Telegram Web Link
خبر گمرکی
🔸آغاز بکار دهمین نشست شورای سران گمرکات اکو در تهران این نشست با حضور هیات‌های عالی رتبه گمرکی  از گمرکات‌ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، آذربایجان و پاکستان به صورت حضوری و مشارکت مجازی هیأت‌های عالیرتبه گمرکات قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و همچنین حضور…
🔸دبیرکل ایرو در نشست شورای سران گمرکات اکو در تهران خبر داد
🔺سهم ۷۰ درصدی اکو از حمل و نقل جاده‌ای بین‌المللی ایرو

دبیرکل ایرو(IRU) در دهمین نشست شورای سران گمرکات اکو در بیان اهمیت اکو گفت: ۷۰ درصد حجم اقتصاد ایرو در منطقه اکو جریان دارد.

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، آمبرتو دپرتو در این نشست از وضعیت رو به بهبود کشورها در بهره‌گیری از ابزارهای نوین خبر داد و ازبکستان را نمونه موفقی از کشورهایی برشمرد که از سیستم طبقه‌بندی کالا استفاده موثری‌ کرده است و جایگاه ایران را در این خصوص ویژه و ممتاز معرفی کرد.

امبرتو افزود: توقف کامیون‌ها در مبادی مرزی کماکان طولانی است و این مساله باید مورد بازنگری قرار گیرد چرا که رشد اقتصادی با توقف طولانی‌مدت کامیون‌ها در مبادی مرزی همخوانی ندارد و اعضا باید تلاش کنند توافقات خود بر روی کاغذ را عملیاتی کنند.
@Gomrok_news
خبر گمرکی
🔸آغاز بکار دهمین نشست شورای سران گمرکات اکو در تهران این نشست با حضور هیات‌های عالی رتبه گمرکی  از گمرکات‌ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، آذربایجان و پاکستان به صورت حضوری و مشارکت مجازی هیأت‌های عالیرتبه گمرکات قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و همچنین حضور…
🔺تاکید دبیر کل اکو بر عملیاتی شدن و فعال کردن ظرفیت‌های بیشتر کشورهای عضو در حوزه تجارت و ترانزیت

دبیر کل اکو در نشست شورای سران گمرکات اکو در تهران بر عملیاتی شدن و فعال کردن ظرفیت های بیشتر کشورهای عضو در حوزه تجارت و ترانزیت تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، اسد مجیدخان دبیرکل سازمان‌ همکاری‌های اقتصادی اکو همچنین پیاده‌سازی و توسعه تجارت الکترونیک را بسیار مهم توصیف کرد.

وی در ادامه با بیان اهمیت تجارت الکترونیکی و امنیت مرزی بین کشورهای عضو، خواستار تقویت اراده کشورهای عضو به سمت عملیاتی شدن و فعال کردن ظرفیت‌ها شد.

دبیر کل اکو همچنین ضمن تشکر از جمهوری اسلامی ایران بابت میزبانی این اجلاس، از کشورهای عضو خواست، هم‌اندیشانه این اجلاس را دنبال کنند.
@Gomrok_news
🔸در دیدار دبیر کل اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای(ایرو) با رئیس کل گمرک ایران مطرح شد
🔺تقاضا برای افزایش سهم ایران از ترانزیت منطقه و اروپا
@Gomrok_news
خبر گمرکی
🔸در دیدار دبیر کل اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای(ایرو) با رئیس کل گمرک ایران مطرح شد 🔺تقاضا برای افزایش سهم ایران از ترانزیت منطقه و اروپا @Gomrok_news
در دیدار دبیر کل اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای(ایرو) با رئیس کل گمرک ایران مطرح شد
تقاضا برای افزایش سهم ایران از ترانزیت منطقه و اروپا

دبیر کل اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای (ایرو) در دیدار با رئیس کل گمرک ایران درخواست کرد تا با توجه به ظرفیت‌های فوق‌العاده کشورمان، سهم ایران در حوزه ترانزیت کالایی منطقه و اروپا افزایش یابد.

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، این درخواست در دیدار آمبرتو دپرتو دبیر کل سازمان ایرو در دیدار با فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران مطرح شد.

رئیس کل ایران در این دیدار از حمایت ویژه دبیرکل ایرو قدردانی و آنرا دلگرم کننده توصیف کرد.

فرود عسگری با اشاره به سابقه همکاری‌های مجموعه ایرو، موقعیت ژئوپولتیک کشورمان را  برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های ترانزیتی ایران مهم برشمرد.

بنابراین گزارش، آمبرتو دپرتو دبیر کل اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای (ایرو) نیز در این دیدار گفت: خوشحالم که به رغم وجود مشکلات فراوان، مراودات ایرو و ایران روند مثبتی دارد.

وی با بیان اینکه ایرو به ایران مانند عضو یک خانواده و نه صرفا یک بازار هدف می نگرد، افزود: شخصا در پی حل مشکلات، تمام توان خود را به کار خواهم گرفت.

وی افزود: خوشبختانه روند ترانزیت از مسیر ایران رو به پیشرفت است و اینک به بیش از ۲۱ میلیون تن رسیده و به رغم برخی موانع، این پیشرفت نشانه خوبی است و امیدوارم نتیجه مذاکرات اخیر هم به پیشرفت تجارت و رونق بیشتر ترانزیت ایران بینجامد.

دپرتو گفت: ما اخیرا یاداشت تفاهمی با اتاق ایران و گمرک امضا کردیم تا تیر را گسترش دهیم.

دبیرکل ایرو از ضرورت اتصال سامانه‌های اختصاصی دستگاه‌های مختلف در کشور گفت و پیشنهادات خود را در این خصوص با رئیس کل گمرک درمیان گذاشت.

بنا بر این گزارش، اجرای صحیح تیر الکترونیک از دیگر مباحث دبیر کل ایرو در این دیدار دوجانبه بود.

وی با یادآوری گذشته و نقش مهم ایران در راه‌اندازی پروژه تیر الکترونیک (E-Tir)، خواستار تداوم رهبری این پروژه توسط ایران شد.
.
وی همچنین از ضرورت تقویت مسیر سبز در گمرک بازرگان شد و افزود: بازگشایی مرز " کاپی‌کوی- رازی" از دیگر پیشنهادات ما است تا از حجم مرز بازرگان کم شود.

وی خاطرنشان کرد: هم اینک ۵۰ میلیارد دلار تضمین در اختیار کنوانسیون تیر است و این کنوانسیون، سیستم امنی است و همه موارد مورد نظر را پوشش می دهد.
@Gomrok_news
🔸نشست دوجانبه رئیس کل گمرک ایران با مقامات گمرک جمهوری آذربایجان در حاشیه نشست سران گمرکات اکو
@Gomrok_news
خبر گمرکی
🔸نشست دوجانبه رئیس کل گمرک ایران با مقامات گمرک جمهوری آذربایجان در حاشیه نشست سران گمرکات اکو @Gomrok_news
🔸نشست دوجانبه رئیس کل گمرک ایران با مقامات گمرک جمهوری آذربایجان در حاشیه نشست سران گمرکات اکو

رئیس کل گمرک ایران با مقامات گمرک جمهوری آذربایجان در حاشیه نشست شورای سران گمرکات اکو دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در این دیدار با اشاره به مرزهای مشترک بیله‌سوار و آستارا، خواستار بهره‌گیری از فضای مثبت سیاسی در جهت ارتقای مناسبات اقتصادی شد.

وی با اشاره به استراتژی کشورمان مبنی بر توسعه مناسبات اقتصادی فی‌مابین کشورهای همسایه، از عزم گمرک ایران در راستای افزایش همکاری، افزایش سقف پذیرش و تردد کامیون‌ها از دو طرف مرز و شبانه‌روزی شدن گمرک بیله‌سوار خبر‌ داد که مورد استقبال گمرک آذربایجان قرار گرفت.

فواد محمداف معاون گمرک جمهوری آذربایجان نیز ضمن تشکر از رئیس کل گمرک ایران و سوابق فرهنگی مشترک با جمهوری آذربایجان، ابراز تمایل کرد تا توافق‌های مکتوب قبلی در جهت توسعه و رونق تجارت بین دو کشور عملیاتی شود.

@Gomrok_news
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸نشست شورای سران گمرکات اکو در تهران

@Gomrok_news
📌 مجوز فروش «پیش دریافت ارز» در بازار ارز تجاری صادر شد/ صدور مجوز فروش ارز مازاد بر ارزش کوتاژ صادراتی

🔹«اصغر بالسینی» سخنگوی مرکز مبادله ایران:

▫️مجوز فروش پیش دریافت ارز کالا و خدمات صادراتی صادر شد.

▫️پیش از این باتوجه به اینکه صادراتی هنوز صورت نگرفته و کوتاژ صادراتی نیز صادر نشده بود، امکان فروش پیش دریافت ارز وجود نداشت؛ اما هم اکنون با تدابیر صورت گرفته، امکان فروش در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران فراهم شده است.

▫️مجوز فروش مازاد بر ارزش کوتاژ صادراتی نیز در بازار ارز تجاری صادر شد و صادرکنندگان بدون محدودیت می توانند اقدام به فروش ارز داشته باشند.

▫️با صدور این مجوزها زمینه افزایش عرضه انواع ارز در بازار ارز تجاری و به تبع آن معاملات بازرگانی افزایش می یابد که شرایط تخصیص و تامین ارز را آسان تر خواهد کرد.

@Gomrok_news
شیوه_نامه_تفویض_اختیار_استرداد_حقوق_ورودی_ماده66_296243_14040304.pdf
9.1 MB
شیوه نامه تفویض اختیار استرداد حقوق ورودی موضوع ماده 66 قانون امور گمرکی

تفویض اختیار به گمرکات مراکز استان‌ها

مدارک ، مستندات و روش رسیدگی و چگونگی ارائه تسهیلات و استرداد و نکات قابل بررسی و توجه
@Gomrok_news
📌* بروزرسانی سهمیه واردات ماشین‌آلات برای سال 1404 *

📢قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت ؛

پیرو تصمیم وزارت صمت در خصوص سهمیه واردات ماشین‌آلات سال 1404، به اطلاع می‌رساند سهمیه واردات ماشین‌آلات برای سال 1404 در سامانه جامع تجارت بصورت زیر بروزرسانی شده است؛

1️⃣ میزان سهمیه مصوب *ماشین آلات*، منهای معافیت های ایجاد شده (اعم از تامین ارز یا ترخیص) در سال 1403 برای هر واحد گردیده و باقی‌مانده به عنوان سهمیه ماشین‌آلات سال 1404 در سامانه جامع تجارت درج گردیده است.

2️⃣ امکان درخواست سهمیه ماشین‌آلات با *ثبت سند ماشین‌آلات* در بخش تجارت داخلی نیز با شرایط زیر فراهم شده است؛
درخصوص ماشین‌آلات زیر 5 میلیون دلار، در صورت تایید ادارات استانی و دفتر تخصصی مربوطه سهمیه ماشین آلات اعمال می گردد.
درخصوص ماشین‌آلات بالای 5 میلیون دلار، علاوه بر تایید ادارات استانی صمت و دفتر تخصصی مربوطه، نیاز به تایید توسط دفتر تخصصی صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولیدی وزارت صمت نیز وجود دارد.
✳️ سهمیه ماشین‌آلات تایید شده از طریق فرآیند فوق، به عدد سهمیه مصوب بند 1️⃣ اضافه خواهد شد.

پاسخ درخواست مجوزهای سهمیه در این حوزه برای پرونده‌های در وضعیت «منتظر مجوز» به صورت خودکار صادر شده و پرونده‌های قرار گرفته در دیگر گام‌های ثبت‌سفارش، بایستی اقدام به اخذ مجوز جدید در این حوزه نمایند.

سایر قواعد ذکر شده در اطلاعیه پیشین این حوزه نیز کماکان برقرار خواهد بود.

@Gomrok_news
📌ممنوعیت‌های واردات تلفن همراه برداشته شده است

🔹فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران: در ارتباط با واردات تلفن همراه هیچ ممنوعیتی برای هیچ برندی دیگر وجود ندارد و تمام برند‌ها موبایل در حال حاضر اجازه واردات دارند.

@Gomrok_news
49.1404.30192-14040305.pdf
792.2 KB
فهرست اقلام جزء (١) بند (ذ) تبصره (١) قانون بودجه سال ١٤٠۴ مشمول کاهش حقوق گمرکی دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالا‌های اساسی، نهاده‌های دامی و کشاورزی وارداتی به یک درصد ‌(%۱)


جزء ۲ بند ذ قانون بودجه:
در سال ۱۴۰۴حقوق گمرکی واردات دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالا‌های اساسی، نهاده‌های دامی و کشاورزی را به یک درصد ‌(%۱) کاهش دهد. سایر اقلام و کالاهایی که حقوق گمرکی آنها به موجب قوانین و مقررات مربوط زیر یک درصد ‌(%۱) می‌باشند به قوت خود باقی است.
فهرست شناسه (کد) تعرفه‌های موضوع این بند یک ماه از لازم الاجراء شدن این قانون، توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه می‌شود و به تصویب هیأت‌وزیران میرسد. تا زمان تصویب فهرست جدید، فهرست مصوب سال ۱۴۰۳مبنای عمل است.
@Gomrok_news
📌*فعالسازی سهمیه واردات حوزه‌های "بازرگانی"، "بدون سابقه تا سقف 500 هزار دلار" و "واحدهای بازرگانی بدون سابقه واردات(۱۰۰ هزار دلاری)" برای تابستان 1404*

📢قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت

پیرو تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص سهمیه واردات سال 1404، به اطلاع رسانده می‌شود سهمیه *فصل تابستان* برای حوزه‌های سهمیه *"بازرگانی"*، *"بدون سابقه تا سقف 500 هزار دلار"* و *"واحدهای بازرگانی بدون سابقه واردات(۱۰۰ هزار دلاری)"* در سامانه جامع تجارت قابل استفاده شده است؛

◀️نحوه محاسبه سهمیه *فصل تابستان* برای حوزه‌های فوق مطابق با فرمول زیر می باشد؛

*سهمیه بازرگانی تابستان 1404= (سهمیه کلی × 60% × ضریب عملکرد فصل تابستان) +«ارزش اضافه شده به سهمیه حوزه بازرگانی»*

*سهمیه 500 هزار دلاری تابستان 1404= (سهمیه کلی × 60% × ضریب عملکرد فصل تابستان) +«ارزش اضافه شده به سهمیه حوزه 500 هزار دلاری»*

*سهمیه 100 هزار دلاری تابستان 1404= (100000 × 60% × ضریب عملکرد فصل تابستان) +«ارزش اضافه شده به سهمیه حوزه 100 هزار دلاری»*

🔺چنانچه سهمیه محاسبه شده برای فصل تابستان از سهمیه قبلی که در بهار 1404 در اختیار بازرگانان بوده است کمتر باشد، سهمیه قبلی به قوت خود باقی خواهد بود.

🔺سایر توضیحات ارائه شده در اطلاعیه قبلی در رابطه با سهمیه و مصارف حوزه‌های، به قوت خود باقیست.
@Gomrok_news
🔸امضای موافقت‌نامه همکاری گمرکی میان ایران و عمان همزمان با سفر رئیس‌جمهور به مسقط

در جریان سفر رسمی دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به کشور عمان، موافقت‌نامه همکاری متقابل در زمینه امور گمرکی میان ایران و عمان به امضا رسید.

این سند همکاری در حضور مقامات عالی‌رتبه دو کشور توسط سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران و سلطان بن سالم الحبسی وزیر دارایی سلطنت عمان در شهر مسقط امضا شد.

هدف از این موافقت‌نامه تقویت همکاری‌های دوجانبه در حوزه مقابله با تخلفات گمرکی، مبادله اطلاعات جهت اجرای صحیح قوانین گمرکی و کمک به دریافت مطالبات گمرکی و موارد مرتبط می‌باشد

در مذاکرات نهایی مربوط به این سند، فرید یوسفی نماینده دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضو هیأت رسمی کشورمان در مسقط حضور داشت و در روند تنظیم و نهایی‌سازی مفاد توافق‌نامه نقش فعالی ایفاء کرد.

امضای این سند گمرکی را می‌توان یکی از دستاوردهای مهم سفر رئیس‌جمهور ایران به عمان دانست که در امتداد تلاش‌های تهران و مسقط برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری فزاینده صورت گرفته است.

این توافق به‌طور خاص می‌تواند موجب تسهیل و تسریع در ترخیص کالاهای صادراتی و ارتقاء سطح همکاری‌های لجستیکی و ترانزیتی میان دو کشور شود؛ به‌ویژه در شرایطی که ایران و عمان به دنبال بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌ کریدورهای منطقه‌ای هستند.
@Gomrok_news
🔺تشریفات گمرکی کالاهای همراه بیش از ۶۰ هزار مسافر در گمرک پرویزخان انجام شد

سرپرست گمرک پرویزخان از انجام تشریفات گمرکی برای کالاهای همراه ۶۰ هزار و ۱۱۰ نفر مسافر در این گمرک مرزی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی گمرک پرویزخان حجت‌اله چاوشی افزود: این تعداد مسافر از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه از این گمرک تردد کردند.

وی گفت: از این تعداد مسافر، ۳۰ هزار و ۶۷۷ نفر مسافر ایرانی و تعداد ۲۹ هزار و ۴۳۳ نفر هم مسافر عراقی بودند.
@Gomrok_news
📌صادرات ۳۸ میلیون و ۱۰۵ هزار دلاری کالا از گمرکات سیستان و بلوچستان در دو ماه نخست امسال

🔺️قربان کریمی، ناظر گمرکات گمرکات سیستان و بلوچستان، گفت: ۴۱۴ هزار و ۱۷۱ تن کالا به ارزش ۳۸ میلیون و ۱۰۵ هزار دلار در دو ماه نخست ۱۴۰۴ از طریق گمرکات استان صادر شده است.

کریمی اظهار داشت: این میزان کالاهای صادراتی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲۳ درصد افزایش و از نظر ارزش ۲۷ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: عمده اقلام صادراتی استان شامل محصولات معدنی و محصولات کشاورزی بوده که به کشورهای پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، سریلانکا و هند صادر شده است.

وی در خصوص واردات از طریق گمرکات استان سیستان و بلوچستان گفت: در در دو ماهه نخست سال‌جاری ۳۴۶ میلیون و ۸۷۶ هزار دلار کالا به وزن ۳۶۵ هزار تن از طریق گمرکات استان وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۱۷ درصد و از نظر وزنی ۷۴ درصد افزایش داشته است.

مهمترین کالاهای وارداتی از طریق گمرکات استان شامل برنج، گندم، ذرت دامی، کنجد، دام زنده، گوشت، پارچه، لاستیک اتومبیل سبک و سنگین، سیب‌زمینی و موز بوده است. که از کشورهای پاکستان، امارات متحده عربی، چین، افغانستان و هند وارد شده است.
@Gomrok_news
🔺بازدید استاندار خراسان جنوبی و والی فراه افغانستان از گمرک مرزی ماهیرود

🔺مولوی غوث‌الدین رهبر، والی فراه افغانستان، صبح امروز شنبه در رأس هیأتی بلندپایه از طریق مرز ماهیرود وارد خراسان جنوبی شد و مورد استقبال سیدمحمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مدیران استانی قرار گرفت.

🔺محمد کوه‌گرد مدیر کل گمرکات استان خراسان جنوبی نیز در این بازدید حضور داشت.
@Gomrok_news
2025/07/14 09:24:49
Back to Top
HTML Embed Code: