Telegram Web Link
🔲⭕️نرخ بازده تحمل درد!
مجتبی لشکربلوکی

اول یک نوشته جالب بخوانیم از دکتر عبده تبریزی، استاد برجسته مالی کشور: امروز از ساعت ده صبح، دو ساعتی روی صندلی دندان‌پزشکی نشسته بودم. دندانی که دیگر دندان نبود؛ چوب‌پنبه‌ای شده بود، سیاه، فرو رفته زیر قالپاقی استنلس‌استیل که پنجاه‌وچند سال در دهانم دوام آورده بود. دکتر گفت: «این دیگه دندون نیست، تکه‌تکه درمی‌آورم.» با دو آمپول بی‌حسی و ده‌ها ابزار لاشه‌ خاطره‌ای را لایه‌لایه از دهانم بیرون کشیدند.

حالا با تکه‌ای کهنه در دهان و بسته‌ای یخ روی گونه، با یک دست دارم این را می‌نویسم. دکتر گفت «سه ماه دیگر بیا برای ایمپلنت.» یاد پدر مرحوم آقای مظاهری افتادم. چقدر پسر، پدر را در آن روزهای شلوغ دولت و وزارت، به مطب دندان‌پزشک می‌برد. با صبوری پدر، وفاداری پسر آن ایمپلنت‌ها به دهان پدر راه یافتند؛ اما هنوز ریشه نگرفته، پدر راهی دیار باقی شد.

از همان زمان، ایمپلنت در ذهنم مترادف با این پرسش شد «نرخ بازده‌ تحمل درد» چیست؟ آیا نرخ بازده صرف زمان، تحمل درد، مراقبت و هزینه، در سن من مثبت است؟ آیا چند ماه درد، زخم، بی‌حسی، و پس از آن کاشت دقیق با همه‌ ریسک‌ها، مراقبت‌ها و هزینه‌هایش، واقعاً «بازدهی» دارد؟ آیا باید این حفره را پر کرد یا بگذارم بماند، به عنوان یادآوری این که تصمیمات باید بازدهی مثبت داشته باشند؟ (رفرنس)

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:

آنچه دکتر عبده -عمرشان بلند باد- به عنوان متخصص مالی به آن اشاره کرده مساله نرخ بازده سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری یعنی چه؟ یعنی تحمل درد گذشتن از مطلوبیت امروز به خاطر دستیابی به مطلوبیت های بیشتر از امروز در آینده. نرخ بازده یعنی چه؟ چقدر مطلوبیت کسب کردم در برابر تحملی که کردم و منابعی که خرج کردم؟ با این عدد، می‌فهمیم آیا سرمایه‌گذاری [یا همان تحمل درد گذشتن از مطلوبیت امروز] به‌صرفه و عاقلانه بوده یا نه.

حالا اگر این وسط وقت گذاشته باشیم، انرژی صرف کرده باشیم، پول قرض کرده باشیم، منابع دیگرمان را هم وسط گذاشته باشیم از جمله ماشین مان را برای کار استفاده کرده باشیم و .... همه این ها رو به پول تبدیل می کنیم و در هزینه ها و مخارج در نظر می گیریم و در نهایت فکر می کنیم که آیا این سرمایه گذاری بازده خوبی داشت؟
خب نرخ بازده سرمایه گذاری مفهومی مالی و اقتصادی است ولی آیا می توان آن را در حوزه های دیگر هم بررسی کرد؟ قطعا بله. داستان این است که چقدر در مجموع هزینه می کنم و در مجموع چقدر منفعت بدست می آورم؟

اختصاص ۵ الی ۷ سال از زندگی به شرکت در کنکور و گذراندن دوره دکترا یک سرمایه گذاری است. صرف زمان و توان برای برندسازی شخصی و فعالیت سنگین در شبکه های اجتماعی یک سرمایه گذاری است. حتی دگردوستی و کمک به دیگری نیز یک سرمایه گذاری است. شما زمان و انرژی زیادی برای کمک به یکی از دوستانت می‌گذاری. این کار سود مالی ندارد ولی این کار باعث می شه که اون دوست تا ابد حامی شما بشه (ایجاد شبکه پشتیبان) یا باعث تقویت یک فضیلت انسانی میشه (رشد اخلاقی) یا باعث اتصال به از صفات خداوند می شه (اعتلای معنوی) یا دست کم حس رضایت به شما می دهد (شادکامی درونی).

اصلا زندگی سراسر سرمایه گذاری است. نرخ بازده فقط یک عدد مالی نیست، بلکه یک شیوه تفکره! یک مدل ذهنی است! چقدر زمان، توان، اعتبار، پول یا منابع گذاشتم؟ چقدر درد تحمل کردم؟ در مقابل، چی به دست آوردم؟ آیا می‌ارزید؟
حالا در تصمیمات کوچک و روزمره، اگر هم خطایی رخ داد، مسئله‌ای نیست. اما در تصمیمات استراتژیک که معمولا به سختی بازگشت ناپذیرند (Hard to Back) و منابع زیادی مصرف می‌کنند توجه به نرخ بازده بسیار کلیدی می شود. بگذارید سه مثال در سه سطح فردی، سازمانی و ملی بزنم:

◼️فردی: آیا تحصیلات در کارشناسی ارشد و دکترا را انتخاب کرده اید به این خاطر که همه هم دوره های شما این کار را کرده اند یا اینکه واقعا نرخ بازده خوبی برای شما دارد؟ آیا واقعا می ارزد؟

◼️می خواهید سازمان تان را ۵ سال درگیر سیستم های اطلاعاتی جامع یا جایزه تعالی و بهره وری کنید، آیا نرخ بازده اش را حساب کرده اید یا صرفا به این خاطر که مُد شده شما هم چنین می کنید؟

◼️می خواهید برای شهری در یک منطقه کمترتوسعه‌یافته فرودگاه بین المللی بزنید. آیا احداث یک فرودگاه بین‌المللی در این استان توجیه دارد؟ آیا این بهترین کار ممکن است؟ صرف همان مبلغ به مشوق های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی نرخ بازدهی بالاتری ندارد؟

✍️پانوشت :
این مسأله نمودهای شخصی و سازمانی و حتی ملی فراوانی دارد و متاسفانه به اندازه کافی به آن توجه نمی‌شود

در بحث ادامه تحصیلات بخصوص مقطع دکتری ،در گرفتن مدارک خاص ولی احتمالا بی درآمد و هزاران مثال دیگر

💢یک مورد مشهود دیگر ، بحث خرید ابزار و تجهیزات در حرفه است .
یک مهندس ،مثلا یک آزمونگر تست و تحویل قبل از خرید یک تجهیز باید به زمان بازگشت سرمایه و درآمد حاصل از آن سرمایه گذاری فکر کند و قس علی هذه ...


💢سازمان ها هم قبل از تحمیل هزینه برای تهیه تجهیزات به فعالان یک عرصه, باید به این فکر کنند که آیا نیاز کار الزاما با تجهیز گرانقیمت تر برطرف میشود یا خیر ؟

👷علیرضا سجاد
مشاور تاسیسات الکتریکی

@alireza_sajjad
https://www.tg-me.com/Electrical_training
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢روز معلم مبارک

سپاس از تمام کسانی که به ما آموختند و مسیر جدیدی برایمان گشودند
‼️گران ترین خرید در این کشور، خرید یک خانه است و متأسفانه به دلیل نبود مجری ذیصلاح ؛ بعضا بی کفایت ترین آدم ها در ساخت یک خانه به کار گرفته می‌شوند .

💰فقط برای کسب اندکی سود بیشتر ،دارایی و جان مردم اینگونه به بازی گرفته میشود


@electrical_training
♨️حق الزحمه خدمات مهندسی طراحی و نظارت سال 1404 اصفهان

ملاک عمل از تاریخ 1404/02/10

تعرفه نظارت برق گروه ب متری ۴۱/۸۰۰
تعرفه نظارت برق گروه ج متری ۵۰/۴۰۰
تعرفه نظارت برق گروه ج متری ۵۷/۴۰۰

💢جهت مشاهده تعرفه استان های مختلف و طریقه محاسبه میزان تعرفه هر رشته [ اینجا ] را ببینید
🌩️صاعقه جان دو نفر را در روانسر گرفت

این روزها آسمان بسیاری شهرها پر از رعد و برق و صاعقه است لازم است که حتما آموزش های ایمنی برای این شرایط به عموم یادآوری شود


تصویر اول کرمانشاه و تصویر دوم خرم آباد
Forwarded from کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد (Alireza sajjad |علیرضا سجاد)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Lightning 🌩

صاعقه مانند زلزله یک پدیده طبیعی غير قابل اجتناب است. دیر یا زود دارد ولی حتما رخ خواهد داد.

🔹 در برابر بلایای طبیعی، باید از یک طرف با علوم مهندسی خسارات جانی و مالی را مهار و کنترل نمود و از سوی دیگر با آموزش عمومی افراد، کمک کرد که در محیط های خارج از کنترل چگونه عمل کنند.

🌩️🏘️هنگام بروز رعد و برق و آذرخش حتما توصیه اولیه این است که در محیط سربسته بمانید.

⛩️اگر ناگریز در محیط بیرونی هستید یک فضای مسقف پیدا کنید

🚘داخل خودرو هم محیط مناسبی است.

🌴اما بدترین انتخاب که از اتفاق ممکن است اولین پیشنهاد ناخوداگاه ما باشد، پناه به درختان است.

〽️این فریب ناخوداگاه معمولا منجر به حادثه می‌شود یعنی اگر شما به درخت پناه نبرید احتمال زنده ماندن بسیار بالاتر است.


نهادهای عمومی در تمام کشور ها وظیفه آموزش های عمومی را به عهده دارند چیزی که در کشور ما..... ؟
♻️چرخه دانایی و آموزش گویا باید توسط خود مردم انجام شود. به اشتراک بگذارید شاید جان انسانی با این دانستن نجات یافت...

@alireza_sajjad
www.alireza-sajad.ir
اختلال در شبکه برق اسپانیا را می‌توان نشانه‌ای از شکنندگی سیستم‌های انرژی سبز دید

احتمالا قطعی برق اروپا تکرار خواهد شد!

🔺دنیای اقتصاد: حوالی ظهر دوشنبه گذشته، حدود نیمی از ظرفیت تولید برق اسپانیا از مدار خارج شد و برق در سراسر اسپانیا و پرتغال قطع گردید. فعالیت‌های بیمارستان‌ها متوقف شد، کارخانه‌ها و پالایشگاه‌ها تولید خود را کاهش دادند، شبکه‌های تلفن همراه قطع شدند، چراغ‌های راهنمایی از کار افتادند و پلیس برای حفظ نظم مستقر شد. در نهایت ساعت ۱۱ شب، پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، اعلام وضعیت اضطراری کرد.

🔺اپراتور شبکه اسپانیا، اعلام کرد که اختلال شبکه در جنوب‌غرب این کشور به زنجیره‌ای از خرابی‌ها منجر شد. با گذشت روزها پس از این رویداد، علت بزرگ‌ترین قطعی برق اروپا در دو دهه اخیر همچنان در دست بررسی است. این واقعیت که کل شبه‌جزیره در چند ثانیه در تاریکی فرو رفت، نگرانی‌هایی در جهان ایجاد کرده و پرسش‌هایی جدی درباره پایداری زیرساخت‌های انرژی در زمانه‌ای که بسیاری از کشورها به جای سوزاندن سوخت‌های فسیلی به برق کم‌کربن روی می‌آورند، مطرح کرده است.

🔺طبق مدل‌سازی کمیسیون انتقال انرژی، در صورت تحقق اهداف اقلیمی تا سال ۲۰۵۰، حدود ۷۰ درصد از تقاضای نهایی انرژی جهانی توسط برق سبز تامین خواهد شد. این در حالی است امروزه 20 درصد از انرژی از منابع سبز، عمدتا از مزارع بادی و خورشیدی تامین می‌شود.

🔺فایننشیال تایمز در تحلیل خود از قطعی گسترده برق اروپا می‌نویسد رسیدن به اهداف اقلیمی نیازمند بازنگری اساسی در نحوه مدیریت سیستم‌های برق برای مقابله با عرضه متناوب انرژی‌های تجدیدپذیر است که می‌تواند ناپایداری سیستمی ایجاد کند. قطعی برق اسپانیا، که در سال‌های اخیر به‌سرعت مزارع خورشیدی و توربین‌های بادی را گسترش داده، این پرسش را مطرح کرده که آیا شبکه‌های ملی ساخته‌شده صرفا بیش از حد تحت فشار قرار گرفته‌ است یا اتفاقات این هفته پیش‌نمایشی از آینده نزدیک انرژی اروپا است؟

🔺عدم پایداری انرژی برای مدیریت سیستمی به پیچیدگی شبکه برق، چالش‌های جدی ایجاد می‌کند: هزاران تولیدکننده و مصرف‌کننده وجود دارد؛ عرضه و تقاضا باید دائما تطبیق یابد و فرکانس کاملا پایدار بماند. دانکن برت از شرکت ری‌اکتیو تکنولوژیز، که پیش‌تر نقش کلیدی در پروژه بریتانیا برای آماده‌سازی شبکه برق برای انرژی پاک داشت، می‌گوید: «شبکه‌های برق پیچیده‌ترین ماشین‌های جهان‌اند.» اپراتورهای شبکه در حال یافتن فناوری‌های جدیدی برای تقلید و اندازه‌گیری اینرسی و حفظ تعادل شبکه هستند، از چرخ‌های گردان تا باتری‌های لیتیوم‌یونی که می‌توانند در میلی‌ثانیه شارژ و دشارژ شوند تا از قطعی برق جلوگیری کنند.

منبع دنیای اقتصاد

کارشناسان انرژی تا چه حد با ریسک مطرح شده در مورد انرژی های پاک موافق هستید ؟
با دیگر متخصصان و مهندسان برق در گروه تخصصی برق مطرح کنید 👇

@electrical_training
وقتی سازنده میگه :
مهندس بیس پلیت همبندی را گم کردم ولی نگران نباش ‼️

شده چنین مسأله ای در نظارت یا اجراها براتون پیش بیاد ؟

چه راهکاری برای اندیشیدید؟

💢لطفا با همکاران خود در گروه تخصصی مهندسان برق مطرح کنید 👇

(عضویت تنها بعد از احراز هویت و مشروط بر مشارکت در مباحث)
@electrical_traning
🔥💣تخریب ستون برای یافتن پلیت همبندی الکتریکی

🏗️در این پروژه تمام چهار ستون چهار گوشه به انضمام ستون آسانسور به همین شکل تخریب شده بود


‼️وقتی کار را به جای مجری تخصصی همبندی به قالب بند میسپاری و اون هم مطلقا درکی از نقشه برق نداره ؛ نه تنها برات ارزونتر درنمی‌آید بلکه تاوان نابلدی را هم میدی


💢طراح برق سه نقطه اتصال همبندی به شینه برای این ساختمان پیش بینی کرده بود ،چرا پنج ستون را تخریب کردید ؟

چون طبق نقشه و با مجری دارای صلاحیت کار نکردند


البته به نظر نقش ناظر برق هم در این داستان پررنگ است .(چرا؟)


اگر مقرر باشه گزارشی از تخلفات همبندی با توجه به تصویر تهیه کنید به چه مواردی اشاره میکنید ؟

زمان وقوع همه آنها یکسان بوده ؟


@electrical_training

✍️پانوشت
♨️به زودی با یک دوره تخصصی گزارش نویسی با سبکی متفاوت

www.alireza_sajad.ir
🚽سرویس آخر
♨️مهم: صلاحیت اجرای تاسیسات الکتریک و مکانیک
کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد
♨️مهم: صلاحیت اجرای تاسیسات الکتریک و مکانیک
♨️نامه سرپرست شورای مرکزی خطاب به دفتر مقررات ملی ، برای اعطای صلاحیت اجرا تاسیسات مطابق با روال پیش بینی شده و انجام مصاحبه علمی در همه استان ها

@electrical_training
دوکارگر آرماتوربند در حین کار در محله ارغوانیه شهر اصفهان، بر اثر برق گرفتگی کشته وزخمی شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دو کارگر آرماتوربند به علت اتصال میلگرد به سیم برق، دچار برق‌گرفتگی شده و در نتیجه یکی جان خود را از دست داد و دیگری به شدت دچار سوختگی شد.

💢گفته می‌شود علت برق گرفتگی این دو کارگر، رعایت نشدن حداقل فاصله ایمنی میان ساختمان و تیر سیم برق بوده است، بطوری که فاصله میان محل کار و سیم‌های عبوری برق کمتر از یک متر برآورد شده است.

متأسفانه عدم رعایت حریم برق و توجه به تذکرات مهندسان ناظر برق ،منجر به حوادث غیر قابل جبران می‌شود.



📏اعداد فواصل حریم شبکه فشار ضعیف و فشار متوسط 👇

https://www.tg-me.com/Electrical_installation1/1953

کنترل حریم قبل از شروع عملیات به عهده سازنده است که در اینجا بند قانونی آنرا قرار داده ام 👇

https://www.tg-me.com/Electrical_installation1/1904


💢پرسش و بحث بیشتر در گروه 👇

https://www.tg-me.com/Electrical_training
♨️خبر خوب
دوره اجرایی و کاربردی تست و تحویل
با رویکردی کاملا جدید
💢 خرداد ماه

جزییات بیشتر به زودی ....
Forwarded from کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد (Alireza sajjad |علیرضا سجاد)
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد
📍نامه سیمانی ها و فولادی ها به رییس جمهور بابت بازنگری در تصمیمات اخذ شده در بحث تامین برق
🔴 اورعی، رئیس اتحادیه انرژی ایران: میزان خاموشی‌ها در بخش‌های خانگی و صنعتی افزایش پیدا می‌کند

💢 احتمال خاموشی‌های ۲۴ساعته در فصل گرم سال در بخش‌هایی از کشور

📌 انرژی هسته‌ای برای ما بهترین گزینه برای تولید برق نیست

📌 هاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران و استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف، ضمن ابراز نگرانی از رهاشدگی بخش تقاضا و افزایش بی‌رویه مصرف برق در کشورمان، به دیده‌بان ایران گفت:

📌 متاسفانه ما در ۵، ۶ سال اخیر نتوانسته‌ایم به اندازه رشد تقاضا، تولید برق را افزایش دهیم. تداوم این روند در طول چند سال متوالی باعث فزاینده‌تر شدن ناترازی برق شده است. با توجه به این که بعید است روند کنونی در آینده نزدیک اصلاح شود، میزان ساعت‌های خاموشی در بخش‌های خانگی، اداری، صنعتی، کشاورزی و ... تا اطلاع ثانوی افزایشی خواهد بود.

📌 اورعی خاطرنشان کرد: با تداوم وضعیت موجود، حتی می‌توان انتظار داشت که در فصل گرم سال، برخی روزها برق در بخش‌هایی از کشور به مدت ۲۴ ساعت قطع شود، زیرا این احتمال وجود دارد که چنان فشاری به شبکه بیاید که در برخی استان‌ها شاهد Black Out باشیم، یعنی کل شبکه از دست برود، چون در حال حاضر فشار زیادی روی شبکه وارد می‌شود./ دیده بان ایران
2025/07/07 15:04:13
Back to Top
HTML Embed Code: