Telegram Web Link
Forwarded from Talysh International TV
تالشان سپیدرود تا کورا/Dınyo Tolışon/ایسپی رو دا کورا
https://www.facebook.com/share/p/16YhyRjMMz/
خطاب به
- رئیس جمهور فدراسیون روسیه
- مجمع فدرال فدراسیون روسیه
- مجلس دومای دولتی فدراسیون روسیه
- دفتر دادستانی کل فدراسیون روسیه
- کمیته تحقیقات فدراسیون روسیه
- کمیسر حقوق بشر در فدراسیون روسیه
- وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه
- اتاق عمومی فدراسیون روسیه
- شورای زیر نظر رئیس جمهور فدراسیون روسیه برای توسعه جامعه مدنی و حقوق بشر

درخواست تجدید نظر
نمایندگان محترم دولت فدراسیون روسیه!
من شما را به عنوان یک فعال حقوق بشر و نماینده سازمانی که از حقوق و منافع مردم تالش حمایت می کند و به عنوان رئیس جمهوری خودمختار تالش-مغان در تبعید خطاب می کنم.
با درخواست برای مداخله در وضعیتی که نگرانی های جدی ایجاد می کند و بر حقوق اساسی یک شهروند فدراسیون روسیه تأثیر می گذارد.

اخیراً یک مورد ناپدید شدن شهروند تالشی الاصل فدراسیون روسیه به نام ظهیرالدین ابراهیم اف را از قلمرو فدراسیون روسیه ثبت کرده ایم. ۴-۵ روز پس از ناپدید شدن، نیروهای انتظامی محلی اعلام کردند که این فرد در خاک آذربایجان است. بر اساس اطلاعات موجود، وی به طور غیرقانونی از خاک روسیه برده شده است.
واقعیت ربوده شدن احتمالی و انتقال اجباری به آن سوی مرزهای دولتی باعث نگرانی عمیق می شود.
علاوه بر این، اقدامات (یا انفعال) مقامات روسیه که برای بازگرداندن شهروند خود که با قضاوت بر اساس اطلاعات موجود، تحت شرایط محدودیت اجباری آزادی قرار دارند و به طور غیرقانونی در قلمرو یک کشور خارجی بازداشت شده اند، اقداماتی انجام نمی دهند، غیرقابل قبول است.
ما واقفیم که فدراسیون روسیه موظف است از حمایت از حقوق شهروندان خود صرف نظر از ملیت و منطقه اقامت آنها اطمینان حاصل کند. عدم اقدام در این زمینه را می توان نقض قانون اساسی فدراسیون روسیه و تعهدات بین المللی این کشور در زمینه حقوق بشر دانست.
بر اساس قانون اساسی فدراسیون روسیه، هنجارهای حقوقی بین المللی و همچنین با استناد به هنجارهای تنظیم کننده حمایت از حقوق و آزادی های بشر، ما از مقامات آذربایجان می خواهیم که فوراً خواستار بازگرداندن یک شهروند فدراسیون روسیه شوند که به طور غیرقانونی از خاک این کشور برده شده است.
در رابطه با موارد فوق از شما تقاضا داریم اقدامات عاجل را انجام دهید:
۱. تحقیق در مورد شرایط ناپدید شدن یک شهروند فدراسیون روسیه و انتقال اجباری احتمالی او به آذربایجان.
۲. اقداماتی را انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که نهادهای دولتی مربوطه فدراسیون روسیه اقدامات رسمی با هدف بازگرداندن شهروند روسیه به میهن خود انجام می دهند.
۳. ارزیابی حقوقی عمومی از این وضعیت و ترویج احیای حقوق پایمال شده.

با احترام
بوریس تالیشینسکی
رئیس جمهور جمهوری خودمختار تالش-مغان در تبعید

🔗 https://www.youtube.com/@TalyshTV
Forwarded from Talysh International TV
🔴 Hüquqlarını Müdafiə Komitəsi

Bu gün Lənkəran Ağır Cinayətlər Məhkəməsində İqbal Əbilova qarşı irəli sürülən saxta cinayət işi ilə bağlı məhkəmə iclası keçirilib. İclas video konfrans formatında təşkil olunub, iştirakçılar, o cümlədən tərəflər və məhkəmə üzvləri onlayn şəkildə qoşulublar. Məhkəmə zamanı İqbal Əbilov özünün ittiham olunan cinayətlərdə təqsirli olmadığını bildirərək, ona yönəldilən ittihamların əsassız olduğunu vurğulayıb. O, 274-cü (dövlətə xəyanət), 281.3-cü (xarici təşkilatların və ya onların nümayəndələrinin göstərişi ilə dövlət əleyhinə açıq çağırışlar) və 283.1-ci (milli, irqi, sosial və dini nifrət və düşmənçilik yaratmaq) maddələri üzrə hər hansı bir cinayət törətmədiyini bəyan edib. Növbəti məhkəmə iclası 25 aprel tarixinə təyin edilib.
#freeigbalabilov

🔴 کمیته حمایت از حقوق اقبال ابیل اف

جلسه دادگاه امروز در دادگاه جرایم سنگین لنکران در خصوص پرونده جنایی دروغین علیه اقبال ابیل اف برگزار شد. این جلسه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد و شرکت کنندگان اعم از طرفین و اعضای دادگاه به صورت آنلاین به آن پیوستند. اقبال ابیل اف در جریان محاکمه اظهار داشت که در جرایم متهم مجرم نیست و تاکید کرد که اتهامات وارده به وی بی اساس است. وی اعلام کرد که بر اساس مواد ۲۷۴ (خیانت در امانت)، ۲۸۱.۳ (دعاهای آشکار علیه دولت به دستور سازمان های خارجی یا نمایندگان آنها) و ۲۸۳.۱ (ایجاد نفرت و دشمنی ملی، نژادی، اجتماعی و مذهبی) مرتکب جرمی نشده است. جلسه بعدی دادگاه برای ۲۵ آوریل برنامه ریزی شده است.
#freeigbalabilov

🔗 https://www.youtube.com/@TalyshTV
🔸️جلد اول «تاریخ گیلان» با ویرایش جدید به چاپ سوم رسید؛
از عصر سنگ تا حکومت‌های محلی



🔸️تاریخ، روایت هویت و گذشته یک سرزمین است و بازخوانی آن می‌تواند ابعاد تازه‌ای از تحولات فرهنگی و اجتماعی را روشن سازد. یکی از آثار ارزشمندی که در این حوزه به پژوهش و مستندسازی پرداخته، مجموعه «#تاریخ_گیلان» اثر ناصر عظیمی است.
 
🔸️اکنون پس از سال‌ها، جلد اول این مجموعه با ویرایشی جدید بار دیگر منتشر شده است. این کتاب که نتیجه‌ی بیش از دو دهه، پژوهش مستمر نویسنده است، نخستین بار در سال ۱۳۹۴ توسط انتشارات فرهنگ ایلیا در #رشت منتشر شد و اکنون با بازنگری و ویرایش جدید در دسترس علاقه‌مندان به تاریخ و #فرهنگ_گیلان قرار گرفته است.
 
🔸️ناصر عظیمی تاکنون چهار جلد از مجموعه «تاریخ گیلان» را منتشر کرده است: جلد اول: تاریخ گیلان؛ از آغاز تا پایان حکومت‌های محلی خان‌سالار (۱۳۹۴)، جلد دوم: تاریخ گیلان؛ از آغاز ورود شاه عباس اول تا پایان انقلاب جنگل (۱۳۹۶)، جلد سوم: تاریخ گیلان؛ از برآمدن سردار سپه تا بر افتادن رضاشاه (1398) و جلد چهارم: تاریخ گیلان؛ از 1320 تا 1357(1400).
 
🔸️جلد اول این مجموعه، با دیدی علمی و مستند، تاریخ گیلان را به‌صورت پیوسته و منسجم از ابتدای عصر سنگ تا سال ۱۰۰۱ قمری بررسی کرده است.  این اثر در پنج فصل تدوین شده: عصر سنگ، عصر فلز، عصر باستان، دوره مقاومت و استحاله و راهیابی به قدرت فرامنطقه‌ای و عصر سایه‌ی قدرت‌های محلی و گسست‌های مداوم.
 
🔸️این کتاب خوانندگان را با روند تدریجی شکل‌گیری سازمان‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در گیلان آشنا می‌کند و تصویری جامع از تاریخ این سرزمین از ورود نخستین انسان‌ها تا پایان حکومت‌های محلی ارائه می‌دهد.


#الهام_کیانپور


ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/mbo
Forwarded from Talysh International TV
Tolışi əktivist Əli Ağayev İsveçədə Rusiya səfarətı navədə itiraz kardışe Zəhirəddin İbrahimi gəte iyən bə Boku asparde gorə.
فعال تالش جناب علی آقایف در مقابل سفارت روسیه در سوئد به موضوع بازداشت ظهیرالدین ابراهیمی در روسیه و تحویل او به باکو اعتراض کرد.

🔗 https://www.youtube.com/@TalyshTV
Forwarded from Talysh International TV
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Azərbaycan Respublikədə Tolışə xəlği asimilisiyə siyosət Zəhirəddin İbrahimi zıvondə
سیاست آسیمیله تالش ها در جمهوری آذربایجان از زبان ظهیرالدین ابراهیمی

🔗 https://youtu.be/LtORTzJEDrY
🇮🇷🔴بیانیه فعالان فرهنگی و اجتماعی تالش:

🇷🇺🇦🇿🚨 نهادهای مسئول روسیه و جمهوری آذربایجان باید درباره سرنوشت ابراهیمی پاسخگو باشند

🔵 هَژِن - در پی ناپدید شدن ظاهرالدین ابراهیمی، اندیشمند و فعال فرهنگی برجسته تالشی در شهر یکاترینبورگ روسیه، جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش با صدور بیانیه‌ای خواستار شفاف‌سازی فوری از سوی نهادهای مسئول در روسیه و جمهوری آذربایجان شدند. در این بیانیه نسبت به احتمال ربایش وی توسط نیروهای امنیتی باکو ابراز نگرانی شده و از نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر نیز درخواست ورود و پیگیری فوری شده است.

☺️ متن کامل بیانیه فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش به شرح زیر است:

با نهایت نگرانی، خبر ناپدید شدن ظاهرالدین ابراهیمی، اندیشمند و فعال فرهنگی برجسته تالش، در شهر یکاترینبورگ روسیه، موجب شوک و تأسف عمیق در میان آحاد فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش شده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از رسانه‌های معتبر و منابع موثق تالشی در اروپا و روسیه، آقای ابراهیمی که یکی از چهره‌های شناخته شده در حوزه پاسداشت زبان، فرهنگ و هویت تالشی است، از تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۲۵ ناپدید شده و بیم آن می‌رود که وی توسط نیروهای امنیتی جمهوری آذربایجان ربوده و به باکو منتقل شده باشد. این در حالی است که ایشان دارای تابعیت کشور روسیه نیز بوده‌اند.

ما، جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش، با ابراز نگرانی شدید نسبت به سلامت و سرنوشت این اندیشمند شریف، خواستار شفاف‌سازی فوری نهادهای ذیربط در روسیه و جمهوری آذربایجان در خصوص وضعیت وی هستیم و نسبت به تکرار فجایعی مشابه آنچه برای فخرالدین عباس‌زاده، نوروزعلی محمدوف و دیگر فعالان فرهنگی تالش در زندان‌های جمهوری آذربایجان رخ داد، هشدار می‌دهیم.

ما همچنین از نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر، کنوانسیون‌های اروپایی حمایت از اقلیت‌های قومی و نهادهای حقوقی کشورهای دخیل می‌خواهیم تا به مسئولیت خود در قبال حفظ جان و امنیت اندیشمندانی که قربانی سرکوب‌های قومی و سیاسی می‌شوند، عمل کنند.

در پایان، تأکید می‌کنیم که مردم تالش، به‌ویژه جوانان و فرهیختگان، هرگز نسبت به سرنوشت فعالان خود بی‌تفاوت نخواهند بود و صدای حق‌طلبی آنان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی طنین‌انداز خواهد شد.

با امید به آزادی، سلامت و بازگشت سریع ظاهرالدین ابراهیمی

جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش
فروردین ۱۴۰۴

🔎#هژن

🔹🔹 هَژِن را در شبکه های مختلف دنبال کنید

📱تلگرام:
@HazhenNews

اینستاگرام:
https://www.instagram.com/hazhen.ir

🟡ایتا:
http://eitaa.com/hazhen

📞واتس اپ:
https://chat.whatsapp.com/FRQxr9gYEXu5YhmW2SisQO
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from توالش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌺رادیوگیلان🌺
مصاحبه ی نوروزی باحامدرضوان طلب
(خواننده وپژوهشگر)موسیقی تالش

🌺در ویژه برنامه عیدانه تالشان در صدای مرکز گیلان

برنامه ی تی ته باهار (تالشونه)

🌺موضوع گفتگو:آیین نوروخوانی وآوازهای تالشی درفومنات
مجری جناب آقای فیاض ماسالی
تهیه کننده سرکارخانم جمالی
تاریخ پخش سه شنبه ۶فروردین١۴٠۴

🌺کانال توالش🌺
@tavaalesh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚨کشتی تاریخی کرگانرود، میان زباله و فراموشی!

🔵 هَژِن - یکی از ارزشمندترین آثار تاریخی تالش، کشتی تاریخی کرگانرود است که در سال ۱۳۸۳ با پس‌روی آب‌های دریای کاسپین از دل شن‌ها بیرون آمد. مطالعات پژوهشی نشان می‌دهد که این کشتی متعلق به قرن هجدهم میلادی است و در آن دوران برای مقاصد تجاری در دریای کاسپین مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

اما امروز، این اثر تاریخی مهم در معرض تخریب کامل قرار گرفته؛ نه از سوی طبیعت، بلکه به‌دلیل بی‌توجهی متولیان فرهنگی و تخریب ناشی از گردشگران. حجم انبوه زباله‌های رهاشده در اطراف ساحل و بدنه کشتی، به‌وضوح نشان می‌دهد که هیچ برنامه‌ای برای حفاظت، پاک‌سازی و ساماندهی این میراث ارزشمند اجرا نشده است.

اداره میراث فرهنگی تنها به نصب یک تابلو معرفی بسنده کرده، بدون آنکه تمهیداتی برای محافظت فیزیکی یا ثبت ملی اثر در نظر گرفته شود. چنین رویکردی نسبت به تاریخ و هویت منطقه‌ای همچون تالش که بخش مهمی از تمدن ایران‌زمین را در خود جای داده، جای تأسف عمیق دارد.

مردم تالش خواستار رسیدگی فوری مسئولان ذی‌ربط به وضعیت این کشتی تاریخی هستند. حفظ چنین آثاری، نه فقط وظیفه قانونی میراث فرهنگی، بلکه مسئولیتی ملی در قبال حافظه تاریخی سرزمین ایران است.

🔎#هژن

🔹🔹 هَژِن را در شبکه های مختلف دنبال کنید

📱تلگرام:
@HazhenNews

اینستاگرام:
https://www.instagram.com/hazhen.ir

🟡ایتا:
http://eitaa.com/hazhen

📞واتس اپ:
https://chat.whatsapp.com/FRQxr9gYEXu5YhmW2SisQO
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from تاریخ آستارا
🔴 زبانِ آذریِ کُهَن چگونه نابود شد...؟!

حدودا از قرن ۴ هجری قمری تُرکان دسته دسته از منطقه ترکستان - مغولستان و آسیای میانه وارد ایران شدند و به خاطر نوع آب و هوا و موقعیت جغرافیایی بیشتر در منطقه آذربایجان ساکن شدند.

و بعدها در دوران هجوم مغولان به ایران ، دوران هجوم چنگیز خان ، هولاکو خان و تیمور لنگ ، و در دوران قراقویونلویان و آق قویونلویان، تُرکان بیشتری در منطقه آذربایجان ساکن و حاکم شدند.

کم کم در گذشت چندین سده ، زبانِ آذریِ کُهَن دچار دگرگونی شد و با واژه های زبان تُرکی در هم آمیخته شد و در منطقه آذربایجان زبانی پدید آمد که تلفیقی از واژه های زبانِ آذریِ کُهَن و زبان ترکی می باشد.

زبانِ آذریِ کُهَن ، یک باره نابود نشد....!

دگرگونی و نابودی این زبان حدودا ۵۰۰ - ۶۰۰ سال طول کشید، و سرانجام حدودا در اوایل سلسله صفویه ( سالهای ۱۰۰۰ هجری قمری ) زبان آذری کهن در بیشتر منطقه آذربایجان نابود شد...!

قابل ذکر است که هنوز چند روستا در شهرستان ورزقان و مرند در استان آذربایجان شرقی به زبان آذری کهن سخن می گویند....!

@tarikh_astara

#ایران #آذربایجان #آذری #زبان_آذری_کهن #آران #تالش #ترکان #مغولان
Forwarded from تاریخ آستارا
🔴 مراسم رونمایی کتاب - آستارا

مراسم رونمایی از کتاب:

شعرهای عامیانه تالشی
( جنوب غربی دریای خزر - شهرستان آستارای ایران )
ابراهیم سیف درخشانی ، انتشارات ماه مینو

تاریخ : جمعه ۲۹ فروردین

مکان : سالن شهرداری آستارا

زمان : ۱۶ - ۱۸

@tarikh_astara

#گیلان #تالش #تالشان #زبان_تالشی #آستارا #تالشی #کتاب
Forwarded from ماهنامه تالش
شماره ۱۹۷ ماهنامه تالش منتشر شد.
🌼کانال ماهنامه تالش🌼
@mahnametalesh
Forwarded from آذری‌ها |Azariha
⛔️نمونه‌هایی از تحریفات تاریخی در کتاب درسی "تاریخ آذربایجان" کلاس پنجم، چاپ سال ۲۰۲۰ در باکو

▫️در صفحات ۶۲ تا ۶۶ کلاس پنجم از تبریز و اردبیل، به‌عنوان خاک باکو یاد شده است.
▫️در صفحات ۸۱ تا ۸۴ شاه اسماعیل صفوی، پادشاه بزرگ ایرانی به عنوان پادشاه باکو نامیده شده است.
▫️در صفحات  ۸۲ تا ۹۲  نادرشاه، پادشاه بزرگ ایرانی، به‌عنوان شاه باکو معرفی شده است.
▫️معرفی ستارخان، بزرگمرد ایرانی مخالف استبداد و استعمار به عنوان رهبر قیام آذربایجانی‌ها علیه ایران در صفحات ۱۳۲و ۱۳۳ صورت گرفته است.
▫️در صفحات ۱۶۹ تا ۱۷۱ استاد شهریار، شاعر بزرگ پارسی‌گوی، به عنوان فردی ضد ایرانی معرفی می شود.



🆔️ @Ir_Azariha
Forwarded from Talysh International TV
پیام تسلیت فاجعه در بندر شهید رجایی

با نهایت تاسف و تاثر اینجانب به نمایندگی از جمهوری خودمختار تالش-مغان در تبعید و از طرف خودم، حادثه انفجار دلخراش در بندر شهید رجایی را به ملت برادر جمهوری اسلامی ایران تسلیت عرض می نمایم.
ما عمیقاً از این فاجعه که موجب خسارت جانی مردم بیگناه شده و خانواده های زیادی را داغدار نموده، شوکه شده ایم.
ما با شریک شدن در غم و اندوه مردم بزرگ ایران، به احترام یاد و خاطره قربانیان سر تعظیم فرود آورده و همدردی خود را با خانواده‌های شان اعلام می‌کنیم.
تالش ها از نظر تاریخی با پیوندهای برادری، تاریخ و فرهنگ مشترک با ایران مرتبط هستند. درد ایران درد ما نیز می باشد.
در این لحظه سخت در دعا، فکر و همبستگی در کنار شما هستیم.
باشد که خداوند به شما قدرت تحمل این مصیبت را عطا کرده تا زخم ها را التیام بخشیده و خسارات وارده را ترمیم نمایید.

برای همه آسیب دیدگان شفای عاجل و برای همه آنانی که در سوگ و مصیبت به سر می برند، آرامش آرزومندم.

با احترام و اندوه عمیق
بوریس تالشینسکی
رئیس جمهوری خودمختار تالش-مغان در تبعید

آلمان-هانوفر
27 آپریل

🔗https://www.youtube.com/@TalyshTV
به نام خداوند جان و خرد

رویداد دلخراش بندرعباس و جان باختن و آسیب دیدن هموطنان عزیزمان موجب تأسف و تألم عمیق قلبی ایرانیان گردید.
انجمن ترویج فرهنگ تالشان ضمن ابراز همدردی صمیمانه با خانواده‌های داغدار و آسیب‌دیده این رویداد غم‌انگیز، از پروردگار برای جان‌باختگان آمرزش و برای آسیب‌دیدگان شفای عاجل مسئلت می‌نماید.


با احترام:
روابط عمومی انجمن ترویج فرهنگ تالشان

https://aztaleshim.ir

https://www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
Forwarded from ماهنامه تالش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تدریس کتاب " تالشییَه درس "( پیش دبستانی مون را) نوشته شهرام آزموده در مهد کودک " ترنم باران " واقع در شهر پره‌سر شهرستان رضوانشهر
با سپاس از سرکار خانم بنیادی که با این کار نیک در جهت کمک به حفظ و انتقال زبان تالشی به کودکان قدم ارزشمندی برداشتند.
🌼کانال ماهنامه تالش🌼
@Mahnametalesh
2025/07/07 22:22:27
Back to Top
HTML Embed Code: