Telegram Web Link
#مقاله

💢 .ارز دیجیتال در طول این سال‌ها!
خوبی‌ها و بدی‌هایش


🔹رمزارز‌ها، آیا این فناوری به خلق نتایج اخلاقی برای افراد و جامعه همانند کاهش نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی، کمک می‌کند؟ در این باب تحلیل‌ها به دو دستهٔ مخالف و موافق تقسیم می‌شوند. جنبه‌های منفی رمز‌ارز‌ها غلبه دارند. ادعاهای مبنی بر فواید اخلاقی ارز‌ دیجیتال تحت بررسی دقیق، پایدار نیستند. باید مزایای دیگری همچون؛ مزایای اقتصادی مورد بررسی قرار گیرند. نویسنده در این مقاله کوشیده است رمزارز‌ها را از جنبه‌های گوناگونی همانند اخلاق، محیط‌زیست، فعالیت‌های غیرقانونی و تقلب، جبنه‌های مالی و... مورد بررسی قرار دهد. آیا ارز دیجیتال بیشتر به نفع جامعه است یا به آن آسیب می‌رساند؟ آیا فناوری بلاک‌چین از نظر اخلاقی خنثی است، یا این افراد هستند که از آن سوءاستفاده می‌کنند؟
.
.
♦️ #ترجمه_اختصاصی | شماره ۲۵۳
📝 نویسنده: جورج کالهون| مترجم: امیر دانش

متن کامل مقاله رو میتونید از اینجا مطالعه کنید

زمان مطالعه: ۱۳ دقیقه

اینجا چراغی روشن است...

@EthicsHouse
👍3
نگاهی به مفهوم یقین اخلاقی با تکیه بر رویکرد‌های ویتگنشتاینی
محمد سعید عبداللهی
#کارگاه #صوت
◾️ کارگاه‌های فلسفه اخلاق

🎙 صوت جلسه ۵۶ از کارگاه‌های فلسفهٔ اخلاق با حضور:
دکتر محمدسعید عبداللهی (دکتری فلسفهٔ اخلاق، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزهٔ فلسفه)

با موضوع:
«نگاهی به مفهوم یقین اخلاقی با تکیه بر رویکردهای ویتگنشتاینی»

🔹آشنایی با کارگاه‌های فلسفه اخلاق

اینجا چراغی روشن است...!
@EthicsHouse
👍31
🖤🖤شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را خدمت همه‌ی محبان اهل بیت و شیعیان جهان تسلیت عرض میکنیم.🖤🖤


خانه اخلاق پژوهان جوان

@EthicsHouse
13👎2
🗓 #رویداد

سلسله نشست‌های آگاهی در علوم شناختی

▪️هدف این پیام صرفاً اطلاع‌رسانی بوده و خانهٔ اخلاق برگزارکننده نیست.

🌐 جزئیات بیشتر را در سایت پیگیری کنید.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
👍42
🗓 #رویداد

نشست علمی
✳️ بررسی تطبیقی اخلاق کاربردی و اخلاق عملی در ترویج اخلاق

▪️هدف این پیام صرفاً اطلاع‌رسانی بوده و خانهٔ اخلاق برگزارکننده نیست.

🌐 جزئیات بیشتر را در سایت پیگیری کنید.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
👍21
#مقاله #ترجمه_اختصاصی

🟢خوشبختی برای آدم‌های بیشتر | آیا فرزندآوری وظیفه‌ای اخلاقی است؟

🔴 آیا فرزندآوری وظیفه‌ای اخلاقی است؟ بچه‌دارشدن سختی‌ها و لذت‌هایی دارد. بحران جمعیت هم در کشور ما موضوعی است که همه به آن اذعان دارند. اما با نگاهی فلسفی، چه نظری در این‌باره می‌توان داشت؟ نویسنده این ایده را می‌پروراند که حتی اگر بحران جمعیت نداشته باشیم، باز هم باید هرچه بیشتر، فرزند بیاوریم. اگر زمین هم جا نداشت، سیارات دیگر را باید تسخیر کنیم!

🔴فرزندآوریِ هرچه بیشتر؛ اخلاقی یا غیراخلاقی؟
تقریباً هر هفته یک سرتیتر خبری دربارهٔ انفجار جمعیتی در سیاره‌مان منتشر می‌شود. برای مثال، مقامات هندی اخیراً این پیش‌بینی را تأیید کردند که جمعیت این کشور تا دهۀ آینده از چین سبقت گرفته و به اولین کشور پرجمعیت جهان تبدیل می‌شود. خیلی‌ها نگران افزایش بیش‌ازحد جمعیت بر روی زمین هستند. این‌که آیا جمعیت زمین رو به افزایش، کاهش یا در وضعیت مناسبی است، پرسشی است اخلاقی و چالش‌برانگیز.

🔴بیایید فرض کنیم «زندگی سرشار از خوشبختی» از نگاه فردی که آن را تجربه می‌کند ارزش زیستن دارد. با این فرض، آیا خوب است افراد خوشبختِ دیگری را به این دنیا بیاوریم و باعث تولد آن‌ها شویم؟ این سؤال به دو بخش مجزا تقسیم می‌شود. اول این‌که: آیا خوب است این انسان‌‌های خوشبخت جدید الورود را به دلیل تأثیر خوبی که بر روی سایر انسان‌ها می‌گذارند به دنیا اضافه کنیم؟ و دوم این‌که آیا خوب است آن‌ها را مستقل از تأثیرشان بر افراد دیگر، به این جهان اضافه کنیم؟ به نظر می‌رسد سؤال دوم بسیار جذاب‌تر است.

🔴جان ناروسون، فیلسوف کانادایی، پاسخی منفی به این سؤال مشهور داده است. او گفته: «ما دوست داریم آدم‌ها را خوشحال کنیم، ولی با به‌دنیاآوردن آدم‌های خوشحال، نه موافقیم نه مخالف». این‌که آیا این موضع درست است یا نه، طیف گسترده‌ای از مفاهیم کاربردی دربارۀ تولید مثل، حفاظت از منابع طبیعی، تغییرات اقلیمی و خطرات احتمالی (مانند خطر برخورد شهاب سنگی بزرگ به سیارۀ ما) را دربرمی‌گیرد.

برای مطالعه متن کامل مقاله اینجا را لمس کنید.
👍21
🗓 #رویداد

خیریه‌ها و دیگر دوستی موثر
✳️ نقش فلسفه اخلاق در مطالعات خیریه

▪️هدف این پیام صرفاً اطلاع‌رسانی بوده و خانهٔ اخلاق برگزارکننده نیست.

🌐 جزئیات بیشتر را در سایت پیگیری کنید.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
1
#مقاله #ترجمه_اختصاصی
شماره۲۵۵

قایقی خواهم ساخت | نگاهی به مسئله قایق نجات و توزیع ثروت


مسئلۀ قایق نجات استعاره‌ای است از فرایند توزیع ثروت

🔷«مسئلۀ قایق نجات» را گرت هاردینِ بوم‌شناس توضیح داد. این مسئله استعاره‌ای است از فرایند توزیع ثروت و منابع. او در سال ۱۹۷۴ در مقاله‌ای با نام: «اخلاق قایق نجات» نمونه‌ای را برضدّ کمک به فقرا توضیح می‌دهد که چرا کشور‌های ثروتمند، نباید به‌طور کامل، مسئولیت حمایت از فقرا را برعهده گیرند. دونالد کندی و ویلیام کلارک هر دو مقالاتی را دربارهٔ اخلاق قایق نجات و تراژدی عوام نوشته‌اند. در این مقاله، هاردین مفهوم «اخلاق قایق نجات» را توضیح می‌کند و با ارائهٔ استدلال از رویکرد فایده‌گرایانهٔ خود در توزیع ثروت دفاع می‌کند. اما استعارهٔ او بر این فرض اشکال وارد می‌کند که اگر کشور‌های ثروتمند کمک به کشورهای فقیر را به‌طور کامل متوقف کنند، مشکل حل می‌شود



🔷گرت هاردین برای توضیح مفهوم «اخلاق قایق نجات» از تمثیل کمک گرفت. فرضیهٔ او این است که مردم کشور‌های ثروتمند نباید از تلاش‌ها برای پایداری مردم کشور‌های فقیرتر حمایت کنند. هاردین با حامیان محیط زیست که زمین را «سفینهٔ فضایی» می‌نامند مخالف است. او متذکر می‌شود مفهوم «سفینۀ فضایی» به این معناست که مسئولیت منابع زمین که متعلق به همه است، برعهدهٔ حاکمی واحد است. در مقابلِ این نظریه، او زمین را به «قایق نجات» تشبیه می‌کند. کشور‌های ثروتمند درون قایق هستند و منابع مورد نیاز برای حفظ خودشان را به همراه دارند. کشور‌های فقیر‌تر داخل آب هستند و به‌سوی قایق شنا می‌کنند. این‌ها می‌خواهند در ثروت درون قایق سهیم شوند. این تمثیل به‌خوبی مسئلهٔ افزایش جمعیت و منابع محدود را نشان می‌دهد. استفاده از تمثیل، مسئله را روشن ساخت که توزیع ثروت تا جه اندازه دشوار و در شرایط فعلی، نابرابر است. به‌عنوان مثال، هاردین در فصل «سرگردانی در دریای اخلاقی» سناریویی را ارائه می‌کند: ۵۰ نفر در یک قایق با ظرفیت ۶۰ نفر هستند، ۱۰۰ نفر به سمت قایق شنا می‌کنند و سعی دارند تا سوار آن شوند. منطقاً سه راه پیش پای ما قرار دارد: ۱- تمامی ۱۰۰ نفر را سوار کنیم تا به دلیل افزایش جمعیت خطر غرق‌شدن بیشتر شود؛ ۲- اجازه دهیم تنها ۱۰ نفر سوار قایق شوند؛ ۳- هیچ‌کس را سوار نکنیم. هاردین توضیح می‌دهد اگر کسانی که در قایق قرار دارند، جای خود را به کسانی که در آب هستند بدهند «وقتی مردم به دلیل حس عذاب وجدان صندلی خود را رها کنند، حس عذاب وجدان از بین خواهد رفت. این باعث می‌شود افراد نسبت‌به بقیه کمتر احساس مسئولیت داشته باشند». یعنی اگر افراد، صندلی‌های خود را برای کمک به دیگران رها کنند، ممکن است انسان‌دوستی از میان برود. زیرا کسانی که هم‌اکنون صندلی‌های قایق را در دست دارند ممکن است تمایلی به واگذاری صندلی خود نداشته باشند. این امر می‌تواند دلسوزی در درون قایق را از بین ببرد. این نقطه، سرآغاز سقوط است. اگر کشور‌های ثروتمند منابع خود را در اختیار دیگران بگذارند، خودشان را در معرض نابودی قرار می‌دهند. از برخی نقطه‌نظرات، باید محدودیت‌هایی در مورد کمک ثروتمندان به فقرا وجود داشته باشد. در غیر این صورت منابع به‌صورت کامل از بین می‌رود. هاردین دیدگاه‌های خود راجع به قایق نجات را از منظر اخلاقی، فایده‌گرایانه می‌داند.

برای مطالعه متن کامل مقاله اینجا را لمس کنید.
1👍1
🗓 #رویداد

✳️اخلاق و معنویت در جبهه مقاومت

▪️هدف این پیام صرفاً اطلاع‌رسانی بوده و خانهٔ اخلاق برگزارکننده نیست.

🌐 جزئیات بیشتر را در سایت پیگیری کنید.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
1👍1
#یادداشت_اختصاصی

نویسنده:اعظم مومنیان
زمان مطالعه: ۵دقیقه

در این سرزمین چیزی هست شایستۀ زیستن | چرا مردم فلسطین رفتار متفاوتی با جنگ دارند؟

🔷تصویری که ما از جنگ داریم، رعب و وحشت در دل آدم‌ها و ویرانی‌ها در شهر است. تصویر اشتباهی هم نیست. هر کشور یا شهری که در آن جنگ می‌شود، همین حالت را دارد. اما فلسطین را ببینید؛ مشخصاً غزه. غذا برای خوردن، به‌سختی پیدا می‌شود، اما بلاگر آشپزی‌اش بچه‌ها دور هم جمع می‌کند و دسر درست می‌کند. مردم فلسطین چگونه مواجهه‌ای با جنگ دارند که زندگی را فراموش نکرده‌اند؟
خوشی‌های کوچک مردم فلسطین در دوران جنگ
صفحهٔ بسمة أبو شهلا را در اینستاگرام دنبال می‌کنم ؛ خانم جوان بلاگر فلسطینی. او ۵۴۰ هزار دنبال‌کننده دارد. خانه، فروشگاه آنلاین و تمام سرمایه‌اش را از دست داده، اما هنوز زنده است و زندگی می‌کند. در خرابه‌های خانه‌اش، با پس‌زمینه‌ای از لباس‌های شسته‌شدهٔ همسایه، آشپزی می‌کند. او دقیقاً وسط جنگ، رفتاری ضدجنگ دارد. او گریه نمی‌کند، جیغ نمی‌زند، شیون و زاری نمی‌کند. با آرامش و طمأنینه آشپزی می‌کند، به گل‌هایی که از جنگ جان سالم به در برده‌اند آب می‌دهد و استوری می‌گذارد.

🔷اما عجیب‌تر از بسمة هم هست. آقای حمدا؛ بلاگر آشپز فلسطینی که ۵۷۰ هزار دنبال‌کننده دارد . در شرایطی که غذا برای زنده‌ماندن هم به‌سختی پیدا می‌شود و گزینه‌ها بسیار محدود و پرهزینه هستند، آقای حمدا برای بچه‌ها دسر و رول دارچینی و همبرگر سبز درست می‌کند! او به‌سختی و با کمک سازمان‌های مردم‌نهاد مانند آشپزخانۀ مرکزی جهانی مواد اولیه را تهیه می‌کند، فقط برای اینکه یک لحظه بچه‌ها لبخند بزنند، علامت پیروزی نشان بدهند و با چهرۀ ذوق‌زده بگویند: «خوشمزه بود!». حمدا در صفحه‌اش گزارش می‌دهد که چه کارهایی برای خوشحال‌کردن کودکان آواره از دستش برآمده. امروز برای بچه‌ها دونات درست کرده؟ توانسته سس شکلات پیدا کند یا نه؟ او می‌گوید که بچه‌های غزه سزاوار زندگی‌کردن هستند. با دیدن آن‌ها و تلاش خستگی‌ناپذیرشان سؤالات زیادی به ذهنم می‌رسد.

این یادداشت به صورت اختصاصی در سایت خانه اخلاق پژوهان جوان منتشر شده است.

برای مطالعه متن کامل این یادداشت اینجا را لمس کنید
.
👍4
🗓 #رویداد

✳️سخنرانی علمی «اخلاق در پژوهش»

▪️هدف این پیام صرفاً اطلاع‌رسانی بوده و خانهٔ اخلاق برگزارکننده نیست.

🌐 جزئیات بیشتر را در سایت پیگیری کنید.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
👍1
خانهٔ اخلاق‌پژوهان جوان برگزار می‌کند:

🔹 ۵۷مین کارگاه فلسفهٔ اخلاق
«نگاهی انتقادی به پروژه نواندیشی دینی در باب رابطه دین و اخلاق»

🌐 آشنایی با کارگاه‌های فلسفهٔ اخلاق

🎙 استاد محمدعلی عبداللهی
رییس دانشکدهٔ الهیات دانشکدگان فارابی


📆 شنبه ۱ دی‌ماه

ساعت ۱۶ تا ۱۸

📍 قم، خیابان ساحلی (مصلی)، بین کوچه ۲۰ و ۲۲، پلاک ۲۲۱

🟢 این جلسه فقط به‌صورت حضوری برگزار می‌گردد و شرکت برای عموم علاقه‌مندان، رایگان است.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
👍6
گزارش تصویری

۵۷مین کارگاه فلسفهٔ اخلاق
«نگاهی انتقادی به پروژه نواندیشی دینی در باب رابطه دین و اخلاق»

شنبه یکم دی ماه
#کارگاه

اینجا چراغی روشن است....

@EthicsHouse
👍2
.
💢 حس می‌کنم، پس اخلاقی‌ام.
معرفی شناخت‌گرایی و ناشناخت‌گرایی


🔹جملات اخلاقی بیان یک واقعیت عینی است یا صرفاً بروز احساسات گویندهٔ آن؟ این پرسشی است که نویسنده در این مقاله در تلاش است تا توضیحی برای آن ارائه کند. او با بیان نظر دو دیدگاه‌‌ که ذیل دانش فرااخلاق هستند، یعنی شناخت‌گرایی و ناشناخت‌گرایی، کوشیده است تا شکافی که در نظر به این پرسش وجود دارد را به درستی نشان دهد.

شناخت‌گرایی و ناشناخت‌گرایی چیست؟
مسائل اخلاقی برای همهٔ ما کم‌وبیش دارای اهمیت است. دلمشغولی‌های اخلاقیِ زیادی در موضوعاتی مانند جنایت، مجازات، کمک‌های بشردوستانه، آسیب به محیط‌‌ زیست یا حتی در مسائل روزمره همانند بد‌عهدیِ یک دوست وجود دارد. به نظر می‌رسد ملاحظات اخلاقی، تقریباً در تمامی جنبه‌های زندگی رخنه کرده است...
.
.
♦️ #ترجمه_اختصاصی | شماره ۲۵۶
📝 نویسنده: جاستین بارتلت| مترجم: امیر دانش
.
.
این مقاله به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان ترجمه شده و به‌صورت رایگان در دسترس قرار گرفته است.برای مطالعه متن کامل مقاله اینجا را لمس کنید.


زمان مطالعه: ۵ دقیقه

اینجا چراغی روشن است...

@EthicsHouse
👍4
مخاطبان عزیز
می‌توانید فعالیت‌های خانه‌ اخلاق‌پژوهان جوان را با هشتگ‌های زیر دنبال کرده و در زمینه مورد نظر خود از کانال ما استفاده مفید داشته باشید.

#ترجمه_اختصاصی
#مقاله
#گزارش_کتاب_اختصاصی
#یادداشت_اختصاصی
#رویداد


اینجا چراغی روشن است...

@EthicsHouse
👍32
2025/07/09 23:33:18
Back to Top
HTML Embed Code: