Telegram Web Link
🔺تداوم طغیان تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو در عراق

🔹مقامات بهداشتی استان کرکوک در عراق، گزارش‌هایی مبنی بر پایان طغیان بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو را رد کردند. مدیرکل اداره بهداشت کرکوک، گفت: «بیماری نه در کرکوک و نه در کل عراق پایان نیافته است. هنوز وجود دارد و نمی‌توان پیش‌بینی کرد که در روزهای آینده چند مورد جدید شناسایی خواهد شد. وی تأکید کرد که تیم‌های بهداشتی همچنان در حال پایش و مهار بیماری هستند، اما پیشگیری از طغیان بیماری به میزان زیادی به همکاری عمومی بستگی دارد؛ به‌ویژه در زمینه جلوگیری از ذبح غیرمجاز دام و رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی رسمی.

🔹اداره بهداشت همچنین به قصابان، دامداران و کارکنان کشتارگاه‌ها هشدار داد که رعایت مقررات بهداشتی الزامی است و در صورت تخلف، با عواقب قانونی مواجه خواهند شد. بر اساس داده‌های آماری، از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون، ۴۵ مورد ابتلا به تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو در عراق ثبت شده که ۹ مورد از آن‌ها منجر به مرگ شده است. لینک خبر
#تب_خونریزی‌_دهنده_کریمه_کنگو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺افزایش نگران‌کننده موارد تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو در پاکستان؛ نقش اقلیم و مهاجرت در بروز طغیان ها

🔹بررسی ده‌ساله موارد انسانی تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو در پاکستان نشان‌دهنده روند صعودی این بیماری و ارتباط معنادار آن با عوامل اقلیمی و فصلی است. این پژوهش توسط شبکه‌ای از آزمایشگاه‌های مراقبت سطح سوم در سراسر پاکستان انجام شده است.

🔹در این مطالعه، داده‌ها از ۳۰۷ مرکز جمع‌آوری نمونه در سراسر پاکستان از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳ مورد تحلیل قرار گرفت. از میان ۲۵۵۹ فرد مشکوک به تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو ، تعداد ۵۴۷ مورد در ۱۰ شهر با آزمایشات مولکولی تأیید شدند که میزان موارد مثبت ۲۱/۳۷٪ و شیوع بیشتر در مردان (۸۴/۶٪) بود. بیشترین تعداد موارد (۵۷/۶٪) بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ شناسایی شد و ۹۷/۴٪ از کل موارد تأییدشده در تنها سه شهر شامل کراچی، کویته و پیشاور ثبت شده‌اند؛ شهرهایی که میزان مهاجرت انسان و ورود دام در آن‌ها بالاست.

🔹اوج بروز بیماری در فصل تابستان بوده و ۴۱/۱۳٪ از موارد تأییدشده در ماه‌های اوت و سپتامبر گزارش شده‌اند. میزان مرگ‌ومیر در میان بیماران بستری‌شده در بیمارستان ، ۴۵/۸٪ گزارش شد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که الگوهای فصلی و اقلیمی می‌توانند به‌عنوان شاخص‌های هشدار زودهنگام برای سیاستگذاران بهداشتی مورد استفاده قرار گیرند. کارشناسان بر لزوم نظارت دقیق بر حمل‌ونقل دام و پایش مستمر مهاجرت حیوانات برای مهار طغیان‌های آینده تأکید می‌کنند. لینک مطالعه
#تب_خونریزی‌_دهنده_کریمه_کنگو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺طغیان خاموش تب خونریزی‌دهنده کریمه–کنگو در بین شترها و کارکنان کشتارگاه در امارات

🔹مطالعه‌ای در کشتارگاه البوادی واقع در شهر العین، نشان‌دهنده مواجهه قابل‌توجه شترها و کارکنان کشتارگاه با ویروس تب خونریزی‌دهنده کریمه–کنگو است؛ یافته‌هایی که زنگ خطری برای خطرات انتقال زئونوز این بیماری و لزوم تقویت اقدامات پیشگیرانه به شمار می‌رود. این مطالعه بین مارس ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ انجام شد و شامل ۳۹۳ شتر یک‌کوهانه و ۸۶ کارگر کشتارگاه بود. نتایج نشان داد که ۶۵.۱٪ از شترها و ۲۹/۱٪ از کارکنان دارای آنتی‌بادی ضد ویروس تب خونریزی‌دهنده کریمه–کنگو بوده‌اند.

🔹با این حال، تنها در ۱٪ از شترها (۴ مورد) ژنوم ویروس با روش مولکولی شناسایی شد و هیچ‌یک از کارکنان به‌طور فعال آلوده نبودند. کارکنان سرم‌مثبت به‌طور میانگین سابقه کاری بیشتری در کشتارگاه داشتند (میانه: ۱۰ سال) در مقایسه با کارکنان سرم‌منفی (میانه: ۷/۵ سال)، گرچه این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود. همچنین، ۷۳٪ از کارکنان آگاهی داشتند که تب خونریزی‌دهنده کریمه–کنگو یک بیماری زئونوز است. با توجه به شیوع بالای آنتی‌بادی‌ها، پژوهشگران خواستار افزایش پایش فعال و تقویت اقدامات کنترلی در کشتارگاه‌ها شدند. لینک مطالعه
#تب_خونریزی‌_دهنده_کریمه_کنگو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺پیشگیری از هزاران ابتلا و ده‌ها مرگ با واکسیناسیون چیکونگونیا

🔹در حالی‌که ویروس چیکونگونیا همچنان در حدود ۱۰۰ کشور در آفریقا، آسیا و قاره آمریکا در حال انتقال است و موارد طغیان گسترده‌ای در می ۲۰۲۵ گزارش شده، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که استفاده به‌موقع از واکسن جدید IXCHIQ® می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی بار این بیماری را کاهش دهد.

🔹پژوهشگران در این مطالعه، اپیدمی اخیر در کشور پاراگوئه را مدل‌سازی کرده‌اند تا اثرات فرضی استفاده از واکسن IXCHIQ® (تولیدشده توسط شرکت Valneva SE) را بر روند طغیان ارزیابی کنند. یافته‌ها نشان داد که ۳۳٪ از جمعیت به ویروس آلوده شده‌اند، اما تنها ۶/۳٪ موارد توسط نظام پایش کشوری شناسایی شده‌اند. نسبت مرگ‌ومیر به عفونت نیز ۰/۰۱۳٪ برآورد شده است. در صورت واکسیناسیون ۴۰٪ از افراد ۱۲ سال به بالا طی سه ماه با واکسنی با اثربخشی ۷۵٪، حدود ۳۴,۲۰۰ مورد ابتلا و ۷۳ مورد مرگ قابل پیشگیری بود. اگر واکسن از بروز عفونت نیز جلوگیری می‌کرد، تا ۸۸٪ موارد ابتلا می‌توانستند پیشگیری شوند.

🔹محققان تأکید کردند که واکسن یک ابزار مهم جدید برای کنترل طغیان‌ بیماری است. در همین راستا، مقام‌های بهداشتی در جزیره لا رئونیون فرانسه از می ۲۰۲۵ برنامه واکسیناسیون با IXCHIQ را آغاز کرده‌اند. واکسن IXCHIQ® هم‌اکنون در چند کشور از جمله آمریکا مجاز و در دسترس است. در آمریکا، این واکسن در کلینیک‌ها و داروخانه‌ها عرضه می‌شود و از سوی مرکز مدیریت و پیشگیری از بیماری آمریکا برای بزرگسالانی که به مناطق درگیر سفر می‌کنند، توصیه شده است. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که یک سال پس از تزریق تک‌دوز واکسن، پاسخ ایمنی در ۹۸/۳٪ از افراد حفظ شده و آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده تا دو سال در بدن باقی مانده‌اند. لینک مطالعه
#چیکونگونیا

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
⭕️ گزارش ۴۰،۰۰۰ مورد ابتلا به سیاه سرفه در ژاپن در نیمه اول سال ۲۰۲۵

🟫 مقامات بهداشتی در ژاپن، از ابتدای سال جاری میلادی ۳۹،۶۷۲ مورد ابتلا به سیاه سرفه را گزارش کرده‌اند که بسیار بیشتر از تقریبا ۴،۰۰۰ مورد گزارش شده در کل سال ۲۰۲۴ است.

🟫 تنها از ۲۳ تا ۲۹ ژوئن، رکورد هفتگی جدیدی با ۳،۳۵۳ مورد ابتلا ثبت شد.

🟫 مقامات می‌گویند از اوایل ماه آوریل، تعداد بیماران گزارش شده توسط بیمارستان‌ها و کلینیک‌ های سراسر کشور از ۱،۰۰۰ نفر در هفته فراتر رفته است.

🟫 ۱۳ استان تا به امروز بیش از ۱،۰۰۰ مورد سیاه سرفه را ثبت کرده‌اند.

🟫 بالاترین رکورد ثبت شده تاکنون برای یک سال، ۱۶،۸۴۵ مورد ابتلا در سال ۲۰۱۹ بود.

🟫 مقامات بهداشتی ژاپن از عموم مردم می‌خواهند که از این عفونت باکتریایی بسیار مسری که باعث سرفه ‌های شدید می‌شود، آگاه باشند.

🟫 کارشناسان می‌گویند این بیماری در نوزادان خطرناک‌ترین است و می‌تواند منجر به مرگ در این گروه سنی شود.

🟫 سیاه سرفه در درجه اول کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به عوارض شدیدی مانند ذات‌الریه و انسفالوپاتی، به ویژه در نوزادان شود.

🟫 واکسیناسیون در پیشگیری از این بیماری مؤثر است.

🌐 لینک خبر

#ژاپن
#سیاه_سرفه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺دعوت سازمان جهانی بهداشت از سازمان‌های جامعه مدنی برای عضویت در کارگروه مقاومت میکروبی

🔹سازمان جهانی بهداشت از نمایندگان سازمان‌های جامعه مدنی دعوت کرده است تا برای عضویت در کارگروه جدید جامعه مدنی در زمینه مقاومت میکروبی ابراز علاقه‌مندی کنند. این اقدام در راستای تقویت همکاری سازمان جهانی بهداشت با جامعه مدنی در مقابله با بحران جهانی مقاومت میکروبی صورت می‌گیرد. بر اساس آمار، بیش از یک میلیون نفر سالانه بر اثر مقاومت میکروبی جان خود را از دست می‌دهند و در صورت عدم مداخله مؤثر، این رقم ممکن است تا ۳۹ میلیون مرگ تا سال ۲۰۵۰ افزایش یابد.

🔹مقاومت میکروبی زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها نسبت به داروهای ضدمیکروبی مقاوم شوند. استفاده نادرست و بیش‌ازحد از این داروها یکی از دلایل اصلی این پدیده است که موجب کاهش اثرگذاری درمان‌ها و افزایش خطر مرگ‌ومیر می‌شود. تشکیل این کارگروه پاسخی به برنامه اقدام جهانی مقاومت میکروبی (۲۰۱۵) و همچنین نشست عالی سطح سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ است که بر نقش کلیدی جامعه مدنی در افزایش آگاهی عمومی، ارتقاء بهداشت، مدیریت مصرف داروها و دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی تأکید کرده‌اند. سازمان جهانی بهداشت از سازمان‌های جامعه مدنی ثبت‌شده با حداقل دو سال سابقه کار فعال در حوزه مقاومت میکروبی دعوت می‌کند که تا ۳۱ می ۲۰۲۵ فرم مربوطه را تکمیل کنند.
مشاهده شرایط عضویت و دسترسی به فرم ثبت‌نام

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺شیوع بالای تب کیو در نشخوارکنندگان کوچک در آفریقای جنوبی

🔹نتایج یک مطالعه مقطعی نشان می‌دهد که شیوع بالایی از باکتری کوکسیلا بورنتی عامل تب کیو در گوسفندان و بزهای پرورشی مزارع استان شمال‌غرب آفریقای جنوبی وجود دارد. تب کیو یک بیماری مشترک انسان و دام است که با ایجاد سقط، مرده‌زایی و تولد نوزادان ضعیف باعث زیان‌های اقتصادی و کشاورزی گسترده می‌شود. در این مطالعه از آزمایش‌های سرولوژیک و مولکولی استفاده شد. نتایج الایزا حاکی از شیوع ۳۳/۹۶٪ بود، اما آزمایش مولکولی، شیوع بسیار بالاتری برابر با ۶۱/۱۱٪ را نشان داد، به‌طوری‌که بزها (۳۶/۵۱٪) بیشتر از گوسفندان (۲۴/۶٪) آلوده بودند.
علاوه بر این، تفاوت معناداری در میزان تشخیص بین فصول مختلف سال مشاهده شد که ضرورت پایش در تمام طول سال را نشان می‌دهد.

🔹مطالعه نشان داد که رابطه متوسطی بین نتایج تست های سرولوژیک و مولکولی وجود دارد، که نشانگر اعتبار نتایج هر دو روش است. پژوهشگران توصیه می‌کنند برنامه‌های پایش تب کیو به دیگر استان‌های آفریقای جنوبی گسترش یابد و آزمایش‌های تشخیصی این باکتری در بررسی موارد سقط یا مرده‌زایی در دام‌ها گنجانده شود. لینک مطالعه
#تب_کیو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺طغیان‌های مکرر تولارمی و چالش‌های زیست‌محیطی و بهداشتی در ترکیه

🔹بررسی تازه‌ای درباره تولارمی، بیماری زئونوزی که توسط باکتری فرانسیسلا تولارنسیس ایجاد می‌شود، نشان داده است که طغیان این بیماری در ترکیه به‌طور دوره‌ای تکرار می‌شود و نگرانی‌هایی در مورد نقش تغییرات اقلیمی، تماس با حیات وحش، و انتقال از طریق آب آلوده را برانگیخته است. مطالعه مورد نظر به طغیان های قابل توجه در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲، و ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ اشاره دارد که بیشتر موارد از مناطق روستایی با فعالیت‌های کشاورزی، شکار، و دامداری گزارش شده‌اند. مناطق آناتولی مرکزی و شرقی به‌عنوان کانون‌های اصلی ابتلا معرفی شده‌اند.

🔹در حالی‌که نیش کنه‌ها و تماس مستقیم با حیوانات آلوده همچنان مسیرهای اصلی انتقال هستند، یافته‌های جدید نشان می‌دهند که آب آلوده نیز به‌عنوان منبع مهمی برای انتقال بیماری است. این موضوع بر اهمیت بهداشت محیط و کیفیت آب آشامیدنی در جوامع روستایی تأکید دارد. همچنین، تغییرات اقلیمی به‌عنوان عاملی موثر در بازگشت دوره‌ای بیماری، از طریق تغییر رفتار مخازن حیوانی و ناقلان، در نظر گرفته شده است.محققان توصیه می‌کنند که پایش مستمر، آموزش عمومی و برنامه‌ریزی چندبخشی برای کنترل و پیشگیری از شیوع‌های آتی ضروری است. لینک مطالعه
#تولارمی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/13 08:39:36
Back to Top
HTML Embed Code: