Telegram Web Link
🌐 نامه جبهه اصلاحات به شورای نگهبان در جهت رعایت قانون در فرایند رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخابات:
"حاکمیت قانون بر انتخابات‌ مقدم است"

🔸️ جبهه اصلاحات ایران در نامه‌ای به شورای نگهبان از نقض قانون در روند رسیدگی به صلاحیت کاندیداهای ریاست‌جمهوری انتقاد کرد.

در بخشی از نامه آمده است:
🔹عدم پیش‌بینی مراحل اعتراض به تصمیم‌ شورای نگهبان در قانون انتخابات ریاست‌جمهوری نافی ماده واحده «لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبان ردصلاحیت‌شده در انتخابات مختلف» مصوب ۱۳۷۸/۰۸/۲۲ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست و نمی‌تواند باشد.

🔹ماده واحده مذکور عام است و همه‌ی انتخابات را شامل می‌شود و تاکنون توسط مجمع تشخیص مصلحت لغو و یا اصلاح نشده است.

http://T.me/IIFJO
⭕️ واکنش پزشکیان پس از اولین برنامه تلویزیونی

ما برای اداره کشور نیاز داریم صدای مردم را بشنویم، ایرادات را بپذیریم و اصلاح کنیم. با هشتگ ⁧ #برای_ایران ⁩گوش شنوای شما در فضای مجازی هستم و خود را پاسخگو می‌دانم. با من حرف بزنید.

http://T.me/IIFJO
🔰 یک گام به پیش
✍️ یادداشتی از علی‌رضا علوی‌تبار
منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو

1️⃣ایران نیازمند «اصلاحات بنیادی» است. مشکلات در هم پیچیده و تثبیت‌شده‌ ایران که هر کدام با فشار و حمایت «گروه ذی‌نفع» قدرتمندی تداوم یافته و در مقابل هر راه‌حلی مقاومت می‌کند، با تغییر برخی از مسئولان سیاسی و برخی از راهبردها و خط‌مشی‌ها قابل حل نیستند. باید نظام تصمیم‌گیری و اداره امور عمومی به‌گونه‌ای بنیادی تغییر کند. حداقل تغییرهای ضروری همان است که در پانزده محور بیانیه آقای سیدمحمد خاتمی آمده است.

2️⃣اصلاحات بنیادی هنگامی به‌گونه‌ای مسالمت‌آمیز در کشور تحقق خواهد یافت که نخست در درون حکومت درکی از این واقعیت پیدا شود که تداوم وضع موجود منجر به «بحران» و در نهایت «فاجعه» خواهد شد. پس از پیدایش این درک، گرایشی برای «بهبودخواهی حکومتی» شکل بگیرد و آمادگی پذیرش تغییر پدید آید، حداقل با هدف بقای بلندمدت. از سوی دیگر، نیروهای اجتماعی دگرگونی‌‌خواه بتوانند سازمان‌یافته و منضبط و با «آرمان‌گراییِ واقع‌بینانه» جنبش اجتماعی قدرتمندی را با بهره‌گیری از همه ابزارهای مسالمت‌جویانه پیش‌ ببرند. با همسویی این دو (بهبودخواهی حکومتی و جنبش اجتماعی)، در نقطه‌ای، توافقی ملی برای دگرگونی مسالمت‌آمیز و کم‌هزینه شکل می‌گیرد و آهسته و پیوسته در مسیری پرسنگلاخ پیش می‌رود.

3️⃣ریاست قوه مجریه در بهترین وضعیت حدود بیست درصد اختیار و اقتدار برای تصمیم‌گیری کلان در کشور خواهد داشت. در حالی‌که در واقعیت مدت‌هاست که بخشی از اختیارات ریاست جمهوری از او گرفته شده است. سکانداری سیاست خارجی، هدایت اصلی‌ترین دستگاه امنیتی کشور، ریاست بر نیروی انتظام‌بخش جامعه (که به غلط نیروی نظامی تصور می‌شود) و... از جمله این اختیارات هستند. رئیس‌جمهور بدون بازگشت این اختیارات بسیار ضعیف‌تر از تعریف رسمی است که از او می‌شود. به‌ویژه اگر با مجلسی مواجه باشیم که در فرآیندی بیشتری شبیه به انتصاب و نه انتخاب، شکل گرفته است، با محدودیت و دشواری بیشتری در تصمیم‌گیری توسط رئیس‌جمهور روبرو خواهید بود. مجلسی که به واقع نماینده همه مردم باشد، قدرت رئیس‌جمهور را به‌شدت افزایش می‌دهد.

4️⃣آیا معنای این سخنان بی‌توجهی به انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو است؟ خیر. عبور یکی از نامزدهای مهم‌ترین تشکل اصلاح‌طلبان از سد شورای نگهبان، فرصتی را پدید آورده است که باید حداکثر بهره‌گیری را از آن کرد. در این زمینه می‌تواند به چند محور توجه کرد:

🖊الف. نظام اداره امور عمومی در ایران، نظامی ایستا و فاقد کشمکش و تعارض درونی نیست. اگر تغییری در بخشی از این نظام (سیستم) اتفاق بیافتد، هماهنگی میان بخش‌های مختلف را دچار اختلال می‌کند و مانع می‌شود که هر بخشی با «بازتولید» خود در بخش‌های دیگر مشکلات را تثبیت کرده و تداوم ببخشد. به علاوه دگرگونی در یک بخش از سیستم به انتقال دگرگونی به بخش‌های دیگر یاری می‌رساند. به بیان روشن‌تر یک تغییر (حتی کوچک) در شرایط یک سیستم پویا و دارای تعارض درونی، می‌تواند به تغییرات بیشتر و بزرگ‌تر منجر گردد. بنابراین از هر تغییری، حتی کوچک، باید استقبال کرد.

🖊ب. می‌توان این انتخابات را به فرصتی برای «احیای گفتمان جمهوریت» تبدیل کرد. فعالیت در این انتخابات می‌تواند به فرصتی برای آموزش و تقویت اعتماد به نفس «جمهور» تبدیل شود. با پیروزی در این انتخابات می‌توان «امید» را بازسازی کرد و از مردم منفعل و درمانده، شهروندانی ذی‌حق و مسئول ساخت. باید به مردم آموخت که خشم چیزی را تغییر نمی‌دهد، تلاش است که به دگرگونی منجر می‌شود. تلاش برای همراه کردن دیگران با خود و برداشتن گام‌های سنجیده با باز نگه داشتن چشم‌ها. فرصت انتخابات، فرصتی بسیار مناسب و کم‌هزینه برای تبدیل «خشم» به «تلاش دسته‌جمعی» است. مردم درمانده، ناامید، خسته و خشمگین فقط برای تخریب به‌کار می‌آیند؛ ایران دیگر تحمل تخریب و خشم رها شده را ندارد. باید تمرین کنیم و چه فرصتی بهتر از این.

🖊پ. درست است که حداکثر اختیار و اقتدار ریاست جمهوری بیست درصد از نظام تصمیم‌گیری است، اما بیست درصد کم نیست. می‌توان با داشتن تیم قدرتمند و کاردان بخشی از مصائب مردم را کم کرد. تغییر را می‌توان از حوزه‌هایی شروع کرد که مقاومت کمتری در آن‌ها وجود دارد. می‌توان به‌جای تغییرات پر سروصدا، به تغییرات کوچک اما ماندگار اندیشید. این کار نیازمند اداره جمعی امور است.

🖊تصور این را ‌که می‌توان از طریق انتخابات پیش‌رو به همه اهداف رسید، باید کنار گذاشت. اما این انتخابات را باید جدی گرفت و با مشارکت در آن هم خودمان را ارتقاء دهیم، هم گفتمان سیاسی را و هم زمینه‌ساز دگرگونی‌های آهسته و پیوسته آینده شویم./پایان

#علیرضا_علوی‌تبار #سیاست #انتخابات


http://T.me/IIFJO
بیانیه‌ی سازمان عدالت و آزادی به‌منظور حمایت از تصمیم جبهه‌ی اصلاحات ایران در معرفی مسعود پزشکیان به‌عنوان نامزد چهاردهمین دوره‌ی ریاست‌جمهوری

به نام خدا
در پی سانحه‌ی سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور فقید، کشور به یک‌باره در آستانه‌ی انتخاباتی دیگر قرار گرفت که دارای اهمیتی ویژه است. 
سازمان عدالت و آزادی به‌عنوان یکی از احزاب عضو جبهه‌ی اصلاحات و هم‌زمان با تشکیل ستاد انتخابات چهاردهمین دوره‌ی ریاست‌جمهوری ضمن رصد و پایش شرایط کشور، کنش فعالانه‌ای در جبهه‌ی اصلاحات داشته و با اتکا به خردجمعی و بر مبنای معیارهایی چون پاک‌دستی، توانمندی، باورمندی به اهداف جریان اصلاحات و سوابق اجرایی و سیاسیِ شخصیت‌های ثبت‌نام‌کننده در انتخابات، گزینه‌های خود را در زمان مقتضی به جبهه‌ی اصلاحات معرفی و در انتخاب سه گزینه‌ی نهایی این جبهه منشأ اثر بوده است.

اکنون که با اعلام اسامی کاندیداهای تأیید صلاحیت شده، تبلیغات رسمی انتخابات چهاردهمین دوره‌ی ریاست جمهوری آغاز شده‌ است تأکید بر موارد زیر را ضروری‌ می‌دانیم: 

۱ |عملکرد فراقانونی شورای‌نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدها همچون گذشته ناموجه و به‌دور از شفافیت و توأم با اجحاف و تضییع حق آنان و طرفداران‌شان است و عدم احراز صلاحیت شخصیت‌های خوش‌نام، موجه و خوش‌سابقه‌ای چون دکتر اسحاق جهانگیری و دکتر عباس آخوندی با استانداردهای انتخابات آزاد، منصفانه و مردم‌سالار سازگار نیست.
۲ |سازمان عدالت و آزادی ضمن حمایت از جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان، کاندیدای منتخب جبهه‌ی اصلاحات ایران، برای موفقیت ایشان در سراسر کشور تلاش خواهد کرد و با عنایت به پاک‌دستی، صداقت، توانمندی، کارآمدی و همچنین روحیه‌ی اصلاح‌طلبانه‌ی ایشان، از آحاد مردم این سرزمین که دغدغه‌ی ایران و رشد، توسعه و کاستن از شیوه‌های غیرخردمندانه و ناکارآمد در اداره‌ی امور کشور را دارند، دعوت می‌کند با مشارکت فعال در مرحله‌ی تبلیغات و نیز شرکت در انتخابات چهاردهمین دوره‌ی ریاست‌جمهوری، به کاندیدای منتخب جبهه‌ی اصلاحات رأی دهند. 
۳ |این سازمان با اتکا به مشی اصلاح‌طلبانه‌ی خود انتظار دارد جناب آقای دکتر پزشکیان موارد زیر را پیش و پس از انتخابات در دستور کار خویش و همکارانش قرار دهد:

الف |امور جاری کشور را براساس قانون اساسی که میثاق ملی ایرانیان است، به فرجام رساند و اجرای بدون تنازل قانون‌اساسی و حکومت قانون، همچون اصل تک دولتی را مهم‌ترین اصل اساسی رویکردهای دولت خود بداند.
ب |حقوق بنیادین شهروندی هم‌چون حق انتخابِ سبک زندگی را که در سالیان اخیر به بهانه‌هایی همچون حجاب و نوع وابستگی‌های سیاسی، قومی یا مذهبی به‌شدت محدود و سرکوب شده است را به رسمیت شناخته، مدافع و پاسدار آن باشد.
پ |اعضای کابینه، معاونان، استانداران، فرمانداران و مدیران را براساس کارآمدی و توانمندی منصوب نماید و از به کارگیری افراد فاقد تجربه، فرصت‌طلب و ناکارآمد بپرهیزد. 
ت |سیاست‌های بین‌المللی و دیپلماسی کشور را با شیوه‌های عقلانی و مبتنی بر عزت و منافع ملی تدوین کرده، با تعامل عزتمندانه با هر دو بلوک غرب و شرق، کشور را از انزوای بین‌المللی خارج و به بازیگری مؤثر و مورد احترام در جامعه‌ی بین‌المللی تبدیل کند.
ث |شرایط اقتصادی کشور را که به واسطه‌ی مدیریت غیرکارشناسی و دخالت عوامل غیرپاسخگو به گره‌های کور دچار شده و معیشت شهروندان را با تنگنای شدید و آیند‌ه‌ی اقتصادی کشور را با دورنمایی تیره روبه‌رو کرده است، با مشورت تیم متخصص و منسجم اقتصادی به ریل عقلانیت و توسعه بازگرداند.
د |محیط زیست را در حوزه‌های مختلفی چون حفاظت منابع آبی و خاکی، جنگل‌ها و گونه‌های گیاهی و حیوانی، کاهش آلودگی هوای شهری، توسعه‌ی زیست‌پذیری سکونت‌گاه‌های روستایی و... با توان نخبگان و کارشناسان جوان کشور بار دیگر احیا کند.
رییس‌جمهور منتخب با توجه به ابرچالش تأمین آب و بحران منابع آبی و گسترش نگران‌کننده‌ی خشک‌سالی در کشور باید بی‌درنگ کارگروهی فنی با اختیارات و اعتبارات کافی متشکل از مدیران ارشد دولت و متخصصان زبده، سیاست‌های اثربخشی را در این حوزه تعریف و اجرا نماید.
ذ |آموزش، رکن اساسی و مهم توسعه‌ی اجتماعی است. نهاد آموزش‌وپرورش و آموزش عالی کشور به‌سبب سیاست‌های غلط سالیان گذشته از ریل خود خارج و به بیراهه رفته است. انتظار است رییس جمهور منتخب مهمترین اولویت خود را احیای نهاد آموزش‌وپرورش و بهبود شرایط فرهنگیان عزیز قرار دهد.

ر |در حوزه‌ی اجتماعی نیز امید داریم آقای دکتر پزشکیان توسعه‌ی نهادهای مدنی، رفع همه‌ی اشکال تبعیض علیه زنان، افزایش و بهبود دسترسی شهروندان به اینترنت آزاد و بدون فیلتر و حق اعتراضات مسالمت‌آمیز برای عموم شهروندان را در برنامه‌ها و سیاست‌های کلان خود مبتنی بر قانون اساسی لحاظ کند.

http://T.me/IIFJO
✍️ عباس‌ عبدی و یک سؤال مهم
از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

http://T.me/IIFJO
📊 نتایج دومین نظرسنجی شناخت پیرامون انتخابات ریاست‌جمهوری

🔸سایه آرای سرگردان بر فضای انتخابات

مهم‌ترين یافته‌ها؛
✍️ بر اساس‌ یافته‌های پیمایش شناخت در ۲۱ لغایت ۲۴خردادماه، میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۵۳.۶ درصد برآورد می‌شود.

✍️ در بین کسانی که قصد دارند در انتخابات شرکت کنند، هنوز هیچ نامزدی حائز اکثریت آراء نیست و بیش از یک‌چهارم افراد شرکت کننده تصمیم نگرفته‌اند به چه کسی رای بدهند.

✍️ با توزیع فعلی آراء می‌توان پیش‌بینی کرد که انتخابات به دور دوم خوهد رفت. با این حال سرنوشت انتخابات به میزان زیادی به آرای سرگردان وابسته است.

✍️ در صورتی که افراد مردد، تصمیم بگیرند در انتخابات شرکت کنند، نسبت آرای آقایان جلیلی و پزشکیان نزدیک خواهد شد و پیش‌بینی اینکه کدام یک رأی بیشتری خواهند داشت دشوار می‌شود.


در همین راستا ببینید:
🔗نظرسنجی شناخت پیرامون انتخابات (بخش اول)

#شناخت_انتخابات

http://T.me/IIFJO
✍️ سعید شریعتی، کنش‌گر حزبی و فعال سیاسی:
رییس‌جمهور آینده باید تکلیف خود را با چهار مطالبه‌ی اساسی‌ ناراضیان جامعه‌ی ایران روشن کند...

http://T.me/IIFJO
📊 جدیدترین یافته‌های انتخاباتی
نظرسنجی گروه افکارسنجی و مطالعات افکارعمومی مرکز طرح‌های ملی


http://T.me/IIFJO
✍️ پیام تبریک سازمان عدالت و آزادی
به دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران


بسم الله الرحمن الرحیم

برادر ارجمند
جناب آقای مهندس محمدحسین بنی‌اسدی

باسلام و احترام
هم‌اکنون که کتاب پربرگ‌وبار نهضت آزادی ایران، ورقی دیگر خورده است و جناب‌عالی به عنوان دبیرکل این تشکل دیرپا و پرافتخار انتخاب شده‌اید، بر خود لازم می‌دانم این انتخاب شایسته را شادباش بگویم.

نهضت آزادی در همه سال‌های فعالیت خود و علی‌رغم همه محدودیت‌ها و بی‌مهری‌ها نشان داده است که همواره دل در گرو سربلندی و آبادی و آزادی ایران و ایرانی داشته است و منافع ملی را قربانی خواست‌های گروهی و حزبی نکرده است.

به روان تابناک شخصیت‌های برجسته‌ای نظیر مهندس مهدی بازرگان، آیت‌الله سید محمود طالقانی، دکتر یدالله سحابی و دکتر ابراهیم یزدی درود می‌فرستم و از تلاش‌های مدبرانه و خردمندانه جناب آقای مهندس محمد توسلی در زمان تصدی دبیرکلی نهضت آزادی قدردانی کرده، کامیابی جناب‌عالی و همه اعضای محترم را در دستیابی به اهداف بلند و آزادی‌خواهانه نهضت از خداوند بزرگ خواستارم.

امیر طاهری
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی
خردادماه ۱۴۰۳

http://T.me/IIFJO
📊 نتایج سومین نظرسنجی شناخت پیرامون انتخابات ریاست‌جمهوری

🔸کاهش تردید، افزايش رقابت

مهم‌ترين یافته‌ها

✍️ بر اساس‌ یافته‌های پیمایش شناخت در ۲۴ لغایت ۲۶ خردادماه، میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری با حاشیه خطای سه درصد، برابر با ۵۲.۰۳ درصد برآورد می‌شود.

✍️ در بین افرادی که قصد دارند در انتخابات شرکت کنند، از میزان گروه‌های مردد کاسته شده و سبد رأی محمدباقر قالیباف و مسعود پزشکیان افزایش یافته است. در مقابل سبد رأی سعید جلیلی تقریبا ثابت مانده است.

✍️ همچنان با توزیع فعلی آراء می‌توان پیش‌بینی کرد که انتخابات به دور دوم خواهد رفت.

✍️ در بین استان‌های ترک/کردنشین، آرای مسعود پزشکیان حدودا دوبرابر محمدباقر قالیباف و سه برابر سعید جلیلی است.


در همین راستا ببینید:
🔗 دومین نظرسنجی شناخت پیرامون انتخابات
🔗 اولین نظرسنجی شناخت پیرامون انتخابات

#شناخت_انتخابات

http://T.me/IIFJO
2024/06/17 20:19:03
Back to Top
HTML Embed Code: