هوشمندی، صفت مثبتی تلقی می‌شود که انتظار می‌رود با رفتارهای اخلاقی و انسانی همراه باشد. با این وجود، شاهدیم که برخی افراد باهوش، در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرند که ترس، طمع و جاه‌طلبی‌شان باعث می‌شود که وجدان و ملاحظات اخلاقی را زیر پا بگذارند. این تناقض، به‌ویژه در بین تحصیل‌‌یافتگان، که انتظار می‌رود الگوی اخلاقی برای جامعه باشند، نمود بیشتری دارد.

تناقضی‌که در عوامل متعددی ریشه دارد. از یک سو، نظام آموزشی غالب، تمرکز کافی بر پرورش وجدان و اخلاقیات نداشته و ندارد و بیشتر بر آموزش مهارت‌های فنی و تخصصی متمرکز بوده است. از سوی دیگر، ساختارهای اجتماعی و اقتصادی موجود، گاه افراد را در موقعیتی قرار می‌دهند که برای حفظ منافع خود، 'ناچار' به زیر پا گذاشتن اصول اخلاقی و وجدان خود می‌شوند.

بی‌وجدانی در تحصیل‌یافتگان، پیامدهای ناگواری برای جامعه داشته و دارد. این افراد با موقعیت اجتماعی و تخصصی خود، می‌توانند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به جامعه وارد کنند. از جمله این پیامدها می‌توان به فساد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، بی‌اعتمادی عمومی، و تضعیف هنجارها و ارزش‌های اخلاقی اشاره کرد.

برای عبور از این تناقض، نیازمند اقداماتی در سطوح مختلف هستیم. در سطح فردی، تقویت آموزش اخلاقی و ترویج فرهنگ مسئولیت‌پذیری می‌تواند به ارتقای وجدان و اخلاقیات در افراد کمک کند. در سطح اجتماعی، ایجاد ساختارهای عادلانه و شفاف، و همچنین نظارت و کنترل دقیق بر عملکرد افراد در سطوح مختلف، می‌تواند از بروز فساد و بی‌اخلاقی جلوگیری کند.

تناقض هوشمندی و وجدان، معضلی جدی است که جامعه‌ی ما با آن مواجه می‌باشد. برای حل این معضل، عزمی همگانی و اقداماتی در سطوح مختلف فردی و اجتماعی نیاز داریم!
امروز، فرزندان افغانستان از هرات تا کابل تا بلخ و بدخشان، با ابزارهای حداقلی که در دست دارند، چنان احساس قدرت می‌کنند که دیگر خود را نه محروم می‌دانند و نه قربانی بلکه چشم در چشمِ چالش‌ها و ستمگران در دیالوگی ذهنی خود را برای تبدیل شدن به زنان و مردانی قوی و سازندگان آینده آموزش می‌دهند.

آینده‌ای که نه به‌دست طالبان و هم‌فکرانش بلکه به‌دست نسلی توانمند، آگاه و قدرتمند ساخته خواهد شد و آموزش آنلاین در پانزدهم آگوست سال ۲۰۲۱، دریچه‌ای به‌سوی آن گشوده است.
Forwarded from دانش‌آموزان مکتب آنلاین هرات (Owner)
فرصت تحصیلی در کشور فرانسه ، هموطنان که در ایران دارای اقامت قانونی است و مسلط به زبان انگلیسی در سطح B2 و یا مسلط به زبان فرانسوی در سطح B2 می باشد، می‌توانند ثبت نام کنند.

«مسیرهای تحصیلی
برنامه تحصیلی UNIV´R برای پناهندگان
برنامه «دانشگاه برای پناهندگان» (The UNIV’R – University for Refugees ) سومین دوره خود را برگزار می‌کند و از پناهندگان مقیم اولین کشور پناهندگی که مایل به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دو ساله در مؤسسات آموزش عالی فرانسه هستند جهت ارسال تقاضانامه (اپلیکیشن) دعوت به عمل می‌آورد. این برنامه دسترسی آسان به سیستم دانشگاهی، حمایتهای اداری، اجتماعی و مالی (کمک هزینه های تحصیلی و معیشتی در طول دوره کارشناسی ارشد) را در اختیار دانشجویان منتخب قرار می‌دهد.

معیارهای واجدین شرایط :
پناهنده به رسمیت شناخته شده باشد. (پناهندگان دارای اقامت قانونی در ایران)
در حال حاضر در اولین کشور پناهندگی اقامت دارد.
دارنده مدرک کارشناسی
مسلط به زبان فرانسه (حداقل سطح B2) برای داوطلبان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به زبان فرانسه
یا
مسلط به زبان انگلیسی (حداقل سطح B2) و دانستن حدی از زبان فرانسه، برای داوطلبان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی
داشتن پاسپورت با حداقل یک سال اعتبار

مشوق ها / هزینه های تحت پوشش:
شهریه
هزینه های ویزا
کمک هزینه زندگی برای پوشش کلیه هزینه ها (اجاره، غذا، بیمه درمانی، حمل و نقل)
بلیط هواپیما
آخرین مهلت: آخرین مهلت درخواست، 13 اسفند 1402 (3 مارس 2024) است.
پوشش کمک هزینه های زندگی محدود به مدتی است که دانشگاه ها می‌توانند بسته به فعالیت های جمع آوری کمک های مالی، آن را تضمین نمایند.
توجه: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، در انتخاب و تسهیل خروج پناهندگان پذیرفته شده مسئولیت و دخالتی ندارد.

اطلاعات بیشتر:

https://services.unhcr.org/opportunities/education-opportunities/couloir-universitaire-pour-les-refugies-vers-la-france-programme-univr

مشاهده لیست تمامی برنامه های تحصیلی:

https://www.unhcr.org/fr/63fe1a164#_ga=2.65086445.290523719.1678007972-1347012778.1665086108

لینک اپلیکیشن:

UNIV’R Application (unhcr.org)

و همچنین:

https://services.unhcr.org/opportunities/education-opportunities/couloir-universitaire-pour-les-refugies-vers-la-france-programme-univr

زیر قسمت: چگونه درخواست دهم؟ How to Apply?

لطفا با کلیک بر روی لینک زیر، فرم درخواست را تکمیل کنید:

ce lien

https://enketo.unhcr.org/x/R7NVC9jQ»
به نام یزدان

فرزندان سرزمین آفتاب درود!

📜 نشریه مکتب آنلاین هرات، ارگ‌دُخت، با شعار " به نام قلم به نام زن" پیش‌شماره نخست خود را با موضوع: زن و زنانگی در آیین باستانی نوروز منتشر خواهد کرد.

🪞 ارگ ‌دُخت، عبارتی است که از دل خراسان باستانی جان گرفت تا قلعه و حصار مستحکمی برای فرزندان سرزمین آفتاب به ویژه دختران باشد. شعار ما به دو امر و مسئله مهمی اشاره دارد که عمداً به کنجی تاریک رانده شده‌اند!

📖 این نشریه علاوه بر اینکه رسالت خود را جمع‌آوری و انتشار آثار ارزشمند شما می‌داند، در نظر دارد تا از دانش متخصصین حوزه‌های مختلف در بخش‌های مدنظر نیز بهره ببرد. لذا این قلعه بستر امن و معتبری برای همه‌ی اندیشه‌های آزاد است.

📨 نشریه ادبی، فرهنگی و هنری مکتب آنلاین هرات با افتخار از شما دعوت می‌کند تا در این ارگ حضور یابید. شما افتخار ورود به ارگ‌دُخت را دارید و مایه‌ی مباهات است میزبانی شما!

📊 آثار ارزشمند شما پس از داوری و ویرایش در نشریه قرار خواهد گرفت؛ فلذا از شما خواهشمندیم آثار خود را تا تاریخ تعیین شده برای ایمیل اختصاصی نشریه ارسال فرمایید تا زمان کافی برای ویراستاری داشته باشیم.

📇 لازم به ذکر است برای خود نام مستعاری انتخاب کنید که برگرفته از خلاقیت شما باشد به عنوان مثال: قاصد کبیر- شرجی- سفیر آزادی- هُپ هُپ- ملانصرالدین و... .

🗓 تاریخ ارسال آثار:
21-حوت/اسفند-1402 برابر با
11-March- 2023

📥 ایمیل اختصاصی نشریه:
[email protected]

با احترام
نشریه‌یِ شما، ارگ‌دُخت

#به_نام_قلم_به_نام_زن
#نشریه_مکتب_آنلاین_هرات #ارگ_دخت
مکتب آنلاین هرات/Herat Online School
به نام یزدان فرزندان سرزمین آفتاب درود! 📜 نشریه مکتب آنلاین هرات، ارگ‌دُخت، با شعار " به نام قلم به نام زن" پیش‌شماره نخست خود را با موضوع: زن و زنانگی در آیین باستانی نوروز منتشر خواهد کرد. 🪞 ارگ ‌دُخت، عبارتی است که از دل خراسان باستانی جان گرفت…
📎 #تکمیلی

موضوعات و زیر‌شاخه‌های مربوط، در ادامه بیان خواهدشد:

🌻 #موضوع_اصلی:
زن و زنانگی

🌻 #زیر‌‌‌‌‌_شاخه_ها:
🍃من یک زن هستم
🍃نقش زن در جوامع مختلف، و دوره‌های تاریخی مانند: جوامع باستانی
🍃روایت‌های اجداد‌ی کهن از وطن
🍃تحولات حقوق زنان در طول تاریخ
🍃حقوق زنان در افغانستان، و تاثیر آن در توسعه اجتماعی
🍃تاریخ زنان سرزمین
🍃ریشه زن و زنانگی، در کجا جستجو میشود؟

🖥 لطفا آثار دست‌نویس در قالب فایل word ارسال گردد.
🎨 لطفا آثار هنری در صورت امکان با کیفیت بالا عکسبرداری و سپس ارسال گردد.


با احترام
نشریه‌ی شما، ارگ دخت

#به_نام_قلم_به_نام_زن
#نشریه_مکتب_آنلاین_هرات #ارگ_دخت
۹۰۰ روز از گروگان‌گیریِ ⁧ حق آموزش⁩ِِ زنانِ جوان افغانستان توسط طالبان گذشت.

‏گفتگوی امروز آنجلا غیور با رادیو بی‌بی‌سی در این مورد را اگر دوست داشتید این‌جا⬇️ بشنوید.

https://www.bbc.com/persian/bbc_dari_radio/programmes/p0340v11

‏⁦ #900Days
‏⁦ #ThePenInsteadOfTheGun
NavigatingPersian-Rezakhani- 2024.pdf
1.3 MB
مقاله جدید آقای دکتر خداداد رضاخانی درباره خاستگاه و سابقه زبان و ادبیات فارسی است که به زبان انگلیسی نگاشته شده و ممکن است که برای علاقه‌مندان مفید باشد.

Rezakhani, Khodadad (2024), "Navigating Persian: The Travels and Tribulations of Middle Iranian Languages", In: Navigating Language in the Early Islamic World: Multilingualism and Language Change in the First Centuries of Islam, Edited by Antoine Borrut, Manuela Ceballos, and Alison M. Vacca, Brepols Publishers, pp. 329- 363.

@IranologyTopics
[email protected]
20.2 MB
آموزش برابری جنسیتی در کلاس درس
کتاب راهنما برای معلمان
نویسنده: سعید پیوندی
صفحه آرا: عاصفه رضایی
طراح جلد: دارا رحیلی
انتشارات علمی پژوهشی ایران آکادمیا
لاهه - هلند
چاپ نخست
سال ۱۴۰۲


کتاب راهنما برای معلمان
نابرابری‌های جنسیتی در آموزش به چه معناست و رابطه آن با نابرابری میان زنان و مردان در جامعه چیست؟ اشکال اصلی نابرابری‌ها و کلیشه‌های جنسیتی در کتاب‌های درسی ایران کدامند؟ چرا برخی از وجود ایدئولوژی جنسیتی و یا خشونت نمادین علیه دختران و زنان در آموزش ایران سخن به میان می آورند؟ آیا پیشرفت‌های دختران در دسترسی به نظام آموزشی و راه یابی به دانشگاه سبب کاهش اشکال نابرابری جنسیتی در برنامه درسی و گفتمان آموزش رسمی شده است؟ در شرایطی که ایران برخلاف بخش بزرگی از کشورهای دنیا برنامه‌ای برای کاهش نابرابری‌های جنسیتی در فعالیت‌های آموزشی ندارد چه راه‌هایی برای ترویج فرهنگ برابری جنسیتی را می‌توان به معلمان و خانواده ها پیشنهاد کرد؟ سهم تشکل‌های صنفی و مدنی و کنشگران حوزه‌های گوناگون در پیکار برای گسترش فرهنگ برابری جنسیتی در درون مدرسه، در جامعه و در خانواده کدام است؟ کتابی که در برابر شماست به گونه‌ای سنجشگرانه و با تکیه بر تحلیل کمی و کیفی کتاب‌های درسی ایران به موضوع اشکال نابرابری جنسیتی در نظام آموزشی ایران می‌پردازد. دغدغه اصلی کتاب مشارکت دریک بحث ملی بر سر نابرابری میان زنان و مردان در آموزش و در جامعه و راه‌های مقابله عملی با آن در کلاس درس و درون خانواده است.
Forwarded from Absurd World
قبل از این‌که به کارزار بازگشایی مکاتب/مدارس دخترانه فکر کنیم، به این فکر کنیم که چطور می‌شود جلوی رفتن پسران را هم به مکاتب/مدارس طالبانی گرفت!

#آنجلا_غیور

علیه تروریست پروری

#افغانیت_و_اسلامیت #طالبان_تروریست #اسلام_سیاسی

@AbsurdWorld_Club
‍ ‌‌
🔴 گام‌به‌گام تا نوروز

(چهار از چهار)

✍️ احسان شیخی

پس از تهمورث پسرش - جمشید - بر تخت نشست و به آداب کیانی تاج بر سر نهاد. دیو و پری فرمان‌برش شُدند و زمانه از بدی و دشمنی بَرآسود.

جهان را فزوده بِدو آبروی؛
فروزان شده تخت شاهی بِدوی

جمشید مردم را گفت: "شهریار و موبد و دارنده‌ی فرّه ایزدی من‌ام. همان که دستِ بَدان را از بَدی کردن کوتاه می‌کُند و روان‌ها را به روشنی رهنمون می‌گردد."

پس دست‌به‌کار شد و نخست جنگ‌افزار - از جوشن و خود و تیغ تا زره آدمی و اسب - ساخت. این کار پنجاه سال از او زمان گرفت و او را چندین گنجینه جنگ‌افزار پدید آمد. سپس به مردم آموخت که چه‌گونه تار و پود در هم بافند و از کتان و ابريشم و دگر چیزها پارچه‌های گوناگون سازند و شورند و دوزند و جامه‌ی نیکو پوشند.

چو این کرده شد، سازِ دیگر نهاد
زمانه بِدو شاد و او نیز شاد

آن‌گاه پنجاه سال به کار انجمن ساختن مردم سرگرم شد. نخستین گروه را "کاتوزیان" نامید: موبدان و پرستنده‌گان ایزد. آن‌ها را در کوه جای‌گاه داد.

بدان تا پرستش بُوَد کارشان
نَوان پیشِ روشن جهان‌دارشان.

دومین گروه را "نیساریان" خواند: دلیرمَردانی جنگ‌آور و پرآوازه‌کننده‌ی لشکر و کشور.

که‌ز ایشان بُوَد تختِ شاهی به‌جای
وز ایشان بُوَد نامِ مردی به‌پای

سومین گروه "پَسودیان" نامیده شدند: برزگران و کِشت‌کاران که خود کارند و دروند و ورزند و خورند و همچنین دیگران را سیر گردانند.

تن آزاد و آباد گیتی بر اوی
بَرآسوده از داور و گفتگوی

چهارمین گروه را "اُهتوخوشیان" نام کرد: دست‌وَرزان و فن‌آوران و سازنده‌گانِ هرچیز.

کجا کارشان همگنان پیشه بود
روان‌شان همیشه پُراَندیشه بود

پس هر گروه را پای‌گاه سزاوار گزید و پنحاه سال راه و روش نشان داد تا هرکس جای‌گاه خویش بشناسد.

که تا هرکس اندازه‌ی خویش را
ببیند؛ بداند کم و بیش را

سپس دیوان را دستور داد تا خاک و آب بیامیزند و از گِل خشت سازند. از آن خشت و از سنگ و گچ دیوان دیوارها و ساختمان‌ها ساختند.

چو گرمابه و کاخ‌های بلند
چو ایوان که باشد پناه از گزند.

آن‌هنگام در سنگ‌ساران کاویدن آغازید و همه‌گونه گوهر چون یاقوت و زمرد و سیم و زر به‌دست آورد. پس به کار ساختن هرآنچه خوش‌بوی است و مردمان پاکیزه را نیاز است روی آورد.

چو بان و چو کافور و چون مشک ناب
چو عود و چو عنبر چو روشن‌گلاب...

گاهِ فروکاستنِ دردِ مردمان رسید و جمشید درمان و پزشکی‌شان آموخت. چون درنوردیدن آب‌ها و دریاها نیاز دید، کشتی ساخت و بر آن نشست و کشور به کشور سفر کرد. پنجاه سال نیز چنین گذشت و از هنرها چیزی نماند که از سرش بگذرد و نیافریند.

همه کردنی‌ها چو آمد به جای
ز جای مَهی برتر آورد پای

تختی ساخت و به گوهرهای ارزش‌مند بیاراست و آسوده از رنج‌هایی که در ساختن زندگی مردم بُرده بود، بر آن نشست. پس دیوان را فرمان داد تا تخت بر شانه گیرند و در آسمان بگردانند. تخت جمشید چون خورشید در آسمان می‌درخشید و مردمان را از بلندیِ بخت شاهِ فرمان‌روا به شگفتی وامی‌داشت. از آن‌روی مردم به پاس گرامی‌داشتن آن شاهِ هنرآفرین و شکوه‌مند که به زنده‌گی‌شان آسوده‌گی و درخشش بخشیده بود، شادانه و دست‌افشان بر تخت جمشید گوهر افشاندند و جشن گرفتند. آن‌روز، اول فروردین بود و چون آغاز زندگی بی‌رنج آدمیان بود، آن‌را "نوروز" نام کردند. از آن پس، هر ساله مردمان نوروز را جشن گرفتند و به پای‌کوبی و شادخواری و رامش‌گری شادمانی کردند. جشن فرخنده‌ی نوروز یادگار جمشید و آن شکوهِ آسوده‌گی‌آفرین است.

پی‌نوشت:
پس از آن تخت‌نشینیِ شکوه‌مند و به کرنشِ اندازه‌شناسی و سپاس‌گزاریِ مردم، جمشید راه مرگ را بر آن‌ها بست و رنج و بدی را از جان‌شان دور کرد. دیوها را فرمان‌بر و جهان را رامِ شادی مردمان ساخت. اما این‌همه، او را به خودبینی انداخت و خود را - به سبب آن هنرها که آفریده بود و آن آسوده‌گی‌ها که بخشیده بود و راه مرگ را که بسته بود - خداوند خواند. مردم از او ناامید شدند و فرّه ایزدی او کاهیدن گرفت. ابلیس از آن‌سو اژیدهاک را به کژی و پدرکُشی رهنمون بود و مردم از این‌سو از شاه خودبین و خودخواه و گردن‌کش به چاره می‌اندیشیدند. چاره اما شد دست‌به‌دامان اژیدهاک گشتن!



🔴
بازگشت به نوشتارِ
یک از چهار
دو از چهار
سه از چهار

🔴 توصیه می‌شود،‌ متن‌ها به ترتیب از یک تا چهار مجدداً مطالعه شود.


@IranDel_Channel

💢
چون ابربه نوروز
محمدرضا شجریان
«چون ابر به نوروز»

باصدای «محمدرضا شجریان»

دکلمه‌: «احمد شاملو»

شاعر: «خیام»

موسیقی‌: «فریدون شهبازیان»
به جمشید بر گوهر افشاندند
مر آن روز را روز نو خواندند

«نوروز» خجسته و جاودان‌ باد 🌿
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
با آرزوی بهارِ آزادیِ وطن، خرسندیم که به‌اطلاع همراهان گران‌ارج برسانیم که نشریه‌ی مکتب هرات «ارگ‌دُخت» در ایام نوروز منتشر می‌شود.

‏به‌امید حمایت‌تان از دختران بااستعداد و سخت‌کوش‌مان در گروه نشریه.

‏«نوروز» هزار بار خجسته و جاودان‌ باد!

‏⁧ #ارگ‌دخت
‏⁧ #نوروز
‏⁧ #بنام_قلم_بنام_زن
Forwarded from Argdokht
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
With the hope for a free Afghanistan, "Argdokht," the #herat_school magazine written by women from Afghanistan, will be published soon.

Please follow their page for updates: IG argdokht :https://www.instagram.com/argdokht?igsh=MWw1NGtpNTluYnFwYQ

#magazine
#women #leadership #environment #health #story #equality
#standwithwomeninafghanistan #afghanistan #humanity
#writer #artistic #womenhumanitarians #womanpower

🪞 #نشریه_ارگ_دخت به زودی...
Forwarded from Argdokht
ارگ‌دُخت_سال‌اول_پیش‌شماره۱_بهار۱۴۰۳شمسی_pdf.pdf
53.6 MB
🌱 به نام یزدان

☀️ فرزندان سرزمین آفتاب درود!

📜 نخستین پیش‌شماره نشریه مکتب آنلاین هرات، ارگ‌دُخت، با موضوع " زن و زنانگی " منتشر شد.

از تمام عزیزانی که در این شماره با ما همراه بودند سپاسگزاریم


#نشریه_مکتب_آنلاین_هرات #ارگ_دخت
#به_نام_قلم_به_نام_زن
آموزش مثل شعله‌ای پایدار و گرم درون قلب هر انسان می‌تواند ظهور کند، گاهی ما به کودکان‌مان می‌آموزیم که شرایط تنگ‌دستی دیگران را با تقسیم نان درک کنند و هنگامی که ما نان‌مان را تقسیم می‌کنیم از لذت سیر شدن دیگری لذت می‌بریم و هنگامی‌که شعلهء آموزش را با دیگری تقسیم می‌کنیم احساس می‌کنیم یک آینده نورانی در دستان‌مان قرار دارد که نه‌تنها ما را برای یک روز بلکه برای آینده آماده می‌کند.

آموزش کالای مصرفی نیست بلکه یک سرمایه‌گذاری برای آینده است منتها نه آموزشی که به ما بیاموزد چگونه گلیم خود را از آب بیرون بکشیم بلکه آموزشی که هم‌نوع بودن ما را به ما گوش‌زد کند و ما را به آن متوجه سازد.

#قلم_بجای_اسلحه
Forwarded from Argdokht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌱🌞
As the days exist, the woman is also real.  This time, the woman is not an attribute attributed to her, in this reality, she is the essence...

💙 #B_for_blue

🎵🎈🎹 IG: @joehisaish.official
🦋❤️ IG: @heratschool

https://www.tg-me.com/argdokht
2024/05/14 04:14:37
Back to Top
HTML Embed Code: