Telegram Web Link
روزنامه اینترنتی فراز
📌 تلاش دولت بایدن برای کاهش تنش میان اروپا و ایران بر سر برنامه هسته‌ای روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش قابل توجهی اعلام کرد که دولت بایدن متحدان خود را برای مقابله با ایران در قبال برنامه هسته‌ای این کشور، تحت فشار قرار می‌دهد و همچنین ایالات متحده علیه…
📌 آمریکا گزارش وال استریت ژورنال مبنی بر مخالفت با فشار اروپا بر ایران  را رد کرد

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:

این گزارش صحیح نیست ما از هیچ کشوری نخواسته‌ایم که به یک قطعنامه در شورای احکام رای منفی بدهد.

در مقابل ما به صورت فعال در حال افزایش فشارها بر ایران از طریق تحریم‌ها فشارهای بین‌المللی و انزوای جهانی جهت جلوگیری از اقدامات بی‌ثبات کننده آنها در جهان و منطقه و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستیم./رصد

@farazdaily
faraz.ir
📌 روایت ژنرال مکنزی فرمانده‌ سابق سنتکام از عملیات ترور سردار سلیمانی: ترامپ دستور داد، من اجرا کردم

نشریه «آتلانتیک» در گزارشی بخش هایی از کتاب خاطرات ژنرال مکنزی فرمانده سابق سنتکام که مربوط به عملیات ترور سردار سلیمانی است را منتشر کرده است. مکنزی در کتابش این ترور را اینگونه روایت کرده است:

از جوانی که به سنتکام پیوستم، دیدم که بوش و اوباما نتوانستند با سلیمانی مقابله کنند. بنابراین از آغاز فرماندهی‌ام در مارس ۲۰۱۹ درصدد حذف او بودم. دریافتم که سیا و شرکای منطقه‌ای ما نیز قبلاً در کاخ سفید برای حذف او لابی کردند ولی طرح‌های آن‌ها عملیاتی نبود یا هزینه سیاسی بالایی داشت.

از ابتدای فرماندهی‌ام تا دسامبر ۲۰۱۹ کتائب حزب‌الله ۱۹ بار پایگاه‌های ما در عراق را هدف قرار داد که حمله‌ای در در ۲۷ دسامبر به جراحت ۴ سرباز و مرگ ۱ پیمانکار انجامید. پنتاگون طرح‌هایی برای پاسخ خواست. ما آن زمان درصدد حذف افسر نیروی قدس در یمن بودیم. علاوه بر این، کشتی جاسوسی ساویز هم به عنوان پاسخ، مطرح شد.

من گفتم اهداف مرتبط با کتائب در عراق را بزنیم. این اهداف شامل ۴ سایت و ۳ حامی کتائب ازجمله سلیمانی بود. پیشنهاد از طریق مایک‌میلی رییس ستاد ارتش به اسپر وزیر دفاع منتقل و با ۴ هدف لجستیکی موافقت شد.

می‌دانستم ترامپ به حذف سلیمانی علاقه دارد. روز شنبه آخرین ویراست پیامدهای حذف او و نگرانی از پاسخ ایران را به دفتر رئیس‌جمهور فرستادم. یکشنبه ۵ مقر کتائب حزب الله در عراق و سوریه را با موفقیت زدیم و چند فرمانده کلیدی را کشتیم. ولی ترامپ راضی نبود.

ترامپ دستور داد اگر سلیمانی به عراق رفت، او را بزنیم. معتقد بود این حمله ایران را پای میز مذاکره می‌آورد. من با این تحلیل موافق نبودم. ترامپ دستور حذف افسر نیروی قدس در یمن و حمله به کشتی ساویز را هم صادر کرد.

ترجیحم برای حذف سلیمانی، اقدام در سوریه بود. زیرا حمله در عراق باعث تحریک شبه‌نظامیان شیعه علیه آمریکا می‌شد. طرح حذف سلیمانی شامل سه مرحله بود: جستجو، تحلیل و اجرا. مراحل جستجو و تحلیل را از ابتدای فرماندهی‌ام آغاز کرده بودم. می‌دانستیم وقتی به فرودگاه بین‌المللی بغداد می‌رسد به سرعت از آنجا خارج می‌شود.

باید وی را در جاده فرودگاه، قبل از آن‌که وارد خیابان‌های شلوغ بغداد می‌شد، با پهپاد MQ مجهز به موشک‌های هلفایر می‌زدیم. ترجیح ما اجرای عملیات در یک شب صاف و غیرابری بود. MQ نمی‌توانست مدت زیادی بر فراز فرودگاه بماند، پس باید از برنامه دقیق سلیمانی اطلاع می‌یافتیم. خبر یافتیم سه‌شنبه از تهران به بغداد پرواز می‌کند. تصمیم گرفتیم به محض فرود در فرودگاه، او را بزنیم و هم‌زمان افسر نیروی قدس در یمن را هم حذف کنیم. ساویز را کنار گذاشتیم.

در همین حال، تجمع علیه سفارت ما در بغداد در واکنش به حملات علیه کتائب، آغاز شد که می‌توانست تصمیم‌گیری کاخ سفید را دشوار کند. زیرا شبح بنغازی به پرواز درآمد.

دیدگاه شورای امنیت ملی این بود که ایران اقدام جدی پس از حذف سلیمانی نخواهد داشت. من مخالف بودم و شورا را قانع کردم که برای پاسخ ایران، آماده باشد.

صبح ۳۱ دسامبر برای اجرای حمله به مقر سنتکام رفتم ولی پرواز سلیمانی در بغداد فرود نیامد و به حرکت به سمت دمشق ادامه داد. ابتدا تصمیم گرفتیم هواپیما را هدف قرار دهیم و دو جنگنده از قطر برای این کار به پرواز درآمد. ولی پرواز او مسافری بود و منصرف شدیم. عملیات یمن هم تعلیق شد. نشانه‌هایی وجود داشت که سلیمانی ظرف ۳۶ ساعت آینده از دمشق به بغداد بازمی‌گردد.

یک روز بعد از آغاز سال نو، به مقر سنتکام رفتم. از بعدازظهر اضطرابم آغاز شد زیرا پرواز سلیمانی از دمشق با یک ساعت تأخیر حرکت کرد. مقدار زیادی قهوه نوشیدم. نگاه همه فرماندهان به من بود و اگر نگران و نااُمید می‌شدم به آن‌ها نیز منتقل می‌شد. پس آمادگی خود را حفظ کردم و از طریق میلی با وزرای دفاع و خارجه در اتاقی در پنتاگون در ارتباط بودم.

سرانجام پرواز سلیمانی کمی قبل از نیمه‌شب در بغداد فرود آمد. هوا ابری بود و MQ در ارتفاع کمی پرواز می‌کرد تا دید بهتری داشته باشد. قبلاً اختیار حمله را به فرمانده «نیروهای ویژه عملیات مشترک» داده بودم تا به محض اینکه آماده بود، معطل صدور دستور نشود. وقتی سلیمانی در دیدرس قرار گرفت، گفت:«اگر زمانی برای توقف عملیات باشد، الان است. دیگر فرصتی نخواهد بود». گفتم:«هر وقت آماده بودی، شلیک کن».

سلیمانی را دیدیم که پس از گفتگوی کوتاهی سوار ماشین شد و دو خودرو در جاده فرودگاه به حرکت درآمد که هر دو به فاصله دو ثانیه هدف قرار گرفتند. ۱۳ دقیقه بعد عملیات یمن انجام شد ولی آن فرمانده در خانه‌ای که هدف قرار دادیم، نبود.

مکنزی درس این ترور برای آمریکا را این می‌داند که «خطر تشدید تنش، اجتناب‌ناپذیر اما قابل کنترل است».

The Atlantic

@farazdaily
faraz.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 انتقاد تند مجری تلویزیون از رفتار دوگانه رئیس بانک مرکزی: چگونه انتظار دارید مردم پول خود را بجای بانک در بورس سرمایه‌گذاری کنند؟

@farazdaily
faraz.ir
📌 هم‌اکنون کیفیت هوای تهران با شاخص آلودگی ۸۵ در شرایط قابل قبول قرار دارد

@farazdaily
faraz.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 کارشناس هواشناسی: امروز دمای هوای تهران، در گرم‌ترین ساعات به ۳۴ درجه می‌رسد

@farazdaily
faraz.ir
📌 جبهه پایداری دیگر پدرخوانده ندارد/ اختلاف بر سر حمایت از فتاح یا جلیلی

دنیای اقتصاد نوشت:

جبهه پایداری این روزها درحالی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری آماده می‌کند که به نظر می‌رسد اعضایش برای انتخاب نامزد اصلح به اختلاف خورده‌اند.

از یکسو خبرها حاکی از آن است که بخشی از این جریان تصمیم گرفته سعید جلیلی را به عنوان نامزد مطلوب خود به عنوان ادامه‌دهنده راه «شهیدجمهور» معرفی کند و از سوی دیگر خبرها از انتخاب پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام توسط بخش دیگری از اعضای این جریان به عنوان نامزد اصلح حکایت می‌کند.

در کنار اشتیاق بخشی از پایداری‌ها برای ریاست‌جمهوری فتاح، خبرهای رسیده دیگر از تصمیم طیف دیگری از این جریان با هدایت نصرالله پژمان‌فر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم و یکی از اعضای شاخص پایداری برای حمایت از سعید جلیلی حکایت می‌کند.

@farazdaily
faraz.ir
📌 پزشکیان: فراکسیون مستقلین مجلس، فراکسیون اقلیت نیست؛ هم مهم است هم تاثیرگذار/ مستقلین نبودند، قالیباف هرگز این رأی را نمی‌آورد


روزنامه اعتماد نوشت:

مسعود پزشکیان در پاسخ به سوال«فراکسیون مستقلین و اصلاح‌طلبان کنشگری قابل‌توجهی در انتخابات هیات‌رییسه داشتند. درخصوص فعالیت این طیف در مجلس توضیح می‌فرمایید؟» گفت:

به این فراکسیون دیگر نمی‌توان عنوان فراکسیون اقلیت گفت. گروهی بسیار تعیین‌کننده در مجلس دوازدهم هستند که کنشگری آنها مبتنی بر مطالبات مردم و منافع ملی است. گمان می‌کنم اگر رای مستقلین نبود، قالیباف هرگز یک چنین رایی را نمی‌آورد.

در صورت عدم مشارکت مستقلین و اصلاح‌طلبان در رای به قالیباف احتمال داشت انتخابات هیات‌رییسه به دور دوم کشیده و مشکلات بسیاری ایجاد شود. اتفاقا رفتار مستقلین و نوع رای دادن آنها نشان داد که در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده خواهند بود.

@farazdaily
faraz.ir
📌 پدیده‌ انتخابات هیئت‌ رئیسه کیست؟
پیام واضح شکست رسایی در انتخابات هیات رئیسه مجلس



روزنامه هم میهن نوشت:

حمید رسائی نماینده پیشین مجلس که در دور دوازدهم نیز به ساختمان بهارستان راه پیدا کرد، یکی از پدیده‌های انتخابات هیئت‌رئیسه بود.

در این رأی‌گیری حمید رسائی ۳۵ رأی و موسی غضنفرآبادی تنها ۱۶ رأی کسب کردند. شاید بتوان گفت که تندروترین نمایندگان مجلس شاید همین کم‌تر از ۴۰ نفر باشند که در اقلیت محض هستند اما تجربه سال‌های پیش نشان داده است که صدای بلندی دارند.

@farazdaily
faraz.ir
📌 دولت عربستان دیشب ۶ نفر از اعضای گروه رسانه‌ای بعثه ایران در مدینه منوره را از عربستان اخراج کرد

این گروه رسانه‌ای شامل ۶ خبرنگار و مستندساز، سه‌شنبه هفته پیش در حال ضبط تلاوت قرآن کریم در مسجدالنبی دستگیر و پس از چند ساعت بازجویی و بدون اعلام دلیل به بازداشتگاه پلیس مرکزی مدینه منتقل شدند.

این گروه رسانه‌ای دیشب بدون انجام اعمال حج از عربستان اخراج شدند.

اخراج گروه رسانه‌ای بعثه ایران از عربستان سعودی در حالی اتفاق افتاد که پیگیری‌های وزارت امورخارجه کشورمان و نمایندگی ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و سفیر کشورمان در عربستان برای آزادی این افراد در جریان بود./ صداوسیما

@farazdaily
faraz.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌 استقبال رئیس رسانه ملی از ۶ نفر از اعضای گروه رسانه‌ای بعثه ایران در مدینه منوره که از سوی عربستان به وطن بازگردانده شدند

@farazdaily
faraz.ir
روزنامه اینترنتی فراز
📌 افشاگری واعظی علیه شمخانی: خطش این بود که برجام امضا نشود/سیاست‌هایی را دنبال می‌کرد که حتی در جلسه شورا هم مطرح نمی‌شد/ در همین راستا، یک رسانه هم راه انداخته بودند/ اگر شمخانی همسو بود، ممکن بود احیای برجام رخ می‌داد/ روحانی ۶ بار می‌خواست او را برکنار…
📌 پاسخ سخنگوی سابق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به اظهارات اخیر محمود واعظی درباره علی شمخانی

کیوان خسروی، سخنگوی سابق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در واکنش به اظهارات محمود واعظی، مسئول دفتر رئیس‌جمهور سابق گفت: دستمایه قرار دادن موضوعات حوزه امنیت ملی برای پیگیری اهداف سیاسی و جناحی که شالوده اظهارات آقای واعظی است، رفتاری مغایر با اصول حرفه‌ای و مغایر منافع ملی محسوب می‌شود.

خسروی افزود: پاسخگویی به مطالبی از این دست، مستلزم افشای موضوعاتی است که بدلیل مرتبط بودن با امنیت ملی فعلا امکان تبیین آن وجود ندارد./ نورنیوز

@farazdaily
faraz.ir
📌 بازی پیچیده کشورهای عرب خلیج فارس میان تهران و اسراییل

#اختصاصی_فراز

اندیشکده «مرکز عربی واشنگتن دی‌سی» در یادداشتی نوشت: کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از بیم به خطر افتادن پروژه‌های اقتصادی و نیز با نگاهی به آسیب‌های گسترده در گذشته، تلاش می‌کنند از هرگونه تنش در منطقه دوری کنند.

برای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که خواستار گفت‌وگو و اقدامات دیپلماتیک برای جلوگیری از فراگیرشدن جنگ غزه شده‌اند، یک درگیری تمام عیار بین اسرائیل و ایران آنها را مستقیما در برابر آتش  قرار می‌دهد. چنین اتفاقی بدترین سناریویی خواهد بود که رهبران شش کشور شورای همکاری خلیج فارس سال‌ها به دنبال اجتناب از آن بوده‌اند، زیرا روابط نظامی و امنیتی آنها با ایالات متحده و - درمورد بحرین و امارات متحده عربی - با اسرائیل، آنها را در برابر حملات مستقیم و غیرمستقیم آسیب‌پذیر می‌کند. پس از پشت سر گذاشتن رقابت‌های ژئوپلیتیکی در دهه پیش، اولویت در خلیج فارس به سمت صلح و تنش‌زدایی تغییر کرده که اکنون به دلیل جنگ غزه و حملات ایران به اسراییل به خطر افتاده است.

نه ریاض و نه ابوظبی، هیچ تمایلی به درگیری مجدد با حوثی‌ها ندارند و از آتش‌بس موقت آوریل ۲۰۲۲ به این‌سو، به نظر می‌رسد جنگ نزدیک‌به‌یک‌دهه‌ای در یمن، بالاخره رو به خاموشی است. تنها بحرین تصمیم گرفت در ائتلاف آمریکایی دریای سرخ برای مقابله با حوثی‌ها شرکت کند؛ البته دخالت منامه بیشتر اداری بود تا عملیاتی. هیچ‌کدام از پنج کشور دیگر شورای همکاری خلیج‌فارس، مایل به مشارکت یا ارتباط علنی با این ائتلاف نبوده‌اند همانطور که کشورهای خلیج فارس مایل نبودند در حملات تلافی جویانه ایالات متحده و انگلیس علیه حوثی‌ها که در ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شد، شرکت داشته باشند.

تنش زدایی در کشورهای حاشیه خلیج فارس به یک شعار تبدیل شده است و برای محمدبن‌سلمان، ولیعهد سعودی، پیشرفت در پروژه‌های عظیم مرتبط با چشم‌انداز ۲۰۳۰ اولویتی است که هرگونه تشدید تنش منطقه‌ای آن را به خطر می‌اندازد. عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر به روش‌های متفاوت خود، همگی بر پروژه‌های توسعه‌ای جدید تمرکز می‌کنند که موقعیت خود را به‌عنوان قطب‌های کلیدی در اقتصاد جهانی پس از  همه‌گیری کووید-۱۹ تثبیت و تقویت می‌کنند.

این گزارش را در سایت فراز بخوانید.

@farazdaily
faraz.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 رئیس‌دفتر ریاست‌جمهوری: دولت بنای معرفی نامزد برای انتخابات ریاست‌جمهوری را ندارد

آقای مخبر منع قانونی برای کاندیدا شدن را ندارد اما از اراده و تصمیم او اطلاع ندارم.

@farazdaily
faraz.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 ضرغامی: خیالتان راحت! نامزد ریاست جمهوری در انتخابات پیش‌رو نخواهم شد

@farazdaily
faraz.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 سرپرست وزارت امور خارجه: فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب تدابیر نظام زیر نظر شورای عالی امنیت ملی همچنان ادامه دارد

باقری کنی:

تبادل پیام‌ها میان ایران و آمریکا مانند گذشته ادامه دارد و هیچ وقفه‌ای ندارد.

تاکید رئیس جمهور فقید بر فعال بودن سیاست خارجی و محوریت سیاست همسایگی و تعامل جدی با همسایگان در عرصه‌های مختلف است.

فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب تدابیر نظام زیر نظر شورای عالی امنیت ملی ادامه دارد.

مذاکرات برای ارزهای بلوکه شده ادامه دارد.

@farazdaily
faraz.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 وزیر کشور:‌ در انتخابات ریاست‌جمهوری نامزد نمی‌شوم

@farazdaily
faraz.ir
📌 شکوری راد خبر داد: صدر و ظفرقندی، نامزدهای پیشنهادی حزب اتحاد به جبهه اصلاحات

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت و نماینده این حزب در جبهه اصلاحات، «سید محمد صدر» و «محمدرضا ظفرقندی را دو نامزد پیشنهادی این حزببه جبهه اصلاحات برای انتخابات ریاست جمهوری 1403 معرفی کرد.

شکوری راد در پاسخ به این سوال که آیا حزب اتحاد نامزدی برای انتخابات معرفی خواهد کرد؟ به جماران گفت: حزب اتحاد عضو جبهه اصلاحات است و در چارچوب آن عمل خواهد کرد. ما نامزد اختصاصی نداریم، اما پیشنهادات خود را به جبهه اصلاحات اعلام می‌کنیم و این افراد در کنار نامزدهای پیشنهادی سایر احزاب مورد بررسی قرار می‌گیرند و‌ نهایتا از بین آنها نامزد جبهه اصلاحات انتخاب خواهد شد.

نماینده حزب اتحاد در جبهه اصلاحات در ادامه سخنان خود افزود: نهایتا در شورای مرکزی حزب اتحاد در مورد معرفی دو نفر به جبهه اصلاحات توافق صورت گرفت که عبارتند از دکتر محمد صدر و دکتر محمدرضا ظفرقندی.

@farazdaily
faraz.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 پاسخ مخبر به احتمال حضورش در انتخابات

سرپرست ریاست جمهوری در حاشیه هیات دولت در پاسخ به این پرسش که قصد ثبت نام در انتخابات دارد یا خیر؟ گفت: ما داریم خدمت می‌کنیم

@farazdaily
faraz.ir
📌 شکایت آمنه‌سادات ذبیح‌پور از نزدیکان احمدی‌نژاد

@farazdaily
faraz.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 وزیر اقتصاد: با برخی مدیران بانکی که از مصوبه شورای پول و اعتبار درباره سود بانکی تخطی کرده بودند برخورد شد

@farazdaily
faraz.ir
2024/05/29 10:21:16
Back to Top
HTML Embed Code: