Telegram Web Link
📝 برای اولین‌ بار در جهان: امارات از هوش مصنوعی برای نوشتن قوانین استفاده می‌کند

برای اولین‌ بار در جهان امارات متحده عربی قصد دارد از هوش مصنوعی برای نوشتن قوانین جدید و بررسی و اصلاح قوانین موجود استفاده کند.

محققان هوش مصنوعی می‌گویند طرح جدید امارات به نام «مقررات مبتنی‌‌بر هوش مصنوعی» فراتر از هر طرح مشابه کشورهای دیگر است.

سایر دولت‌ها نیز می‌کوشند از هوش مصنوعی برای کارآمدتر شدن کارها مانند خلاصه‌کردن لایحه‌ها و بهبود خدمات عمومی استفاده کنند اما امارات می‌خواهد یک قدم جلوتر برود و از این فناوری برای اعمال تغییر در قوانین فعلی با کمک تجزیه‌وتحلیل داده‌های دولتی و حقوقی استفاده کند.

«شیخ محمد بن راشد آل مکتوم»، حاکم دبی و معاون رئیس‌جمهور امارات متحده عربی می‌گوید: «این سیستم قانون‌گذاری جدید با پشتیبانی از هوش مصنوعی نحوه وضع قوانین را تغییر می‌دهد و روند کار را سریع‌تر و دقیق‌تر می‌کند.»

به گفته او، این کشور درحال سرمایه‌گذاری گسترده روی زیرساخت‌های دیجیتال است تا در 50 سال آینده از بقیه جلوتر باشد، همان‌طور که در 50 سال گذشته در زیرساخت‌های فیزیکی خود سرمایه‌گذاری کرده است. این کشور تخمین می‌زند تا 2030 ارزش بازار جهانی هوش مصنوعی 15 تریلیون و 700 میلیون دلار خواهد شد؛ به‌این‌ترتیب تولید ناخالص داخلی امارات 35 درصد افزایش و هزینه‌های دولت 50 درصد کاهش می‌یابد.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍8👏6🤨2
📝 امکان جستجوی مصدومان انفجار بندر عباس به کمک هوش مصنوعی

دکتر کرمانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت طی مطلبی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد:

«با تلاش همکارانم در وزارت بهداشت و استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی، امکان جستجوی مصدومان، فراهم شده است.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍13🤨61
📝 هوش مصنوعی هر ۷ ماه دو برابر قدرتمندتر می‌شود

پژوهشی تازه با معرفی معیار «مدت‌زمان انجام کار» نشان می‌دهد فناوری هوش مصنوعی چنان سریع پیشرفت می‌کند که توانایی آن در انجام وظایف طولانی‌مدت (چندساعته) هر هفت ماه دو برابر می‌شود و تا سال ۲۰۳۲ می‌تواند به تنهایی معادل یک ماه کار توسعه نرم‌افزار را انجام دهد.

این پژوهش نشان داد که مدل‌های AI وظایفی را که انسان‌ها در کمتر از چهار دقیقه انجام می‌دهد با موفقیت نزدیک به ۱۰۰٪ انجام می‌دهند، اما این نرخ موفقیت برای وظایفی با مدت زمان بیش از چهار ساعت به ۱۰٪ کاهش می‌یابد. مدل‌های قدیمی‌تر عملکرد ضعیف‌تری در وظایف طولانی‌تر نسبت به سامانه‌های جدیدتر داشتند. مطابق انتظار، طول وظایفی که یک هوش مصنوعی عمومی می‌تواند با قابلیت اطمینان ۵۰٪ انجام دهد، در حدود هر هفت ماه در شش سال گذشته دو برابر شده است.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍201
📝مقایسه عملکرد هوش مصنوعی ساخت ایالات متحده و چین

در گذشته، مدل‌های آمریکایی همواره نسبت به مدل‌های چینی برتری محسوسی داشتند. اما طی یک سال گذشته، این فاصله به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

در ژانویه ۲۰۲۴، اختلاف عملکرد بین بهترین مدل‌های دو کشور ۱۰۳ امتیاز بود. این در حالی است که تا فوریه ۲۰۲۵، این اختلاف به تنها ۲۳ امتیاز رسید.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍12😍54
📝 گوگل ابزارهای هوش مصنوعی جدیدی برای یادگیری زبان معرفی کرد

1⃣ابزار اول با نام Tiny Lesson به کاربران اجازه می‌دهد با توصیف موقعیتی خاص، مانند «گم‌کردن گذرنامه»، واژگان و ساختارهای گرامری مرتبط با آن موضوع را یاد بگیرند. این ابزار همچنین پاسخ‌های پیشنهادی مانند «نمی‌دانم کجا گمش کردم» یا «می‌خواهم به پلیس گزارش بدهم» ارائه می‌دهد.

2⃣دومین ابزار، Slang Hang، با هدف آموزش اصطلاحات و جملات محاوره‌ای رایج طراحی شده است. این ویژگی گفتگوهای واقعی افراد بومی را شبیه‌سازی و به کاربران کمک می‌کند از سبک گفتار رسمی فاصله بگیرند و مانند فردی محلی صحبت کنند. کاربران می‌توانند روی واژه‌های ناآشنا کلیک کنند تا معنای آنها و نحوه استفاده‌شان را ببینند. البته گوگل هشدار داده گاهی این ابزار از اصطلاحات ساختگی یا نادرست استفاده می‌کند.

3⃣ابزار سوم با نام Word Cam امکان یادگیری تصویری واژگان را فراهم کرده است. کاربران با گرفتن عکس از محیط اطراف خود می‌توانند اسامی اشیا موجود را در زبان موردنظر مشاهده کنند؛ برای مثال ممکن است واژه window به معنای پنجره را بلد باشید اما با واژه blinds به‌ معنای پرده کرکره‌ای آشنا نباشید. این ابزار برای همین موقعیت‌ها طراحی شده است.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍142
📝 هوش مصنوعی به ویکی‌پدیا هم تزریق شد

براساس اعلام بنیاد ویکی‌مدیا، سازمانی که ویکی‌پدیا را اداره می‌کند، به‌منظور کمک به جامعه‌ی داوطلب و عمدتاً بدون دستمزد ویکی‌پدیا، از هوش مصنوعی مولد در فرآیند ویرایش بهره گرفته خواهد شد. هدف از چنین اقدامی کاهش بار کاری ویراستاران و نظارت بیشتر روی کیفیت محتوا است.

مقامات ویکی‌پدیا می‌گویند که استفاده از هوش مصنوعی به‌منظور جایگزینی ویراستاران انسانی یا تولیدکنندگان محتوا نیست، بلکه فناوری‌های جدید به‌حذف موانع فنی و انجام کارهای خسته‌کننده‌ای مانند تحقیق، ترجمه و آشنایی کمک خواهند کرد.

کریس آلبون، مدیر بخش یادگیری ماشینی بنیاد گفت: «ما به یک رویکرد انسان‌محور متعهد خواهیم بود و اولویتمان حفظ استقلال انسانی و بهره‌گیری از هوش مصنوعی متن‌باز خواهد بود. همچنین، شفافیت را در اولویت قرار خواهیم داد.»

اگرچه قبلاً از هوش مصنوعی برای شناسایی خراب‌کاری‌ها و ترجمه‌ی محتوا استفاده می‌شد، اما تاکنون چنین خدماتی به ویراستاران ارائه نشده بود. در سال‌های اخیر، بنیاد ویکی‌مدیا تلاش کرده است تا کار داوطلبان خود را راحت‌تر از همیشه کند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍9
📝 زبان فارسی به هوش مصنوعی پادکست‌ساز NotebookLM گوگل اضافه شد

قابلیت Audio Overviews در سرویس NotebookLM گوگل که اجازه ساخت گفتگوهای صوتی شبیه پادکست را می‌دهد، به‌تازگی از 50 زبان جدید ازجمله فارسی پشتیبانی می‌کند. با این تغییر می‌توانید از هوش مصنوعی بخواهید محتواهای متنی را خلاصه و جذاب به‌صورت گفتگو میان 2 مجری برایتان ارائه کند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍122
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥حضور گسترده ربات‌های هوشمند در رستوران‌ها و کافه‌های آمریکا

🔸 در پی کمبود نیروی کار در بخش خدمات غذایی آمریکا پس از همه‌گیری کرونا، شرکت آمریکایی Richtech Robotics از ربات‌های هوشمند برای ایفای نقش گارسون، باریستا و بارتندر استفاده می‌کند.

🔸 این ربات‌ها که به تراشه‌های Nvidia و دوربین‌های هوش مصنوعی مجهز هستند، قادرند چهره مشتریان را تشخیص دهند، با آن‌ها تعامل زبانی برقرار کنند و نوشیدنی‌هایی نظیر قهوه و کوکتل تهیه کنند.

🔸 این ربات‌ها هم‌اکنون در کافه‌ها و فروشگاه‌هایی در لاس‌وگاس، نیویورک و بیش از ۲۰ رستوران در فروشگاه‌های زنجیره‌ای Walmart فعالیت دارند. طبق اعلام شرکت، در سال‌های آینده بیش از ۵۰۰ ربات دیگر نیز به سیستم خدمات غذایی آمریکا اضافه خواهد شد.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍9🔥1
📝 متا برای مقابله با اپیدمی تنهایی «دوستان هوش مصنوعی» می‌سازد

زاکربرگ در مصاحبه اخیرش با پادکست «دوارکش پاتل» چشم‌اندازهایی از هوش مصنوعی متا را به اشتراک گذاشت که یکی از آنها در نوع خود بسیار جالب‌ است: دوستان هوش مصنوعی. مدیرعامل متا سناریویی ارائه کرد که در آن انسان‌ها در سطح اجتماعی با چت‌بات‌ها تعامل خواهند داشت. این فناوری شاید بتواند راه‌حلی بالقوه برای همه‌گیری تنهایی در جهان باشد.

زاکربرگ در این مصاحبه به مسئله سختی دوست پیداکردن میان آمریکایی‌ها اشاره کرد و گفت براساس آمارها، هر آمریکایی معمولاً کمتر از ۳ دوست دارد، درحالی‌که دایره دوستان باید بزرگ‌تر باشد. او در ادامه گفت انسان‌ها در برقراری ارتباط مشکل دارند و سبک زندگی فعلی مردم روی این مسئله اثرگذار است؛ به‌ همین دلیل دوستان مجازی ممکن است به کاهش این شکاف کمک کنند.

زاکربرگ اشاره کرد که رؤیای او درمورد دوستی با هوش مصنوعی دور از ذهن نیست، به‌خصوص باتوجه‌به اینکه هوش مصنوعی مولد به‌طور گسترده مورد پذیرش قرار گرفته و افراد بیشتری به‌ چشم جایگزین درمانگران و حتی شریک عاطفی به این فناوری نگاه می‌کنند.

تحقیق جدید HBR نشان داد سال ۲۰۲۵ میلادی، تراپی و همراهی به رتبه اول کاربرد هوش مصنوعی میان کاربران صعود کرده است. این موضوع نشان می‌دهد کاربران هم‌اکنون هوش مصنوعی را به شکل شریکی احساسی یا تراپیست می‌بینند.

زاکربرگ در شرایطی ایده دوستان مجازی را مطرح کرده است که بیل گیتس به‌تازگی گفته پیش‌بینی می‌کند هوش مصنوعی تا ۲۰ سال آینده بتواند اغلب مشاغل انسان‌ها را تصاحب کند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍7🤨31👏1
📝 آموزش هوش مصنوعی به برنامه درسی مدارس امارات اضافه شد

امارات متحده عربی در ادامه رویکرد راهبردی خود برای توسعه فناوری‌های نوین، از سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ آموزش رسمی هوش مصنوعی را به برنامه درسی مدارس دولتی اضافه می‌کند. این برنامه آموزشی، تمامی پایه‌ها از مهدکودک تا کلاس دوازدهم را پوشش خواهد داد.

📌پی نوشت: البته ما هم تو ایران هنوز رشته تخصصی هوش مصنوعی در دوره کارشناسی نداریم حالا مدرسه بماند...

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👏171👍1
📝 منوی تنظیمات ویندوز ۱۱ به هوش مصنوعی مجهز می‌شود

مایکروسافت اعلام کرد که منوی تنظیمات ویندوز ۱۱ میزبان ایجنت هوش مصنوعی می‌شود.این قابلیت منحصراً در کامپیوتر‌های کوپایلت‌پلاس در دسترس خواهد بود و به کاربران اجازه می‌دهد تنظیمات موردنظر خود را با زبان طبیعی توصیف کنند.

به گفته‌ی معاون اجرایی ویندوز: «ایجنت هوش مصنوعی نیت کاربر را درک می‌کند و با اجازه‌ی او، وظایف را به‌طور خودکار انجام می‌دهد.» به گفته‌ی مایکروسافت، کاربران می‌توانند عباراتی مانند «چگونه با صدا کامپیوترم را کنترل کنم» یا «نشانگر ماوس خیلی کوچک است» را وارد کنند تا ایجنت گام‌های پیشنهادی مناسب را ارائه بدهد.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍7👏21
📝در جدیدترین فهرست "میانگین ضریب هوشی" (IQ) در سال ۲۰۲۵، ایرانی‌ها با میانگین ۱۰۶.۳۰ در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
18👍2
📝گزارش‌های برخی کاربران ایرانی نشان می‌دهند که «چت‌جی‌پی‌تی» در حال حاضر بدون نیاز به فیلترشکن کار می‌کند.

https://chatgpt.com/

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍20
📝 ویژگی جدید «ساده‌سازی» گوگل با هوش مصنوعی

اپلیکیشن iOS گوگل به تازگی به ویژگی جدیدی به نام «ساده‌سازی» مجهز شده است که با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی، متون پیچیده و فنی موجود در وب را به شکل قابل فهم‌تری ارائه می‌دهد. کاربران می‌توانند بدون خروج از صفحه وب، از این ویژگی بهره‌مند شوند.

گوگل در یک پست وبلاگی اعلام کرد: «هدف ما این است که مدل‌ها بتوانند ایده‌های پیچیده را به دقت بازنویسی کنند بدون اینکه خطا یا جزئیات کلیدی را از دست بدهند. متن بازنویسی شده باید به خواننده کمک کند تا مطالب چالش‌برانگیز را بدون قربانی کردن درستی اطلاعات اصلی درک کند.»

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍74
📝کشف شباهتی شگفت‌انگیز میان الگوهای تفکر انسان و هوش مصنوعی

«دانشمندان کشف کرده‌اند که حتی پیشرفته‌ترین مدل‌های هوش مصنوعی نیز گاه رفتارهای غیرمنطقی از خود نشان می‌دهند. بر اساس یافته‌های مطالعه‌ای که توسط پژوهشگرانی از دانشگاه‌های کانادا و استرالیا انجام شده‌است، ربات گفت‌وگوی ChatGPT در ۴۷ درصد موارد دچار دام‌های روان‌شناختی متداولی می‌شود که در انسان‌ها نیز مشاهده می‌شود».
آزمایش‌ها بر روی مدل‌های GPT-3.5 و GPT-4 که توسط شرکت OpenAI توسعه یافته‌اند، نشان داد که این سامانه‌ها با وجود انسجام بالا در استنتاج‌های خود، همچنان در برابر الگوهای رفتاری مشابه انسان آسیب‌پذیرند. پژوهشگران تأکید کرده‌اند که این انسجام می‌تواند پیامدهای مثبت و منفی داشته باشد.
در این تحقیق، شبکه عصبی با سوگیری‌های شناختی شناخته‌شده مانند گریز از ریسک، اعتماد به‌نفس بیش از حد، و اثر موفقیت مورد ارزیابی قرار گرفت. پرسش‌ها نیز هم شامل موضوعات روان‌شناسی سنتی بودند، هم موقعیت‌های واقعی در حوزه کسب‌وکار را دربر می‌گرفتند.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍10🤨43
مجله هوش مصنوعی
📝 آموزش هوش مصنوعی به برنامه درسی مدارس امارات اضافه شد امارات متحده عربی در ادامه رویکرد راهبردی خود برای توسعه فناوری‌های نوین، از سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ آموزش رسمی هوش مصنوعی را به برنامه درسی مدارس دولتی اضافه می‌کند. این برنامه آموزشی، تمامی پایه‌ها از…
📌بعضی دوستان ما نسبت به پی نوشت این مطلب انتقاد داشتند، ضمن احترام به نظرات دوستان، بنظرم انتقادی است که به سیستم آموزشی وارد هست شاید قدم های در برخی بخش ها صورت گرفته اما هم دیرهنگام بوده هم کافی نیست. در کل نگاه انتقادی به مسائل سبب بهبود کارها خواهد شد، لطفا با دید سیاسی به مطالب نگاه نکنید. میتونیم بدون توهین و نگاه سیاسی نظراتمون رو منتقل کنیم.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍13🤨1
📝پاسخ هوش مصنوعی chatgpt درباره خلیج فارس

اصطلاح درست و تاریخی برای این پهنه آبی، خلیج فارس است.


دلایل اصلی:
پیشینه تاریخی:
نام "خلیج فارس" (Persian Gulf) در متون تاریخی، جغرافیایی و نقشه‌های باستانی از هزاران سال پیش، از جمله توسط هرودوت (مورخ یونانی) و جغرافی‌دانان اسلامی مانند ابن‌بطوطه، همیشه با همین عنوان آمده است.

مستندات سازمان ملل:
سازمان ملل متحد و بسیاری از نهادهای بین‌المللی، نام رسمی و معتبر این منطقه را Persian Gulf (خلیج فارس) می‌دانند. در سال ۱۹۹۴، سازمان ملل طی بیانیه‌ای تأکید کرد که استفاده از عناوین دیگر نادرست است.

نقشه‌ها و اسناد جغرافیایی:
در بیشتر نقشه‌ها و اطلس‌های معتبر جهانی (مثل نقشه‌های نشنال جئوگرافیک)، نام این خلیج به‌صورت Persian Gulf ثبت شده است.

درباره "خلیج عربی":
استفاده از اصطلاح "خلیج عربی" (Arabian Gulf) بیشتر از دهه ۱۹۶۰ میلادی و عمدتاً با انگیزه‌های سیاسی از سوی برخی کشورهای عربی خلیج، به ویژه پس از شکل‌گیری اتحادیه عرب، ترویج شده است.

در نتیجه، "خلیج فارس" هم از نظر تاریخی و هم از نظر حقوق بین‌الملل، نام صحیح و رسمی این منطقه است.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👏38👍6🙏1
📝 دانشگاه شریف در سال ۱۳۵۱ درس هوش مصنوعی ارائه می‌داد

در تصویر فوق لیست دروس تحصیلی نیمسال ۵۲-۵۱ دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی آریامهر (شریف) را مشاهده می‌کنید.

دانشگاه شریف در سال ۱۳۵۱ درس هوش مصنوعی ارائه داده است.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
27👍11🤨4🥰1👏1
📝هوش مصنوعی در فوتبال: تحلیل روان‌شناختی بازیکنان با داده‌های رفتاری

تحلیل تأثیر هوش مصنوعی و روان‌شناسی ورزشی در فوتبال؛ چگونه ارزیابی رفتار بازیکنان و تحلیل زبان بدن می‌تواند به شناسایی استعدادهای پنهان و بهبود عملکرد تیم‌ها کمک کند.

هوش مصنوعی حالا تاثیرات شگرف خود را وارد فوتبال نیز کرده است. چند سالی است که برخی از باشگاه‌ها از این ابزار برای ارزیابی مسائل روان‌شناختی و بررسی عناصر روانی باشگاه‌ها استفاده می‌کنند اتفاقی که پیش از این به این صورت نبود.

یوردت و آمانکوا، دو متخصص روان‌شناسی ورزشی، رویکرد جدیدی را برای تحلیل رفتار بازیکنان ارائه دادند. آن‌ها معتقدند که زبان بدن بازیکنان در زمین می‌تواند نشان‌دهنده ویژگی‌های روان‌شناختی مهمی باشد. برای مثال، چطور بازیکنان در شرایط مختلف با هم تعامل می‌کنند یا چطور نسبت به اشتباهاتشان واکنش نشان می‌دهند.

آمانکوا که پیش از ورود به حیطه روانشناسی ورزشی در سطح اول فوتبال نروژ هم بازی کرده است از این رویکرد دفاع می‌کند و در این باره می‌گوید: «اگر یک بازیکن پس از خراب کردن یک شوت، توسط یکی از هم‌تیمی‌هایش مورد حمایت قرار بگیرد، این ممکن است نشانه‌ای از رهبری و روحیه تیمی باشد. این جزئیات به‌سادگی از دید رسانه‌ها و تماشاگران پنهان می‌مانند، اما برای یک فرد حرفه‌ای قابل تشخیص است.»

این دو روانشناس ورزشی در طول شش سال گذشته هزاران ساعت فیلم بازیکنان در لیگ برتر انگلستان را ارزیابی کرده‌اند. حاصل این تحلیل‌ها، مجموعه‌ای از داده‌ها شامل بیش از ۱۰۰ هزار مشاهده منحصربه‌فرد است که به آن‌ها امکان ایجاد یک سیستم رتبه‌بندی تقریبی برای انواع مختلف رفتار بازیکنان را داده است.

پلکا، روان‌شناس پیشین بایرن مونیخ هم در این مسیر این تیم را همراهی کرده است و در بازه مسئولیت خود به کادرفنی کمک زیادی در انتخاب ترکیب کرده است. او پس از هر بازی، جزئیات مربوط به زبان بدن بازیکنان مثل حرکات سر، دست‌ها و حالت بدن را جمع‌آوری کرده و سپس گزارشی یک‌صفحه‌ای از عملکرد روان‌شناختی تیم آماده می‌کرد. این گزارش به کادر فنی کمک می‌کرد تا تصمیمات بهتری در انتخاب ترکیب تیم بگیرند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍61
2025/07/14 12:58:35
Back to Top
HTML Embed Code: