Telegram Web Link
📨قابل‌توجه میهمانان دید و بازدید نوروزی

جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴. ساعت ۱۱ تا ۱۳
از پیوند زیر می‌توانید راه رازی را بیابید.
https://nshn.ir/2bQw-MyxRDFG

چون رسیدید به رازی، از کروکی زیر محل برگزاری مراسم (ورزشگاه) را می‌توانید پیدا کنید.

مهم: با توجه به مصادف بودن برنامه با روز ارتش مسیرهای منتهی به بهشت زهرا( اتوبان هاشمی و شهید آوینی) محدودیت ترافیکی خواهند داشت.


منتظر دیدار شما در بیمارستان روان‌پزشکی رازی هستیم.

#هیات_مدیره
📨 اطلاع‌رسانی

گزارشی کوتاه از دید و بازدید نوروزی ۱۴۰۴

دید و بازدید نوروزی روان‌‌پزشکان، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ برای اولین‌بار در مرکز روان‌پزشکی رازی برگزار شد. با وجود بعد مسافت، بیش از ۱۲۰ نفر از همکاران روان‌‌پزشک مراکز مختلف دانشگاهی، و بخش خصوصی در این دیدار شرکت نمودند.

دکتر سید وحید شریعت رییس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران، دکتر محمدرضا خدایی اردکانی، معاون درمان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دکتر سید احمد جلیلی، رییس اسبق انجمن در این دیدار سخنانی کوتاه گفتند.
در این برنامه، گروه موسیقی مرکز روان‌پزشکی رازی مرکب از بیماران و دستیاران روان‌‌پزشکی قطعاتی را نواختند. همچنین در فضایی شادمانه و خودمانی، مسابقه‌ی دارت برگزار شد، و برگزیدگان در پایان برنامه تقدیر شدند.

دیدار سال ۱۴۰۴ با صرف ناهار پایان یافت. تعدادی از همکاران در این فرصت، با راهنمایی اعضای هیات علمی و دستیاران مرکز روان‌پزشکی رازی از بخش‌های مختلف این مرکز باسابقه دیدار نمودند.

دکتر مژده جمالی معاون درمان مرکز روان‌پزشکی رازی، و رییس کمیته‌ی صنفی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران مسولیت اجرای دیدار را عهده‌دار بود.

#رازی
#دیدوبازدید
📨 تصویری از دید و بازدید ۱۴۰۴

به‌ترتیب از راست:
دکتر امیر شعبانی
دکتر محمدعلی همتی
دکتر امیر حسن رفیعی
دکتر محسن ارجمند
دکتر سید احمد جلیلی
دکتر همایون امینی

عکس‌های بیش‌تری از این دیدار طی روزهای آینده در همین کانال منتشر خواهد شد.

#دیدار_۱۴۰۴
📨 مصوبات هیات مدیره

بازیابی امید و آینده؛ موضوع محوری همایش سالانه

هیات مدیره‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران روز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ بعد از دید و بازدید نوروزی در محل مرکز روان‌پزشکی رازی تشکیل جلسه داد.


در شصت و نهمین جلسه‌ی هیات مدیره، شعار پیشنهادی کمیته‌ی همایش برای همایش سال جاری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، و شعار «روان‌پزشکی؛ بازیابی امید و آینده» به تصویب رسید.

در این جلسه همچنین در مورد پرداخت حق عضویت سال ۲۰۲۵ انجمن در انجمن جهانی روان‌‌پزشکی تصمیم‌گیری شد.

در ادامه، دکتر محمدرضا شالبافان گزارشی از آخرین جلسه‌ی برگزار شده کمیته‌ی ویژه‌ی سلامت روان دستیاران در وزارت بهداشت ارایه نمود. رییس انجمن نیز گزارشی از آخرین اقدام‌های صورت گرفته برای راه‌اندازی خط بحران سازمان نظام پزشکی که قرار است با نظارت علمی و همکاری انجمن شکل بگیرد ارایه نمود.

همچنین در این جلسه متن نامه‌ی تهیه شده جهت اعتراض به تعرفه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت، و مقرر شد طی روزهای ابتدای هفته‌ی جاری نهایی و منتشر شود.

#هیات_مدیره
جزییات بیش‌تر و فراخوان مقالات: به‌زودی
عکس‌ها: سید جلیل رضایی، روابط عمومی مرکز روان‌پزشکی رازی
دکتر سید وحید شریعت
رییس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران
استاد دکتر احمد جلیلی
رییس اسبق انجمن علمی روان‌پزشکان ایران
به ترتیب از راست
دکتر محمدرضا خدایی اردکانی
دکتر فربد فدائی
دکتر امیر شعبانی
دکتر شهاب بنی‌هاشم
دکتر امیر حسن رفیعی
دکتر همایون امینی
دکتر احمد جلیلی
دکتر عزت‌الملوک سیمحایی
اعضای هیات مدیره
دکتر محمدعلی همتی نایب رئیس در این عکس حضور ندارند.
به‌ترتیب از راست:
دکتر امیر شعبانی
دکتر محمدعلی همتی
دکتر امیر حسن رفیعی
دکتر محسن ارجمند
دکتر سید احمد جلیلی
دکتر همایون امینی
همه در یک قاب
۲۹ فروردین ۱۴۰۴
مرکز روان‌‌پزشکی رازی
درک بحران خودکشی
رادیو روزبه
📨 فعالیت‌های مراکز روان‌‌پزشکی

چنان‌که پیش‌تر خبر دادیم، بیمارستان روان‌‌پزشکی روزبه، دانشگاه علوم پزشکی تهران به کوشش گروهی از دستیاران این مرکز اقدام به راه‌اندازی پادکست «رادیو روزبه» نموده است. بخش دوم این پادکست را در مورد خودکشی، در فرمت فایل سازگار با تلگرام بشنوید.


اپیزود دوم: درک بحران خودکشی

در این قسمت این پادکست به شیوه‌ی درک بهتر بحران خودکشی و پیشگیری از آن از منظر فیلم و داستان می‌پردازد.

#اطلاع‌رسانی
#مراکز
◼️◼️ تسلیت

با کمال تاسف درگذشت مادر همکار گرامی روان‌پزشک جناب آقای دکتر بابک معصوم را به اطلاع می‌رسانیم. این ضایعه را به همکار محترم #تسلیت عرض می‌کنیم.

✍️ هیأت مدیره‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران
◼️◼️ تسلیت

با کمال تاسف درگذشت مادر همکار گرامی روان‌پزشک جناب آقای دکتر یوسف سمنانی را به اطلاع می‌رسانیم. این ضایعه را به همکار محترم #تسلیت عرض می‌کنیم.

✍️ هیأت مدیره‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران
📨 اخبار هیات مدیره

انتصاب مدیر مرکز آموزش مهارتی و حرفه‌ای انجمن

رییس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران، با توجه به مصوبه جلسه مورخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ هیات مدیره جناب آقای دکتر غلامرضا ترابی پاریزی را به عنوان مدیر و عضو هیات مدیره  مرکز آموزش مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی (درحال تاسیس) انجمن علمی روان‌‌پزشکان ایران منصوب نمود.

اهداف و شیوه‌ی کار این مرکز به‌زودی از طریق مجاری اطلاع‌رسانی انجمن به آگاهی اعضا خواهد رسید.


#هیات‌_مدیره
📨 اطلاعیه‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران

همدردی با بازماندگان سانحه‌ی انفجار بندرعباس

اعضای هیات مدیره‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران به نمایندگی از جامعه‌ی روان‌‌پزشکی کشور، با قلبی آکنده از اندوه، مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را به بازماندگان و آسیب‌دیدگان سانحه‌ی فاجعه‌بار انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، ابراز می‌دارند. این حادثه‌ی دلخراش که منجر به جان باختن شماری از هم‌وطنان و مصدومیت بیش از ۷۵۰ نفر شده است، تأثیری عمیق بر جامعه، به‌ویژه مردم شریف بندرعباس، بر جای گذاشته و خواهد گذاشت.

ما در انجمن علمی روان‌پزشکان ایران، ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های داغدار و آرزوی بهبودی سریع برای مصدومان، بر اهمیت حمایت روانی از بازماندگان و کاهش پیامدهای روانی این فاجعه تأکید می‌کنیم.

تجربه‌های آسیب‌زننده نظیر سانحه‌ی انفجار در بندر رجایی‌شهر می‌تواند اثرات عمیقی بر سلامت روان افراد و جامعه- در کوتاه‌مدت، میان‌مدت، و درازمدت- داشته باشند، از جمله ممکن است باعث ایجاد اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، افسردگی، و اضطراب بشوند.


انجمن آمادگی کامل خود را برای مشاوره و هدایت برنامه‌های حمایت روانی، مدیریت بحران، و آموزش‌های عمومی اعلام می‌دارد.

به نهادهای دولتی مسول پیشنهاد داریم تشکیل تیم‌های تخصصی مداخله در بحران، و اعزام روان‌پزشکان و روان‌شناسان مجرب در قالب این تیم‌ها به بندرعباس را همراه با جلب کمک همکاران بومی و یا شاغل در استان‌ هرمزگان برای ارائه‌ی خدمات فوری، میان‌مدت و درازمدت به بازماندگان و خانواده‌های قربانیان در دستور کار قرار دهند.

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران متعهد است که با تمام توان در کنار مردم بندرعباس باشد و از هیچ تلاشی برای کاهش آلام روانی ناشی از این فاجعه فروگذار نکند. ما از همه‌ی همکاران در حوزه سلامت روان دعوت می‌کنیم تا با پیوستن به این حرکت همدلانه، در بازسازی سلامت روانی جامعه آسیب‌دیده مشارکت کنند.


با آرزوی صبر و آرامش برای بازماندگان و رحمت برای جان‌باختگان

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

#هیات_مدیره
#بندرعباس
#انفجار
📨دیدگاه انجمن علمی روان پزشکان ایران

نقد گزارش «خبرگزاری حوزه» درباره استمناء، و نسبت آن با مشکلات روانی شدید

خبرگزاری حوزه، گزارشی را در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ با عنوان «از هر ۱۰ دیوانه در تیمارستان، ۹ نفر معتاد به این عمل بوده‌اند!» منتشر نمود، که خیلی زود انعکاس رسانه‌ای یافت. منظور از این عمل، خودارضایی یا استمنا است.


انجمن علمی روان‌پزشکان ایران با ابراز تاسف نسبت به این گونه کنش‌های غیر مسولانه، نقد مستدل و نگاه خود را به ادعاهای این گزارش در اختیار رسانه ها و شهروندان قرار می دهد.

۱. تیتر بی اعتبار


تیتر این گزارش نه تنها غیرعلمی و بی‌اعتبار است، بلکه آشکارا زبان تحقیر، انگ‌زنی و تبعیض علیه بیماران روان‌پزشکی و خانواده‌های آنها را به کار گرفته است. استفاده از واژه‌ی «دیوانه» به جای اصطلاحات علمی مانند «بیمار روان‌پزشکی» یا «فرد دچار اختلال روان» خشونت کلامی علیه این گروه آسیب‌پذیر را عادی‌سازی می‌کند. این زبان تبعیض‌آمیز در تضاد کامل با کرامت انسانی، اخلاق پزشکی و اصول ابتدایی حقوق انسانی است.

۲. بی‌اعتباری استدلال‌های ذکرشده


گزارش پر است از ادعاهای قدیمی و فاقد شواهد علمی روزآمد. منبع اصلی این گزارش، کتاب «گناهان کبیره» است که نه یک مرجع پزشکی معتبر، بلکه اثری مذهبی-اخلاقی متعلق به دهه‌های پیشین است. نقل قول‌های پراکنده از «ناتوانی‌های جنسی» نیز بدون ارجاع دقیق به مطالعات، سال نشر، یا اعتبار علمی نویسندگان صورت گرفته است. تیمارستان تهران که در عنوان گزارش استفاده شده، سال‌هاست وجود خارجی ندارد. از سویی ارجاعات علمی معتبر، مانند مقالات چاپ شده در مجلات علمی معتبر، یا راهنمایی‌های نهادهای ملی مانند وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، و یا سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در این گزارش به کلی غایب است.

۳. تعمیم بی‌مورد و نسبت‌دادن بدون رابطه علمی

ادعای این‌که «۹۰٪ بیماران روانی به دلیل استمناء به بیماری دچار شده‌اند» فاقد هرگونه اعتبار علمی است. اختلالات روان‌پزشکی (نظیر اسکیزوفرنیا، اختلالات خلقی، یا اختلالات اضطرابی) عوامل پیچیده‌ی زیستی، روانی و اجتماعی دارند و هیچ مطالعه‌ی علمی معتبری تاکنون رابطه‌ی علی مستقیم بین استمناء و ابتلا به این بیماری‌های روان‌پزشکی ذکر شده را اثبات نکرده است. این‌گونه تعمیم‌ها مردم را از درک علمی آسیب‌های روان‌شناختی واقعی دور می‌کند و موجب شرمساری بیماران و بازدارندگی از درمان می‌شود.

۴. ورود غیرمسئولانه خبرگزاری حوزوی به حیطه‌ی علمی

خبرگزاری حوزه که رسماً مرجع اطلاع‌رسانی دینی است، در این گزارش وارد حوزه‌ی تخصصی علوم پزشکی و روان‌پزشکی شده، بدون اینکه صلاحیت علمی لازم را داشته باشد یا از متخصصان مربوطه بهره بگیرد. این گونه مداخلات، علاوه بر کاهش اعتماد عمومی به رسانه‌های دینی، موجب گسترش شبه‌علم و خرافات در جامعه می‌شود. نقد تربیتی و اخلاقی بر پدیده‌ها، در صورتی که فاقد تفکیک از مباحث علمی باشد، باعث تحریف فهم عمومی و آسیب به سلامت روان عمومی خواهد شد.

۵. هشدار درباره ترویج خرافات و شبه‌علم


مخاطب اصلی این خبر، جامعه‌ی مذهبی و جوانان جویای اطلاعات است. انتشار چنین مطالبی بدون استناد علمی، نه تنها به تضعیف سلامت روانی و جنسی جوانان منجر می‌شود، بلکه رواج احساس گناه، شرم ناسالم، و اضطراب فراگیر را در پی خواهد داشت. این وضعیت، مستقیماً با افزایش اختلالات روانی و فرار از مشاوره و درمان حرفه‌ای در تضاد است.

ما نوشتار یاد شده را نمونه‌ای ناصواب از ترکیب غیرعلمی مفاهیم دینی و پزشکی ارزیابی می کنیم که با انگ زدن، تبعیض علیه بیماران روانی و انتشار شبه علم، نه تنها به سلامت روانی جامعه کمکی نمی‌کند، بلکه آسیب‌های جدی و پنهانی به بار می‌آورد. توصیه می‌شود رسانه‌های دینی، هنگام ورود به حیطه‌های علمی، یا از منابع تخصصی بهره بگیرند یا به حیطه‌ی تخصصی خود بسنده کنند و مسئولیت اجتماعی خود را با دقت بیشتری ادا نمایند.


انجمن علمی روان‌پزشکان ایران
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

#هیات_مدیره
📨اخبار کمیته‌ها

سمینار بالینی زوج‌درمانی تحلیلی
کمیته‌ی روان‌درمانی‌ انجمن علمی روان‌پزشکان ایران

چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
شرایط ثبت‌نام در پوستر قید شده.


#کمیته‌ها
#کمیته_روان‌درمانی
2025/07/10 03:26:54
Back to Top
HTML Embed Code: