This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰ضرغامی (وزیر میراث فرهنگی و گردشگری):
اگر حضرت ابراهیم(ع) الان بود دستگاه‌‌های نظارتی ما چنان پرونده‌ای برایش درست می‌کردند که تمام نبوتش را فراموش کند!

@Haghighatznu
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محمدجواد ظریف:

🔹 مردم از پرداخت هزینه خسته شده‌اند

🔹 قرار نیست ما جای مستضعفین بجنگیم

🔹ما در سیاست خارجی، دو بحث داریم. یکی "نفوذ" هست و دیگری "حضور". حضور متضاد با نفوذ است

🔹تندروها نیاز به تندروی دارند. برای حیات شون نیاز به تندروی دارند!

@Haghighatznu
‏یکی از مزخرف ترین قوانین خانواده های سنتی اینه که تنها راه خلاص شدن از دست خانواده، ساختن یه خانواده‌ی جدیده!

@Haghighatznu
غذارسانی نکنید!

🖊این اکانت توییتریِ فعال محیط‌زیستی هم فهمید نباید به حیوانات غذارسانی کرد، ولی یه عده هنوز نفهمیدن :)

در امارات غذادادن به هر حیوانی که پت نباشد دفعه اول ۵۰۰ درهم جریمه دارد!
در آمریکا در بعضی ایالت‌ها حتی به پرنده‌ها نباید غذا داد. در انتاریوی کانادا غذادادن به حیوانات گاهی تا ۱۰هزار دلار جریمه دارد. در هند نیز این امر ممنوع است.

@Haghighatznu
@masaftourism
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✍️هادی سروش

بیش از سی سال قبل حضرت استاد آیت الله جوادی آملی تفسیر سوره نساء را میفرمودند به یاد دارم که در تفسیر آیه "الرجال قوامون علی النساء" بحث مبسوطی درباره "زن از دیدگاه اسلام" طرح نمودند و در آن بحث جائز بودنِ "قاضی و مرجع شدنِ زن" را بصورت روشن بیان نفرمودند و فقط به این جمله اکتفاء نمودند که زن میتواند در مراتب علمی به جایی برسد که قاضی تربیت کند و مرجع تربیت کند.

در همان سالها مرحوم استاد آیت الله صانعی (ره) تصریح به فتوایِ جواز قاضی و مرجع شدنِ زنان را دادند که البته مورد هجمه شدیدی از سوی متحجران در حوزه قرار گرفتند و تابلو اعلامات مدرسه فیضیه شاهد آن بی حرمتی است!

این روزها که آیت الله جوادی آملی درس فقه مبحث "قضاء" را تدریس میفرمایند تصریح نمودند که "زنان میتوانند قاضی و مرجع باشند."

این روند تکاملیِ فقه بارقه امیدی است که میتواند فقهی را به جامعه دینی بر اساس "قرآن وعترت" عرضه کند که هماهنگ با "روح اسلام" که منادیِ عدالت و کرامت است باشد. ان شاءالله

@Haghighatznu
@soroushmarefat
Forwarded from یاسر عرب
یک‌کار خیر متفاوت!

سلام بر دوستان عزیز و مخاطبان گرامی

احتمالا به خاطر دارید که در یک سال اخیر تمرکز بیش از پيش روی مسئله خیر، خیرین، و مصادیق نیازمندی‌هایی با جنس حمایت طلبی داشته‌ام.

یادداشت‌هایی چون شرارت امر خیر در ایران و .... که به قلم حقیر با موضوع واکاوی امرخیر در ایران نوشته شد بعضا ده‌ها هزار بار در شبکه‌های اجتماعی مورد بازدید و توجه و نقد و نظر قرار گرفت.

اینک من طرح مشخصی با موضوع بررسی رفتار خیرین و آسیب‌شناسی امور خیر و واکاوی نهادی و نهضتی خیریه‌ها دارم.

این طرح باز هم چون دیگر آثارم هم افزایی است بین حوزه ١.پژوهشی (علوم انسانی و اجتماعی) و ٢.رسانه

که خود می‌تواند تولیدی خیر افزا باشد برای به سامان کردن امر خیر در ایران.

این مهم اما چون دیگر دغدغه‌هایی که با امر واقع و زندگی روزمره و‌ مسائل کف خیابان ما پيوند خورده‌اند، بدون حامی است.

قبول دارم در جامعه‌ای که اساسا امر اجتماعی به‌ محاق رفته و ادبار عمومی و ناامیدی جمعی چون موریانه تار و پود خیر عمومی را جویده بسیار سخت است که خیرین را که نوعا دنبال رفتارهایی صرفا عاطفی و بازخوردهایی هیجانی هستند دعوت به پروژه‌هایی با محوریت تعقل و تامل نمود.

اما در عین حال این پیام را در اینجا منتشر کردم تا اگر نهاد یا شخصی را می‌شناختید که علاقه‌مند به رفتار خیری متفاوت بود طرح را برای‌اش ارسال نمایم تا در صورت تمایل از این حرکت علمی-رسانه‌ای حمایت نماید.

به اعتقاد بنده نیک اندیشان و خیرین و خیریه‌ها در هر سطحی نیاز به آموزش برای فهم میدان حمایت طلبی و بازخوانی کنش‌های گذشته و عواقب سنجی رفتار خیر خود دارند. و این طرح پژوهشی-رسانه‌ای با بررسی در بستر تاریخ اجتماعی و نیز نگاهی آینده پژوهانه در همین راستا است.


باتشکر
یاسرعرب

راه ارتباطی

@yaserarab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پیمان‌های سیاسی چگونه استوار می‌مانند؟

سیدجواد طباطبایی - درس‌گفتار ماکیاوللی - مؤسسه پرسش

توجه به واقعیت‌ها در عرصه‌ی سیاست، توصیه‌ای است که مکرر به گوش می‌رسد و گاه، تا جایی پیش می‌رود که هرگونه خواست تغییر، نحوی محال‌اندیشی را تداعی می‌کند. گویی سیاست، موجودیتی پیش‌ساخته دارد و همانگونه که هست، باید به آن تن داد.

سیدجواد طباطبایی در این صوت که بخشی از درس‌گفتار‌هایش درباره‌ی ماکیاولی است، تصویر دیگری از مناسبات نیروها در واقعیت سیاسی ارائه می‌دهد که مستلزم قوی شدن یک واحد سیاسی است و در غیر آن صورت، هدف تهاجم خواهد بود. هر نیرویی که سیاسی باشد، خواستی دارد و ناچار، با بیرون از خودش مرزگذاری می‌کند و قوی بودن، لازمه‌ی پاسداری از این مرزهاست.

💡هر فیلم آغاز یک گفتگوست...
@simafekr_com
Forwarded from اندیشه
همهٔ دولت‌ها دستخوش انحطاط هستند. دوعامل وجود دارد که موجب این انحطاط می‌شوند: یکی بیرونی و دیگر به سرشت خود دولت مربوط می شود. ما نمی‌توانیم قاعدهٔ منظمی برای عامل نخست لحاظ کنیم، امّا عامل درونی روندی قانونمند دارد.

Polybius, The histories, Harvard University Press 1979, vol III, VI, 5
Forwarded from اندیشه
Dominating the Critique is the sense that, from now on, “we” moderns had to depend on ourselves and our own critical powers to figure things out.
آنچه به تمامی سطور نقد مسلط است، این معناست که زین پس "ما" انسان های مدرن، می بایست برای درک چیزها به خود و قوای انتقادی مان اتکاء کنیم.

Terry Pinkard - German Philosophy 1760-1860_ The Legacy of Idealism-Cambridge University Press (2002)
Forwarded from (ولایت قریب)
اندیشه سیاسی آخوندخراسانی.pdf
207.8 KB
🚫اندیشه سیاسی آخوند خراسانی

💠آخوند ملا محمدکاظم خراسانی یکی از بزرگترین علمای جهان اسلام در سده‌های اخیر است.
مرحوم آخوندخراسانی از دو حیث دارای اهمیت ویژه‌ای است، اول اینکه ایشان از مهم‌ترین اساتید اصول‌فقه در حوزه‌های شیعی محسوب میشود و کتاب «کفایة‌الاصول» ایشان شاهدی بر این مدعاست.
دوم ایشان مهم‌ترین و عالی‌مقام‌ترین حامی مشروطه در میان علما و مراجع‌تقلید در هر دو بعد نظری و عملی بود.
از همین‌رو اندیشه سیاسی آخوند و دیدگاه‌های ایشان درباره مباحث سیاسی و مسائل مربوط به حکمرانی و ولایت فقها، آن‌هم در جایگاه یک فقیه عالی‌قدر و مجتهد فحل بسیار مهم است.
نویسنده در اینجا تلاش کرده تا با توجه به اسناد و مدارک موجود، به بخش عمده‌ای از اندیشه سیاسی آخوند دست یافته و به تشریح دیدگاه آخوند خراسانی در باب ولایت سیاسی فقها بپردازد.
امید که این نوشتار سودمند و ثمربخش افتد.

🌹با ما همراه باشید
@velayategharib
Forwarded from اندیشه
هنوز میراث خواران او در رأس قدرت اند.

«نوری، چون مُخلِّ آسایش و مُفسِد است، تصرّفش در امور حرام است.» امضاء محمد حسین، نَجلِ میرزا خلیل، محمد کاظم خراسانی، عبدﷲ مازندرانی.


تلگرام آیات سه‌گانۀ نجف، مورَّخِ بیست و نهم ذیقعدۀ ۱۳۲۵، که در روزنامۀ انجمن تبریز منتشر شده و کسروی نیز در تاریخ مشروطیت نقل کرده است.
دیروز شنوای روایت زندگی‌ خلبان آزاده حسین لشگری بودم. یک اسیر استثنایی که از چند روز قبل جنگ توسط رژیم بعث دستگیر و تا حدود سال هفتاد و هفت در اسارت به سر برده بود. (حدود بیست سال)

علت این اسارت طولانی و نگاه ویژه سید الرئیس (صدام) به او خودش یک مثنوی هفتاد من است اما برای من بخشی به شدت متحیر کننده بود که بیست سال بعد با ورود به ایران چطور متحیر و بهت زده به جامعه‌ای نگاه می‌کرد که هیچ چیز از حال و هوا و آرمان‌های انقلاب در آن‌ نمانده بود!

بگذریم...

من که بچه همان فضای انقلاب هستم و به شنیدن اخبار دزدی و فساد و رانت و ... عادت کرده‌ام هم وقتی بعضا ویترین کتاب‌فروشی‌های خیابان انقلاب را که نگاه می‌کنم و مثلا چشمم می‌خورد به چنین عنوان کتابی (بدون قضاوت درباره محتوای آن) گاهی انگار شمه‌ای از آن ضربه، از آن یخ کردن، از آن پوچی، از آن تهی شدن همه چیز از معنا را مثل نسیم‌ سرد روی روان‌ام حس می‌کنم.

لیوان چای دبش در دست، صدای تذکر 《خانم حجاب》در گوش، ریه مملو از آلودگی هوا، مطلع از خبر دستگیری پیرمردی که در رشت رقصیده! و نیازمند یادگیری《هنر بی معنا زیستن!》

درد دل بود

یاسر عرب
@Haghighatznu
@yaserarab
Audio
📌#صوت جلسە
برهوت معنوی جهان؛ بررسی پروبلملتیک شر در جامعە ایرانی

👤دکتر محمدجواد غلامرضا کاشی

👤دکتر زانیار ابراهیمی

💢با توضیحات ارزندە دکتر ابوالفضل دلاوری و دکتر شجاع احمدوند

💢 انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی
🆔 @ATU_PS
Audio
حافظ و تملق گویی های او
@Haghighatznu
مصطفی‌ملکیان
«مَا زِلْتُ مَدْفُوعاً عَنْ حَقِّي مُسْتَأْثَراً عَلَيَّ مُنْذُ قَبَضَ اللَّهُ نَبِيَّهُ.»

كه به خدا سوگند، پس از رحلت نبی او تا امروز پيوسته حقّ مرا از من باز داشته اند!
@Haghighatznu
خطبهٔ ۶ نهج البلاغه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
"ثواب روزه و حجّ قبول آن کس برد/ که خاک ميکده عشق را زيارت کرد"

@Haghighatznu
🔹آیة الله هاشمی در آخرین سفرش به سرزمین وحی با استفاده از روابط خود با پادشاه وقت سعودی، اقدامی نامتعارف انجام داد و راهی فدک شد. وی در این سفر، همراهان زیادی را با خود برد، و البته عکاسان و فیلمبرداران را.

🔸رهاورد ماندگار این اقدام، ثبت همیشگی فدک در برابر چشمان جهانیان بود تا نتوانند فدک را نیز به مرور به وادی نسیان بکشانند و چند سال بعد مانند اصل ماجرای حمله به خانه علی(ع) و مضروب ساختن ریحانه پیامبر(ص) آن را منکر شوند.

🔹 هوش وافر آیة الله آنجا خود را بیشتر به رخ می کشد که شیخ سعودی را مقابل دوربین می آورد و از او می خواهد تاریخچه فدک را بیان کند و شیخ بیان می کند: رسول الله فدک را به دخترش فاطمه زهراء بخشید و...

🔸این بازدید تاریخی، جلوه های بی نظیر عاطفی نیز داشت از جمله وقتی آیة الله هاشمی در اقدامی غیرمنتظره از آب مملو از جلبک بوستان فدک نوشید و در پاسخ شیخ سعودی که با نگرانی از آلودگی آب تلاش کرد تا مانع از این کار شود گفت: مگر می توان به فدک آمد و از چشمۀ فاطمه ننوشید؟!

@Haghighatznu
@bazmeghodsian
ترجمه_هجوم_به_خانه_صدیقه_طاهره_علیها_السلام.pdf
1.1 MB
🚫هجوم

@Haghighatznu
💠شهادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها یکی از مهمترین رویداد‌های تاریخ صدر اسلام محسوب میشود.
متاسفانه بنابر دلائل مختلفی مانند فضای خفقان به وجود آمده توسط سران کودتای سقیفه و حامیان و طرفداران آنان در دوره‌های مختلف حیات اهل‌بیت علیهم‌السلام و یا خیانت و توجیه برخی مورخان در انعکاس این رویداد مهم، آن‌ گونه که باید به این رویداد مهم پرداخته نشده.
کتاب پیش روی شما عزیزان که در اصل ترجمه کتاب 《الهجوم علی بیت فاطمه سلام‌الله‌علیها》 نوشته عبدالزهرا مهدی می‌باشد، بر آن است تا با ارائه تصویری شفاف و به دور از موضع‌گیری‌های نابخردانه و با توجه به منابع اصلی تاریخی فریقین به این موضوع پرداخته و به روشن شدن حقایق کمک کند.

@Haghighatznu
@velayategharib
2024/05/03 08:36:01
Back to Top
HTML Embed Code: