (Alireza sajjad |علیرضا سجاد)
🟥 #تجربه_بازرسی_ساختمان

⚠️نصب پریز ۲۳۰ ولت در زون ۱ حمام

#برق
واحد بازرسی ساختمان

اینستاگرام | آپارات | تلگرام 🆔
👍51
♨️سوالات نظارتی

چگونه متوجه شوم که مجری مدار روشنایی و پریز مشترک اجرا کرده یا نه ؟


ارت مشترک و نول مشترک آنرا چگونه متوجه شوم ؟


🎯توضیح کامل و با جزئیات ، در فیلم نظارتی - کارگاهی زیر 👇


https://www.instagram.com/reel/DFSD67sxrXf/?igsh=dXYyYXUzdXFnY2tp


بحث و بررسی و اقدامات لازم در صورت مشاهده این قبیل تخلفات در گروه تلگرام 👇

https://www.tg-me.com/Electrical_training

برای بازدید از پروژه های خود با ما در تماس باشید


@alireza_sajjad
www.alireza-sajad.ir
👍16
#ایرادات_جرایی
#قوطی_گذاری

ایرادات و تخلفات این اجرای برق چیست؟

🌐بررسی در گروه تخصصی مهندسان برق👇

https://www.tg-me.com/Electrical_training
👍3
کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد
#ایرادات_جرایی #قوطی_گذاری ایرادات و تخلفات این اجرای برق چیست؟ 🌐بررسی در گروه تخصصی مهندسان برق👇 https://www.tg-me.com/Electrical_training
🎯بهترین پاسخ از پاسخ های همکاران به تخلفات قوطی گذاری فوق

-سیم کشی قبل از نازک کاری .
-اتصال لوله به قوطی باید توسط بوشن باشد.
-مسدود نکردن موقت سرِ لوله و قوطی ها.
-احتمال دارد قوطی ها خودسوز باشند.

-اگر لوله های ورودی به قوطی اول و سوم از سمت راست مربوط به یک مدار (بفرض مدار تلفن )باشند هر دو باید به یک قوطی وارد شوند.مانند قوطی اول از سمت چپ مربوط به مدار پریز، یک لوله وارد و یک لوله خارج شود.

-احتمال دارد زانویی که از پشت به قوطی وارد شده است مربوط به مدار آنتن باشد که در کنار رایزر مکانیک در داخل واحد تا بام ادامه دارد.


پانوشت :
دقیقا همان طور که اشاره کردند ، لوله های آنتن بالا رفته و روی لبه جان پناه بیرون آمده است !

📍دیگر پاسخ ها که اکثرا هم صحیح هستند را میتوانید از قسمت کامنتهای ذیل پست ،مشاهده کنید .

🌀اگر نکته دیگری در نظر دارید لطفاً در گروه مطرح کنید👇

https://www.tg-me.com/Electrical_training
👍6
روشنایی نما 💡

ارسالی همکاران در گروه به همراه توضیحات:


📍معمولا اکثر ساختمون ها نقشه جهت نورپردازی نما ندارن که باید از مالک درخواست کنید...‌
با توجه به اینکه نما جز محیط های نمناک و مرطوب هست باید از لوله PVC استاندارد بصورت توکار استفاده کنند،( چون محل دقیق چراغ موقع لوله گذاری تو شاسی کشی نما مشخص نیست معمولا قسمت انتهایی لوله PVC از لوله فلکسیبل استفاده میکنن تا سنگ کار براحتی در محل چراغ اون رو خارج کنه)
با توجه به نصب JB و یا کانکتور متناسب با چراغ حتما باید از کابل استفاده بشه( دارای هادی حفاظتی باشد) ....
درجه حفاظت تجهیزات روشنایی با محیط نما همخوانی داشته باشه...
برای نصب ریسه در ابتدای مسیر جهت آب بندی  حتما از IPxx BOX  استفاده بشه..
محل خروجی لوله  آب بند بشه تا از ورود رطوبت و آب به داخل لوله جلوگیری بشه...
برای خط های روشنایی نما بهتره داخل تابلو مشاع از RCD مجزا استفاده بشه...
و ...


✍️لطفاً اگر نقطه نظر تکمیلی در این مورد دارید در گروه مطرح کنید
👍10🙏2
کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد
روشنایی نما 💡 ارسالی همکاران در گروه به همراه توضیحات: 📍معمولا اکثر ساختمون ها نقشه جهت نورپردازی نما ندارن که باید از مالک درخواست کنید...‌ با توجه به اینکه نما جز محیط های نمناک و مرطوب هست باید از لوله PVC استاندارد بصورت توکار استفاده کنند،( چون…
📍نکات تکمیلی در مورد روشنایی نما
مطرح شده ذیل پست مرتبط

-در محل نصب چراغ باید یک جعبه با درجه حفاظت حداقل IPx4 و مقاوم در برابر اشعه فرابنفش تعبیه شود.
بند ۱۳-۷-۳-۱۷ ص ۹۳ م۱۳
بند ۱۳-۱۰-۳-۳ ص ۱۲۳ م ۱۳
تبصره بند ۱۳-۸-۱-۱ ص ۹۵ م۱۳

- بدنه جعبه [فلزی]به هادی حفاظتی متصل شود. بند ۱۳-۸-۱-۲ ص ۹۵ م ۱۳

-نوع لوله برق در لوله گذاری تو کار ، لوله پی وی سی صلب[غیر خود سوز] یا لوله فولادی باشد. بند ۱۳-۱۰-۳-۱ ص ۱۲۳ م ۱۳

-جهت اتصال لوله برق به جعبه از بوشن استفاده شود. بند ۱۳-۷-۳-۸ ص ۹۱ م۱۳

-جهت اتصال چراغ به جعبه از گلند کابل استفاده شود.
-چراغ ها در مکانی نصب شوند که امکان تعویض آنها به آسانی فراهم باشد.بند ۱۳-۳-۴-۵ ص ۳۷ م۱۳

-رنگ عایق هادی ها رعایت شود
هادی فاز :قرمز یا زرد یا مشکی
هادی حفاظتی:سبز و زرد راه راه
هادی خنثی : آبی
پیوست ۱-۲-۴ ص۱۴۹ م۱۳

-سرِ سیم های افشان قلع اندود شود یا از سر سیم استفاده گردد. بند ۱۳-۷-۳-۱۴ ص۹۲ م۱۳

-جهت اتصال سیم ها از ترمینال استفاده شود.
-از تجهیزات استاندارد استفاده شود (سیم، لوله برق و ...) بند ۱۳-۷-۳-۱۶ ص۹۲ م ۱۳

-درجه حفاظت چراغ حداقل IPx4 باشد .
بند ۱۳-۱۰-۳-۳ ص۱۲۳ م۱۳

📍اگر نقطه نظر اصلاحی و تکمیلی دارید لطفاً در صحن گروه مطرح کنید👇

https://www.tg-me.com/Electrical_training
👍7
Forwarded from کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد (Alireza sajjad |علیرضا سجاد)
#electrical_inspection

💡نور پردازی بام و نما از جمله معظلات نظارت برق محسوب می‌شوند زیرا معمولا در نقشه های مصوب پیش بینی نشده اند.

در این گونه موارد ناظران باید در صورت تمایل کارفرما برای نورپردازی وی را ملزم به اخذ نقشه از طراح نمایند.

نکته دوم و معظل بزرگتر چراغ های غیر استاندارد در بازار است.

مساله سوم مجریان آموزش ندیده هستند که هادی های حفاظتی از دید آنان سیم اضافی و اسراف است و یا اتصالی جز چسب را نمی‌شناسد و یا رنگ بندی هادی ها از نظر وی شوخی و بیکاری مهندسان است.

👷‍♂️در نهایت نظارت است. وقتی که از کارفرما درخواست کردم کلید بام را بیاورد ناظر با لحن تعجب آمیزی گفت مگر بام هم چیزی برای تست و بازدید دارد؟

🕵️‍♂️جالب است که به درخواست و اصرار خود ناظر، کارفرما با من برای تست و تحویل تماس گرفته بود و البته بماند که بام این پروژه نکته های آموزشی بسیاری داشت که در پست های دیگری تقدیم خواهد شد.

سوال : هر کدام از تخلف ها و اشکالات اجرایی مشاهده شده مربوط به کدام مرحله از اجرا است و اگر ناظر تذکر داده بود الان نباید مشاهده می‌شدند؟
@alireza_sajjad
@electrical_training
@electrical_installation1
👍4👏2
لوله کشی برق در آشپزخانه



📍از سوالات مطرح شده در گروه تلگرام
برای لوله کشی فوق چه گزارشی باید رد کنم؟

♨️چالش اول:

آیا لوله کشی افقی ممنوعیت دارد ؟


خیر. در مبحث سیزدهم ذکر شده که لوله کشی مورب روی دیوار ممنوع است و لذا لوله کشی افقی ممنوع نیست.

📍مشاهده‌ بند مبحث و تصویر لوله کشی مورب👇


https://www.tg-me.com/Electrical_installation1/1160

💢 اما آنچه که مهم است بررسی نقشه و دیگر جزییات است .

آیا تعداد پریز و تعداد مدار پریزهای آشپزخانه مطابق با نقشه است ؟

در ادامه با ارسال نقشه مشخص شدکه تعداد پریزها تغییراتی دارد ولی تعداد مدار با نقشه یکی است

📍مشاهده نقشه

چند مدار در اجرای فوق مشاهده میشود ؟


نکته قابل توجه بعدی مکان تابلو است که آیا با نقشه یکی است ؟

با ارسال تصویر بعدی مشخص شد که مکان تابلو به پشت دیوار سرویس تغییر یافته است و لوله های از داخل سرویس کار شده اند .

📍تصویر تابلو


🎯در نهایت طی پرسش و پاسخ های متعدد در گروه ، جمع بندی جامع زیر توسط یکی از همکاران در مورد اجرای فوق ارایه شد 👇

📍جمع بندی نکات و تخلفات

✍️اگر نقطه نظر تکمیلی دارید در گروه مطرح کنید👇
https://www.tg-me.com/Electrical_training
👍133🙏3🎉1
Forwarded from کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد (Alireza sajjad |علیرضا سجاد)
#لوله کشی_برق
لوله کشی برق به صورت مورب در دیوارها ممنوع است.
❇️در فصل هفتم مبحث_سیزدهم بند 13-7-3-5 تبصره دوم به این نکته اشاره شده است که لوله کشی برق روی دیوارها نباید مورب باشد.
قاعدتا لوله کشی افقی ممانعتی ندارد.

@alireza_sajjad
@electrical_installation1
www.alireza-sajad.ir
👍54
Forwarded from کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد (Alireza sajjad |علیرضا سجاد)
🟥لوله کشی افقی در مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان منع نشده است.

در دعاوی مبنا، مقررات ملی کشور است نه پیج های اینستاگرامی يا نظرات افراد

📚🖍️بنابراین حتما در مورد اظهار نظر ها رفرنس و مرجع را درخواست کنید.
لطفا در نظارت ها به این نکته مهم توجه داشته باشید که دچار مشکلی نشوید
👍20
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎬فیلم کوتاه
فیلم کوتاه مصری "جفت دیگر "بر اساس داستانی از گاندی
👍7😍2
2025/07/09 22:05:44
Back to Top
HTML Embed Code: