Telegram Web Link
کدام یک از حامیان یا اعضای دولت روحانی را که نامزد انتخابات شده اند، از نظر سوء مدیریت و تدبیر، و در عین حال اعتماد به نفس، منحصر به فرد می دانید؟
Anonymous Poll
56%
عباس آخوندی
13%
اسحاق جهانگیری
3%
مسعود پزشکیان
1%
محمد شریعتمداری
2%
محمود صادقی
0%
علی صوفی
1%
مصطفی کواکبیان
13%
علی لاریجانی
10%
عبدالناصر همتی
.
سرشکسته و سرخورده؛
اسرائیل پس از ۸ ماه جنگ

🔹هشت ماه از عملیات طوفان الاقصی و سپس حمله وحشیانه رژیم صهیونسیتی به غزه سپری شده است. ضربات راهبردی که مقاومت فلسطین و متحدانش به اشغالگران صهیونیست زده اند، به شهادت روند تحولات هشت ماه اخیر ترمیم ناپذیر است.
🔹وضعیت رژیم صهیونیستی را می توان در ابعاد مختلف و مبتنی بر تحلیل رسانه ها و محافل عبری- غربی منتشر، «به بن بست و جنون کشیده»، و «بحران زده» ارزیابی کرد. برخی از تحلیل های منتشره در همین چند هفته اخیر را مرور کنید:

🔻شلومی الدار، روزنامه نگار مشهور صهیونیست: به عنوان یک اسرائیلی بسیار برایم سخت است، اما با درد و رنج فراوان می‌گویم؛ حقیقت این است که ما جنگ را به حماس باختیم و شکست خوردیم.

🔻سناتور آمریکایی، لیندسی گراهام: به اسرائیل بمب بدهید تا مثل بمباران هیروشیما جنگ را تمام کند!

🔻نیر عراد، تحلیلگر صهیونیست: هفت‌هزار کودک را کشتیم، ادای قربانی درآوردن، کافی است! در رفتار اسرائیل، سرخوردگی وجود دارد.

🔻شهروند یهودی خطاب به مجری انگلیسی: به عنوان یک یهودی که سن مادرش از اسرائیل بیشتر است، به شما می‌گویم که نوه من هم در اعتراضات حمایت از فلسطین در دانشگاه شرکت می‌کند و امروزه هیچ جایی خطرناک‌تر از اسرائیل برای زندگی یهودیان وجود ندارد.

🔻امیر راپاپورت، تحلیلگر روزنامه میکور ریشون: ارتش اسرائیل از موضوعی رنج می‌برد که رهبری آن را به شدت نگران می‌کند و در مورد آن در رسانه ها حرف زده نمی‌شود و آن فرسودگی جسمی و روحی سربازان است. به ویژه آنهایی کمبود شدید رهبران و مهمات.

🔻یوال نوح هراری مورخ و پژوهشگر ارشد صهیونیست : سیاست‌هایی که دولت نتانیاهو دنبال کرد، اسرائیل را به مرز نابودی رساند. بسیاری از گروگان‌ها هنوز در اسارت هستند و حماس همچنان روی پای خود است. جایگاه بین‌المللی اسرائیل ویران شده و حتی توسط بسیاری از دوستان سابق خود منفور و طرد شده‌ایم. اسرائیل تا کی می‌تواند به عنوان یک کشور منفور زنده بماند؟

🔻یائیر لاپید، نخست‌وزیر سابق: اسرائیل با سخت‌ترین روزها مواجه است، این، سخت‌ترین روزهایی که ما داشته‌ایم.

🔻آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسبق: در جبهه جنوب شاهد هرج و مرج، و در جبهه شمال، شاهد تسلیم و تحقیر هستیم. تنها جنگی که رو به پیشرفت است، داخل دولت است. ما به لطف آمریکایی‌ها زندگی می‌کنیم. اگر آمریکا از حق وتو استفاده نمی کرد، دنیا خیلی وقت پیش رابطه با ما را قطع می کرد.

🔻یفتاح رون تال، ژنرال صهیونیست: بازدارندگی اسرائیل در رویارویی با حزب‌الله به صفر رسیده است.

💢ادامه دارد

@IMANImohamad51
سرشکسته و سرخورده؛
اسرائیل پس از ۸ ماه جنگ -۲

🔻پولیتیکو: آمریکا نگران شکست اسرائیل است. نهادهای اطلاعاتی آمریکا معتقدند حداکثر ۳۰ الی ۳۵ درصد از نیروهای حماس در جنگ کشته شده‌اند و حدود ۶۵ درصد از تونل‌های زیرزمینی هم دست‌نخورده باقی مانده است. اسرائیل نتوانسته مناطق پاک‌سازی‌شده را در کنترل نگه دارد و حماس، هزاران عضو جدید جذب کرده است.

🔻روزنامه گاردین: یوسی کوهن، رئیس موساد، دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی را به دلیل تحقیقات جنایات جنگی تهدید کرد. یوسی کوهن در جلسات محرمانه، دادستان ارشد دادگاه کیفری بین‌المللی را تحت فشار گذاشته تا تحقیقات را رها کند.

🔻آلمان، یکی از سرسخت‌ ترین متحدان اروپایی اسرائیل اعلام کرد حکم دادگاه لاهه، لازم الاجراست و از اسرائیل خواست که فورا به عملیات در رفح پایان دهد.

🔻گاردین: برخی کشورهای اروپایی از تسکیل دولت مستقل فلسطین حمایت می کنند. اسرائیل، به دلیل دلیل خشم جامعه جهانی، با سونامی دیپلماتیک مواجه، و به رژیمی منزوی، تبدیل شده است.

🔻شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل به نقل از برخی منابع در ارتش : با وجود گذشت ماه ها از جنگ اما جنبش حماس هنوز این توان را دارد که اسلحه و موشک تولید کند.

♦️روزنامه اسرائیل هیوم : پس از هفت ماه و نیم جنگ، حماس بار دیگر ثابت کرد که پیروزی اسرائیل، دست نیافتنی است. راکت‌های شلیک شده به تل آویو به ما آموخت که حماس دارای قابلیت‌های نظامی دوربردی است و هنوز به آنها دست نزده است.

🔻روزنامه گاردین: بایدن پس از ۷ اکتبر و در همبستگی با اسرائیل، خود را صهیونیست نامید، اما نمی‌دانست که چند ماه بعد، دانشجویان و جوانان آمریکایی، صهیونیست بودن را به یک کلمه توهین‌آمیز تبدیل می کنند. روی چادرها در اعتراضات دانشگاه‌ها نوشته شده: "ورود صهیونیست‌ها ممنوع است".

🔻آلون بن دیوید تحلیلگر صهیونیست: شاهد تحقق استراتژی قاسم سلیمانی هستیم. امروز شش ارتش در مقابل اسرائیل صف آرایی کرده‌اند. ارتش هفتم ایران است. اسرائیل، از رفح هم با دست خالی خارج خواهد شد.

@IMANImohamad51
ترکیه؛ الگو یا عبرت توسعه؟

🔹‏موسسه آمار ترکیه اعلام کرد نرخ تورم در این کشور به ۷۵.۴۵ درصد رسیده است. تورم در ترکیه بیش از دو سال است که بالای ۶۰ درصد قرار دارد.
♦️این نرخ، ژوئیه ۲۰۲۲ به ۸۱ درصد رسید، در نوامبر ۲۰۲۲ از ۱۰۸ درصد عبور کرد، و سپس تا ۶۰ درصد کاهش یافت. اما اکنون مجددا به بالای ۷۵ درصد صعود کرده است.
🔹غربگرایان ایرانی، طی سال ها، ترکیه سکولار را به عنوان الگوی توسعه اقتصادی- سیاسی معرفی کرده اند. اما تحولات دهه اخیر ترکیه، بیش از آن که الگو و سرمشق باشد، عبرت آموز است.
♦️ترکیه با تحریم های غرب رو به رو نیست، بلکه به عضویت سازمان نظامی ناتو درآمده و پایگاه نظامی آمریکا را میزبانی می کند. با وجود خدماتی که دولت ترکیه در چند دهه اخیر -در زمینه مشارکت در بی ثبات سازی سوریه و عراق و ....- به غرب کرده، نتوانسته به عضویت اتحادیه اروپا درآید.
🔹دولت اردوغان، چند سال قبل، کودتای نظامی جدیدی را تجربه کرد که آن را به آمریکا نسبت داد و سپس، چند ده هزار مدیر و استاندار و قاضی و نظامی و استاد و معلم را به اتهام همکاری با کودتاچیان، زندانی یا اخراج کرد.
♦️نظام لائیک ترکیه، ظرف نزدیک به یک قرن، تا جایی که می توانست، اسلام را از عرصه عمومی و سیاسی و اجتماعی به حاشیه راند، تا در مسیر تجدد و غربی شدن، بتواند به رشد و توسعه برسد.
🔹اما اینک در حالی که چندین کودتای نظامی را پشت سر نهاده، در نا امن کردن منطقه به نفع غرب نقش آفرینی کرده، و به عادی سازی روابط و تامین اقتصادی رژیم صهیونیستی پرداخته، با بحران بزرگ اقتصادی و یکی از بالاترین نرخ های تورم جهانی دست و پنجه نرم می کند.
♦️گر در خانه کس است، یک حرف بس است. آیا محافل ایرانی خوش بین به غرب، با مشاهده عبرت ترکیه، از این که آدرس ساخت و پاخت با آمریکا و غرب را برای رونق اقتصاد کشور بدهند، دست می کشند؟ یا به عنوان جریانی نفوذ زده و منفعل، باز هم رونق اقتصاد را در گرو واگذاری امتیاز دوباره و توافقی بدتر از برجام وانمود می کنند؟!

@IMANImohamad51
نسبت نفاق جدید با روحانیت

♦️تحلیل باسمه ای این طوری است که شبه تحلیلگر، ذهنیت خود را به واقعیت تحمیل می کند.
🔹مثلا همین توییت عباس عبدی که نوشته: "به نظر می‌رسد پس از ۱۳۶۰، این اولین دوره‌ای است که روحانیون خود را به‌کلی از انتخابات کنار کشیده‌اند‌. ظاهرا روحانیون بزرگ شده در این ساختار، برای رای آوری خود شانسی قائل نیستند".
♦️اولا چهار نفر از ثبت نام کنندگان، روحانی هستند و دو نفر از آنها (آقایان میر تاج الدینی و پورمحمدی)، سوابق ارشد اجرایی و مدیریتی در حد معاون پارلمانی رئیس جمهور، وزیر کشور، وزیر اطلاعات، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و... دارند.
🔹ثانیا آقایان بنی صدر، رجایی، و احمدی نژاد، سه رئیس جمهوری هستند که روحانی نبوده، اما رئیس جمهور شده اند. هر سه آنها هم کمابیش در دوران نامزدی انتخابات، از حمایت بخشی از روحانیت برخوردار بوده اند.
♦️ثالثا جزو ملاک های نامزدی ریاست جمهوری، رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبّر بودن است، نه روحانی بودن.
🔹رابعا آیت الله شهید رئیسی، سه سال قبل با اقبال مردم رئیس جمهور شد، و مردم در تشییع پیکر آن شهید و همراهانش، حماسه ای به یاد ماندنی در تبریز و قم و تهران و مشهد و بیرجند و مراغه و... آفریدند.
♦️خامسا اگر همدل چرکینی و گلایه ای هم وجود داشته باشد، نسبت به عملکرد کسانی مانند روحانی و خاتمی و... است که حرمت لباس پیامبر را پاس نداشتند و رضایت برخی خواص بی صداقت و امتیاز طلب را بر رضایت خداو و خلق خدا ترجیح دادند.
🔹سادسا بسیاری از نامزد ها در ادوار مختلف اخیر، روحانیونی مانند خاتمی و ناطق نوری و هاشمی و روحانی و... را نمایندگی کرده اند، یا می کنند. مانند برخی از همین نامزد های طیف اصلاحات و اعتدال در انتخابات اخیر. (افرادی که با دایره سبز در تصویر مشخص شده اند)
♦️سابعا عجیب این است که افراطیون مذبذب، با نردبان روحانیونی مانند خاتمی و روحانی و موسوی خوئینی ها و ... بالا آمده و صاحب موقعیت شده اند، اما سر بزنگاه، از هیچ بهانه ای برای عقده گشایی علیه روحانیت دریغ نکرده اند.

🔹یادآور می شود نشریه ضد انقلابی پیک‌نت، در آخرین روزهای دولت خاتمی، بخش‌های قابل انتشار ملاقات نفوذی خود با حجاریان را این گونه منتشر کرده بود:
🔻«در یکی از کوچه‌های فرعی خیابان نوفل لوشاتو، یکی از ساختمان‌های ریاست جمهوری قرار دارد، وارد این ساختمان قدیمی که می‌شوید تابلویی در روبرو نظرتان را جلب می‌کند که با امضای حراست ریاست جمهوری از مکالمه کنندگان می‌خواهد در هنگام صحبت پشت تلفن احتیاط کنند و مواظب شنود بیگانگان باشند.
🔻این تابلوها همه جا حتی کنار در آسانسوری که سوار آن می‌شوم تا در طبقه دوم به مصاحبه با حجاریان بروم، به چشم می‌خورد.
🔻او در گفت‌وگویی که داشتم، گفت؛ ترجیح می‌دهم درباره خاتمی صحبت نکنم مبادا که به او بربخورد. او با ما تفاوت داشت. خاتمی روحانی بود و گروه خونی‌اش بیشتر به مجمع روحانیون می‌خورد. حزب مشارکت ما هم با مجمع خیلی فرق دارد. هر چند خاتمی در بین اعضای مجمع بهترین است. مجمع روحانیون، بدترین خیلی دارد. ما از ابتدا هم می‌دانستیم خاتمی با ما فرق دارد. بین اجزای سیستم فکری او سازگاری وجود ندارد. او آخرین میخ را بر تابوت اصلاحات زد.»

💢روزنامه کیهان

@IMANImohamad51
.
احزاب اصلاح‌طلب منفعل
خود را بازنشسته کنند

🔹یک روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب با اشاره به آشفتگی انتخاباتی در میان جبهه اصلاحات و عدم نامزدی برخی افراد سرشناس مانند محمدرضا عارف و محمد صدر، از افراد تصمیم‌گیر در این طیف خواست خود را بازنشسته اعلام کنند.
🔹مازیار خسروی همکار سابق روزنامه شرق که اکنون سردبیر روزنامه اینترنتی فراز است، در پایان ثبت‌نام نامزدها نوشت:
🔻«در شرایطی به اصلاح‌طلبان توصیه کردم با تمام توان برای متقاعد کردن محمدرضا ‌ عارف به نام‌نویسی در انتخابات بکوشند که همه خبرها و نشانه‌ها خلاف آن می‌نمود. ‏مخاطب اصلی این نوشته، کنشگران و احزاب اصلاح‌طلب بودند.
🔻‏من پیش‌بینی می‌کنم هیچ‌کدام از نامزدهای شاخص منسوب به اصلاح‌طلبان از جمله ‌جهانگیری، آخوندی، پزشکیان، از فیلتر شورای نگهبان عبور نکنند. ‏این شرایطی است که اصلاح‌طلبان می‌توانستند با واقع‌بینی سیاسی و پرهیز از خودبینی شخصی، از رخ دادن آن جلوگیری کنند.
🔻‏اگر اصلاح‌طلبان چنان‌که من می‌اندیشم صرفاً اسیر محفل‌‌گرایی، حُب و بغض شخصی و تنزه‌طلبی نزد افکار عمومی شده‌اند، ناگزیر باید به عنوان یک جریان سیاسی خود را بازنشسته اعلام کرده و نام تشکل‌های‌ شان را از «حزب سیاسی» به «دورهمی دوستانه» تغییر بدهند.
🔻البته شاید نیازی به این اعلام رسمی هم نباشد؛ تاریخ و جریانِ رو به جلوی جامعه، در عمل این کار را خواهد کرد... راستی! به آن‌ها که گفته بودند ‌صدر می‌آید و نامزد اختصاصی ماست، سلام مخصوص برسانید!».
🔹آنچه این روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب مورد اشاره قرار نداده، معامله‌ای است که اصلاح‌طلبان افراطی با عارف انجام دادند، از فشار برای انصراف و کنار رفتن وی در انتخابات 1392 به نفع روحانی، تا قلابی خواندن وی و منسوب کردنش به نهاد‌های امنیتی، و سپس هو کردن او در جایگاه رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم و نسبت دادن شکست‌های اصلاح‌طلبان به مدیریت وی در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان (شعسا) که موجب استعفای اعتراضی وی و عدم ثبت‌نام در انتخابات مجلس یازدهم شد.

💢روزنامه کیهان

@IMANImohamad51
.
افغانستان؛ بازی دو سر باخت برای آمریکا

فرانک مکنزی، فرمانده سابق نیروهای آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) در کتاب خاطراتش توافقنامه دوحه با طالبان را «یکی از بدترین اشتباه‌ها در مذاکره» خواند که در زمان دو رئیس‌جمهور آمریکا انجام شد.
او در زمان مذاکرات با طالبان در دوحه و خروج آشفته سربازان آمریکا از افغانستان فرماندهی سنتکام را برعهده داشت. مکنزی در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس گفت: توافقنامه دوحه میان آمریکا و طالبان، دولت افغانستان (اشرف غنی) را نابود کرد. در توافقنامه دوحه بخصوص با مشخص کردن جدول زمانی خروج نیروهای آمریکا از افغانستان، طالبان دیدند که بدون توجه به پیامدها، مشتاق خروج هستیم. ترامپ و بایدن، خروج از افغانستان را بدون توجه به پیامدها دنبال کردند.
کتاب خاطرات فرانک مکنزی با عنوان «نقطه ذوب؛ فرمانده عالی و جنگ در قرن ۲۱»، قرار است به زودی منتشر شود. او در این کتاب آورده که در مورد خروج سربازان آمریکا از افغانستان به‌شدت مخالف بوده و حتی می‌خواسته که استعفا بدهد.
مکنزی گفت: در مورد خروج نیروها از افغانستان تصمیم درستی نگرفتیم.
وی در مقدمه کتاب نوشته؛ فرماندهی سنتکام را با این اعتقاد پذیرفت که بازدارندگی ایران باید از نو تعریف شود.

اظهارات مکنزی در حالی است که آمریکایی‌ها مجبور شدند پس از صرف هزینه‌های گزاف در افغانستان، نیروهای خود را خارج کنند. پس از تصمیم مذکور، ٩٠ ژنرال آمریکایی، ضمن مطالبه استعفای وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش نوشتند:
«از دست رفتن میلیاردها دلار تجهیزات نظامی فاجعه‌بار است. لطمه‌ای که به اعتبار ایالات متحده وارد شده، قابل توصیف و جبران نیست. تا سالیان دور در هر توافق یا عملیات چندملیتی، شریکی غیرقابل اتکا دیده خواهیم شد. دشمنان، حالا به دلیل ضعفی که نشان داده شد، برای اقدام علیه ما جسور شده‌اند. ابتدا چین و بعد از آن روسیه، ایران، کره شمالی و دیگراند».
افغانستان، تله‌ای بود که آمریکا برای شوروی چید؛ سپس حماقت کرد و خود هم در آن پا گذاشت. جو بایدن اواخر مرداد 1400 گفته بود:
«ما ٢٠ سال است روزانه ٣٠٠ میلیون دلار در افغانستان هزینه می‌کنیم و نمی‌توانستیم به این هدر دادن ادامه دهیم. دنیا در حال تغییر است. ما درگیر رقابت جدی با چین و روسیه و حمله سایبری و ایران هستیم... چین و روسیه آرزو دارند آمریکا ده سال دیگر در افغانستان گرفتار شود.»
ادامه حضور در افغانستان یا فرار از این کشور، تبدیل به بازی دو سر باخت برای دولت‌های آمریکا شده بود و بنابراین ترجیح دادند خفت قبول شکست و فرار از این کشور را پس از سال‌ها جنایت به جان بخرند.

💢روزنامه کیهان

@IMANImohamad51
.
اگر مهندسی‌شده بود که شما وزیر نمی‌شدید!

♦️سخنگوی دولت روحانی و وزیر رفاه وی در اظهار نظری عجیب ادعا کرد: انتخابات مهندسی‌شده است! در حالی که بالغ بر ده نفر از طیف مدعیان اعتدال و اصلاحات در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند، علی ربیعی نوشت:
🔹«آنچه که این روزها جامعه در صحنه سیاسی انتخابات با تعجب شاهد بود، به نظرم نگران‌کننده و موروث انتخابات مهندسی‌شده، کوچک و کوچک‌تر شدن مداوم گردش نخبگان، غربالگری مداوم در نظام سیاسی و بیرون ماندن بسیاری از بزرگان، جامعه بی‌میانجی و بی‌سامانی سیاسی است. اهتمام به صندوق‌ها به عنوان میانجی‌گران سیاسی و اجتماعی، هم وظیفه دولت‌ها و هم وظیفه آحاد جامعه است و اتفاقا نوع کنش دولت‌هاست که نسبت مردم و رفتار مشارکت را مشخص می‌کند. انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ در ایران، نمونه قابل تببین و قابل تفسیر است».

♦️ادعای مهندسی‌شدگی انتخابات‌های قبلی در حالی است که بار‌ها نامزدهایی از طیف‌های مختلف در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس و شورای شهر انتخاب شده اند.
🔹در همین انتخابات اخیر مجلس با وجود همراهی برخی احزاب عضو جبهه اصلاحات با گروهک‌های حامی تحریم، طیف دیگری از احزاب اصلاح‌طلب، فهرستی 165 نفره ارائه کردند که بنا بر ادعای رسانه‌های خودشان 80 تا 100 نفر از آنها راهی مجلس شده‌اند.
♦️این طیف در انتخابات مجلس یازدهم با سه فهرست حضور داشت اما ناکام در جلب اعتماد مردم بود و در انتخابات سال 1400 نیز در کنار مهرعلیزاده و همتی (با دو میلیون و چهارصد هزار رای)، فهرست جمهور را برای انتخابات شورای شهر با امضای خاتمی ارائه کرده بود.

🔹گفتنی است آقای ربیعی عضو ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات سال 1388 بود؛ انتخاباتی که با همراهی مدعیان اصلاح‌طلبی همراه بود اما آنها با ادعای دروغین تقلب زیر میز جمهوریت زدند و به مدت هشت ماه کشور را گرفتار ناامنی و آشوب کردند. در حقیقت برخی اعضای ستاد موسوی، با تغییر کاربری ستاد انتخاباتی، آن را به ستاد فرماندهی آشوب تبدیل کردند.
♦️با این حال، چهار سال بعد در پی پیروزی حسن روحانی در انتخابات سال 1392، برخی از همان اعضای ستاد (از جمله عباس آخوندی و علی ربیعی و...) به عنوان وزیر و معاون و مدیرکل در دولت مستقر شدند و حال آن که اگر بنابر مهندسی انتخابات باشد، نباید دولت روحانی یا خاتمی سر کار می‌آمدند و امثال آقای ربیعی وزیر می‌شدند.

@IMANImohamad51
مسئولیت اول گروه های انقلابی
حمایت از این یا آن نامزد نیست -۱


🔹"حماسه انتخابات، مکمل حماسه بدرقه شهیدان خدمت است". این عبارت رهبر انقلاب، مسئولیت بزرگی را متوجه همه علاقمندان خدمت به کشور می کند.
🔹رهبر انقلاب، دو هفته قبل در دیدار رئیس مجلس لبنان گفتند: "ما شخصیت برجسته‌ای را از دست دادیم و برای ما سخت است. اما به لطف خداوند، ملت ایران از این حادثه تلخ، به عنوان یک فرصت استفاده خواهد کرد، همان‌گونه که در سال‌های گذشته از حوادث سخت تولید فرصت شده است".

🔹ایشان همچنین در حرم امام خمینی (ره) خاطر نشان کردند:
🔻"راه خدمت به مردم، راه خداست... آقای رئیسی عزیز و همراهانش در راه پیشرفت کشور، در راه خدمت به مردم و در راه اعتلای جمهوری اسلامی کشته شدند. اینها را ما شهدای خدمت می‌دانیم. شهید جمهور و شهید خدمت.
🔻ملت ایران در مقابل این حادثه تلخ، حماسه آفرید. این اجتماعات عظیم و حماسه آفرینی فوق العاده در بدرقه این عزیزان، یکی از کارهای برجسته ملت ایران است. این اجتماع میلیونی... نشانه این است که مردم از این مصیبت‌ها شکست نمی‌خورند، بلکه انگیزه‌شان بیشتر می‌شود.
🔻اگر ان‌شاءالله انتخابات پیش‌رو با خوبی و شکوه و عظمت برگزار بشود، یک دستاورد بزرگ برای ملت ایران است. بعد از این حادثه‌ی تلخ، مردم جمع بشوند، با آرای بالا مسئول بعدی را انتخاب بکنند، این انعکاسش در دنیا فوق‌العاده‌ است. این حماسه انتخابات، مکمل حماسه بدرقه شهیدان است".

🔹دشمنان تاریخی ایران -همان ها که اشغالگری، جنگ، کودتا، دیکتاتوری وابسته، غارت منابع ملی، تحریم و ترور را در دو قرن اخیر به کشور ما تحمیل کردند- همدلی ملت ایران را خاری در چشم خویش می بینند و به همه علت، هرگز از ترویج تفرقه و چند دستگی و دو قطبی سازی دریغ نکرده اند.
🔹چاشنی تفرقه افکنی و دوقطبی سازی، یاس آفرینی و بدبخت نمایی و دادن آدرس تسلیم در برابر غرب بوده است.
🔹ملت ما از مصیبت فقدان رئیس جمهور خدمتگزار، حماسه خیره کننده تشییع را ساخت و اکنون باید گام دوم را برای تکمیل گام اول، در انتخابات هشتم تیر بردارد.
🔹در این میان، مسئولیت بزرگی متوجه همه فعالان سیاسی، به ویژه کسانی است که ادعای وفاداری به انقلاب و تداوم مسیر خدمت را دارند. ادای این مسئولیت، بدون مراعات اخلاق و ادب و تقوا و سعه صدر و همدلی و هم افزایی و سپس، تبیین شرایط میسّر نمی شود.

💢ادامه دارد

@IMANImohamad51
مسئولیت اول گروه های انقلابی
حمایت از این یا آن نامزد نیست-۲

🔹طبعا هر گروه سیاسی، حق حمایت از نامزد خود را دارد؛ اما مسئولیت مهم تر، امید آفرینی مستدلّ، و تبیین نیاز کشور به ادامه مسیر نیمه تمام شهید رئیسی، و بیان پیشرفت هایی است که با وجود یک دهه در جا زدن اقتصاد کشور، در دولت رئیسی به دست آمد، یا مقدمات آن فراهم شد.
🔹آقای رئیسی سه سال قبل، با نامزدی در انتخابات، اجماع ساز شد و ضعف مزمن تشکیلاتی در میان گروه ها و احزاب منسوب به جبهه انقلاب را پوشاند.
🔹جبهه منسوب به انقلاب، ظرف سه دهه گذشته، فراز و نشیب بسیاری را در حوزه تشکیلات منسجم و موثر سیاسی تجربه کرده است: جبهه پیروان خط امام و رهبری، شورای هماهنگی نیروهای انقلاب، آبادگران، جمنا، شانا (و جبهه پایداری، جبهه پیشرفت و عدالت، شریان، امناء و...).
🔹رشد و موفقیت این گروه ها و ائتلاف ها، هنگامی است که بتوانند بخشی از خلاء حضور شهید رئیسی عزیز را با عقلانیت انقلابی و سعه صدر و تنازل و همدلی جبران کنند؛ تا بتوانند در مسیر حماسه آفرینی ملت بزرگ ایران، نقش آفرین باشند.
🔹روشنگری و تبیین دستاورد های دوران ریاست شهید رئیسی، اولین مسئولیت است؛ دستاورد هایی مانند:
🔻آرامش بخشی به فضای عمومی کشور و کاهش تنش و درگیری و مجادله
🔻پافشاری بر گفتار و رفتار اخلاق مدارانه و مسئولانه
🔻بازگرداندن دولت به ریل خدمت و گره گشایی
🔻اعتبار و اقتدار بیشتر بخشیدن به ملت ایران در نگاه دیگر کشورها
🔻رونق دیپلماسی و گسترش تجارت خارجی
🔻احیای صادرات نفتی و غیر نفتی در اوج تحریم ها
🔻احیای چند هزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل
🔻مهار برخی شاخص های منفی اقتصادی
🔻فراهم کردن زمینه های رشد مثبت اقتصادی و...

🔹اگر این مسئولیت درست انجام شد، آنگاه می توان نیم نگاهی هم به معرفی نامزد نهایی داشت. رشد گروه های منسوب به انقلاب، در همدلی و هم افزایی است. آنها این گونه می توانند حداقل مسئولیت خود را نسبت به شهید رئیسی و ملت حماسه آفرین ایران به انجام برسانند.

@IMANImohamad51
انتخابات، عقلانیت انقلابی
و چالش های پیش روی آن
-۱‍

♦️عقلانیت انقلابی، این نیست که افراد یا احزاب، از یک نامزد بُت بتراشند، مجنون وار در او بنگرند و جز زیبایی نبینند. بعد از آن هم، از سر غیرت، پنجه بر صورت دیگران بکشند، تخریب کنند، و افکار عمومی را بیازاراند و نسبت به اصل مشارکت، که نیاز و سرمایه راهبردی کشور است، دلزده کنند.

🔹می توان گفت که هیچ نامزدی، در جامع الاطراف بودن، قابل قیاس با رئیس جمهور شهید نیست. هر چند که شهید رئیسی هم، در زمان حیات، از تشکیک و تخطئه در میان برخی محافل سیاسی خودی در امان نبود. نقد منصفانه، مغتنم است، اما برخی تخطئه ها، بوی بد فهمی و ناسپاسی می داد.

♦️اکنون در آستانه انتخابات، باید کوشید تا بهترین و نزدیک ترین نامزد به تراز ها انتخاب شود. در عین حال توجه داشته باشیم که در میان نامزد هایی که تایید می شوند، ضعیف ترین ها و دور ترین ها نسبت به تراز ریاست جمهوری هم هستند؛
🔹بنابراین، اگر افراد دچار کمال طلبی منفی و حمایت مطلق (الّا و لابد) از این یا آن نامزد شوند، ممکن است به جای مطلوب ترین، بدترین نامزد انتخاب شود. مثل انتخابات سال ۱۳۹۲ که کشور بعد از ۱۱ سال، همچنان با پیامد های خسارت بار آن انتخاب، دست به گریبان است.

♦️اما چالش سال ۱۳۹۲، فقط در تعدد نامزد های انقلابی نبود. برخی از آنان در حالی به تردید افکنی و تخطئه دیگر نامزد های خودی پرداختند که جبهه مقابل، از یک طرف، محمد رضا عارف را وادار کرده بود تا -ولو با ناراحتی شدید و اعتراض- به نفع حسن روحانی کنار برود؛
🔹و از طرف دیگر، به کمک جبهه خارجی و امپراتوری رسانه ای دروغ و تحریف، گفتمان فریبی را بر ساخته بود؛ مبنی بر این که کلید گشایش مشکلات اقتصادی، در بستن با کدخدا (آمریکا) و واگذاری برنامه هسته ای است.

♦️به بیان دیگر، زیر ساخت گفتمانی (تلقی و ارزیابی کلی افکار عمومی)، به اندازه خود نامزد ها، بلکه حتی بیشتر از آنها، در تعیین جهت گیری و نتیجه انتخابات مهم است. موفقیت با کسانی است که در عین توجه به جذابیت های نامزد، توانسته باشد موج اجتماعی بسازند.
🔹چنین موجی -فارغ از درستی یا غلطی هر کدام آنها- در انتخابات های ۱۳۷۶، ۱۳۸۴، ۱۳۹۲ و ۱۴۰۰ ساخته شد و مسیر را برای نامزد پیروز هموار کرد.

💢ادامه دارد

@IMANImohamad51
انتخابات، عقلانیت انقلابی
و چالش های پیش روی آن -۲


♦️اما دوره اخیر از چند جهت متفاوت است: یکی، غیر مترقبه بودن انتخابات (شهادت رئیس جمهور). دوم، امتحان پس دادگی بسیاری از مدعیان در انتخابات ۳ دهه گذشته، که امکان اثر گذاری هیجانی را کاهش می دهد. و سوم، میراث رئیس جمهور شهید و نیمه کاره ماندن برنامه های او.

🔹انتخابات، معادله ای چند مجهولی است و بنابراین نمی توان پاسخ های آسان و دوم دستی به آن داد. انتخابات می تواند آرایش های گوناگونی پیدا کند و بنابر اقتضا، رقابت کنندگان نیز باید بتوانند گارد خود را تغییر دهند.

♦️به نظر می رسد اکنون، زمان آن است که ظرفیت های رسانه ای، به جای قدّیس سازی از نامزد مطلوب خود و ندیدن کاستی ها و نشنیدن نقد های منصفانه، و تخطئه و تخریب دیگران، صرف تبیین مستند و مستدّل وضعیت موجود شود؛
🔹این که رئیس جمهور شهید، کشور و دولت را از کدام گردنه های خطرناک عبور داده، کدام موفقیت ها را به دست آورده، برنامه او کجاها نیمه کاره مانده، و کدام مسیر، پیشرفت است و کدام، عقبگرد؟

♦️تعدد نامزد های انقلابی می تواند در مناظرات، نقطه قوت باشد و ضمنا فرصت دهد تا رای احتمالی هر کدام در نظرسنجی های معتبر ارزیابی شود و وجوه دوگانه جذابیت/ آسیب هر کدام در زمینه رای آوری آشکار شود.
🔹پس از آن، فرصت همدلی و اجماع (یا حتی اصرار بر نامزد خود) وجود دارد. بنابراین، اکنون نباید فرصت روشنگری و برانگیختگی معقول و افزایش امید و اعتماد مردم نسبت به مشارکت را تضییع کرد.

♦️ضمنا باید مراقب تحرکات محافلی که سرگرم دو به هم زنی در میان اضلاع جبهه انقلاب و نامزد ها هستند، بود. انقلابی نیست، هر حلقوم و رسانه و دستی که به درگیری در درون جبهه انقلاب و غافل شدن از فرصت/ تهدید پیش رو دامن می زند.
🔹دو به هم زن ها، اگر نفوذی هم نباشند -که بعضا هستند- افرادی کم ظرفیت و خام اندیش هستند که باید از پیشاهنگی جریان های سیاسی کنار گذاشته شوند.

@IMANImohamad51
.
بی حیثت شدگی تحریم؛
شکست آمریکا در جنگ هوشمند



♦️اتفاق راهبردی مهمی رخ داده است. آمریکا با همراهی متحدان غربی، ظرف چند دهه گذشته، ایران و برخی کشورهای مستقل را به عنوان معارضان حقوق و امنیت بین الملل جا زده و تحریم کرد. آنها مدعی بودند سمت حقوق و قانون و امنیت جهانی ایستاده اند و تحریم شدگان، در طرف شرّ.

🔹اما آنها پس از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه، علاوه بر تامین تسلیحاتی، در مجامع عمومی هم از پشت جنایتکاران صهیونیست در آمدند. در شورای، قطعنامه های آتش بس و توقف نسل کشی را وتو کردند. و از آن بدتر، دادگاه بین المللی را به خاطر پیگرد متهمان، تحت فشار گذاشتند.

♦️رئیس سابق سرویس جاسوسی و تروریستی موساد، در جلسات محرمانه، دادستان دادگاه بین المللی را تهدید کرده تا تحقیقات جنایات جنگی را رها کند. به گزارش گاردین، "یوسی کوهن به فاتو بنسودا گفته: شما که نمی‌خواهید وارد چیزهایی شوید که امنیت شما یا خانواده‌تان را به خطر بیندازد"!

🔹این هویت رژیم شروری است که حکومت آمریکا از آن حمایت می کنند. اما رسوایی به همین حد محدود نمی شود. محافل حاکمیتی آمریکا هم هشدار می دهند که دادستان های دیوان دادگستری بین المللی را در صورت تعقیب قضایی سران اسرائیل، مورد مجازات و تحریم قرار خواهند داد.

♦️همزمان با مصوبه تحریمی مجلس نمایندگان آمریکا، مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان گفت: "دادگاه بین‌المللی را سخت مجازات می‌کنیم و دادستان آن را سر جایش می نشانیم. اگر دادگاه کیفری امروز مجاز باشد که سران اسرائیل را تهدید کند، می‌دانیم که گزینه بعدی، آمریکا خواهد بود".

🔹جنگ غزه از ابعاد گوناگون دوران ساز است. و یکی از این ابعاد، پدیدار شدن شرافت طرف های مورد تحریم آمریکا، و بی حیثیتی و یاغیگری تحریم کنندگان غربی در برابر حقوق و امنیت بین المللی است. این را علاوه کنید به برانگیختگی عمومی جهانی، حتی در داشگاه های آمریکا و اروپا.

♦️شاید کسانی بپرسند که اگر تحریم ها، ضد کارکردی و مایه رسوایی شده، پس چرا آمریکایی ها از آن دست نمی کشند؟ پاسخ این است که آمریکا در بسیاری از ابعاد قدرت نرم و سخت و هوشمند، خلع قدرت شده، و از شدت استیصال و عجز تدبیر، حربه تحریم را هم لجن مال کرده، پس از آن که در اثر کثرت استفاده، کُند و هرز کرد.

🔹آمریکا جنگ هوشمند و نرم را باخت؛ همان گونه که جنگ سخت را در عراق و افغانستان و.. باخت. حالا آمریکا و اسرائیل، بدون هیچ گریم و نقابی، در موقعیت "جنایتکار شرور" و "تهدید برای امنیت جهانی" جا نمایی شده اند. این هم از دستاورد های بزرگ انقلاب اسلامی است.

@IMANImohamad51
.
نامزد اول جبهه اصلاحات
بی کفایت ترین وزیر روحانی!

♦️باور می کنید که برای معرفی نامزد نهایی انتخابات، در جبهه اصلاحات رای گیری کرده اند و عباس آخوندی رای اول را آورده است؟!
🔹جبهه اصلاحات، دارای ۴۶ عضو، شامل نمایندگان ۳۱ حزب (اعضای حقوقی) و ۱۵ عضو حقیقی است. در رای گیری جلسه امروز جبهه اصلاحات، سه نفر اول با این ترکیب آرا معرفی شدند: عباس آخوندی ۲۶ رای، مسعود پزشکیان ۲۴ رای و اسحاق جهانگیری ۲۴ رای.
♦️معنای اول این رای گیری، حذف نامزد های اصلاح طلب دیگر، از جمله ناصر همتی، علی صوفی، محمد شریعتمداری، محمود صادقی، حمیده زرآبادی، مهدی شیخ و... است.
🔹اما معنای مهم تر این است که اکثریت اعضا در جبهه دو دسته اصلاحات، روی گزینه ای پافشاری می کنند که بدترین و منفی ترین کارنامه را در دولت روحانی (در بخش مسکن) داشت و در سال پنجم دولت، در اثر شدت اعتراض های عمومی و حتی اصلاح طلبان، از وزارت استعفا کرد. قیمت مسکن در دولت روحانی بیش از هفت برابر شد.
♦️عباس آخوندی، همچنان که به تنگ حوصلگی، تندخویی و قهر بودن با رسانه معروف است، فاقد کمترین جذابیت انتخاباتی هم هست و در عین حال، جزو محتمل ترین نامزدها برای رد صلاحیت در شورای نگهبان شمرده می شود. جهانگیری هم در دوره قبلی انتخابات، رد صلاحیت شده است.
🔹بدین ترتیب، به نظر می رسد اکثریت اعضای جبهه اصلاحات، روی مظلوم نمایی و قهر و نه پیروزی انتخاباتی شرط بندی کرده اند و این در حالی است که پیش از این در اثر شدت تندروی، بهزاد نبوی و عارف و موسوی لاری را مجبور به استعفا از ریاست جبهه اصلاحات و شورای سیاستگذاری کردند.
♦️این طیف همان هایی هستند که در انتخابات اخیر مجلس هم ضمن هو کردن احزاب مشارکت جو در داخل جبهه اصلاحات، خاتمی را مجبور کردند در انتخابات شرکت نکند.

@IMANImohamad51
.
.

💢 پیدا و پنهان
جلسه دیروز جبهه اصلاحات


♦️احزاب و گروه های عضو "جبهه اصلاحات"، دیروز جلسه ای ۸ ساعته برگزار کردند، اما درباره محتوای جلسه، یکی دو خبر دو خطی بیشتر نشد.
🔹جواد امام سخنگوی جبهه، دیروز در توییتی نوشت: "در نشست مجمع عمومی، به ترتیب الفبا، آقایان: آخوندی، ‏پزشکیان، جهانگیری ‏حائز دو سوم آراء شدند. ‏نامزد نهایی متعاقبا از بین همین افراد انتخاب می گردد".
♦️اما فراتر از این خبر دو خطی، می توان خبر و تحلیل های دیگری هم ارائه کرد و از مجهول به معلوم در تاریکخانه اصلاحات رسید. یک خبر غیر رسمی این است که رای گیری اولیه از میان ۵ نامزد و نه ۹ نامزد ثبت نام کرده انجام شده است.
🔹در واقع سران جبهه اصلاحات پیشاپیش و قبل از اعلام نظر شورای نگهبان، یک بار به میل خود، ۴ نفر و بار دیگر ۲ نامزد را #حذف کرده اند و جالب این که درباره ۴ نامزد، رای گیری هم نکرده اند.
♦️خبر بعدی، فقدان اجماع نسبی در میان ۴۶ عضو است. جواد امام، ترتیب اسامی را بر اساس حروف الفبا دانسته، اما خبر های درز کرده (از سوی منتقدان حاضر در جلسه) حاکی از این است که عباس آخوندی ۲۶ رای، و پزشکیان و جهانگیری، ۲۴ رای کسب کرده اند.
🔹به عبارت دیگر، ۲۰ عضو با نامزدی آخوندی، و ۲۲ عضو با نامزدی جهانگیری و پزشکیان مخالف بوده اند؛ ۴۰ تا ۴۸ درصد اعضا. این در حالی است که سخنگو ادعا می کند سه نامزد مذکور، ‏حائز دو سوم آراء شده اند.
♦️مفهوم دیگر این تصمیم گیری پشت پرده و غیر شفاف، حذف کسانی مانند ناصر همتی و علی صوفی است. ظاهرا با پیش بینی همین مهندسی پدرخوانده ها بود که محمد شریعتمداری (وزیر دولت های خاتمی و روحانی) در جلسه شرکت نکرد.
🔹دلیل این عدم حضور، تصمیم وی برای حضور در انتخابات، و همچنین انتقاداتش به روند رادیکال و انحصار طلبانه برخی اعضای جبهه اصلاحات بوده است. البته بنابر برخی اخبار، جهانگیری هم در جلسه دیروز شرکت نکرده است.
♦️نکته قابل توجه، انتخاب عباس آخوندی (رادیکال ترین و بی کفایت ترین وزیر دولت روحانی) به عنوان نامزد اول، بالاتر از جهانگیری و پزشکیان است که نشان می دهد دغدغه اکثریت، هر چیزی هست، جز خوشنامی، اعتدال شخصیت، کفایت، کارآمدی و مردم داری نامزد.
🔹شاید هم چون رای دهندگان به آخوندی پیش بینی می کنند که او با عنایت به کارنامه اش، قطعا رد صلاحیت می شود، هدف اصلی شان بهره برداری از همین رد صلاحیت بوده و نه بیشتر! برخی از این گروه ها، سه ماه پیش، انتخابات مجلس را هم تحریم کردند.
♦️از سوی دیگر، این خبر قطعی است که نامزد نهایی برخی احزاب مهم مدعی اصلاحات و اعتدال، نه جهانگیری و پزشکیان، بلکه علی لاریجانی است و آنها مایلند مدل ائتلاف ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ را بازسازی کنند.
🔹این طیف، همان هایی هستند که بر خلاف امریه پدر خواندگان جبهه اصلاحات مبنی بر تحریم انتخابات (که خاتمی را هم به تسلیم واداشت)، فهرستی ۱۶۵ نفره از نامزدها در انتخابات مجلس ارائه کردند و بنا بر ادعای خودشان، ۸۰ نفر را هم به مجلس فرستادند.

@IMANImohamad51
.
♦️ صهیونیست ها امروز رفته اند تا در مرکز باریکه غزه، به قول خودشان گروگان (اسیر) آزاد بکنند، یکی از فرماندهان کماندویی شان به نام "ارنون زامورا" از یگان یمام، به فنا رفته و دست کم دو کماندو هم بشدت زخمی شده اند!

🔹ارتش اسرائیل، هشت ماه است که برای آزادی حدود ۱۳۰ اسیر در باریکه ۳۶۵ کیلومتر مربعی غزه می جنگد، اما یا خود راسا آنها را می کشد و به جنازه شان می رسد، و یا اگر هم به اسیری دست می یابد، در ازای آن تعدادی هم تلفات می دهد. خبری هم از تسلیم مقاومت غزه نیست.

@IMANImohamad51
♦️ارتش اسرائیل امروز به کمک آمریکایی ها، ۶۰۰ غیر نظامی را در غزه به خاک و خون کشیدند تا چهار اسیر را آزاد کنند، اما ضمنا یک فرمانده کماندویی ارتش اسرائیل در این عملیات به هلاکت رسید و چند کماندو بشدت زخمی شدند.
🔹واقعیت میدان جنگ که از درماندگی اسرائیل و آمریکا حکایت می کند، به کنار. اما تصاویر اسرای صهیونیست را نگاه کنید! آیا سر سوزنی آثار شکنجه و فشار روانی یا گرسنگی در قیافه آنها می بینید؟
♦️رزمندگان حماس در حالی اسیران را در امنیت و سلامت نگاه داشتند که صهیونیست هاُ گروگان های غیر نظامی بسیاری را در شکنجه گاه های شاباک و شین بت و ارتش سلاخی کرده اند.
🔹این، تفاوت دو نیروی نظامی و دو جبهه است؛ جبهه ای که نسل کشی را جایز می شمارد، و جبهه ای که ولو از عذای خود بزند، به اسیر رسیدگی می کند.
♦️این، تصاویر در حالی از اسیران صهیونیست منتشر شده که اسرائیل ادعا می کرد رزمندگان حماس با اسیران رفتاری ضد انسانی (ادعای تجاوز و...) داشته اند.
🔹تصاویر این اسیران را مقایسه کنید با تصاویر بی رمق و پیکر مجروح اسیران فلسطینی، و مردم بی گناهی که در غزه، سلاخی، قطع عضو و زنده به گور شدند.
♦️دبیرکل سازمان ملل دیروز از قرار دادن نام اسرائیل در لیست سیاه رژیم‌هایی که به غیر نظامیان و کودکان در مناطق درگیری آسیب می‌زنند، خبر داد.

@IMANImohamad51
.
2024/06/09 01:36:31
Back to Top
HTML Embed Code: