🌼 جز ۲🌼

🌸 #صفحه_۳۴

🌐 📚
┏━━ 🍃°•🌸•°🍃🌱 ━━┓

👈مسجدجامع قبا👇
↘️↘️
👇👇join👇👇
🆔 @ghobabaharan 🕌 👈
╚═─┅─═ঊঈঊঈ═─┅─═╝ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏
6
Page 034
Alafasy
#تلاوت_صفحه_۳۴ازقرآن_مبارک

استاد مشاری بن راشد العفاسی

🌐 📚
┏━━ 🍃°•🌸•°🍃🌱 ━━┓

👈مسجدجامع قبا👇
↘️↘️
👇👇join👇👇
🆔 @ghobabaharan 🕌 👈
╚═─┅─═ঊঈঊঈ═─┅─═╝ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏
5
Page T 034
@khatm_robot ربات ختم قران
تلاوت و ترجمه گویا صفحه ۳۴

۞ به ڪانال مسجدفاخرقبا بپیوندید👇
🔆🌐 📚
┏━━ 🍃°•🌸•°🍃🌱 ━━┓

👈مسجدجامع قبا👇
➥🇯‌🇴‌🇮‌🇳 ↯
↘️↘️
🆔 @ghobabaharan 🕌 👈
┗━━━💞🍃🍂💞━━
5
اوقات شرعی نماز به افق سنندج

صبح: 3:48
طلوع: 5:14
ظهر: 12:37
عصر: 4:16
مغرب: 7:46
عشاء: 9:05

#چهارشنبه 18/تیر
@owghatsharei_ahlesonnat
🕋 @ghobabaharan

با اشتراک نشریه قبا از ما حمایت کنید.

شماره تماس و پیامک:09100035881
لینک کانال:@Research_Journal_Ghoba
اینستاگرام:instagram.com/Journalghoba
وب سایت;Www.JournalGhoba.com

آدرس دفتر: سنندج، ویلاشهر، جنب مسجد جامع قبا
7
مسجد جامع قبا (سنندج)
@H_Almasie – ذکر آسمانی صلوات.«۱»
ذکر آسمانی صلوات.«۲»
@H_Almasie
استاد حیدر الماسی

ذکر آسمانی صلوات.جلسه دوم.

به زبان کُردی

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
- #سخنرانی مسجد امیرالمؤمنین«شهرک بانتا».
-۱۷تیرماه۱۴۰۴.

https://www.tg-me.com/H_Almasie

https://www.tg-me.com/ghobabaharan
5
#حدیث شریف...🦋

قال رسول الله: «کَلِمَتَانِ خَفِیفَتَانِ عَلَى اللِّسَانِ، ثَقِیلَتَانِ فِى الْمِیزَانِ، حَبِیبَتَانِ إِلَى الرَّحْمَنِ: سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ، سُبْحَانَ اللَّهِ الْعَظِیمِ». رواه بخاری.
«دو کلمه هستند که گفتن‌شان بر زبان سبک است و وزن ثواب آن در ترازوی حسنات سنگین است، و این دو کلمه محبوب هستند نزد خدای بسیار بخشاینده‌ی بسیار مهربان: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ، سُبْحَانَ اللَّهِ الْعَظِیمِ». یعنی: پاک و منزه است خداوند و به ستایش او مشغولم. پاک و منزه است خداوند بزرگ.

🕌 کانال مسجد جامع قبا بهاران سنندج

☑️ @GHOBABAHARAN

🌐 واتساپ | | روبیکا
18
🔸 حسن بصری رحمه‌الله:

«هرگاه شخصی به طلب علم می‌پرداخت، طولی نمی‌کشید که اثر آن در خشوعش، در نگاهش، در زبانش، در دستش، در نمازش، در سخنانش، و در زهد و بی‌میلی‌اش به دنیا نمایان می‌گشت.»

📙 الزهد، ابن المبارک، ص ۲۶.

💫 ۞ به ڪانال مسجدفاخرقبا بپیوندید👇
🔆🌐 📚
┏━━ 🍃°•🌸•°🍃🌱 ━━┓

            👈مسجدجامع قبا
💐💫
                            
➥🇯‌🇴‌🇮‌🇳 ↯                                    
↘️↘️
🆔 @ghobabaharan  🕌 👈
┗━━━💞🍃🍂💞━━
6💯4
🔴 عذاب قبر حق است 💯

اهل سنت و جماعت به عذاب قبر و نعمت‌ها و خوشی‌های قبر اعتقاد دارند و هم‌چنین معتقدند که قبر، یا گودالی از گودال‌های جهنم و یا باغی از باغ‌های بهشت است، و این عقیده از احادیث متواتر و متعددی از پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم به اثبات رسیده است. و هم‌چنین معتقدند که عذاب قبر شامل روح و جسم می‌شود. در این‌جا تعدادی از دلائل حق بودن «عذاب قبر» ر بیان می‌نماییم:
1- زیدبن ثابت رضی الله عنه روایت می‌کند: رسول خدا ﷺ در باغی که از آن قبیله بنی نجار بود بر روی قاطری سوار بود و ما همراه رسول خدا ﷺ بودیم، ناگهان قاطر از مسیر خارج شد و فرار کرد و نزدیک بود رسول خدا ﷺ به زمین بیفتد، در آن‌جا چهار، پنج، یا شش قبر بود، رسول خدا ﷺ فرمود:
«مَنْ يَعْرِفُ أَصْحَابَ هَذِهِ الْأَقْبُرِ؟»
«چه کسی صاحبان این قبرها را می‌شناسد؟» مردی گفت: من می‌شناسم. رسول خدا ﷺ فرمود:
این‌ها کی مرده‌اند؟
آن مرد گفت: در حال شرک (در جاهلیت) مرده‌اند.
رسول خدا ﷺ فرمود: «إنّ هذه الأُمَّةَ تُبْتَلَى في قُبُورِها فلَوْلا أنْ لا تَدَافَنُوا لَدَعَوْتُ الله أن يُسْمِعَكمْ مِنْ عَذابِ القَبْرِ الّذِي أسْمَعُ مِنْهُ»
«همانا این امت در قبرهایشان مورد آزمایش (بازخواست) قرار می‌گیرند، اگر خوف دفن نکردن مردگانتان، نمی‌بود من از خداوند متعال می‌خواستم که صدای «شکنجه‌های قبر» را که من می‌شنوم به شما هم بشنواند.» بعد از آن رسول خدا ﷺ رو به ما کرد و فرمود: «تَعَوَّذُوا بِاللَّهِ مِن عَذَابِ النَّار».
«از آتش جهنم به خدا پناه ببرید».
صحابه کرام گفتند: «نَعُّوذُ بِاللَّهِ مِن عَذَابِ النَّار».
«از عذاب آتش به خداوند پناه میّ‌بریم»
رسول خدا ﷺ فرمود: «تَعَوَّذُوا بِاللَّهِ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ».
«از عذاب قبر به خدا پناه ببرید»
صحابه گفتند: «نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ»(روایت از مسلم (2867).).
2- عبدالله بن عمر رضی الله عنه روایت می‌کند که رسول خدا ﷺ فرمود: «إذا ماتَ أحدُكُمْ عُرِضَ عليهِ مَقْعَدُهُ بالغَداةِ والعَشِيِّ إِنْ كانَ مِنْ أهْلِ الجَنَّةِ فَمِنْ أهْلِ الجَنَّةِ وإِنْ كانَ مِنْ أهْلِ النَّارِ فَمِنْ أهْلِ النَّارِ يُقالُ لَهُ هذا مَقْعَدُكَ حَتَّى يَبْعَثَكَ الله إلَيْهِ يَوْمَ القِيامَةِ»(روایت از بخاری (1379) و مسلم (2866).).
«هنگامی که یکی از شما وفات کرد، در قبرش صبح و شب جایگاهش به او نشان داده می‌شود و اگر از اهل بهشت باشد، پس بهشت به او نشان داده می‌شود و اگر اهل جهنم باشد، جهنم به او نشان داده می‌شود و به او گفته می‌شود: «این، منزل و مأوای توست تا آن‌گاه که خداوند تو را در روز قیامت زنده کند».
3- براء بن عازب رضی الله عنه از رسول خدا ﷺ روایت می‌کند که:
رسول خدا ﷺ فرمود: «إذا أُقْعِدَ المُؤمِنُ في قَبْرِهِ أُتِيَ ثُمَّ شَهِدَ أنْ لا إله إلاَّ الله وأنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ الله فذلك قَوْلُهُ عَزوَجَل:
﴿يُثَبِّتُ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ بِٱلۡقَوۡلِ ٱلثَّابِتِ فِي ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا وَفِي ٱلۡأٓخِرَةِۖ﴾ [إبراهیم: 27].(روایت از الفتح الکبیر فی ضم الزیادة إلى الجامع الصغیر (1/80))
«خداوند متعال مؤمنان را به خاطر گفتار ثابت و استوار (عقیده‌ی پایدار) هم در این دنیا (در برابر زرق و برق و بیم و هراس مشکلات محفوظ و مصون می‌دارد) و در آخرت (ایشان را در نعمت‌های فراوان و عطایای بی‌پایان و جاویدان) ماندگار می‌دارد».
«زمانی که مؤمن در قبرش قرار داده می‌شود (فرشتگان نزد او) می‌آیند، او به آسانی شهادتین را به زبان می‌آورد و خداوند متعال طبق این آیه، قدرت و نیروی درست پاسخ دادن را به او می‌دهد».
در روایت دیگری آمده است که این آیه در رابطه با «عذاب قبر» نازل شده است.(روایت از بخاری (1369) و مسلم (2871))

4- انس بن مالک رضی الله عنه روایت می‌کند که رسول خدا ﷺ فرمود: «إنّ العَبْدَ إذا وُضِعَ في قَبْرِهِ وتَوَلَّى عنهُ أصْحابُهُ حتى أنهُ يَسْمَعُ قَرْعَ نِعالِهِمْ أتاهُ مَلَكانِ فَيُقْعِدانِهِ فَيقولانِ لهُ ما كُنْتَ تَقولُ في هذا الرَّجُل لِمُحَمَّدٍ فأمَّا المُؤْمِنُ فيَقول أشْهَدُ أنه عبدُ اللَّهِ ورَسُولُهُ فيُقالُ انْظُرْ إلى مَقْعَدِكَ مِنَ النَّارِ قد أبْدلَكَ الله به مقعداً منَ الجَنَّةِ فيَراهُما جَمِيعاً. وأمَّا الكافِرُ أو المُنافِقُ فيُقالُ لهُ ما كُنْتَ تَقولُ في هذا الرَّجُلِ فيَقولُ لا أدْرِي كُنْتُ أقُولُ ما يَقولُ الناسُ فيُقالُ لهُ لا دَرِيتَ ولا تَلِيتَ ثمَّ يُضْرَبُ بِمِطْراقٍ مِنْ حَدِيدٍ ضَرْبَةً بَيْنَ أُذُنَيْهِ فَيَصِيحُ صَيْحَةً يَسْمَعُها مَنْ يَلِيهِ غَيْرَ الثَّقَلَيْنِ»(روایت از بخاری (1374) و مسلم (2870)).
9
اسباب نجات دهنده از عذاب قبر

اول: توحید بزرگ‌ترین سبب، از اسباب نجات‌دهنده از عذاب قبر است، چرا این‌گونه نباشد؟ زیرا به وسیله توحید است که انسان داخل بهشت می‌شود و از جهنم رهایی می‌یابد. هم‌چنان که رسول خدا ﷺ فرمود: «من مات لا یشرك بالله شیئاً دخل الجنة» به روایت مسلم

«هر شخصی در حالی بمیرد که برای خداوند متعال انبازی قرار نداده باشد، داخل بهشت می‌شود».

رسول خدا ﷺ در جایی دیگر می‌فرماید: «مَنْ كَانَ آخِرُ كَلاَمِهِ: لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ دَخَلَ الْجَنَّةَ» حاکم (۱/۳۵۱) از معاذ بن جبل با سنت حسن روایت کرده است

«هرکس که آخرین سخنش قبل از مرگ لا اله الا الله باشد، به بهشت درخواهد آمد».

پس به تحقیق توحید بزرگ‌ترین عاملی است که صاحبش را از عذاب قبر نجات می‌دهد. و احادیث رسول خدا صلی الله علیه وسلم اشاره به این موضوع دارد، ا زجمله دلائلی که در حدیث رسول خدا ﷺ در این مورد آمده است، حدیث براء بن عازب است که بیشتر در باب سؤال قبر آمده است.

«فَيَنْتَهِرُهُ، فَيَقُولُ: مَنْ رَبُّكَ؟ مَا دِينُكَ؟ مَنْ نَبِيُّكَ؟ وَهِىَ آخِرُ فِتْنَةٍ تُعْرَضُ عَلَى الْمُؤْمِنِ».

«با خشم و غضب او را نهیب می‌زنند و می‌گویند: پروردگار تو کیست؟ دین تو چیست؟ پیامبر تو کیست؟ این آخرین سختی و آزمایش است که مؤمن با آن مواجه می‌شود. ولی خدواند متعال طبق این آیه:

﴿يُثَبِّتُ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ بِٱلۡقَوۡلِ ٱلثَّابِتِ فِي ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا وَفِي ٱلۡأٓخِرَةِۖ﴾ [إبراهیم: ۲۷].

«خداوند مؤمنان را به خاطر گفتار ثابت و استوار (و عقیده‌ی پایدار) هم در این دنیا (در برابر زرق و برق و بیم و هراس مشکلات محفوظ و مصون می‌نماید) و در آخرت (ایشان را در نعمت‌های فراوان و عطایای بی‌پایان و جاویدان) ماندگار می‌دارد».

قدرت و نیروی درست پاسخ دادن را به او می‌دهد و او چنین پاسخ می‌دهد: «رَبِّىَ اللَّهُ، وَدِينِىَ الإِسْلاَمُ، وَنَبِيِّى مُحَمَّدٌ ج».

«پروردگار من الله، دین من اسلام و محمد ﷺ پیامبر من است».

بعد از آن هاتفی از آسمان ندا می‌دهد: «أنْ صَدَقَ عَبْدِي فأفْرِشوهُ منَ الجَنّةِ وألْبِسُوهُ مِنَ الجَنّةِ وافْتَحُوا لهُ باباً إلى الجَنّةِ فيَأْتِيهِ مِنْ رَوْحِها وطيبها ويُفْسَحُ لهُ في قَبْرِهِ مَدَّ بَصَرِه».

«بنده‌ی من راست گفت، برای او فرشی از پهن کنید و او را از لباس‌های بهشتی بپوشانید و برای او دریچه‌ای به سوی بهشت بگشایید. نسیم خوش آن را احساس می‌کند و تا جایی که چشم کار می‌کند قبرش گسترده می‌شود».
12💯1
دلایل فراوانی در این رابطه از رسول خدا ﷺ نقل شده است از جمله:
🔸دوم شهادت در راه خدا

فرمود: «لِلشَّهِيدِ عِنْدَ اللَّهِ سِتُّ خِصَالٍ: يُغْفَرُ لَهُ فِي أَوَّلِ دَفْعَةٍ وَيَرَى مَقْعَدَهُ مِنْ الْجَنَّةِ وَيُجَارُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ يَأْمَنُ مِنْ الْفَزَعِ الْأَكْبَرِوَيُحَلَّى حُلَّةَ الْإِيمَانِ وَيُزَوَّجُ مِنْ الْحُورِ الْعِينِ وَيُشَفَّعُ فِي سَبْعِينَ إِنْسَانًا مِنْ أَقَارِبِهِ»
حدیث صحیح است به رویت ترمذی
(۱۶۶۳)و ابن ماجه(۲۷۹۹)

خداوند متعال به شهید شش امتیاز عطاء می‌کند:

۱- با ریختن اولین قطره‌ی خونش، گناهانش بخشیده می‌شود و محل سکونتش در بهشت به او نشان داده می‌شود.

۲- عذاب قبر از او دور می‌شود.

۳- از وحشت روز قیامت در امان خواهد بود.

۴- ردای ایمان بر تنیش پوشانده می‌شود.

۵- با حور عین ازدواج داده می‌شود.

۶- شفاعتش در حق ۷۰ نفر از نزدیکانش پذیرفته می‌گردد.

* از قیس جذامی رضی الله عنه روایت شده است که رسول خدا ﷺ فرمود: «يُعْطَى الشَّهِيدُ سِتَّ خِصَالٍ عِنْدَ أَوَّلِ قَطْرَةٍ مِنْ دَمِهِ، يُكَفَّرُ عَنْهُ كُلُّ خَطِيئَةٍ، وَيُرَى مَقْعَدَهُ مِنَ الْجَنَّةِ، وَيُزَوَّجُ مِنَ الْحُورِ الْعِينِ، وَيُؤَمَّنُ مِنَ الْفَزَعِ الأَكْبَرِ، وَمِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ، وَيُحَلَّى حُلَّةَ الإِيمَانِ» حدیث صحیح است به روایت احمد (۴/۲۰۰)

با ریختن اولین قطره‌ی خون شهید به او ۶ رتبه و درجه عطا می‌شود:

۱- تمامی گناهانش بخشیده می‌شود.

۲- جایگاهش در بهشت به او نشان داده می‌شود.

۳- با حور عین ازدواج می‌کند.

۴- از وحشت روز قیامت در امان خواهد بود.

۵- از عذاب قبر در امان خواهد بود.

۶- با زیور ایمان آراسته و مزین می‌شود.

* رسول خدا ﷺ فرموده است: «برق و درخشش شمشیر (هنگام برخورد) بر فرق سر شهید، برای آزمایش و سختی او کافی است» معنای حدیث، این است که اگر شخص، منافق می‌بود، به یقین هنگام رو به رو شدن با دشمن از معرکه‌ی جهاد فرار می‌کرد، اما هنگامی که شخص جان خود را تقدیم می‌کند و فرار نمی‌کند، در حالی که درخشش شمشیرها را می‌بیند و جلو می‌رود، این شرکت او در میان جهاد بیانگر صداقت و درستی نیت مجاهد است و چنین شخصی در قبر مورد سؤال قرار نمی‌گیرد.
9
موضوع. اسباب که منجر به عذاب قبر میشود


اول. کفر و شرک از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین اسبابی است که باعث می‌شود شخص در قبرش عذاب داده شود.

خداوند متعال می‌فرماید:

﴿وَلَنُذِيقَنَّهُم مِّنَ ٱلۡعَذَابِ ٱلۡأَدۡنَىٰ دُونَ ٱلۡعَذَابِ ٱلۡأَكۡبَرِ لَعَلَّهُمۡ يَرۡجِعُونَ ٢١﴾ [السجدة: ۲۱].

«قطعاً ما عذاب نزدیک‌تر (دنیا) را پیش از عذاب بزرگ‌تر (آخرت) به ایشان می‌چشانیم، شاید از کفر و معاصی دست بکشند و به سوی خدا برگردند».

ابن عباس رضی الله عنه می‌گوید: مفهوم این آیه «عذاب قبر» است.

رسول خدا ﷺ در حق مشرکین دعا کرد که خداوند آن‌ها را در قبرهایشان عذاب بدهد. علی رضی الله عنه می‌گوید: رسول خدا ﷺ در جنگ احزاب در حق مشرکین این چنین دعا کرد: «مَلأَ الله بُيُوتَهُمْ وَقُبُورَهُمْ نَاراً كَمَا حَبَسُونَا عَنْ صَلاَةِ الْوُسْطَى حَتَّى غَابَتِ الشَّمْسُ» . متفق علیه روایت از بخاری (۲۹۱۳)و مسلم( ۶۲۷)

«خداوند خانه‌ها و قبرهای آن‌ها را از آتش پرکند، به خاطر این‌که ما را از نماز عصر بازداشتند تا این‌که خورشید غروب کرد!»

* در حدیث زیدبن ثابت رضی الله عنه آمده است که: رسول خدا ﷺ در باغی که از آن «بنی نجار» بود بر قاطری سوار بود، قاطر از مسیر راه خارج شد و می‌خواست فرار کند و نزدیک بود که رسول خدا ﷺبیفتد، در آن‌جا چهار، پنج یا شش قبر بود. رسول خدا ﷺ فرمود: «مَنْ يَعْرِفُ أَصْحَابَ هَذِهِ الْأَقْبُرِ؟»

«چه کسی صاحبان این قبرها را می‌شناسد؟»

مردی گفت: من می‌شناسم. رسول خدا ﷺ فرمود:

«مَتیَ ماتَ هَوُلاءِ؟»

این‌ها کی مرده‌اند؟

آن مرد گفت: «مَاتُوا فِي الإِشراكِ» روایت مسلم ( ۲۸۶۷)

«در حالت شرک وفات کرده‌اند».

* ام مبشرل می‌گوید:

رسول خدا ﷺ نزد ما تشریف آورد در حالی‌که من در باغی بودم که از آن «بنی‌نجار» بود و در آن باغ چند قبر وجود داشت که صاحبان آن‌ها در جاهلیت فوت کرده بودند، رسول خدا ﷺ صدای فریاد آن‌ها را شیند که در قبرهایشان عذاب داده می‌شدند، پس، از آن‌جا بیرون رفت در حالی‌که می‌فرمود: «تَعَوَّذُوا بِاللَّهِ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ».

«از عذاب قبر به خداوند پناه بجوئید.»

گفتم: ای رسول خدا ﷺ آیا آن‌ها در قبرهایشان عذاب داده می‌شوند؟

فرمود: «نَعَم، عَذاباً تَسْمَعُهُ البَهائِمُ» صحیح رواه احمد (۶/۳۲۶)

«بله، چنان عذابی داده می‌شوند که صدای آن‌ها را چهارپایان می‌شنوند (به غیر از جن و انس)»

* در حدیث ابوایوب رضی الله عنه آمده است که: رسول خدا ﷺ هنگام غروب آفتاب بیرون رفت و صدایی را شنید، فرمود: «يَهُودُ تُعَذَّبُ فِي قُبُورِهَا» بخاری (۱۳۷۵)

«یهود در قبرهایشان عذاب داده می‌شوند».

* هم‌چنین در حدیث براء بن عازب رضی الله عنه روایت شده است که رسول خدا ﷺ در مورد شخصی کافر، زمانی که در قبر گذاشته می‌شود، فرمود: نزد او دو فرشته ترسناک و خشمگین می‌آیند و او را نهیب زده و می‌نشانند و از او سؤال می‌کنند:

«مَنْ رَبُّك؟»

«پروردگار تو کیست؟»

می‌گوید: «هَاه، هَاه، لاَ أَدْرِي»

«وای بر من، وای بر من، من نمی‌دانم!»

می‌گویند: «فَمَا تَقُولُ فِی هَذَا الرَّجُلُ الَّذِي بُعِثَ فِيكُمْ؟؟»

«در مورد این شخص که در میان شما به پیامبری مبعوث شده بود چه می‌گویی؟» (چهره‌ی منور رسول خدا ج جلوی چشمان وی آورده می‌شود)

اما او نمی‌تواند، نام رسول خدا ﷺ را بر زبان جاری کند.

فرشته‌ای می‌گوید: «آیا او محمد نیست؟»

می‌گوید: «هَاه، هَاه، لاَ أَدْرِي»

«وای بر من، وای بر من! من نمی‌دانم»

هاتفی از آسمان ندا می‌دهد: «اِن كذَب، أفْرِشُوا لَهُ مِنَ النَّارِ, وَافْتَحُوا لَهُ بَابًا إلَى النَّارِ» صحیح ابو داود (۴۶۵۳)

«دروغ می‌گوید، برای او فرش‌هایی از آتش جهنم پهن کنید و دریچه‌ای به سوی جهنم برایش بگشائید».

گرما و سوزش آن‌را احساس می‌کند و قبرش تنگ می‌شود که دنده‌هایش در یکدیگر فرو می‌روند.

ابن عون از «عکرمه» و او از ابن عباس رضی الله عنه نقل می‌کند که: این آیه:

﴿يُثَبِّتُ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ بِٱلۡقَوۡلِ ٱلثَّابِتِ فِي ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا وَفِي ٱلۡأٓخِرَةِۖ﴾ [إبراهیم: ۲۷].

«خداوند مؤمنان را به خاطر گفتار ثابت و استوار (و عقیده‌ی پایدارشان) هم در این دنیا (در برابر زرق و برق و بیم و هراس مشکلات محفوظ و مصون می‌نماید) و هم در آخرت (ایشان را در نعمت‌های فراوان و عطایای بی‌پایان و جاویدان) ماندگار می‌دارد».

در مورد شهادت است که بعد از مرگ در قبر از شخص سؤال می‌شود: (منظور از شهادت، کلمه‌ی شهادت است)

ابن عون می‌گوید: من از عکرمه پرسیدم که «شهادت» چیست؟

گفت: راجع به ایمان به محمد ﷺ و توحید سؤالی می‌شود.
18👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تحویل همه ی قرآن در یک روز، توسط نوجوان ۱۶ ساله‌ی کوردِ جوانرودی


══ ❁❁❁═━━ ❁❁🌿🌸🌿
https://www.tg-me.com/ghobabaharan
══ ❁❁❁═━━ ❁❁🌿🌸🌿
39👏2💯1
مسجد جامع قبا (سنندج)
#روزشماری_بامحبوب_حجازی صلی الله علیه و علی اله وصحبه وسلم #روز_شصت_و_هشتم 🔹پیامبرِ خوش قلب زیبایِ زیبایان پیامبرمان ﷺ، چهره‌ای نورانی و درخشان داشت. شیرین‌سخن و خوش‌‌بیان بود. هرگز لبخندهای محبت‌آمیز و تبسم‌های مهربانانه از چهره‌اش محو نمی‌شد. همیشه سخنان…
#روزشماری_بامحبوب_حجازی صلی الله علیه و علی اله وصحبه وسلم.

#روزشصت_ونهم

مردم_خنده‌دار

یکی از دشمنان سرسختِ پیامبرمان ﷺ کسی به نام عمرو بود، که مسلمانان او را ابوجهل صدا می‌زدند؛ یعنی پدر نادانی،  مسلمانان چون می‌دانستند او دشمن اسلام و پیامبر ﷺ است؛ این اسم را روی او گذاشته بودند. ابو‌جهل از افرادِ مشهور و سرشناس مکه بود.
ابوجهل انسانی بددهن و بی‌خرد بود. بت‌ها را خیلی دوست داشت. ساعت‌ها پیش آنها دعا می‌کرد. حال‌ آنکه بت‌ها موجودات سنگی و چوبیِ بی‌جانی بودند و از دعا چیزی نمی‌فهمیدند. این کارِ ابوجهل بسیار خنده‌دار بود.
او اصلاً نبوتِ پیامبرِ عزیزمان ﷺ را قبول نداشت. برای همین اگرچه بارها وضعیتِ خنده‌داری پیدا کرده بود؛ اما همچنان به راهِ راست نیامد.
روزی ابوجهل سنگ بزرگی را در دستش گرفت، و همه جا را دنبالِ پیامبرمان ﷺ می‌گشت و می‌گفت:
"کافی‌ست محمد را ببینم، این سنگ را به سرش می‌کوبم."
سنگ خیلی سنگین بود، و ابوجهل به زحمت آن را از زمین بلند کرد و به سختی راه می‌رفت. پیامبرمان ﷺ را در حالِ نماز در کعبه یافت. پیامبرِ دُردانه ﷺ هنگامی که به سجده می‌رفت و برمی‌خاست، بوی بسیار خوشی در اطراف پراکنده می‌شد. تماشایِ او در چنین حالتی از زیباترین لذات بود؛ ولی سیاهیِ خشم و کینه، چشم‌های ابوجهل را کور کرده بود، و دشمنیِ شدیدش با پیامبر ﷺ، اجازه نمی‌داد عظمت و شکوه ایشان را درک کند.
ابوجهل سمتِ پیامبرمان ﷺ پیش رفت. هنگام سجده، سنگ را بالای سرش برد. درست لحظه‌ای که می‌خواست سنگ را رها کند، اتفاقِ عجیبی افتاد. ناگهان دست‌های ابوجهل قفل شد. سنگ همان طور در دستانش مانده بود. آری خداوند این گونه پیامبرش را از گزند دشمنان حفظ می‌کرد.
پیامبر عزیزمان ﷺ با آرامش نمازش را به جای آورد و برخاست. ابوجهل همان طور مانده بود. چشم‌هایش از ترس و وحشت، داشت از حدقه بیرون می‌زد. پس از رفتنِ پیامبرمان ﷺ، قفل دستهای ابوجهل هم باز شد. با ترس و حیرت سنگ را زمین گذاشت. او نمی‌توانست این وقایع را درک کند، و اگرچه فهمیده بود محمد ﷺ حتماً پیامبر خدا است و او از پیامبرش مراقبت می‌کند؛ اما غرور و کینه‌اش اجازه نمی‌داد ایمان بیاورد.

ادامه دارد، إِن‌شَاءَ‌الله

🕌 کانال مسجد جامع قبا بهاران سنندج

☑️ @GHOBABAHARAN

🌐 واتساپ | | روبیکا
13
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
8
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
8
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
3👍1
🌼 جز ۲🌼

🌸 #صفحه_۳۵

🌐 📚
┏━━ 🍃°•🌸•°🍃🌱 ━━┓

👈مسجدجامع قبا👇
↘️↘️
👇👇join👇👇
🆔 @ghobabaharan 🕌 👈
╚═─┅─═ঊঈঊঈ═─┅─═╝ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏
3
Page 035
Alafasy
#تلاوت_صفحه_۳۵ازقرآن_مبارک

استاد مشاری بن راشد العفاسی

🌐 📚
┏━━ 🍃°•🌸•°🍃🌱 ━━┓

👈مسجدجامع قبا👇
↘️↘️
👇👇join👇👇
🆔 @ghobabaharan 🕌 👈
╚═─┅─═ঊঈঊঈ═─┅─═╝ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏ ‏‌‏ ‏
3
Page T 035
@khatm_robot ربات ختم قران
تلاوت و ترجمه گویا صفحه ۳۵

۞ به ڪانال مسجدفاخرقبا بپیوندید👇
🔆🌐 📚
┏━━ 🍃°•🌸•°🍃🌱 ━━┓

👈مسجدجامع قبا👇
➥🇯‌🇴‌🇮‌🇳 ↯
↘️↘️
🆔 @ghobabaharan 🕌 👈
┗━━━💞🍃🍂💞━━
2
اوقات شرعی نماز به افق سنندج

صبح: 3:49
طلوع: 5:15
ظهر: 12:37
عصر: 4:17
مغرب: 7:45
عشاء: 9:04


#پنجشنبه 19/تیر
@owghatsharei_ahlesonnat
🕋 @ghobabaharan

با اشتراک نشریه قبا از ما حمایت کنید.

شماره تماس و پیامک:09100035881
لینک کانال:@Research_Journal_Ghoba
اینستاگرام:instagram.com/Journalghoba
وب سایت;Www.JournalGhoba.com

آدرس دفتر: سنندج، ویلاشهر، جنب مسجد جامع قبا
5🕊1
2025/07/10 03:35:44
Back to Top
HTML Embed Code: