Telegram Web Link
🔵 بانک مرکزی ۵.۳ میلیارد دلار در سال جاری تامین ارز کرد

🔹از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۶ اردیبهشت‌ماه، ۵ میلیارد و ۳۰۲ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیازهای خدماتی تامین ارز شده است.

🔹۳ میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار از ارز تامین شده به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حمل و نقل خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک » و «ماشین آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته اند.

🔹واردات کالاهای اساسی و دارو نیز یک میلیارد و ۵۹۷ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی، و ۲۳۷ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

🔹این گزارش حاکی است، ۱۶۳ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.

@IGCEIRAN
📊نرخ انواع ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

📆یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

@IGCEIRAN
🔵 معامله ۵۷۶ میلیون دلار در هفته گذشته / حجم کل معاملات ارز تجاری امسال از ۳ میلیارد دلار گذشت

🔹طی ۶ جلسه معاملاتی بازار ارز تجاری در هفته منتهی به ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری، ۵۷۶ میلیون دلار انواع ارز مورد دادوستد بازرگانان قرار گرفت.

🔹 حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران به تفکیک نوع ارز، ۷۰۷.۲ میلیون درهم، ۳۲۰.۴ میلیون دلار، ۲۳۷.۵ میلیون یوآن، ۲۵.۱ میلیون یورو و ۱۴۲.۴ میلیون روبل بوده است.

🔹 گفتنی است، از ابتدای سال جاری تا ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران بر اساس ارزش دلاری، به ۳ میلیارد و ۸۲ میلیون دلار رسید.

🔹امسال به تفکیک نوع ارز، ۳ میلیارد و ۹۳۷ میلیون درهم، یک میلیارد و ۶۲۱ میلیون دلار، یک میلیارد و ۴۵۴ میلیون یوآن، ۱۶۴ میلیون یورو و ۴۵۶ میلیون روبل مورد معامله قرار گرفت.

@IGCEIRAN
🟡حراج شمش طلا ۲۳ اردیبهشت برگزار می‌شود/ مهلت واریز وجه الضمان تا ساعت ۲۴ دوشنبه

🔸یکصد و هشتمین جلسه حراج شمش طلا روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

🔸متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال(۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجه الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه، در یکصد و هشتمین حراج این مرکز شرکت کنند.

🔸وزن هر قطعه شمش طلا یک کیلوگرم و با حداقل عیار ۹۹۵ در هزار خواهد بود.

🔸طبق شیوه نامه شماره ۶ مورخ ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳، «فروشندگان عمده شمش طلا»، «تولیدکننده و سازنده فعال مصنوعات طلا» و «خرده فروشان طلای آبشده» مجاز به خرید شمش طلا در مرکز مبادله ایران هستند. متقاضیان باید دارای پروانه کسب مجاز و معتبر باشند. پروانه کسب متقاضیان خرید که توسط اتحادیه‌های طلا و جواهر صادر می‌شوند، باید در درگاه ملی مجوزها ثبت و قابل استعلام باشند.

🔸معاملات به روش حراج حضوری و به صورت نقد صورت می‌گیرد.

@IGCEIRAN
🟡معامله ۹۴ کیلوگرم شمش طلا در ۲۱ اردیبهشت ماه

🔸با معامله ۹۴ کیلوگرم شمش طلا در ۲۱ اردیبهشت ماه، حجم کل معاملات شمش مرکز مبادله ایران برای سال جاری به ۱۰۹۴ کیلوگرم رسید.

🔸امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه، ۹۴ کیلوگرم شمش طلا به ارزش ۸۴۶ میلیارد تومان در حراج شماره ۱۰۷ مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت؛ میانگین قیمت این حجم معاملات، ۹ میلیارد تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد ثبت شد.

🔸از ابتدای سال جاری تا کنون، ۱۰ جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران برگزار شده است که در نتیجه آن، ۱۰۹۴ کیلوگرم شمش به ارزش ۹۶۸۳ میلیارد تومان به فروش رسید.

@IGCEIRAN
📊نرخ انواع ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

📆دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

@IGCEIRAN
🔵 ضرورت حضور فعال بانک مرکزی در بازار ارز/ سیاست‌های ارزی یکی از محور‌های اصلی ثبات اقتصادی کشور است

💬محمد جواد ایروانی؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

🔹 سیاست‌های ارزی یکی از محور‌های اصلی در شکل‌دهی به ثبات اقتصادی کشور است و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

🔹 سیاست‌گذار نباید منتظر بماند تا بازار خودش نرخ ارز را تعیین کند، بلکه باید در این زمینه مدیریت و هدایت فعالانه داشته باشد.

🔹 ۸۵ درصد واردات ایران شامل مواد اولیه، واسطه‌ای و ماشین‌آلات است؛ بنابراین افزایش نرخ ارز باعث افزایش هزینه تولید و در نتیجه تشدید تورم می‌شود.

🔹برخی براین باورند افزایش نرخ ارز به حمایت از صادرات کمک می‌کند؛ اما این امر اشتباه است و نباید اجازه داد افزایش نرخ ارز جایگزین سایر سیاست‌های مؤثر تجارت خارجی شود.

🔹 بانک مرکزی باید در بازار ارز حضوری فعال داشته باشد و دولت نیز در یک اقتصاد صادرات‌محور حمایت‌های قوی و هدفمند از صادرکنندگان ارائه دهد.

@IGCEIRAN
🔵تامین ارز ۳.۷ میلیارد دلاری بانک مرکزی برای واردات بخش صنعت

🔹از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه، ۵ میلیارد و ۶۷۳ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیازهای خدماتی تامین ارز شده است.

🔹۳ میلیارد و ۷۶۴ میلیون دلار از ارز تامین شده به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حمل و نقل خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک » و «ماشین آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته اند.

🔹واردات کالاهای اساسی و دارو نیز یک میلیارد و ۷۳۰ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ یک میلیارد و ۴۵۷ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی، و ۲۳۷ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

🔹این گزارش حاکی است، ۱۷۹ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.

@IGCEIRAN
تامین مالی ارزی بنگاه های اقتصادی کشور در مرکز مبادله ایران/ عرضه ۲ میلیارد دلار اوراق صکوک ارزی در سال ۱۴۰۴

💬محمدرضا فرزین، رییس‌کل بانک مرکزی در سی‌و‌دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی:

🔹در حوزه تامین مالی ارزی، ما از سال گذشته فروش اوراق صکوک ارزی را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران شروع کردیم و برای امسال آمادگی عرضه ۲ میلیارد دلار صکوک ارزی را داریم. ۶۰ میلیون دلار اوراق قرضه ارزی را در ماه گذشته عرضه کرده‌ایم و ۲۰۰ میلیون دلار اوراق نیز هفته آینده برای تامین مالی ارزی یکی از بنگاه‌های اقتصادی کشور در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه می‌شود. با صندوق توسعه ملی در این زمینه همکاری داریم و از تمام ظرفیت مرکز مبادله برای این کار استفاده خواهیم کرد.

🔹تامین مالی ارزی برای بنگاه‌هایی است که صادرکننده هستند؛ یعنی می‌توانند با صادر کردن، درآمد ارزی خود را پوشش دهند.

🔹به زودی در مرکز مبادله ایران روش فروش اعتباری و بازار سلف ارزی را ایجاد خواهیم کرد که به گسترش تامین مالی ارزی کمک می‌کند.

@IGCEIRAN
🔵 بازار ارز تجاری در سال جاری؛ حجم معاملات از ۳.۳ میلیارد دلار عبور کرد

🔹از ابتدای سال جاری تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران بر اساس ارزش دلاری، به ۳ میلیارد و ۳۲۹ میلیون دلار رسید.

🔹حجم کل معاملات این بازار از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه، به تفکیک نوع ارز، ۴ میلیارد و ۱۹۲ میلیون درهم، یک میلیارد و ۷۷۵ میلیون دلار، یک میلیارد و ۵۳۷ میلیون یوآن، ۱۷۳ میلیون یورو و ۴۵۶ میلیون روبل بوده است.

@IGCEIRAN
🔵 بانک مرکزی باید مسئول مستقیم نظامات ارزی کشور باشد

💬سید حمید پورمحمدی؛ رییس سازمان برنامه و بودجه کشور :

🔹جایگاه بانک مرکزی باید به‌صورت روزافزون تقویت شود. اقتدار بانک مرکزی در مدیریت منابع ارزی به مصلحت کشور است و همه دستگاه‌ها، از جمله هیات امنای نهاد‌های اقتصادی، باید نقش حمایتی در این مسیر ایفا کنند.

🔹پژوهشکده‌ها و محققان با ارائه پیشنهاد‌های عملی، به بانک مرکزی در تقویت مدیریت دارایی‌های ارزی کمک کنند. اولین گام در این مسیر، آگاهی کامل بانک مرکزی از کلیه منابع ارزی کشور است. چنین اشرافی می‌تواند جسارت و قدرت تصمیم‌گیری بانک مرکزی را افزایش دهد.

🔹 منابع ارزی که در اختیار نهاد‌های دولتی، شهرداری‌ها یا شرکت‌های دولتی قرار دارد، باید با هماهنگی و نظارت بانک مرکزی در فعالیت‌های اقتصادی به‌کار گرفته شود. این هماهنگی می‌تواند واردات ماشین‌آلات، مواد اولیه یا سرمایه‌گذاری‌های خارجی را هدفمند و اثربخش‌تر کند.

🔹 بانک مرکزی باید مسئول مستقیم نظامات ارزی کشور باشد.

🔹 افزایش درآمد ارزی نیازمند هم‌افزایی همه بخش‌ها از جمله وزارت نفت، صنعت، کشاورزی و بخش خصوصی است.

@IGCEIRAN
📊 نرخ انواع ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

📆سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

@IGCEIRAN
🔵 معامله ۱۵۶ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران / ۵۶۶ واردکننده ارز خریدند

🔹طی روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران به تفکیک نوع ارز، ۲۱۴.۵ میلیون درهم، ۷۷.۴ میلیون دلار، ۱۳.۶ میلیون یورو و ۳۹.۵ میلیون یوآن بوده است؛ معادل ارزش دلاری این حجم معاملات ۱۵۶.۶ میلیون دلار است.

🔹در این روز ۵۶۶ واردکننده و ۲۷ صادرکننده اقدام به معامله انواع نماد ارزی کردند.

@IGCEIRAN
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎦 رونمایی از فاز دوم طرح میرشتاب؛ توسعه تعاملات تجاری و گردشگری تهران-مسکو در بستر فناوری شبکه بانکی

🔷 با اجرایی شدن فاز دوم طرح «شتاب-میر» گردشگران و صاحبان کسب و کار روسیه می‌توانند از طریق پذیرندگان فروشگاهی در کشور ایران، اقدام به خرید کنند.

@IGCEIRAN
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎦 اتصال شبکه پرداخت ایران و روسیه؛ تقویت تعاملات بانکی فرامرزی و گسترش همکاری های بین المللی

🔷«شتاب-میر» راهکاری نوآورانه مبتنی بر اتصال مستقیم دو شبکه پرداخت ملی با ارزهای متفاوت است. این فناوری با بهره‌گیری از زیرساخت‌های دیجیتال و قابلیت‌های تلفن‌های همراه اندرویدی، امکان انجام پرداخت‌های روزمره را برای مسافران در کشور مقصد، بدون نیاز به مراجعه به صرافی یا تبدیل ارز، فراهم می‌آورد.

@IGCEIRAN
🔵 ایران به‌زودی عضو بانک توسعه جدید بریکس می‌شود/ امکان برقراری ارتباط بانکی با دیگر کشورها بدون نیاز به سوئیفت

💬 محمدرضا فرزین؛ رییس کل بانک مرکزی:

🔹 طرح اخیر حاصل بیش از سه سال تلاش مشترک فنی، سیاسی و همچنین روابط بانکی میان ایران و روسیه است.

🔹ارتباطات بانکی که در حال حاضر برقرار شده است، هیچ ارتباطی با موضوع مذاکرات موجود ندارد. روابط ایران با حوزه بریکس بیش از سه سال است که آغاز شده و در حال حاضر در حوزه بریکس متقاضی عضویت در بانک توسعه جدید (NDB) بریکس هستیم که بزودی عملیاتی می‌شود و در این زمینه، مذاکرات لازم با کشورهای از جمله هند، آفریقای جنوبی و چین آغاز شده است.

🔹فعالیت و برنامه‌های بانک مرکزی در حوزه پولی و بانکی مستقل از موضوع مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکاست، از طریق سیستم سپام با سیستم پیام رسان بانکی هر کشوری می‌توانیم ارتباط خود را برقرار کنیم بدون اینکه نیازی به سوئیفت باشد. اگر هم لازم باشد از سوئیفت استفاده خواهیم کرد، با این حال در حال حاضر نیاز و اجباری به استفاده از سوئیفت نداریم.

@IGCEIRAN
🔵 تقویت تجارت و گردشگری بین ایران و روسیه با اتصال میر و شتاب/ فاز سوم طرح میرشتاب در شهریورماه

💬اصغر ابوالحسنی؛ قائم مقام بانک‌مرکزی:

🔹 در فاز دوم اجرای این طرح مشترک بین دو بانک مرکزی ایران و روسیه، شهروندان روسیه با میر پِی می‌توانند در پایانه‌های فروشگاه‌های ایرانی خرید کنند.

🔹 در فاز سوم این پروژه شهروندان ایرانی نیز قادر خواهند بود علاوه بر دریافت اسکناس از خودپردازها که اکنون انجام می‌شود، در پایانه‌های فروشگاهی روسیه خرید کنند.

🔹 فاز سوم از شهریورماه به صورت پایلوت در روسیه انجام می‌شود و تا آذرماه سال جاری نهایی و به صورت کامل اجرا خواهد شد.

🔹 این اقدامات به تقویت تجارت و گردشگری بین دو کشور کمک می‌کند و می‌تواند الگویی برای تعامل با سایر کشورها باشد.

@IGCEIRAN
🟡برگشت ۱۰ همت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد از طریق بازار طلای مرکز مبادله ایران

🔸با معامله ۹۵ کیلوگرم شمش طلا در ۲۳ اردیبهشت ماه، حجم کل معاملات شمش مرکز مبادله ایران برای سال جاری به ۱۱۸۹ کیلوگرم رسید؛ با معامله این حجم از شمش طلا، بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور برگشت.

🔸امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه، ۹۵ کیلوگرم شمش طلا به ارزش حدود ۸۲۰ میلیارد تومان در حراج شماره ۱۰۸ مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت؛ میانگین قیمت این حجم معاملات، ۸ میلیارد ۶۲۸ میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد ثبت شد.

🔸از ابتدای سال جاری تا کنون، ۱۱ جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران برگزار شده است که در نتیجه آن، ۱۱۸۹ کیلوگرم شمش به فروش رسیده است که در نتیجه آن بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ارز حاصل از صادرات به اقتصاد کشور وارد شده است.

@IGCEIRAN
📊نرخ انواع ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

📆چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

@IGCEIRAN
🔵 بازار ارز تجاری در روز سه شنبه؛ ۵۳۴ واردکننده معادل ۱۹۲ میلیون دلار ارز خریدند

🔹طی روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران به تفکیک نوع ارز، ۲۲۰.۴ میلیون درهم، ۱۱۴.۲ میلیون دلار، ۳.۹ میلیون یورو و ۹۹.۸ میلیون یوآن بوده است؛ معادل ارزش دلاری این حجم معاملات ۱۹۲.۳ میلیون دلار است.

🔹در این روز ۵۳۴ واردکننده و ۲۸ صادرکننده اقدام به معامله انواع نماد ارزی کردند.


@IGCEIRAN
2025/07/13 18:45:51
Back to Top
HTML Embed Code: