Telegram Web Link
📱 فیلم مستند مخل آرامش (Ruhestörung)
ساختۀ هانس-دیتر مولر (Hans-Dieter Müller) و گونتر هُرمان (Günther Hörmann)
۷۰ دقیقه، به زبان آلمانی، ۱۹۶۸

راجع به آغاز جنبش دانشجویی آلمان از تظاهرات آلمانی-ایرانی به ابتکار «کنفدراسیون دانشجویان ایرانی - اتحادیۀ میهنی» (CISNU) و «اتحادیۀ دانشجویان سوسیالیست آلمانی» (SDS) ضد سفر محمدرضا پهلوی به برلین غربی و قتل بنو اونه‌زورگ، دانشجوی دانشگاه آزاد برلین در این تظاهرات (۲ ژوئن ۱۹۶۷)
تظاهرات خیابانی، بحث در خیابان و دفتر اتحادیه
کنگره ضدامپریالیستی در سالن دانشگاه فنی برلین و کنگرۀ «مراکز آموزش عالی در دموکراسی»، هانوفر (۷ ژوئن ۱۹۶۷)

سخنرانی هابرماس: دقیقۀ ۵۰
سخنرانی رودی دوچکه، از رهبران دانشجویان چپ در انتقاد از مواضع هابرماس: دقیقۀ ۶۲.
هابرماس برمی‌گردد و به دوچکه جواب می‌دهد که صدای او در پایان فیلم است.
تفصیل بیشتر این مباحثه در فصل «جنبش دانشجویی و دموکراسی» در کتاب «نقد در حوزۀ عمومی» (ترجمۀ حسین بشیریه، نشر نی)
البته شرکت‌کنندگان فقط دانشجویان و استادان چپ نیستند و نمایندۀ تشکل محافظه‌کار «حلقۀ دانشجویان دموکرات‌مسیحی» هم سخنرانی می‌کند. (دقیقۀ ۶۰ با صدایی شبیه شریعتی که با اعتراض مخاطبان روبه‌رو می‌شود.)
#رضا_نساجی

📱@Ellinne🔠
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اِلینه‌گی
« ایرانی حکم کسی را داشته که یک قدح چینی گرانبها زیر بغلش بوده و همهٔ سرمایه‌اش همان بوده. می‌ترسیده که اگر بیفتد این قدح بشکند. به هر قیمت خواسته است آن را نگاه دارد. از این‌رو دست‌به‌عصا راه می‌رفته. با خود نگفته: «یا زنگی زنگ یا رومی روم»! با خود نگفته:…
🔤«گرفتاری‌های روزانه، دل‌مشغولی‌ها و بهت‌زدگی‌های قرن مانع از آن است که بسیاری از ما به عمق ماجرایی که در روح ایران است توجّه کنیم. چون کسی هستیم که به باغ کهنسالی در چلّهٔ زمستان پای می‌نهد و آن را خشک و خاموش و برهنه، گرانبار از غربت و وحشتی مرموز و شریر می‌بیند، بی آن که نجوای پنهانی حیات و ولولهٔ خاموش جِرم‌های روینده و سبزشونده را در شکم کُنده‌های پیر و در نهاد شاخه‌های خشک دریابد.»🔤

#محمدعلی_اسلامی_ندوشن
کتاب " کارنامه‌‌ی چهل ساله
ص۲۴

📱@Ellinne🔤
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🕯طبق مطالعه‌ای که توسط یک شرکت تحقیقاتی و بازاریابی مستقر در ایالات متحده به نام «گراند ویو ریسرچ» انجام شده است؛ مردم جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۱۷۷ میلیارد دلار برای مکمل‌های غذایی هزینه کردند که دست‌کم یک چهارم آن - معادل ۴۵ میلیارد دلار یا بیشتر - توسط آمریکایی‌ها خریداری شده است.

https://parsi.euronews.com/health/2024/05/17/role-of-vitamin-supplements-in-balanced-diet-are-they-useful-at-all?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0T_wWzO10HjBi2xrRkIJJRgl9ZQ8LP6svieiMD9rfv_eNCzh_-o4FTmQA_aem_AaAYlmv3_nztwKKinlbLjRKVhteQZyCm7uiwSUPdeW0bdrkU9G8lGRy2SmhEx1EAax72GgbHRJwwtF74PEg0GPmH#Echobox=1715947974

📱@Ellinne
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💵۴۸۶ میلیارد دلار کلاهبرداری در جهان در ۲۰۲۳

✈️@Ellinne
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اِلینه‌گی
🔻فرانسه سفیر خود را از باکو فراخوانده و جمهوری آذربایجان نیز در واکنش فرانسه را به «فعالیت‌های خرابکارانه» متهم کرده است. این جدیدترین تنش میان دو کشور است که در ماه‌های اخیر به دلایل مختلف از جمله تحویل تسلیحات فرانسوی به ارمنستان، دستگیری جاسوسان فرانسوی…
⚡️يک جزیره‌ای هست اون طرف استرالیا وسط اقیانوس به نام کالدونیای جدید که مستعمره فرانسه است. این چند روز مردم آنجا علیه استعمار فرانسه قیام کردن.
حالا این وسط مکرون اعلام کرده حکومت باکو در این قیام دست داشته است و مکرون آن را محکوم کرده.

https://twitter.com/foadshams/status/1791176759653589145?t=shDiqbUF-fi6jLP4AVKGgg&s=19

✈️@Ellinne🔣🔣
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔠‏وقتی ایران در ۱۳۳۵ نمایشگاهی در موزه گیمه پاریس برگزار نمود، رئیس مدرسه هنر پاریس در مقابل اثر "استنساخ" گفت: این اثر مدرن‌ترین و جدید‌ترین اثریه که دیدم، به نظر از کارهای دالی الهام گرفته،
وقتی تاریخ و امضاء ترجمه شد که محمودخان قبل تولد دالی از دنیا رفته، در تعجب و شگفتی فروماند.

اثر "استنساخ" ساخته محمود ملک‌الشعراء، در سال ۱۳۰۸ قمری (۱۸۹۳میلادی) نقاشی شده، خط ذیل اثر اینست:
عمل محمودخان ملک‌الشعرا که در سال یک هزار و سیصد و هشت ساخته است محمدقاسمخان پسر فتحعلیخان ملک‌الشعرا.

محمودخان شاید آخرین و مهمترین نقاش دوره قاجاره.

https://twitter.com/seyd_laghar/status/1791153560610058611

📱@Ellinne🔣
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سهم هند از صادرات کالاها و خدمات جهان

@Ellinne
🇰🇿وزیر سابق قزاقستان به اتهام شکنجه و قتل زنش به ۲۴ سال زندان محکوم شد

دادگاه عالی قزاقستان به‌دنبال یک محاکمه گسترده که بسیاری آن را آزمونی برای وعده رئیس‌جمهوری این کشور در زمینه تقویت حقوق زنان قلمداد کرده‌اند، یک وزیر سابق اقتصاد را به دلیل شکنجه و قتل همسرش به ۲۴ سال زندان محکوم کرد. به گزارش شبکه خبری الجزیره کواندیک بیشیمبایف، ۴۴ ساله روز دوشنبه ۱۳ مه مجرم شناخته شده و توسط دادگاه عالی محکوم شد.
محاکمه او که در طول هفت هفته گذشته به‌طور زنده پخش شده است، به‌عنوان تلاشی از سوی مقام‌های قزاقستان برای ارسال این پیام که طبقه نخبه دیگر بالاتر از قانون نیستند، دیده شده است.
تصاویری از دوربین‌های مداربسته که در طول محاکمه پخش شد نشان داد که بیشیمبایف به‌طور مکرر همسرش سلطان نکنوا ۳۱ ساله را با مشت و لگد می‌زند و او را تقریباً برهنه از موهایش به اتاقی در رستورانی که به خانواده‌اش در شهر آستانا تعلق دارد می‌کشاند.
درحالی‌که نکنوا در سوئیت شخصی‌شان بدون دوربین‌های مدار بسته در خون خود غرق شده و در حال مرگ بود، بیشیمبایف با یک فال‌گیر تماس گرفت که به او اطمینان داد همسرش بهبود خواهد یافت. وقتی که آمبولانس بالاخره ۱۲ ساعت بعد رسید، نکنوا در صحنه جرم مرده اعلام شد.
ویدئوهایی نیز در تلفن همراه بیشیمبایف پیدا شدند که در آن‌ها او به نکنوای کاملاً کبود و خون‌آلود، چند ساعت‌ پیش از اینکه در صبح روز ۹ نوامبر سال گذشته به کما برود، توهین و او را تحقیر می‌کند.
رئیس جمهوری قزاقستان، قاسم جومارت توکایف گفته است که او می‌خواهد جامعه‌ای عادلانه‌تر با حقوق بهبودیافته برای زنان بسازد.
این پرونده به حمایت عمومی از قانونی که خشونت خانگی را جرم‌انگاری می‌کند کمک کرده است؛ قانونی که پارلمان ماه گذشته تصویب کرد.
چند روز پس از مرگ نکنوا، بستگانش یک دادخواست آنلاین راه‌اندازی کردند که از مقام‌ها قزاقستان خواسته «قانون سلطان» را برای تقویت حمایت از کسانی که در معرض خطر خشونت خانگی هستند تصویب کنند. بر اساس گزارش‌های رسانه‌های محلی وقتی محاکمه شروع شد، بیش از ۵۰۰۰ قزاق به سناتورها نامه نوشتند و خواستار اعمال قوانین سخت‌گیرانه‌تر علیه سوءاستفاده شدند.
داده‌های دولتی نشان می‌دهند که از هر شش زن در این کشور آسیای مرکزی یک زن به‌دست شریک مرد خشونت را تجربه کرده است. طبق گفته سازمان ملل متحد، حدود ۴۰۰ زن هر ساله در این کشور به دلیل خشونت خانگی کشته می‌شوند. ارقام واقعی بالاتر از این رقم برآورد می‌شوند زیرا بسیاری از موارد گزارش نمی‌شوند.
در طول محاکمه، بیشیمبایف اعتراف کرد که همسرش را کتک زده است، اما مدعی شد که برخی از جراحات او خودزنی بوده است. او شکنجه یا برنامه‌ریزی برای قتل او را انکار کرد.
بیشیمبایف از ماه مه تا دسامبر ۲۰۱۶ وزیر اقتصاد این کشوربود. این سیاستمدار ارشد در سال ۲۰۱۸ به اتهام رشوه‌خواری محکوم و به ۱۰ سال زندان محکوم شد، اما پس از کمتر از سه سال به لطف عفو و آزادی مشروط آزاد شد.
https://www.radiozamaneh.com/news/14-05-2024/#rz-817757

✈️@Ellinne🔤
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💵فروش تراک و خودرو در آمریکا

✈️@Ellinne
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اِلینه‌گی
⚡️يک جزیره‌ای هست اون طرف استرالیا وسط اقیانوس به نام کالدونیای جدید که مستعمره فرانسه است. این چند روز مردم آنجا علیه استعمار فرانسه قیام کردن. حالا این وسط مکرون اعلام کرده حکومت باکو در این قیام دست داشته است و مکرون آن را محکوم کرده. https://twitter.…
🌐کالدونیای جدید مکانی برای رقابت‌های ژئوپلتیکی جهانی

🖌#فواد_شمس

 *️⃣ کالدونیای جدید شاید نامی باشد که بسیاری از مردم ایران و جهان تا همین چند روز پیش اصلا اسمی از آن نشنیده بودند. بسیاری از مردم جهان حتی روی نقشه هم این مجمع‌الجزایر را پیدا نمی‌کردند. اما این مجمع الجزایر که در جنوب‌غربی اقیانوس آرام آن طرف‌تر از استرالیا قرار دارد ناگهان با چند خبر عجیب بر سر زبان‌ها افتاد.
شورش‌های اخیر در کالدونیای جدید که از 15مه 2024آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و حتی اشکال مسلحانه و خشونت‌آمیز هم پیدا کرده است.

▪️ماهیگیری باکو در اقیانوس آرام

جالب‌ترین بخش داستان قیام مردم کالدونیا علیه استعمار فرانسه این است که مکرون مدعی شده است حکومت باکو و الهام علی‌اف در تحریک شورشیان و حمایت از گروه‌های آزادی‌بخش و استقلال‌طلب نقش دارد. البته شاید مکرون چندان بی‌ربط هم ادعا نکرده باشد. سابقه تاریخی ارتباط جنبش آزادی‌بخش کالدونیای جدید با بلوک شرق سابق دلیل این ادعاست.
در زمان اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی، باکو مرکز هماهنگی جنبش‌های آزادی‌بخش جهان بود و حیدر علی‌اف، پدر الهام علی‌اف یکی از اعضای ارشد حزب کمونیست شوروی و یکی از مسئولان بلندپایه «کا. گ. ب» مسئول هماهنگی بسیاری از جنبش‌های استقلال‌طلب کشورهای کوچک علیه استعمارگران غربی بود و احتمال می‌رود به دلیل این سوابق تاریخی هنوز روابط جدی بین جنبش آزادی‌بخش و استقلال‌طلب کالدونیایی با مقامات باکو باقی مانده باشد.
احتمال دارد اکنون هم که رقابت و تنش بین باکو و پاریس در قفقاز و قره باغ بالا گرفته و فرانسوی‌ها به دولت پاشینیان در ارمنستان کمک می‌کنند، مقامات باکویی این اهرم فشار را دوباره فعال کرده باشند.

▪️قیام از کجا آغاز شد؟

تصویب اصلاحاتی در قانون اساسی فرانسه در 14مه 2024جرقه آغاز اعتراضات بود. این اصلاحات از سوی استقلال‌طلبان به عنوان تلاشی برای تضعیف خواست استقلال و حفظ استعمار فرانسه تفسیر شد.
از سال 1853که کالدونیا تحت اشغال و استعمار فرانسه قرار داشت، مردمان بومی این منطقه از این وضعیت ناراضی بودند. این مجمع‌الجزایر نزدیک به استرالیا که نام بومی‌اش کاناکی است، از اواسط قرن ۱۹ توسط فرانسه اشغال شد و از همان زمان سیاست‌های استعماری و شهرک‌نشینی اعمال شد.
از دهه ۱۹۶۰ بومیان این جزایر یعنی کاناک‌ها به دلیل موج عظیم ورودشهرک‌نشین‌ها برای استخراج معادن منطقه، مخصوصا معادن نیکل، در سرزمین خودشان تحت فشار بودند.
در طول دوران استعمار، مردم بومی این سرزمین با تبعیض، سرکوب و از دست دادن زمین‌های خود روبه‌رو بودند. در دهه 1970جنبش استقلال‌طلبی شدیدتر شد و در سال 1985 درگیری‌های خشونت‌باری بین طرفداران استقلال و حامیان فرانسه رخ داد.

▪️جنبش آزادی‌بخش کاناکی

جبهه ملی آزادی‌بخش سوسیالیستی کاناکی (به فرانسوی:
Front de Libération Nationale Kanak Socialiste) که به اختصار FLNKS نامیده می‌شود، یک ائتلاف سیاسی در کالدونیای جدید است که در سال 1977توسط تعدادی از گروه‌های استقلال‌طلب بومی کاناک تأسیس شد و از همان زمان با دیگر جنبش‌های ضد امپریالیستی و چپ‌گرا در جهان به رهبری شوروی سابق رابطه عمیق داشت که مرکز هماهنگی آن در شوروی سابق و خصوصا شهر باکو بود.

هدف اصلی FLNKS استقلال کامل کالدونیای جدید از فرانسه است. این ائتلاف همچنین به دنبال احیای فرهنگ و زبان کاناک و توزیع عادلانه ثروت و منابع  است.
در این سال‌ها FLNKS به اشکال گوناگون از تظاهرات و اعتصابات گرفته تا مبارزه مسلحانه علیه استعمار دولت فرانسه اقدام کرده است تا این‌که در سال 1988، FLNKS با دولت فرانسه توافق‌نامه‌ای امضا کرد که بر اساس آن برخی حقوق را پس گرفت اما به استقلال کامل نرسید.
در سال‌های 1998و 2018رفراندومی برگزار شد که مورد قبول مردم بومی نبود به شکلی که فقط ۴۳ درص واجدین شرایط رای دادن در آن شرکت کردند...

ادامه‌ی مطلب در لینک زیر
🔗https://ettelaat.com/fa/publication/content/556/11672

📱@Ellinne🔣
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اِلینه‌گی
🔺از اسماعیلیون تا تجزیه ‏چند روز پیش سران اپوزیسیون ‎#منشور_همبستگی منتشر کردند. نکته قابل تامل شباهت عجیب لوگوی منشور با جنبش آتپور در جمهوری فدرال یوگسلاوی(صربستان) علیه اسلوبودان میلوشویچ است. آتپور مقاومت سازمان سیاسی علیه میلوشویچ بود که نهایتا بعد از…
🔖اولین مصاحبه‌ی سرآشپزِ آشِ درهم‌نجوشِ دانشگاه جرج‌تاون و ارائه‌ی پرسپکتیو شخصی‌اش، حاوی نکات بسیار خواندنی‌‌ای ست برای هر کسی در گوشه ذهن‌اش اتفاقات میانه‌ی ۱۴۰۱ را هنوز می‌کاود و متحیر می‌شود از خیلی چیزها.. !

🔗https://www.aasoo.org/fa/articles/4773

@Ellinne©
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🆕"اعلام" رسمی مذاكراتِ با واسطه

🔖نمایندگی ایران در سازمان ملل مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا را در عمان تایید کرد

🔹نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ملل روز شنبه به وقت محلی در پاسخ به پرسش رسانه‌ها درباره اخبار منتشر شده درباره مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان گفت: این مذاکرات یک «روند درحال انجام است».

🔹نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ملل همچنین تصریح کرد: «این مذاکرات نه اولین بود و نه آخرین خواهد بود.»

🔹تارنمای آمریکایی آکسیوس به نقل از منابع آگاه خبر داده بود که دو مقام ارشد دولت بایدن هفته پیش در عمان با مقام‌های ایرانی به صورت غیرمستقیم گفت وگو کردند.

✈️@Ellinne🔣
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💶تجارت الکترونیک
#چین پیش‌رو

📱@Ellinne
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🚩 احسان رستمی‌پور
میدان مشق به موزه ملی می‌رسد؟

ابتدای دهه هشتاد هیات وزیران تصویب کرد که میدان مشق و ساختمان‌هاش در اختیار موزه ملی قرار بگیره و وزارت خارجه برخی ساختمان‌ها رو تحویل بده. این مصوبه سالها خاک خورد اما تازگی مقامات میراث فرهنگی از تلاش برای احیای آن می‌گویند.
معاون میراث فرهنگی امروز گفته این موضوع به عنوان سند انتظار دولت مصوب شده. حالا باید دید بالاخره وزارت خارجه که حالا مدتهاست حتی درهای باغ ملی رو بسته، کوتاه خواهد آمد یا نه.

📱@Ellinne🔤
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
هلی‌کوپتر رییس‌جمهور کجاست ؟

گمانه‌زنی:
«جنگل دیزمار» بین ورزقان و جلفا
استان آذربایجان شرقی..
منطقه‌ای که حتی یک وجب زمین صاف ندارد.

سوال بعدی: به چه میزان "فرود سخت" ؟
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💬 «الهه محمدی»  بیست و یکمین جایزه آزادی مطبوعات «خوزه کوزو» را که مشترکا به او و نیلوفر حامدی تقدیم شده بود طی یک پیام به «پابلو گونزالس»، «وائل الدحدوح» و تمام روزنامه‌نگاران فلسطینی تقدیم کرد.

Elahe Mohammadi, winner together with Nilufar Hamedi of the XX José Couso Press Freedom Award, sent a message to the organization in which she is "really honored and proud" by the recognition, and dedicates the award to Pablo González, as well as to Wael al- Dahdouh and all Palestinian journalists. Condolences are also conveyed "to the esteemed Couso family" for the death of the cameraman from Ferrol. 
Elahe Mohammadi, awarded this year with the XX José Couso Prize for Freedom of the Press alongside Nilufar Hamedi, contacted the Professional College of Journalists of Galicia and the Press Club of Ferrol, organizers of the award, despite their difficult situation in Iran. In a message, received after the award ceremony last Friday, the Iranian journalist declared that she felt "really honored and proud to have been chosen" to receive the award, while expressing her condolences for José Couso, "the brave Spanish journalist who tragically lost his life twenty-one years ago in Baghdad"
Mohammadi conveys his desire to dedicate the prize, in his name and as one of the awardees, to the finalist Pablo González, imprisoned in Poland, assuring that his thoughts "are with him in these difficult times". Likewise, he also extends his recognition "to Wael al-Dahdouh and all the Palestinian journalists who made great sacrifices to draw attention to the situation in Gaza."
Finally, the communicator expresses her hope "in a world where journalists can work safely and freely, especially those who bravely report on oppression and refuse to be silenced" and requests that her message also be transferred "to the dear family by José Couso".

The international award for freedom of the press, organized by the College of Journalists and the Press Club of Ferrol, celebrated its twentieth edition this year, the last in which it will bear the name of the cameraman from Ferrol who was murdered at the Hotel Palestina .


https://xornalistas.gal/novas-eventos/novas/elahe-mohammadi-agradece-nunha-mensaxe-o-seu-premio-e-dedicallo-a-pablo-gonzalez-e-a-wael-al-dahdouh/#

✈️@Ellinne🔣
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟣طلا جهانی در بالاترین قیمت تاریخ

💲قرارداد ژوئن: هر اونس ۲۴۵۰ دلار

📱@Ellinne
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اِلینه‌گی
📄 اصل یکصد و سی و یکم ✈️@Ellinne
🔖"...اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه‌ی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود..."
#سید_علی_خامنه‌ای


📱@Ellinne
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/05/20 08:36:12
Back to Top
HTML Embed Code: