Telegram Web Link
☘️ «گفتگو در فضای عمومی»؛ منطق، اخلاق، روان‌شناسی

جلسه «گفتگو در فضای عمومی»؛ منطق، اخلاق، روان‌شناسی به همت کلاب ژرف اندیشی در کلاب هاوس و در پنج شنبه ۱۴۰۲/۲/۲۱ با حضور آقایان اردشیر منصوری ،حسین بیات و حسین دباغ برگزار شد.

🌐 دریافت صوت جلسه به همراه توضیحات

🌾 @Sedanet
🌾 @hossein_bayat
🌾 @jarfandishi_club
🌾 @hossein_dabbagh
🌾 @ardeshirmansouri
#رویداد
#اطلاع_رسانی

وبینار علمی

نسبت میان «اخلاق‌باوری» با «قیم‌سالاری»

نگاهی تحلیلی به مسئلهٔ محدودیت‌ آزادی‌های فردی

زمان: ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
ساعت ۲۰ الی ۲۲

🌐وبینار دانشگاه شهید بهشتی

اینجا چراغی روشن است...!
به کانال خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان بپیوندید:
@EthicsHouse
مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می کند:

نسبت میان "اخلاق باوری" با "قیم سالاری": نگاهی تحلیلی به مسئله محدودیت آزادی های فردی

آقای دکتر حسین دباغ 

آقای سیدمحمد حسینی

دبیر علمی نشست:
دکتر سعیده مزینانیان

 
زمان برگزاری: 
چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
ساعت ۲۰
لینک ورود به جلسه:
 
http://www.sbu.ac.ir/web/webinar
 
”قیم‌سالاری“ (paternalism) به چه معناست و چه تقریرهایی از آن می‌توان داشت؟ ”قیم‌سالاری“ چه ربط و نسبتی با ”اخلاق‌باوری“ (moralism) دارد و وجوه افتراق و اشتراکش با ”اخلاق‌باوری“ چیست؟ در ”قیم‌سالاری“، دست‌کم در نسخه‌ی کلاسیک آن، تلاش بر این است که از اضرار شخص به خود جلوگیری شود، نه لزوماً اضرار وی به دیگران. اما در ”اخلاق‌باوری“ تلاش بر این است که از ارتکاب اعمال اخلاق‌گریز/ غیراخلاقی (amoral) که جامعه آن را ناپسند تلقی می‌کند جلوگیری شود و، دست‌کم مطابق برخی از قرائت‌ها، حتی باید چنین اَعمالی را جرم‌انگاری کرد. روشن است که در هر دو تلقی، «آزادی» افراد مالاً دستخوش تغییر و تحدید خواهد شد. اما پرسش این است که کدام‌یک از این دو نگاه، موجه و معقول است تا دولت‌ها آن را در سیاست‌گذاری‌ها و قانون‌گذاری‌های‌شان به‌کار گیرند؟ ما (به میزبانی و دعوت #کرسی_حقوق_بشر_صلح_و_دموکراسی_یونسکو دانشگاه شهید بهشتی)، استدلال خواهیم کرد که ”اخلاق‌باوری“ و به‌کاربستن آن برای تحدید «آزادی» ناموجه است.
در این نشست، نخست ایده‌ی ”قیم‌سالاری“ را شرح و تبیین می‌کنیم. سپس به ”اخلاق‌باوری“ می‌پردازیم و نقد آن را در دستور کار قرار خواهیم داد. در پایان استدلال خواهیم کرد و به بحث خواهیم گذاشت که ”اخلاق‌باوری“ بر بنیان استواری قائم نشده است.
Forwarded from مشق نو
📝📝📝پرسش از مسئولیت اجتماعی در ساختارهای ناعادلانه

🔻🔻🔻مقاله‌ای از حسین دبّاغ منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو

📌بریده‌ای از متن:

🖊سخن درباره تحلیل عدالت و ناعدالتی ساختاری در جامعه‌ای است که برخی افراد براساس معیارهای تصادفی از بهره‌مندی‌های بیشتری نسبت به دیگران برخوردارند. برای مثال، جامعه‌ای که در آن یک قومیت، دین یا باور خاص در اکثریت قرار دارد و بسیاری از قوانین و سیاست‌ها به نفع آنان تنظیم شده است در حالی‌که قومیت‌ها و اقلیت‌های گوناگون یا ادیان و باورهای دیگر نیز در آن جامعه زیست می‌کنند.

🖊سؤال اینجاست که اگر ما در چنین جامعه‌ای زیست می‌کنیم و گمان می‌کنیم جامعه ما از ساختارهای ناعادلانه رنج می‌برد، چه مسئولیت اخلاقی‌ای پیش‌روی ماست. در این نوشتار، اولاً تلاش می‌کنم تا روشن کنم منظور از ساختارهای ناعادلانه چیست. سپس پیشنهاد‌هایی در مواجهه با ساختارهای ناعادلانه و رفع آنها بدست خواهم داد.

🖊ناعدالتی، بالذات امر جذابی نیست. عموم آدمیان ناعدالتی را امر نیکویی تلقی نمی‌کنند. وقتی تعبیر ساختار به ناعدالتی اضافه می‌شود، با مسئله‌ای بنیادین روبرو خواهیم شد. اجازه دهید با ذکر مثال این موضوع را روشن کنم. فرض کنید ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که در آن، سیاست‌ها، قوانین و ساختارهای اجتماعی-سیاسی به شکل سیستماتیک ناعادلانه است...

🖊در این ساختار ناعادلانه، افراد منافع و موقعیت‌های اجتماعی‌ ویژه‌ای دارند که این منافع و موقعیت‌ها از پس امری آمده است که برای آنان تصادفی بوده است و لزوماً کنش آنان در آن مدخلیت نداشته‌ و انتخاب دقیق و اصلی خودشان نبوده است که در آن موقعیت قرار گرفته‌اند.

🖊برای مثال، اجتماعی را در ذهن بیاورید که بسیاری از منافع منطبق بر این است که شما در چه طبقه‌ای از اجتماع به دنیا آمده‌اید، چه جنسیتی دارید یا از چه نژادی یا قومیتی هستید. نژاد، قومیت و یا جنسیت امری نیست که شما در درجه اول آن را انتخاب کرده باشید.

🖊شما «تصادفاً» با این ویژگی‌ها به دنیا آمده‌اید. شما می‌توانستید جنس دیگری داشته باشید یا در طبقه دیگر یا در نژاد و قومیت دیگری به دنیا بیایید. با این حال، در این جامعه قوانین و سیاست‌ها مبتنی بر جنسیت، طبقه اقتصادی یا نژاد و قومیت شما تنظیم شده است.

🔸متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید
mashghenow.com/?p=5872

#حسین_دباغ #عدالت #برابری #فقر

🔸نشانی تلگرام «مشق نو»:
www.tg-me.com/mashghenowofficial
@Sokhanranihaa
@Sokhanranihaa
🔊 فایل صوتی

نسبت میان "اخلاق باوری" با "قیم سالاری": نگاهی تحلیلی به مسئله محدودیت آزادی های فردی

آقای دکتر حسین دباغ 

آقای سیدمحمد حسینی

دبیر علمی نشست:
دکتر سعیده مزینانیان

 
زمان برگزاری: 
چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
 
”قیم‌سالاری“ (paternalism) به چه معناست و چه تقریرهایی از آن می‌توان داشت؟ ”قیم‌سالاری“ چه ربط و نسبتی با ”اخلاق‌باوری“ (moralism) دارد و وجوه افتراق و اشتراکش با ”اخلاق‌باوری“ چیست؟ در ”قیم‌سالاری“، دست‌کم در نسخه‌ی کلاسیک آن، تلاش بر این است که از اضرار شخص به خود جلوگیری شود، نه لزوماً اضرار وی به دیگران. اما در ”اخلاق‌باوری“ تلاش بر این است که از ارتکاب اعمال اخلاق‌گریز/ غیراخلاقی (amoral) که جامعه آن را ناپسند تلقی می‌کند جلوگیری شود و، دست‌کم مطابق برخی از قرائت‌ها، حتی باید چنین اَعمالی را جرم‌انگاری کرد. روشن است که در هر دو تلقی، «آزادی» افراد مالاً دستخوش تغییر و تحدید خواهد شد. اما پرسش این است که کدام‌یک از این دو نگاه، موجه و معقول است تا دولت‌ها آن را در سیاست‌گذاری‌ها و قانون‌گذاری‌های‌شان به‌کار گیرند؟

.
🆔 @Sokhanranihaa
🆑کانال سخنرانی ها
🌹
@Sokhanranihaa
@Sokhanranihaa
🔊 فایل صوتی

«گفتگو در فضای عمومی»؛ منطق، اخلاق، روان‌شناسی

تاریخ برگزاری پنج شنبه: ۱۴۰۲/۲/۲۱

ارائه دهندگان آقایان اردشیر منصوری ،حسین بیات و حسین دباغ

.
🆔 @Sokhanranihaa
🆑کانال سخنرانی ها
🌹
Forwarded from ژرف اندیشی
https://www.clubhouse.com/invite/k4FqYm1W hey - you should join us Tomorrow, 8:15 pm for «آزادی بیان»؛ مرزهای حقوقی و اخلاقی.
تاریخ برگزاری یکشنه ۱۴۰۲/۳/۲۸

ارائه دهندگان آقایان اردشیر منصوری ،حسین بیات و حسین دباغ

کلاب ژرف اندیشی در کلاب هاوس :

https://www.clubhouse.com/house/%DA%98%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%DB%8C


🍀🍀🍀🍀

کانال تلگرام ژرف اندیشی:

https://www.tg-me.com/jarfandishi_club

کانال تلگرامی اردشیر منصوری:

https://www.tg-me.com/ardeshirmansouri

کانال تلگرامی حسین بیات :

https://www.tg-me.com/hossein_bayat

کانال تلگرامی حسین دباغ:

https://www.tg-me.com/hossein_dabbagh
✔️دین آنلاین برگزار می‌کند:

⭕️تأملی در نو اندیشی دینی در ایران معاصر 2

بانگاهی به معرفت شناسی
و روانشناسی دین

👤با حضور سعید گرمارودی
و
حسین دباغ

🔺دبیر نشست: نورا نوری صفت

سه شنبه در بستر اینستاگرام و آپارات و تلگرام

🆔 @dinonline
Audio
تأملی در نواندیشی دینی درایران معاصر2

با نگاهی به معرفت‌شناسی و روانشناسی دین

باحضور:
حسین دباغ
معلم و محقق فلسفه اخلاق

سعید گرمارودی
مدرس و پژوهشگر روانشناسی دین

دبیر نشست: نورا نوری صفت

🆔 @dinonline
Forwarded from جرعه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️حسین دباغ از نیاز به دین سخن می‌گوید.

♦️وی دو مولفه "معنادهی" و "هویت‌ بخشی" دین را مورد تحلیل قرار می‌دهد🔺

مشاهده در یوتیوب

@joreah_journal

www.instagram.com/joreah_journal
ویژگی‌های سامانه‌های حکمرانی
برنامهٔ اول: سکولاریسم

#ايران_پایدار، در بخش مسئله‌شناسی حکمرانی در ایران، در تلاش است تا به راهبردها و راهکارهایی برای #بازآرایی_نظام_حکمرانی_ایران، دست یابد.

پیش از پرداختن به معماری نظام حکمرانی کارآمد، نیازمند آگاهی از اهداف، ارزش‌ها و ویژگی‌های سامانه‌های حکمرانی مطلوب هستیم. پیشتر در ۴ برنامه به اهداف نظام حکمرانی پرداخته شد و اکنون در سلسله برنامه‌هایی به ویژگی‌های نظام‌های حکمرانی مطلوب خواهیم پرداخت.

در نخستین برنامه از این سلسله برنامه‌ها با حضور دکتر #حسین_دباغ به بررسی #سکولاریسم به عنوان یکی از ویژگی‌های نظام‌های حکمرانی پرداخته خواهد شد. در بخش انتهایی این برنامه امکان بحث و گفتگو بین حاظران فراهم است.

این برنامه به صورت زنده در فضای گوگل میت برگزار می‌شود و ۱۰ دقیقه پیش از شروع برنامه می‌توانید از طریق پیوند زیر به اتاق گفتگو وارد شوید:

meet.google.com/rnw-hbqt-oer

#ایران_پایدار
#حکمرانی
#حسین_دباغ
#سکولاریسم  

⭕️ ایرانِ پایدار، بستری برای ایران‌شناسی و ایران‌شناسی، بنیانی برای پایداری ایران.

https://www.tg-me.com/iranepaydar_official
Audio
ویژگی‌های سامانه‌های حکمرانی
برنامهٔ اول: سکولاریسم

#ايران_پایدار، در بخش مسئله‌شناسی حکمرانی در ایران، در تلاش است تا به راهبردها و راهکارهایی برای #بازآرایی_نظام_حکمرانی_ایران، دست یابد.

پیش از پرداختن به معماری نظام حکمرانی کارآمد، نیازمند آگاهی از اهداف، ارزش‌ها و ویژگی‌های سامانه‌های حکمرانی مطلوب برای ایران هستیم. پیشتر در ۴ برنامه به اهداف نظام حکمرانی پرداخته شد و اکنون در سلسله برنامه‌هایی به ویژگی‌های نظام‌های حکمرانی مطلوب خواهیم پرداخت.  

در نخستین برنامه از این سلسله برنامه‌ها با حضور دکتر #حسین_دباغ به بررسی #سکولاریسم به عنوان یکی از ویژگی‌های نظام‌های حکمرانی کارآمد پرداخته شد. نسخهٔ شنیداری برنامه در این فایل در دسترس است.

نسخهٔ دیداری در یوتیوب ايران پایدار

https://youtu.be/8AX7pbzvTkU?si=hDxOlVlmaRTkNVD8

#ایران_پایدار
#ایران_شناسی
#حکمرانی #نظام_حکمرانی #سکولاریسم
#حسین_دباغ
 
⭕️ ایرانِ پایدار، بستری برای ایران‌شناسی و ایران‌شناسی، بنیانی برای پایداری ایران.

https://www.tg-me.com/iranepaydar_official
Forwarded from جرعه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️حسین دباغ در خصوصِ ویژگیهای حاکمیتِ سکولار سخن می‌گوید🔺

مشاهده در یوتیوب

@joreah_journal

www.instagram.com/joreah_journal
Forwarded from BBCPersian
🔹سالگرد اعتراض‌های ایران؛ نصیب ما از «زن زندگی آزادی» چه بود؟

🔹سالگرد کشته شدن مهسا‌امینی پیش روی چشم ماست. سالی پر تلاطم برای دست‌کم بخش مهمی از جمعیت جامعه ایرانی همراه با رنج و محنت و کلافگی و پریشانی و رنجوری. از تلف شدن جان‌های بیگناه تا دستگیری‌های ناموجه، روان خسته این بخش از جامعه ایرانی را زخمی‌تر و نامتعادل‌تر از پیش کرده است و چشم‌هایی نگران باقی مانده‌اند که چه آینده‌ای در انتظار آنان است. هنوز بخشی از جامعه ایرانی سرسختانه به مقاومت در برابر استبداد پایبندند با اینکه این مقاومت از نبرد خیابانی به نبرد دیجیتال کشیده شده است.

✍️حسین دباغ, پژوهشگر فلسفه و استاد دانشگاه در بریتانیا

https://bbc.in/465hPU0
@BBCPersian
ویژگی‌های سامانه‌های حکمرانی
برنامهٔ دوم: انواع نظام‌های حکمرانی سکولار

#ايران_پایدار، در بخش مسئله‌شناسی حکمرانی در ایران، در تلاش است تا به راهبردها و راهکارهایی برای #بازآرایی_نظام_حکمرانی_ایران، دست یابد.

پیش از پرداختن به معماری نظام حکمرانی کارآمد، نیازمند آگاهی از اهداف، ارزش‌ها و ویژگی‌های سامانه‌های حکمرانی مطلوب هستیم. پیشتر در ۴ برنامه به اهداف نظام حکمرانی پرداخته شد و اکنون در سلسله برنامه‌هایی به ویژگی‌های نظام‌های حکمرانی مطلوب خواهیم پرداخت.  

در نخستین برنامه از این سلسله برنامه‌ها با حضور دکتر #حسین_دباغ به بررسی #سکولاریسم به عنوان یکی از ویژگی‌های نظام‌های حکمرانی پرداخته شد. در برنامهٔ دوم به انواع نظام‌های حکمرانی سکولار خواهیم پرداخت.

این برنامه‌ روز پنجشنبه، ۳۰ شهریورماه، ساعت ۱۹:۳۰، به صورت زنده از صفحهٔ اینستاگرامی ايران پایدار  پخش خواهد شد.

#ایران_پایدار
#حکمرانی
#حسین_دباغ
#سکولاریسم

⭕️ ایرانِ پایدار، بستری برای ایران‌شناسی و ایران‌شناسی، بنیانی برای پایداری ایران.

https://www.tg-me.com/iranepaydar_official
حلقه مطالعاتی روزنه برگزار می‌کند

سخنرانیِ و گفت‌وگو با حسین دباغ

با موضوع:

حقوق و اخلاق


جمعه ۳۱ شهریور ماه
ساعت ۲۰/۳۰

محل جلسه در اسکای روم https://www.skyroom.online/ch/12ht/ghadir-cultural-house
Forwarded from ژرف اندیشی
اخلاق،_پژوهشهای_علمی،_سیاست_گذاری_اجتماعی_2023_07_24_16_46.mp4
149.7 MB
اخلاق و پژوهشهای علمی، سیاست گذاری اجتماعی
تاریخ برگزاری : دوشنبه ۱۴۰۲/۵/۲
ارائه دهندگان آقایان اردشیر منصوری ،حسین بیات، حسین دباغ

برگزاری توسط کلاب ژرف اندیشی ( کلاب هاوس) لینک عضویت در کلاب :

https://www.clubhouse.com/house/%DA%98%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%DB%8C


🍀🍀🍀🍀

کانال تلگرام ژرف اندیشی:

https://www.tg-me.com/jarfandishi_club

کانال تلگرامی اردشیر منصوری:

https://www.tg-me.com/ardeshirmansouri

کانال تلگرامی حسین بیات :

https://www.tg-me.com/hossein_bayat

کانال تلگرامی حسین دباغ:

https://www.tg-me.com/hossein_dabbagh
PHM2526891692732600 (2).pdf
679.6 KB
مقاله‌ی ”اخلاقی‌باوری“ و ”قیم‌سالاری“: امکان یا امتناع تحدید آزادی‌های فردی؟

نوشته‌ی:
دکتر حسین دباغ
سید محمد حسینی
محمد یوسف‌زاده
منتشرشده در مجله‌ی ”تأملات فلسفی“ دانشگاه زنجان.


با تشکر از #کاوه_بهبهانی عزیز که در پاره‌ای معادل‌گزاری‌‌ها سلیقه به خرج داد و ما را برای نگارش این مقاله یاری کرد. از ایشان سپاس‌گزاریم.

https://phm.znu.ac.ir/article_252689.html
🍁 «اخلاق‌باوری» و «قیّم‌سالاری»: امکان یا امتناع تحدید آزادی‌های فردی؟
👤 سید محمد حسینی، محمد یوسف‌زاده و #حسین_دباغ

منتشر شده در نشریه تأملات فلسفی
دوره ۱۳، شماره ۳۰، صفحه ۳۳۵-۳۷۶، شهریور۱۴۰۲

🍂 «قیّم‌سالاری اخلاقی» به چه معناست و چه تقریرهایی از آن می‌توان داشت؟ «قیّم‌سالاری» چه ربط و نسبتی با «اخلاق‌باوری» دارد و وجوه افتراق و اشتراکش با آن چیست؟ در «قیّم‌سالاری»، دست‌کم در نسخۀ کلاسیک آن، تلاش بر این است که از اضرار شخص به خود جلوگیری شود نه لزوماً اضرار وی به دیگران. اما در «اخلاق‌باوری» تلاش بر این است که از ارتکاب اَعمال «اخلاق‌گریز/ غیراخلاقی» که جامعه آن را ناپسند تلقی می‌کند جلوگیری شود و، دست‌کم مطابق برخی از قرائت‌ها، حتی باید چنین اَعمالی را جرم‌انگاری کرد. روشن است که در هر دو تلقی، «آزادیِ» افراد مآلاً دستخوش تغییر و تحدید خواهد شد. اما پرسش این است که کدام‌یک از این دو نگاه، موجه و معقول است تا دولت‌ها و/ یا حکومت‌ها آن را در سیاست‌گذاری‌ها و قانون‌گذاری‌هایشان به‌کار گیرند؟ ما در این مقاله استدلال خواهیم کرد که «اخلاق‌باوری» ناموجه است و به‌کاربستن آن برای تحدید «آزادیِ» شهروندان نامعقول. برای نشان‌دادن این امر، در وهلۀ نخست ایدۀ «قیّم‌سالاری» را شرح و تبیین می‌کنیم و انواع «قیّم‌سالاری» را بر می‌شمریم، سپس به «اخلاق‌باوری» می‌پردازیم و نقد آن را در دستور کار قرار خواهیم داد. در پایان استدلال خواهیم کرد که «اخلاق‌باوری» بر بنیان استواری قائم نشده است.

🌐 برای مطالعه متن کامل و دریافت فایل PDF اینجا کلیک کنید

🌾 @Sedanet
🌾 @hossein_dabbagh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ویژگی‌های سامانه‌های حکمرانی
برنامهٔ اول: سکولاریسم

#ايران_پایدار، در بخش مسئله‌شناسی حکمرانی در ایران، در تلاش است تا به راهبردها و راهکارهایی برای #بازآرایی_نظام_حکمرانی_ایران، دست یابد.

پیش از پرداختن به معماری نظام حکمرانی کارآمد، نیازمند آگاهی از اهداف، ارزش‌ها و ویژگی‌های سامانه‌های حکمرانی مطلوب برای ایران هستیم. پیشتر در ۴ برنامه به اهداف نظام حکمرانی پرداخته شد و اکنون در سلسله برنامه‌هایی به ویژگی‌های نظام‌ حکمرانی مطلوب برای ایران خواهیم پرداخت.  

در نخستین برنامه از این سلسله برنامه‌ها با حضور دکتر #حسین_دباغ به بررسی #سکولاریسم به عنوان یکی از ویژگی‌های نظام‌های حکمرانی کارآمد پرداخته شد. گزیده‌ای از این برنامه را می‌توانید در این فایل مشاهده نمایید.

نسخهٔ شنیداری کامل برنامه

https://www.tg-me.com/iranepaydar_official/1203

نسخهٔ دیداری در یوتیوب

https://youtu.be/8AX7pbzvTkU?si=hDxOlVlmaRTkNVD8

#ایران_پایدار
#ایران_شناسی
#حکمرانی #نظام_حکمرانی #سکولاریسم
#حسین_دباغ
 
⭕️ ایرانِ پایدار، بستری برای ایران‌شناسی و ایران‌شناسی، بنیانی برای پایداری ایران.

https://www.tg-me.com/iranepaydar_official
2024/05/10 20:05:14
Back to Top
HTML Embed Code: