Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❄️🌬️مکانیزم خنک سازی کولر های گازی

یکی از مشکلات همیشگی مهندسان ناظر برق ،تغییر سیستم سرمایش است .
مثلاً نقشه طراحی برای راحتی و ارزان تمام کردن ،توسط دفاتر مثلا طراحی ، با کولر آبی طراحی میشود ولی بعداً در اجرا به کولر گازی با چیلر تبدیل میشود .

این یک تغییر اساسی در سیستم تاسیسات برق محسوب میشود زیرا معمولا منجر به تغییر ظرفیت انشعاب خواهد شد

💢حتی در بسیاری از موارد ممکن است ظرفیت انشعاب از تک فاز به انشعاب سه فاز تبدیل گردد.

آیا مهندس ناظر باید چشم بسته ،فرم خام درخواست کنتور برق (بسته به روال استان ) را امضا و تحویل سازنده دهد یا باید اقدام مقتضی دیگری انجام دهد ؟


در دوره گزارش نویسی پیش رو ،نمونه هایی واقعی از این تغییرات و نحوه اقدام متناسب و متناظر مهندس ناظر را بررسی خواهیم کرد .

♨️ بعد از چندین سال عدم برگزاری، منتظر متفاوت ترین دوره گزارش نویسی برق باشید

@alireza_sajjad

www.alireza-sajad.ir
نعمت‌هایتان را بشمارید! چقدر کم از این موعظه‌ی ساده بهره‌ می‌بریم.
به‌طور معمول، آنچه داریم و آنچه می‌توانیم بکنیم، از حیطه‌ی آگاهی‌مان می‌گریزد، آنچه نداریم یا نمی‌توانیم بکنیم، دلمشغولمان می‌کند و دلواپسی‌های ناچیز و خطر از دست دادن اعتبار و غرورمان، آنچه داریم را کوچک جلوه می‌دهد.

اروین یالوم /
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تصورم از توکیو عوض شد🕸️
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هر استان چقدر برق تولید میکند ؟

💢پراکندگی نیروگاه های برق کشور
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢آموزش آموزش آموزش
آموزش مواجه با فرد برق گرفته در مدرسه

📝 اگر از کودکی آموزش صحیح به نسل بعد آموخته شود ، دانش نهادینه خواهد شد .

ببینید چگونه به کودکان بحث نجات فرد برگرفته را آموزش می‌دهند و نگاهی به آمار برق گرفتگی در ایران نشان میدهد که متأسفانه بسیاری از حوادث برق گرفتگی دارای قربانی دوم هستند .

قربانی دوم ،فرد آموزش ندیده ای است که قصد نجات فرد برقزده را دارد اما خود قربانی برق میشود .


دردناک ترین این برق گرفتگی ها ، برق گرفتگی مادر و دختری در بانه بود که به دلیل خرابی کارواش خانگی قربانی برق گرفتگی شدند

[ چگونگی برق گرفتگی مادر و دختر ]

اگر سیستم سیم کشی آن خانه درست بود ،اگر مدار حفاظتی دیده شده بود ،اگر یک کلید جریان باقیمانده یا به قول عوام محافظ جان تعبیه شده ، اگر آموزش های ایمنی در مدارس داده شده بود و هزاران اگر دیگر ،تنها فرزند باقیمانده خانواده با آن صحنه دلخراش و آینده پرابهام روبرو نمیشد .

📍هریک از ما نقشی در چرخه های این جهان داریم
فارغ از دولت ها و سیستم ها ،نقش ما میتواند نجات بخش یا مرگ آفرین باشد

اگر مهندسیم، اگر معلیم ، اگر سازنده ایم انتخاب با ماست
✍️علیرضا سجاد
🖤ایران تسلیت
و این واژه ای است که مرتب تکرار میشود ...
🔴 وعده 4 میلیون مسکن به 34 هزار واحد رسید‼️

🔹 دنیای‌اقتصاد:

🔹وزارت راه و شهرسازی با راستی‌آزمایی انواع و اقسام آمارهایی که طی ماه‌های گذشته درباره راندمان «مسکن ملی» یا همان وعده «4 میلیون مسکن در 4 سال» منتشر شده، یک گزارش رسمی در اختیار «دنیای‌اقتصاد» قرار داد.

🔹بررسی داده‌های این گزارش نشان می‌دهد، اگر ملاک واقعی مسکن‌ملی را «ساخت مسکن روی زمین 99ساله» در نظر بگیریم و سایر ساخت‌وسازهایی که در قالب این طرح به آمارها اضافه می‌شود را از اصل کارنامه حذف کنیم، در این صورت از سال 1400 تا پایان 1403، فقط 34 هزار واحد مسکونی از مسکن‌ملی، تکمیل و تحویل خانه‌ندارها شد.

🔹این یعنی تحقق یک درصد طرح مسکن‌سازی دولتی؛ آنچه دولت در این 4 سال تحویل خانه‌ندارها داد به لحاظ تیراژ، بخش خصوصی ظرف فقط یک ماه تولید و تحویل بازار می‌دهد.

🔹مقایسه قدرت مسکن‌دولتی با مسکن‌سازی توسط بازیگر اصلی تولید مسکن یعنی بخش‌خصوصی نشان می‌دهد، مداخله دولت به جای تنظیم‌گیری، نه به نفع متقاضیان مسکن است و نه به نفع دولت.

[ اطلاعات بیشتر ]

منبع :روزنامه دنیای اقتصاد
♨️چه می‌کنه این مجری بی صلاحیت برق و چه می‌کنه اون مسئول که همچنان، فقط در حال برگزاری آزمون صلاحیت اجرا تاسیسات برق برای مهندسان هست .

https://www.tg-me.com/Electrical_training
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اولین اقدام در مواجه با فرد #برقگرفته چیست ؟
🔹دانستن پاسخ به این سوال بسیار مهم است.

🧠در شرایط بحرانی معمولا ناخودآگاه ذهن انسان فرمان می‌دهد و در صورتی که آموزش ندیده باشد معمولا خطا وجود دارد.
در زمان مشاهده یک فرد برق گرفته به طور ناخوداگاه ذهن فرمان می‌دهد که وی را گرفته و از برق جدا کنیم
⚰️این اشتباهی مهلک است.
⚰️⚰️اغلب حوادث برقگرفتگی دارای دو قربانی هستند یک فرد برقگرفته اول و دوم فرد ناجی!

🎯پس در صورت مواجه به یک فرد دچار برقگرفتگی چه باید کرد؟

🔌اولین اقدام باید قطع منبع برق از طریق تابلو برق باشد اگر تابلو برق در دسترس است برق را قطع و از قطع کامل برق مطمئن شوید

اگر به هر دلیل به منبع برق برای قطع آن دسترسی وجود ندارد، باید یک وسیله عایق مانند چوب فرد را از سیم یا تجهیز معیوب جدا کنید.

عدم رعایت این نکته، نه تنها به فرد اول کمک نکرده، بلکه ناجی را هم به واسطه تماس با برق دچار سانحه خواهد کرد.

🔹برای اقدام مناسب در زمان مناسب باید آموزش دید.
💢با اشتراک این موارد شاید جان انسانی نجات یابد
www.alireza-sajad.ir
@alireza_sajjad
اقدام خوب
نظام مهندسی کرمانشاه

♨️به اطلاع اعضای گرامی می رساند بر اساس تصمیم هیات مدیره محترم سازمان، تمامی مهندسین عضو سازمان که دارای پروانه اشتغال می باشند،  در همه پروژه های ساختمانی تحت پوشش بیمه مسوولیت مدنی مهندسین ( بیمه سینا ) قرار گرفنتد و مفاد بیمه نامه مذکور بزودی در درگاه های رسمی سازمان اطلاع رسانی خواهد شد.

✍️پانوشت :
آیا سازمان نظام مهندسی استان شما هم بیمه مسئولیت مدنی برای مهندسان ناظر طراح و مجری، برقرار نموده است یا خیر ؟

اگر بله لطفاً مشخصات بیمه را به اشتراک بگذارید

💢با توجه به اهمیت بیمه های مسئولیت مهندسی ، نکات حائز اهمیت در تهیه بیمه نامه را این مقاله مطالعه کنید 👇

📍نکات بیمه مسئولیت مهندسی ؛ پوشش های اصلی و کلوزهای تکمیلی
روز ملی صنعت برق بر فعالان این عرصه مبارک
🔲⭕️نرخ بازده تحمل درد!
مجتبی لشکربلوکی

اول یک نوشته جالب بخوانیم از دکتر عبده تبریزی، استاد برجسته مالی کشور: امروز از ساعت ده صبح، دو ساعتی روی صندلی دندان‌پزشکی نشسته بودم. دندانی که دیگر دندان نبود؛ چوب‌پنبه‌ای شده بود، سیاه، فرو رفته زیر قالپاقی استنلس‌استیل که پنجاه‌وچند سال در دهانم دوام آورده بود. دکتر گفت: «این دیگه دندون نیست، تکه‌تکه درمی‌آورم.» با دو آمپول بی‌حسی و ده‌ها ابزار لاشه‌ خاطره‌ای را لایه‌لایه از دهانم بیرون کشیدند.

حالا با تکه‌ای کهنه در دهان و بسته‌ای یخ روی گونه، با یک دست دارم این را می‌نویسم. دکتر گفت «سه ماه دیگر بیا برای ایمپلنت.» یاد پدر مرحوم آقای مظاهری افتادم. چقدر پسر، پدر را در آن روزهای شلوغ دولت و وزارت، به مطب دندان‌پزشک می‌برد. با صبوری پدر، وفاداری پسر آن ایمپلنت‌ها به دهان پدر راه یافتند؛ اما هنوز ریشه نگرفته، پدر راهی دیار باقی شد.

از همان زمان، ایمپلنت در ذهنم مترادف با این پرسش شد «نرخ بازده‌ تحمل درد» چیست؟ آیا نرخ بازده صرف زمان، تحمل درد، مراقبت و هزینه، در سن من مثبت است؟ آیا چند ماه درد، زخم، بی‌حسی، و پس از آن کاشت دقیق با همه‌ ریسک‌ها، مراقبت‌ها و هزینه‌هایش، واقعاً «بازدهی» دارد؟ آیا باید این حفره را پر کرد یا بگذارم بماند، به عنوان یادآوری این که تصمیمات باید بازدهی مثبت داشته باشند؟ (رفرنس)

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:

آنچه دکتر عبده -عمرشان بلند باد- به عنوان متخصص مالی به آن اشاره کرده مساله نرخ بازده سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری یعنی چه؟ یعنی تحمل درد گذشتن از مطلوبیت امروز به خاطر دستیابی به مطلوبیت های بیشتر از امروز در آینده. نرخ بازده یعنی چه؟ چقدر مطلوبیت کسب کردم در برابر تحملی که کردم و منابعی که خرج کردم؟ با این عدد، می‌فهمیم آیا سرمایه‌گذاری [یا همان تحمل درد گذشتن از مطلوبیت امروز] به‌صرفه و عاقلانه بوده یا نه.

حالا اگر این وسط وقت گذاشته باشیم، انرژی صرف کرده باشیم، پول قرض کرده باشیم، منابع دیگرمان را هم وسط گذاشته باشیم از جمله ماشین مان را برای کار استفاده کرده باشیم و .... همه این ها رو به پول تبدیل می کنیم و در هزینه ها و مخارج در نظر می گیریم و در نهایت فکر می کنیم که آیا این سرمایه گذاری بازده خوبی داشت؟
خب نرخ بازده سرمایه گذاری مفهومی مالی و اقتصادی است ولی آیا می توان آن را در حوزه های دیگر هم بررسی کرد؟ قطعا بله. داستان این است که چقدر در مجموع هزینه می کنم و در مجموع چقدر منفعت بدست می آورم؟

اختصاص ۵ الی ۷ سال از زندگی به شرکت در کنکور و گذراندن دوره دکترا یک سرمایه گذاری است. صرف زمان و توان برای برندسازی شخصی و فعالیت سنگین در شبکه های اجتماعی یک سرمایه گذاری است. حتی دگردوستی و کمک به دیگری نیز یک سرمایه گذاری است. شما زمان و انرژی زیادی برای کمک به یکی از دوستانت می‌گذاری. این کار سود مالی ندارد ولی این کار باعث می شه که اون دوست تا ابد حامی شما بشه (ایجاد شبکه پشتیبان) یا باعث تقویت یک فضیلت انسانی میشه (رشد اخلاقی) یا باعث اتصال به از صفات خداوند می شه (اعتلای معنوی) یا دست کم حس رضایت به شما می دهد (شادکامی درونی).

اصلا زندگی سراسر سرمایه گذاری است. نرخ بازده فقط یک عدد مالی نیست، بلکه یک شیوه تفکره! یک مدل ذهنی است! چقدر زمان، توان، اعتبار، پول یا منابع گذاشتم؟ چقدر درد تحمل کردم؟ در مقابل، چی به دست آوردم؟ آیا می‌ارزید؟
حالا در تصمیمات کوچک و روزمره، اگر هم خطایی رخ داد، مسئله‌ای نیست. اما در تصمیمات استراتژیک که معمولا به سختی بازگشت ناپذیرند (Hard to Back) و منابع زیادی مصرف می‌کنند توجه به نرخ بازده بسیار کلیدی می شود. بگذارید سه مثال در سه سطح فردی، سازمانی و ملی بزنم:

◼️فردی: آیا تحصیلات در کارشناسی ارشد و دکترا را انتخاب کرده اید به این خاطر که همه هم دوره های شما این کار را کرده اند یا اینکه واقعا نرخ بازده خوبی برای شما دارد؟ آیا واقعا می ارزد؟

◼️می خواهید سازمان تان را ۵ سال درگیر سیستم های اطلاعاتی جامع یا جایزه تعالی و بهره وری کنید، آیا نرخ بازده اش را حساب کرده اید یا صرفا به این خاطر که مُد شده شما هم چنین می کنید؟

◼️می خواهید برای شهری در یک منطقه کمترتوسعه‌یافته فرودگاه بین المللی بزنید. آیا احداث یک فرودگاه بین‌المللی در این استان توجیه دارد؟ آیا این بهترین کار ممکن است؟ صرف همان مبلغ به مشوق های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی نرخ بازدهی بالاتری ندارد؟

✍️پانوشت :
این مسأله نمودهای شخصی و سازمانی و حتی ملی فراوانی دارد و متاسفانه به اندازه کافی به آن توجه نمی‌شود

در بحث ادامه تحصیلات بخصوص مقطع دکتری ،در گرفتن مدارک خاص ولی احتمالا بی درآمد و هزاران مثال دیگر

💢یک مورد مشهود دیگر ، بحث خرید ابزار و تجهیزات در حرفه است .
یک مهندس ،مثلا یک آزمونگر تست و تحویل قبل از خرید یک تجهیز باید به زمان بازگشت سرمایه و درآمد حاصل از آن سرمایه گذاری فکر کند و قس علی هذه ...


💢سازمان ها هم قبل از تحمیل هزینه برای تهیه تجهیزات به فعالان یک عرصه, باید به این فکر کنند که آیا نیاز کار الزاما با تجهیز گرانقیمت تر برطرف میشود یا خیر ؟

👷علیرضا سجاد
مشاور تاسیسات الکتریکی

@alireza_sajjad
https://www.tg-me.com/Electrical_training
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢روز معلم مبارک

سپاس از تمام کسانی که به ما آموختند و مسیر جدیدی برایمان گشودند
‼️گران ترین خرید در این کشور، خرید یک خانه است و متأسفانه به دلیل نبود مجری ذیصلاح ؛ بعضا بی کفایت ترین آدم ها در ساخت یک خانه به کار گرفته می‌شوند .

💰فقط برای کسب اندکی سود بیشتر ،دارایی و جان مردم اینگونه به بازی گرفته میشود


@electrical_training
2025/07/07 19:29:02
Back to Top
HTML Embed Code: